- Légies iPhone halvány színei
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bohoc71
aktív tag
13pro5g-n van lebegő labda.Esetleg,ha a beállítások keresőjébe beírod,nem hozza fel?
-
HoTaZo
addikt
válasz
Cs1csó #176261 üzenetére
Nekem is a Redmi 4A-n és a Redmi Note 9 Pro-n is van, ezért nem értem, hogy a Redmi13-ban kivették volna... Sajnos a topikja nem igazán aktív.
A kijelző lezáráshoz ez is bejelzett, de bízva a te ajánlásodban, feltettem. Sajnos képernyőkép rögzítést nem lehet ezzel csinálni, de a redőnyről ugyanolyan gyorsan érem el.
Dr Bubo: Igen, virtuális gombok. nekem főleg a Redmi4A-n jött jól, mert annak a főgombja már haldoklott, s így erről tudtam zárni a kijelzőt. Aztán a Redmi Note 9 Pro-n is használtam, főleg a főgomb kímélésére. -
woodworm
veterán
-
sunny1
tag
Sziasztok.
Egyik napról a másikra eltűnt a gyárilag telepített play alkalmazás a telefonomról. Hogyan lehetett ez és hogyan tudnám telepíteni újra?
Előre is köszönöm. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Milyen "Lebegő labda" (Assistive Touch -Quick Ball) alkalmazást ajánlotok?
Mert úgy néz ki, hogy a Redmi13-on nincs ez a funkció, viszont amiket eddig próbáltam a Playről, azoknál mind piros háromszöges figyelmeztetés jelent meg a beállításuk közben, hogy személyes adatok is kikerülhetnek a telefonról. -
Probert75
addikt
válasz
Dr Bubo #176250 üzenetére
Nem úgy szűnik meg, hogy le kell cserélni. Amelyik telón gyárilag van fenn azon meg marad ezután is, csak..."A régebbi Galaxykat használók számára jó hír, hogy az app nem fog leállni, esetükben már marad minden a régiben. Jelentősebb frissítésekre azonban már nem érdemes számítani – és a biztonsági javítások jövője is bizonytalan."
-
ggeleven
őstag
-
sopruk
senior tag
válasz
Jim74 #176247 üzenetére
Szia!
Én a Fossify Messages -t használom...
Bár most nézem, hogy nem lesz jó, mert ez csak azt írja az sms-eknél, hogy 1-es, vagy 2-es sim, ha erre gondoltál az üzeneted második felében... -
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani sms appot, ami lekezel két sim-et? Samsung appja kivezetésre kerül, a goolgle-é pedig nem tetszik, mert nem irja ki a sim beállításoknál az általam megadott sim neveket.
Köszönöm
-
Wolfskin
őstag
válasz
Cs1csó #176241 üzenetére
Néha muszáj töltés közben is (munka, navigálás), de kerülöm.
---------------
Van két app, amit az Android 4 óta hordozok magammal, sajnos a támogatottságuk rég megszűnt és hasonló funkciót nem találok a storeban. Az Android 13 alatt azonban már nem futnak.1. On Hook button, ami egy widget, annyit tsz, hogy megszakítja a hívást. Ha elkeveredtél a telefonos felülettől, ezzel bármikor be tudod fejezni a hívást A ON gombra is ki lehet tenni ezt a funkciót, de akkor nem tudod kikapcsolni a kijelzőt hívás közben , ráadásul képernyőzárról indul a hívás után.
2. Auto speaker. Opcionálisan alapértelmezetten a hangszórón jelent meg a hívás. emellett egy lebegő gomb jelent meg hívás közben, minden felett, amivel ki-be tudtad kapcsolgatni a kihangosítást. Nagyon hasznos, sajna A13 alatt fut, de nem fér hozzá a hangszóróhoz.
3 Screen off, (ilyet még nem találtam). Olyan appot keresek, ami kikapcsolja hívás közben a kijelzőt a közelségérzékelő szenzor manuális stimulálásával. Tehát ezt a szenzort kapcsolja ki-be. Olyan appot már találtam, ami kikapcsolja a kijelzőt, de nem nem zárja le (screen off no lock) , ezt ki is lehet tenni gyorsgombra, de sajnos a hívás funkció felülbírálja és egy idő után visszakapcsol a kijelző. Autós taróban, éjszaka, kihangosítva rettentő zavartó a szembe világító screen. (Nokia 5800-on fizikai csúsztatható gomb volt erre
). Szóval ha egy ilyen lebegő gomb, vagy csak widget, app létezne, azt venném.
-
vacs
veterán
válasz
Cs1csó #176241 üzenetére
"az extrém nagy fogyasztásúakat próbáld lecserélni vagy leállítani és persze minél kevesebb app induljon a rendszerrel"
Elég ha xiaomi-redmi-poco telefont használ, az mindent letilt helyette!
A Okosóra appra, IP kamerára stb állandóan csipog, hogy fut a háttérben ... tudom, én engedélyeztem. -
Cs1csó
titán
válasz
Wolfskin #176240 üzenetére
Az egyik "elmélet" szerint:
30%-nál már érdemes töltőre tenni, és 85% legyen a max amire töltöd ekkor húzd le. (nyilván egy átlagos nap esetén, ha valami extrém napra készülsz akkor nyugodtan mehet 100% vagy amikor már "hűvös" a töltőfej)
Ami fontosabb:
- töltés közben NE használd a telefont
- NE hagyd forró helyen pl. kocsiban vagy direkt napfényen a HŐ a legnagyobb ellensége.
- monitorozd az alkalmazásaidat az energiafogyasztás szerint és az extrém nagy fogyasztásúakat próbáld lecserélni vagy leállítani és persze minél kevesebb app induljon a rendszerrel. -
Wolfskin
őstag
válasz
ggeleven #176239 üzenetére
Nekem a 120W töltővel kb 16W-ot és 4-5000 közti mAh-t mutatott. De gondolom mert ment a kijelző. Vagy a 120W csak marketing ígéret. de tény, hogy 15 perc alatt felnyomta 80%-ra 15-ről. De mindegy is, nem fogom gyakran használni, csak végszükségben,. esténként normál töltőre teszem, ha kell.
Amúgy menyi töltöttséget érdemes beállítani maximumnak? Anno Laptopnál 90%-ra emlékszem. -
Wolfskin
őstag
Sziasztok, van olyan app, ami méri a töltőáramot?
Régen a Note3-al tudtam tesztelni a töltőket, kábeleket. Volt rá egy app. Most van egy telefonom, ami 120W-al tölthető (Armor 23/ Android 13).
-
svgyula
addikt
válasz
Viktor0610 #176232 üzenetére
Ha szinesbe nyomtatom ki akkor 64GB lesz?
-
-
Chris500
kezdő
Sziasztok a telefonba lévő karcokat mivel lehetne eltüntetni ?
-
tomy86
addikt
válasz
tylerddd #176228 üzenetére
Kérdezd meg az androidos játékok topikban!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Nézelődtem Youtube-on, rákerestem interneten, de nem találtam egyértelmű listát, pontosabban többet is, csak ellentmondásosak voltak. Olyan androidos játékokat keresek, amik natívan támogatnak kontrollert. Köszönöm!
-
kaciokos
őstag
válasz
kiraly.andra #176226 üzenetére
Igen, az ingyenes is működik, ismerek is olyat, aki használja, de évi 10€-t azért rá tudok áldozni a reklámmentességre és egy pár hasznos funkcióra (Silver). Igazából a Gold évi 24€-jában engem csak a beépített offline útvonaltervező mozgat, akkor nem kéne külön sz@rakodni a BRouter-rel.
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz
Wolfskin #176208 üzenetére
A kezdetek óta használom a 4-es szériát, annak ingyenes verzióját. A fizetős verziók valóban havidíjasok, egy összegért nem lehet megvásárolni az alkalmazást.
-
kaciokos
őstag
válasz
Wolfskin #176208 üzenetére
Igen, előfizetős, ez nekem is fáj, de nem olyan vészes az ára, ráadásul az első év ingyenes azoknak, akik megvették a 3-ast.
Amúgy offline térképet tudsz importálni és törölni is a programon belül, nem kell hozzáférned a könyvtárához, én is ezt teszem.
Túraútvonalakat is tudsz importálni és exportálni, az export legfeljebb akkor kényelmetlen, ha túl sok könyvtárat használsz, mert könyvtáranként lehet csak exportálni. Itt amúgy is hiába férnél hozzá a fájlrendszeréhez, mert saját formátumú adatbázisban tárolja.
Egyedül a térkép témát nem lehet importálni, de azt szerencsére még a fájlrendszeres hülyélkedés előtt importáltam, és azóta benne van az app saját mentésében.
-
svgyula
addikt
válasz
Jim74 #176220 üzenetére
Akkor csak a néma és esetleg a szalagcím marad. De hang(rezgetés) nélkül az nem segít. Alkalmazáson belül nincs lehetőség? Vagy egy másik megoldás lehet ha beraksz egy olyan csengőhangot amiben a csend hangja van(üres
) Aztán azt választod ki. Így megmarad a rezgés de nem lesz csengetés.
-
user26
senior tag
Üdv, van olyan téma, ahol a play store alklamazások vásárlásával kapcsolatosan foglalkozik ? Lényegében az a kérdésem lenne, hogy a fiókomba azt írja, hogy "A következő kifizetés összege 2 990,00 Ft, dátuma: 2025. júl. 9", de ma levonta a kártyámról, az összeget, amiről 10 percig vakaródtam, hogy mi lehet, mert nem volt egyértelmű, hogy róla van szó. Átnéztem mindent, és az összeg szerint egy alkalmazásról van szó, ami ez csak nem értem miért most vonta le.
-
svgyula
addikt
válasz
Jim74 #176207 üzenetére
A samu rendszer nem ismerem. De talán ezen a részen még az "android"
van. A kérdéses beállítást az alkalmazások itt a kérdéses alkalmazás majd az engedélyek, értesítések. Itt a hang-> kikapcsol lejjebb rezgés bekapcsol. Üzenetnél(ha van külön) azt is némára. Az elmélet szerint ilyenkor csak rezeg de ugye a rezgésnek bekapcsolva kell lennie!
-
crok
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #176211 üzenetére
Ugyanabban az osszefoglaloban pont az apk letoltooldalak felsorolasanal van egy alkalmazas is ajanlva amivel az apks/apkm/xapk osszefesulheto apk-ba.
-
Chris500
kezdő
Sziasztok olvastam a huawei p40 nél nem működik a googla play áruház azt akarom kérdezni a huawei p30 nál minden alkalmazás működik a google play áruházon belül ?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Megbízást teljesítek, nem az enyém a kérdéses telefon. Mi 9 lite az alany. Elmondás szerint isten tudja mióta csinálja már, hogy nem csatol fájlt. Pl Aliexperess app reklamációhoz kellene videót csatolni, a videó ott a telón, az app megnyitja a fájlkezelőt, rányom a kívánt fájlra, ott a kiválasztás szóra, és visszadobja az ali alkalmazésba úgy, hogy nem tölti fel a fájlt, nem történik semmi. Szintén elmondás szerint a chrome is csinál ilyet, pl fényképet, önéletrajzot kell valahová feltölteni, ott is ki lehet választani a kívánt fájlt, de ennyi, nem megy tovább. Gmail-t most néztük, az bármit csatol és küld ami a telón van.
Próbálkoztunk már az ali app gyorsítótár törléssel, meg a fájlkezelő gyorsítótár és frissítések törlésével, semmi eredménye nem lett. Van ötletetek mi a gond? -
ArthurShelby
addikt
válasz
zeon.hu #176210 üzenetére
Végül az uptodown-ról tudtam apk-t letölteni (az összefoglaló ajánlott oldalaiból csak ez működött), de az apkmirror az apkm-et, a pureapk meg az xapk-t erőlteti (milyen jó, hogy mindkettő nevében benne van az apk, és mégsem azt adnak).
Ettől függetlenül full zavaró, hogy egy zip fájllal (apkm, xapk) machinálnak, es plusz alkalmazás kell hozzá, hogy telepítsd (xapk-nál reklámos is, apkm-nél (sai) vannak fizetős (pro) funkciók.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
ArthurShelby #176209 üzenetére
Szerintem itt kérdezz/nézz körül: [link]
-
ArthurShelby
addikt
Revanced-ot szeretném használni, de az csak apk-t tud patchelni. Ha letöltöm apkmirror-ról az alkalmazást, az apkm fájl lesz.
Sai-val csak telepíteni tudom az apkm-et, és nem apk-t csinálni belőle.
Eddig totlacommander telepített alkalmazásoknál kimásoltam az adott programot, és onnan volt meg az apk fájl. De most ha kimásolom van több darab is. Ha több darabot becsomagaolom zip-nek, és átírom a kiterjesztést apkm-re, akkor tudom telepíteni sai-val, de nem tudom pachelni revanced-dalSzóval hogyan tudok egy ilyen apkm fájlból személyre szabott apk-t készíteni?
Vagy hol rontom el, mi a módja? -
Wolfskin
őstag
válasz
kaciokos #176203 üzenetére
De a 4-es meg úgy hallottam előfizetős lesz. Csak licenszelni tudod. Én mindenesetre megtartom a 3-ast, mert sokkal jobb a felülete, mint a 4-es. Legfeljebb majd a térképeket open source keresem meg hozzá. Bár a túraútvonalak olyan gyakran nem változnak. A 3-as APK-ról is telepíthető, ha az android engedi.
És PC alól állítólag be lehet menni a android könyvtárba, akkor a térképeket is alá lehet pakolni, ha új telód van. Még a lementett útvonalakat nem találtam meg, hogy azt hol tárolja -
Sziasztok!
Samsung készüléken meg lehet valahogy oldani, hogy egy adott alkalmazás csak rezgéssel értesítsen, attól függetlenül, hogy a készülék nem csak rezgésre van állítva és a többi app hanggal értesítsen?
Egy S24+-ról van szó.
Köszönöm a segítséget. -
crok
Topikgazda
válasz
alak8 #176204 üzenetére
Add ki azt a pár parancsot és olvasd el mit ír ki
Egyszerűbb mint leírni.. napi egy szinkron az alapbeállítás AOSP alapján úgy rémlik, meg úgy emlékszem a kimenet alapján is. Nem lehet állítani a gyakoriságot, az a ROM-ban van de nem szokták átírni az AOSP forráshoz képest mert teljesen felesleges. Ettől a parancstól nem napi szinten fog hanem lehetőleg olyan NTP-t használ ami biztosan működik is - hiszen az NTP.org nemigen fog megállni.. Nem néz eltérést, se dátumot (egyiknek sincs értelme), az NTP nem így működik. Olvass utána hogy működik az NTP (stratum-ok, etc.)
-
alak8
kezdő
Jahogy ez ugyanaz a módszer... értem. Azt hol állítod be a parancsban, hogy naponta szinkronizáljon? Most a rendszer sajátja már egy hete nem szinkronizált. Én nem is értem hogy működik alapból? Mit figyel? Az időeltérést, vagy a dátumot? Ettől a parancstól majd naponta fog szinkronizálni? Hümmm... hihetetlen.
Egyébként mindent köszönök!
-
crok
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Autóhifi
- Futás, futópályák
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Gyári Apple tokok iPhone 12-13-14-15-16pm
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest