- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomkac
csendes tag
Sziasztok! Transformer prime tablethez tudnátok estleg ajánlani foliát ? Egyáltalán érdemes feltenni rá? Nekem valahogy tulságosan is tükröződik a kijelző.
-
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
-
Tim82
félisten
válasz
tvamos #11195 üzenetére
Ja, értem, a Skype-ot még sohasem használtam rajta videohívásra (nincsen olyan partnerem, aki rendelkezne webcammel). Hanghívás pár hónapja nem volt rajta az igazi (BT fülessel voltak csúnya késések), de ezeket betudtam a Skype hibáinak. Amúgyis kényelmetlennek találok bármilyen messenger-szerűséget fizikai billentyűzet nélkül használni.
-
Tim82
félisten
válasz
tvamos #11174 üzenetére
Nem értem, mi a gond a Froyóval egy jó tableten. Galaxy Tab P1000-met a gyári T-s 2.2-vel használom, mert a T is lusta volt kiadni újabbat, meg én is lusta vagyok főzött ROM-okat keresgélni, ha egyszer ezzel is teljesen jó mindarra, amire vettem (alkalmankénti játék mellett általában email, böngészés, ebook, képregény - filmnézéshez azért 12" alá nem mennék szívesen).
-
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy samsung galaxy tab 7.7-em. Szeretnék rá navigációs progit. Itthoni lefedettségben melyik a legjobb legálisan megszerezhető (igo nincs úgy láttom)?
Köszönöm a segítséget.
-
-
nightmare13
őstag
-
tvamos
nagyúr
Hello!
Megint megjott a fizu, hozzacsaptam a kerethez, igy mar 80kHUF van a tabra.
Tudtok valamit ajanlani, ami belefer ebbe a keretbe, ezzel a speckoval?
- 7-9" IPS (ha lehet 4:3), Dual-Core, 1G-RAM, 7 ora film/net, SD bovites, max 1/2 kg, BT; GPS.
En ilyet nem talaltam. Eddig... -
Sanzaa
senior tag
Na látod, az most eszembe sem jutott. Pedig már néhány oldal óta szinte ugyanazokat a tableteket ajánlgatjuk és ez is köztük van. Korrekt cucc, de meg is kérik az árát. Nekem csak az egyedi csatlakozó nem tetszik benne, emiatt alapból nem tudsz rádugdosni mindenféle földi jót. Nem tudom, hogy a Vodafone árulja-e már hozzá az átalakító kábelét. Mert nem rossz dolog a tévére kötve filmezni vagy usb billentyűzeten gépelni...
-
tuser
aktív tag
válasz
Sanzaa #11173 üzenetére
Én se váltok 2 forint miatt szolgáltatót, de ettől függetlenül nem szeretem a röghöz kötést.
Ellenben ha már mindenképp ( ideiglenesen
) függő lenne, mert óccóé' garival ( no pláne csere/beszámítás alapon ) nem lehet használtat lőni, mi a vélemény a vodka smart tab 7 -ről ?
Ha telefont akarnék váltani, akkor egy 3 SIM -es ( magán, meló, net ) SE K850i kéne mondjuk WiFi -vel ...
-
tvamos
nagyúr
Lattam cm7-et is ra, de ha nem mondja valaki, hogy nekem ilyen van, gyere ha gond van, segitek, akkor arra alapozva en nem vennek keszuleket.
(Igy vettem a ZT-180-at, hogy menni fog, majd megoldjuk... de losz@r se megy rajta. No mindegy, netradios ebresztooranak, meg digit kepkeretnek elmegy.) -
Sanzaa
senior tag
-
keszo
őstag
válasz
Alliterato #11164 üzenetére
-
tuser
aktív tag
válasz
tvamos #11165 üzenetére
Azt hiszem elbeszélünk egymás mellett ... A BT természetesen alap. Elnézést ha úgy tűnt, lebecsülöm a GT-P1000 -et, megjegyzésem csupán a használt ár és az eszköz korának kapcsolatára irányult.
Linkelt A1 -ben nincs WWAN egység, s jó eséllyel itthon nem lehet érvényesíteni a garit.
Egy új, garis cumóért még oké a 159 EUR ~46,7k.
-
tvamos
nagyúr
Nekem mindegy mit veszel! Azert irtam a hasznalt GT-P1000-et, mert az 60k korul megvan, es nem kell rajta heftelni semmit. Szal csak jot akartam.
Ha meg olyat veszel, amiben meg BT sincs, akkor garantalt a szivas. Persze, minden megoldhato, csak ha nem tudom, hogy megeri-e. (Persze itt majd jonnek a buheratorok, hogy nekem konnyu, mert annyi penzem van, amennyit raszanok, es... ebben valoban igazuk van! Azert szoljon mentsegemre, nem apu penzet koltom.)
Szoval, akkor, ami talan az altalad emlitett arfekvest kozeliti... es ebben pl. van GPS, meg BT: http://www.comtech.de/Lenovo-IdeaPad-A1-Tablet-PC-schwarz_detail_34470.html?sPartner=53
De nem!..Ez is tul draga neked... Akkor nem tudom...
-
Alliterato
csendes tag
Jelenleg egy Spica-n netezek (amikor nem a gépen) és olvasok.
Azon a bluetooth-ot kb 3-4szer használtam a 3 év alatt. Szerintem nem fog hiányozni. Adatátvitelt kábellel vagy dropbox-szal is meg tudom oldani.
A fő kérdésem inkább, hogy ennyi pénzért melyiket a legérdemesebb megvenni. Mert tényleg csak olvasásra és netezésre kellene. Így első olvasatra a ConCorde tab 7015 egyáltalán nem tűnik rossz vételnek. De ha van ellene érvetek az is érdekel, mert nem akarok rossz vasara költeni -
tuser
aktív tag
válasz
tjb007 #11156 üzenetére
Erre mit mondjak ... grat az IQ bajnok vezetésnek.
#11157 keszo : Első blikkre a navigon nem néz ki rosszul ... és ezt meg is lehet venni frissítéssel, supporttal vagy ebből is csak virágbolti elérhető ?
#11160 Sanzaa : Teljesítményben azért ne a WinMo -s PDA -t vegyük alapul. Felkerült rá egy WM6 ( WPA2 miatt ), múltkor navigálgat szépen ( kicsit kacskaringós, több utcás rész ), majd egyszer csak feldob egy "FatalError at 0x..." ablakot ...
#11162 tvamos : Elhiszem hogy biztosan überállat, de ha a célösszeg több mint 2,5x -esét ráköltöm, nem sok kell és vehetek egy újat 3 év papiros samu garival.
Egy idő után meg mindenre kell valami kis apróság/extra amit a kiadásakor még pont nem támogatott.
-
tvamos
nagyúr
Nem emlekszem min navigalt. Meg ha eroltetem akkor se... csak arra emlekszem, hogy off-line volt, nem a google.
Az uj nem feltetlen jobb, mint a regi, a GT-P1000 azert tartja az arat, mert meg lett csinalva, jo, mukodik minden faszan, ahogy kiadta a Samsung. Nem kell mindenfeleket heftelgetni ra. -
Sanzaa
senior tag
De. Nagyon harmatos. Ugyanaz, mint egy Blade. Sok minden szól ellene. Pl a rezisztív érintő, nincs hdmi, gyenge proci.
Mellette szól a könnyű méret, hosszú üzemidő, GSM, GPS, olcsó ár.A WinMo-s PDA-dhoz képest viszont sokkal jobb. De a többi tablethez képest nem. Egyébként nem ajánlom, csak mint lehetőség.
-
keszo
őstag
válasz
Alliterato #11158 üzenetére
Nincs benne BT ennek tudatában is?
Hiányozni fog. -
tjb007
nagyúr
"rákeresve látok egy valag letölthető virágbolti iGO -t Androidra, de se a naviextras.com se az igo.hu -n nem látok árakat"
Azért nem látod mert sohasem került kereskedelmi forgalomba, magyarán eddig sem és ezután sem lehet majd megvásárolni.
A Samsung Spica mellé járt meg a Motorola licencelte és slussz, a warezverziók ezekből lettek összeollózva. -
tuser
aktív tag
válasz
Sanzaa #11151 üzenetére
ZTE V9 Linght nem tűnne rossznak, de a flash hiánya mellett nem soványka kicsit hw szempontból ?
Ha Galaxy Tab alatt a GT-P1000 -re gondolsz, az se tűnik rossznak, de a "nem épp mai csirke" jellege ellenére mintha kicsit túlárazva próbálnának megválni tőle.
#11152 tvamos : S min navigált ? Van saját térképe+SW, vagy rá kell még számolni egy iGO árát is ?
Apropó ... rákeresve látok egy valag letölthető virágbolti iGO -t Androidra, de se a naviextras.com se az igo.hu -n nem látok árakat.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Alliterato #11153 üzenetére
Jó szívvel csak az első három ajánlott (bár az S7 Slim a 2.2 -nél megrekedt és gyári/közösségi support sincs nagyon), esetleg még beleveheted a ConCorde tab 7015 -öt is. A Prestigio PMP7070C fogalmam sincs, hogy milyen szinten áll frissítés és támogatás ügyileg, szóval ezt nyugodt szívvel nem tudom ajánlani, persze ha ez tetszik a legjobban akkor úgyis ezt fogod megvenni.
-
Alliterato
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi négy tablet közül melyiket ajánlanátok?
Huawei IDEOS S7 Slim
ConCorde Tab 7020 (ehhez adnak tokot és billentyűzetet is)
WayteQ xTAB-70
Prestigio PMP7070C
A felhasználást tekintve kb. 65% netezés (csak wifi), 25% olvasás, 10% játék, de semmi extra igény. 3G nem fontos.Nagyjából egy árkategóriában vannak és mindegyik 7"-es kijelzőjű.
Vagy ha van más javaslat, annak is örülök.Köszi.
-
tvamos
nagyúr
Arra vigyaz, hogy sok kinai tablaban, nem csak 3G, meg GPS nincs, hanem BT sem. Persze, meg lehet oldani a 3G-t kis stick-kel, cak akkor nincs hova dugni a BT modult, akkor nincs GPS se. Ha BT van, akkor van ugye BT-GPS modul, meg BT billentyu, meg minden BT-s szirszar, de nem jatszik a 3G stick. Akkor lehet a telefonon wifi-t csinalni, de ez az egesz egy nagy szarakodas.
Igy egyszerubbenk latszik ha olyat veszel, amiben minden benne van egybol.
Pl. a Samsung Galaxy Tab P1000 mindent tartalmaz, amit emlitettel, es nem kell kanocon logatni semmit. (En eleddig csak ezt lattam eloben navigaciora hasznalni, ezert javasoltam. Es azert nem a tobbit, mert bar lehet, hogy tuti jok, de azokat meg meg nem lattam.)Ennek ellenere, jo lehet egy olcsobb is, de ha navigalni akarsz vele, akkor azert legalabb a BT legyen benne!
-
tuser
aktív tag
válasz
nightmare13 #11146 üzenetére
Reménykedtem hogy nincsenek nagy igényeim a GPRS-EDGE-UMTS kombóval
A Huawei S7 játékot én is nézegetem, a 7" -t viszont egyelőre valahogy "nem érzem" milyen lenne.
#11147 gipsztigris : Ja ... Mózesnek adtak kettőt, elcseszte, de gariban kicserélték másik kettőre.
#11148 tvamos : Kb. stimm ... ha jól rémlik, tokkal vonóval ( PDA, térkép, övtok, tartó, ... ) volt 60k körül.
Ez lenne az első tab, ami ráadásul nem a "klasszikus" tablet-feladatokat ( MSN, YouTube, videózgatás, ... ) látná el elsősorban, így meg vagyok lőve.
Az árat azért kéne többek közt alacsonyan tartani, mert az említett max árba ( 60k körül ) nem ártana ha beleférne egy normálisabb BT -os GPS/TMC vevő + térkép, mivel tabletnél első blikkre a-GPS a módi.
-
Luissimo
veterán
válasz
#65675776 #11137 üzenetére
Szerintem meg arra utal , hogy szeretne olcsóbban hozzájutni, de ezt csak úgy tudja megtenni, hogyha rajtakívül legalább még 9 emberkét összeszed a vásárlói csoporthoz.
Szerintem ez teljesen rendbenlévő igyekezet.
Más topicokban is , pl. a fülhallgatósban is találni ilyeneket, amikor a szállítási illetve postaköltségek minimalizálása céljából agitálnak ilyesmikre emberkék emberkéket.
szerintem. -
nightmare13
őstag
Az a baj, hogy ami natív 3g képes készülék, azt ennyiért nem kapsz, Huawei s7 slimből lehet kifogni párat 40 környékén, de az ugye csak 7 colos képernyő... Választania kell sajnos az embernek, vagy egy elfogadható tablet 30-40 k körül, de nuku 3g, vagy kb 70-80k, és akkor már van 3g is...
Persze Dongle-lel megoldható a net, csak az meg kicsit macerás...
-
tuser
aktív tag
Üdv.
Röviden : Tablet kő'.
Hosszabban :
Adott egy jó kis Airis T620 PDA. Eddig hűen szolgált, tette a dolgát, de kicsit eljárt felette az idő. Őt gondoltam leváltani ( értsd : minimum funkciók amiket ez tud
) egy nagyobb képernyővel ( mikor nem navigál, este az ágyban olvasgatok rajta ( PDF, net, GTalk, Y! ) ), 2&3G ( GPRS,EDGE,UMTS minimum ) kapcsolattal rendelkező tabletre.
Célösszeg : huszon-harmincon ezer forint, használt esetén beszámítás.
Max összeg : A jelenlegi vételi ára.
Garancia : Minimum fél év.A megadott paraméterekre tudnátok mondani pár típust ?
-
KisTopi95
aktív tag
-
keccsa
aktív tag
válasz
Sanzaa #11136 üzenetére
Azért nem olyan rossz az a Flyer...
Nekem eddig nem volt vele program-kompatibilitási problémám, kellően gyors, első osztályú a kijelzője, és nemsokára jön rá a gyári ICS (most 3.2 van rajta, mely szintén gyári frissítésként jött).
Szerintem még ma is megállja a vas a helyét, a minőségét meg össze sem érdemes hasonlítani a 60-80 ezres táblákkal! -
KisTopi95
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok a fórum "lakóihoz", hogy az eken m009f típusú tabletem, úgy néz ki hogy megadta magát. Legalábbis a rom része. Azonban ezen nincsen usb port, illetve külső toldóval tudok rá pakolni, de nem látja a gép. Tudnátok segíteni, hogy megoldjam az android logo lefagyásos dolgot? Hozzáteszem, hogy nem sűrűn dolgoztam még androiddal, így elég alap alatti a tudásom belőle. Ha lenne valaki olyan kedves, hogy elmagyarázná, nagyon részletesen a dolgokat megköszönném.
Kistopi
-
jani32
tag
Sziasztok!
Tabletekben lévő memóriával kapcsolatban érdekelne a tapasztalatotok, véleményetek.
Az ICS-s gépek kényelmesen, akadás mentesen tudnak működni 512 MB memóriával is, vagy inkább az 1 GB-ot igénylik?
Vagy ez teljesen független az ICS-től és csak annyi a lényeg, hogy a nagyobb memóriával szerelt androidos gépek több programot képesek egyszerre futtatni?
Tehát 512 MB is tökéletesen elég tud lenni?
Ahogy kezd fogyni a memória az android nem zárja be az éppen nem aktuális folyamatokat?(A kérdések azért merültek fel bennem, mert a 7 collos ICS-s gépemen néha komoly lassulást tapasztalok, főleg böngészéskor. Ainol Advanced II)
-
hossszú
őstag
válasz
kelzsoca #11132 üzenetére
Igazából mindegy, de lehet inkább a kisebb méret felé hajlok a könyebb hordozhatóság végett.
Van még egy másik lehetőség is a T-nél igaz itt kisebb a választék viszont kedvezőbbek a feltételek , táblagép intrenet mellé. -
keszo
őstag
Ha feltelepítem a magic code nevű progit egy paladinra, akkor van rá esély hogy a PES 2012 Pro elinduljon vagy valami más kel hozzá. Tudnátok ebben segíteni?
Előre is köszönöm -
-
hossszú
őstag
Tabletet szeretnék venni, két tipust néztem ki de nem tudok dönteni, szerintetek melyik lenne a jobb választás?
1, Huawei Mediapad
2, Huawei Ideos S7 Slim 3G
Esetleg más tipust is javasolhattok.
WI-FI, GPS, 3G, Bluetooth, USB kell. -
tvamos
nagyúr
válasz
GLevi91 #11100 üzenetére
Szerintem, egy atlag 10"-os, mint az enyem is, inkabb nehez arra, hogy egy kezben tartva olvasgass rajta. A 7-es baratsagosabb. Egy 8" koruli 4:3-as lehet a legmegfelelobb arra, amit irsz. Az mindenesetre biztos, hogy legyen legalabb 1024x valami a felbontas. En is ilyet keresek! (De en kiegyezem a 7-essel siman.)
-
zacsek21
tag
Sziasztok!
Eloszor is kostonom h vegetvetettetek ennek a concorde kalvarianak masodszor szeretnek kerdezni valamit! Adott egy konyv amit pc-n lementettem pdf formatumba...ez kb soksok fajlt jelent amit igy kulon kulon kell megnyitogatnomszoval a kerdesem az lenne h akar pc de inkabb androidon van-e lehetoseg arra hogy ezen fajlokat egybefuzve lapozhato konyvkent tudjam kezelni?
-
canniball
nagyúr
válasz
nightmare13 #11094 üzenetére
Ja hogy december! Hol van az még kérem szépen...
-
-
Sanzaa
senior tag
válasz
GLevi91 #11100 üzenetére
Az olcsóbb hét collosok hátránya az aránylag kicsi felbontás. Emiatt előfordul, hogy böngészésnél nagyítani kell(800*480)
De ugye azok tényleg hordozhatóak, mert kabátzsebben is elférnek.
A 10 coll körülieknél már nem kell nagyítgatni a böngészésnél, élvezetesebb rajta a filmezés és gyakran teljes méretű USB portokkal is felszerelik őket, így nem kell átalakító kábeleket lifegtetni rajtuk.
A képarány is fontos tényező. Több alkalmazás támogatja a 16:10 (9?) képarányt, de tán pdfet nézegetni jobb a 4:3-as képarány.
Ajánlom az aláírásom tanulmányozásátEgyébként én tíz collos párti vagyok. Majd legfeljebb kabátból eggyel nagyobb méretűt veszek
-
tjb007
nagyúr
válasz
nightmare13 #11102 üzenetére
-
nightmare13
őstag
-
nightmare13
őstag
válasz
GLevi91 #11100 üzenetére
Hordozhatónak mindkettő simán hordozható, csak ugye az egyik még belefér egy kabátzsebbe, vagy nagyobb farmerzsebbe, míg a másiknak már hordtok kell
Netezési élmény, valamint a jegyzetelés is talán könnyebb egy 10 colos konstrukción, de ha sokat szeretnéd előkapni utcán is, akkor a kisebb a megfelelő valószínűleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Ipad mini 7 csere Legion go-ra (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest