- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.C
őstag
válasz Daywalkerke #28396 üzenetére
Ezért érdemes a virustotal alkalmazást futtatn.. Ha több adatbázisban szerepel fertőzöttként egy program, akkor el kell gondolkodni, mennyire false alarm
sudo rm -rf /*
-
bigdady
nagyúr
Hali
Ha német media marktban veszek egy pl samu s6 telót arra milyen gari vonatkozik? Itthon is érvényes Eu?
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz Daywalkerke #28396 üzenetére
Gyári Android a Nexusokra van, plusz azokra, amelyiknek ott a nevében a Google Edition.
-
Daywalkerke
aktív tag
-
törölt tag
válasz Daywalkerke #28394 üzenetére
Írhatnám, hogy kínai, de a Samsung -nál is volt ilyen eset (előtelepített 3rd. party billentyűzet).
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Daywalkerke #28390 üzenetére
Ebben a topikban nagyobb eséllyel kapsz választ ilyen készülékspecifikus kérdésekre.
-
Daywalkerke
aktív tag
Blackvie márkájú mobilja volt már valakinek? Ha igen mik vele a tapasztalatok?
Egy ismerősöm nézett ki magának egy Blackview A5 mobilt, amibe már 6-os Android van, de picit fél az ilyen kisebb kínai márkáktól, hogy nem lehet-e bennük pl. spyware vagy backdoor, vagy ilyeneket a 6-os Android-ba már nem is lehet beépíteni?[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
nem tudom mennyire hülye kérdés, de WP-s vagyok, csak egyik haverom kérdezte,hogy honnan lehet letölteni Androidot a telefonjára, ha a gyártó oldalán nemigen van letöltési szekció..
In loving memory of Garrett Lockhart
-
Luc001
tag
Én nem is mondtam hogy a gyrot kéne kalibrálni.
Na jó akkor nem gravitációérzékelő hanem gyorsulásmérő, ez határozza meg a készülék helyzetét a térben, na ezt nem kalibrálja. Így az automatikus elfordulást nem tudja jól kezelni egyenes telefonnal elfordított képet mutat. és ha fotót készítek vízszintes telefonnal az visszanézés után elfordítja a képet. -
air
nagyúr
válasz Luc001 #28381 üzenetére
Nincs is benne gyro szenzor. Lenovo Vibe Shot:
Sensors Accelerometer, proximity, compass
Egyébként ennek milyen hatással kellene lenni a kamerára?[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Luc001
tag
Sziasztok!
Hátha itt tudtok segíteni.
Van egy Lenovo Vibe Shot (android 6 ) telefon szenzor problémával. Nem tudom kalibrálni. Már egy csomó app-ot kipróbálta ahol tudtam ott kalibráltam de nem volt hatással a telefon kamerájára.
Így néz ki most.Létezik valami hatásos kalibráció, vagy esetleg rossz a szenzor?
-
air
nagyúr
válasz daginyomigec #28376 üzenetére
Nem létezik.
Csak ha te magad telepítettél fel nem a Play-ről származó vírusos programot.
Mit tehetsz?
Telefon kikapcs, SIM kivesz, telefon bekapcs, gyanús programot törlöd.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Kékes525
félisten
válasz daginyomigec #28376 üzenetére
Biztos, hogy vírus? Mik a tünetek? Milyen problémát tapasztalsz?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
daginyomigec
csendes tag
Sziasztok.
Remélem jó helyre írok. Végül is Androidos a téma...
Szóval; Létezik, hogy valamiféle vírus támadja meg a SIM kártyát?
Ha igen, milyen megoldást eszközöljek?
Kérlek segítsetek!
-
Bozek
nagyúr
válasz #33253120 #28373 üzenetére
Szerintem ez inkább alkalmazás kérdés, nem szakmai.
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
/Bocsi ha rossz helyre írtam/
Adott egy LG K8 telefon, és egy sima wifi hálózat a szülőknél.
Megtalálja a wifit szépen, jelszót beírjuk, csatlakozásig el is megy, de nem csatlakozik rá, mi lehet a gond?
Mindenhol máshol szépen rááll a wifi jelre, másnak nincs baja az ottani wifivel, mindenféle telefonnal működik, csak ennél nem akar kapcsolódni. -
törölt tag
Üdv.
Anno volt egy Limbo nevű qemu frontend androidra.
Kb 2013-ban.
Aki addig letöltötte a Google Playből annak a mai napig letölthető, aki kimaradt belőle, annak már a kereső sem hozza.
Nekem letölthető.
El is kezdtem felrakni egy S7-re egy debiant. (Unatkoztam, nem volt jobb dolgom)
Persze mivel ez az app régebbi droidra lett írva, kell hozzá valami külső billentyűzet, mert a saját menüt azzal a gombbal lehetne előcsalogatni ami ma már app switcher. Ezt megoldottam.
Röpke 11 óra alatt véget is ért a telepítés, de a boot folyamán röpke másfél órája időzik a vas a következő soron:
"[ OK ] Started LSB: exim Mail Transport Agent."
Most ilyenkor mi van?
Emulátor, vagy futtatott rendszer baj?[ Szerkesztve ]
-
t181
senior tag
-
veterán
Jol mukodo Sony xperia e3 d2203 akku lemerult, telefon kikapcsolt.
Toltore teve, 3 perc mulva a kepernyon 'sony xperia' felirat, itt marad orakig, kikapcsolni nem lehet, a telefon forro.
Hatlapot leveve az off (reset) gomb benyomasara kijelzo kikapcsol.
Barmilyen kiserletre, bekapcs. recovery, fastboot, a tunet ugyanez.
Pc fel perc mazsolazas utan azonosithatatlan usb eszkoz hibat dob.(driverek jok)
Stock rom flashelesi kiserletre (vol down+usb csatlakoztat)ugyanez, termeszetesen nem fut le a flash.
Telefon szetszed, mert ugye beepitett akkus, akku levesz-visszatesz, a tunet ugyanez.Kuka?
Feltettem egy hete a topikjaba a kedest, de semmi,'azert probalom itt is.
-
veterán
-
Kékes525
félisten
-
GEPESZ66
veterán
Az egyik fórumon ezt javasolták, ill. ezt olvastam erről.
Mi a véleményetek, érdemes csökkenteni 0,5-re?
Ablakanimáció skálázása
Áttűnésanimáció skálázása
Animátor időtartamának skálázása
Láthatod, hogy mindegyik esetében 1x-es érték van megadva. Ezt az értéket csökkentve, vagy akár kikapcsolva jelentősen növelheted telefonod sebességét, ugyanis ez az apró trükk arra sarkallja a készüléked, hogy az áttűnéseket és animációkat sokkal gyorsabban hajtsa végre.http://tech-live.hu/tech/gyorsitsd-fel-android-okostelefonod-mindossze-egy-perc-alatt/
[ Szerkesztve ]
-
seadrone
őstag
sziasztok!
egy motorola moto g1-ről van szó
betört a kiejlzője a telómnak, el akarom adni, de előtte le kéne formázni az egészt, gyári állapotba visszaállítani.
ogyan lehet ezt megtenni, ha nem látok semmit a kijelzőn?
köszönöm előre is
-
Vartanus
őstag
válasz Keeperv85 #28359 üzenetére
Hardver szinten mi a követelmény az SoC SD kezelésén túl?
Neked és Somatom kollégának is:
A kérdéses teló jelen esetben a Huawei P8 Lite és az én Honor 4X-em. a P8 L elméletileg 128GB-ig kezel(MA! teszt, bár a GSMarena 256GB-ot ír, a hivatalos gyártói oldalon a specifikációknál meg csak annyi van,hogy bővíthető SD-vel).Mindkettőt a Kirin 620 hajtja.
Hogyan lehet utánanézni hogy a kernel miként áll ehhez a témához?Illetve a P8 L kerneléből lehetséges mókolni úgy hogy átrakom? Elnézést ha hülye a kérdés de ennyire mélyen még nem mentem a droid lelkébe bele.Vagy egyszerűen elég lehet akkor FAT32-re formázni ExFAT helyett?
Más téma kicsit:
Ha egy appot a belső tárból áthelyezek az SD-re 10-20megával nö a mérete. Miért, valamit a többletet a belső tárhelyből veszi,vagy az is SD-n van?
[ Szerkesztve ]
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
törölt tag
válasz Vartanus #28358 üzenetére
Valamint, a kártya partícionálásán is múlik. A 32GB feletti kártyákat szokták gyárilag ExFAT -ra formázni azért, hogy a nagyméretű videófájlok ne ütközzenek a FAT32 4GB -os fájlméret korlátjába. Viszont, sok teló kernele nem támogatja az ExFAT -ot. De, ha átpartícionálod a kártyát FAT32 -re, akkor tudja kezelni.
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, de ha nem majd útbaigazítotok.
A kérdésem az lenne, hogy androidos telefonoknál mi dönti el, hogy egy adott készülék milyen méretekig kezel MicroSD-t? Azért kérdem, mert nem egy gyártónál láttam, hogy van két készüléke, amelyekben van MicroSD slot és az SoC-jük is megegyezik de míg az egyiknél a plafon a 32GB(HC), addig a másik már 128GB-ig képes fogadni(XC).
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
BigStraw
senior tag
Sziasztok! Egy gyors kérdés, mit tudok akkor tenni, ha egy alkalmazás nem elérhető az országomban? Valahogy, valahol meg tudom változtatni, hogy mást ismerjen fel? Vagy ez kivitelezhetetlen? Előre is köszönöm a válaszokat
NBA = Where Amazing Happens :) ------ My belief is stronger than your doubt....
-
Unteroff
aktív tag
Félmegoldást találtam rá, mármint a 5 másodperces lezárás feloldására. A Hívás/Hívások fogadása és befejezése opcióban csak két beállítás van, az egyik a kezdőlap fogadja a hívást és a másik pedig a hívás befejezése gyorsan. Az utóbbin volt egy pipa, amelyet kiszedtem és most már legalább a képernyőt megvilágítja halványan a kikapcsoló gombbal, hogy feltudjam oldani a képernyőt hívás közben.
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
Unteroff
aktív tag
Beütöttem, de csak egyetlen szenzor van, az meg a gyorsulásmérés...
A hivatalos samu oldalon is azt írja, hogy ennyi...Pedig itt ajánlották anno, az egyik PH! fórumon...
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
Mr.C
őstag
válasz Unteroff #28345 üzenetére
Bocsi, azt httem ez univerzális, de akkor mégse. Esetleg ez: *#0*#
A szenzoroknál kellene lennie a proximity-nek.Másik a beállítások, hívás beállítás ilyen van? Samu menüje nem igazán van előttem de elv kell lennie a Call fülön belül answering almenünek.
sudo rm -rf /*
-
Unteroff
aktív tag
Ja igen azt nem írtam le, hogy telefonálás közben egyből lezárja a képernyőt, ha létrejött a kapcsolat (nagy lakatra koppintva old fel), viszont kb. 5 másodperc múlva meg teljesen elsötétedik a képernyő, és nem reagál a koppintásra, csak a ki/be kapcsoló és a menügombra (no meg a hangerő gombra, de csak hangerőt szabályozok).
Szerkesztve: Beírtam a kódot, 2x is, nem csinált semmit, gondolom szerviz menüt kellett volna előhoznia vagy valami...
[ Szerkesztve ]
-
Mr.C
őstag
válasz Unteroff #28343 üzenetére
Na most akkor:
"[...] és nem tudom megszakítani a telefonálást, vagy előhozni a tárcsázót [...]ha meg a jobb oldali kikapcsológombot nyomom, akkor meg megszakítja a hívást...
[...]
Mivel tudnám megoldani, hogy zárjon le, menjen feketébe és tudjam használni rendesen?"Kicsi összekutyultad.
Azt akarod ugye, hogy a kijelző gomb NE szakítsa meg a hívást, hanem csak bekapcsolja a kijelzőt ugye?
A tárcsázó alkalmazás beállításaiba nincs ilyen opció?
Amúgy én nem nagyon találkoztam olyan telefonnal, amiből a proximity szenzort kispórolták volna, nem lehet, hogy csak újra kéne kalibrálni?
Tárcsázóba ezt üsd be:
*#*#7378423#*#*[ Szerkesztve ]
sudo rm -rf /*
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Már jó ideje meg van egy Samsung Galaxy Ace 4 (SM-G357FZ) telefonom, és még mindig technikai analfabéta vagyok hozzá.
A problémám az, hogy mikor telefonálok, akkor a képernyő kikapcsol automatikusan - mert nincs benne közelség jelző, amely felismerné hogy ott a fejem és a fülemmel ne kapcsolgassak - , és nem tudom megszakítani a telefonálást, vagy előhozni a tárcsázót.
Ha a menü gombot nyomom akkor értelem szerűen visszamegy a főmenübe megint és ki kell választanom az éppen folyamatban lévő hívást, ha meg a jobb oldali kikapcsológombot nyomom, akkor meg megszakítja a hívást... És persze, egész idő alatt teljesen fekete, hogy ne lássam, mennyi idő telt el, stb...
Mivel tudnám megoldani, hogy zárjon le, menjen feketébe és tudjam használni rendesen? Sajnos az Ace 4 topic kicsit sivatagos, és nem telefon probléma, hanem rendszer. Már ha probléma.
Előre is köszönöm a választ!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Forestgreen #28341 üzenetére
Szia!
Ugye nem ulefone vienna az a teló? :n
-
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok!
Nálam minden benchmark telepítésénél 501 hiba van Play-ben. Valaki esetleg találkozott hasonlóval? A többi app gond nélkül megy. Class 4 memóriakártyám van, vagy az nem számít?
Köszi!
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Honor 4c Emui frissítést írt ki, letöltötte, de újraindítás után az update nem ment végig, hanem megszakadt. Most nem reagál semmire a telefon, mindig újraindul.
Mit lehet csinálni vele?
Wipe data/factory reset megvolt, de az már nem segít.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Factory Reset Protection.-t hogy lehet kikapcsolni FR után? Csak úgy ha ismét bejelentkezek és utána ki?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
mobilizmo
addikt
Lenovo Vibe Shot stock 6.0.1 rootolt-ra telefonra telepített mobilbank appot lementem TiB-al, CM13-ra vajon fel tudja rakni ugyanezen a készüléken?
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Konflikt
addikt
(#28326) Kékes525 : koszi a gyors valaszt, megnezem oket
(#28327) cappa72 : ilyen meg nalam nem volt, bar 2009-ben G1-el kezdtem azota minden root-olt, most a ceges miatt nem lehet sajna de egyebkent hallottam rola.. csodalatos.
(#28332) Keeperv85: koszi es bocsi, bevallom kicsit write-only-ban jottem ide
koszi sracok,[ Szerkesztve ]
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
-
ux1
addikt
-
nagyúr
válasz Konflikt #28325 üzenetére
nem is ertem ezt a google h engedi: teljes kepernyos popupok mint vmi bucsuban.
És akkor még nem beszéltél a "vigyázz 874365 vírus van a telefonondon' Ideje vírusirtót beszerezni. OK"@(#28326) Kékes525
Köszi![ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Kékes525
félisten
válasz Konflikt #28325 üzenetére
Én ezt használom: Adguard for Android
De még ez is van: AdClear: Non-Root Full-Version Ad BlockerMinden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Konflikt
addikt
sziasztok,
mi a legjobb adblock megoldas jelenleg? sajnos ugy adodott, h az uj telefonom nem rootolhatom, es ami fogad az dobbenetes. nem is ertem ezt a google h engedi: teljes kepernyos popupok mint vmi bucsuban.. szval mit ajanlatok root nelkul, ami er is valamit? kosziCommodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
-
Bozek
nagyúr
válasz szbxvr #28322 üzenetére
Persze, hogy bejön, mert csak a bootanimációt nem találja a telefon.
Hogyan raktad fel? Keresel egy olyan fájlkezelőt, amivel be tudsz menni a /system/media mappába, majd rányomsz hosszan a ZIP-re és keresel olyant, hogy Permission (vagy hasonlót), amit beállítasz a megfelelőre.
-
szbxvr
tag
Sziasztok!
Egy olyan kéréssel fordulnék hozzátok hogy elrontottam a boot animáció cserét, miszerint a system/media mappában a zip (rw -r -r) jogai nem megfelelőek (nem tudom mit jelent pontosan), ennek hozományaként black screen van bootolás közben majd a zárképernyőm fogad. A flashelhető verziók egytől egyig működtek twrp-ben, csak ez másolós dolog nem megy.
Próbáltam egy flashelhetős verzióval felülírni a zipet de nem sikerült.
Xperia z3 compactról van szó gyári android 6.0.1-es rendszerrel.
A teló topikjába is írtam ezzel kapcsolatban, ott a flashtool-os újrahúzást javasolták de én szeretném ezt valahogy kikerülni.
Előre is köszönöm!ASUS X550V--GTX950M--Intel i5 6300HQ|.......|iPhone SE 32gb
-
bigdady
nagyúr
Akkor most melyik?
-
air
nagyúr
Abban az esetben, ha a névjegyek Google fiókhoz kapcsolva lettek mentve.
Ha nem így van, akkor hiába aktív a szinkron, nem fog feltölteni semmit.
Ilyenkor a névjegyeket ki kell exportálni vcf-be, majd visszaimportálni, de úgy, hogy a Google fiókhoz kapcsolja őket a telefon.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok
Adott egy androidos mobil ami egy gmail jelszóval lett beállítva és play áruház is ezzel megy. Mit kell beállítani hogy gmail webes felületén a címtárban látszódjanak a telefonban szereplő kontaktok? Mert most nem látszik és ha szeretnék új mobilt akkor jó lenne ha leszinkronizálódna majd. Kösz
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz Keeperv85 #28312 üzenetére
Szükségtelen is lenne.
Nem, mert, hogy ne menjünk messze, akkor valószínűleg nem történt volna meg, hogy eltűnik a helyi contact DB-m.
"Nem, rosszul tudod. Az fog történni, hogy a felhőből leszedi a csak ott lévő névjegyeket a telefonra, a csak a telefonon lévő névjegyeket pedig feltölti a felhőbe."
Kiemeltem, amit te írtál magad. Igen, ami CSAK a telefonon volt, azt majd az után fel fogja szinkronizálni, miután a felhőből leszedte, ami ott már megvan.
Igen (kivéve, ha módosult névjegyek ütköznek, akkor számít az, hogy hol módosult, lásd alább a teszt), és? Ezt most miért emelted ki?
"A kérdés az, hogy az azonos tartalmú névjegyekkel mit tesz."
Pontosan erről beszéltem eddig.
Az jó, mert eredetileg én nem is említettem ilyet. Már csak azért sem, mert nekem ez nem lett volna probléma, mivel a felhőben nem írtam át semmit (tehát a telefon->felhő irányban történt volna a módosítás szinkronkor), csak elméláztam, mi történhet ilyenkor. Egyébként ezt is megnéztem most: ha egy szinkron után a felhőben és a telefonon is változik a tartalom egy névjegy tekintetében (szinkron után átírtam mindkettő helyen - a telefonon előbb -, majd szinkronizáltam ismét), akkor a felhő nyer a következő szinkronnál, egyébként az, ahol módosítás volt a névjegyen, tehát ha nem is a telefonon, a felhőben mégiscsak van valamiféle időbélyeg, mert ha nem lenne, mindig a felhő nyerne (az offline átírt contact tartalom nélküle soha nem kerülhetne fel a felhőbe, mindig a felhő nyerne). Jobban belegondolva, az is elég, ha az van eltárolva, hogy a felhőben át lett-e írva a névjegy, mert ha ütközés van (módosult telefonon is), akkor ilyen névjegynél a felhős nyer. Még azt lehetne megnézni, mi történik több telefon esetén, akkor ezt is lehetne tudni (mármint, hogy időbélyeg van-e, vagy csak egy flag, hogy a felhőben nem (vagy egy másik eszközről korábbi) szinkronnal módosult a névjegy), de ezt már nem fogom megtenni, nem érdekel.
Ezt azért kiemelem, hogy ne rögzüljön rosszul:
Ha névjegy ütközések vannak, akkor érvényesnek a felhőt veszi.
Csak akkor, ha ott (felhő) is történt módosítás az utolsó szinkron óta! Ha csak a telefonon lett módosítva, akkor a módosítás kerül fel a felhőbe (lásd fent).
Az már más kérdés, hogy amit te írsz, hogy kidobta az egész adatbázist (feltételezem az új névjegyeket is), az teljesen abnormális. Azokat a rekordokat rendben van, hogy lefrissített, amik között ütközést talál, de a többit nem kéne bántania. Normális esetben nem is teszi. Tehát az alapvető működése nem ilyen.
Igen, az új névjegyeket is. Mintha totál új lett volna a helyi DB, csak a felhőben lévő névjegyek voltak benne a kéretlen szinkron után. Nem normális, hogy az ütközéses névjegyekből a felhős lett volna az erősebb, mert a telefonon írtam át a másfél év alatt, míg a felhőben nem, tehát a telefonos kellett volna felkerüljön egy szokásos szinkron esetén (lásd a fenti teszt).
"Nincs érvénytelen változat"
"Igen, érvénytelen volt, de nem azért,"
Amikor nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal...
Azért írtam a te szóhasználatoddal, hátha így könnyebb megérteni. Egyébként hallgatólagosan megegyeztünk, hogy nem személyeskedünk, nem?
"ha a Contact app-on belül, akkor igen, ki fogja törölni"
vcf-ről beszéltem, nem a contact app.-ról... Te magad idézted.... Legalább ne róttad volna fel előtte, hogy nem olvasok figyelmesen...
A törlés módjáról nem írtál, ezért írtam le a 2 lehetőséget. A vcf-ből importálást pedig én is úgy értettem (és csináltam), ahogyan te elképzelted. Akkor tehát jogosan róttam fel?
"ha viszont törlöd a helyi DB file-t, majd újat hozol létre"
Soha sem törlöd, akkor sem, ha egyetlen rekord sincs benne. Ellenkező esetbe FC-vel kiszáll a phone.apk...
Hát nálam nem. Simán létrehoz egy új üreset újraindítás után. De élek a gyanúperrel, hogy ez máshol is így működik, hiszen a ROM-okban nincsen contacts DB, tehát pl. egy factory reset után valaminek létre kell hoznia...
Maradnék az "a" változatnál, annyi kiegészítéssel, hogy pont az ilyen speciális és ritka, de akkor felkészültség hiányában fájdalmas események okán lenne jó kizárólagos szinkron irányt megadhatni.
The only real valuable thing is intuition.
-
Keeperv85
nagyúr
"igen, ez soha nem is volt kérdés. Csak amikor megpróbálja, akkor nem lehet megmondani, hogy csak a telefon->felhő irányt csinálja."
Szükségtelen is lenne.
"Nem, rosszul tudod. Az fog történni, hogy a felhőből leszedi a csak ott lévő névjegyeket a telefonra, a csak a telefonon lévő névjegyeket pedig feltölti a felhőbe."
Kiemeltem, amit te írtál magad. Igen, ami CSAK a telefonon volt, azt majd az után fel fogja szinkronizálni, miután a felhőből leszedte, ami ott már megvan.
"A kérdés az, hogy az azonos tartalmú névjegyekkel mit tesz."
Pontosan erről beszéltem eddig.
Az időbélyeges elmélet helytálló... is lehetne. Csakhogy exportáld a névjegyeket bármilyen támogatott formátumba, vagy nyisd meg a contacts.db-t adatbáziskezelővel, nincs benne időbeliségre utaló mező! Tehát a rendszernek az az újabb, amit éppen "most ment". Tehát ha lefelé szinkronizál a kérelem miatt, akkor a címtárban lévőt húzza a telón már meglévőre, ha felfelé, mert a telóban kéred a módosítást, akkor fordítva. Egy időben a kettő nem történhet. Tehát egyszerre csak egy irányba szinkronizál: ha a telefonon kezdeményezed a szinkront, akkor felhő > teló iránnyal indít, mivel kvázi azt kéred, még ha nem is tűnik logikusnak. Ha névjegy ütközések vannak, akkor érvényesnek a felhőt veszi.
Az már más kérdés, hogy amit te írsz, hogy kidobta az egész adatbázist (feltételezem az új névjegyeket is), az teljesen abnormális. Azokat a rekordokat rendben van, hogy lefrissített, amik között ütközést talál, de a többit nem kéne bántania. Normális esetben nem is teszi. Tehát az alapvető működése nem ilyen.
"Nincs érvénytelen változat"
"Igen, érvénytelen volt, de nem azért,"
Amikor nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal...
"ha a Contact app-on belül, akkor igen, ki fogja törölni"
vcf-ről beszéltem, nem a contact app.-ról... Te magad idézted.... Legalább ne róttad volna fel előtte, hogy nem olvasok figyelmesen...
"ha viszont törlöd a helyi DB file-t, majd újat hozol létre"
Soha sem törlöd, akkor sem, ha egyetlen rekord sincs benne. Ellenkező esetbe FC-vel kiszáll a phone.apk...
Szerintem zárjuk el a témát annyival, hogy:
a, nálad lehet komoly rendszerhiba volt, ami nem általános jellemzője a rendszernek, csak egyedi eset
b, ha nem rendszerhiba, akkor valami fatális tévedés -
brd
nagyúr
válasz Keeperv85 #28305 üzenetére
Szerinted ha az van a képen, hogy a Google acc.-ba menti a névjegyeket, akkor az helyileg hol lesz mentve? Megpróbálja a Google felhőbe, ahová kéred? Persze hogy megpróbálja!
Igen, ez soha nem is volt kérdés. Csak amikor megpróbálja, akkor nem lehet megmondani, hogy csak a telefon->felhő irányt csinálja.
...és akkor a user beállítja a Google fiókját, amit másfél éve nem. Mit tesz a készülék? Megnézi van-e valami a felhőben: erre írtam, hogy a saját tárhelyét veszi másodlagosnak, amit már sikeresen szinkronizált, azt tartja érvényesnek, amit még nem azt nem. Mivel az előző adatbázis rekordokhoz még mindig nincsen hozzáférése, mivel azt soha sem kapott, azokat érvénytelennek fogja minősíteni és kidobja, mondván "megvan az érvényesített párja".
Nem, rosszul tudod. Az fog történni, hogy a felhőből leszedi a csak ott lévő névjegyeket a telefonra, a csak a telefonon lévő névjegyeket pedig feltölti a felhőbe. Nincs másodlagos hely, kétirányú a szinkron. Én vettem a fáradságot és megnéztem, pontosan ez történik. (A kérdés az, hogy az azonos tartalmú névjegyekkel mit tesz. Értem itt, hogy mitől lesz neki azonos, pl. a telefonszám, vagy név egyezik, vagy ehelyett minden névjegynek van egy egyedi azonosítója, ami nem látszik a névjegyet megnézve sem, csak a DB-ben van hozzárendelve. Ezekkel valószínűleg azt teszi, hogy amelyiknek újabb az időbélyegje, az lesz az érvényes és az lesz meg mind a kettő helyen sikeres szinkron után.) Azt csináltam (hogy ne csak a levegőbe beszéljek), hogy létrehoztam egy új usert a telefonon, bejelentkeztem benne (az eredeti userprofilban is megtalálható google accal), majd gyorsan letiltottam a netet, hogy a szinkron ne tudjon lefutni. Így volt egy bejelentkezett profilom a telefonon, amelynek a telefonon üres volt a contact DB-je, a felhőben pedig ott volt az eddigi contact DB. Aztán létrehoztam egy contactot a telefonon a google acchoz lementve. Aztán elindítottam a szinkront. Teljesen meg nem lepő módon (legalábbis számomra) az történt, hogy a felhőből letöltődött a contactlista, továbbá az az egyetlen contact, ami az üres, Google által még soha nem látott helyi DB-ben szerepelt csak, felkerült a felhőbe.
Csakhogy nálad nem ez a folyamat történt, hanem ez:
Nem, nálam az történt, hogy a Google telefonon futó profilkezelője valamiért üresnek érzékelte a helyi DB-t (vagy egyáltalán, úgy érezte, hogy sérült a profil, a DB-t nem is vizsgálta, vagy programhiba volt, sosem tudom meg).
Nem üresnek, hanem érvénytelennek vette.
Üresnek látta, azért nem akart felfelé szinkronizálni. (Lásd a hozzászólásomban írt példa. Nincs érvénytelen változat, csak sérült/nem létező.)
Nem volt az adott esetben hozzáférése, amit szintén helyreállított: törölte az érvénytelen, felhőbe soha sem mentett adatbázist és helyreállította a rekordokat onnan, ahonnan volt biztonsági mentése. A felhőből...
Igen, érvénytelen volt, de nem azért, mert a felhőt soha nem látta, hanem azért, mert valamiért sérültnek, vagy nem létezőnek érzékelte (lásd megint fenti példa, amikor a telefonon beállítottam a Google accountot a vásárlás után, akkor is ugyanígy csináltam - másképpen nem is lehet, mert net nélkül nem lehet Google accountot létrehozni telefonon, így nem tudtam volna másfél éven keresztül ahhoz kötve elmenteni a telefonon névjegyeket).
Sokkal egyszerűbben reprodukálom neked ezt a "hibát":
Örülnék neki, ha tényleg megpróbálnád, mert akkor te is látnád, hogy nem úgy működik, ahogyan elképzeled. Ismétlem: én megtettem (eddig is sejtettem a leírások és logika alapján, hogy így működik, de most már biztosan tudom is).
Van egy 7000+ névjegyet tartalmazó adatbázis egyik telón: kimentem VCF-be is, de fent van felhőben is. Elveszem a felhő felőli hozzáférést, várok egy hetet, majd csak 3000+ névjegyet visszarakok a VCF-ből: létrejött egy adatbázis, ami a felhő számára sérült, hisz nem egyezik az integritása, hiányos, módosult, jogosultság kezelése nem történt. Most úgy döntök, hogy nekem mégis kéne, amit a felhőbe tettem. Be fogom kapcsolni a szinkront. Mit tesz a rendszer?! Elkezdi a felhőben kitörölni a maradék 4000+ névjegyet az adatbázisból?! Hogyne! Szerencsére nem! Mivel az offline módosításoknak nem volt megfelelő jogosultsági szintje, érvényesnek a felhő rekordokat veszi és helyreállítja azt az állapotot. Most ebben a pillanatban, ha sikeres a szinkron, megadja az adatbázishoz szükséges összes engedélyt: ha most törölsz 3000+ névjegyet, követi a felhőben is. Menti, hogy az az új, helyes állapot. Akkor is azt teszi, ha szerinted az új VCF a helyes.
Az attól függ, hogyan törölted a névjegyeket:
- ha a Contact app-on belül, akkor igen, ki fogja törölni a 7000 contactot (a felhőben és a telefonon is a 3000 újonnan importált névjegy lesz), ezt pl. onnan fogod látni, hogy a szinkron közben megjelenik egy figyelmeztetés, hogy túl sok névjegy törlődött, és mit csináljon (pl. tényleg törölje-e a felhőben is) - ezt is "próbáltam", pontosan így állítottam vissza a korábban file-ba mentett contactlistámat, mert a felhőben olyan névjegy is volt, amire már nem volt szükségem, így töröltem minden contactot a telefonon (ekkor ugye éppen szinkronban volt a másfél évvel ezelőtti felhőtartalom a telefonnal a kéretlen szinkron miatt), importáltam a file-ba kimentett utolsó jót, majd indítottam szinkront, mert kíváncsi voltam, mi történik, és igen, törlődött az összes másfél éves contact a felhőből és felkerült a telefonra file-ból importált lista - számomra ez volt at elvárt viselkedés;
- ha viszont törlöd a helyi DB file-t, majd újat hozol létre, és abba importálod a 3000 névjegyet, akkor le fogja tölteni a felhőben lévő 4000 maradék névjegyet is (a telefonon és a felhőben is ott lesz a 7000, ez történt az ebben a hozzászólásban írt példámban).A Windows-os példa abszolút nem illik ide, az általad írt program szektorszinten ment és állít vissza és nem DB táblákat szinkronizál (nem a file-okat, pl. háttérkép menti le és állítja vissza, hanem a partíció sectorait). Kb. úgy képzeld el az általad írt Ghost-os mentést-visszaállítást, mintha a DB-t mint file-t menthetnéd és állíthatnád csak vissza, tehát csak egy állapota lehet, nincs lehetőség merge-re, visszaállításnál a teljes addigi elvész és a mentett kerül vissza teljes egészében.
The only real valuable thing is intuition.
-
törölt tag
Ez az. Köszönöm.
-
törölt tag
Sziasztok! Vannak itt alkalmazás ajánló bejegyzések, vagy külön topikja van? Most váltok Windows Phone-ról Androidra és jó lenne ha nem jövőre találnék rá hasznos és érdekes alkalmazásokra.
-
Keeperv85
nagyúr
"Kérlek, mutass rá a képeden a szinkronizációs beállításokra! Én ott csak azt látom, hogy egy névjegyet hová mentsen"
Szerinted ha az van a képen, hogy a Google acc.-ba menti a névjegyeket, akkor az helyileg hol lesz mentve? Megpróbálja a Google felhőbe, ahová kéred? Persze hogy megpróbálja!
Vegyük végig a példádban mitől tér el attól, ami én mondtam:
"Kérlek, gondold végig a következő esetet: User-nek van egy sikeres szinkronja a felhővel, emiatt a telefon-felhő megegyezik."
Eddig stimmel.
"Ott user átírja Kis Jóska contactot, ill. felveszi Teszt Elek contactot. A telefon ekkor nem tud szinkronizálni, mert nem éri el a Google felhőt. Újraindítja a telefont, csak, hogy biztosan újraolvassa a Contact DB-t, mert Windows-on nevelkedett...."
Igen, pontosan az történik amit írsz. A készüléken egy ideiglenes adatbázisban elmenti a változásokat, majd az időbélyeg miatt felszinkronizálja azokat ha netet kap.
Csakhogy nálad nem ez a folyamat történt, hanem ez:
A usernek van egy offline névjegyzéke, amibe beállította ugyan, hogy szinkronizálni kéne majd..egyszer... Lehet, hogy csak másfél év múlva. Ezen felül a usernek nincs hozzáférése a felhőhöz, hisz az ki van kapcsolva. (Szinkron off, acc. nincs beállítva) Mivel nincsen hozzáférés, a user új névjegyeinek nincsen -Windowson szocializálódottak kedvéért- biztonsági mentése. Ott vannak az ideglenes adatbázisban, majdani szinkronra nem előkészítve.
...és akkor a user beállítja a Google fiókját, amit másfél éve nem. Mit tesz a készülék? Megnézi van-e valami a felhőben: erre írtam, hogy a saját tárhelyét veszi másodlagosnak, amit már sikeresen szinkronizált, azt tartja érvényesnek, amit még nem azt nem. Mivel az előző adatbázis rekordokhoz még mindig nincsen hozzáférése, mivel azt soha sem kapott, azokat érvénytelennek fogja minősíteni és kidobja, mondván "megvan az érvényesített párja".
"A baj ott volt esetemben, hogy a kliensoldali program nálam valószínűleg valamiért üresnek érezte a telefonon lévő változatot, ezért onnan semmit nem akart szinkronizálni, hanem lehúzta az egyetlen elérhető forrást: a felhős változatot."
Nem üresnek, hanem érvénytelennek vette. Nem volt az adott esetben hozzáférése, amit szintén helyreállított: törölte az érvénytelen, felhőbe soha sem mentett adatbázist és helyreállította a rekordokat onnan, ahonnan volt biztonsági mentése. A felhőből...
Sokkal egyszerűbben reprodukálom neked ezt a "hibát":
Van egy 7000+ névjegyet tartalmazó adatbázis egyik telón: kimentem VCF-be is, de fent van felhőben is. Elveszem a felhő felőli hozzáférést, várok egy hetet, majd csak 3000+ névjegyet visszarakok a VCF-ből: létrejött egy adatbázis, ami a felhő számára sérült, hisz nem egyezik az integritása, hiányos, módosult, jogosultság kezelése nem történt. Most úgy döntök, hogy nekem mégis kéne, amit a felhőbe tettem. Be fogom kapcsolni a szinkront. Mit tesz a rendszer?! Elkezdi a felhőben kitörölni a maradék 4000+ névjegyet az adatbázisból?! Hogyne! Szerencsére nem! Mivel az offline módosításoknak nem volt megfelelő jogosultsági szintje, érvényesnek a felhő rekordokat veszi és helyreállítja azt az állapotot. Most ebben a pillanatban, ha sikeres a szinkron, megadja az adatbázishoz szükséges összes engedélyt: ha most törölsz 3000+ névjegyet, követi a felhőben is. Menti, hogy az az új, helyes állapot. Akkor is azt teszi, ha szerinted az új VCF a helyes.
Ezért nem lehet így helyreállítani érvényes felhő mellett.
Windows példa:
Fogom a rendszerem, belakom, beállítok egy frankó hátteret, egy rakás programot. A fenének van ezt kedve mindig: hát lementem pl. Ghost-tal lemezképbe. Ráírom, hogy 2015.06.21 dátum mentése.
Használom tovább a rendszerem, majd 2016.07.11-én eszembe jut, hogy nekem nagyon tetszik az a háttér, ami korábban volt... Van is mentésem! Ott van a lemezképbe. Gyorsan állítsuk vissza! Közben a 240 db Corel rajzom a C-n mentettem el ügyesen. Rányomom az előző mentést... Meglesz, ami akkor volt? Hát persze... És közben bukom, amit nem mentettem el az eltelt időben...
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Sziasztok.
Igazából fogalmam nincs hova írjam, minap örököltem egy 4.2.2-t futtató kínai csodát (cubot x6), próbálnám gyári állapotra hozni, de hard reset mit sem segít rajta.
Ugyanis a telefon totál be van hülyülve, random felkapcsol a kijelző, és kínai szöveges szexdolgok települnek rá, mihelyst rámegyek a netre, ha pedig nem megyek fel akkor is ugrál valamit meg akar nyitni, vagy telepíteni akar valami kínai szöveges appot stb..
Teszi ezt akkor is amikor full resetet adok neki, mintha nem írtáná ki ezt a vírust, vagy mi ez
Kérdésem, hogy ezt mégis mire véljem? Mivel lehetne ezt hatástalanítani, vagy dobjam inkább a kukába?
superuser is ott van meg minden, valahova be lehet mászni az agyába és hatástalanítani ezt?[ Szerkesztve ]
-
Mr.C
őstag
válasz #79335424 #28302 üzenetére
hidd el, valahol az ÁSZF-ben vagy terms&conditions-ban, esetleg a privacy policy-ban (amiket b*szunk elolvasni), tuti, hogy benne van valahol, hogy hozzájárulsz
Tudod van a privát adat, közadat, minősített, és a többi... de ez már masszívan adatkezelés téma és jogkör.
Ha nem is az androidnak, akkor cégeknél "írtad alá" így, vagy úgy...sudo rm -rf /*
-
törölt tag
Nem az a gáz, ha megtudja, hanem az, ha elkeveri, vagy felhasználja valami rendkívül hasznos termék reklámozására. Az már csak hab a tortán, hogy nem is kerülhetne hozzá, mivel a telefonszám személyes adat. Meg kéne kérdeznem a tulajdonosát, hogy hozzájárul -e ahhoz, hogy a Google -nek kiadjam tárolásra.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
De, elolvastam és számomra semmi meglepő nincsen benne, miből gondolod, hogy nem?
A többit, amit írtál, én mind tudtam eddig is és nem, én eddig sem voltam összezavarodva. Hogy a többiek miért keverték ide a telefonon (nem acchoz kötött) tárolt contactokat, tőlük kell megkérdezni.
Szerintem jól ki van ez találva, követhető, logikus. Csak rá kell szánni az időt a megértésére és a helyes használatára.
Szerintem is, csak mint a példa mutatja, néha megbicsaklik a logika telefonon futó része. Emiatt nem lenne hátrány a 2 említett beállítás. Ha jól működött volna, akkor az egyetlen side effect az lett volna esetemben, hogy megjelenik a felhőben is az aktuális lista.
Babetta: no' és ha megtaláltad volna a féket, meghúzod és nem áll meg, mit csináltál volna? Mert így helyes a példa.The only real valuable thing is intuition.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Építő/felújító topik
- Gitáros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen széket vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Airsoft
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3978
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával