- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
akos86
aktív tag
válasz
cidalain #72400 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Nyilván ez nem az a tab ami hosszú távra lett tervezve, megpróbáltam helyrehozni de valószínű hogy ezt nem lehet, a rendszere is iszonyú lassú FR után is 5.1-es android rendszer van rajta nyilván a hardver az ami harmat gyenge. Ezzel maximum kacsázni lehet majd a Tiszán másra nem igazán jó.
-
smallcurrant
tag
válasz
cidalain #72325 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
Tehát az M2 akkor HD filmre, olvasásra (PDF, WORD, EXCEL, PPT) és gyengébb játékokra alkalmas?
Mellesleg melyek azok a játékok, amikhez komolyabb gép kell?
Akadásmentes, az aksija sokáig bírja és megbízható, hosszú életű? Illetve ha 2 éves, akkor mire érdemes felfrissíteni?Az olvasottak alapján nem tűnik rossznak, de a 8 hüvelyk az mekkora pontosan, mihez lehetne hasonlítani? Az igazat megvallva, csak 10-es tableteket láttam, fogtam és nem tudom, hogy a 8-as mekkora.
-
HyoRemix
csendes tag
válasz
cidalain #72301 üzenetére
Sziasztok,
ugyan csak részben tartozik ide, de ha pl egy 16Gb Rom-os tabot vennék, és persze hozzá vmi memória kártyát, akkor 6/7-es android esetén meghatározhatom, hogy SD-re vagy a Tab-ra telepítse a dolgokat, vagy hogy megy ez?
Ugye Samsung A 10,1 T580 nem egy rossz darab, csak a 16G Rom nem tudom mennyire elég.
Pl ez játékokra mennyire használható?!
Illetve 7-8 Gb-os filmeket, Full HD simán le tud játszani?Nexus 7-em szegény az 5ös droid óta ilyen hatalmas adatokkal már nem bírkózik meg, csúszik a hang, vagy a kép nem jó.
Illetve ez így bután hangozhat, de pl az A 10.1 T580 és az új S3 T820as között ég és föld a különbség, vagy annyi nincs? Ugye 580as pl 8 magos 1,6Ghz, 820as S3 4 magos 2x2.15 és 2x1.6 Ghz... ok A 10.1 2Gb ram, S3 4Gb, de ez számomra mint egyszerű felhasználó mit takar? Több ram, több háttérben futó progi pl... Nagyobb teljesítményű proci, de kevesebb mag?! Ok, hogy a GPU erősebb, tehát ez valószínűleg a játékoknál jön ki, hogy mire képes, de amúgy?!? Ennyi a különbség? vagy vagy vagy, nem is tom
Köszi a válaszokat előre is!
-
tupuk
aktív tag
válasz
cidalain #72280 üzenetére
Szia, most volt időm foglalkozni megint a javaslatoddal. Ugye Lenovo/Acer/Alcatel tippjeid kiestek mert mint 7"-es, maradt a Teclast X80. Utánaolvastam, két helyen is írják (1, 2) hogy a wifije egy kalap szar, lényegében csak pár méterig működik rendesen. Egy kommentelő szerint soha életében volt semmi ennyire gyenge, pedig volt már a kezében sok szar. Aztán ki is derült mi a baj: gyakorlatilag konstrukciós hibás a gép. Valaki szétszedte és ezt találta, idézem: "A wifinél az egyik gond az, hogy nem idevaló koax kábellel kötöttek az antennára, hanem egy sima vezetékkel. Viszont úgy forrasztották, mintha árnyékolt koax lenne. Ugye ráforrasztották a negatívra a blankolás tövénél, mintha az lenne az árnyékolás..."
De állítólag szoftveresen sem teljesen kerek a sztori, mert a fizikai babrálás után is kellett még ügyködni rajta hogy jó legyen a wifije. Szóval ezt csak az tudja megcsinálni aki ért ezekhez, én sajnos nem értek. Az én lakásomban egy válaszfal, egy szekrénysor, és vagy 7 méter van a router és az ágyam között, ahol legtöbbet használnám, szóval ez így ilyen selejtes wifivel nekem nem lenne oké. (A routerem sem mozdítható mert bele van kötve a fél lakás.)
Azért írom ezt le hogy ha másnak még ajánlanád később ezt a Teclastot, akkor jelezd hogy a wifije igazából csak egy szobán belül működik, gondolom másnak is fontos lehet. Jobban belegondolva azért is ilyen jó az ára a 2GB ramjával meg dupla oprendszerével, mert a sárgák is rájöttek hogy gebasz van.
Nah ez van. Én meg keresek tovább, bár lehet irreális volt az álmom hogy 30 ropi alatt kapok normális, 8 incses gépet....
-
tupuk
aktív tag
válasz
cidalain #72280 üzenetére
Szia,
köszi a választ.Az alsó három tipped mint 7 incses, és volt már a kezemben 7"-es, kicsinek éreztem, inkább 8-ast szeretnék. Most nézem a Teclast gépeket, valszeg ez lesz a megoldás, bár ezek sajnos fehér színűek, ami nálam rontja az élvezhetőséget, de végül is mindegy (win-re meg nincs is szükségem, csak helyet foglal, de gondolom nem lehet kiszedni).
Még átrágom magam pár infón aztán döntök, köszi a tippeket. -
togvau
senior tag
válasz
cidalain #72261 üzenetére
Ha bármi lenne a kábellel, akkor nem érzékelné, mert csak 5v volt rajta, data nuku. A töltőfej pedig egy PC-volt sleep-ben, és néha feltölti, néha nem. LED is van a tableten, ami jelzi, ha kap feszt, és végig világított, ahogy a kezdőképernyőn ott volt a "töltődik"...
-
Zola007
veterán
válasz
cidalain #72222 üzenetére
ez nem helytálló
teclast és ondat is vettek többen 150 dollár vagy euró környékén, és én is láttam többször pl. gearbesten, de akkor még nem akartam vennikorábban 149 volt postával GB-n a v919, m ég kérdeztem is tőled priviben, de mire lebeszéltük, kifogyott az EU raktárból
-
törölt tag
válasz
cidalain #72184 üzenetére
Bocsi ha egy kicsit elszállt az agyam, de tök unalmas, hogy már mindenhol mindenbe beleviszik a politikát. A tengeren túlról akarja a legújabb csoda kütyüt? Az ő dolga! A 200ezer nem fáj, csak az áfa-ja!? És igen, én is tudom, hogy magas, de ez van! Ha fele ennyi lenne akkor azt sokallná.
És ezzel befejeztem, különösebben nem érdekel. -
Pierre75
senior tag
-
Konyika
senior tag
válasz
cidalain #72136 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
Akkor valószínű maradok az SM T580-nál. A másik kinézett tab ő lett volna bár szerintem ez gyengébb a samsungnál.
-
gonger
senior tag
válasz
cidalain #72123 üzenetére
Oké, köszönöm.
Igazából egy olyan stabil működésű tab-ot keresek ami 3,5 mm-es jack-en keresztül mini hifihez lenne kötve az üzletünkben és spotify szólna róla wifiről. A spotify appon kívül mással nem is terhelnénk.
Tab s2-esem van, a telóm is egy jól bevált samsung, a korábbi kínai androidokkal mindig csak bosszankodtam, innen jött, hogy ez a tab is samsung legyen. kb ennyit (40-42e) tudok rászánni. -
Jamesch
tag
válasz
cidalain #72116 üzenetére
Hello
Miért éri meg jobban szted a Samsung? Megbízhatóbb? ALDI vs Samsung dolog miatt?
2 giga Ram már elég lehet tempós használathoz QHD felbontás mellett?Milyen 10 colos tabot tudtok javasolni akár használtan, ami gmail-skype-böngészés-youtube-zene funkciókat akadás nélkül kiszolgálja?
Anyámnál váltanám ki a laptopot, tehát nem épp poweruser, de ha nyögvenyelősen megy amit rendszeresen használ abból biztos az lenne, hogy a sarokban porosodik egy idő után a tablet. -
-
slett27
addikt
válasz
cidalain #72093 üzenetére
Igen, értelek. Ebből a TESCO-s Lark-ból ha jól láttam készült androidos, kérdés hogy ugyan erre a hardverre készült-e.
Intel Atom Z... CPU-val 1GB RAM-al van a tablet, de nem néztem meg pontosan a hardvert. Valószínű csak neten tudom meg.
PC-ről nem tudok telepíteni ? Csak USB HUB+OTG ? Egyik sincs itthon.
Ejj de jó is a PC-nél, hogy op. rendszer nélkül is elérem a BIOS-t és simán telepítek...már 20 éve.
-
törölt tag
válasz
cidalain #72081 üzenetére
Ebay tele van ezzel a tablettel: Teclast X80 Plus
Ez mennyire lehet átverés vagy lassú? -
laca500
aktív tag
válasz
cidalain #72075 üzenetére
Első körben 50-70 között ajánlhatnál valamit.
Aztán azt sem bánnám, ha 70-90 között és egyet 90-120 között is ajánlanál.
Nem feltétlen fontos a nagy márkanevek közül.
Az Alcort azért vettem meg, mert 52-ért sokkal jobb hardvere volt mint mondjuk egy 120 ezres samsungnak. -
qfm
őstag
válasz
cidalain #71957 üzenetére
Nincs rögzítve a méret, bár hajlanék a nagyobb kijelző felé, talán praktikusabb lenne neki. Én is ettől tartottam, hogy az intel gyenge lehet neki a snapdragon után, pedig az lett volna a favorit. Ez az MTK proci nem gyenge? Eddig szándékosan kerültem őket. Örültem volna a 410-esek közül valamelyik verziónak, de a ram mennyisége fogott ki rajtam is ott. A samsung tab hardveresen majdnem ugyanaz mint a telefon amit használ, viszont csak 7". Ebből indult a kavarodás is.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
cidalain #71919 üzenetére
Ejha, hát nem akarok senkit megserteni, de az a két márka hagy némi kívánni valót maga után.
Anno mikor a 7es lenovot vettem, előtte navot hoztam el, majd félórás használat után vittem vissza, ugyancsak Edigitalba.
A 8 gb belső tárhely gyárilag 4gb volt (az eladó is meglepődött rajta) , egy két alkalmazás es tele is volt -
frantak
újonc
válasz
cidalain #71896 üzenetére
Szerintem a probléma az erősebb mágnessel szinte direktben érintkező testfelületekkel lehet, nyilván nem távolsági hatása lesz, Lehet erőltetett okoskodásnak tűnik, de ez kb. olyan mintha egy statikus mágneses térrel az érintett terület szöveteit, véráramát kezelnéd. Én nem pihentetném a kezem mágnesen, ha lehet és kész.
Egyébként nem hobbim egy ilyen barom téma, de kinéztem egy tabletet és a MediaMarktban rájöttem, hogy kb. egy mágnestepsi az egész.Na a végére kis konkrétum azért (csak egy helyen néztem, és csak két gázos típus volt) : iPad bal gerincén tenyérnyi mágneshalom, ami durvább az a mostani "középsős" Samsung T580/585 típus 7-8 mágnes szétszórva, mindegyik megtarthat pár dekás fémlemezt kb. (neten van is kép hűtőn lógva), meg asszem még az új Google Pixel C is amúgy...
Lehet kellett volna egy külön topikot nyitnom erről, amolyan jó zártosztályi klubhangulatút. -
frantak
újonc
válasz
cidalain #71892 üzenetére
Vannak tabletek, amik félig lelógva megtapadnak egy hűtőajtón. Annyira (még) nem értek hozzá, de várhatóan egy ilyen évi 1000 óra közvetlen kézben tartása felér egy (kétes hírű) mágnesterápiával. Talán indokolatlanul is mellőzött ennyire ez a kérdés. (Wifi/BT/mobilnet akár ki is kapcsolható.)
Esetleg, ha van itt mai modern mágneses dokkolós tulaj, kérném ossza meg tapasztalatát. -
slayer007
tag
válasz
cidalain #71880 üzenetére
Szia!
Köszi a kimerítő választ!
Gondoltam, hogy így van, ezért is írtam hozzá, hogy mennyivel drágább az, amit keresek.
A Huawei jó ajánlás, köszönöm, megnézem! Ha 70, akkor 70, hát ez van.
Persze, gondolom, hogy mobil árak körül mozognak, csak ugye reméltem, hogy van kifejezetten... mondhatni játszós tablet, ami minden másban buta. (tényleg kb csak erre lenne használva, se kamera se semmi nem érdekel rajta más.)
-
btz
addikt
válasz
cidalain #71866 üzenetére
A rendszer nem tölt be természetesen.
A recovery bejön. TWRP van rajta, amin van file kezelő és az a fájlrendszert nem látja. Van mountoló része is, az FAIL-t ír, ha próbálom felcsatolni az /mnt/sdcard partíciót.
Ugyanúgy formázni sem lehet (mert nincs mit).
Tudom, hogy nem mindegy milyen chip. Gondoltam a TAB tipusából valaki meg tudja mondani. -
Takika14
aktív tag
válasz
cidalain #71861 üzenetére
Ebben igazad van!
Akkor már csak az a kérdés maradt számomra hogy, az említett Acer Iconia 10 legyen vagy pedig egy Samsung Galaxy Tab A 10.1 legyen.
Itt is csak az a kérdés, hogy hardverileg mennyivel erősebb a Samsung.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple iPad mini 6. Generáció , 64 GB , Kártyafüggetlen
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest