Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tupuk

aktív tag

Megjegyzem nem értem hogy a táblagép piacon miért nincs meg ugyanaz a tendencia, ami a számítógépeknél és mobiloknál megvan: hogy ugyanazt a technikát két évvel később féláron kapod meg, vagy ugyanannyi pénzért egy jóval korszerűbbet.

Én pontosan 2 éve és 4 hónapja vettem azt az Op3n dottomat, ami most tönkrement. Akkor úgy számoltam, hogy ha tönkre is megy kicsivel a garancia lejárta után (ahogy történt is), akkor már majd ugyanazért az összegért jobb tabot kapok majd. Vagy ugyanazt a bő két évvel korábbi szintet de már féláron. Ehhez képest mintha befagyott volna a piac, nincs semmi változás. A mobiloknál és számítógépeknél van haladás, nem értem a tábláknál miért nincs....

• tupuk

aktív tag

válasz cidalain #72280 üzenetére

Szia, most volt időm foglalkozni megint a javaslatoddal. Ugye Lenovo/Acer/Alcatel tippjeid kiestek mert mint 7"-es, maradt a Teclast X80. Utánaolvastam, két helyen is írják (1, 2) hogy a wifije egy kalap szar, lényegében csak pár méterig működik rendesen. Egy kommentelő szerint soha életében volt semmi ennyire gyenge, pedig volt már a kezében sok szar. Aztán ki is derült mi a baj: gyakorlatilag konstrukciós hibás a gép. Valaki szétszedte és ezt találta, idézem: "A wifinél az egyik gond az, hogy nem idevaló koax kábellel kötöttek az antennára, hanem egy sima vezetékkel. Viszont úgy forrasztották, mintha árnyékolt koax lenne. Ugye ráforrasztották a negatívra a blankolás tövénél, mintha az lenne az árnyékolás..."

De állítólag szoftveresen sem teljesen kerek a sztori, mert a fizikai babrálás után is kellett még ügyködni rajta hogy jó legyen a wifije. Szóval ezt csak az tudja megcsinálni aki ért ezekhez, én sajnos nem értek. Az én lakásomban egy válaszfal, egy szekrénysor, és vagy 7 méter van a router és az ágyam között, ahol legtöbbet használnám, szóval ez így ilyen selejtes wifivel nekem nem lenne oké. (A routerem sem mozdítható mert bele van kötve a fél lakás.)

Azért írom ezt le hogy ha másnak még ajánlanád később ezt a Teclastot, akkor jelezd hogy a wifije igazából csak egy szobán belül működik, gondolom másnak is fontos lehet. Jobban belegondolva azért is ilyen jó az ára a 2GB ramjával meg dupla oprendszerével, mert a sárgák is rájöttek hogy gebasz van.

Nah ez van. Én meg keresek tovább, bár lehet irreális volt az álmom hogy 30 ropi alatt kapok normális, 8 incses gépet....

• tupuk

aktív tag

válasz cidalain #72280 üzenetére

Szia,
    köszi a választ.

Az alsó három tipped mint 7 incses, és volt már a kezemben 7"-es, kicsinek éreztem, inkább 8-ast szeretnék. Most nézem a Teclast gépeket, valszeg ez lesz a megoldás, bár ezek sajnos fehér színűek, ami nálam rontja az élvezhetőséget, de végül is mindegy (win-re meg nincs is szükségem, csak helyet foglal, de gondolom nem lehet kiszedni).
    Még átrágom magam pár infón aztán döntök, köszi a tippeket.

• tupuk

aktív tag

Üdv,

életem első, hőn szeretett táblagépe, egy tescos op3n dott kiadta a lelkét, nyugodjék békében. Még a factory reset sem jön be rajt, tehát el kell engedjem. Így most új gép után nézek, ha valakit tud egy jó vételt ajánlani, azt köszönöm.

A következő tablet lenne a cél (topik összefoglaló alapján):

- Kijelző: az eddigi méret (7,9) ideális volt, tehát 8 incs körüli (max 9).
    - Új gép kellene.
    - Szívesen megrendelem külföldről is.

- Használat: Elsősorban internetezésre kell, de ritkán olvasok rajta könyvet, vagy nézek rajta filmet. De 99%-ban sima böngészés. (Játékra sosem használom.)

- Pénz: 20-30k között lenne az ideális. Ha van valami remek akció ami nagyon megéri, picit fölé tudok menni, de igazából 30-nál többet nem akarok kiadni érte.
    (Pláne hogy az op3n dottom is alig élete túl a garanciás 2 évet, szóval úgy látom ezek ennyi időre vannak kalibrálva)

- Egyebek: Szín: fekete. Netkapcsolat: elég a wifi, 3g nem kell. Tárhely: van külső kártyám, tehát nem számít. RAM: nyilván örülnék ha 2GB lenne, de ez gondolom ebben az árkategóriában irreális, eggyel is beérem.

Úgy nagyjából ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés