Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thon73

    tag

    válasz Nestor16 #3787 üzenetére

    Úgy látszik, mindenki nyaral... Jó nyaralást mindenkinek!

    Konkrétan miről lenne szó? Mert valahogy mindenki így akarja elkezdeni...

    Személy szerint azt ajánlom, hogy érdemes az android saját UI "elemeivel" építkezni először: szöveges bevitel, szöveges kiírás, gombok, huzigák, pirítósok stb. Ha ez megy, akkor már valamelyest át fogod látni az android logikáját.

    Teljesen külön világ, ha grafikát, különösen ha mozgó grafikát akarsz kezelni. Már egy egyszerű ún. custom view sok izgalmat rejt - vagyis ha közvetlenül akarod a képernyőérintéseket kezelni, meg azon egyszerű grafikát megjeleníteni. Én ennek csak második lépésben álltam neki.

    Nagy kérdés a tárolás, ami szintén sok android sajátosságot tartalmaz; az sqlite meg egy külön nyelv. És akkor még minden egyes kütyü kezelése külön-külön tanulnivaló, pl. ha döntögetni akarod a gépet.

    Ettől függetlenül egyik sem ördöngősség, csak talán egyszerre az egész túl nagy falat; meg talán minden porcikájára nem is lesz szükséged.

    Szerintem maga az android dokumentáció többnyire elég jó (kezdőként főleg a komplex cikkek), egy konkrét problémára meg a http://stackoverflow.com/, bár a google is odavisz.
    Lars Vogel oldalán nagyon jó tutorialok vannak: http://www.vogella.com/tutorials/android.html
    Haszonos oldalak, ahol érdemes körülnézni:
    www.grokkingandroid.com, www.androiddesignpatterns.com, http://www.tutorialspoint.com/android, http://www.codeproject.com, http://www.androidhive.info/
    Pár éve én is leírtam, hogyan kezdtem az egészet, aztán ez megszakadt. De talán itt is lehetnek hasznos dolgok: android.lattilad.org

    Aztán végül, de korántsem utolsó sorban; vagy ha az angollal elakadsz, akkor a konkrét problémára általában itt is találsz választ.

    Jó munkát! ;)

Új hozzászólás Aktív témák