- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #61326 üzenetére
Szia,
Beelink GT MINI-A = androidtv
Beelink GT1 MINI = normál android.
Hardver ugyanaz. -
válasz
SunMount3r #61326 üzenetére
Apa kezdőőődik..................
látom ide megint csak okoskodni jöttél, és ugyan ott tatrunk mint hónapokkal/évekkel ezelőtt nem akarsz te semmit venni csak okoskodsz!
Nem örülsz ha segíteni akar neked valaki(nem csak én)
láthatod amit linkeltem olcsóbb még így is!
a Beelink GT1 MINI és GTmini - A 1:1.ben ugyan az csak a firmware más rajtuk simán feltehető oda-vissza egymásra a 2 box firmware-e szóval mind1 melyiket veszed a hardver ugyan az egyik sem újabb!
és még mielőtt jobban elfajulnak az indulatok kérlek ne húzd ki újból a gyufát nálam
-
válasz
SunMount3r #61323 üzenetére
~82.dolcsi az hogy lesz 22.e? az inkább 25.e
GB-ről 74.4 ért kijön cakk-pakk
de igyekezz ha kell mert 1.db van már csak belőle
-
tibi970307
tag
válasz
SunMount3r #57752 üzenetére
Valóban, ilyenkor az erősítő DAC-ja működik. Akkor tényleg az SPDIF lehet az oka. A Kodiban átnéztem, nincs semmi bekapcsolva. Lehet majd kipróbálom HDMI-n keresztül is.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #57601 üzenetére
Akkor ahhoz prémium high-speed kell. Megbeszéltük
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #57590 üzenetére
Nem értem mi a gondod. 4k60p-hez kevés a high-speed, ahhoz ultra high-speed kell.
-
tibi970307
tag
válasz
SunMount3r #57595 üzenetére
Bocsi, a legfontosabb, a termék linkje lemaradt.
[link] -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #57587 üzenetére
HDMI.org hiteles, újságcikk nem.
Ezt ajánlom még: https://en.m.wikipedia.org/wiki/HDMI
High-speed cable 4K30p-ig, premium high-speed 18gbps-ig (ez nem tom' milyen felbontás, de inkább egy köztes lépcsőben tűnik).
Ultra high-speed: 4k, 8k, 10k ... Ez mindent visz 48gbps-ig.
Tehát 4k BD playerhez elég a high-speed kábel.
4k60p-hez ultra high-speed. -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #57585 üzenetére
Ha a high-speed plecsni ellenére elbukik a kábel, akkor azt vissza kell vinni, mert "hibás".
Pont elég ez a plecsni. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
SunMount3r #57567 üzenetére
Köszi
Féltem, hogy aranyozott kábelekről lesz szó.De nem
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #57563 üzenetére
Nem tudom, de LCD tv esetén ha nincs black frame insertion akkor max a háttérvilágítás villogtatast tolhatja 120ban, a kép az sample and hold...
-
Mankó
veterán
válasz
SunMount3r #57468 üzenetére
Hidd el próbáltam már mindent a tv-n. Adott jelenetekkel hasonlítgattam össze. Ez a legelfogadhatóbb, az összes többi verzión még ennél is jobban akad.
Ha tudsz jobbat szívesen fogadom, de a minden Ki - itt nem segít.
A tv-s youtube HDR-re értettem, ott is ki kellene azért írnia nem?
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #57244 üzenetére
Mindre van megoldás, jobb hűtést lehet faragni rá olcsón - van aki nem akar/mer faragni
a Wi-Fi-t is pótolni lehet - de miért pótolná ha van jó is
Most írhatnám, hogy elenyésző azok száma ebben a Topic-ban is, akiknek pont Minix Box-uk lenne. - vagy esetleg nagyon sokról nem tudsz.
Nem tudom technikailag mennyire más most ezeket az új SOC-okat támogatni, - újabb kernellel működnek és jobb mindenben, a régi Soc-ok úgy tűnik, hogy maradnak a régi kernelen, így azt kell elfogadni.
de ha ugyan olyan lenne, mint az S905X és az S912 esetén, akkor miért nem működhetne ez is ugyan úgy később az olcsó "noname" Box-okkal? - mert nem fog, leginkább a sok, összetákolt Wifi/BT chip miatt nem lesz ua és akkor még ott a gányolt bootloader, stb. A Beelink a jobbik a rosszak közül és nem olcsó.
De ezt így már ilyen rövid idő alatt látni/tudni lehet, hogy ez áthidalhatatlan gond lesz és nem is változhat a jövőben? - mi számít rövid időnek? hónapok óta megy az S922X-re a fejlesztés és a fejlesztők nem nagyon akarnak különböző Android TV boxokat támogatni, ami van és esetleg működik akkor boldogság van, esetleg ha van hozzá elérhető firmware akkor ez/az javításra kerül de ahol falba ütközik az ember ott már nem lesz semmi, ezért inkább az SBC-re fókuszálnak 100%-ban.(#57251) SunMount3r
Ami jó az drága, az SBC-k is Minix árban vannak, a GT-King is annyi pedig az még lutri is, mert van ami nagyon sz@r, szóval ha jól összerakott eszköz kell akkor fizetni kell érte, N2, Vim3, stb. -
dugesz77
őstag
válasz
SunMount3r #57244 üzenetére
Pedig sok Minix-es van itt is csak nem tudsz róla ,mert ők nincsenek megakadva apróságokon ,hogy nem megy a táv vagy wifi , mert klappol minden (most az elszállt tápot ne vegyük ide) . Nagyon össze vannak rakva jó minőségű cuccokból érdemes megnézni szétkapva de például remek minőségű az analóg füles kimenete nagy impedanciájú fejeseket is meghajt kellő erővel minőségben, wifi is bitang jó ,erős nem szakadozik .Egy U1 nálam is megy hónapok óta leállítás nélkül az is csak frissítés miatt esetleg. A többi boxomat pár hét/nap alatt megeszi az itpv kapcsolgatás /youtube ez meg érzéketlen az ilyenre. Én nem bánom azóta sem ,hogy megvettem .
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #57239 üzenetére
Mindig is jobb volt, most is gondolom az. Jobb a hűtése, nem kell szétszedni, pasztázni. Megfelelő minőségű anyagból van, jók a csatlakozások, van RTC (Real Time Clock), táv is működik különösebb mókolás nélkül, droidja is jó. Egyébként nem a régi SoC-okról írok, az újak között nincs Minix. Rengeteg egyéb boxot használtam, főleg amiken jól ment a CE de volt pl. amelyiken nem volt Wifi (M8S Pro+). Egyébként a korábbi S912 és S905/X/W/D boxokon menni fog a CE, nem fog megszűnni viszont elég nehézkes már a beszerzésük így arról már beszélni nem nagyon lehet, inkább az újakról érdemes és ebben az esetben inkább az SBC-k felé mozdultak a fejlesztők és azt a vonalat akarják 100%-osan támogatni, a többi box már tényleg a szerencse kérdése vagy netán egy lelekes felhasznákó vagy fejlesztő érdeme lehet. Beelinken is azért indult el a CE, mert küldtek néhány boxot, de ennyi, mindegyiknek van hibája, segíteni viszont nem akarnak így a GT-King kb. ennyit fog tudni, nincs értelme vesződni a hibáival, pedig egy jó box lenne.
Egyáltalán nem zavar, ha olcsó, netán egyáltalán nem ismert boxot vesz valaki viszont ne csodálkozzon ha nem megy minden flottul ha CE-t használna, droidról meg ne is beszéljünk. Ha kell a 100%-os CE támogatottság akkor SBC a nyerő és ez a fejlesztők véleménye. -
walter70
tag
válasz
SunMount3r #57198 üzenetére
Ilyet még nem csináltam,de kipróbálom.
-
walter70
tag
válasz
SunMount3r #57190 üzenetére
Hát,ha be tudnám kapcsolni,akkor jó lenne ez is.Arra gondolok,esetleg egy frissítés majd megoldja.
-
easy...rider
őstag
válasz
SunMount3r #57090 üzenetére
egy kis segítséget tudsz nekem adni? úgy látszik noob üzemmódban maradtam és nem boldogulok a dologgal
ez a 2 app úgy működne hogy egymás közt kommunikálnának, ugye jól értem? -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #56997 üzenetére
Ezért kell különböző profilokat használni.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #56927 üzenetére
Mert BT-re van hang átviteli szabvány?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
SunMount3r #56811 üzenetére
És még ha csak ezek lennének
-
dugesz77
őstag
válasz
SunMount3r #56666 üzenetére
Megoldja erőből. De szerintem le lett írva már párszor. Pi2 -re megvettem a licencet anno és volt ,hogy újratelepítésnél be sem írtam újra ,annyira nem néztem ilyen formátumokat,hogy nem zavart.
Persze a kinézet lehet valakinek hátrány de elég olcsón lehet hozzá dobozokat venni/nyomtatni. A nagy előnye szerintem az ,hogy 1 féle hardver van mindig. Alapból működik a wifi,BT,CEC stb. nem kell .dtb vel szórakozni kiírod a képfájlt és onnantól használható. Nagy rajongó tábora van hamar megoldják a gondokat. -
sub71
aktív tag
válasz
SunMount3r #56638 üzenetére
Köszi, még nem próbáltam. Most kicsit utánaolvasok aztán nekiállok.
-
sub71
aktív tag
válasz
SunMount3r #56635 üzenetére
MEDION LIFE MD 86783 Gigabit-es LAN van benne, A processzor egy 1,3 GHz-es ARM 5 (Feroceon) és a RAM 256MB
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #56568 üzenetére
Ha nem voltál tisztában az előzményekkel kár is volt hozzászólni mert tudtad te is nagyon jól, hogy ennyi pénzért nem kapsz teljes értékű 4K HDR képes készüléket nem, hogy újonnan még használtan sem (ezért vettem kötekedésnek) ugyanúgy Beni2360-nél sem értettem a visszakérdezést... csak már az este nem volt kedvem ezzel annyira foglalkozni. Nem Új hozzászólást írtam, hogy ne vegyetek 20,000 Ft felett gépet mert nem éri meg, hanem Választ egy kérdésre. És többnyire akkor is jobban jár az ember egy x86 alapú géppel, Kodi-ra, MSRepo-ra magyar tartalmakhoz egy ilyennel, HA-n van is ilyen masina AMD T56N APU-s már 10K Ft-ért, FullHD-ig bőven jó, mert ott van egy Windows is, ami biztos, hogy nem zsákbamacska mint a sufni Android rendszer többségében a boxokon.
Szerinted mennyien használnak itt 4K-t és HDR-t, talán 10%, eléggé szűk réteg.
Ezek a box-ok rendben vannak, CE-vel filmnézésre, de ha már más igények is felmerülnek mint a böngészés, ott már igen csak elhasal ez a dolog, és miért ne lehetne a kettő dolgot ötvözni, egy ilyen x86-os géppel kényelmesen lehet böngészni, és a film élmény is megvan 20,000 Ft körüli összegért FullHD-ig. -
cof
veterán
válasz
SunMount3r #56559 üzenetére
Nem értem, hogy miért kell ezt ennyire kiforgatni...
Oda is írtam, hogy 20,000 Ft nálam a teteje, nem érdekel engem se a 4K se a HDR.
Arról nem beszélve, ha olvastad az előzményeket, a kérdező egy weboldal-ra keres box-ot. Ott nem, hogy HD forrás nincs de még csak közepes SD sem, hanem csak 240p.
-
bl4ze
veterán
válasz
SunMount3r #56333 üzenetére
Én sem tudok egy műanyag, vékony "soundbar"-t elképzelni.
Ez egy nagy, nehéz és masszív doboz benne minőségi Magnat cuccokkal. 100watt, nem 2x10w mint ezek a Xiaomi, Blitzwolf és társai soundbar-ok.
Ez még egy elfogadható cucc, korábban volt 5.1-es rendszerem, de amikor házba költöztem nem akartam már mindenfelé vezetékeket az 5.1 rendszerhez.
És mivel ez állati jól szól, ennyi kompromisszumot megért.Tudom, vannak vezeték nélküli 5.1 / 7.1 rendszereki is, de nem akarom a nappalit tele szórni hangfalakkal, hangszórókkal.
Én ezt még egy Black Friday-on csaptam le egy budapesti audio boltban, nem volt nekem 120-150 ezerbe a cucc, mint az akkori ára. (talán 60-at fizettem érte ha jól rémlik)....
-
bl4ze
veterán
válasz
SunMount3r #56330 üzenetére
Igen, az. Nagyon masszív cucc, elég durva a súlya is - és igen bass hangszórók.
Nagyon kemény a cucc, atom jó a hangzása, csak már nem egy mai darab ugyebár....
Ha autós hangban otthon vagy akkor tuti mond a "Magnat" márka valamit
Ez is baromi jó cucc, csak hát igen technikailag nem 5.1 már stb. de baromi jó a hangzása, megremeg alatta a tv állvány, jól szól de kicsit már kifutott darab.... -
bl4ze
veterán
válasz
SunMount3r #56326 üzenetére
Ok,értem.
A sounddeck-en általában fix a hangerő, a tv-hez állítva, a boxon/playeren szoktam állítani ha filmet/sorozatot nézek a saját távjával.
Egy ilyen sounddeck-et hajt meg a box, a tv-ből jön HDMI-n oda pedig "optical" megy be :
Mi lenne ehhez az optimális, jó beállítás szerintetek ? Köszi.
-
Pelican
őstag
válasz
SunMount3r #56126 üzenetére
Ha le tudja játszani szoftveresen erőből, akkor nem mindegy?
-
LógaGéza
veterán
válasz
Most direkt letöltöttem egy DVD formátumú filmet (bevallom derekasan, nem volt már ilyenem évek óta), és tökéletesen lejátsza, a proci is nagy ritkán ugrik fel a 600Mhz-es alapsebességéről 1500Mhz-re, 90% idle mellett. Vagyis attól függetlenül, hogy nincs benne HW decoder, észre se lehet venni.
Az 1080i MPEG2-es fájlokkal már van gondja, viszont itt se pörög túl a proci, inkább valami a kodek körül lehet, de a VC1-es kódolású sample-m is szépen megy.
Általad említett FHD Remuxot tudsz küldeni? Kíváncsi lennék rá. Akár privátban is. -
ztsoft
őstag
válasz
Nem csak a tervezők hibáztak (igaz, választhattak volna másik SoC-ot), maga a SoC nem támogatja. Úgy gondolták, hogy majd erőből megoldja szoftveresen. Idézet a pdfből.
"The MPEG-2 and VC-1 Hardware decoders have been removed (or disabled), so keys for them are not going to be available. The respective codecs can be easily decoded on the ARM in software."
Forrás, 22. oldal. Amúgy van jó oldala is, nem kell külön megvenni a licencet.
-
dugesz77
őstag
válasz
SunMount3r #56119 üzenetére
Alap virágboltos cuccokat néztem de majd holnap ráeresztek valami teszt csomagot .
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
SunMount3r #56101 üzenetére
Ja, lehet, sőt valószínű, de egy darabig még lesznek frissítések.
Volt egy Med600-as boxom. Arra kb. 2 évig jöttek frissítések, utána semmi. A Mede8er ma kb. 6 éves és máig sokan használják, pedig alapvetően sokkal rosszabb a képminősége és természetesen sokkal "butább", mint egy S912+Kodi. Ha ebből indulok ki, akkor az S912 még jó darabig ki fog szolgálni, arról nem beszélve, hogy az ára szinte nevetséges a mai "elvárásokhoz" viszonyítva.
-
Bacusuz
őstag
válasz
SunMount3r #55973 üzenetére
ezeket bekapcsoltam. A tv info gombja ha a gt king hdmi-n van akkor minden esetben 3840x2160p-t ír
mindegy hogy :
-csak az android kezelőfelületet látom
-kodi kezelőfelületet látom
-kodi 1080p filmet nézek
-kodi 4k filmet nézek....a hds t sdr és fordítva ki vannak kapcsolva.
na ilyenkor mi van? -
cof
veterán
válasz
SunMount3r #55953 üzenetére
Nem hiszem, hogy tanítható, a programot amit vezérelnél vele, kell rávenned, hogy ha megnyomod a power gombot X funkciót végezzen.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #55951 üzenetére
"Mondjuk így se lenne jó, mert ezen a meg a Power gomb csak a Beelink Box-al működik."
Igen mert a power része infrás, ehhez kell egy infra vevő a fogadó eszközhöz pl. PC-hez, és betanítható.
-
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #55929 üzenetére
Rendelés előtt ezeket kell tisztázni...
itt látszik hogy árban sem egyforma: [link]
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #55880 üzenetére
Nekem volt pár Pi, semmi baj nem volt a képminőséggel. A felskálázás még jobb is volt mint az Amlogic-nál.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #55872 üzenetére
Mivel megjelent a Pi 4B, nemsokára lesz 3D MVC támogatás 4k HDR-rel együtt: [link]
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #55872 üzenetére
Még csak arra van jel, hogy 1-2 boxra lesz CE, N2 tulajok próbálgathatják, de még az elején járunk. Beelink GT-King-hez még nincs is jól működő CE. Ha már van működő CE akkor lehet finomítani. 3D-t meg nem minden készüléken lehet tesztelni, az új 4K TV-k nem támogatják, régi TV-k amik esetleg támogatják a 3D-t azok meg HDR-ben nem túl jók.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #55763 üzenetére
CE alatt nem számít a + 1GB. 6000-ért meg a hülyének is megéri.
-
kemperlama
csendes tag
válasz
SunMount3r #55722 üzenetére
Koszonom az infokat!
Media lejatszasara Kodi-val hasznalnam, igy talan kevesebb a kompromisszum (illetve lehet mindnefele stream alkalmazast is hasznalni).
-
spgabor
aktív tag
válasz
SunMount3r #55599 üzenetére
Leteszteltem az elemet teszterrel terhelésen, fullos még. Duracell van benne, kb két hónapos.
(#55602) Martin Eden: Programhiba a gyanúm, eddig még nem jött elő soha. Remélem nem is fog többet. Most kinyomtam, kíváncsi leszek, hogy következő bekapcsoláskor mit fog csinálni.
-
Pelican
őstag
válasz
SunMount3r #55581 üzenetére
A VIM3 tesztjekor majd kitérek erre is.
-
Pelican
őstag
válasz
SunMount3r #55579 üzenetére
N2-n néztem az androidot, írtam is a bemutatóban. de nem tudom mit értesz teljes értékű, normális androidon. Dual booton dolgoznak a hardkernelnél, a cél hogy android-ubuntu-ce bootolható legyen egymás mellett.
-
Pelican
őstag
válasz
SunMount3r #55529 üzenetére
Szerinted mi a fejlesztők szándéka?
Minden olyan készülékre lesz CE, aminek a gyártója hajlandó együttműködésre (szoftver, hardver támogatás).
A két említett készülék gyártója elviekben már belement az együttműködésbe.
Ha teljesítik is az ígéretüket, akkor hamarosan lesz CE is rájuk.
A Beelink necces, fake ramot adni nem épp a legkorrektebb gyártói hozzáállás, de meglátjuk jó útra térnek-e. -
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #55375 üzenetére
Azért változnak majd a dolgok, biztos vagyok benne..
-
stig7802
újonc
válasz
SunMount3r #55073 üzenetére
Várok egy kicsit, hátha kijön valami használható fw. Közben meg kipróbálok más lejátszókat is. Köszönöm.
-
daver88
aktív tag
válasz
SunMount3r #55056 üzenetére
igen, így már próbáltam, de ha ez be van jelölve, akkor nincs hang...szóval mindenképpen a DD átkódolás engedélyezését kell kijelölni, hogy működjön a dolog...
köszi!
-
darvinya
titán
válasz
SunMount3r #55006 üzenetére
Pont ezért nem tartom értelmesnek a 3 irányú gyorsulás mérőt rajta.
Mert bármi másra használni, már drága kiegészítő lenne, miközben van erre olcsóbb és jobb. -
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #54998 üzenetére
Ezek jó kérdések.
Szerintem ez most még senki sem tudná megmondani, de hátha egyszer megvalósulnak.
CE viszont szerintem nagyon hamar lesz rá, mivel az előző SBC-k is támogatottak voltak. -
satel
tag
válasz
SunMount3r #54878 üzenetére
Akkor lehet, maradnék Amlogic boxoknál. A mostanival a NETFLIX 720-ban, az HBO GO 1080-ban és a 3D felezve ment.
Tudsz mondani nekem olyat, amit te most meg is vennél?köszönöm
-
kikinda2
tag
válasz
SunMount3r #54864 üzenetére
Egyetértek veled. Ha a PC simán lejátssza, talán érdemes lenne a CE dekódolás filtergráfját is úgy alakítani, hogy ne okozzon gondot neki. De ez ugye a fejlesztők döntése. Ha azt mondják, hogy csak a sztenderd fájlkódolást hajlandók támogatni, akkor ez van. Egyébként nyilván nem akarnak vesződni a nem sztenderd estekkel és ez is érthető valahol.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #54795 üzenetére
Ilyenem van, jó cucc.
-
lemmy9
őstag
válasz
SunMount3r #53633 üzenetére
A belső tárhely mappáit nem nyitja, csak pipázik
Megnézem ezt a kijelölés izétt, köszi. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
SunMount3r #53397 üzenetére
Nem rossz! Már én is néztem...
(#53398) blakey: Köszi, de ez a táv szerintem nagyon csúnya.. Valamennyire számít a külcsín is..
Mellékesen, már nem világít az X92 felirat.. lehúztam a csatlakozót.. Lám, annak is lehet örülni, ha valami nem működik rendeltetésszerűen.
Viszont... egy csavar sincs a box aljában. Leszedtem mind a 4 gumitappancsot, tök feleslegesen. Gondoltam, hátha 1 db van benne, de nem volt, így csak a fedelet kellett lepattintanom. Már ezen is spórolnak odaát?
Viszont, legalább tisztességes hűtőborda van benne, normálisan rögzítve. -
tobias40
veterán
válasz
SunMount3r #53275 üzenetére
Köszi,akkor így marad..
-
powers
tag
válasz
SunMount3r #53165 üzenetére
Köszi,majd ezzel is teszek egy próbát,most azt tesztelem,már egy harmadik pendriveon,hogy nem e okozhatja az aeon nox silvo skin,és a kiegészítői,mert eddig az után installáltam a hbo go-t.viszont most egy szűz CE -n,amire még csak az hbo-t tettem fel,egyelőre megy.
-
powers
tag
válasz
SunMount3r #53163 üzenetére
Na de kodi 17.6 ban nem megy az HBO GO úgy tudom,csak 18 tól.azért váltottam 18 ra.a másik,az a shitty build az mi?
-
syler123
veterán
válasz
SunMount3r #53143 üzenetére
Valóban, eu express-el 16791Ft. Ennyit már nem ér, ennyiért van 3gb-os Vorke Z6 plus.
-
Lacko66
tag
válasz
SunMount3r #52977 üzenetére
Nincs változás, 4k van, HDR nincs.
Igaz, nálam se volt azóta semmilyen frissítés, ugyanaz a CE rendszer, ugyanaz a youtube és inputstream addon. Annyit próbálgattam, hogy az Inputstream beállításoknál a Min bandwith-et 10.000.000-ról több más értékre is állítottam (5M, 20M, 50M) de nem láttam semmilyen változást. Ezt a 10M-et blakey egyik korábbi hozzászólásában olvastam de igazából nem értek ehhez annyira, hogy tudjam mit befolyásol. -
tkomlosi
aktív tag
válasz
SunMount3r #49731 üzenetére
de, viszont, amíg minden működik normálisan, addig nem zavar
főleg tévézünk rajta és nekem ebben tetszik legjobban a live tv, ahogy meg van oldva -
mpo
veterán
válasz
SunMount3r #49672 üzenetére
Mindkettőnél 23.976 fps van, de ha 25 fps-sel ment a lejátszás, akkor a 20 perc alatt összejön a 10 sec csúszás.
A kodi.wiki-ben nem találom a whitelist leírását. -
MCs88
aktív tag
válasz
SunMount3r #49568 üzenetére
Ismerem ezeket, de jelenleg 10ből 9 indításnál rendben működik minden, szóval inkább használom
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
SunMount3r #49437 üzenetére
Igen, húú ezt köszi ha az amire gondolok jelen pillanatban
, mert távirányítóról elég rossz pötyögni a virtuális billentyűzeten.
-
kenand
veterán
válasz
SunMount3r #49422 üzenetére
99%-ban LibeElecet használok, ott nem kell külső player a Kodinak., de most TV stixes kivitel kellene, abból elérhető áron, meg csak olyan van amire egyelőre nem megy a CoreElec
-
kenand
veterán
válasz
SunMount3r #49420 üzenetére
Igen, tudom, tábla gépen ha le van töltve a film azt szoktam használni, de a Kodi sokkal jobb, lekezeli a SAMBA hálózatot, feliratot keres stb. Csak 7.1-es androidtól dobták a KODI Amogic támogatását.
Tehát max beleintegrálom képi lejátszónak az MX payert a Kodiba... -
Pelican
őstag
válasz
SunMount3r #49399 üzenetére
Igen.
Ilyen. -
LógaGéza
veterán
válasz
SunMount3r #49327 üzenetére
De a hangot veszi. Most úgy van összekötve, ahogy szokás, box - AVR - TV. Tökéletesen megy minden, csak a TVn nincs HDR. Van nálam most egy splitter, azzal annyi a baj, hogy FullHDt visz csak át, viszont a hanggal nem volt baj, mikor bekötöttem.
Értem amúgy mire gondolsz, de akkor ez a baj közvetlen bekötésnél is problémát jelentene, akkor meg most se lenne hangom. -
LógaGéza
veterán
válasz
SunMount3r #49324 üzenetére
Az AVRem nem tudja a HDR továbbítást, csak a 4K-t. Két opció van, vagy veszek egy másik erősítőt, vagy közvetlen viszem a TVre a képet, és az AVRre pedig a hangot. A második perpill költséghatékonyabbnak tűnik
-
válasz
SunMount3r #48934 üzenetére
sz.tem neked ez az infó totál mind1, MERT SOHA NEM LESZ EGYIK BOXBÓL SE NEKED!
Csak trollkodni jársz ide......
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #48902 üzenetére
Mert sokan nem veszik észre és nem is érdekli őket valamint a gyengébben hűtőtt eszközök túlmelegedhetnek. De kb. pont azért amiért nincs benne a legtöbb táv. Azt tesznek bele a fejlesztők amit csak akarnak, eleinte benne volt, de sok panasz volt túlmelegedésre illetve nagyjából olyan szintre lett hozva az S912, hogy nem feltétlenül szükséges, akit meg zavar az apró röccenés (engem igen) az úgyis megoldja. Az is előfordulhat, hogy közben megtalálják a megoldást és akkor már nem fog kelleni.
-
mpo
veterán
válasz
SunMount3r #48780 üzenetére
De amúgy ha lenne, akkor is, egy sima infrás távval kínszenvedés az egér pointer irányítása és a böngészés.
A tévét sem használtam internetezésre, mert nem arra való.
A Minixen az Androidot is a Smartyoutube app fölrakása céljából indítottam el, de a gyári távval, gyári Androiddal mennie kellene a böngészésnek is, ha már így adták le.De bocs, hogy segíteni akartam.
Köszönöm a segítséget, nem bántani akartalak, de olvasom a topikot, a távokról is tudok, nekem most ez van, CE+Kodival működik is, csak az Android fogott ki rajtam. -
mpo
veterán
válasz
SunMount3r #48771 üzenetére
A kérdés ez volt
Mit kellett volna a távirányítón megnyomni, hogy sikerüljön?
és nem az, hogy mit vegyek. -
jocoka75
tag
válasz
SunMount3r #48490 üzenetére
Egyenlőre 165cm-es full hd tv van ,én azon nézném a Minix u1-et ,de benne van az 1éves tervbe a 4K ra csere.
Egyébként van nekem egy média boxom/Strong srt 2402 tv Tuner is egyben ,de szaggat a 4k rajta pedig játszani kéne leírásában szerepel. S905w proci van benne és 1gb ram amit én keveslek 8gb tárhely. Egyébként Tuner része első osztályú 😀 -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #48378 üzenetére
Ja sorry, a DirtyRegions-al kevertem, szóval ha azt ki/be kapcsolja akkor nem javul meg?
-
xtend
senior tag
válasz
SunMount3r #48242 üzenetére
Most nézem csak milyen boxot linkeltél. Ehhez pont van a Tanix-nak is frissített dual system-je, 2018-as (Alice UX droid + LE 8.2) na meg persze mexel mester dualja.
Mexel: te ezt próbáltad már vmelyik Tanixon ? [link] -
ztibor
senior tag
válasz
Ha hetente megkérdezed se lesz más a helyzet.
CE-vel használom a X96mini-t 2/16-os.
Jelenleg 157 torrent-el (transmission), 456MB-t memóriát használ, kb 15-20%-os CPU használattal, 62 fokos procival.
FHD filmeket nézek vele, soha egy gramm akadásom nem volt még, HBO GO akadás nélkül megy, a 7.1-es erősítőmre is kiadja rendesen a hangot.
Youtube kis állítgatás után FHD-ben szépen megy.
Szóval arra amire vettem nekem tökéletesen megfelel. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Olvasd újra az összefoglalót.
-
syler123
veterán
válasz
SunMount3r #48247 üzenetére
Pl amit felettem írnak?
(Ami érdekes: CE alatt nem volt muszáj bekapcsolni minden deinterlacing-es videónál a deinterlacing kapcsolót, mert lejátszotta azokat. ( nem mindent, de sokkal jobban mint néhány más gyártóé)
De szíved joga megspórolni a 2000ft-ot, eszem ágában sincs meggyőzni senkit... Mindenki azt vesz amit szeretne.
-
syler123
veterán
válasz
Én biztos nem vennék W-s boxot. Spórolsz 2eFt-ot az megéri a szívást vele?
-
xtend
senior tag
válasz
Mint már írtam korábban is, 3 boxból nekem 2 S905w. Egy W95 és egy új Tanix TX3 Max. W95 drodja sz@r, de mexel dual systemjével jó volt az is. Jelenleg legújabb CE fut rajta 4k-s videót is szépen játsza, röccenés nélkül, de csak 30Hz-en. Akinek nincs "profi szeme" mint nekem nem lát rajta semmi különöset a 60hz-hez képest. Mint ahogy mexel kolléga is írta az új w-s boxok már droid alatt is jók. A tanixot droid alól használom mert CE alatt nincs rajta BT. De meglepett, hogy a tesztvideok (deinterlacing) zömét jól lejátsza, nem kockásodik, de pont ezt írta mexel is egy másik box végett. Szvsz a Tanix mellett szól, hogy távja alapból támogatott CE alatt. Nyugodtan vehetsz az ismerősödnek egyet! Kivéve ha 4k 60hz-en kell.
-
Pelican
őstag
válasz
Miért nem olvasol vissza egy kicsit?
-
válasz
SunMount3r #48120 üzenetére
Te már kib@szottul fárasztó vagy!
állandóan csak kérdezősködsz, mindenféle boxokról, FOGTECHNIKUS létedre vegyél már egy kibaszott BOX.ot 10-15.e Ft.ér, és had nyugodjunk mát le kicsit a hülyeségeidtől!
Úgy húzod ezt a box vásárlást midha egy 1,5 Milliós TV.t készülnél venni!
-
rooney8
aktív tag
válasz
SunMount3r #48096 üzenetére
analógot szerettem volna hanyagolni, az optikai kimenetet meg nem ismerem, azért kérdeztem, hogy mik a lehetőségeim.
nem feltétlenül ragaszkodom az egy db hangszóróhoz. sőt elolvastam az összefoglalót, és már inkább 2.0-ban gondolkozom.
(#48097) mpo
igazából főleg anyagi dolgok miatt vetettem el, másrészt albérletben vagyok egy nem túl nagy szobában, egyelőre szerintem felesleges kiépítenem egy 5.1-es rendszert.(#48098) dugesz77
hmm, tetszenek ezek a soundbar-ok is, nem nagyon voltam eddig képben, hogy mik vannak már manapság
de lehet inkább maradok a hagyományos 2.0 felállásnál.árban egyébként olyan 30-50k körül lőném be első körben.
köszi a tippeket
-
xtend
senior tag
válasz
SunMount3r #48117 üzenetére
A gyári YT-t nem tudom, én egyből a smart YT-t raktam rá aminél választhatod milyen felbontás kell [link] 4K, full hd megy rajta.
W-s procikkal annyi a baj szvsz csak, hogy 4K-t 30fps-en tud, nem 60-on! Más "butaságot" nem találok rajta az X-hez képest.CE-t raktam rá, de ha feljebb olvasol ott írtam, hogy nincs rajta BT (lehet régebbi LE-n van, de én a legújabb CE-vel próbáltam) ezért használom droiddal, de evvel is jó a kodi (alapból rajta volt a 17.6, sok előretelepített addon-nal). Mint írtam fentebb nincs kockásodás, akadás.
Eleve wifi-vel megy, alsó szinten van a router a box pedig az emeleten, jó a "vétel". Chrome is gyors rajta. -
xtend
senior tag
válasz
SunMount3r #48111 üzenetére
TX3 Max, zsírbesztről rendeltem, svéd postán át, asszem 2 és fél hét amire itt volt: [link]
-
dugesz77
őstag
válasz
SunMount3r #48083 üzenetére
Nem tudom mi a pontos elvárás de mondjuk egy Minix U1 nek nagyon jó minőségű a beépített füles kimenete is. Esetleg lőni egyet használtan aki HDR miatt megválna tőle.
-
Beni2360
félisten
válasz
SunMount3r #48085 üzenetére
Már bocsi de nem veled cheteltem.
De akkor már mi az a VV? Szulejman? A a dél-amerikai szappanoperákban meg mér tíz éve sem néztünk főleg az túl csicsás "szép nőket"
Az utolsó az olasz sorozat ami egy vak leányról szólt már nem is emlékszem a címére de a bevezető képsor a film zenével volt szép.
A két szappan opera amit nézünk mindkettő magyar a barátok közt és a jóban-rosszban. De már kezd abból is elegem lenni éppen ezért megy az ebéd időben. Ja meg alkalmanként A mi kis falunk. Na de hál istennek különbözünk és más az emberek igénye.
Ui: Ilyen szenny műsort mint a VV + Éjjel nappal Bp.,stb elvből vannak nálam "Blacklist" Na de ez az én véleményem.
Na a legelső VV-t megnéztük és elég is volt belőle. -
dugesz77
őstag
válasz
SunMount3r #48053 üzenetére
Mecool BB2 droidja alatt az ASUS kártya nem megy (csak a hangerőálltó potméterrel lehet a rendszer hangerőt állítani de a füles kimenetre nem ad hangot ki) viszont az Ugreen hangkártya a működik normálisan.
-
dugesz77
őstag
válasz
SunMount3r #48048 üzenetére
Ez a kettő CE alatt tuti megy, csak rádugod még újrainditást sem kér. Droid alatt nem néztem, majd délután megnézem.
-
dugesz77
őstag
válasz
SunMount3r #48041 üzenetére
Én két félét tudtam most kipróbálni az ment mind a kettő. Csak át kell állítani,hogy azon menjen.
Asus Xonar U7 és egy Ugreen -
kispistax
tag
válasz
SunMount3r #47794 üzenetére
Nálam nem rendelhető.
-
zavatar
csendes tag
válasz
SunMount3r #47761 üzenetére
Szia! Poland és légegérrel 73 dollár volt. Pár nap alatt itt volt DPD-vel.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #47683 üzenetére
Mielőtt megint valamilyen elméletet kezdenél gyártani, mexel olyan DUAL rendszert fejlesztene ami nem keverendő az SD mellett futó Android-dal, annyit tesz, hogy Android mellett az LE/CE is telepítve van a belső tárhelyre és úgy nem kell SD-kártya.
-
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #47683 üzenetére
Pontosan mire gondolsz most? Sokan nem írhatták, én arra gondolok amit most ekecselek és próbálom összehozni. Az emmc-n lévő LE és Droidról beszélek.
Akkor inkább Dual System-et írok hogy ne legyen félrevezető. -
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #47671 üzenetére
Igen. Közben találtam jobb 6-os és 7-es droidos rendszert is rá, van tesztalany
-
mexel
veterán
válasz
SunMount3r #47669 üzenetére
A bootloader-re vagyok kíváncsi más romokban, nem maga a rom érdekel igazán, kísérletezek a box-al, ezen nem megy a dual rendszer valamiért, pedig azt hittem már megvan a jó megoldás. ( S912-n, k1pron már müxik, igaz még nem auto telepítős módban, kézzel kell ekecselni)
-
l.kiss
tag
válasz
SunMount3r #47566 üzenetére
A CE nagyon szuper sőt egyre jobb. Az egy másik kérdés, hogy az egyszeri user (pl. :én) újabb és újabb dolgokat szeretne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Formula-1
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest