- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
z0d1AK #37491 üzenetére
magamra vettem ezt a mondatodat: "Hozzáteszem, kezditek az igénytelenség határát súrolni"
nem azért venném meg azt a tabletet, amit kérdeztem, mert ennyire futja (persze ez is focizik), hanem azért, mert eddig nem találtam másik tabletet, ami nagyobb, mint 10 coll és a feltételeknek megfelel.az asus aio majdnem jó ötlet, két és fél kilós tablet... de ezt még le is nyelném azzal, hogy nem volt teljesen pontos a kérdésem, viszont a majd valamikor sokára kerül piacra dolog nem jön be.
-
Mike88
senior tag
válasz
z0d1AK #37442 üzenetére
Én konkrét 4:3/16:9 választási lehetőséggel ICS óta nem találkoztam, abban még volt (persze lehet, hogy van, "márkás" gépek túl sokáig még nem voltak a kezemben). JB-ben ha van HDMI beállítási lehetőség (HA!), ott csak a felbontást tudod állítani (s minden esetben jelen van a menüpont), persze van lehetőség itt 4:3 arányt is választani, de ez nem minden esetben van így, sőt az esetek többségében csak 16:9-es képaránynak megfelelő felbontások közül lehet választani, szóval kínai tableteken a beállításokban a legtöbb esetben kb. így néz ki ez a menüpont: [link]. Láthatóan az összes választható felbontás 16:9-es aránynak megfelelő.
Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy sokszor csak a tablet kijelzőjének a felbontását konvertálja föl, tehát mondjuk 1024×600 a felbontása a kijelzőnek, s ha a kimenetet 1920×1080-ra állítod, akkor pusztán az 1024×600-as képet konvertálja föl 1920×1080-ra, szebbnek látod mint az alacsonyabb felbontást, de akkor sem fullHD! Állítom, hogy a többség nem veszi észre. Ha ilyen elven működik a dolog 4:3 arányú kínai tableteken is, akkor érthető, hogy nem lehet 16:9-es képet varázsolni HDMI-n, hisz ez az állítási lehetőség fals, nem ér semmit, csak azt a felbontást s arányt tudják kiküldeni HDMI-re, amilyen felbontással s aránnyal "hajtja" meg a kijelzőt, max. azt tudják felkonvertálni (így inkább ki is lett hagyva ez a beállításokból). MiniPC-k esetében is fals ez az állítási lehetőség, azért ment a gyári romoknál a rinya, mert fullHD felbontással hirdették, holott csak felkonvertált volt az a fullHD. Ezt azért megoldotta később egy illető, de a gyár a mai napig az újabb s újabb kiadott modellekre HD-ready felbontású androidot rak, közben meg azt kommunikálja, hogy bizony fullHD, mert hát ott is van, mint állítási lehetőség, de persze ez csak mutatóba van.OFF!!!!
de-nem-bajnak üzenem (ha ki is tiltották, attól még remélhetőleg olvassa), hogy igen, vegyél egy miniPC-t, legegyszerűbb. 2W fogyasztás, nem a tablet van nyüstölve, kicsi, bárhol elfér, a kétmagosoknak iszonyatosan lement az ára s persze nem utolsó szempont az is, hogyha elsősorban filmre lesz, akkor baromira kényelmes a tablettel vezérelni pl. az XBMC-t (de természetesen a teljes rendszert tudod). XBMC pedig az egyik legszebb média lejátszó program. -
Chapel
addikt
válasz
z0d1AK #37432 üzenetére
Pontosan. Én azt látom/tapasztalom, hogy ha akar az ember egy megbízható, jó hw és hozzá supportot akkor keményen a zsebbe kell nyúlni. Androidnál évek óta olyan érzésem van, mintha egy pre-alpha állapotban lévő cuccot tesztelnék...just for fun tök jó, imádom, de munkára megörülnék tőle, a fagyások, bugok és support hiány közepette.
-
blueye
veterán
válasz
z0d1AK #37420 üzenetére
Ezt: PD80 (10") pl. nem ajánlod?
-
Tin
veterán
válasz
z0d1AK #37353 üzenetére
itt pedig egy angol nyelvű review az iconia a1-810-ről
és összességében egyet is értek vele.
az aksija viszony tényleg ekkora (~3500 mAh), amin most meglepődtem, mert ahhoz képest jól bírja.
-
bazsy_
tag
válasz
z0d1AK #37349 üzenetére
z0d1AK, BomiBoogie: köszi az infót.
Ez egy ilyen tablet nagyon olcsó volt , 50 dollár. A wifi adatpert akkor kiejtettem a lehetőségek közül. Nem hiszem h antenna mert felhúztam a routert max teljesítményre és közel raktam a tabletet nem talált hálózatot
. Erősítő mellé vettem egyébként a hdmi kimenet miatt főleg zenéhez, ezért gondolkozom még a LAN adapter lehetőségén az működhet?
vegyszer: köszi megpróbálkozom a visszatérítéssel , ha megy lannal a dolog.
-
Armagedown
őstag
válasz
z0d1AK #37299 üzenetére
a fizetési feltételek is elég érdekesek :
Személyes rendelésIrodánkban vagy előre egyeztetett időpontban kollégánknál adhatja meg rendelését
Személyes rendelés + Személyes átvétel esetén,élég a vételár felét kifizetni,a fennmaradó összeget átvételkor kell kiegyenlíteni.
Személyes rendelés + Futárszolgálattal a teljes összeget + 1200ft előre kérjük kiegyenlíteni.
Email-ben értesítjük a rendelésről 24h-belül.
-
tjb007
nagyúr
válasz
z0d1AK #37176 üzenetére
Úgy látszik meg vagyok csúszva egy héttel.
Pedig két hete még kérdezték is. -
Mittu88
senior tag
-
kacsip
tag
válasz
z0d1AK #36941 üzenetére
Jött ki belőle javított széria -a hibásokat visszahívta a gyártó, ingyen cserélte-. Azt nem tudom, hogy az üzemidővel is gond volt-e, úgy tudom az illesztési hibákat javították, illetve vízálló felülettel egészítették ki.
A 3 óra nagyon kevés, a topikjában 10 óra üzemidőt emlegetnek. -
kacsip
tag
válasz
z0d1AK #36931 üzenetére
Szerintem egyedi probléma lehetett a gyenge akksi. Teszteket és tapasztalatokat olvasva sem találtam ilyen jellegű panaszokat. Átlagos-jó akkumulátor időt emlegetnek.
(#36936) Keresztapper
Olvastam olyanoktól, akik használták mindkettőt, hogy a Sonynak kicsit jobb a képe. Mélyebb fekete és kontrasztosabb színek. Talán hangzásra is jobb kicsit, meg vízálló a felülete, amennyiben ez szempont.
Mint mondtam itt szerintem már nem nagyon lehet mellényúlni, amennyiben kell a dokkolhatóság egyértelműen az Asus a jobb választás. Igaz a Sonyhoz is lehet kapni ilyen gyári tokot, de az ára 150$, ami brutálisan sok és egyértelműen gyengébb eresztés, mint a TF300 dokkolója, ami extra üzemidőt is tartogat.
Nekem külsőre az Xperia viszi a prímet, ez szubjektív, de szerintem a legszebb táblagép a piacon. Dokkolóra egyelőre nem tudom, hogy szükségem van-e.
Amin elcsodálkoztam, hogy itthon gyakorlatilag dupla áron mennek ezek a gépek. Átszámolva én 67 ezer forintért jutok majd hozzá -akármelyiket választom-. -
kacsip
tag
válasz
z0d1AK #36926 üzenetére
Jól érzem, hogy egyik készülékkel sem lehet melléfogni? A tesztek szerint egy hajszállal jobb teljesítményű a Sony, akkumulátora talán az Asusnak jobb, de igazából egyik sem jelentős. Ha fontos a dokkolás, akkor Asus. Sonyhoz is vannak csinos -méregdrága- gyári kiegészítők (billentyűzetes tok).
Szerintem megveszem azt, amelyik jobban tettszik élőben. -
-
-
-
b0bcat
addikt
válasz
z0d1AK #36397 üzenetére
Ez használatfüggő. A néhai, MT6575-tel szerelt aTAB5-öm netezési üzemideje ugyanannyi volt, mint a P3110-emnek (6-7 óra), 2800-as akkuval. Telefonként nem használtam. A feleségem 6577-tel szerelt, 5,3 collos tepsijének névlegesen 3100-as akkuja van, és ezzel neki 2 napot bír (pedig sokat beszél, és netezik is rajta wifin keresztül). De ez mind irreleváns, mert ugyanaz a konfig az egyik júzernél 4 nap, a másiknál fél. A lényeg: nem véletlenül népszerűek a tepsifonok.
-
Prof
addikt
válasz
z0d1AK #36240 üzenetére
Köszi a reagálást.
Nem mondtam, hogy kínai legyen és a 3-4G nem szükséges feltétel mint írtam.
Egy Ipad mini az full műanyag vagy hogyan működik rendesen a a wifije? Nekem jó full műanyag is.Tudom eleve 8 colosba nem fér akkora akksi, de 3-4 óra böngészés alatt ne merüljön le, nem várok Ipad értékeket, csak egy Apple korlátozás/egyedi megoldásoktól mentes normális tabletet akarok ami nem 600g mint a 10colos bumszlik és rendes 4:3-as.
Egyelőre vegyük ki az árkorlátozást is.
-
tjb007
nagyúr
válasz
z0d1AK #36165 üzenetére
"ami itthon csak félkarú rabló a hozzáadott szolgáltatások nélkül"
Ha egy olyan kiherélt "zárt" valamiről lenne szó mint a Kinde Fire széria, akkor még egyet is értenék veled, de így, hogy hivatalosan megkapta az összes Google alkalmazást másodrangú, hogy nem tud itthonról zenét meg hangoskönyvet vásárolni (szerintem).
-
-
válasz
z0d1AK #36145 üzenetére
Amiatt "csalódás" a hardverezettség, mert a már korábban emlegetett tablet (már az országban van) ilyen procival, de újabb GPU-val, jobb kijelzővel és elvileg nagyobb akkuval jelentősen olcsóbb. a 300USD-s árba néhány plusz belefért volna... A régi A2107 után nem vártam volna ekkora árkülönbséget.
CineDOG1
Ez nem állja meg a helyét... -
Treff86
csendes tag
válasz
z0d1AK #35756 üzenetére
Tudom néztem azt is, de egyszerűen ha lenne is rá annyi pénzem akkor se szívesen adnék érte annyit, hiszen ez csak egy egyszerű eszköz, igazából pofám se lenne annyi pénzt elkölteni, amennyit más egy hónapban megkeres összesen...no de nem moralizálok, mert nem idevaló...amúgy lehet, hogy a 15 havi részletes akcióban mégis veszek egy olyat, úgy nem tűnik annyira szörnyűnek az összeg..szóval köszönöm a te ajánlatod is
-
turho
addikt
válasz
z0d1AK #35732 üzenetére
Ja, bocs, lehet félreérhető voltam
Volt Nexusom, nagyon jó, ez tény.
A build.prop-ot kérdeztem, abba mit érdemes beírni, és helyesírásilag hogyan, hogy lássa a Play.
Vagy akkor így írjam, és kész?Különben nem értem, mire jó ez az agyonellenőrzés, de furcsállottam is, a Sparkon mintha közel se jelenne meg annyi minden.
Pl. feltételezem, van pár komoly 3d játék demoja is fenn, és meg mióta megvan, alig találtam valamit. De máés kereséseknél is jártam már így.
Kérdés, ez a gyártók sara is, vagy a google politikája.... -
Orlin
addikt
válasz
z0d1AK #35660 üzenetére
Szia!
iPad 2 nézegettem már én is és a mérete is kb meg is felelne!
Nagyon olcsót nem akarok én sem.Úgy vagyok vele ,h inkább szánok rá többet és akkor meg kimélem magam és másokat is a folyamos mérgelődéstől.
Az aksi idő még érdekelne!Kb mennyit bírnak?Tudom mondjuk,hogy használat függő ,de mutternál azért nem lenne olyan aktív használat. -
Viki84
tag
válasz
z0d1AK #35595 üzenetére
Köszönöm a választ! Jól használható a tablet GPS? Gondolok itt arra, hogy gyorsan megtalálja-e a jelet, vagy gyakran elveszti?
Elég a 7-es kijelző? Ezen az áron vannak nagyobbak is, de gondolom egyébként meg nem egy Nexus-sal vagy Samsung-gal egy kategória.
A Nexus és a Samsung eltérő processzora között mennyi különbség van? Használat közben mennyire érzékelhető?
Bocsi a sok kérdésért, de most kezdtem beleásni magam a témába, és szeretnék körültekintően választani -
tonnoka
tag
válasz
z0d1AK #35589 üzenetére
Tudom, dimenzióiban nagyobb, mert a szélessége 11 mm-el több, a hossza meg a vastagsága ugyanaz. Egy próbát megér, ha végre sikerül szereznem egy normális töltőt hozzá, akkor leírom a tapasztalatokat ide
A nokia töltővel (1200 mA) most egész éjjel töltöttem, így felkúszott a töltöttsége 79%-ra, tehát a 70%-hoz képest kb. plusz 8 óra töltéssel értem még el 9%-ot
Ma rámérek a gyári töltőjére, hogy mennyit ad le, ha esetleg az adapterrel volt baj, megpróbálom valahogy "európaiasítani" . -
Melack
veterán
válasz
z0d1AK #35560 üzenetére
Ok, ezt kifejtem bővebben: a jelenlegi tabon (ICOO D50) 4.0.3. van, és alkalmasint totál megkattan - a kép megakad, a görgetés leáll, majd hirtelen újraindul, az óra nincs szinkronban, alkalmasint random gyári alapra teszi magát. Nah ezt szeretném elkerülni. DSP Dreamet is néztem, meg ConCord Tab-ot is.
-
mexel
veterán
válasz
z0d1AK #35536 üzenetére
Tegyél egymás mellé egy 1280-as és egy 1920-as felbontású kütyüt és látod hogy az egyik pixelesebbb, ha pedig nagyítod a betűket, a szélein látszik tisztán. Lehet hogy nem jó megfogalmazás a pixelesedés, de a pixelek láthatók
ezen nem nyitnék vitát, ez tapasztalat és nem csak egyedül én látom, hanem akinek megmutattam mindenki. Egy biztos: én nem vennék olyan tabletet ami nem hd kijelzős.
-
-
Zeki
nagyúr
válasz
z0d1AK #35220 üzenetére
Érdekes ez.
A Medion sem gyárt semmit.
Megkeresett pár kínai gyártót, hogy kellene neki mondjuk 1000db tablet adott hardveres tulajdonságokkal, Medion névvel.
Ő kiválasztotta a legolcsóbb ajánlatot, kapott még pluszba mondjuk 10db-ot garis cserére.
Az árat szépen megduplázta, hogy ha visszaviszik az elromlott tabot, akkor neki a másik ne legyen ráfizetés.
Annyiból jó ez a biznisz a vevőnek, hogy 3 év múlva ennyiért sokkal jobb tab lesz.
Tehát használja, majd valahogy elromlik 3 éven belül. Pénz vissza, és 35-ért vesz egy jobbat. Másik ilyet 3 év múlva úgysem tudnak már adni. -
-
Sanzaa
senior tag
válasz
z0d1AK #34771 üzenetére
Természetesen ez alkalmazásfüggő.
Néhány kissebb játék, zene, gtalk, médialejátszó elmegy egymás mellett.
De ami bosszant, hogy az Opera Minit mindig kilövi, ha Gtalkra váltok még ha csak az a két app is fut. (meg mellette az Anysoftkeyboard)
Bár addigra valószínűleg már nem a családé lesz a One, de frissíteni én fogom, mert helyben adom el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Rövid videón az új Virtua Fighter játék
- Jön az Ashes of the Singularity 2
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- iPad Pro 12,9 hüvelykes128gb wi-fi (4. generációs)+ üvegfólia
- MacSzerez.com - iPad Air M1 / 5. generáció / 64GB / Wifi / Pink / Garancia!
- szinte új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi 64GB silver ezüst Apple garancia
- szinte új iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi + Cellular 128GB silver ezüst
- szinte új Apple Pencil C (USB C) garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest