- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
phoenix64
őstag
válasz
phoenix64 #48779 üzenetére
Alcatel Tab 7 megérné 17k-ért?
-
Sammy919191
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy Öcsém kapott egy Alcatel One Touch 7hd táblagépet amit természetesen jelszóval le is védet de viszont a jelszót elfelejtette de viszont sem a google fiókja felhasznló nevét sem a jelszavát sőt kb semmit se tud
Próbáltam resetelni ahogy ezzen a videon is csináltak...de nem sikerült
https://www.youtube.com/watch?v=PzmZK2odv6Y
Nekem az androidos figurán kívül semmi se jött be...
Valakinek valami ötlet?
Előre is köszönöm a segitséget -
tjb007
nagyúr
(#48669) student & (#48673) madrac & (#48674) Mike88
Eddig is voltak olyanok, akik 30e forint alatt kerestek 3G-s/GPS-es tabletet, és ezután is lesznek. Van akinek csak ennyi számít, minden más másodlagos.
Tudom, hogy vannak olyan emberek (akinek nem inge......), akik 20e forintért Full HD kijelzőt, LTE-t, meg Snapdragon 800-at szeretnének, de sajnos itt még nem tartunk.(#48672) R@ymonD
Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0, Alcatel Tab 8 HD, esetleg még a NAVON Predator 7.
-
kelzsoca
félisten
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Döntenem kellene: Leszűkítettük az alábbi háromra:
Prestigio Multipad 2 Ultra Duo 8.0 vagy
Alcatel Tab 8 HD vagy
Alcor Zest Q813IX vagyNem tudunk dönteni.
Wifi jelfogás, aksi és betekintési szög a legfontosabb.
Szerintetek?
-
tjb007
nagyúr
Többek között az erősebb és támogatottabb SoC miatt.
(#48402) psg5
Igen, van amiben elmaradnak (ezalatt a GPS-t kell érteni).
Ezek közül igazából mindegyik ajánlott, de az Alcatelen kívül mindegyik nagyon gyengének számít már. Csak akkor szoktam ezeket ajánlani, ha fontos a GPS megléte.
A Prestigio Ultra Duo pedig kb. az Alcatellel áll egy szinten.(#48404) l.skywalker
Működésileg nincs különbség micro USB kábel és micro USB kábel között. Ugyanazt kell csinálnia a Samsung USB kábelének is mint az LG kábelének. Képet tudnál felrakni róla ?
(#48407) ladislau5216
A nulla felé konvergál erről a modellről az interneten fellelhető információ.
Én nem foglalkoznék vele a helyedben, ennyiért lehet Alcor Access D786M-et is kapni, arról legalább tudni, hogy milyen. -
psg5
veterán
No ezek maradtak a rostán, melyik a legjobb választás?:
Alcatel (HD
Navon Raptor 8
Navon Raptor 10 (akcióban)
Alcor Q8131X
Wayteqxtab 79qci
Prestigio Ultra Duo 8.0Wifi jelerősség, aksi, betekintési szög a keresztmetszetek.
-
psg5
veterán
válasz
l.skywalker #48404 üzenetére
Köszi.
Vettem a humort. csupán azért foglalkoztat a betekintési szög kérdése, mert a jelenlegi wayteq 700dc-nek tulajdonképpen nincs betekintési szöge...Majdhogynem egyetlen szögben (pont szemből) nézhető és ez picit számomra legalábbis zavaró.
Továbbra is nézegetem a tableteket és erről az alcatelről nem rosszak a vélemények, de kezdek elveszni a 35-40 ezres ársávban...
Pl most ez a Navon raptor 8-as is jól hangzik. -
l.skywalker
titán
Betekintési szögben nem tudok nyilatkozni, kicsit szörszálhasogató vagyok ebben a témában. A tablet sztem egyszemélyes eszköz ezért nem fogom a "kanyarból" nézni. Magam elé veszem és használom, ráadásul fejlett ősember utáni logikám van, ezért pont úgy fordítom magam felé, hogy jó legyen
Sorry, a száraz humorért.
Ami az aksit illeti, 5 óra aktív használat után már sír a naftáért ill. a gyári töltő kissé vacak. Az adapter pár napja melegszik, a kábel rövid és a microUSB fejen lévő 2 kis kampó beragadt, ezért kimozdul.
Ezért az elmúlt napokban nehezen tudta a feleségem tölteni, de tegnap este megokosítottam, mostmár megint rendben tölt.
tjb007: szaki kérdés: Az lehet, hogy az Alcatel OneTouch 8HD-nak másmilyen az USB kábele? Ami a csomagban volt sokkal vastagabb mint eddig bármelyik másik és mintha másik kábellel nem is töltötte volna ha be volt kapcsolva. Függhet a feszültség és a töltés magától a kábelzsinórtól??
-
l.skywalker
titán
válasz
Bootyhunter #48110 üzenetére
Én rövid, 1 hónapos tapasztalatból tudom ajánlani az Alcatel OneTouchTab 8HD-t. Ha meg rádobsz még 10k-t akkor Nexus7 - 2012-es modell - 32GB Refubrished 47k a Mediában vagy az Edigital-ban, vagy bárhol.
-
tjb007
nagyúr
válasz
daniel2121 #48139 üzenetére
Igen, lehet kapni, igaz csak 1-2 modellhez.
(#48140) band1103
Szoftvert kéne rajta frissíteni, amivel csupán annyi a probléma, hogy nem fogod tudni.
Nincs hozzá semmi a neten, a Coby német oldalán is csak egy darab kép van, szóval még a kapcsolatot sem lehet felvenni velük.(#48141) Lidl
Itthon nincsen.
Ebben az árkategóriában a legnagyobb akkuval az Alcatel Tab 8 HD rendelkezik, de az is „csak” 4100mAh, és a kijelző sem HD. -
l.skywalker
titán
Ha valaki 35k körül jó tabletet keres, annak ajánlom az Alcatel OnetouchTab 8HD-t, amit 3 hete használ a család és ezt egy rövidebb leírásban meg is osztom veletek:
A gépet azért vettük, mert egy korábbi vásárlás (WayteQ xTAB-S7) olyan minősíthetetlenül rosszul sikerült, hogy kemény 4 nap után visszavittük a boltba. Az alap cél az volt, hogy a feleségemnek itthonra legyen egy olyan készüléke, amin mindent tud csinálni, mint egy Netbook-on, de ne kelljen rohannia töltőért 2 óránként és ne kelljen ki-be kapcsolgatnia. Felmerült több készülék is, de a boltban azon kaptam magamat, hogy ezzel szemezek és ezt ajánlgatom neki. Tudom, hogy reklámszöveg, de én naív ember vagyok, megbízok mindenkiben, szóval az eDigital-ban az eladó mondta, hogy karácsonykor vitték mint a cuktor az Alcatelt és egy sem jött vissza azóta, legalábbis ő nem látta. Maga a gép kivülről ugye a 8 col miatt sokkal jobb itthoni használatra, mint a kis 7-es WayteQ és mikor a szokásos alkalmazásokat feltelepítettük érdekes módon minden laggolás nélkül működött. Ez idestova 2-3 hete tart, szintén minden gond nélkül. Míg a WayteQ 4-magon és 1GB RAM-al szó szerint 1 nap után használhatatlanná lassult, az Alcatel két maggal és ugyanezen RAM-al szó szerint hasít.
Amire napi szinten használja a család:
Böngészés (a feleségem a gyári böngészőt preferálja, de a Chrome sem eszi meg az egészet)
Facebook + Messenger
Nyomtatás Cloud-on keresztül (ez napi szinten mindig előkerül, gond nélkül)
Hangouts
Teszt jelleggel pár játékot ráraktam, kivétel nélkül jól futottak, de a saját 2012-es Nexusom-hoz képest érezni lehetett, hogy pár izzadságcsepp megjelent a homlokán (Real Racing3; Modern Combat, Dead Trigger2. Angry Birds rajta is maradt, külön a feleségem kérésére, simán fut mindig.
Ráraktam az HBO GO-t, hogy teszteljem a videóstreaming és lejátszás opciókat, ez is simán ment, habár a képarány néha érdekesen jelenik meg, mintha minden kicsit nyújtott lenne. MindigTV minden reggel a kicsiknek erről dobja az M2-es meséket kb. 1 óráig, ez is simán megy, csak kicsit melegedik.
Multitaskingot nagyon nem teszteljük, mert én csak ritkán nyúlok hozzá, Ő pedig azt már egy felesleges opciónak tartja, de itt is a Nexus-hoz képest tudom viszonyítani, hogy azért ha sok program kerül a háttérbe, azért ki-kilövi őket. Szóval, ha Facebook-ot hátraküldöd és 5 perc után kinyitod, már nem ugyanott nyitja meg.
Eddigi tapasztalatok alapján:
Pozitívumok: szép és nagy kijelző; SD kártya foglalat szépen panel alá rejtve (32GB-os kártya van benne, viszi rendesen); a processzor tökéletesen viszi a napi átlag folyamatokat (böngészés, nyomatatás, kis játék, videó, Facebook, Hangouts, e-mail). Van microUSB-s pendrive, azt is simán kezeli.
Negatívumok (inkább nevezném ezeket a kompromisszumos eseteknek, kinek mi az igénye ugye): Gyorsan merül - jellmezően 5-6 óránként kéri a naftát, de mivel csak itthon használjuk így nincs gond. Töltési idő viszont hullámzik. Eleinte nagyon gyorsan 2 óra alatt telerakta az aksit, de mostanában nyögdécsel, habár használjuk akkor is, ha be van dugva. Másik érdekes dolog lehet valakinek, hogy a készülék szépen összenoymható és recseg is mint a fene. Sőt, néha úgy be lehet nyomni hátulról, hogy elől elszineződik a kijelző, de mi direkt nem a legjobb gépet kerestük, hanem voltak olyan kritériumok, amikben kompromisszumkészek voltunk. Ilyen pl. a kamera. Van elő és hátlapi kamera, de mind a kettő szoaré. De ugye ez egy Tablet, nem pedig egy webkamera.
Jövőbeni tervezett fejlesztések: OTG kihasználtság vagy vezérlésre vagy egyéb dolgokra (külső vinyót vajon kezelne vagy csak a pendrive-ot?), ha ez nem akkor Bluetooth egér és bill. Később kerülne rá egy kicsit jobb képszerkesztő és grafikai program, valamint jobb felbtonsáú filmeket is szeretnénk majd erre a platformra átvinni, főleg ha hosszú útra megyünk a gyerekek miatt.
Összességében nálunk 10/7-es értékelést kap, de a 8-as kategória nálunk már 50-el kezdődik. Ár/Érték arányban ez 10/9, azonban elfogult vagyok -
tjb007
nagyúr
Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0, Alcor Zest Q883H, Alcatel Tab 8 HD
(#47739) energy4ever
Ekkora felbontás mellett necces. Én inkább azt mondanám, hogy nem megy.
(#47744) l.skywalke
A kettő közül igazából egyiket sem.Mindkettő lepkefing teljesítményű gyenge kijelzővel.
Akkor érdemes ezek közül valamelyiket megvásárolni, ha GPS-re van szükséged, de ha mindenképpen közülük kell választani, akkor a Lenovo.
Igazából A brand modell ennyiért ezeken kívül már csak az Alcatel Tab 8 HD van, de nem tudom mennyire számít ez neked ismertnek.(#47748) Dinter
Mindenképpen szerviz.
-
Fauno
tag
Sziasztok!
Valaki megtudná mondani, hogy a Alcatel One Touch Tab 8HD tabletet valahogyan rá lehet kötni TV-re, monitorra?
-
sonic60
tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Alcatel One Touch Tab 8HD - tablettet,szerintem egy nagyon jól használható gyors készülék. Ára is szuper Extrem digital- nál 2 év garival 34.900.-Ft .Kijelzője nagyon szép képet biztosít,fényereje is kiváló.
A problémám pont az hogy ha sötétben használom (ágyban ugye) a beépített fényerő szabályozóval nem tudom eléggé lecsökkenteni a fényerejét, a fehér hátterű oldalak szinte bántóan erősek még minimális fényerőn is.Létezik valamilyen külsős program amivel még tovább tudnám csökkenteni a fényerőt?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
gabag28 #46740 üzenetére
Az a baj, hogy nem igazán van 8"-os 3G-s tablet, legalábbis ha fontos a szélesvásznú képernyő. Így hirtelen csak a Galaxy Tab 3 (8.0) ami eszembe jut. Később jön még az Alcatel is a POP 8 modellel, de ez még kérdéses, hogy mikor érkezik meg.
4:3-as képaránnyal talán nagyobb lenne a választék, bár tény, hogy itt meg csak B brandbe tartozó modelleket lehetne találni.
-
gumorka
csendes tag
Sziasztok!
Próbálom a telefonomra a BIG LAUNCHER free-t. Jó is lenne, megvenném, de az információs sáv, nálam pici marad. Tudtok rá valami megoldást, hogy az is megnövekedjen?
Adatok: ANDROID 4.1.1, Bluemobile ALCATEL S'POP
-
atala
addikt
Találtam hármat. Melyiket ajánlanátok? (Előző hozzászólás)
[Prestigio Multipad 8.0HD 8GB] Itt a felbontás szerintem el van írva.
-
tjb007
nagyúr
válasz
LonGleY #46565 üzenetére
Kérdés, hogy mit takar nálad a hatalmas káva.
Ezek férnének bele ebbe az összeghatárba: Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0, Alcatel Tab 7 HD, WayteQ xTAB-700qci, esetleg még a PocketBook SURFpad 2.
Ha meg el lehet még menni 40-ig is, akkor hozzájön még ezekhez Prestigio MultiPad 7.0 Ultra Duo, plusz esetleg még a 8 hüvelykes WayteQ xTAB-79qci és Alcor Zest Q813IX, persze ha még belefér. -
oregnigger
csendes tag
sziasztok!
Ne haragudjatok,még 1x megkérdezem,mert lehet,hogy elseje miatt senki nem válaszolt,hátha most.
Segítsetek légy szíves. 10” es tabletet szeretnék venni második gépnek otthonra (wifi vel net(ez kellene,hogy erős legyen), gyengébb játékok a két gyereknek (5-8 évesek), e-book, és autóban dvd nézés). Használtakat nézegettem,mert nem szeretnék nagyot bukni,ha leejtik,elromlik.
Ezeket találtam:
1. NAVON platinum10 tok+bill 30k
2. FLY touch 10’2 3D 26k
3. Yarvik 10” 30k
4. WAYTEQ xtable 100 38k
5. MYAUDIO bbbbbbb 32k
6. Alcatel T100 as 25k
Az első nekem szimpatikus lenne,mert tok+bill, de abszolút nem értek hozzá,ezért ha valaki szaki megírná,hogy inkább melyiket,és esetleg,hogy melyeket nem,azt megköszönném!Azóta bogarásztam itt a fórumon és talán a wayteq lenne a legjobb?
Vagy bízzak a gyerkőcökben,hogy nem törik össze és vegyek használtan Samsung Galaxy Tab 2 10.1 60k körül?
köszönöm zsolt -
oregnigger
csendes tag
Sziasztok.
Segítsetek légy szíves. 10” es tabletet szeretnék venni második gépnek otthonra (wifi vel net(ez kellene,hogy erős legyen), gyengébb játékok a két gyereknek (5-8 évesek), e-book, és autóban dvd nézés). Használtakat nézegettem,mert nem szeretnék nagyot bukni,ha leejtik,elromlik.
Ezeket találtam:
1. NAVON platinum10 tok+bill 30k
2. FLY touch 10’2 3D 26k
3. Yarvik 10” 30k
4. WAYTEQ xtable 100 38k
5. MYAUDIO 2magos 32k
6. MAYAUDIO 1 magos 29k
7. Alcatel T100 as 25k
Az első nekem szimpatikus lenne,mert tok+bill, de abszolút nem értek hozzá,ezért ha valaki szaki megírná,hogy inkább melyiket,és esetleg,hogy melyeket nem,azt megköszönném!
köszönöm zsolt -
Dyrtyho
őstag
7' tablethez (Alcatel 7 HD) tudtok jó áron olyan tokot amit ki lehet hajtani és és esetleg ilyen kis fülek is tartják a tabletet ? Előre is köszi a segítségeteket
-
tjb007
nagyúr
válasz
Hardver Arc #45755 üzenetére
Ha szigorúan vesszük azt a maximum 35e forintot, akkor Alcatel Tab 8 HD, Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0, és Alcor Zest Q883H.
-
Fauno
tag
Sziasztok!
Van valakinek itt Alcatel 8 HD tabletje?
Ti milyen tokot vetettek hozzá és hol? -
Fauno
tag
Sziasztok!
Melyik tablet lenne a legjobb választás max. 35e Ft-ig?
Kicsit olvasgattam itt a fórumban, elsőre az Alcatel One Touch Tab 8HD tűnik a legjobbnak.
Esetleg jobb választás lenne a WayteQ xTAB-700qci vagy valamelyik Prestigo modell?
Egyéb alternatíva? -
aero.
veterán
Olyan létezik, hogy sehonnai kínai tabletekkel simán megy a tokba épített bill, az Alcatel One Touch Evo 7 HD-val meg meg se nyikkan?
-
Alcatraz13
tag
Samsun Galaxy Tab 3 7.0, vagy Alcatel OT EVO 7 HD legyen szerintetek?
-
tjb007
nagyúr
válasz
attosz1120 #45201 üzenetére
Prestigio MultiPad 4 Quantum 10.1
(#45202) Tomi0703
Akku (Alcatel 3300mAh, Prestigio 4000mAh), belső tárhely (Alcatel 4GB, Prestigio 8GB), HDMI (Alcatel nincs, Prestigio van), Bluetooth (Alcatel van, Presigio nincs), plusz a Prestigiohoz jár ajándékba tok is.
-
tjb007
nagyúr
Acer Iconia Tab A1-810
Ami nagyobb és GPS-es az az ASUS MeMO Pad 10 (ME2012A), de ez már 80e forintba kerül, így ez nálad kiesik. Van persze olcsóbb is ennél, de azt (Overmax Solution10+) nem igazán ajánlanám.(#45194) kisember07
Alcatel Tab 7 HD, Alcatel Tab 8 HD, Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0 (elérhető fehér színben is)
(#45195) Tomi0703
Prestigio MultiPad 7.0 Ultra Duo
(#45196) Shkiz0
A Prestigio MultiPad 7.0 HD/HD+-t szoktam ebben az árkategóriában ajánlani, de amit kinéztél az sem rossz.
Maradj szerintem annál.(#45197) Tamoo
LG G Pad 8.3
(#45198) attosz1120
Kijelzőméret ?
-
pityu8
tag
válasz
tjb007 #45137 üzenetére
Jó hogy szóltál, még úgysem kaptam sok privát üzit
A Pro Duo 35e Ft, az ultra duo 37e Ft, az Alcatel meg 33e Ft.
Egy hátlapi kamerát kb. 8-10e-ből lehet megúszni? Ha igen, akkor muszáj rákölteni, mert semmi értelme, hogy januárban a sarokban porosodjon.
Az Alcatel Tab 7 HD-ről mik a tapasztalatok, vagy egykutya mindegyik? -
tjb007
nagyúr
válasz
anonymus89 #44449 üzenetére
Igazából egyik sem éri meg, szinte egytől egyig túl vannak árazva, de ha ennyire ragaszkodik a márkához, akkor pont 90 ezer forintért már hozzájuthat egy Samsung Galaxy Tab 3 10.1-hez (P5210).
(#44450) _stick_
Talán még az Alcatel Tab 8 HD, más viszont már tényleg nincs.
-
piRate_nEx
aktív tag
-
Dyrtyho
őstag
-
rob210
nagyúr
válasz
Mercutio_ #44117 üzenetére
Az alcorral én is szemeztem, meg a prestigio-val.
Most, hogy már megvan a wayteq, nem bántam meg, hogy nem a plusz garit választottam, hanem a jobban optimalizált rendszert a prestigioval szemben és a komolyabb összeszerelést az alcorral szemben.
Az alcatelről nem tudok véleményt mondani, mert nem volt a kezeim között csak egyszer egy Média Marktban és akkor is le volt tiltva, mert a sok kis gyökér azzal játszik, hogy lepinezi a kiállítási daraboikat, nehogy már más is megtudja nézni
Minden esetre a wayteq-et csak ajánlani tudom, nagyon bevált nálam.
-
Mercutio_
félisten
válasz
tjb007 #43992 üzenetére
Az Alcor Zest Q813IX, Alcatel Tab 8 HD mellett a Wayteq 79qci-val szemben csak a +1 év gari szól?
Alcor korábbi termékeivel kapcsolatban elég pocsék a tapasztalatom (mp4 játszó 1 év alatt 2x cserélték gariban, majd pár hónap után a harmadik is megadta magát) ez a típus mennyire megbízható?
Az Alcatelnél 2 magos csippet látok, ez mennyivel gyengébb/elavultabb/rosszabbul skálázható fogasztású mint az RK3188? -
Dyrtyho
őstag
Picit jobban megnéztem az Acer-t és az Alcatelt, és mindkettőnél csak előlapi kamera van, hátlapi nincs
Szóval most egy Lenovo IdeaPad A2107 és egy Samsung Galaxy Tab 2 7.0 közt őrlődöm. Csak nem tudom, a Samsungnál meg állitólag külön kell venni átalakító kábeltAmi nekem egy tabletnél fontos lenne
- 1 vagy 2 magos proci
- 4 vagy 8 gb háttértár
- microsd bövithetőség
- előlapi & hátlapi kamera
- USB kábel csatlakoztathatóság
- 35.000 és 37.000 ftos árElőre is köszi a segítséget
-
szabjan
tag
Csak kicsit vág témába a dolog de hátha tudnátok segíteni..
Az asszonynak van egy Navon 10" os tabi. Semmilyen kábeldugásra nem reagált /USB/ így nyomtam egy gyári visszaállítást. Namostan volt az asszonynak egy bubble puzzle plus nevű játéka ami egyedülálló volt de közben megszűnt a play -ről. Neten sem találom. A saját Alcatel 992D telefonomon rajta van. Ki lehet ezt nyerni valahogy a tabletre telepíthető formában? Én nem jártam sikerrel.
Írjatok légyszi privátban ha nem ide való a dolog... Köszi Srácok... -
tjb007
nagyúr
válasz
hege21 #44084 üzenetére
Prestigio MultiPad 7.0 HD/HD+
(#44085) Mr-Pamacs
ASUS Transformer Pad TF701T
(#44086) Dyrtyho
Ha szükséged van a GPS-re, akkor Acer, ha nincs, akkor pedig Alcatel.
(#44087) daneel92
Azon kívül, hogy ugyanúgy túl van árazva, mint a hármas széria többi tagja, és a 80e forintos árával a már felér egy viccnek is, túl sok mindent nem.
2300 forinttal többért lehet már kapni LG G Pad 8.3-at is, ami köröket ver a Tab 3 8.0-ra.(#44088) Nutshell
Helyetted ezt nem tudja senki sem eldönteni.
Ha elég a 7 hüvelykes, de nagyobb felbontású kijelző, és szükséged van a GPS-re is, akkor ASUS MeMO Pad HD 7. Ha megfelel a nagyobb, de alacsonyabb felbontású kijelző, és inkább az erősebb processzort választod GPS nélkül, akkor WayteQ xTAB-79qci. -
Teta1
csendes tag
válasz
this is life #44025 üzenetére
troland26, this is life Köszönöm a segítségeteket!
Alcatel lesz a befutó -
-
troland26
őstag
válasz
this is life #44023 üzenetére
Alcatel is 2 év garanciát ad..
pl [link]
-
Hw-ben az alcatel erosebb, adroid verzio szinte ugyanaz , az alca nagyobb felbontasu kijelzovel szerelt es nepszerubb gpu van benne. Samu 2 ev gari, alca emlekeim szerin 1. Az alca elvileg bovitheto utolag 3g modullal. A 2 ev gari miatt samut vennek,de csak ez szol a koreaiak mellett.
-
Teta1
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni tablet vásárlásban. A T-nél szeretném megvenni a tabletet, de nem tudok dönteni melyik legyen. Leginkább otthon netezni, utazás alatt world, ppt olvasásra használnám, tehát mobilnet nem kell, játék nem érdekel. Szerintetek melyik lenne jobb választás?
A lehetséges tabletek:
Alcatel One Touch EVO 7 HD wifi [link]Samsung Galaxy Tab3 7 wifi [link]
Segítségeteket köszönöm.
-
tjb007
nagyúr
Forintban kifejezve az olcsó ?
(#43927) tankal
Mindkettő tökéletesen megfelel a leírtakra.
A 79qci-ben ugye nincs GPS, szóval ha mégis fontos lenne a GPS, akkor ASUS.(#43931) peels
Pedig nagyon egyszerű a dolog.
Csak kijelzőben térnek el egymástól, szóval ha 8 hüvelykes kell, akkor Acer, ha pedig elég a 7 hüvelyk is, akkor ASUS.(#43938) Dyrtyho
WayteQ xTAB-700qci, Alcatel Tab 7 HD, Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0, talán még az Alcor Zest Q883H, ha nem zavar a TN panel.
(#43953) amigo8519
Ezek közül a Prestigio, plusz ezen felül ott van még a WayteQ xTAB-700qci is.
(#43957) Mr K
ASUS MeMO Pad HD 7
(#43962) benike123
Maradj a TF101-nél.
-
S0m30n3
aktív tag
Hali!
Nagyon max. 55k-ig mit ajánlanátok? Feltételek: 7-8 col, gps, elő- és hátlapi kamera (lehetőleg normális képeket lőjjön), legalább 16 GB belső memória, bővíthető memória. Meg esetleg lehessen hozzá pendrive-ot csatlakoztatni. Bár ez gondolom microUSB-USB átalakítóval megoldható ha felismeri a tab a pendrive-ot.
Látom most Yoga 8-ról beszéltek páran 55k árban, de nem látom, hogy hol van ennyiért. Nexus 7-en is elgondolkozott tesóm (neki lenne a tab), annak ellenére, hogy nincs kamerája. Ja és persze 50k-ig láttam, hogy ezeket ajánlottátok (ASUS MeMO Pad HD 7, Alcatel Tab 7 HD tablet, Prestigio MultiPad 7.0 Ultra Duo) csak gondoltam felteszem a kérdést, mert talán 5k is sokat számít.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Williams #43861 üzenetére
ASUS MeMO Pad HD 7, Alcatel Tab 7 HD tablet, Prestigio MultiPad 7.0 Ultra Duo, esetleg még a 32GB-os refurbished tavalyi Nexus 7, de ez ugye micro SD kártyával nem bővíthető (már ha ez szempont).
(#43862) Smile8822
Az AKAI márkájú tableteket és telefonokat került el inkább jó messzire.
(#43869) cigam
Ezt majd mindenki eldönti maga.
Múltkor majdnem egy egész napig erről ment a vita, szét is lett offolva vele az egész topik. -
ZSOLO76
csendes tag
Sziasztok!Tudna valaki ALCATEL EVO 7 HD antutu teszteredményt mondani?nem találok sehol a neten ,csak a sima evo-ét...ma rendelnék egyet a thometol ezért lenne sos.Előre is köszönöm.
-
tjb007
nagyúr
válasz
milanmylo #43502 üzenetére
Új Note 10.1 (ha még nem késő).
(#43503) medium84
Alcatel Tab 7 HD, WayteQ xTAB-700qci, esetleg még az Alcor Zest Q883H, ha nem gong a TN panel.
(#43504) Ödike
7-8 hüvelykes kategória best buy refurb. Nexus 7 (2012), legjobb ár/érték arány WayteQ xTAB-79qci.
9-10 hüvelykes kategória best buy ASUS ME102A, legjobb ár/érték arány a maradék három.(#43505) w.miki
Az olajfestmény elfogadható minőség ? Csak azért kérdezem, mert ennél jobbat minőséget még a 25e forint duplájáért sem fogsz kapni.
(#43506) kotipas
Igen, persze ez azért nagyban függ a rajta lévő rendszer milyenségétől is.
-
tjb007
nagyúr
válasz
monti0222w #43199 üzenetére
LG G Pad 8.3
Mennyivel gyengébb a MeMO Pad 8 ? Sokkal(#43200) Gorbesz
Úgy van ahogy mondod.
(#43201) Djmarko
Alcatel Tab 7 HD
(#43202) Andi-74
Akkor, amikor WLAN hálózatra vagy csatlakozva ? Semennyire.
-
mexel
veterán
Kifutottam a szerkesztési időből. Közben nézegettem tovább, és találtam Prestigo-t is ips-el, 4000-es akksival és 2 év garival. Ez is jónak tűnik. Már csak azt kellene eldönteni hogy melyik gyártmány (Prestigo, Alcatel, Wayteq, Concorde, stb a jobb)
Alap használatra + alap játékokra ezek gondolom elegendőek.
Ami még érdekelne engem is hogy milyen, vagy mennyivel rosszabb az ARM Cortex A9 Amlogic AML8726-MXS az ARM Cortex A9, Rockchip RK3066-nál? árban nincs nagy különbség, de gondolom az utóbbi a jobb. -
tjb007
nagyúr
válasz
bradam #42958 üzenetére
Nem követem a használt piacot, így erre nem tudok válaszolni.
(#42959) rtom
WayteQ xTAB-700qci, Alcatel Tab 7 HD
(#42960) gufy
Esetleg még az iPad mini, de ha fontos az ár/érték arány, akkor inkább az LG.
(#42961) babicsbalu
Ez a 35 ezer Ft magasságában azt jelenti, hogy lehet akár (kicsivel) több is ?
Ha igen, akkor a legeslegjobb választás a WayteQ xTAB-79qci lenne, amihez most egy akció keretében 3000 forinttal olcsóbban lehet hozzájutni, de ha ez a 35 nagyon maximum 35, akkor Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0, vagy Alcatel Tab 7 HD.(#42962) Freddycom
Igen
(#42966) mexel
Pipo S1 Pro
-
tjb007
nagyúr
válasz
bradam #42884 üzenetére
Prestigio MultiPad 4 Quantum 10.1, de ha nem gond a 4:3-as képarány (ez egyedül a filmnézésnél lehet hátrány/zavaró), akkor ott van még 2048x1536 kijelzőfelbontással bíró WayteQ xTAB-100qcr is.
(#42885) kaszaf
Prestigio MultiPad 7.0 Ultra Duo
Ha esetleg hajlandó vagy még megtoldani azt a 45-öt 3 ezer forinttal kijönne belőle egy első generációs, 16GB-os refurbished Nexus 7 is.(#42887) madmike
WayteQ xTAB-700qci, Alcatel Tab 7 HD, Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0
(#42888) Khelben
WayteQ xTAB-100dci
-
-
tjb007
nagyúr
válasz
Andi-74 #42794 üzenetére
Komolyabb játékra a 700qci nem igazán ajánlott, arra inkább ezek közül válassz: WayteQ xTAB-79qci, Alcatel Tab 7 HD, Prestigio MultiPad 7.0 Ultra Duo, Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85, első generációs refurbished Nexus 7 (16GB), ASUS MeMO Pad HD 7
A tévézést amúgy hogyan képzelted el ? -
tjb007
nagyúr
válasz
piRate_nEx #42721 üzenetére
A Windowsos tabletet ennyiért elfelejtheted, ahhoz hozzá kell még raknod 80-90e forintot.
Ebbe a max. 37e forintos keretbe ezek férnek bele: WayteQ xTAB-700qci, Prestigio MultiPad 7.0 Ultra Duo, Alcatel Tab 7 HD, Prestigio MultiPad 8.0 HD (ez nem IPS kijelzős) -
Csak.TnT
tag
sziasztok. Van egy Alcatel one touch evo 7 tabletem, nincs hozzá 3g modul, esetleg tudja valaki hol lehet kapni? ill ha egy 3g modemet csatlakoztatok hozzá akk az is műxik? ha lenne hozzá 3g modulom akkor telefonként is használható vagy 3g modemmel is használható telefonként? vagy sehogy. haha
-
Csak.TnT
tag
Sziasztok. Rendeltem t-homenál egy alcatel one touch evo 7 tabletet, az lenne a kérdésem hogy honnan tudnék hozá 3g modul-t venni, mert gondolom ez nem jár hozzá. vagy ha vennék egy usb-s 3g modemet ugyan azt érem el? Lehet vele telefonálni? Bocsi a sok kérdésért.
-
Csak.TnT
tag
Sziasztok. Rendeltem t-homenál egy alcatel one touch evo 7 tabletet, az lenne a kérdésem hogy honnan tudnék hozá 3g modul-t venni, mert gondolom ez nem jár hozzá. vagy ha vennék egy usb-s 3g modemet ugyan azt érem el? Lehet vele telefonálni? Bocsi a sok kérdésért.
-
tjb007
nagyúr
válasz
mike1334 #42327 üzenetére
Van, de az csak 8 hüvelykes.
(#42329) geckowize
2. Rootolni lehet, ROM főzőcskézés és cserélgetés viszont nincs.
2.a.) Mivel van root, ezért ennek elméletben semmi akadálya.
2.b.) Nem emlékszem rá, hogy be lett volna ígérve a 4.3, persze ez nem jelenti azt, hogy nem lesz.(#42332) Vageir
ConCorde Tab ROKEE
(#42333) szagnes69
Prestigio MultiPad 7.0 Ultra Duo, WayteQ xTAB-79qci, Alcatel Tab 7 HD, Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0
-
tjb007
nagyúr
válasz
Sanyabá #42174 üzenetére
Ha csak 10 hüvelykesben gondolkodsz, akkor nincsen.
(#42180) mike1334
A három közül kettő (Tablet S, P5110) tavalyi modell, szóval hivatalos szoftverfrissítés ezekre már nemigen fog érkezni. A MeMO Pad Smart 10 idei modell, itt még megvan az esély a frissítésre, de hármójuk közül ennek van a legkisebb akkuja, szóval ez bírja legkevésbé az igénybevételt.
Ha csak ez a három jöhet szóba, akkor el kell dönteni, hogy mi a fontosabb.(#42184) _ghiottone
Ha nem zavar az, hogy noname, és ebből fakadóan valószínűleg frissítéseket sohasem fog kapni, akkor igen, jó választás lehet.
A RK3066 meg még mindig erősebb a 3168-nál.(#42194) motoflug
7": Prestigio MultiPad 7.0 Ultra Duo, Alcatel Tab 7 HD
8": Prestigio MultiPad 2 Prime Duo 8.0, Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85, Alcatel Tab 8 HD, WayteQ xTAB-79qci, Alcor Zest Q813iMivel nem írtál maximum összeget, ezért csak 50e forintig néztem.
(#42198) Ace owner
A 32GB-os ASUS Transformer Book T100 billentyűzettel együtt például 110e forintba fog kerülni, de a 8 hüvelykesek ennél várhatóan olcsóbbak lesznek.
-
tjb007
nagyúr
-
tjb007
nagyúr
válasz
szabonagyur #41789 üzenetére
Az helyzet, hogy Slate 7 Plus nem is létezik, legalábbis hivatalosan. Slate 7, Slate 7 Extreme, és Slate 7 HD létezik, de Pro az nem.
A Saturn oldalán leírtak alapján amúgy nem rossz.(#41790) MD25
Csak a WayteQ xTAB-79qci-t tudom ajánlani azon egyszerű okokból kifolyólag, mert egyrészt ez a legerősebb ami kapni lehet a max. 45e forintos kategóriában, másrészt pedig a többi vagy nem 4.2-vel kerül(t) piacra és nem is frissíthető, vagy HDMI nincs.
„Karácsony környékén szoktak akciók lenni, új készülékek érkezését mennyire ilyenkorra időzítik?”
Szoktak akciók lenni, az piacra dobás időzítése meg gyártónként változik.
(#41793) ^Clown
Prestigio MultiPad 7.0 Ultra Duo, Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0, Alcatel Tab 7 HD
(#41796) jooker82
Mi a táblának és a sticknek a pontos típusa ?
-
tjb007
nagyúr
válasz
tpeter77 #41595 üzenetére
Az Acer B1-A71 7 hüvelykes és nem IPS hanem TN paneles, szóval ez kiesik.
A Navon okésnak mondható, ezen kívül még a hazai 8 hüvelykesek kínálatból a Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 (43e Ft), az Alcatel Tab 8 HD tablet (50e Ft), az Alcor Zest Q813i (50e Ft), és az Acer Iconia Tab A1-810 (55 ill. 60e Ft beépített tárhely méretétől függően) ajánlott. -
tjb007
nagyúr
válasz
zeeezoli #41514 üzenetére
Mindhárom márkának itthon történik a szervizelése.
Nem mesélnék, a felsorolt három modell közül mindent figyelembe véve a Prestigo lenne a legjobb választás.(#41515) rokafiu77
30e forintért papíron a 708DCC Plus sem rossz, de aki tud és hajlandó is egy kicsivel többet áldozni rá az már inkább egy nagyobb felbontású IPS paneleset vegyen.
(#41521) arcsi84
8" - Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0, Prestigio MultiPad 2 Prime Duo 8.0, Alcatel Tab 8 HD, Alcor Zest Q813i
9,7" - WayteQ xTAB-100qcr, Alcor Zest Q933R
(#41522) billywood
Új legyen, vagy lehet használt is ?
Itthon szeretnétek megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció ?
Mire szeretné majd a rokonod elsősorban használni ? (játék, internet, filmnézés stb.)(#41523) szabonagyur
A B1-710 a TN panel nem igazán ajánlott, de ha valaki olcsón szeretne egy 7 hüvelykes GPS-t, annak jó választás lehet.
A MeMO Pad HD 7 idei modell jó kijelzővel és négymagos processzorral (ami ugyan nem az erejéről híres, ettől függetlenül viszont szinte mindenre elég), ami a P3110-et valóban felülmúlja, így ha még belefér a keretbe érdemesebb ezt választani.„Van olyan TAB amúgy amit rá lehet kötni TV-re HDMI-n keresztül?”
Szinte az összes ilyen.
(#41525) CHIPman
Mivel az MSI még mindig nem gyárt tabletet és a nagy többséghez hasonlóan csak címkéztet, ezért gyakorlatilag kizárt, hogy minőségre jobb lenne. A 2 év háztól-házig garancia miatt viszont szerintem megéri azt a plusz 6e forintot rááldozni mondjuk egy ConCorde tab SLIM-hez képest.
(#41528) campers
Valamivel jobb a támogatottsága és az akku is nagyobb benne.
(#41530) janigod
1. [link]
2. Ha van rá lehetőséged nézd meg élőben, így el tudod dönteni. A GPU meg elegendő ehhez a felbontáshoz, bár teljesítőképessége valóban a határán jár.
3. Igen, számít.
4. Ha a gyártó/forgalmazó elérhetővé teszi a szoftvert, akkor igen, otthon te magad is meg tudod csinálni. -
Gorbesz
tag
Lenne lehetosegem beszerezni egy Alcatel OneTouch TAB 7" Wifi only modellt eleg jo aron. Van valakinek ilyen eszkoze? par szot ha mondana rola. koszonom. elsosorban MKV filmnezesre hasznalnam.
-
acarus
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket kérném:
tablet vásárlás előtt állok, de sajnos a jelenlegi munkám mellett nincs időm átnézni az összes jelenleg elérhetőt, és mivel sosem voltam a hard- és software terén 5-ös, nem is értem (pl. egy - vagy kétmagos proci nekem nem jelent semmi különöset...). Cserébe anatómiából elég jó vagyok!Amit az androidról tudok, az sem sok, de a legbutább okostelefonom (One Touch 990) révén legalább egy picit láttam már (app, play...).
Amire kellene: pdf és egyéb könyv formátumok olvasása. Net - wifin.
Nem játszanék rajta, filmet nem néznék.
Nagy kijelző kellene a sok olvasás miatt. Android legyen. Gyorsan kezelje a letöltést, pdf megnyitást, nagyítást.Ár: 20-30 e Ft.
Tudtok olyat mondani, ami nektek bevált, vagy tudjátok, hogy a fenti kevés dologra jó, és megbízható?
Ezt ismeri például valaki: Alcatel One Touch Tab 7 Wifi ?
Előre is köszönöm a válaszokat!
A.
-
válasz
CHIPman #39858 üzenetére
Ha a 7 col nem gond akkor asus fonepad atom proci es tsai, esetleg alcatel one touch tab 8hd bar errol 0 tapasztalat, wayteq 100qcr.
Ui.: ha biztosra akarsz menni akkor samu, esetleg acer , amugy hw teren a wayteq 100 dci es az alcatel nem gyenge, kozel a nexus7 teljesitmenyet hozza ...
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
nézelődtem a t-homárnál tábla ügyben, samsung, nexus ill. hüvej gépek irányában, alinken lévő 3 közül (alcatelt kilőttem) melyik érné meg jobban? láttam, hogy a nexus azért eléggé erős, de a hüvejben viszont van simkari hely.... tuudom ez felhasználás függő, de pl nem mindig osztogatnám meg a mobilomról a mobilnetemet, jó lenne külön egy kártya abba a telefonba is.... igazából a mire használnám kérdésre sem tudok válaszolni konkrétan, mivel netet kötünk és azért vennék így ócccssóbb valamit
hát ha néha kiváltja a laptopot
ki melyiket ajánlaná és miért? igazából a nexus és a hüvej között vacillálok, a samsungnak annyira utána sem nézelődtem
-
.DLL
veterán
válasz
Zozzer888 #33419 üzenetére
Én is őszinte leszek: vigyázni kell rájuk.
A ZTE Blade-em 2,5 éves, karcmentes, az akksija remek kondiban, és minden tökéletesen megy rajta. (Innen is külröm köszönetem Kelzsocának a Froyo R8 Hun-ért ami szintén több mint két éve fut reccenés mentesen a telón)
Az előző telefonom egy Alcatel 756 volt, 6,5 évesen cseréltem le a Blade-re, de a mai napig működik, félévente egyszer feltöltöm, tartaléktelefonként pihen a dobozában.
Előtte való telefonomat mondjuk 2-3 évesen ellopták, de jól jártam utána a 756-tal.
A Canon 550D-m 3 éves, szintén jó állapotban nincs rá panaszom, és még csak azt sem mondhatom, hogy nagyon vigyáznék rá, mert szeretem magammal vinni ahova csak lehet, legyen az kirándulás, városi séta, stb. ezen kívül forgatási eszköz is, tehát van nyüstölve, de amennyire lehet figyelek és vigyázok az eszközeimre.Hacsak nem valami silány ólommentes forrasztás miatt jön szét egy alkatrész belül, akkor viszonylag hosszú élet elé nézhetnek, nem kell ezen aggódni.
-
Babetta-X
senior tag
Halihó! Köszönöm mindenkinek a múltkori segítséget a választásban, végül egy Samsung Galaxy tab 2.0-a 7 colos kiadás lett a nyertes (4.X-es androiddal). Mivel eddig csak symbiannal (ebben eléggé otthon is vagyok, de sajnos mostmár minek..) és windowssal volt dolgom így az androiddal még van néhány megszoknivalóm, Alcatel 0t-990-essel próbálkoztam, de az régebbi és más tészta is.
Lenne néhány fontosabb kérdésem, hátha ti tudjátok a választ:
1: Alapból a memóriakártyára telepít, ha felteszek egy nagyobb játékot, vagy ehhez hackelni kéne valamit? (2.x-nél még kellett úgy tudom)
2: Megoldható, hogy összekötöm a telefonommal és azon keresztül a mobilnetet használva böngészek?
3:Ha van egy játék/program amihez Aderno grafikus chip kell (pl gta3) az futni fog egy ilyen tabon amiben más grafikus chip van? (úgy gondolom jobb.?)
Segítségeteket ismét nagyon köszönöm!
-
válasz
szilchi #26069 üzenetére
Ha a megfelelő kernelmodult ("drivert") a megfelelő helyre teszed, akkor nyert ügyed van.
Pl. sikerült megoldanom, hogy egy Alcatel ot918d telefon root-olt gyári rom felismerje az ext2 partíciót (mert az alapból nem tudta).
Ehhez 1 fájl és egy szkript kellett. Tehát nem ördöngösség.
Csak hát ez egy nagyon egyszerű dolog volt.Ezért a hozzáértők valóban ezeket szedik össze, és teszik be a rom-jukba. Ezért is van kereslet a főzött rom-okra.
-
Bagira01
veterán
Nethez nekem okés. Ami még nem teszik az a hangerő és a bekapcs gombok elég gyatrák. Kijelző szép, min fényerőn is jól olvasható, árnyákban. Hangszórót nem minősíteném, viszont fejhallgatóval elég korrekt hangja van. Erősebb akkuval corning glass-al és egy fém hátlappal kifogástalan lenne. Ami fura, hogy a wifi jel gyengébb mint az Alcatel Ot-990-es telómnál
Illetve kell még egy dugasz átalakítót venni, mert az egész házba egy konnektor van ahol tölteni tudom...
-
darky4e
tag
válasz
tjb007 #19307 üzenetére
Köszönöm a választ!
A touchpad IPS ha jól tudom, csak hát 1024*768 az meg nem vmi részletes. Nincs gondom a kínai dolgokkal, blade-m volt msot meg alcatelem van így meg vagyok barátkozva velük. De most néztem,hogy egy 7 colos aurora 2-t vagy ainol flame-t már lehet kapni 35-40 körül. Ez elgondolkodtató.
-
z0d1AK
nagyúr
A Veletech 2012-n tegnap kint volt az Alcatel első tabletje is, első fogásra nem is oly rossz, persze a végső sikerhez nem árt tudni az árát sem. A kiállításon 39.900-49.900 közötti árakat mondtak rá.
-
tjb007
nagyúr
válasz
body007 #11238 üzenetére
Grafikai teljesítményt illetően egálban vannak viszont processzorban az MT6573 jóval gyengébb, ha az a 960x540 -es felbontás meg is igaz akkor meg főleg.
Az Alcatel OT-918D -ben is ugyanez a SoC van és meglepően jól teljesít de ott egy kisebb felbontású kijelzőt kell meghajtani és a rendszeren is szereltek Alcatelék ami ezeknél a noname klónoknál nem mondható el.(#11239) Sanzaa
A Vimicro (1GHz Cortex-A8 CPU, Vivante GC430 GPU) még bevállalható de csak ha nagyon olcsó, az Infortm X220 meg inkább kerülendő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest