- Macrodroid
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
Azt, hogy az uboot binárisban a régebbi kernelek mellett simán át lehetett kapcsolni a kamera és lcd drivereket bekérő kódot. Most már nem lehet...
@cappa72:
Időközben arra a következtetésre jutottam, hogy lehet csak a drivereket bekérő rutinok. Elég kicsi a fájl többnyire. Persze mivel forráskód az van ugyan, de a fene tudja melyik kódrész fordul uboot.bin-re az MTK kernelból, így ez nyitott kapu maradt...
-
Itt van egy cikke Keeperv85 mesternek., ott írja, hogy a Multiport Download Tool-lal az uboot-ot lehet módosítani, amiben a megfelelő alacsony szintű driverek vannak (voltak). Elméletileg egy ROM-on belül akár több is illeszthető az adott HW-hez. Kér, hogy múltidő lett ebből a lehetőségből.
-
berjo52
csendes tag
A gyári szerint csináltam, előtte alaposan átnéztem a fellelhető "irodalmat" mert a gyári ajánlás kicsit elnagyolt volt. Flash_tool - al telepítettem, ahogy írták. CWM el kisérleteztem más romokkal, ha lúd legyen kövér alapon. Köszi neked is a segítséget és a biztatást.
Ui: Két hete "nyálazom" a fórumokat,
-
berjo52
csendes tag
Üdv!
Star N8000, N8000+ N9770, Lewa romot is próbáltam , illetve Cyanogenmod 10 is próbáltam. Több fajta is ment de ugyanazokkal a hibákkal. Tehát ez a gondon, hogy nem mennek az alkalmazások. GPS, WIFI, Kamera) Ezt nem tudom megoldani.
Ez említett romok mind hasonló készülékekre valók. -
svgyula
addikt
Szia! Teljesen igazad van! Ezt próbáltam én is valahogyan megértetni de hiába.........
Ja nem csak a megmaradás a kérdés de a legnagyobb kérdés a hova? Valószínűleg rendesen ki van számolva az összes tárhely amit az op. használ. Ja és még a beviteli módszerről szó sem esett az a pár gomb nem helyettesíti billentyűzetet. Amivel a parancsokat be kéne pötyögni az vajon mi lesz?Na de érdeklődve várom a fényképeket a megoldásról.
-
WOT-H-A-C
veterán
A klón topik tele van ilyen esetekkel, ha nem volt mentés a gyári romról akkor marad az amit cappa is említett , fel kell venni a kapcsolatot az eladóval, annak az esélye, hogy rá tud flashelni egy másik romot ami működni fog, kb 0,0001%.A klónok döntő többségban csak a gyári rommal működnek! Ezért javallott első körben a mentés, utána a nyomozás , hogy milyen hardver van benne valójában.
-
kelzsoca
félisten
-
Keeperv85
nagyúr
Nem, nincs ilyen fájlom..
Megtaláltam viszont mi az, ami ezt kezeli: libshowlogo.so a kis fájl neve és természetesen a lib mappában bujkált. Továbbra sem tudom persze lekövetni mi is történik a "kikapcsolt" töltésnél, de azt így legalább megértettem, hogy a recovery-től már különvált ezen a platformon...
-
tolvaj!
őstag
Köszi!! Google drive- ra fel is tetem, marad is!
Spft; flashtool; FT; MTK;
-
Keeperv85
nagyúr
Régebben volt leírás arról, hogy a headset csatlakozó bemenetét fel lehet használni arra, hogy meta módba tegye valamelyik SoC-ot, de nem tudom azzal a projekttel mi lett.
Format ALL + Download: töröl mindent, preloadert, mindent. Csakhogy utána ugye szépen felírja újra, ami megvan a romban, így a preloadert is. Ha a sima formattal nekimész, akkor is bizonyos verziók visszaírják rögtön mentésből... nem mindegyik...
A nagy baj ettől kezdve az, hogy preloaderben van maga az USB élesztés, ami így padlót fog. Nem javítható az ilyen cucc, mert többnyire nincsen kivezetve a flash IC beíró lába, kivenni pedig nem tudod, mert ragasztott. Letépi az összes pad-et az a takony,amivel aláöntik. Ha ki is jön, ott van a proci is mellette, az is mehet vele a kukába. Csere darabokat szerezni szinte lehetetlen külön.... szóval nem javíthatóak sajnos...
-
hzx0
aktív tag
Mivel akkor töbször alkalmaztam azon a telefonon semmi extra nem kell hozzá ha megvan a testpoint. Nem rávalo preloader (komplett rom) lett rá huzva. Telo tök tégla volt. Mikor testpointot zárod gnd-vel megjelenik az eszköz win eszközkezelöbe pár mp-re. Ha vcom driverek rendben vannak spft ugyan ugy elindul mintha rendesen flashelnél. Volt itt egy srác privibe kereset anno egy jiayu g2 téglával és mint tök amatör kimérte a testpointot.
-
tolvaj!
őstag
Ilyen "értelmes" ember szerencsére még nem keresett meg
az aosp romot én tettem fel gergelynek anno, mert megbízhatónak látszott a visszajelzésekből, aztán egyszer csak lett ami lett. Hidd el használtam az upgradet, de nem használt. Akkor is azt írtad, hogy próbáljam meg és megtettem, de nem volt eredménye. Ilyenkor már tanácstalan voltam és azért kapott formázást! Azóta eltelt pár hónap, nem szólt, hogy baj lenne
-
tolvaj!
őstag
Mert még nem ütköztél abba a hibába mint én
Képzelj el egy olyan firmwaret, ami random összeomlik, de úgy hogy a teljes fájl rendszer vele megy és viszi a teljes partíciós táblád. Ilyenkor mit tudsz tenni?- spft, spft hátán és ha már minden kötél szakad akkor teljes formázás. Sajnos csak így tudtam életet lehelni bele - a TI hathatós segítségetekkel- és utána jöhetett az nvram és f,s partíciók másolása, majd felül írása.
-
tolvaj!
őstag
A cwm -es rész maximálisan igaz
A formázást te melyik részen írod? Felül a füleknél sorban: welcome, format, download,.... és ott a format részben a formázás, flash auto format. Na az nem kérdez, nem ment, takarít. A download részben lévő format nem csinál olyan károkat. Így viszont megvan az oka miért folyik a vita, mert elbeszéltünk egymás mellett!
-
tolvaj!
őstag
Akkor viszont gergely telefonján már korábban el kellett hogy úszón az nv,s és f partíció, mert ott a sima formázás mindent vitt (preloader kivételével). Ami viszont felvet egy másik problémát, miszerint oldman2 telefonja is ugyan attól az aosp romtól szállt el, abból mégis ki tudtuk olvasni a lényeges partíciókat és utána formázás után újra lehetett húzni egy gyári romot. Bladegery telefonján viszont nem mentettem és sima format után már nem is lehetett! Ezért nem értem amit írsz, mert ezek alapján a format takarítja a teljes blokk eszközt.
-
tolvaj!
őstag
Úgy tudom, a preloader eleve egy külön blokeszközön van, az nvramról meg nem csinál mentést... tapasztalat, hiszen annó azért kellett izzadni egy hétvégét bladegery telefonján, mert nem volt mentés az nvramról format után. Abban az esetben, ha a preloadert is felülírja az ember egy "idegen" preloaderrel akkor vége
-
Gyurmasina
csendes tag
A kérdésedre válaszolva, beállításoknál az adatkapcsolat be, 3G be, térerő elveszik és csak egy vörös kereszt (X) virít az ikon helyén a barban. Az akku történetben pedig szintén piros a hálózat. Nincs hálózaton, se kép se hang.
Ellenben az adtkapcsolat be és a 3G ki állásban, minden működik és stabil. Adatkapcsolat viszont csak GPRS. Még tornázok egy régebbi masapa 22.1 final rommal. Lehet gyári FW lesz. Valószínűleg előbb egy szétbontás utáni érintkező reszelés lesz, és ha nem segít akkor újra húzás. -
Keeperv85
nagyúr
Szia!
Nem nagyon lehet szavakkal körülírni egy összetett feltételt...
Az st a struct stat rövidítése. Nagyjából azt csinálja, hogy ha az első regiszterben van valamilyen érzékelhető állapot (S_ISREG(st.st_mode) rész), tehát nem üres a system, akkor belép a belső lekérdezésbe.
Utána pedig azt nézi meg, hogy a két visszatérési érték a várakozásnak megfelelő-e. Gondolom globális változók, aminek valahol ad értéket is. Tehát ha az S_ISUID és az S_ISGID NEM egyezik meg azzal, amit várt, akkor jön a kérdés...
-
x64
aktív tag
Igen, szabad eg alatt probaltam. Percekig nem tortent semmi.
Aztan nemreg el kellett mennem valahova gyalog, betettem a zsebembe es fel ora mulva raneztem. Talalt vagy 7 muholdat, amibol (epphogy) 3 zold lett!
Megorultem neki, gyorsan elinditottam a harom betus navigaciot, ami viszont elolrol kezdte (volna) a muholdkereses szenvedest...Szoval a jo hir az, hogy ugy nez ki megiscsak megyeget, es vegulis elotte se volt tulzottan acelos ez az oldala...
Koszi!
-
-
ksanc
őstag
izé, nem aytukabozs hanem x64 telójáról van szó természetesen
x64: A pöttyök nem az EPO, hanem az AGPS adatok. Ezt pedig leginkább a pontos idő és időzóna beállítások befolyásolják.
Az EPO-t sehol sem látod.
Egy másik topikban írtam már arról, hogy az EPO-nak nem igazán van hatása. Igazából csak akkor, mikor több száz/ezer km-re vagy az előző pozíciótól.
Például factory reset után, amikor valahol Kínában alapesetben
Nekem most a 4.4.2-es Androidban nincs is szinte semmilyen opció az EPO-ra.Az YGPS-ben az Information ablakban megvan a gps enabled? Mi az MNL version?
A különböző reset módok kiválasztása után ugye nyomsz egy AGPS restart gombot is? -
x64
aktív tag
Semmilyen eszköz nem volt csatlakoztatva, még egy egér sem.
Most viszont szeretnék rátenni egy nem kínai nyelvű ROM-ot...
(egyébként a download-dal feltett ROM látszólag úgyanúgy elindult)
Sikerült feltennem a CWM 5.5.0.4-et. Le is töltöttem apeelme módosított ROMját, követtem a megadott lépéseket, de a "choose zip from sdcard"-ra sajnos "E: Can't mount /sdcard/" üzenetet kapok.
Bezzeg az internal sdcard-ról tudna választani...Az sdcard a zip file-t leszámítva teljesen üres. FAT-ra van formázva (de már próbáltam fat32-vel is).
Mi lehet a gond?Szerk: kipróbáltam egy másik microSD kártyával is - ezzel működik!
-
x64
aktív tag
Szia!
Köszi a tippet, már leszedtem a needromról a linkelt firmware-t, de sajnos nem megy fel SP Flash-ben, ezt a hibaüzenetet kapom.
Ami a formázást illeti, pillanatnyi elmezavar volt, súlyos következményekkel...
Egyébként nagyjából arra számítottam, hogy leformázom róla a bugos rendszert és tiszta lappal indulhat egy új telepítés. A gond csak az, hogy persze nem értek hozzá, nem tudtam, hogy ezzel hazavágom a készüléket...Egy kollégámnak egyébként van pont ugyanilyen (hibátlan) Lenovo A660-asa, de félek elkérni, mert ha azt is hazavágnám, az nagyon gáz lenne...
Ezért kellene lépésről-lépésre "dummy guide".
-
Laza...
addikt
Nekem ezt mondták, többet nem tudok hozzátenni...
Először az volt hogy bocs, visszaküldeném a telót mert nem jó. Kérdeztem mi a hiba, akkor jött elő hogy van 12 "lemez", és kis győzködés után jött a "bevallás" hogy romolgatva volt, és akkor kaptam ezt az infot - ennyi a történet
-
A __nodl_ elotagos blokkeszkoz-szakaszokat nem formazza ha jol tudom.
(#507) Keeperv85
Egészségedre!@(#506) BViktr
Az ilyen műveletek előtt össze kell nézni a scatter-t mininmum, de ekkor is a saját preloader-ét javaslom a telefonnak berakni, így csökkenthető az elhalálozási ráta.
Ám ha véletlenül nagyon más lenne már az eleje, és ráír a nem kívánt szakaszokra, akkor rölül a kukába az nvram, ennek megfelelően az imei is.
Tehát minden ilyen műtét előtt menteni kell. Minimum MTKDroidtools-zal és/vagy flashtool-lal. -
tolvaj!
őstag
Ha egy élő NVramot másolsz át onnantól kezdve az abban tárolt dolgok lesznek a mérvadóak. A DT-s átírás valóban csak FR-ig él, de azért, mert az NVramból fogja neked kiolvasni az IMEI-t FR után. De mintha pont ugyanezt írtam volna le már
Az általad leírt progit pedig ma kaptam meg kecvenc házi szakértőnktől- itt is hála neki
- és még nem volt érkezésem kipróbálni.
-
Az úgy van, hogy az nvram-ból generálódik a sok telefonspecifikus infó a /data partícióra.
Ehhez még hozzájön 3 blokkeszköz-szakasz sértetlensége, mint alapfeltétel (MTK-s dolgokról beszélek):
protect_s
protect_f
secro
Ha ezek közül egyik nem stimmel, már invalid imei lesz.
Mivel a CWM mentés komplett data partíciót tartalmaz, ezért az ott mentett imei lesz a meghatározó visszaállítás után. Ez factory reset esetén törlődik, de az új friss rendszer újraindulásakor az nvramból beíródik - de csak akkor, ha a fent említett 3-as mindegyike ép.
Ha maga az nvram nem ép, akkor minden FR után eltűnik az imei. És persze jön hozzá az NVRAM error 10 a wifi-nél is. -
tolvaj!
őstag
Ha emlékszel, akkor a közelmúltban volt egy élesztéses feladatom, aminek klónozás lett a vége. Igaz én nem a data partíciót, hanem a sec_ro, nvram és a protect_ f partíciókat húztam át parancssori beírással ( dd) és helyre zökkent a kicsike, de minden FR után az én IMEI-m köszön vissza.
Illetve, hogy pontosabban is válaszoljak: Előfordult, hogy recoverys mentést cserélgettek a fórumozók egymás között és utánna csodálkoztak, hogy megváltozott a saját telefonjuk IMEI száma. Ez alapján gyanítom, hogy a kérdésedre a válasz: IGEN!
-
tolvaj!
őstag
Sajnos én is ide jutottam és félő, hogy gari probléma lesz... Ha valahogy engedné újra particionálni talán, de azt sem engedi. Csak azt nem értem, hogy hogyan lehetséges, hogy a preloader, a boot.img és a recovery partíció nem sérült
Amúgy én úgy tudtam, hogy vagy-vagy. Vagy nand vagy emmc és az mtk-k főleg emmc-t használnak, de ehhez már tényleg hozzáértő kell.
-
drewcsalad
tag
Szia!
Szóval. belépek a recoverybe és ott olyan van, hogy :
reboot system now
apply uppdate from ADB
apply update from sdcard
apply update from cache
wipe data/factory reset
wipe cache partition
backup user data
restore user data
Bemegyek az apply update from sdcardba ott kiválaszom a zip filet és akkor ezt írja ki:
Installation aborted
Kipróbáltam egy másikat is, ott meg ezt írja ki:
Error:Invalid OTA package, missing scatter
Installation aborted.A memó témához,pedig,hogy amíg nem téglásítottam,addig az egyik meghajtó 5.4 GB a másik meg 26,6 volt. :S De persze elég a 22 giga is
, de mégis csszi a csőröm,hogy hol van az a 4 giga
-
-
Meg kéne találni annak a fránya FAT-nak a helyét.
Az benne van az ebr1/ebr2 párosban.
abból ki lehet szedni.
Azt az ebr párost kellene megkapni, és visszafejteni.Nem félórás munka mondjuk, az biztos.
Dehogynem. Csak többször félórásA #220-ban nem a teljes partíciót írta felül ugye, csak a fat táblát meg ilyeneket. Az adatok még ott vannak.
Mivel a data és fat részeket is felrakta, ezért sanszos, hogy formázás is történt. Így lesz újraindítás után tiszta eredeti partíciókiosztás. Ha csak mem címre írás, akkor még a minimális esély megvan.
Abban lehet igazad, hogy talán maradtak kódfoszlányok.
Én biztos megpróbálnám. Legfeljebb nem lenne... -
4GB-os laponként kell menteni, mindig ennyivel módosítva a kezdőcímet. Aztán össze lehet fűzni és máris kész a komplett image. Vagy ami maradt belőle...
Ezért írtam, hogy simán nem megy.
De szerintem gyalult verzióval fog találkozni...(#266) WOT-H-A-C
Mentésnek mindig van értelme.
Csak tudni kell megtalálni benne a tartalmat.
3 napig kerestem hibát hex editoros megoldással p780-as telefonnál: nem ment tovább a boot logo-nál. És megtaláltam (a javítás pedig 512byte mennyiségű adat volt...) . Azóta nem győzöm hangsúlyozni: minden működő/félig működő/nem működő rendszert igenis érdemes lementeni.
Illetve a saját preloader-ét most is le tudja menteni.
Egészen a data-ig akár mindent le tud menteni.(#264) drewcsalad
Ha a scattert nem tallózza be, akkor próbálj másik flashtool-t: valamelyiket ezek közül.
Az átlalakított preloader-t pedig szintén be kell tallózni.
A hex számításhoz mellékeltem egy xls-t is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macrodroid
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Revolut
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Starlink
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest