Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sándor -P20-
senior tag
Hi al!!
Mivel jobb ötletem nincs, itt kérdezek, hátha van valakinek valami használható ötlete.
Szal adott egy engem meglehetősen sok kellemetlen helyzetbe hozó jelenség a telómon.
Android verzió 6.0
Kernel verzió: 3.18.22 (nem tudom kell-e még valami)
Tehát az zavar, hogy a bejelentkező képernyőn (vagy mi a hivatalos neve a keresztségben), tehát amikor megnyomom a bekapcsoló gombot, és megjelenik a feloldó minta vagy kód...
Tehát ezen a képernyőn a zár feloldása nélkül aktiválni tudom a redőnyt, és itt pl át tudom kapcsolni a telót repülő üzemmódba, be lehet kapcsolni a vakut lámpának, aktiválni a kékfogat, STB...
Tehát azt szeretném, hogy a zár feloldása nélkül ne lehessen kinyitni a redőnyt.
A jelenség az, hogy néha megnyomódik a bekapcsoló gomb a zsebemben, és kinyílik a redőny, amin pl elmegy magától repülőgépesbe, és ez meglehetősen kellemetlen szitukat képes eredményezni...Tudna valaki valami okosat mondani, hogy lehet ezt a funkciót letiltani?
Ja root jogom nincs.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
HoTaZo
addikt
válasz
HoTaZo #28832 üzenetére
Hadd térjek vissza egy kicsit a kérdésemmel!
Az lehetséges, hogy az android rendszer a hozzá kapcsolt SD kártyán lévő képeken kívüli adatokat nem engedi a tv számára elérhetővé tenni? Mint egy sima pendrive?Nem a telefon képernyő képét szeretném a tévén megjeleníteni, hanem ahogy a (telefonba helyezett sd kártyán lévő) képek közt, úgy videók és zenék közt szeretnék tudni lépdelni, mappát nyitni, lejátszani a tv távirányitójával.
-
air
nagyúr
Még egyszer mondom, az a probléma, amiről te írsz, Android rendszer szinten nem létezik.
KK-ben volt blokkolva a felhasználó alkalmazásoknak, hogy az SD kártya bármely mappájába írhassanak.
Alapértelmezetten csak a saját mappájukba tudtak. Rootolt készüléken lehetett futtatni egy SD fix alkalmazást, ami ezt a korlátozást feloldotta.
Lollipoptól kezdve rendszerbe integráltan megjelent az a lehetőség, hogy amikor felhasználói alkalmazással akarsz az SD kártyára írni a saját mappáján kívül, akkor feldob egy "ablakot", ahol kiválaszthatod, hogy az SD kártya melyik mappájára adsz írási lehetőséget az adott alkalmazásnak.
Hogy a te készülékedben mi, hogyan van elbarmolva azt a gyártó tudja egyedül.
De mi még azt sem tudjuk, hogy milyen készülékről van szó. -
törölt tag
válasz
Black_Raven #28846 üzenetére
Szerencsére, nálam nem akkora a baj. Egyrészt van lehetőség az alapértelmezett írási lemez változtatására, másrészt a külső meghajtókat alapértelmezetten "media_rw" jogosultsággal csatolja, úgyhogy nem kell külön engedélyeztetési procedúra.
-
zeon.hu
nagyúr
Boot animációt cseréltem, cust-ba tettem az újat.
Át lett méretezve, jogosultságot megkapta.
Reboot közben és után üres képernyő fogadott. A teló bekapcsolt rendesen, csak épp se a lockscreenen, se a főképernyőn nem volt látható semmi.
A boot animáció cseréje vagy átméretezése okozhatta ezt?
Az ok, hogy bootoláskor nincs kép esetleges hiba miatt, de miért volt üres a képernyő indulás után is?(Probléma amúgy elhárítva, TWRP alól visszatettem az eredeti cust-ot, de jó lenne tudni a hiba okát. -
törölt tag
válasz
Black_Raven #28843 üzenetére
Zopo -éknál is előfordul, hogy a külső SD az alapértelmezett írási lemez. Nem is értem, hogy mire jó ez.
-
Dyrg
aktív tag
Esetleg más is így gondolja? Mert ettől még nem fog menni a progi...
Pl.: a total commander is kiírja, hogy ha a belsőbe akarok másolni sd-re, hogy írásvédett android 5 felett, jelöljem ki a tárhelyet, aztán kijelölés után már jó, de ugye nem mindegyik programmal lehet ezt csinálni. -
Dyrg
aktív tag
Sziasztok!
Egy problémára keresnék megoldást. Szóval, az a bajom, hogy 5-ös androidtól felfele a belső tárhely írását levédték. Ezt, hogyan lehetne feloldani? Vannak főzött romok amikben ezt megoldják, de sajnos nem mindegyikben... tehát megoldás van rá. Leginkább az a bajom, hogyha felrakok egy programot, akkor nem engedi írni a belsőt, és mivel csak a belsőn fut, az sd-n nem tud, így szoptam... Az mondjuk érdekes, hogyha kiveszem az sd-t akkor meg rendesen működik... szóval nincs erre egy recovery-s telepítés, vagy progi?
-
gyga
senior tag
Üdv.
A feleségem telefonján böngészés közben ez az oldal töltődik be mindig magától persze amikor törlöm a böngésző adatait egy ideig nem jön de mindig vissza jön. nincs valakinek ötlete hogy lehet végleg megszabadulni tőle? lpy5ytjxm8.pw meg hogy 4 vírust talált bla blabla... tudom hogy kamu de nem tudok megszabadulni tőle. samu j5 6.0 droiddal -
dunc
nagyúr
-
andrás47
senior tag
Üdv! Tudnátok ajánlani az áruházban olyan órát, amelyik lezárt képernyőn is érzékeli, ha előtte elhúzom a kezem, és feléled, majd mutatja az időt, vagy akár mást is ? Köszönöm
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
zeon.hu #28796 üzenetére
Erre semmi ötlet?
Egyéb megoldás is érdekel. -
HoTaZo
addikt
Telefon- tévé csatlakoztatási mizéria ide való? Képeket is csatolnek, de nem Offolnek, ha nem ide való.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Mr Dini #28827 üzenetére
Nem tudom mennyire életképes ötlet. Elég hajmeresztőnek tűnik a drivereket optimalizálni. Nem véletlen szerintem, hogy eddig ez másnak nem jutott eszébe vagy hamar feladta....
graphics.c: nekem anno CWM mellé kellett egy. Kerestem egy hasonló eszközt, megnéztem abból egy fordítást és azt javítottam ki az enyémre. Nem volt sétagalopp. Saját fejból azt sem tudnám hogy kezdjek hozzá....
-
válasz
Keeperv85 #28824 üzenetére
Hát, azért reménykedtem...
Mindenesetre feldobom először egy emulátorba, aztán meglátom, hogy milyen. Szerinted akár egy GUI-t is fel lehetne tenni (pl unity) a chrootból? Mert akkor a combosabb mini PC-ken pl egyszerre lehetne Droid és linux desktop is.
Bár kétlem, h a Unity elfutna rajt', de igazából bármi jó lenne...
Illetve a graphics.c-s kérdésemre tudsz valami útbaigazítást adni? Egy külföldi fórumon egyből elküldtek ezzel a mélyvízbe, h oldjam meg, de ötletem sincs, hogy mi ez...
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Ide irányítottak. Valaki tudna segíteni az alábbi dologgal kapcsolatban?
Ha nem jó helyen kérdezem, bocsánat!
Rendeltem egy autós navigációt, amely útvonal rögzítő kamerával is el van látva. 7"-os kijelző, nagyjából egy tablet. Előre telepített navigáció (IGO) van rajta, de egy régebbi változat. Ezt szeretném frissebbre cserélni.
A készüléken 4.4.2 fut. Amiért nem merek hozzá fogni, annak az az oka, hogy a kezdőképernyő úgy néz ki, mint win8-tól felfelé! Csempék vannak, úgymint Navi, DVR, FM rádió, Appok stb..., vagy 8 különböző. Viszont, hogy a naviprogit frissíthessem a régit el kell távolítani! Hogyan lehet utána visszaállítani, ha lehet egyáltalán, hogy a Navi csempe indítsa a navigációs programot? A beállításokban nem találok skinezési lehetőséget..
Köszönöm! -
Üdv!
Valaki próbált már chrootolni Debian-t CM10.1-es romon?
Mit gondoltok, pl az apt csomagkezelő egy N5-ön milyen gyors lesz?
Ja és még valami! graphics.c-t kéne egy CM buildhez módosítanom...:/ Nagy meló lenne? (Még azt se tudom, h mi ez)
-
g.peter23
tag
Üdv! Általánosságban melyik egyedi ROM jobb? CM vagy Android Ice Cold Project? Köszönöm!
-
válasz
Janó777 #28818 üzenetére
Ezek közül a topikok közül választhatod ki a megfelelő topikot (kereső, a3); szerintem megtalálod.
-
Janó777
újonc
Sziasztok!
Valószínűleg hülye kérdés....deTegnap frissített a galaxy a3-am android 6.0.1re.Szeretném visszatenni a 4.4 kitkatet.Lehetséges?Illetve tud valaki segíteni ebben?
Köszi -
dunc
nagyúr
Sziasztok adott egy android rendszer "system.new.dat" ebből szeretném a jelenlegi rendszeremen használni az abban lévő pár apk t. Tehát ebből szeretnék kinyerni pár apk t, hogyan? (nem szeretném felrakni, és onnan kinyerni az apk fileokat)
-
Belako
tag
Üdv!
Samsung S4 mini-t ( i9195) helyre tudok valahogy hozni pc-ről? Meghalt az aksija, majd csere után indításkor szerviz menü indult egyből, kérte a rendszer frissítést nem bootolt be. ezt kb egyszer csinálta. Ekkor nem volt alkalmam rádugni majd odinnnal mókolni. Most már semmilyen formában nem tudom elindítani ( nem piszkáltam) az Odin3, Kies valamint win sem látja. Annyi halovány reményforrás van, hogy amikor rádugom pc-re usb érzékeli de nem kezd vele semmit.
Tudok ezzel valamit kezdeni, vagy cseréljem ki az alaplapot egy működővel és annyi.
Választ köszi
B. -
Steelers
senior tag
Üdv! Mitől lehet az, hogy az elméletileg takarékos FB Lite zabálja az akksimat? Ha nem lövöm ki a task váltóból, folyamatosan ébren tartja a telefont. Éjszaka 5 óra alatt 30%-ot merült.
-
Üdv!
HTC One S telefonom van, fullhd felvételre képes, viszont ott már bekásásodik a videó. Arra gondoltam ha másfajta, gyorsabb i/o scheduler-t állítok be akkor van rá esély hogy másodpercenként nagyobb bitrátával mehet a felvétel? Vagy ez a szoftvertől függ? -
Jenkytb
újonc
Sziasztok! Bocsánat, ha nem jó helyen teszem fel a kérdésem, de nem találtam más helyet ahova illene. Szóval van egy Samsung Galaxy Note 4em, és néhány hete érdekes dolgokat kezdett csinálni, újraindulgatott, kikapcsolt és csak az akku kivétele után lehetett bekapcsolni. Jelenleg a képernyőn egy nagy android logo kiséretében egy ddi:mmc_read failed hibaüzenet van. Az egyik telefonos akinél volt azt mondja nem tudja javítani, de szoftveres a probléma a másik azt mondja, hogy eldobhatom a telefont. Szóval arra lennék kíváncsi hogy lehet-e kezdeni még valamit? Előre is köszönöm a válaszokat
-
antal750
aktív tag
Sziasztok
Redmi3 teló belső nemóriából töröltem mappát talán "sdcard" volt a neve. Pc-vel összekötve sikerült eltüntetnem. Kérdésem az lenne, vissza
tudom-e a számítógépről állítani az adatokat? -
beg
veterán
válasz
D.Orion #28805 üzenetére
Sok feloldási próbálkozás miatt lezárt a fiók.
Ez a célja a zárolt fióknak, hogy a jelszó ismerete nélkül ne lehessen hozzáférni. Teljes FW újrahúzás és a telefon gyári állapotáról újból belakást. Telefonon tárolt adatok elvesznek.A google fiók és jelszava azért van, hogy emlékezzünk rá, esetleg ott kérj egy jelszó reset-et.
-
D.Orion
veterán
Üdv!
Egy másik topikban már feltettem a kérdést, de ott nem kaptam választ, így most rögtön két helyen próbálkozom, mert jó lenne végre megoldani a problémát.
Akadt némi probléma anyum LG G2 mini telefonjával. Táskában hordva valahova elmászott a menüben és ez a kép jön elő:
PIN-t nem fogadja el(nem történik semmi a beírása után), google fiókhoz viszont nem tudok mail/jelszó párost.Nem tudom feloldani, mit lehet tenni. -
Dilikutya
félisten
Nem tudom, mennyire gyártófüggetlen kérdés. A telefon nincs kéznél, nem tudom, mit csináltak, de a lényeg, hogy az áldozat valahogy összeszinkronizálhatta a névjegyzéket a Facebook-kal. Legalábbis az SMS-ei és FB üzenetei most egy felületen jelennek meg, és mivel emberünk egy nagymama, nehéz is lenne elmagyarázni, hogy bogarássza ki, ki telefonos, és ki FB partner. A kérdés az, ha letöröljük és újratelepítjük a FB Messengert, az ugye nem fogja az SMS-eket törölni? Amúgy Galaxy S3 vagy S4 telefonról van szó, a nagymama unokája se tudta, pedig az övé volt. Esetleg szétválasztani a névjegyzékeket egymástól, de mivel a kislánynak kell majd elvégeznie a műveletet, a Messenger újratelepítése lenne a legegyszerűbb.
-
Bozek
nagyúr
válasz
joysefke #28800 üzenetére
Nem hinném, hogy alap droidos szolgáltatás lenne. Ha jól értelmezem, akkor a Redmi esetében meg se kell semmilyen gombot nyomnod, csak odatenni az ujjad az olvasóhoz. Sony-n nekem meg kell nyomnom a bekapcsológombot és csak utána tudom feloldani a telefon ujjlenyomattal. Igaz, a gomb és az olvasó ugyanaz, szóval nem kell elvennem a kezem.
(#28801) dave_gahan: Igen, az adott WiFi hálózatot értem alatta. Hosszan rányomsz, majd Elfelejt. Aztán újra csatlakozol hozzá.
-
válasz
joysefke #28800 üzenetére
De mi van, ha épp a telefonod topikjában tapsztalatról tudnak beszámolni? Az nem jó?
Ha "tudományosan" nézzük a dolgot, akkor ha inaktívvá teszed, megnézed a fogyasztását; majd aktiválod, és úgy is. Ebből következtethetsz. A kérdés az, hogy mekkora különbség van aktivált és nem aktivált érzékelő-fogyasztás között.
A másik, hogy inaktívvá teszed, kérsz logcat-et miközben tapogatod -reagál/nem reagál; utána aktiválod, és megint lekéred. Ebből megint következtethetsz. A fogyasztási adatokból jobb következtetést lehet levonni. -
dave_gahan
aktív tag
válasz
Keeperv85 #28788 üzenetére
Köszi, de sztem helyszíni internet és hálózati hw/sw beállításoktól független a probléma, mivel semmilyen wifis környezetben sem szabadul fel az x jel alól a wifi ikon.
Valamilyen wifi block van a készüléken, de én még ilyen piktogrammal nem találkoztam Androidon.@Bozek: a wifit elvenni és hozzáadni? Mármint az adott wifi hálózatot érted alatta? Egy másik topicban azt írták, hogy "az x a tiltás jele. Engedélyezd a wifi működését." - Te is erre gondolsz? Azt hol/hogyan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest