-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
zsoltzsolt #80535 üzenetére
Én is tartottam a 6 colostól, de egyáltalán nem tartom kicsinek. Havi 6-8 könyvet olvasok rajta. A változtatható betűméret miatt szemüveg sem kell hozzá, ami a papírkönyvek többségéhez jó ideje nélkülözhetetlen.
-
BBéci
legenda
válasz
zsoltzsolt #80532 üzenetére
Nagyságrendekkel jobb eBook olvasón olvasni,mint tableten. Van mindkettőm, összehasonlítottam. Egyáltalán nem kényes a Paperwhite, amit 5 éve napi 2-3 órát használok.
-
BBéci
legenda
válasz
kalanchoe #80528 üzenetére
Érdekes kérdés, mert a tablet eleve "böngészésre, útközbeni használatra" való. Legalábbis szerintem.
Sőt, lassan arra sem, mert egyre nagyobbra nőnek a telefonok. Más kérdés, hogy számomra az 5 colos telefon a maximum, amit hajlandó vagyok folyamatosan magammal cipelni. -
BBéci
legenda
Arra, amire használnám, a mostani Samsung T285 képességei bőven megfelelőek. Annak csak az Android verziójával van baj.
Autómban a szélvédő közepére cuppantott tartón lóg, a műszerfal peremén ül. Nagyon fontos, hogy a lehető legkevesebbet takarja ki a látómezőből, valamint gyakran leveszem és magammal viszem, amikor kiszállok, ezért is ideális a 7 colos méret. -
BBéci
legenda
válasz
Somatom #80496 üzenetére
Az bizony nagyon fontos.
(#80497) Dr.NX
Erre rájöttem, viszont nem telefonra van szükségem, hanem olyan tabletre, amin futtathatóak a navigációs szoftverek. Nem a Waze, hanem iGO, TomTom, stb.(#80498) cidalain
Azért fontos a 7 colos méret, hogy autóvezetés közben a lehető legkevesebbet takarja ki a látómezőből. Valamint néha zsebre szoktam tenni a mostani Samsung T285-öt.
Nézegettem a Xiaomi Mi Pad 4-et, de a 90000 forintos ár messze a lélektani határ felett van. 60000 a maximum, amit hajlandó vagyok kiadni egy navigációs eszközre. Azért nem veszek dedikált navis kütyüt, mert tabletként is használnám. -
BBéci
legenda
Adhatnátok ötleteket, milyen 7 colos, 4G (LTE), GPS, GLONASS tabletet vegyek, amin Adroid 7/8 fut.
-
BBéci
legenda
válasz
sityupityu #80475 üzenetére
-
BBéci
legenda
Samsung Galaxy Tab T285 Androidját szeretném 5.1.1-ről legalább 7-esre frissíteni. Találtam a neten megoldást, de nem tudom, mennyire lesz megbízható a működése.
Aki tud erről konkrétumot, kérem segítsen, lásson el tanácsokkal! -
BBéci
legenda
Sziasztok!
Samsung Galaxy Tab T285 Androidját szeretném 5.1.1-ről legalább 7-esre frissíteni. Találtam a neten megoldást, de nem tudom, mennyire lesz megbízható a működése.
Aki tud erről konkrétumot, kérem segítsen, lásson el tanácsokkal! -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Találkozott-e valaki a következő jelenséggel?
Teljesen lemerült tabletet csatlakoztatom a töltőre, 10 másodpercenként 2 mp-re feléled a kijelzője, majd elsötétül. A töltést nem veszi.
Mi lehet az oka és javítható-e? -
BBéci
legenda
Erről a tartóról meséltem: [link]/L]
Nem így akartam beírni, bocs!
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
junkpod #73177 üzenetére
Nem vagyunk egyformák. Megvehettem volna az ázsiai piacra gyártott Samsung T-285 tabletet egy év bolti garanciával 42000 forintért, de a két éves márkaszervizest választottam 55000-ért.
Sok mindent érdemes Kínából rendelni, például autós tablet tartót, Kindle tokot, de értékes műszaki cikket szerintem óriási rizikó. -
BBéci
legenda
Miért nem látja a Total Commander a Samsung T285 tabletet? Rémes az intézővel másolni rá.
-
BBéci
legenda
válasz
BladePocok #72789 üzenetére
3-4 GB RAM? LCD-nél jobb? Na, ez nem fog menni.
-
BBéci
legenda
válasz
nünüke1975 #72772 üzenetére
Azt írtad: "problémás lehet".
Szerinted a 4:3 arányú tabletek kijelzőjén nem fér el kényelmesen egy 16:9-es film? Netán másképp jelenik meg? És mi a helyzet a 21:9-es filmekkel, ami a többséget képezi? Azok nézésekor a 16:9-es kijelzőn lehetnek problémák? -
BBéci
legenda
válasz
nünüke1975 #72769 üzenetére
Miféle problémát okozhat a 4:3-as kijelző?
-
BBéci
legenda
válasz
nünüke1975 #72756 üzenetére
"Bár pdf olvasáshoz talán ebook az alkalmasabb."
NEM! Ebook olvasó topikban számtalanszor leírták, hogy pdf-hez tablet vagy laptop kell. Saját tapasztalatom ezt igazolja. Rémálom még a legszuperebb könyvolvasón is a pdf megjelenítés.
-
BBéci
legenda
válasz
viharkabat #72723 üzenetére
Otthoni használatú tabletnek miért kell állandó tok? Por ellen? Magamnak egy cipzárast vettem, legutóbb hétfőn délelőtt tettem bele, azóta pihen. Feleségem tabletjének nincs semmilyen tokja, szintén csak itthon használja.
-
BBéci
legenda
válasz
Silvirenzo #72716 üzenetére
Két különböző felbontású tabletről volt szó. Erre te jöttél azzal, hogy full HD tévén nem látod a 720 és a 1080 közti különbséget. A kettőnek semmi köze egymáshoz.
Nem tudom, hol élsz, de Magyarországon az SD felbontású tévéadások között nincs 360 és 480, csak 576i, (PAL szabvány) illetve annak 16:9-re alakított változata. -
BBéci
legenda
válasz
Silvirenzo #72712 üzenetére
A mesefilmek nem éppen a képminőségükről híresek, bár vannak kivételek.
Éppen azt mondtam, amit Te, full HD tévéken hasonlítod a 720p-t a 1080p-hez, aminek nem sok jelentősége és értelme van. -
BBéci
legenda
válasz
Silvirenzo #72700 üzenetére
"50colos tévén se látom az 1080 és a 720 közötti külöbséget"
Bizonyára nem az ajánlott 2 méteres távolságból nézed. Valamint egyáltalán nem mindegy, hogy egy 1920x1080 felbontású tévén nézed mindkettőt, a 720p-t és a 1080p-t, vagy két különböző felbontású TV-t hasonlítasz egymáshoz. Tabletek esetében az utóbbiról van szó. -
BBéci
legenda
válasz
cidalain #72664 üzenetére
Ez volt az egyik érv a Samsung mellett.
54990-ért vettem (T-285), de a cserélgetés belekerült pár ezer forintomba. Végül a negyediket tartottam meg.
Nagyon tetszik a GPS érzékenysége, pillanatok alatt talál műhold kapcsolatot, ötödannyi idő alatt, mint a Sony E4. Viszont nem lehet automatikusra állítani a fényerejét, ami irtó gáz.
Hogyan tudom letiltani a telepített programok frissítését? Tele van olyanokkal, amiket soha nem fogok használni. -
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #72604 üzenetére
Szeretném darts versenyek közvetítését nézni a tableten! Csak mostanában flash alapúak, pár hete simán ment a laptopon, egy hete ott is kéri a flash engedélyezését.
(#72606) dedike
Sokallom a 2 GB RAM használatát, nincs sok belőle (8 GB, mínusz a rendszer). -
BBéci
legenda
Megismétlem a tegnapi kérdésemet: mit kell ahhoz telepíteni, hogy flash streamet tudjak nézni?
Adódott egy újabb: hogyan tudom gmail-ben az olvasni kívánt levelet teljes kijelzőn látni? Most csak a felét, a jobboldalát foglalja el, így nagyon gáz.
-
BBéci
legenda
Délután megérkezett a Samsung T285, feltettem töltőre, aztán másfél óra múlva ránéztem és rendesen kiakadtam. Alul 3 cm széles, 1 cm magas, felül 1x1-es bevilágítást láttam, mint a vacakabb LCD tévéken. Középen a töltöttségjelző ábra, a többi rész fekete, akkor látszik durván. Elrohantam a soroksári (Kika) edigital üzletbe, hogy kicseréltessem, de az ott raktáron lévő még jobban szenvedett a bevilágítástól. Holnap irány másik edigital üzlet, aztán egy harmadik és ha egyikben sem találok normális kijelzőjű tabletet, akkor más gyártó terméke után kell néznem.
Más is találkozott ilyen jelenséggel? -
BBéci
legenda
válasz
cidalain #72469 üzenetére
Teljes mértékben egyetértünk.
Másfél éve használok Sony E4-et, előtte évekig ZTE Blade-em volt, amit most feleségem nyúz, kizárólag beszélgetésre. Telefonon netezni rémesen sz@r, mert kicsi, ahogy tableten filmet nézni számomra szenvedés lenne. Még a 15,6 colos full HD laptopom is kicsi arra a célra. -
BBéci
legenda
Lezárult: megrendeltem és online kifizettem az extreme-nél.
-
BBéci
legenda
válasz
cidalain #72411 üzenetére
Furcsa társulat (ha nem fognám vissza magamat, akkor csúnyábbat írnék), mert tegnap bementem személyesen a boltba, azt mondták, minden stimmel, rendeljem meg. Ma regisztráltam, lehívtam a Samsung tableteket és találtam 65990 és 47990 forintért egyaránt 2 év gyártói garanciás T285-öt. Telefonon érdeklődtem, kiderült, hogy a honlap készítő elrontotta és az olcsóbbik az T280.
Aztán ismét keresgéltem, az eMag 52990 forintért kínál két év garanciával, amiről telefonbeszélgetés során kiderült, szintén bolti.
Ebből vagy extreme lesz 54990-ért, vagy valamelyik bolti garanciás 46-47000-ért. -
BBéci
legenda
Szerintetek a töltő villásdugóján kívül van különbség az ázsiai és az európai piacra gyártott Samsung T285 tabletek között? Árban 3-4000 Ft az eltérés.
-
BBéci
legenda
Havi egyszeri alkalomra? Feleslegesnek gondolom. Egyébként pár napja láttam egy baromi egyszerű és praktikus megoldást, ki fogom próbálni. Nagyméretű befőttes gumit be kell fűzni a levegő befújó rácsába, ami remekül megtart egy telefont.
(#72166) air
Igencsak sértő a "kit érdekel" megjegyzésed, kérlek tartózkodj az ilyesmitől!
Nem kell aggódnod, amióta mobiltelefont használok, azóta vezetékes vagy Bluetooth-os headsettel beszélek, nem csak autóban, még itthon is.
Amikor navigációra használom a telefont, az a műszerfal tetején egy csúszásgátló alátéten, esetleg a jobb első ülésen pihen, nem balesetveszélyes. Nekem bőven elég a hangja, nem kell rápillantanom. -
BBéci
legenda
2006-óta van navis PDA-m, de az utóbbi 1-2 évben inkább a telefont használtam (átlagban havi egy alkalommal) helyette. A hamarosan megvásárolandó 7 colos tablet fogja átvenni azt a szerepet, aztán amint összejön rá a pénz, kicserélem az autó gyári (Skoda Swing) rádióját egy 2 DIN-es, navigációs fejegységre.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #72155 üzenetére
Totál feleslegesnek tartom, a laptopomon sem volt soha bekapcsolva.
Többet értek, nem csak egyet, az más kérdés, hogy egyetértünk.
(#72154) air
21 éve használok mobiltelefont, soha nem volt autós tartóm, pedig ez idő alatt vezettem cirka 800000 kilométert. -
BBéci
legenda
válasz
HyoRemix #72031 üzenetére
Tévét 2-300000 forintért nem mernék venni bolti garanciával, de egy 40-60000 forintos tabletet simán. Részben az árkülönbség miatt, mert például a Samsung T285 1+1 éves boltival megvehető 46000 forintért, a gyártói legalább 10000-rel több, ami kb. 22-23 % felár.
Ma keresgéltem, találtam 48-ért egy év gyártói garanciásat, alighanem olyat fogok venni. -
BBéci
legenda
Ennek mi lehet a baja, amiért egy hónapja nem kelt el?
-
BBéci
legenda
Lehet, de irtóra csípi a szememet, amikor ilyesmit olvasok. Valamelyik Samsung telefonba szereltek Wolfson DAC-ot, de annak is csak elméletileg volt jó hangzása, a valóságban éppen hallgatható kategóriát képviselt. persze az átlagnál messze jobb volt, azokkal vallatni lehet.
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #71948 üzenetére
Sosem volt asztali PC-m, 1999-óta csakis laptopokat használok és minden tekintetben maximálisan elégedett voltam és vagyok velük. Elképzelni sem tudok olyan feladatot, amit egy i5-7200U-val ne tudnék megoldani. A mostani i5-3230M is bőven megfelel mindenre, amire én használom a gépet.
-
BBéci
legenda
Milyen billentyűzet használható általában a tabletekhez? Konkrétan a Samsung T285 és a Lenovo TAB 2 A7 ilyen irányú kompatibilitása érdekel. Van itthon egy bontatlan Rapoo E6700, nem csomagolnám ki, ha nem alkalmas egyikhez sem.
-
BBéci
legenda
válasz
Takika14 #71738 üzenetére
2003-ban került fel az első vetítő és vászon a nappalim megfelelő pontjaira, szóval ezt hagyjuk.
Másik szempont a jó házimozi hangzás, amit laptopról még fejhallgatóval sem kap meg az ember. Az is hozzá tartozik a filmek élvezetéhez.
Ezekkel csak azt akarom sugallni, hogy ne alkudjatok meg! -
BBéci
legenda
Az utóbbi hozzászólásokat olvasva azon kezdtem gondolkozni, hogy a bánatba tud valaki 8-10 colos tableten filmet nézni és azt élvezni? Számomra a 15,6 colos full HD laptop kijelző is vicc kategória, egérmozi.
Sőt, az 50 colos plazmám is kompromisszumos, ami a méretét illeti. -
BBéci
legenda
válasz
cidalain #71683 üzenetére
Alighanem félreértettelek, kicsit furcsán fogalmaztál, például: "felpattintom a GPS-t".
GPS alatt én magát a rendszert értem, amit jelent: Global Positioning System, nem valamilyen navigációra alkalmas készüléket. Természetesen annak nevezem a telefonban, tabletben lévő vevőegységet, ami kommunikál a műholdakkal.
Tehát így minden világos.
Ettől függetlenül a megvásárolni tervezett T285 tabletem egyik fő funkciója a navigálás lesz. -
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #71602 üzenetére
Elsősorban feleségem használja, elégedett vele, igaz, nincs összehasonlítási alapja.
-
BBéci
legenda
válasz
SunMount3r #71600 üzenetére
Játékot nem lehet futtatni SD kártyáról? PC-n ráteszed és annyi.
-
BBéci
legenda
válasz
SunMount3r #71598 üzenetére
Feltételezésem szerint a tablet gyártók úgy gondolják, aki egyszerű, olcsó készüléket vesz, az nem laptop, asztali PC helyett akarja használni, hanem egy sokadik, kiegészítő eszköznek. Pár napja ismerkedünk (feleségem és én) egy belépő Lenovo tablettel (ELACielvtárs jóvoltából), arra pontosan megfelel, hogy a lakáson belül bárhol meg lehessen nézni a postafiókokat, böngésszünk a neten. Mérete miatt összehasonlíthatatlanul kényelmesebb, mint egy 5 colos okostelefonnal.
Kizártnak tartom, hogy valaha kevés lesz a beépített 8 GB memóriája.
Magamnak készülök venni egy valamivel komolyabbat, amivel lehet navigálni és 4G-képes, de az is messze lesz a csúcstól, pláne a laptopom (DELL Latitude) képességeitől, nem is várom el tőle. -
BBéci
legenda
válasz
cidalain #71596 üzenetére
A T285 leírásában benne van, hogy egy beépített funkció - App2SD - lehetővé teszi az alkalmazások memóriakártyára telepítését. Remélem jól értelmeztem!
Mi a helyzet az olyan tabletekkel, amelyekben nem cserélhető az akkumulátor? Ki kell dobni az egész készüléket, ha az akksi elhasználódott és nem vesz fel töltést?
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #71494 üzenetére
Nem értem ezt a felbontás növelési mániát.
Tévében is hót felesleges, pláne tableten, 10 colos képátlón. Laptopom 15,6 colos, full HD, 45-55 centiről nézem és még soha nem jutott eszembe, hogy több pixel kellene. -
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #71450 üzenetére
Elfogadnám ezt a hardvert 7 colos méretben, 1280x720 felbontással, mondjuk 50000 forintért. Nekem nagy a 8 colos, mert azt már szinte lehetetlen zsebre vágni és nekem az szempont, Valamint autós navigációra is használnám és nem mindegy, mennyit takar ki a látóteremből, vagy a műszerfalból, középkonzolból.
Nem lényeges a klasszikus PC-s használat, mert van DELL Latitude laptopom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest