- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
saxonb76
csendes tag
válasz
cidalain #76359 üzenetére
Szia,
A kérdés jogos: szerintem csak pötyögös munka.
Most hogy el kezdtem keresni azt hiszem valami ilyesmivel boldog lenne:
Acer Switch 3 12.2-Inch Tablet - (Black) (Intel Pentium N4200 Processor, 4 GB RAM, 128 GB eMMC, Windows 10) - Vélemény? Ilyen vagy hasonló?
Ez kb. 150K körül kezdődik Amazonon. Elég lenne neki vagy 5-10 évig ahogy ismerem.
Szóval ez még egy szempont: most van egy kis lé rá de 5 évig biztos hogy mennie kell vagy még tovább.Azt írják akiknek van hogy nem bírja az akkuja nagyon.
Szóval valami ilyesmi kellene hosszú távra. A megbízhatóság és tartósság fontos lenne.Ps. ez még jobb áron van:ASUS Transformer Book T101HA Convertible Laptop, Intel Quad-Core Atom X5-Z8350 1.44GHz, 4GB RAM, 64GB eMMC, 10.1" Touch, No-DVD, Intel HD, WIFI, Bluetooth, Camera, Windows 10 Pro
De gőzőm sincs hogy csak az ára jó vagy a gép is??Köszi,
SaxonB -
válasz
cidalain #76186 üzenetére
Ismerem a típust, nekem egy keménytok kéne inkább
-
válasz
cidalain #76115 üzenetére
Jó 5let, ez olyasmi mint egyes (openWRT-s?) routerek adblock-megbabrálása
. Mondjuk én sok helyen fogyasztok netet, úgyhogy nemigazán kivitelezhető az extra tűzfal megoldás.
A 4 gigának persze elégnek kell lennie - lévén manapság mobileszközben ennyi a max. Érdekelne amúgy, hogy a 2 giga manapság droidon mennyire kompromisszumos?
-
válasz
cidalain #76110 üzenetére
Hogy a kollégát idézzem, nagyobb helyen elvárná az ember, hogy többminden beleférjen. Az meg már mindennek a teteje, hogy 2018-ban 1.5GB-os tableteket árulnak, amikor ennél többet eszik 8-10 tab a chrome-ban. Ha telesz@rják a netet reklámmal/izgő-mozgó-scriptelgető felesleges szeméttel, egy alap netezős tablet is igényelni fogja a RAM-ot - még ha az extraerős procit nem is. A garivesztéses root miatt tudtommal teljesértékű reklám/szemétblokkolás sincs, tehát izomból kell megoldani a dolgot.
A "feeling" csak folytatódik azzal, hogy egy 10"-os tepsibe nem képesek egy teljes méretű SD-kártya olvasót, horribile dictu egy jack-csatlakozót beletenni. Azt meg ne próbálják már bemagyarázni, hogy kényelmesebb microSD-vel kipótolni a hiányzó tárhelyet, amikor már jó ideje kaphatók 512GB-os normál SD-karik és alkalmasint normál fényképezőgépben is ilyet használ az ember.
-
konyi79
addikt
válasz
cidalain #76110 üzenetére
Nem, nincsenek almás dolgaim, és nem is lesz.
Ellenben amit írsz, ott hibás, az ipadok nem épp gyengébbek az aktuális telóknál.
Adja magát eleve nagyobb helyre lehet beletömni lapkát, nagyobb akku mellé. Igény igenis van rá, én pl nem csak este lazulok vele, napközben is adatbevitelre sokszor jobb, mint vinni alaptopot. De az már nem fér bele, egy táblázat alatt bekakkintson. -
konyi79
addikt
válasz
cidalain #76096 üzenetére
Azért ez nem teljesen így van, A Kirin 970-nel a Mate10pro fél éve piacon van. Csak 1 dolog tudta a Huawei-t megakadályozni beletegye a februári tabletekbe, ha nem akarta.
De nyugi, nem az antutu pontokra ugrok, egyszerűen csak fázok, egy házon belül készült chipnre mennyire lehet hosszú távon alapozni, főképp ha egy felső kategóriás cuccot adnak ki rá 1 generáció csúszással. Mert pl egy exynos kifejezetten szarul korosodik egy qc-hoz képest, sajnos azt tapasztalom. -
válasz
cidalain #76096 üzenetére
Értem, tehát ahogy teló fronton, úgy Hua tabletnél is ugrik a gari rootnál
kár, mert szivesen kipucolnék pár dolgot, pl hirdetések, ilyesmi.
Melegedés: ha esetleg korábban notóriusan szenvedtek a kánikulában, akkor az újdonságtól is ódzkodnék, ha viszont korábban is jó SoC hűtő megoldást produkáltak, akkor bíznék bennük.
Bár jól nézem, hogy az M3 vízálló
?! Ez nekem szuper jól jönne. Igaz, nem ártana azért 4GB RAM.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
cidalain #76047 üzenetére
Persze, de ha nála kezdik el, ne rám mutogassanak.
@geresics: több szempontból rossz amit írsz: a registered air mail nagyon nem egyenlő az EU Express szállítással. Azt soha senki nem mondta, hogy az is áfamentes lesz.
Az áfa kiszabása nem attól függ, hogy mit írtak a csomagra. Most nem akarom részletesen leírni, van egy csomó ebay, gearbest, stb. topik.
Továbbá, ha az áfa 10 euró alatt lenne, akkor "elengedik", nem kell megfizetni. -
Geresics
addikt
válasz
cidalain #76047 üzenetére
Shipping Cost:$1.62toHungary Via Registered Air Mail
Nekem így most megfogták az órámat, mert a kiskínai nem írta rá, hogy "Gift", és így 22€-nál drágább, ergo vámkezelési költség és áfa is jön rá. Ha ráírta volna, akkor nincs gond, mert akkor a 45€ volt a limit (és persze mellékelt egy 50$-os számlát hozzá).
-
lofagi
addikt
válasz
cidalain #75959 üzenetére
Persze, azt tudom,hogy így működne, de nem így működik nálam. Ezt már kb 20x megpróbáltam. Sőt az összes videóban így van. Kikapcs, power + vol up lenyomva 10-15 mp-ig, először bejön az asus logó, aztán meg be kéne,hogy jöjjön az android. Na ez a zöld maki nem akar megjelenni a képernyőn akár mit csinálok.
-
cidalain
veterán
válasz
cidalain #75958 üzenetére
(#75957) lofagi
a videó link lemaradt -
törölt tag
válasz
cidalain #75933 üzenetére
Én is keresgettem egy kicsit utána, de semmi.
"A tab4 8, és a Huawei T3 8 is tudja, ez is fix."
Igen, és gondolom a kistestvérekbe is raktak OTG-t. Számomra nagyon fontos funkció egy táblagépben, ezáltal tudok pendriveot és billentyűzetet hozzácsatlakoztatni -> akár egy netbookot is lehet belőle varázsolni.Más: Nem lenne érdemes ezt a topikot két külön részre bontana? Tehát az efféle kérdéseknek lenne egy "Azonnali androidos tabletes kérdések órája" téma, akik pedig vásárlás előtt állnak, azoknak "Milyen androidos tabletet vegyek?" téma.
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
cidalain #75901 üzenetére
Szia! Köszönöm szépen a kérdésemre adott kimerítő választ. Akkor a céget messze elkerülöm
Mondjuk nekem is gyanús volt a rendkivül kedvező ár. Megnézem még az általad javasolt Huawei tabletet is, vagy még marad egy olcsóbb, nem full hd kijelzős Lenovo tab 4 8 lte 2/16 tablet, amiben még gondolkodtam.
-
Voice24
őstag
válasz
cidalain #75877 üzenetére
Nem teljesen értek veled egyet a kínai tabletek vonatkozásában. Miért nem opciók? Én 31 ezerért Cube iplay 10-es tabot vettem, 2GB/32GB, fullhd, gps. Alap dolgokra bőven jó, ezek elromlani nem nagyon szoktak, ha meg mégis, akkor hasonló tulajdonságokkal bíró Huawei vagy Lenovo illetve ennek az árkülönbözetéből veszek inkább még egy ilyet.
-
Bartfaib
újonc
válasz
cidalain #75867 üzenetére
Nah közben beszéltünk, és nagyon nem akar hajlani a lenovo/huawei felé, szóval esetleg lenne ötleted/tek.
maximum 45e felső határral milyen 9-10 colos tabletet érdemes venni? Nem elfektetett változat(amiatt nemjó a huawei xd).
A 8 colosat néztük a boltban de nem lehetett bekapcsolni és nem igazán látszott úgy, hogy kényelmesen olvasható rajta pdf.
Nyilván ha, nincs akkor marad a lenovo. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
cidalain #75865 üzenetére
A hivatalos utakról már rég lemondtam, ugyanis az eladó eléggé bűzlik. A termékszám alatt már tök mást árul eBay-en, ezért rendesen reklamálni sem tudtam nála. A másik "apróság", hogy a tabletet még nyáron vettük és akkor volt, hogy 2 hónap után bedöglött. Azóta spam-olom az eladót, de semmi reakció.
Azóta a polcon hever, csak most jutottam oda, hogy próbáljak vele kezdeni valamit. Ezért főként javítási megoldási ötleteket várnék, ha van még
-
Bartfaib
újonc
válasz
cidalain #75860 üzenetére
Lánynak lenne, bementünk boltba és jobban tetszett neki a lenovonál, a huawei-nél is (számít a dizájn). Árban is kicsit alatta van.
Mi vele a konkrét baj?
-Android 5. annyival lassab/jobban belassul?
-8GB belső tárhely már ennyire kevés még úgy is ha bővítjük? (Játszani nem olyan fontos arra ott a telefon az jóval erősebb)
-A 1,5 gb ram ennyit számít a 2gb-hez képest?
A többi paraméter ha jól láttam azonos. -
nylon111
csendes tag
válasz
cidalain #75815 üzenetére
Ez így van. Reggel ujra leformáztam de most gyorssal a kártyát.Rámásoltam tc el 6 mappát vegyesen ,filmek mp3 stb.. Visszamásolás a gépre próbaképpen jó volt. Betettem a tabba a karit, látott 3 mappát a 6 ból és abból a 3 ból amit látott, fele megint lejátszhatatlan volt a filmeknek. Ez random, mert pl tegnap azt a filmet lejátszotta amit ma nem és ma lejátszotta azt amit tegnap nem ....
A bsplayer kilép, archos palyer azt írja acces denied. Lehet valami engedély faszság lesz...Bár a képek mappa és a mp3 mappa pl meg sem jelenik a tabban, holott másoláskor visszamásoltam a gépre próbaképen és sikerült. Mp3 at direkt le is játszotta a winamp a pc-n a kártyáról betallózva. Tehát rajt volt...
Most ne legyek ideges? -
jFox
addikt
válasz
cidalain #75799 üzenetére
Egy olyan gyári flip tokot elfogadnék én is... De már szinte semmit nem lehet hozzá kapni.
Rendeltem rá egy edzett üveget az meg kisebb mit a tab, csak a látható felületet takraja. Fel sem tettem.
Csak ez volt hozzá emberi árban és aképeken nem látszott, hogy hogy fog kinézni a tab-on. -
jFox
addikt
válasz
cidalain #75679 üzenetére
Én láttam már olyat is, amiben csak két szál van. Csak töltésre alkalmas.
Egyébként ezt a választó ablakot automatikusan fel kéne dobnia, nem kell hozzá a fejleaztői mód.
Ha nem dobja fel, akkor meg le kell húzni az értesítési sávot, és ott van egy "USB konfiguráció" vagy hasonló és arra koppintva jön elő. De ez csak akkor jelenik meg, amikor rádugod a gépre a tabletet. -
Game-over
aktív tag
válasz
cidalain #75640 üzenetére
+1
Az Asus jó kis gép volt mikor megjelent, most is az, de nem a legújabb a droid rajta, és tartja az árát (indokolatlanul). Vettem Z380M-et ismerősnek, most is jó, de vannak újabb modellek, ezért én sem ajánlom.
A Huawei T3 8 volt nemrég MM-ben 35k (!!) is akciósan, minden tekintetben jobb gép.
A Lenovo tab3 8plus meg tényleg minden tekintetben jobb mindezeknél, kérdés a garancia mennyire fontos (mivel alap felhasználása kell nem feltétlen vennék kintről gépet, ezek is teljesen jól végzik a dolgukat).
-
profit
tag
válasz
cidalain #75568 üzenetére
Elsikkadt a lényeg.
Tehát a FullHD, QuadHD kijelzők a filmek 16:9 aránya miatt szerencsésebbek filmnézésre. Így kihasználhatók a kijelző jó adottságai.
A retina, QXGD (2.048 x 1.536 Pixeles) kijelzők 4:3 aránya miatt szerencsésebbek fénykép nézegetésre, követve a fényképeknél gyakori arányokat. Videók lejátszására csak a saját felbontásuknál alacsonyabb FullHD minőségben képesek.
Az iPad és hasonló arányú kijelzők a sok megapixeles digitális fotók nézésére optimalizáltak. Ez indokolt is, hiszen a filmek többnyire nem haladják meg a FullHD felbontást, a fotók viszont 8, 20, 39 megapixellel hatalmasak. Egyoldalas könyv is szebben jelenhet meg, pl egy nagyfelbontású szken. Néha meghökkenek, milyen szép pár fotó ipad pro-n. De felhasználás közben állítólag ez kevésbé van előtérben. Hát ezért. Fényképekhez szinte kétszer jobb, de azért megjelenítünk bőven mást is a gépen.
A HD és sokszorosai, FullHD, QuadHD, UHD a fényképek zömét saját felbontásánál még kisebb méretben jelenítik meg. A QuadHD az átlagos 4:3 képeket FullHD-ben mutatja.Cserébe a filmek minden egyes pixelük bedobásával élvezhetők.
Egy plusz dolog a kétoldalas könyvmegjelenítés.Léteznek 4:3 tévéfilmek is, de most nem vettem figyelembe, mert eleve alacsony felbontásiak. A szintén létező 16:9 fotók természetesen HD arányú kijelzőn szebben jelennek meg, mint az ipaden. Ha valakinek UHD tévéje van otthon, és épp fényképezőt keres, gondolhat erre a paraméterre is vásárláskor.
-
törölt tag
válasz
cidalain #75537 üzenetére
Nekem kb. fél évig volt ilyen Alcatel tabletem. Az akkumulátora nagyon gyenge, kevés fényerővel is gyorsan merül, a töltés meg lassú. Ma már elég nehéz tölteni, a csatlakozó félig halott, csak úgy veszi a töltést, ha teszek alá valamit. Az egyik családtagnak is ilyen tabletje van, neki még mindig működik, jól teszi a dolgát, viszont az akksi abban is gyenge.
Még talán ezt tudom ajánlani:
Huawei MediaPad T3 7.0
Nekem most T1 7.0-ám van, alap dolgokra teljesen tökéletes, jó rajta böngészni, és 1 giga RAM meglepően jól teszi a dolgát, bár ami nekem van, sajnos már kifutott.Szerk.: Bocsánat az idézésért, ezt még kicsit gyakorolnom kell.
-
castiels
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- EA Sports WRC '23
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple iPad mini 6. Generáció , 64 GB , Kártyafüggetlen
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest