- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Miniatűr X8-cal készül az Oppo
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyek2
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Elnézést ha a kérdésemre a válasz már le van írva, de sajnos nincs időm átböngészni az elsőszót, illetve a fórumot.
Korlátolt netkapcsolattal elég bosszantó, hogy minden egyes telepített szoftver frissíti önmagát. Ezt szeretném korlátozni manuálisra, vagy ha nem lehetséges, akkor kiiktatni. Legyetek segítségemre kérlek!
-
sanyek2
senior tag
válasz Unbaised-Ben #4819 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Teljesen natur galaxy s4-es ment szervízbe, de elfelejtettem a dokumentumokat lementeni róla és a szervíz azt mondta valószínűleg lesz egy gyári visszaállítás, vagy újra rakják, még meglátják.
A kérdésem az lenne, hogy vissza tudom-e hozni valahogy a fájljaimat?
Egy másik készülékemen volt egy rejtett mappában néhány fényképem, de töröltem mentés nélkül. Ezt miképp kaphatom vissza?
Egyik készülék sem volt root-olva, backup sem készült.
Esetleg van mód rá, hogy számítógépre csatlakoztatva lássam a telefon tárhelyét is, ne csak a memory kártyáét? -
sanyek2
senior tag
Erre valaki?
-
sanyek2
senior tag
Üdv Mindenki!
Ismételten eljött egy új verzió, ami a(z én) Galaxy S4 esemen forrósodik.
Múlt héten frissültem Lollipop-ra (5.0.1), azóta sokminden gördülékenyebben megy, de ismét felütötte fejét a forrósodás.
Szerencsére most megtalálja a műholdakat, de WLAN-nál és GPS-nél (külön-külön és együtt) is elkezd forrósodni a processzor, és a modulok a környéken.Másnál is jelentkezik a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
válasz sanyek2 #17850 üzenetére
Most esett csak le, hogy Magyarországon kb 2-3 hét múlva lesz elérhető a Lollipop... Legutóbb is ez történt...
Akkor viszont mindenkinek ajánlom figyelmébe:
A rendszer stabilabb, nincsenek olyan bug-ok, mint a lezárógomb kétszeri megnyomásakor történő vacilálás, fagyás.
A frissítés után egy ideig lassú lesz a rendszer, aztán gyorsul, de a menükben való navigálás sokkal de sokkal lassabb!!!
Ahogy fentebb olvasható, a procit nem kíméli a net, és a gps
Akkuidőt tekintve mindenhol azt olvastam, javul a teljesítmény, de nálam semmi nem változott.
Én azt javaslom, maradjon mindenki a kitkat-nél egy darabig.
Ide valószínűleg egy hónapon belül jön javítócsomag.
Került még néhány kéretlen program az új rendszerbe, amit sokan nem fognak használni, vagy épp a beállítás hiánya okoz majd gondot.
A kamera kapott még egy üzemmódot.
Ennyit viszont nem ér a felfrissítés.
Férfi tulajdonosok számára ez a sok gagyi szín is csak a csajos flusztrációt ragasztja az emberre. -
sanyek2
senior tag
Megjött a javítócsomag az android 5.0.1.-es kiadáshoz
Galaxy S4-en fut.Tök jópofa a "Ne zavarjanak" mód
Szerintem hasznos lesz.Kíváncsian várom, mikor jut el egyáltalán az 5.0.1-es verzió Magyarországra. Nemhogy a service pack...
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Több témával fordulok hozzátok, remélhetőleg sok szerencsével.
Két androidos készülékem van(igen csak kettő xD ) az egyik egy Samu Galaxy S4, a másik egy Samu Galaxy CameraElőször az S4-ről:
Amióta frissültek a legutóbbi android verziók, kezdve a KitKat-el, egyre silányabb, egyre hitványabb a telefonom által nyújtott sebesség, szolgáltatások, stb. Értem ez alatt hogy mindkét navi programom nyöszörögve fut, lefagy, leáll, meghibásodik.
Nem lehet telefonálni felhőtlenül. Felhívok valakit, ő hall engem, de én még csak a kicsöngést sem, nemhogy a kapcsolást sem hallom.
Mindegy, sorolhatnám naphosszat. Kérdésem, hogy ezzel tudok-e kezdeni valamit a root, és az új ROM előtt?
Már nagyon hozzá akaródzik nyúlni, de napi szinten komoly használatban van, várok egy hosszú hétvégére.
Addig is kellene valami megoldás rá.
Minden javaslatot szívesen fogadok. A rendszer alaphelyzetbe állítását viszont ugorjuk is át
knox nem baj ha ugrik, a gari ha nem is járt le, hamarosan le fog.Galaxy Camera
Holnap (vasárnap) szeretnék nekiállni a rootnak, mert a sok gyári sz_rság foglalja a helyet fölöslegesen. Ennek sem számít a knox, már a megjelenése hónapjában megvettem, szóval kb 3-4 éves.
Továbbá érdekelne, hogy erre a készülékre nem-e fabrikáltak valami frankó kamera ROM-ot?
Nyitott vagyok az újdonságra. Viszont fontos hogy a jelenlegi állapotát bármikor visszahozhassam.
Azt hiszem ez még az S2-es szinkron ROM-ja.
Szükségem lenne valakire, aki online lesz holnap a knox folyamán, és részletes utasításokkal lát el, mert nálam valamiért minden készülék a kivételt képzi akár az elromlást, vagy a legvalószínűtlenebb opciókat tekintve.
Múltkor pl egy navigációs program feltelepítése során voltak olyan gondok, ami senki másnál nem jelentkezett még.Szelíd szakértelmem van csak a témához, én inkább számítógépekre specializáltam magam, de S4-est már hoztam vissza a halálból. Viszont ott nem volt mit lementeni, nem volt kockázat. Amúgy is papírnehezék volt már.
A segítség azért is kell, mert az idő szorít sajnos. Csak akkor állok neki, ha tudom hogy be is tudom fejezni.Kire számíthatok?
Szerk: Szakkifejezések ismeretei a leírtakban kb ki is merülnek
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
válasz chubby2o6 #21240 üzenetére
Előszöris köszönöm szépen a választ!
A visszaállítást azért ugorjuk át, mert már megvolt, és nem használt
Az enyém is 9505-ös, de nekem egy XXUHOF2-es rom van rajta.
Ez azért fontos, mert ahogy a kérdésben írtam, itt is megjelenik a murphy törvénye, ha elszaródhat, miért ne?
Kamera szoftverben nincs olyan opció, mint amit neten írnak. Erős a gyanúm, hogy sok másik telefonban sem érhető el a slow motion, de olyan rom-ot szeretnék ami tartalmazza, de ami fontosabb, stabilan futtassa az alkalmazásokat.
Jelenleg természetesen a legújabb 5.0.1-es verzió van fent, de a kitkat előtt nekem is tökéletesen futott minden. Nekem gyárilag öregebb verzió volt fent mint a 4.4.2, de az is volt a telón. Sajnos keveset használhattam, mert jött hamar a következő, és meg befrissítettem Pedig sok helyen olvastam, hogy a 4.4.2. milyen frankó volt.
Elsősorban megpróbálnám csak rootolni a meglévő verziót, és ha még mindíg instabil, akkor feltennék egy másikat. Habár úgyis az lesz a bége, hiszen 1.3gigát foglal a jelenlegi rom a memóriából, teljesen fölöslegesen. -
sanyek2
senior tag
válasz chubby2o6 #21252 üzenetére
A Lollitól meg akarok szabadulni, mert szörnyű. Nem a felület, mert az olyan semmilyen nekem.
Minden más tulajdonsága egy rakás trágya.A root leírások oké hogy fent vannak neten, de angolul nem tudok. A másik meg hogy mint mondtam szükséges az aktív segítség, mert nálam nagyon kacifántos formában tudnak megjelenni a problémák, nekem viszont minden nap kell a teló, anélkül nem tudok dolgozni.
Az instrukcióid közül az OTA-s frissítést már nem vágom, de a fonalat a TWRP-nél vesztettem el.
A szakszavak, mozaikszavak nem mennek. -
sanyek2
senior tag
válasz chubby2o6 #21263 üzenetére
Elkezdtem tölteni a fájlt, de ahogy nézem nem biztos hogy jó lesz nekem.
Német hálózatra kell majd regisztrálnia a SIM kártyát, nem magyarra. :/
Az én szolgáltatóm jelzése OXXKE4 a net szerint.
Viszont a függetlennek jobban örülnék.
Letöltés 6% -_- fél óra alatt ehh... -
sanyek2
senior tag
válasz chubby2o6 #21271 üzenetére
A Towelroot .apk-ra 3 verzió van. Az első kettő valószínűleg csak két elérési út, de a harmaddikat "offline" jelzővel illették.
-
sanyek2
senior tag
válasz awakening87 #21273 üzenetére
Jól hangzik, de nem vágom az android-szlenget Pacsi!
chubby2o6: Jól leszaladt az idő, és még 32%-nál tart a mega. Holnap meló, ma már nem állok neki, úgyhogy jövő hétvégére kell hogy napoljam. Sok idő amíg belakom a telót, és mivel melóhoz kell, akkor állok neki ha lesz szöszmötölésre is időm.
A leírásod tökéletesen kimeríti a "részletes" szó jelentését, és ezt nagyon szépen köszönöm!
Elméletben értem az egészet.Szerintem nem igazán off amit ideírtál, és sokan érdekes olvasmánynak fogják tartani.
Hálásan köszönöm a leírást! Szerintem menni fog, és majd írok, hogy sikerült! Neked is pacsi! és
-
sanyek2
senior tag
válasz chubby2o6 #21296 üzenetére
Ugye megmondtam, hogy ha valami gebasz van, akkor az nálam előfordul
Nem tudom root-olni. A towelroot-os folyamatopt 2x csináltam, egyszer sem ugrott a knox, és nem tudtam törölni a fájtokat, a cf autoroot-al ugrott a knox, de még mindíg nem tudok fájlt törölni.
Nos?
-
sanyek2
senior tag
-
sanyek2
senior tag
válasz aprokaroka87 #21328 üzenetére
De nem ám...
A kukára nyomok, a menüben nincs is törlésgomb. Talán nem az a törlés?
Tudtam hogy lesz valami gebaszcappa72 A válasz: root@jfile:/ #
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
válasz aprokaroka87 #21331 üzenetére
Megnyitja, de szürkén középen azt írja a fájlkezelő, hogy Üres mappa
-
sanyek2
senior tag
válasz aprokaroka87 #21336 üzenetére
Megpróbáltam paranccsal:
Most nézem, hogy elírtam.. :/ A Gmail-t viszont törölteMegkérdezte újra, de még mindíg nem enged törölni
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
válasz chubby2o6 #21351 üzenetére
BASZKI!!! xD Ezt nem hiszem el..
Szerintem te is csak most jöttél rá hogy van ilyen kapcsoló xD
Most már sikerültcappa72 Nem tudjuk valahogy visszaírni a jogosultság megtagadását? Nem szoktam babrálgatni az androidban, de nem csináltam még a lementést.
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
válasz Keeperv85 #21356 üzenetére
Az eleje igaz, mert nem mozgat a telefon buherálása. Viszont nem áll tőlem távol
Ha számítógépekkel megy, akkor gondoltam telefonnal is menni fog, ha kapok tőletek segítséget.
Viszont az apple még messzebb áll tőlem, mint a mélyreható turkálás.
Na jó, valahol félúton lehet a programozási szint és az android-fejlesztő képzeletbeli ranglistán.
Szóval hogy én Apple-ig eljussak, nagyon meg kell öregednem -
sanyek2
senior tag
válasz aprokaroka87 #21362 üzenetére
Esetemben mindegy a mentés ideje, mert régebbi droidot tettem fel a mai nap folyamán, szóval teljesen szűz.
Ha elbaszódik, akkor 10 perc és újratelepítem.
A listában szereplők többségét tudom mi.[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
Hello mindenki!
Rootolt 5.1.1 van a galaxy s4-en, aminek a kameraszoftvere eléggé elavult.
Ezt szeretném orvosolni. Az android gyárija eddig nekem megfelelt, viszont nyitott vagyok sokféle opcióra.
Azért írok, hogy megtudjam, fel tudom-e telepíteni az újabb szoftvert a kamerához, rom csere nélkül, és ha igen, azt hogyan tehetem? -
sanyek2
senior tag
Tisztelt Szakértők!
Az S4-en nem működnek a zenefelismerő programok, mert nem kapcsol be a mikrofon a felvétel indításakor.
Egyszerű oka lehet, rootolt android, valószínűleg egy olyan fájl hiányzik, ami ehhez szükséges.
Van erre ötletetek? Droid verzió: 4.4.2 -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Segítség kellene HTC One mini újratelepítésében.
Legutoljára 4.4.2-es KK-et telepítettem, azóta berozsdásodtam.
Találtam CyanogenMod 13 (Android 6.0) GApps fájlt, de nem vágom mik azok a GApp-ok. Ahogy nézem a nem megy fel újabb ROM a KK-nél.
Hogy is van ez?
A kérésem az lenne, hogy magyarázzátok el nekem nagyvonalakban, és egy rövid útmutatót magyar nyelven linkeljetek legyetek szívesek, valamint tanácsot, hogy melyik független ROM-ot tegyem fel.
ROOT-olni nem akarom.
Odin megfelel erre a célra? Milyen drivercsomagot kell beszereznem a telepítéshez?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NBA és kosárlabda topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest