- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit GTS 4 Mini - bármely csuklóra
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
terapeuta007
aktív tag
van.egy oukitel c17pro(=digi r2) telefon. beleraktam egy sd kartyat es most nem.nyilik a tárca. es jol.raktam.bele meg erzekeli is olvashato irhato.
nah ha ezt igy beviszem digihez mennyi esely van arra hogy elkuldenek a fszba?
konkretan 3napos a telo es elvileg 2 ev garancia van ra.amugy hogy lehet a simtartó tárca ekkora szemét ebbe a telefonba azt nemtudom.
én.telom tarcajaval simkartyaval egyutt ki-be megy siman.
az a baj hogy nem az enyem a.telefon de az én.sdcardom.ragadt benne.. meg amugy simkartya viszont nem.ragadt benne (csak.sd-t raktam.bele cuccot masolni telotarhelyre ugy mertem vélelmezni hogy .nem ragad bele a tarca) mert akkor kifizetne a sdcardom es kész.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
roszz topik
[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz Dexter68 #37495 üzenetére
nekem cubot magic van. nekem is bugos. neha billenytuzet fennmarad meg neha belassul hirtelen es ujra kell inditani. heti 1-2 alkalommal jon elo valamelyik bug a 2 kozul. ez ilyen. de amugy nagyon fasza telo ennyiert.
esetleg kirootolod es a viper4androiddal jatszol a gainel es/vagy playback gain controllal és/vagy fet compressorral. ezek segithetnek. root es busybox meg egy selinux switch kell hozza.
root nelkul esetleg mtk engineering modeban felveszed maxra loudspeaker volumet
[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
-
terapeuta007
aktív tag
miert szeretned frissiteni vagy visszaállitani? van vmi bug vagy nem kompatibilis valami appal ami kéne.?
a legegszerubb megoldas talan az lenne ha twrp recoverybol rakna ra egy neked tetszo romot. ha nincs rajta twr flashify al par perc alatt fennvan(ha adtak ki a telohoz twrp-t persze) aztan letoltod a romot felrakod twrp bol nem kell hozzá pc se.
meg huawei es hires telo ugyhogy biztos van stock rom hozzá meg kell hozzá flashtool es annak hasznaatahoz youtube tutorialt nezzel.
ha a telonak papirjain nincs meg imei szám akkor azt le kell menteni.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
teljes rom csere utan( flashtoolal.) (nem = factory resettel )bejelentkezhetsz uj google fiokba nem pedig a regihez keri a jelszot egybol. legalabbis én eddig ezt tapasztaltam tobb teloval is.
ahhoz hogy teljes ujrarakás utan is a regi fiokhoz kerjen jelszot a google ahhoz tudnia kene az imei szamod.
jah most nezem hogy a google tudja az imei szamod akkor miert mukodott nekem még utoljára( 1 éve )
hogy ujraflashelem es nem keri regi fiok jelszavat?Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz terapeuta007 #37315 üzenetére
persze meglehetne maszekba oldani meg igyis hogy nem.hires a tablet nincs ra rom flashtool twrp. csak ehhez mar nem eleg a szomszed gyerek meg meg ezen a forumon senki .még énse mint gépész tanulo xd.
ezt talán adb commanddsal lehet megoldani amihez mar rohadt sok olvasgatas kell. de lehet hogy valami célhardwer,szoftwer kell ami csak szervizeknek van. (sok márkához lehet venni ebayrol is mondjuk). peldaul htcnél az xtc 2 clip )
de ez már nem is érné meg igy ugyebár.amugy szerintetek milyen aza szerviz ahova elvszek egy htc-t es egy zte-t es mindkettovel elkuldenek? gyakori az ien szerviz?(mindketto szoftverproblemas volt mondjuk, de egyik sem user hiba miatt.)
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz hódmaci #37290 üzenetére
szevasz. [link]
itt van alap firmware hozzá meg instrukciok. nemtomvalszeg sp flashtoolal lehet flashelni. instrukcioba ugyis bennelesz mive ke.ezek az ajtós kulcsos analogiák nagyon kritikan aluliak.
nah most ha meg veszel egy telefont akkor az nem a gyartoé hanem a tied.jogilag sem lehet belekotni abba ha a sajat eszkozodet baszogatod max garanciavesztes.
ha meg a kolléga azert nem emlekezik még az emailcimjere sem mert találta vagy elcsorta valahonnan akkor is tök m1 mert a gazdihoz mar nem kerul visza.amugy szinte csak az iphoneokra mondanam azt hogy otthon nem tudod leszedni roluk a zárolast. egyebkent androidnal mindig van remény.
az iphone az még veszelyes is mert amikor probaljak feltorni de nem sikerul wifirol meg simkartyarol is küldene helyadatot hogy elcsortak help me. valszeg sim kartya nelkul nem tudna de nem vagyok benne biztos szerintetek?u.i: ha olyan fajta firmware hogy gyari recoveryvel kellene felflashelni akkor szar az egesz bocs.max szervizbe.
[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz dodopek #37276 üzenetére
rootal lehet Lspeed appal. root nelkul nemtudom.
ha android 6 es alatti akkor kingroot kirootolja. marsmalllow felett is meglehet probalni de kicsi az esely. rakell keresni googleba az eszkozre hogy van e ra root vagy twrp .
nemtom root nelkul van e mód swapfilet csinalni ami még mukodik is.[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz pulyka jocó #37274 üzenetére
ha elozo telefonodnal is ez a fulhallgatod volt akkor az a szar. ebayrol kz-ed fulesek nagyon jok ajanlani tudom oket legaljuk 2ezer huf. nekem 3ezres van 2 éve mukodik es jol szol.az enyem cserelheto szűrős fajta.
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz terapeuta007 #37101 üzenetére
megneztem neked gyorsan twrp ben mivan.
wipe→advanced wipe→kijelolod a belso tarhrlyet,(valszeg data)→ezutan ranyomsz alul a repair or change file systemreitt resizeolni meg formazni tudod.
csak annyi kikotes van hogy formazhatod masik fajl rendszer tipusnak(ez sokott sdgiteni neha) de utana egybol formazd is vissza ami eredetileg volt fajlrendszer(asszem ext4 szokott lemnni)de lehet hogy csak a resize funkcioval is megoldod nem kell hozza a change(filesystem of) storage
[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
ha van twrp-d akkor a spec beallitasoknal tudsz olyat hogy expand storage. ez valszeg torli is az adatokat rajta sajnos. de valszeg fel tudod rakni ilyen 28gb kornyekere ahogy kene legyen.
meg probalhatsz olyat is hogy ujra mountolod a storageket.
androidos appok vannak meg terminal emulator is lehet probalkozni.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
bemesz beallitasok appok aztan ott a rendszerappok kozott megkeresed es kenyszeeritett leallitod a kamera appot.
vagy megprobalhatsz mas fajta kamera appot. peldaul open camera. root-al letudod torolni az eredeti kamera appot. vagy le freezelni.bár szerintem neked nincs rootod.
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz mobilizmo #37041 üzenetére
a srác azota se irt hogy mivan. mèg ezentul mit lehet egyebkent neki meselni. nincs kerdes amire valaszolni lehetne.
most azt varod hogy egy how to install vcom driver videot meg egy how to flash recovery via sp flashtool videot lepesrol lepesre irjak le neki magyarul ide?meg még kell neki egy 15sec adb installer .
mèg angolul se kell tudnia mert meglett neki mondva mire keressen ra. es a videokat csak letudja kovetni.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
-
-
terapeuta007
aktív tag
válasz Somatom #37034 üzenetére
nyilvan nem szuletik senkivel ilyen tudas. alapbol meg iskolakban is fontosabb dolgokat tanitanak(joesetben). de én angol tutorialokbol tanultam meg nem.forumbol.
én 5 honapja flasheltem eloszor mtk-s telot. azota megegy masikat is flasheltem. ha vmiben megakadtam angolul rakerestem es utana easy win.
[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz Somatom #37029 üzenetére
akkor meg nem szorakoztal htcvel meg ilyemekkel.
minden flashtool ilyen. eza legjobb megildas attol mèg.a vcom driverhez nemárt win7.
de win 10 et ha bebootolod driver signature disable modban akkor ott is feltelepul.
nekem még portos problemam nem volt. driver se atomfozika.
az akkus baszakodassal hogy eszlelje a flashtool azzal nekem is volt kisebb fennakadas.
de elmondok most egy titkot.: adb reboot bootloader parancsot adb rol rakuldod a telora es elkapja a flashtool.
meg az akkut se kell kivenni.ha rossz scatter fajlt toltottel be akkor nem voltal elegge felkeszult a temaban xd.
[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz 888777654 #37027 üzenetére
mtk procis telefon geci egyszeru. van is ra twrp.
[link]
ha valamit nem ertesz google kereses.
how to flash recovery via sp flashtool
how to install vcom drivers
lenovo a1000 twrp recoveryaztse tom minek irogatsz ide mtk-s telefon birtokaban. geci egyszeru csak angolul kell tudni.
[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz 888777654 #37022 üzenetére
a telefon tipusat hiaba mondod meg.
hát egy twrpt ha feltudsz flashelni onnan elered a tarhelyeket. meg vannak adb parancsok amivel egyesevel lehet fajlokat leszedni de ez vegso esetben max.
van a telodra twrp akkor rakd ra. azt lehet flashtoolbol (ha van )meg adb commandokkal is lehet flashelni.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz szimi57 #37017 üzenetére
amugy nekem most a telomon olyan rom van amivel tudom hasznalni a telot 0%alatt. addig mig le nem kapcsol az akkuban a vedelem. (max 5perc+ kepernyoido) ugyhogy ha en lemeritem a telefonom nem birnak lenyomozni haha.
amugy ez a lenyomozas a legkevesebb. a google tudja rolad hol laksz hova jarkalsz mikre keresel ra a neten.
az ios se diszkrétebb)
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz mobilizmo #36981 üzenetére
megoldottam. egy egesz delutanomat elbasztam vele. eloszor raraktam ra twrpt adb-bol de nem mukodott a recovery nem lehetett erinteni es meg a rendszert is elbaszta bootloopolt a szar recoveryba mindig.
aztan viszatertem sp flashtoolhoz aztan nagynehezen elkapta a flashelest. de nem ugy ahogy kene neki. kiszedtem akkut radugtam gepre viszatettem akkut es semmi. miert is mukodne ugy ahigy kene? a doglott recoverybol nyomtam egy adb reboot bootloadert es meg mielott elinditotta volna a fastboot modba magat a telo akkor kapta el az sp flashtool es rament az alaprom. aztan ezt meg a twrp vel is eljatszottam es igy most mukodik.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
miez hogy minden driver megvan (direkt win7et raktam egyik winyora mert azt szeretik a driverek)
vcom driver adb driver mtk driver ezenkivul meg minden usb driver fel van frissitve és mégsem mukodik sem mtk tool se sp flashtool (adb tool valszeg mukodik csak onnan nemmerek recoveryt flashelni, nincs tutorial)
recoveryt kene flashelnem mtk telora. de nem erzekeli semmi. vagyis pontosabban az van hogy a telot kikapcsolom kiveszem aksit radugom gepre es folyamatosan le fel csatlakozik a vcom driverrel.mt6737 proci mondjuk az mtk tool azert nem jo mert 7.0val mar nem kompatibilis. de sp flashtoolnak jonak kene lennie.
valszeg a teloval van valami pedig mukodik rajta a rom csak rootot akarok.
nem ertem. mar toroltem telepitettem ujra is a drivereket.
amugy cubot magic a telo.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz zsoltzsolt #36899 üzenetére
volt már rá példa több ismerösömnél. van rá 20% esely.
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
-
terapeuta007
aktív tag
válasz tordaitibi #36891 üzenetére
én nem fogom megvenni azt az xtclip-et mert legolcsobb is 30 ezerbe kerul és annyiert vettem az egesz telot.....
azon gondolkodom hogy szervizbe viszem. egy 10-20 ezret még megér ráfizetni talán.
és ha meg is venném mivan ha nem sikerulne......egy pillanatig se akartam vele többet foglalkozni itthonadb shell ből probalkoztam ujrainditani fastboot bootloader recovery.
probaltam SDK toolsal is de egyszeruen csak az ftm modebol nem lehet semmit csinalni.
mármint flashelni meg hard resetelni nem tudok sehogy onnan.ismerosodnek 16 év alatt térulne meg a furott kut.
ez elég sok. de ha 16 év utan is lesz kertje és locsolni fogja kkor megérheti elvileg. meg persze ha egyszerre elo tud teremteni 800k-t .Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz tordaitibi #36886 üzenetére
lyen xtc2clip szervizelős berendezessel vagy akarmilyen bonyolultabb modszerrel azert még megtudjak csinali egy szervizbe nem?
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
van egy htc one m9 (himaul)
custom rom volt rajta már 3 honapja. (ICE 7.1)
mai nap egyszer csak kikapcsolt a telefon és bootloop.
nem csinaltam vele semmit.a recovery az nem mukodik.valamiert pedig volt rajta twrp
csak a htc ftm mode-ba tudok belépni (asszem download mode nak felel meg)
hogy csinaljak innen rhard resetet? vagy recovery flashelést?
fastbooot mode-ba se lép be.
ilyet még nembasztam.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz Somatom #36871 üzenetére
Jatek fuggo. Legtobb jatekban 2 virtualis joystick van 2 oldalt meg egy shoot gomb. Talán ezzel az appal megtudom oldani: usb/bt joycenter.
Volt vmi alap alkalmazas prime os em jatek controlhoz. De csak egyszerre egy mozgast lehett vele csinalni szoval letoroltem. Lehet ezzel is csaak annyira jutok de remelem nem.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
Tudtok androidra vmi olyan berendezest amivel egeret lehet hasznalni jatekokban ? De ugy kene hogy egyszerre lehessen mozogni billentyuzettel es celozni egerrel. Letezik egyatalan ien megoldas?
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
Somatom;Végül lecsereltem a phoenix ost prime osre. Sokkal jobb. Alapbol rw a rendszer es nem is kell semmit csinalnom mert elerheto a masik winyo is rendesen Raadasul prime os nincs tele kinai szeméttel es van elvileg ota update mukodokepes.
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz Somatom #36796 üzenetére
Faterom gépén a remix nem mukodott.
Se dual bootban sem standalone-os telepitessel(bootloader iras) ubuntu rol. Képet nem adott csak dolgozott a winyo bootolaskor. Szerintem videokartya driver nem volt jo. Lehet mert régi integrált van a gepbe.Azt kultiválnám ha majd segitenel megoldani a hetvegen.
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
-
terapeuta007
aktív tag
válasz terapeuta007 #36785 üzenetére
Root explorer classic-al megprobaltam a permissionokat megadni meg ownershipet allitani de azt irja ki hogy hiba, nem enged hozzányulni hiaba van root jog meg busybox.
Szoval gondolom akkor csak terminal-al lehetne megoldani valahogy.Root/storage/disk0 a winyo helye most.
Nemhogy permissiont nem lehet allitani a mappán de még atnevezni se lehet.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz terapeuta007 #36774 üzenetére
Vagyis hogy pontosabban leirjam.
A masik winyo nem mint belso vagy kulso tarhely van mountolva hanem /root- ban van es azert nem jatszik le onnan semmit sima zene/video/dokumentum app.Hogy lehet rootban levo helyet ugy monutolni mint kulso tarhely mondjuk?
[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
Van phoenix os fater gépén.
Minden jo.
Kiveve az hogy csak arrol a winyorol lehet lejatszani videot meg zenet meg akarmit megnyitni amekyiken a rendszer van.(marmint az android nincs már windows a gepen nem dualboot.)Hogyha fajlkezeloben atmasolom a rendszer winyora a fajlokat akkor meglehet nyitni oket.
Meg egyebekent az appok nem fernek hozza semmilyen fajlhoz nem latjak a meghajtokat.
Persze amit beallitasokban lehetett engedelyezni az appoknak az engedelyezve van.
Van root jogom. Szoval hátha lehet kókányolni valamit ezugyben. Ha valakinek van otlete koszonom elore.
Ezaz amit latnak az appok.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz kiraly.andra #36762 üzenetére
Hogyha ezert nem rootolsz akkor teljesen mindegy a tobbi kerdesed mert ha nem tudod torolni ki vagy szolgaltatva.
Majd kiderul szamodra hogy van-e limit. De szerintem nincsen ez az en educated guess-em. Neten angolul semmit sem talalni errol.És még mindig nincs olyan app amivel root nelkul irni tudnad a rendszert.
Maximum az adb fastboot dolog. Amihez parancssorozni kell pc-ről. Sikeresen szoktak ily modon torolni rendszerappokat. De arra nincsen script vagy leiras hogy bugreport mappát torolj es mivel te biztos nem fogod magadtol kiatalálni hogyan kéne ( én se tudnam) ezert nem megoldás.
Gondolom garancia miatt nem rootolsz. De akkor miert nem viszed garanciara ha baja van es hagyd a bugreportot a getchibe. Meg még a kolléga a factory resetet is emlitette az egy jo otlet.
Meg kivancsi vagyok mitől mentett meg a bugreport. Egyebkent Usb debugging nem hinném hogy feltétlenul bugreportal kell hogy jarjon legalabbis nem egy tucattal.
Vagy ennyiszer kell geprol vezerelned a telefont?(te szavaid)[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz kiraly.andra #36758 üzenetére
Nincsen rá megoldás root nelkul.
Ha a telefonra van root modszer akkor kirootolod aztan letorlod a rootot. Nem vesz el sokat az idodbol max ha full laikus vagy.
Amugy mifasznak van bekapcsolva a bugreport?
Fejlesztoi beallitasokban kapcsold ki.Most amugy te a rendszerben akartal torolni root jogosultsag nelkul ez alapbol tudni illik hogy lehetetlen. Es akkor nem tetszik hogy nem valaszolnak.
Még sokszor ahhoz is máguskodni kell hogy beleolvass a rendszerbe nem hogy onnan torolj ahhoz egyszeruen kell root jogosultsag ennyiJimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
Halljátok vege van a gyereknapnak. Terjunk vissza a témához.
Valaki tudja hogy androidnál hogyan lehet megoldani hogy az audio kimeneten mindig legyen zajcsokkentes ne csak amikor valami hangot jatszik le?
(Igazabol pc-n phoenix os miatt kene ez)[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
Hát igy már más. 4,2V-rol valoban nem robban fel egy li-ion cella. Ahogy egy lifepo cella sem 3,7v-on.(igazabol mondjuk valahol 4v felett kezdenek el károsodni)
Bár Melegedhetnek es elettartamuk csokkenhet de nem nagy mertekben. Van belso ellenallasa minden akkunak szoval van áramkorlátozás. 5A-t nem vesz fel 4v-rol.[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz racskobalazs #36712 üzenetére
Hát ha gyarilag is forro volt akkor tök m1.
Mondom csak akkunak árt ami igyis ugyis csereérett 2év utan.80foknál már pc processzor is kikapcsol altalaban.
De 70 azt elhiszem.[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz racskobalazs #36710 üzenetére
Hát a melegedes az nagyreszt governor fuggvenye nem orajelé.
Persze ha nem csak bongeszel meg zenet hallgatsz meg ilyenek hanem valami combosabb jatekkal jatszol akkor orajeltol is fugg.
Hát inditsd el a leg teljesitmeny igenyesebb appodat es akkor kiderul.
Megkell nezni kozbe/utana hogy mennyi a proci homerseklete. Telefonnál 50 fok az az érték ahol el kell gondolkodni az orajel es governor beallitasan.
Persze nyáron megint mas teszta ez a tortenet.De az alaplap proci stb az mindenkepp tuleli az akkumulatort. Csak a "hosszu" ideig nagy hőmérseklet az az akkut "karositja." Mármint egy lithium akku 0℃ felett folyamatosan pusztul mert ilyen ez a LiCoO2 kémia. Csak minel nagyobb hőmeeseklet annal gyorsabban doglik meg.
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz tordaitibi #36684 üzenetére
Atfutottam a dropboxos szoveget. Azt levagtam hogy cserelgeti a tarolok eleresi helyeit. Csak nemtudtam hogy ez miatt hasznalhatatlan volt. Menyibe kerult ez az ominozus tablet és milyen márka adott ki ilyen szemetet?
[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz tordaitibi #36675 üzenetére
Jaj de mélyen belementel a dolgokba. Mi motivált?
Amugy minden tiszteletem a tiéd.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz terapeuta007 #36667 üzenetére
Nah amugy ittvan rom a huweihez ezt lemaradt.[link]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz Somatom #36666 üzenetére
Nekem is remix tetszetős. Csak mar nem fejlesztik sajnos. Nemtom van e jobb alternativa.
Amugy nem pendrive hanem merevlemezre menne.
De amugy csak jobb lesz mint windows. Most a windows meglehetosen lassu szoval ennel szarabb csak nem lehet.[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz winben #36660 üzenetére
Hogyha nem vagyok full ertelmi fogyatekos akkor 100% sikerul.
Odafigyeljél meg lassan csinald ne siesd el. Ha nem tudsz angolul hagyd a gecibe és dobd ki a telefont.
Elso romolás az mindig nehéz. Vagy hibákbol tanul az ember vagy pedig alaposan csinalod es ugyesen.
Itt egy hozzászolásban nem tudok segitseget adni mindenhez. Magadtol kell gondolkoznod googlet hasznalnod és utananezned mindennek. Kell hogy legyen english knowledge meg vmennyi intelligence meg ido meg turelem.
Ha sikerul kerj el a tesodtol egy 5ezret. Ez motiváljon.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
Nemtom hogy mennyire illik ebbe a topikba de :
Valaki probalt mar androidot rakni pc-re windows helyett?
(Nagyon regi szar gép)
Melyik a legjobb megoldas erre? Remix os? Van olyan megoldas amit frissitgetnek, fejlesztgetnek,tamogatnak?Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
-
terapeuta007
aktív tag
válasz tylerddd #36595 üzenetére
Hát az ios az tul van arazva. A telefonjaik hardveresen semmiben sem kiemelkedoek és nincs rá vipe4android meg vidmate meg nem tudsz fizetos appokat leszedni netrol és rátelepiteni ingyen. Még egy videot is nehezen tudsz lecsórni akarmilyen weboldalrol.
Amig androidon rootal akarmibe bele tudsz nyulni kinezet ugyileg meg kernel tuning meg proci le fel húzás addig ios en nothing... nah meg custom romok.
Es az hogy az ios tovább marad gyors az se indok mert 1 ev mulva jon az uj iphone meg uj ios es lehet cserelni.
Egy kozepkategorias android teloval meg addig elvagy amig nem doglik be az akku. Lekell tolteni clean master lite és pár havonta takaritani a gyorsitotarat meg nem kell feltelepiteni minden szart és android is "fitt" marad ugyanugy.
Iost nem lehet racionális érvekkel védeni.
Nah meg a kiegeszitok a fulhallgatot meg a kibaszott usb kábelt annyiert arulják mintha a sulyanak megfelelo aranyat vennél.
Arrol nem is beszelve hogy az apple fules egy kozepszeru hangzassal hangminoseggel van megaldva. Ebayen 5ezerert jobban szolo fulhalgatot veszel.Hogyha nagyon megakarjuk keresni a pozitivumokat akkor eseteleg az hogy egyszerubb"nagypapásabb" kezelni meg a zart forraskod miatt minimalisan biztonsagosabb.
De ha egy androidot nem rootolsz ki es nem nyomsz rá az olyan reklámokra hogy: szexpartnerkereso meg hogy itt az orok élet titka meg stb akkor androidon is biztonsagban vagy.Amugy mindenzt azert irtam mert ios en nem kell egy kulon 200kB os alkalmazas a qr kodokhoz és ez +1 et szamit az ios-nek.
Meg amugy elmondom hogy az akku%hibas jelzese az ioseknél is elofordul nagy ritkán.[link]
Te most pont szerencsetlenul jartal de ne ásd el az egesz androidot ezért .max a gyártót de azert elhiszed hogy a gyartod nem direkt baszta el. Ha szerencsed van es jeleztek a gyartonak hogy elofordul ilyen akkor updattel javitjak.Amugy a firefox android bongeszoben van beepitett qr code scsnner és az meg jobb bongeszo is mint a chrome (amit minden telomrol az osszes tobbi felesleges google fossal egytemben leszoktam tiltani vagy roottal torolni)
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
Az áram az a C a grafikonon. Mert akkuknál a kisutes merteketol fugg a grafikon nem az áramtol.
A C az a akku kapacitasanak adott resze terhelésben.
Pl: 3000mah akkunal 0.5C kisutes az 1500mA terhelest jelent.
Nagyon laikus vagy de olyan magabiztossággal beszelsz rola mintha ebbol diplomaztal volna.Már csak azert is tudnia kell a telefonnak hogy mennyi mA-el( mennyi C vel) meríti az akkut hogy a megfelelo görbén becsulje meg a feszultseg alapjan a toltottseget.
De ez még igy is csak 15% os pontosságú.
Ezert a telefonok a columb modszert IS hasznaljak.
Amirol beszeltem fentiekben.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz terapeuta007 #36585 üzenetére
Valojaban nem mAh marad az akkuban hanem bizonyos mennyisegu J (joule) vagy inkább W(watt) de ennyire ne menjunk bele.
Szoval energia mennyiség nem pedig amper/idő.
Bár az A/idő-t hasznaljuk kapacitas mennyisegnek leirasokban mert nekunk egyszerubben ertelmezheto, gyakorlatiasabb igy.[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
Nem így mukodik..
Feszultsegbol nem lehet megmondani a toltottseget az csak egy kis segitseg hozzá.
Az áramfogyasztast méri a telo (mA) és azt is tudja a telo hogy mikor van feltoltve meg lemeritve.
És tudja az akkukapacitast is.A feszultseggel tényleg nagyjabol csak annyit mond meg hogy mikor van feltoltve meg lemerulve.
3,7v on adja le a tarolt energiajanak nagy reszet ilyenkor a feszultseg nem csokken csak egy bizonyos nagyobb merteku merülés után.
Itt egy kép hozzá. A 0.2C vonalat kell nezni.
És mivel ahogy lathato a kisutes gyorsasagatol valtozik a gorbe. Es egy telo nem mindig ugyanannyi mA vesz fel.
Tehát feszultsegbol mar csak ezert is nem lehet megmondani a %-otTehát a tudja mennyi aramot fogyasztott és azt kivonja az akkukapacitasbol. Es annyi mAh maradt az akkuban es ebbol jon a %
[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz onlineair #36389 üzenetére
Amiugy mikozbe kiveszed zsebbol mar kozbe betudod nyomni.(vagy egyszerre tobb mozdulatot nem tudsz koordinalni?)
Meg Megegyszer nem kell megnyomnod amielott elrakod mert par masodperc mulva elsotetul ha nem oldottad fel.Amugy vegyél karorát. Egy drágább automatikus mechanikus ora évtizedekig mukodik. Ha nem torod szet.
Az hogy eloveszed es magatol felvillan az ora ezt ugyse tudod ugy megoldani hogy egybol mukodjon, erzekeljen amikor eloveszed.(tobb ido lenne mintha nyomkodnad) Meg mas helyzetekben is baszakodna bebugolna.
Hidd el nem kell az neked.Az hogy folyamatosan menjen a hattervilagitas mert nem amoled a kijelzo az nagyon nem jo otlet szinten.
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
-
terapeuta007
aktív tag
válasz JamesHun #36381 üzenetére
Miazhogy eltunik?
Nem te torlod le azzal hogy kiirogassa hogy potencionalisan veszelyes es torolni kéne?
Amugy ez wtf. Probalj esetleg regebbi verziokat.
Vagy vidmate-el leszeded a meseket azt a gallériaban ha ha nincs porno ott nem tud elkalandozni rossz iranyba.Ehhez tul sok hely se kell mert 240p nel mar ugyse fog panaszkodni a gyerek.
(Persze letudod tolteni 4k ban is ezzel nem azt mondtam hogy vidmate annyit tud.)[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz miaoumaoi #36319 üzenetére
Nah ezt nem tudtam. Még nem neztem meg egy telon se hogy mit hagy hatra a rendszerben.
Az durva. Amugy eszrevettem hogy picit nehez eltavolitani mint app. De amugy ettol fuggetlenul ha gep nelkul akarunk rootolni ez sajnos a leghasznalhatobb app.
De mondjuk sosincsenek fontos dolgok a telomon. Nincs hozza bankartya rendelve fontos fajlok sincsenek rajta.
Szemelyes kepeket nem tarolom rajta. A zenéket gepre lementegetem.Igazabol 2 telomon rajta is hagytam kingrootot root utan.
De mondjuk most alapbol rootolt custom rom van a jelenlegi telomon. Vmi magisk root managerrel.
Errol a magiskrol van velemenyed kivancsi vagyok menyire biztonsagos mert aztmondjak ez a legbiztonsagosabb.
Bár felolem a legbiztonsagtalanabb is lehetne nekem nem szamit.Meg amugy nemtom jelszokat ha elcsorjak az se baj. Facebookon minimalis profilom van szinte csak messengerezek.
Van 2 messenger csoport ami erdekel meg 10 ember akivel beszelek.
Facebookon már 4 éve nem nezegettem random trash fost. Hogy ki mit evett meg hol volt meg faszmeregetes egoduzzasztas nem erdekel, meg ugy senkinek se erdekelnek a faszsagai meg idezetei meg hogy mitortent vele. De viszont jo hasznalt hirdetesek vannak facebookon azokat esetleg nezni szoktam.
Ha faszsag kell meg retardaltsag akkor youtube meg messenger csoport sokkal intenzivebb élményt nyujt.Amugy ha ilyen meghekkelesekrol beszelunk akkor mi lehetseges?
Bankartyarol lopas. Zsarolás fajlokkal képekkel. Messenger uzenetekkel zsarolas létezhet?Persze még sose talalkoztam,hallotam ilyen telorol lopos zsarolos esettel a kornyezetemben.
Persze neten vannak ilyen esetek közzétéve.
Átlagembernek annyira nem kell félnie talán.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
Nah ja.
Ezeknek egy reszet mar csinaltam az elmult evekben.
De nem tudom leiirni ilyen reszletekbrn mert keveset kellett foglalkoznom ilyenekkel. Nem emlekezhetek rá.Tudom hogy a kingroot nem mindenhato. Magam tapasztaltam 7.1-en.
De ez a legjobb rootolo androidos app.A driverekkel nekem viszonylag sokat kellet szorakoznom vmiert. (Regebben amikor meg nagyon laikus voltam). Bár Bár legutóbbi alkalommal megvolt 5perc alatt.
Én csak ajanlom a modszereket. De neki kell utana nezni pontosan mivan.
Oem unlocking az egyertelmu hogy kell.
De bootloader nyitas ha szerencseje van akkor nem feltetlenul kell.
Nekem csak rom cseréhez kellett kinyitnom a bootloadert.
Bár voltak bizonyos romok amik felmentek bootloader nyitas nelkul nekem. De nem mindig 100% rendben mukodtek igy a romok.
De htc az e szempontbol jo hogy htcdeveloper weboldalon regisztralas utan instrukciokkal segitenek bootloadert nyitni ha az kell.Mobilizimo: a telefon imeit vesztett gyári frissites kivitelezese kozben. Nem a rootolgatas vezetett ehhez.
Az hogy mas telonak az imeijet allitsa vissza ez rossz otlet volt. A "0" imeit is átlehet irni. Nemszabad mas telonak imeijet hasznalni.Itt vagy megprobalkozik a user garanciaval ami necces és honapig tarthat mert kinai. Vagy még megprobalkozik ezekkel. Nemhinnem hogy ha jo tutorialt nez es jol csinalja letrehozhatna még tobb problemat ezekkel.
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
Nem jellemzo de elodordul.
Alapjaba veve amig a garancia tart ügyelnek arra hogy ne romoljon el hardware. Hogy kibirja a 2evet.Egyebkent az sokszor mukodik ilyen esetekben az a megoldas hogy elbaszodik a telo és utana download mode ba rakod (ugye ezt kepernyo nelkul is lehet ha mondjuk az romlik el.)
Es felflasheled az alapromot.
Általában nem veszik eszre.
Samsungnal van vmi kód ami átírodik amikor nem gyari romot raksz ra, és ugy is marad.
De lehet van erre is megoldas vhol az internyeten.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz Cavalera #36275 üzenetére
Nah az szopás. De igazabol mindig csak egy programot erdemes megprobalni az pedig a kingroot. Tobbivel nincs ertelme szorakozni azokat nem frissitik evek ota vagy csak egyszeruen kevesebb telot kepesek rootolni.
Vannak youtubeon univerzalis mtk rootolos videok ahol esetleg flashtoolal vagy parancssorral szorakoznak vagy esetleg twrp-t eroltetnek a telora.
Ezekhez szigoruan kell pc es (viszonylag)sok baszakodas driverekkel meg stb.Ezt az utat nem feltetlenul ajánlom neked. Én valszeg nem csinalnam meg igy.
Garanciara vinnem el és hátha majd egy nap kapsz root "megoldast" "metódust" a telodra/rendszeredre es akkor majd kirootolja a kingroot.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz #77646080 #36274 üzenetére
Jah hát megkapod az eszkozt es ha rovidesen meghibasodik magatol akkor az nem a user hibaja.
Olyankor jo a garancia.
De ezek a fatális,latvanyos hibák az elso heten jelentkeznek.
Persze talalkoztam egyetlen esettel ahol egy telo hónapok mulva vasarlas utan osszeszarta magat.
Nem indult el rajta az android nemes egyszeruseggel.
(Nemtudom hard reset segitett volna-e rajta mert ezt csak hallotam haveromtol de flashtoolal ezis 100% javithato lett volna)
Szoval meg mindig az a helyzet hogy a garancia nem sokat ér az elso het utan. Kiveve azt a 20%ot amikor a szerviz/bolt jofej és cserél/javít mindent.Meg vannak a szoftverfrissiteses problemak. De igazabol ezek a softwares problemak egyszeruen javithatok a user által, nem kell garancia. Persze egyszerubb kenyelmesebb a garancia.
Aki egyatalan nem vagyik a rootra aki aztse tudja miaz annak persze jo a garancia.
De aki ugyerzi hogy letud kovetni internetes tutorialokat es ratud szánni par órat arra hogy ha kis esellyel elbaszodik valami akkor azt helyrehozza és aki tud és akar is elni a root altali lehetosegekkel annak folosleges a garancia miatt nem rootolni.
Kiveve ha teljes koru garanciat vett.Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz Cavalera #36272 üzenetére
Akkor a garancia marad.. xd
Épp a fentiekben targyaltunk arrol hogy mit is ér a garancia. Én nyugodtan rootoltam mindig is.Nem rendeltetes szeru hasznalat. Tudsz olyat amikor nem emmiatt romlik el egy telefon?xd
Persze ahogy beszeltuk ez arnyaltabb.
Vmelyik szerviz kevesbe szigoru kicserelik/megjavitjak.
vmelyik leszarja a vevőt(foleg olcso mtk-s teloknal)(tapasztalat)
Vmelyik meg szabalyosan jar el es egy A4 es lapon lévő jelentessel egyetemben viszakuldik a telot.(javitas nelkul)Meg van az hogy teljes koru garanciat veszel.
Van rá 20% eselyed hogy jofej a bolt/szerviz. Mondjuk beázás, törés, akár helytelen romtelepites miatti bootlopos telot is megcsinaljak.(szemtanuja voltam)
De ez az esely meger neked annyit hogy nem rootolod ki?
Luckypatcher, gravity box, xposed, viper4android, kernel auditor nem kell neked?
Ne is beszeljunk a gyari rom lecserelesenek elonyeirol.:
Pl. Jobb akkuido(kernel tweakek), nincs telebaszva folosleges appokkal. Jobb kinezet. Esetleg tobb funkcio jobb kompatibilitas, ujabb android. Jobb hangminoseg, jobb multitasking, vannak tererot meg bluetooth hatotávot erosito tweakek. StbMondjuk nemtom elegge noname kinainak tunik a telod valszeg nincs rá custom rom. De attol meg a fentieket eltudod erni bizonyos roottal mukodo appokkal.
(Konkretan nagyjabol felsoroltam ezeket az appokat 10sorral feljebb)[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz Cavalera #36270 üzenetére
[link]
Sok telonal elofordulnak problemak frissitesnel.
Beleposzintol kozepkategoriaig elofordul. Nemis feltetlen gyarto fuggo.
De ilyet hogy imeit vesztett vmi meg nem lattam gyari rommal frissitesnel... beszaràs.Bar dobozan biztos megvan iemei szam szoval nincs gaz.
De amugy miert nem rootolod.[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz Cavalera #36265 üzenetére
Mesélj már majd hogy sikerult-e masodik nekifutassal feltelepiteni.
Szerintem nemfog.
De amugy ha ilyenkor ujrainditod semmi baja nincs.Nekem eddig oszes telefonomon volt ilyen hiba.
Vmelyiken megakadt mint neked vmelyiken meg hibat irt ki.
De a lenyeg az az hogy en sem birtam lefrissiteni.Vmi signature error aszem.
Pcrol Flashtoolal vagy twrp-s customrommal tudsz frissiteni.[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz #77646080 #36255 üzenetére
Minden teloban van indikator ?
Nekem van par ismerosom aki nem rendeltetes szeru hasznalat utan bevitte garira es csereltek vagy javitottak.
Jofejek voltak vagy nemtom.
De viszont az a jellemzobb valoban hogy viszakuldik. Es peldaul jelen esetben Lefotozzak az indikatort vagy a vizkovet xd.Amugy ebayes teloszetszedo kit. Meg tutorial video es alaplapcsere (ha nem csak kiszaritani kene es mukodik is)
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
válasz Hacsa0415 #36251 üzenetére
Ha vizbeejted es vmi nem fasza utana akkor nem szabad eroltetni hanem kikapcsolod. (Mondanam hogy szedd ki az akkut de már evek ota nem lattam olyan telefont, nehogy a redneck a gari lejarasa utan tudjon akkut cserelni egyszeruen.)
Aztan kiszaritod. Szaraz fehérrizses zacsiba vagy zsepibe tekerve radiátoron egy éjszaka. Zsepit vmenyire megis probalhatsz benyomni a jackbe, ugy gyorsabban szarad ki talan.
Es ha ezutan sem uzemel optimalisan akk garancia.Ez hogy vizbeejted es utana hasznalod tovább kiszaritas nelkul(még eszleled is hogy nem jol uzemel) ezt milyen gondolatmenet utan találtad el.
[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
Ezek a magyar nyelvre allitott androidok mily furcsak es viccesek...
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
terapeuta007
aktív tag
Jah tudod telepiteni a tobbi nyelvet is termeszetesen utolagosan.
Fuggetleniteni kell lehet.
A fuggetlenites az szerintem minden szolgaltatonal ingyenes van pl a telekomos oldalon tutorial. Vmi kodot kell beutni a tarcsazoba.Mindent kicsereltel az odinban amit lehet az uj rommal?(modem esc system meg ilyenek)
Amugy iemei mentest ugye csinaltal mert van ra kis esely hogy elveszik az imeid odinnal baszakodasnal.[ Szerkesztve ]
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3978
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával