- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
tupuk
aktív tag
Megjegyzem nem értem hogy a táblagép piacon miért nincs meg ugyanaz a tendencia, ami a számítógépeknél és mobiloknál megvan: hogy ugyanazt a technikát két évvel később féláron kapod meg, vagy ugyanannyi pénzért egy jóval korszerűbbet.
Én pontosan 2 éve és 4 hónapja vettem azt az Op3n dottomat, ami most tönkrement. Akkor úgy számoltam, hogy ha tönkre is megy kicsivel a garancia lejárta után (ahogy történt is), akkor már majd ugyanazért az összegért jobb tabot kapok majd. Vagy ugyanazt a bő két évvel korábbi szintet de már féláron. Ehhez képest mintha befagyott volna a piac, nincs semmi változás. A mobiloknál és számítógépeknél van haladás, nem értem a tábláknál miért nincs....
-
tupuk
aktív tag
válasz
cidalain #72280 üzenetére
Szia, most volt időm foglalkozni megint a javaslatoddal. Ugye Lenovo/Acer/Alcatel tippjeid kiestek mert mint 7"-es, maradt a Teclast X80. Utánaolvastam, két helyen is írják (1, 2) hogy a wifije egy kalap szar, lényegében csak pár méterig működik rendesen. Egy kommentelő szerint soha életében volt semmi ennyire gyenge, pedig volt már a kezében sok szar. Aztán ki is derült mi a baj: gyakorlatilag konstrukciós hibás a gép. Valaki szétszedte és ezt találta, idézem: "A wifinél az egyik gond az, hogy nem idevaló koax kábellel kötöttek az antennára, hanem egy sima vezetékkel. Viszont úgy forrasztották, mintha árnyékolt koax lenne. Ugye ráforrasztották a negatívra a blankolás tövénél, mintha az lenne az árnyékolás..."
De állítólag szoftveresen sem teljesen kerek a sztori, mert a fizikai babrálás után is kellett még ügyködni rajta hogy jó legyen a wifije. Szóval ezt csak az tudja megcsinálni aki ért ezekhez, én sajnos nem értek. Az én lakásomban egy válaszfal, egy szekrénysor, és vagy 7 méter van a router és az ágyam között, ahol legtöbbet használnám, szóval ez így ilyen selejtes wifivel nekem nem lenne oké. (A routerem sem mozdítható mert bele van kötve a fél lakás.)
Azért írom ezt le hogy ha másnak még ajánlanád később ezt a Teclastot, akkor jelezd hogy a wifije igazából csak egy szobán belül működik, gondolom másnak is fontos lehet. Jobban belegondolva azért is ilyen jó az ára a 2GB ramjával meg dupla oprendszerével, mert a sárgák is rájöttek hogy gebasz van.
Nah ez van. Én meg keresek tovább, bár lehet irreális volt az álmom hogy 30 ropi alatt kapok normális, 8 incses gépet....
-
tupuk
aktív tag
válasz
cidalain #72280 üzenetére
Szia,
köszi a választ.Az alsó három tipped mint 7 incses, és volt már a kezemben 7"-es, kicsinek éreztem, inkább 8-ast szeretnék. Most nézem a Teclast gépeket, valszeg ez lesz a megoldás, bár ezek sajnos fehér színűek, ami nálam rontja az élvezhetőséget, de végül is mindegy (win-re meg nincs is szükségem, csak helyet foglal, de gondolom nem lehet kiszedni).
Még átrágom magam pár infón aztán döntök, köszi a tippeket. -
tupuk
aktív tag
Üdv,
életem első, hőn szeretett táblagépe, egy tescos op3n dott kiadta a lelkét, nyugodjék békében. Még a factory reset sem jön be rajt, tehát el kell engedjem. Így most új gép után nézek, ha valakit tud egy jó vételt ajánlani, azt köszönöm.
A következő tablet lenne a cél (topik összefoglaló alapján):
- Kijelző: az eddigi méret (7,9) ideális volt, tehát 8 incs körüli (max 9).
- Új gép kellene.
- Szívesen megrendelem külföldről is.- Használat: Elsősorban internetezésre kell, de ritkán olvasok rajta könyvet, vagy nézek rajta filmet. De 99%-ban sima böngészés. (Játékra sosem használom.)
- Pénz: 20-30k között lenne az ideális. Ha van valami remek akció ami nagyon megéri, picit fölé tudok menni, de igazából 30-nál többet nem akarok kiadni érte.
(Pláne hogy az op3n dottom is alig élete túl a garanciás 2 évet, szóval úgy látom ezek ennyi időre vannak kalibrálva)- Egyebek: Szín: fekete. Netkapcsolat: elég a wifi, 3g nem kell. Tárhely: van külső kártyám, tehát nem számít. RAM: nyilván örülnék ha 2GB lenne, de ez gondolom ebben az árkategóriában irreális, eggyel is beérem.
Úgy nagyjából ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Animal Crossing: New Horizons
- BestBuy topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 89%/p4299
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest