- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyek2
senior tag
Üdv!
Vettem egy galaxy s7-et és az előző tulaj nem jelentkezett ki a google fiókjából, és most a recovery módból való factory resettel benyalt nekem a google, mert az "illetéktelen kísérlet történt az eszköz gyári beállításainak visszaállítására" hibaüzenetet írja ki.
Én magam először találkozok ezzel a hibaüzenettel, csak utólag tudtam meg, hogy ki kellett volna lépnem.
Keresgéltem és találtam is ezt azt, de ezek mind mókolós megoldások, több, bizonytalan helyről származó programok letöltésével oldják meg a problémát.
Hogyan tudok ezen továbblépni?
Odinnal és stock rommal szerintem ugyan tt lennék.[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
Üdv!
Tudja valaki, hogy melyik alkalmazás eltávolításának vonzata, hogy nem működik a shazam, és társai?
Érdekes módon ugrabugrál az oszcilloszkóp, de nem tudja beazonosítani a zenét. Semelyiket. Ez azért lehet, mert túl mélyre hatoltam az android sallangtalanításában.
Készülék: Galaxy S4 I9505 -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
5+1 fájlos ROM-ot keresek Galaxy Core SM-G386F készülékhez, de sajna nem találom.
Sammobile-en kutakodtam, hátha vissza tudok frissíteni egy korábbi verzióra, de nincs másik.
Tudnátok ebben segíteni légyszi? -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Segítség kellene HTC One mini újratelepítésében.
Legutoljára 4.4.2-es KK-et telepítettem, azóta berozsdásodtam.
Találtam CyanogenMod 13 (Android 6.0) GApps fájlt, de nem vágom mik azok a GApp-ok. Ahogy nézem a nem megy fel újabb ROM a KK-nél.
Hogy is van ez?
A kérésem az lenne, hogy magyarázzátok el nekem nagyvonalakban, és egy rövid útmutatót magyar nyelven linkeljetek legyetek szívesek, valamint tanácsot, hogy melyik független ROM-ot tegyem fel.
ROOT-olni nem akarom.
Odin megfelel erre a célra? Milyen drivercsomagot kell beszereznem a telepítéshez?
Előre is köszönöm a segítséget! -
sanyek2
senior tag
Tisztelt Szakértők!
Az S4-en nem működnek a zenefelismerő programok, mert nem kapcsol be a mikrofon a felvétel indításakor.
Egyszerű oka lehet, rootolt android, valószínűleg egy olyan fájl hiányzik, ami ehhez szükséges.
Van erre ötletetek? Droid verzió: 4.4.2 -
sanyek2
senior tag
Hello mindenki!
Rootolt 5.1.1 van a galaxy s4-en, aminek a kameraszoftvere eléggé elavult.
Ezt szeretném orvosolni. Az android gyárija eddig nekem megfelelt, viszont nyitott vagyok sokféle opcióra.
Azért írok, hogy megtudjam, fel tudom-e telepíteni az újabb szoftvert a kamerához, rom csere nélkül, és ha igen, azt hogyan tehetem? -
sanyek2
senior tag
válasz aprokaroka87 #21362 üzenetére
Esetemben mindegy a mentés ideje, mert régebbi droidot tettem fel a mai nap folyamán, szóval teljesen szűz.
Ha elbaszódik, akkor 10 perc és újratelepítem.
A listában szereplők többségét tudom mi.[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
válasz Keeperv85 #21356 üzenetére
Az eleje igaz, mert nem mozgat a telefon buherálása. Viszont nem áll tőlem távol
Ha számítógépekkel megy, akkor gondoltam telefonnal is menni fog, ha kapok tőletek segítséget.
Viszont az apple még messzebb áll tőlem, mint a mélyreható turkálás.
Na jó, valahol félúton lehet a programozási szint és az android-fejlesztő képzeletbeli ranglistán.
Szóval hogy én Apple-ig eljussak, nagyon meg kell öregednem -
sanyek2
senior tag
válasz chubby2o6 #21351 üzenetére
BASZKI!!! xD Ezt nem hiszem el..
Szerintem te is csak most jöttél rá hogy van ilyen kapcsoló xD
Most már sikerültcappa72 Nem tudjuk valahogy visszaírni a jogosultság megtagadását? Nem szoktam babrálgatni az androidban, de nem csináltam még a lementést.
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
válasz aprokaroka87 #21336 üzenetére
Megpróbáltam paranccsal:
Most nézem, hogy elírtam.. :/ A Gmail-t viszont törölteMegkérdezte újra, de még mindíg nem enged törölni
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
válasz aprokaroka87 #21331 üzenetére
Megnyitja, de szürkén középen azt írja a fájlkezelő, hogy Üres mappa
-
sanyek2
senior tag
válasz aprokaroka87 #21328 üzenetére
De nem ám...
A kukára nyomok, a menüben nincs is törlésgomb. Talán nem az a törlés?
Tudtam hogy lesz valami gebaszcappa72 A válasz: root@jfile:/ #
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
-
sanyek2
senior tag
válasz chubby2o6 #21296 üzenetére
Ugye megmondtam, hogy ha valami gebasz van, akkor az nálam előfordul
Nem tudom root-olni. A towelroot-os folyamatopt 2x csináltam, egyszer sem ugrott a knox, és nem tudtam törölni a fájtokat, a cf autoroot-al ugrott a knox, de még mindíg nem tudok fájlt törölni.
Nos?
-
sanyek2
senior tag
válasz awakening87 #21273 üzenetére
Jól hangzik, de nem vágom az android-szlenget Pacsi!
chubby2o6: Jól leszaladt az idő, és még 32%-nál tart a mega. Holnap meló, ma már nem állok neki, úgyhogy jövő hétvégére kell hogy napoljam. Sok idő amíg belakom a telót, és mivel melóhoz kell, akkor állok neki ha lesz szöszmötölésre is időm.
A leírásod tökéletesen kimeríti a "részletes" szó jelentését, és ezt nagyon szépen köszönöm!
Elméletben értem az egészet.Szerintem nem igazán off amit ideírtál, és sokan érdekes olvasmánynak fogják tartani.
Hálásan köszönöm a leírást! Szerintem menni fog, és majd írok, hogy sikerült! Neked is pacsi! és
-
sanyek2
senior tag
válasz chubby2o6 #21271 üzenetére
A Towelroot .apk-ra 3 verzió van. Az első kettő valószínűleg csak két elérési út, de a harmaddikat "offline" jelzővel illették.
-
sanyek2
senior tag
válasz chubby2o6 #21263 üzenetére
Elkezdtem tölteni a fájlt, de ahogy nézem nem biztos hogy jó lesz nekem.
Német hálózatra kell majd regisztrálnia a SIM kártyát, nem magyarra. :/
Az én szolgáltatóm jelzése OXXKE4 a net szerint.
Viszont a függetlennek jobban örülnék.
Letöltés 6% -_- fél óra alatt ehh... -
sanyek2
senior tag
válasz chubby2o6 #21252 üzenetére
A Lollitól meg akarok szabadulni, mert szörnyű. Nem a felület, mert az olyan semmilyen nekem.
Minden más tulajdonsága egy rakás trágya.A root leírások oké hogy fent vannak neten, de angolul nem tudok. A másik meg hogy mint mondtam szükséges az aktív segítség, mert nálam nagyon kacifántos formában tudnak megjelenni a problémák, nekem viszont minden nap kell a teló, anélkül nem tudok dolgozni.
Az instrukcióid közül az OTA-s frissítést már nem vágom, de a fonalat a TWRP-nél vesztettem el.
A szakszavak, mozaikszavak nem mennek. -
sanyek2
senior tag
válasz chubby2o6 #21240 üzenetére
Előszöris köszönöm szépen a választ!
A visszaállítást azért ugorjuk át, mert már megvolt, és nem használt
Az enyém is 9505-ös, de nekem egy XXUHOF2-es rom van rajta.
Ez azért fontos, mert ahogy a kérdésben írtam, itt is megjelenik a murphy törvénye, ha elszaródhat, miért ne?
Kamera szoftverben nincs olyan opció, mint amit neten írnak. Erős a gyanúm, hogy sok másik telefonban sem érhető el a slow motion, de olyan rom-ot szeretnék ami tartalmazza, de ami fontosabb, stabilan futtassa az alkalmazásokat.
Jelenleg természetesen a legújabb 5.0.1-es verzió van fent, de a kitkat előtt nekem is tökéletesen futott minden. Nekem gyárilag öregebb verzió volt fent mint a 4.4.2, de az is volt a telón. Sajnos keveset használhattam, mert jött hamar a következő, és meg befrissítettem Pedig sok helyen olvastam, hogy a 4.4.2. milyen frankó volt.
Elsősorban megpróbálnám csak rootolni a meglévő verziót, és ha még mindíg instabil, akkor feltennék egy másikat. Habár úgyis az lesz a bége, hiszen 1.3gigát foglal a jelenlegi rom a memóriából, teljesen fölöslegesen. -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Több témával fordulok hozzátok, remélhetőleg sok szerencsével.
Két androidos készülékem van(igen csak kettő xD ) az egyik egy Samu Galaxy S4, a másik egy Samu Galaxy CameraElőször az S4-ről:
Amióta frissültek a legutóbbi android verziók, kezdve a KitKat-el, egyre silányabb, egyre hitványabb a telefonom által nyújtott sebesség, szolgáltatások, stb. Értem ez alatt hogy mindkét navi programom nyöszörögve fut, lefagy, leáll, meghibásodik.
Nem lehet telefonálni felhőtlenül. Felhívok valakit, ő hall engem, de én még csak a kicsöngést sem, nemhogy a kapcsolást sem hallom.
Mindegy, sorolhatnám naphosszat. Kérdésem, hogy ezzel tudok-e kezdeni valamit a root, és az új ROM előtt?
Már nagyon hozzá akaródzik nyúlni, de napi szinten komoly használatban van, várok egy hosszú hétvégére.
Addig is kellene valami megoldás rá.
Minden javaslatot szívesen fogadok. A rendszer alaphelyzetbe állítását viszont ugorjuk is át
knox nem baj ha ugrik, a gari ha nem is járt le, hamarosan le fog.Galaxy Camera
Holnap (vasárnap) szeretnék nekiállni a rootnak, mert a sok gyári sz_rság foglalja a helyet fölöslegesen. Ennek sem számít a knox, már a megjelenése hónapjában megvettem, szóval kb 3-4 éves.
Továbbá érdekelne, hogy erre a készülékre nem-e fabrikáltak valami frankó kamera ROM-ot?
Nyitott vagyok az újdonságra. Viszont fontos hogy a jelenlegi állapotát bármikor visszahozhassam.
Azt hiszem ez még az S2-es szinkron ROM-ja.
Szükségem lenne valakire, aki online lesz holnap a knox folyamán, és részletes utasításokkal lát el, mert nálam valamiért minden készülék a kivételt képzi akár az elromlást, vagy a legvalószínűtlenebb opciókat tekintve.
Múltkor pl egy navigációs program feltelepítése során voltak olyan gondok, ami senki másnál nem jelentkezett még.Szelíd szakértelmem van csak a témához, én inkább számítógépekre specializáltam magam, de S4-est már hoztam vissza a halálból. Viszont ott nem volt mit lementeni, nem volt kockázat. Amúgy is papírnehezék volt már.
A segítség azért is kell, mert az idő szorít sajnos. Csak akkor állok neki, ha tudom hogy be is tudom fejezni.Kire számíthatok?
Szerk: Szakkifejezések ismeretei a leírtakban kb ki is merülnek
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
Megjött a javítócsomag az android 5.0.1.-es kiadáshoz
Galaxy S4-en fut.Tök jópofa a "Ne zavarjanak" mód
Szerintem hasznos lesz.Kíváncsian várom, mikor jut el egyáltalán az 5.0.1-es verzió Magyarországra. Nemhogy a service pack...
-
sanyek2
senior tag
válasz sanyek2 #17850 üzenetére
Most esett csak le, hogy Magyarországon kb 2-3 hét múlva lesz elérhető a Lollipop... Legutóbb is ez történt...
Akkor viszont mindenkinek ajánlom figyelmébe:
A rendszer stabilabb, nincsenek olyan bug-ok, mint a lezárógomb kétszeri megnyomásakor történő vacilálás, fagyás.
A frissítés után egy ideig lassú lesz a rendszer, aztán gyorsul, de a menükben való navigálás sokkal de sokkal lassabb!!!
Ahogy fentebb olvasható, a procit nem kíméli a net, és a gps
Akkuidőt tekintve mindenhol azt olvastam, javul a teljesítmény, de nálam semmi nem változott.
Én azt javaslom, maradjon mindenki a kitkat-nél egy darabig.
Ide valószínűleg egy hónapon belül jön javítócsomag.
Került még néhány kéretlen program az új rendszerbe, amit sokan nem fognak használni, vagy épp a beállítás hiánya okoz majd gondot.
A kamera kapott még egy üzemmódot.
Ennyit viszont nem ér a felfrissítés.
Férfi tulajdonosok számára ez a sok gagyi szín is csak a csajos flusztrációt ragasztja az emberre. -
sanyek2
senior tag
Üdv Mindenki!
Ismételten eljött egy új verzió, ami a(z én) Galaxy S4 esemen forrósodik.
Múlt héten frissültem Lollipop-ra (5.0.1), azóta sokminden gördülékenyebben megy, de ismét felütötte fejét a forrósodás.
Szerencsére most megtalálja a műholdakat, de WLAN-nál és GPS-nél (külön-külön és együtt) is elkezd forrósodni a processzor, és a modulok a környéken.Másnál is jelentkezik a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
Erre valaki?
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Teljesen natur galaxy s4-es ment szervízbe, de elfelejtettem a dokumentumokat lementeni róla és a szervíz azt mondta valószínűleg lesz egy gyári visszaállítás, vagy újra rakják, még meglátják.
A kérdésem az lenne, hogy vissza tudom-e hozni valahogy a fájljaimat?
Egy másik készülékemen volt egy rejtett mappában néhány fényképem, de töröltem mentés nélkül. Ezt miképp kaphatom vissza?
Egyik készülék sem volt root-olva, backup sem készült.
Esetleg van mód rá, hogy számítógépre csatlakoztatva lássam a telefon tárhelyét is, ne csak a memory kártyáét? -
sanyek2
senior tag
válasz Unbaised-Ben #4819 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
sanyek2
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Elnézést ha a kérdésemre a válasz már le van írva, de sajnos nincs időm átböngészni az elsőszót, illetve a fórumot.
Korlátolt netkapcsolattal elég bosszantó, hogy minden egyes telepített szoftver frissíti önmagát. Ezt szeretném korlátozni manuálisra, vagy ha nem lehetséges, akkor kiiktatni. Legyetek segítségemre kérlek!
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!