- Visszatér a Pebble
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
tukko1
aktív tag
válasz Viktor0610 #38196 üzenetére
Igen, ez nem bug, de akarom hogy működjön kikapcsolt kijelzővel is. Biztos meg lehet oldani valahogy!
-
MODERÁTOR
-
tukko1
aktív tag
Sziasztok!
Mit lehet akkor tenni, ha a Google now Voice match funkciója csak bekapcsolt kijelzővel működik. Akkor se reagál az "Ok Google"-re ha töltőn van a telefon!
-
Atlantis
veterán
válasz Lacccca87 #38191 üzenetére
Nem tudom, hogy a Revolut-kártya milyen nemzetiségűnek számít, ez lehet a kulcsa a dolognak...ránézve az oldalukra, csak az almás fizetést reklámozzák, gondolom, velük van megállapodás. de ez itt tényleg OFF.
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
válasz WhiteWalker #38189 üzenetére
Tudtommal SImple-lel vagy egyéb saját bankos applikációval bármelyik NFC-s telefonnal lehet.
A korlát itt szerintem inkább az, hogy hazai bankkártyát a "gyári" mobilfizetési rendszerek nem fogadnak el (kivéve már az Apple Pay,de az sem minden banknál van tudtommal), mivel a hazai bankokkal nincs megállapodás. Ezért nem működik itthon a Samsung Pay, Android Pay, stb. Pontosabban fogalmazva működik, fizetni tudsz vele, ha előtte olyan országból és banktól származó kártyát regisztrálsz, ami a támogatási listán szerepel. De pl.: a magyar lokalizációs Samsung telefonomon a Samsung-féle app sem jelenik meg, tehát ha lenne is pl.: olasz kártyám, amivel működne, akkor sem tudnám alapból hová beregisztrálni.
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
-
Lacccca87
addikt
Sziasztok!
Nem biztos hogy jó helyen kérdem, de működik nálunk a Gpay? Vagy valami hasonló az Apple pay hez? Közös költésekhez párommal igényletünk 1 új bankkártyát és számlát amit szeretnénk digitalizálni és paypas módjára használni (neki sikerült az Apple pay -el).
Nem igazán taáltom az alkalmazásboltban csak a neten a GPay applikációt de úgy meg feldobja hogy nem kompatibilis a készülékem vele.( p9 lite 2017, samsung J5 ön próbáltam )Előre is köszi az infot vagy az útbaigazítást.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
bocs ha off, tudna valaki segiteni? En meg ilyet nem lattam.
-
vigil
csendes újonc
Sziasztok!
Ha nem ide való a kérdés, szóljatok, vagy töröljétek nyugodtan, de egyelőre nem találtam jobb helyet, vagyis nem találtam ennyi szakembert egyszerre együtt sehol sem.
Szóval: tudtok ajánlani olyan GSM szervizt Budapest környékén, vagy olyan Android gurut, aki nem hajt el, ha megjelenek egy Nubia X telefonnal?
A készüléknek semmi baja, egy International Version, amire szeretnék magyar nyelvet, ennyi a kérésem.Köszönöm!
-
qqzs
őstag
Arrol tud valki valamit hogy a hivaslistaban miert csak masfel honap latszik?
Meg hogy a google a keresoorias oprendszereben a kontaktok kozt miert nem lehet a nev reszletere keresni? Pl valaki-t nem add ki ha alaki-t irok beEladó: GTS450
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. Édesanyámnak van egy Xiaomi Redmi 4A készüléke, melynek az alsó 3 érintőgombja nem mindig működik az utóbbi napokban. Előfordul hogy egy idő után újra reagál, van hogy újraindítás szükséges, de van amikor csak a türelem segít. Üvegfólia van a telefonon, rendszerfrissítés nem elérhető. Köszönöm előre is a segítséget!
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Azt hnnan tudom, hogy egy telefon fuggetlen-e? Sim proba nelkul is megallapithato?
F.K.T.
-
-FLY->
őstag
Szeretnénk nyomtatni android 9-es készülékekről, de ip cím alapján sem találják a nyomtatót, ami egy asus routerre rádugott egyszerű hp. Win10-ről tökéletesen működik, mind kábelről, mind wi-fi-ről.
Sem az alap, sem a HP-s beépülő nem találja a nyomatót a hálózaton. Valakinek ötlet? -
Fall-N
veterán
válasz WhiteWalker #38173 üzenetére
Miért lenne az? Nem sokan használják az Androidot valódi formájában. Csak a Pixel és az Android One használja módosítatlanul. Aki szereti, hogy nincs millió sokszor fölösleges marhaság beletömve az vesz ilyet, mellesleg gyorsabb és stabilabb is. Én is azért használok Android Onet, mert nincs benne semmi bloatware meg haszontalan feature, plusz én felteszem a megszokott és megvett programjaim. Abban egyetértek, hogy jóval előbb is lehett volna sötét mód. De az Apple sem töri magát.
Akinek még hiányzik valami az vesz más gyártótól, ott a One UI, EMUI, MIUI, akármiUI.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz WhiteWalker #38173 üzenetére
Az osztott képernyős módot a Samsung hozta be a Note -tal. 2013 -ban már használtam a Galaxy S 2 -n, gyári alapú, Jelly Bean (Android 4.1) custom ROM -mal. A stock Androidban a Marshmallow -ban (Android 6) jelent meg rejtett funkcióként az osztott képernyős mód.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz WhiteWalker #38171 üzenetére
Mert a Google -nek ebbe nincs beleszólása. Mivel nyílt forráskódú, ezért bárki olyan Androidot faraghat magának, amilyet akar. A Google csak a GPSZ -be szólhat bele. Ja, hogy a gyártók, meg az XDA -sok jobbat faragnak, mint a Google? Van ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Viktor0610 #38170 üzenetére
Ezért nem értem , vagyis csodálkozva olvastam , hogy ez még csak most jelenik meg a tiszta droidba és jelentik be újdonságként , miközben más romba már rég benne van.
Azt hittem , hogy ezek a dolgok csak megjelenés után használhatja a többi gyártó , vagy programozó... Ezek a feature-k miért nincsenek hivatalos megjelenéshez kötve? Értem ezalatt , miután megjelent tiszta droidon , kiadta a gugli a "Vanilla" droidot , utána szabadkezet kaphatnak a gyártók stb...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz WhiteWalker #38168 üzenetére
Sok olyan funkció van, ami később kerül bele az Androidba, a gyártói megoldások hamarabb kijönnek.
Xiaomi 13T
-
crok
Topikgazda
válasz WhiteWalker #38168 üzenetére
Ugy, hogy az nem "vanilla Android".
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz kiraly.andra #38167 üzenetére
Csak akkor hogyan kerülhetett már régen bele pl MIUI romba? Vagy AOSiP romba?
[ Szerkesztve ]
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz WhiteWalker #38165 üzenetére
Mivel csak most fog megjelenni, eddig nem kerülhetett bele ;-)
:a:
-
Somatom
veterán
Azt tudom, hogy automatizálókban van ilyen lehetőség. Be lehet állítani, hogy a kijelző a szenzorhoz igazodjon és ez felülbírálja az adott alkalmazás beállításait. Így szoktam fekvőbe forgatni olyan alkalmazásokat, amik alapból csak álló nézetben jelennek meg.
-
WhiteWalker
nagyúr
Jól olvastam , hogy az Android 10-be csak most fog bekerülni a gesztus vezérlés?
-
S.J.
tag
sziasztok!
talan ritka kerdes, de arra szeretnek megoldast talalni, hogy az oneplus 6 telefonom kepernyoje 180 fokkal elforditva is mukodjon, ne csak - ill + 90 fokkal elforditva.
van valakinek otlete?
-
veterán
válasz fecaga21 #38159 üzenetére
Van, hogy Androidra van-e azt nem tudom de nem ajánlanám mert minden klienst ledob a router, így téged is.
Ha nem tudsz belépni a routerbe akkor felejtős a ötleted, talán van más mód is megbeszéljétek ezt a zavaró problémát.
Valami fejhallgató féleség lenne a megoldás. -
eclipse19
senior tag
válasz fecaga21 #38159 üzenetére
És ha majd letöltött videót vagy zenét fog hangosan hallgatni, akkor mi lesz?
Egyébként sem lehet csak az ő wifi-jét "bezavarni", ha egyszer ugyanazon a wifi hálózaton vagytok.Ez inkább a routerek/hálózatok topikba való, ha van olyan.
Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
MODERÁTOR
-
fecaga21
senior tag
Van olyan android alkalmazás amivel betudom zavarni a lakótársamnak a wifijét?Egy wifiről vagyunk de este rohadt hangosan nézi a youtubeot nem tudom kilőni a srácot, valamivel nem tudnám bezavarni? A routert nem tudom hogy hol van amúgy csak erre gondoltam.
-
MODERÁTOR
-
liksoft
nagyúr
Sziasztok!
Végre sikerült egy olyan panoráma képeket készítő programot találni, ami valószínűleg jó is. Cardboard Camera
Szintén egyszerű: Battery Status Ez nem csicsa meg statisztika, csak látható épp mennyi van az akkuban. Valahogy a felső státuszt nagyítóval nézem....Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Peltár
aktív tag
Sziasztok tanácsot szeretnék kérni!
Van egy beteg telefon amiből típuson belül is van 4 verzió, ezt sikerült kettőre szűkíteni
SoC MTK6580 Quad Core 1.3GHz elméletileg adb látná, vagy az sp-Flas (Mediatek) verzió
Szeretnénk pontosan megtudni hogy melyik a kettő közül , hogy a megfelelő ROM kerülhessen rá, jelenleg nem a típusának megfelelő ROM van rajta azt már tudjuk.
ADB alól, vagy más módon van erre lehetőség, ötlet? -
Peltár
aktív tag
válasz Teodor52 #38149 üzenetére
Szerintem ha tudod a jelszavad meg egyebek számítógépről be tudsz lépni és a beállításokba
beállítani, ha telefonról próbáltál lehet most kizárta az eszközt, nekem egy fiók alatt 3 eszköz is engedélyezve van. Figyeli mivel és honnan akarsz belépni, helyadatok. De hátha többieknek van jobb ötlet,mert új fiók ezért biztos nem kell.
Van egy ilyen nem tudom hogy ez jó e neked:
Töltse ki a fiók-helyreállítási űrlapot
Javasoljuk, hogy csak akkor használja ezt a lehetőséget, ha másképpen nem tud hozzáférni fiókjához. Ez a folyamat több napot is igénybe vehet, és általában több teendő van vele, mint más helyreállítási lehetőségekkel.
Jelentkezzen be fiókjába felhasználónevével és jelszavával. Az ellenőrző kód kérése oldalon kattintson a További lehetőségek elemre. Kattintson a Segítségkérés Segítségkérés a Google-tól lehetőségre. Ezután ki kell töltenie a fiók-helyreállítási űrlapot, hogy igazolja hozzáférési jogát a fiókhoz. Ne hamarkodja el a válaszokat, és mindig a legjobb tudása szerint válaszoljon. Az űrlap célja, hogy az Ön kivételével senki ne kaphasson hozzáférést a fiókjához. Mivel a Google nem kér túl sok adatot Önről a fiók regisztrálásakor, ezért olyan kérdéseket teszünk fel Önnek, mint hogy mikor hozta létre fiókját, milyen Google-szolgáltatásokat használ, illetve kivel vált rendszeresen e-mailt (ha használja a Gmailt) – így bizonyosodunk meg arról, hogy jogosult a fiókhoz való hozzáférésre.[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
válasz Peltár #38148 üzenetére
Értem.
Erre a gmail zagyvaságra tudsz valamit mondani vagy csináljak egy új fiókot?
[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
Elmaradt:
Samsung j3(2017)-as telefon Beállítások>Alkalmazásokon belül miért szerepel kétszer a sim eszköztár?
[ Szerkesztve ]
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Gmail fiókomban be van kapcsolva a kétlépcsős azonosítás, de a telefonszámot eltávolítottam, hogy egy másikat tudjak megadni.
Kért egy újabb belépést, de azt a kérdést tette fel (már nem emlékszem pontosan) nem ön próbál bejelentkezni.Fel volt tüntetve az email címem, de nem az a város ahol lakom.Nem-et nyomtam.
Kétszer eljátszottam, majd ismételt belépés próbálkozásnál azt írta, hogy a google nem tudja beazonosítani, hogy Ön az eszköz tulajdonosa és nem engedett belépni.Ilyenkor mi a teendő?
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak,
Android 9-én vagyok, EMUI 9.1-gyel.
Böngészőben (Chrome, Firefox) lévő cikket felolvastatni (TTS) a Talkback-kel, vagy más kvázi Android alapelemmel lehetséges, csak nem jövök rá? -
veterán
Én véleményem, és a tévedések sora is benne rejlik, okosabbak majd korrigálnak:
Maga az operációs rendszer a felhasználó számára az esetek 99%-ában láthatatlan.
Ha a kezedbe veszel egy telefont, indítasz egy Windowst, Linuxot, magát az os-t sose látod. A kezelőfelületet és az általad telepített szoftvereket látod és ezekkel vagy kapcsolatba.
Egy telefonon ránézésre senki meg nem mondja hogy Android hányas, a launchert látod, azzal meghívod a kedvenc programjaidat, az értesítési sávot mindenki máshogyan szabja testre stb.Ugyanez egy Windows, ugyanez egy Linux, ha most ránéznél a gépemre amiről ezt írom, egy Opera böngészőt látnál. Ha ezt bezárod, egy KDE Plasma felületet látsz. És ebből senki meg nem mondja hogy milyen rendszert, Debiant, Mintet, Archot használok, hányas kernellel.
Vagyis szerintem a szűken vett OS az egy kernel, ami a hardverek és a szoftvrek közötti gyors és gördülékeny kommunikációt biztosítja, erről meg ki fog olvasgatni dokumentációkat? Max. a hardverfejlesztők és gyártók.Már az OS szorosan vett múködéséhez szükséges kellékek is applikációk, pl. tárcsázó, launcher nélkül hogyan kommunikálnál az operációs rendszerrel, max. adb-n karakteresen. De már az adb is egy shell, egy héj, vagyis az is applikációnak fogható fel ebben az esetben.
Androidnál meg pláne kihagyhatatlan a gyáró, nem Windows hogy Te feltelepítesz egy szűz rendszert, ami eddig a pontig, vagyis a telepítés kezdetéig valóban minden PC-n egyforma. De már a telepítés során hatalmas változások mennek végbe, a felismert perifériák driverei beépülnek a kernelbe.
Androidon ez járhatatlan, ezért kell minden gyártónak gyakorlailag egy Android (azaz Linux) kernel alapú, teljesen egyedi oprendszert legyártania. Mivel nem driverezhető külsőleg, egyszerű eszközökkel. És ezt az egyedi, készülékenként teljesen más OS- t érthetően csakis a gyártó tudja akár webes, akár OTA rendszeren karbantartani.Vagyis a dokumentációt inkább a gyártótól kéne számonkérni.
Kb. mint mikor én szállítom az univerzális alvázat és erre a Ford, a Saab, a WV felépít 1500 féle autót, amik tökmáshogyan néznek ki a végén. Senkit, semelyik autóvásárlót nem fogja érdekelni, milyen alvázra épültek hisz nem is látszik csak biztosítja a további alkotóelemek rögzítési pontjait.[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #38139 üzenetére
Olyan hataridos kotelezettsege van hogy konkretan ha utanakeresel olvashatod a cikkeket hogy csuszasban vannak, a Google meg epp szettarja a kezeit, hogy hat nem errol volt szo. Az adaptacio azert szukseges, mert a gyartoknak meg kell irni pl. a kernelmodulokat a hardveregysegekhez. Ez mindig is igy volt, AOSP eseten is, Android One eseten ez annyiban egysegesitett, hogy (ahogy mar irtam/linkeltem) a teljes forrast megkapjak es bizonyos reszekhez nem nyulhatnak hozza. A teljes forrasnak nem resze pl. a hardverspecifikus forras, ezt teszi majd hozza a gyarto, adaptalja a Google forrasat a vasra amiben megegyeztek hogy Android One logoval lesz eladva. Ha nincs frissites, ha a Google nem ad forrast akkor nincs mit adaptalni (a kifejezest nem en hasznalom magamtol hanem a szakirodalom, mert a folyamatot igy hivjak, de portolasnak is nevezhetnenk, mert lenyegeben az).
-
Somatom
veterán
Az általad használt adaptáció kifejezés definíciója a Wikiszótár szerint:
"1. Tudományos: Jellegében megváltoztatás, kisebb módosítás; egy korábban létező dolog más célra való alkalmassá tétele; átdolgozás, átalakítás."
A gyártó változtat rajta, ő publikálja és a frissítés is az ő szervereiről érkezik. Így sztem nem kérdés, hogy az nem lehet a Google -féle frissítés. Egyébként milyen határidős kötelezettségük van a gyártóknak arra, hogy a Google -féle megjelenést követően kiküldjék a készülékeikre az adaptációjukat?
-
Somatom
veterán
válasz Peltár #38137 üzenetére
Próbáld ki! Először csinálj belőle egy fordítást! Sztem símán beteszik az összefoglalóba. Aztán már csinálhatunk statisztikát arról, hogy hányan kérdeznek olyat, ami benne van a leírásban. Persze, akkor még mindíg kérdéses a MIUI, EMUI, ZENUI, One UI, KiskutyafüleUI.
-
Peltár
aktív tag
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #38135 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett, de nagyon-nagyon. Igen, valóban nem a Google szervereiről jön majd az update. Igen, a gyártónak az OTA szervereiről jön majd. Amint a Google rollout-ol egy Android One forrást a gyártónak szerződéses kötelessége azt lehetőség szerint bugmentesen adoptálnia érintetlenül az Android One telefonokra és kitolnia azt, és igen, a letöltés a gyártó szerveréről jön, az adaptálást a gyártó végzi el. De akkor végülis ki adja ki az OS-t? A gyártó? Vagy a Google? Döntse el mindenki maga. (Nekem meg ehhez már késő van.)
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #38133 üzenetére
Az előzőbe nem véletlen raktam be a linket - akkor most idézem az első bekezdést:
"Android One is a near-stock version of the Android operating system released by Google. Android One cannot be altered by the companies that make the phones, and only runs on certain smartphones. The Android One brand promises regular security updates for three years, and Android OS updates for two years." - szóval ami ahhoz kellett hogy az a nyamvadt infra menjen az ugyan a gyártótól jött de a ROM-ba a Google tette be de Play-ből letölthető is lehetne mert teljesen mindegy, attól még az OS-t a Google adja ki. Remélem segítettem.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Az infra persze, hogy hardveres. De, cseszheti a user az infráját, ha nincs hozzá az OS -ben egy kezelő szoftver. Márpedig a Google -féle Androidban nincs ilyen. Tehát, ha közvetlenül a Google adná ki az Android One -os készülékek verziófrissítését, akkor azok nem tudnák kezelni a típusspecifikus hardverelemeket.
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #38129 üzenetére
Először is természetesen SoC =\= telefon és Android One=\= Pixel. Másodszor persze hogy a gyártótól függ hogy mit tetettek bele a Qualcomm-al hiszen valamivel differenciálni kell a modelleket, legyen ez elérhető LTE band-ek száma/típusa, infra port, WLAN chip.. (ha már a példánál maradunk, ja, nekem egy SD625-ös Redmi Note 4X-em van).
Szóval kapod az Android One-t ami egy kvázi-vanilla Android a Google-től de mivel ez nem Pixel így eltéresek biztosan lesznek. Hardverben is (valahogy differenciálni kell a piacon). Ezekre beteheti a gyártó az appokat, ez még nem jár a ROM megpocsékolásával (ha már a példánál maradunk akkor Xiaomi esetén pl. a Mi Remote). Mást nem szabadna betennie (példánál maradva a sok Xiaomi s.*rság (a MIUI maga..), főleg a beépített reklám meg használatfigyelő ami igazából érted/neked dolgozik pl.).
A ROM-ot a Google adja, így a gyártónak meg kell felelnie bizonyos kritériumoknak és nem váltotathatnak a ROM-on. Ez egy egységesítés low-cost|mid-range telefonokhoz, elsősorban nem túl gazdag országok relatív olcsó készülékeihez (a gyártónak így nem kell a készülék OS fejlesztésébe olyan túl sokat belefektetni).
A DualSIM kezelés (mint pl. a Dual-VoLTE) meg az infra pedig szintén egy hardveres dolog, semmi köze az Android One-hoz, még csak nem is ROM függő (Dual-VoLTE is csak akkor kapcsolható be ha hardveresen képes rá a készülék és "csak" az EFS-ben kell turkálni hozzá mert letiltva van, nem pedig nincs is benne) - mint mondtam SoC =\= telefon, a Snapdragon 625 tudna QuickCharge 3.0-t de pl. a Mido-ban nem olyan PMIC van ami ezt hardveresen támogatni tudja, tehetsz te rá akármilyen ROM-ot vagy kernelt.
-
Somatom
veterán
válasz Peltár #38130 üzenetére
Ezt cáfolom. Még a topik összefoglalóját sem kell lenyitni, anélkül is olvasható, hogy a "melyik alkalmazás, ami" kérdés nem ebbe a topikba való. Mégis, szinte hetente tesznek fel itt hasonló kérdéseket. Szvsz. a kérdések szempontjából tök mindegy, hogy van használati utasítás, vagy nincs.
-
Peltár
aktív tag
válasz Fall-N #38128 üzenetére
Tapasztalat! Minden telefon fórumában a hozzászólások 60-70% olyan kérdéseket tartalmaz
amikre azért nem tudja a választ a felhasználó, mert nem olvasta el az ide vonatkozó részeket, vagy nincs mit elolvasni, mert már nem írják le, vagy mert lusta volt elolvasni.
Vagy mert egyszerűen szarul volt megfogalmazva, vagy csak a profik értették meg.
Több telefon, vagy egyéb android eszköz teljes fórumát volt hogy végigolvastam, 3000, 4000, de volt hogy 10.000 hozzászólást is hogy átlássam a megjelenéstől az éppen az aktuális napig, hogy hogyan állunk, (nem unalomból) de ez igaz fényképezőgépekre és egyéb más dolgokra is, max én még tudok gyorsan olvasni, és lusta sem vagyok, csak 50 évesen már gyengébben látok.
A többi probléma az a maradék 30-40% ami lehet speciális, de még ezeknek a fele is orvosolható lenne olvasással. De mondok jobbat, jó az oktató videó is ha jól van megcsinálva
mert egyrészt hasznos, másrészt van aki nem érti mit olvas, mert vagy vizuális típus, vagy gyorsabb a jó videót megnézni, vagy az olvasás értelmezésével van gondban. + Az a tudás amit nem írnak le, vagy nem rögzítenek rendesen elveszik az utókornak, és ez néha nagy baj.
Még egy dolog, ha itt a profi hozzáértő segítők nem írnák le hogy mit hogyan kell csinálni, a 60% már vagy téglásította volna a telefonját, vagy földhöz vágta volna mérgében hogy nem lehet rendesen használni.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Én sem. A Snapi 625 -ös Motorolámban nincs infra, így kezelőszoftvere sincs az OS -ben. A Xiaomi Mi A2 Lite -omban szintén Snapi 625 van és van benne infra. Pedig, az Android One -os, mégis van az infrának kezelőszoftvere az OS -ben. Van egy MIUI -s tesója is, amiben ugyanez a SOC van, a Dual SIM kezelésük mégis különböző.
-
Fall-N
veterán
válasz Peltár #38112 üzenetére
Ugyan minek kellene? Amikor egy általános iskolás gyerek vagy kisebb simán használja a telefont, minek User manual? Senki sem olvasná el a felnőttek közül, mert nincs rá szükség. Pár perc alatt ki lehet ismerni. Egyes módosított Android felületeken lehetnek eldugva menüpontok, ilyen tipikusan a MIUI vagy az EMUI. De ott sem gáz, mert már régóta van kereső a beállításokban is.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Motorola telefonom android one -os ,Tiszta android-al .Az lenne a kérdésem jövöhéten énis megkapom a 10 et vagy várni kell vele ?
-
Peltár
aktív tag
válasz trebrona #38117 üzenetére
Trebrona és Somatom köszönöm , igen, csak én egy teljes ( Pie ) letölthető formátumot kerestem pdf vagy egyéb, jobban szeretem mint a weboldalon mászkálást.
Van amit ki is nyomtatok ha nagyon muszáj mert már nem látom.
Somatom amit küldtél linket ott van online, ha azt le lehetne tölteni tök szuper lenne, de még akkor is ez az ami a legjobban össze van szedve egy kupacba. Jól Használható.
Vannak itt még Gyári! leírások is, Pl a Xiaomi az mindnél 53 oldal. Az Oppo AX5 380 A4 oldal
Igaz ez készülék specifikus, de ha ők tudtak egy rendes leírást csinálni és itt még néhány másik cég, akkor a Google miért nem tud egy natur Android Pie leírást csak angolul mint régen. Alapból eszembe se jutott hogy ez nekik ekkora gond. A google support számomra nem kényelmes, nem átlátható, ez van. -
trebrona
nagyúr
válasz Peltár #38115 üzenetére
Ott a google support.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Somatom
veterán
válasz klambi #38114 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy az A10e -nek nincs hardveresen megegyező, európai piacra szánt variánsa. Így nem sok esélyt látok arra, hogy EU -kompatibilissé tudd tenni.
Peltár:
Fogalmam sincs, hogy mit csináltál ennyi ideig. Ehhez az "Android Pie user manual" kereséssel jutottam kb. 5 perc alatt, mivel kb. az első 10 találat egyike volt.[ Szerkesztve ]
-
klambi
addikt
Szevasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e (samsungos topicot nem találtam, csak külön az adott telefonokhoz).
USA-ban nyaraltunk és vettünk egy samsung Galaxy A10e telefont, amit szeretnék európai gyári samsung rommal helyettesíteni. Keresgéltem de fake megoldásokat találtam eddig, ebben kérnék egy kis útmutatást/segítséget."Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Somatom
veterán
-
Peltár
aktív tag
válasz eclipse19 #38111 üzenetére
Én is előtted kerestem, szántam is rá időt, nem találtam, ezért írtam hogy ne keresd.
A helyzet az , hogy erkölcsileg és üzletileg is kéne rá időt fordítsanak, mert a kiadásokhoz képest egy kifejezetten elektronikus, pl pdf, vagy epub formátumban, hetente frissülő nyílt hozzáférésű leírásnak bele kéne férnie a költségvetésbe. 2-3 androidhoz hozzáértő ember
a google-tól függetlenül is meg tudná csinálni. Vagy a fényképezőgép összes oldaláról kéne egy screen shot, azt meg kiegészíteni magyarázó szöveggel, ahol szükséges, de azt sem tartom kizártnak hogy a képek, jelentős része akár a készüléken is rajta lehet tömörítve valamilyen formátumban. Vagy esetleg szoftveresen meg lehetne oldani hogy az összes oldalról ami a tiszta android része kinyerje a képeket egy emészthető formátumba, hogy ne manuálisan keljen végigmenni a telefon menüin. Inkább a frissítés a gond, de mint írtad pár fős fejlesztői csapat pl az XDA- oldalon lévők is képesek rendszeresen frissíteni a változtatásokat egy milliárdos cég meg nem. Biztosan a milliós büntetések miatt nem telik rá,
amit a tiszta véletlenül elkövetett adatkiszivárgások miatt kapnak.
Lehetne fent leírás, aztán mindenki saját maga lelki békéje szerint eldönti hogy elolvassa vagy sem. Vannak akik még olvasnának, és simán elégedettek lennének az elektronikus formátummal, nem kell a papírt pazarolni.[ Szerkesztve ]
-
eclipse19
senior tag
válasz Peltár #38107 üzenetére
Hát tényleg nem ilyenre gondoltam, de azért köszönöm!
A Google-nak úgy tűnik tényleg "nem telik egy angol nyelvű user manual-ra", de nem csak nekik.
A Google Playen azt a megfigyelést lehet tenni, hogy az 1-2 személyes mini szoftver cégeknek érdekes mód van erőforrásuk arra, hogy egy frissítésnél bele írják a "What's new"-ba, hogy mi történt, miért a frissítés, milyen új funkciók vannak, mit javítottak és általában valami dokumentáció is van.
Ezzel szemben a $ milliárdos profitot termelő óriás cégek (Google, YouTube, Facebook) képesek évekig üresen vagy változatlanul hagyni ezt a részt a kb heti gyakoriságú frissítések ellenére és használható manual sincs.
Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....
-
MODERÁTOR
válasz nagypasztor #38109 üzenetére
Nem értek hozzá, de leírom: hagyd a fenébe!
Pontosabban inkább azt írom, hogy ez a baj az ismeretlen márkákkal, ha baj van velük, nehezebb a segítségkérés/-nyújtás.
Xiaomi 13T
-
nagypasztor
tag
Sziasztok!
Sajnos hónapok óta nem kapok választ a kérdésemre. Ha valaki ért a telefonok szoftveres mókolásához, legalább annyit mondjon már, hogy hagyjam a fenébe, ha javíthatatlan a készülék. Köszi előre is!
-
bigdady
nagyúr
Family linket használ valaki? Nem tud a gyerek plusz időt kérni? Ha lejárt az ideje még fel sem tudom hívni csak csörög de nem tudja felvenni....
Esetleg használ valaki ilyen gyerek felügyelő appot ami jó?
-
Peltár
aktív tag
válasz eclipse19 #38106 üzenetére
Szia! Nem fogsz találni rendes 200 oldalas manuált mert a google azt mondja hogy sok a változás meg a verzió, online menjél a fórumokra , help desk stb. Nem telik egy angol user manualra amit mondjuk heti 1x frissítenének. csak 4.4 és 5.1 van fent náluk. Android emulátort fogsz találni ezt a [link] nézd meg , szerintem itt vannak értelmes dolgok ha az emulátor megfelel.
-
eclipse19
senior tag
Üdv!
Magyar nyelvű Android ismertetőt keresnék.
Weboldal vagy letölthető dokumentum is megteszi.Olyan lenne jó, amit egy teljesen kezdő személynek meg lehet mutatni, hogy na
"Innen meg lehet tanulni, hogy mi ez és hogyan működik. Teljesen az alapoktól."Tudom, hogy van egy belinkelt leírás az összefoglalóban, de az már nagyon régi (8 éves).
Ha valaki egyáltalán nincs képben zavaró lehet, hogy néhány dolog eléggé megváltozott azóta.Valami frissebb jobb lenne.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Szeretném ide is feltenni kérésemet.
Küzdök egy problémával, amihez segítségül kérnék minden Samsung Galaxy Note 5-ös tulajt, hogy keressenek fel privát üzenetben.
Köszönöm!A moderáció elkerülése érdekében szeretném leszögezni, hogy nem kereskedelemről van szó!
Hogy mi a kérésem hozzájuk az nem titok: egy Backup.
Adott egy gyári, globálisan független SM-N920P eszköz, ami rendszer frissítést követően olyan CSC-t tett fel, hogy ismeretlenek a hálózatok és semmit nem ismer fel. Ezért kellene egy Backup, hogy helyre tudjam állítani belőle!Köszönöm
But who is watching the guardians?
-
samujózsi
senior tag
Remélem, nem túlságosan off: [link] - a divany.hu-n azt írják, hogy kifejezetten ajánlott rendszeresen újraindítani a mobilokat. Ez tényleg akkora marhaság, mint gondolom vagy csak nekem van szerencsém e tekintetben a mobilokkal, hogy pár, op.rendszer szintű bug okozta fagyást leszámítva sohasem kellett még újraindítani egyiket sem? (Jó, android update +1 ok )
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Peltár
aktív tag
Ha megfelelő a szerviz, mindenhez, de 99%- hogy nem érdekli őket a te privát szférád, de az ördög nem alszik. Vagy hivatalos szervizbe vidd, vagy előbb keress valami ismerőst, aki kifejezetten a te telefonod szakértője é s hajlandó előtted egy próbát tenni, hátha ő be tud lépni adb, vagy letöltő módba. Ha mégsem akkor még mindig maradhat a szerviz.
Keresd meg a telefonod fórumát ott kérjél segítséget, aztán privátban beszéljétek meg a részleteket, esetleg némi munkadíjat is előre érdemes felajánlani. Szerintem!! -
psg5
veterán
Sziasztok! Olyankor mi lenne ha telefon nem kapcsol be, hard resetre sem reagal es nyilvan be kellene vinni szervizbe, de olyan adatok, illetve app beallitasok (simple banki azonositok stb) van rajt? Szerviz mihez tud hozzaferni? ( ujjnyomattal vedett)
F.K.T.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Hibátlan Iphone 13 128 GB Éjfekete Kártyafüggetlen Okostelefon 100%-os akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest