- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű #100753 üzenetére
Megint nagyon remeg a kezem
Hogy áll hozzá az új firmware?
Mikor várható az AFR Android alá? És mikor a DTS-HD; DTS-X hang?
Ha jól emlékszem már csak ezek hiányoznak android alól a tökéletes lejátszóhoz.
De lehet inkább Nokia-ra repülnék a világító távirányító és IR vevő miatt -
-
gyűrű
addikt
válasz
gyűrű #100566 üzenetére
aldebaran #100564
A libreelec javította a hibát, amit a Coreelec is átvett, a mai ne nightlyban már jó ismét, frissíthető az omega, nem öli már meg az embuary helpert. -
vargalex
Topikgazda
-
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű #100256 üzenetére
FireTV rendszeren is?
Próbáltad mostanában a Maven-t?
Nekem abban az a szimpatikus hogy van külön fireTV rendszerre is változata.
Bár nem tudom mi lehet a különbség a sima Android változat és a FireTV változat között. Annyi biztos hogy az előbbit kell az amlogic boxra rakni. -
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
gyűrű #100067 üzenetére
Miért ne mehetne a HD?:
https://github.com/Sandmann79/xbmc/tree/master/plugin.video.amazon-test#known-limitations
(Elvi működés lehetőségét tesztelve telón működik amúgy, de ott sem jelent meg az Override HDCP status. A jelek alapján ott nincs is rá szükség, a boxon viszont gyanítom enélkül nem fog menni a HD.) -
mexel
veterán
-
mexel
veterán
válasz
gyűrű #100031 üzenetére
Ismét teszteltem friss telepítésnél a pkscout-os light estuary-t, de sajnos nem olyan sima minta gyári, ahogy lépegetek a menüben röcögős. Engem nagyon zavar. Ráadásul nem a régi seekbar van benne csak alulra teszi az új fajtát ami semmi infót nem ír ki.
Mi a francért kellett a régit eltüntetni, miért nem választható? -
mexel
veterán
-
LógaGéza
veterán
Igen, utánna is olvastam, néztem a Box R 4K Plust ebben a felettébb pompás színben
Gyakorlati tapasztalat mi vele? Mennyire használható stabilan CE alatt? Tök szép és jó amit a CoreELEC oldalán írnak, de itt visszaolvasva pedig inkább a backportolt CE-20 a megoldás, nem a CE-21. -
LógaGéza
veterán
Egyszerűen az Android TV megbízhatatlansága. Egy fárasztó nap után leülnék filmezni, és vagy nincs hang (reboot), vagy nem tud csatlakozni a NASra, vagy összevissza kapcsolgatja ki/be az erősítőt (CEC nagyon nem működik megbízhatóan), vagy nem kadenciahelyesen megy a film, amire nagyon háklis vagyok...
Direkt visszaálltam 8.2.3-ra, legyalultam a reklámos dolgokat, cseréltem launchert, de nem léptem előrébb...
Hálóban ott van a VIM3L CE-vel, ami just-works™, max akkor van hiba, ha a Youtube valamit változtat, és várni kell hogy frissüljön az addon.Nem használok streaminget, de szeretném a lehetőséget megtartani, szóval a dualboot jó lenne.
-
vargalex
Topikgazda
Ez olyan, mint a Gosund EP2 okos aljzat esetén kérni kell a gyártótól az 1.0.6-os firmware frissítést (device ID-vel), hogy Tasmota-t tudj rátenni soros port nélkül? Mert egyébként nem jelez frissítést az eszköz...
-
Joshi
titán
"Annyit kellett volna tenned hogy írsz a homatics supportnak, megadod a box szériaszámát, és kérsz egy direkt fw frissítést."
Ez nekem nincs meg, már mint hogy nekem kell megkeresni a Homaticsot hogy adjanak firmware-t.A másik amire emlékszem, hogy a 210-es Kernellel nem is lehet Omegát használni csak Nexust, ez még így van? Abba már bele se megyek hogy melyik jobb vagy nem jobb, mert már rég elvesztettem a fonalat.
-
Joshi
titán
-
Danecay
addikt
OK! Na és azt honnan lehet tudni, hogy melyikre telepíthető LE, vagy CE? Pl. a korábban #99303 kulup által linkelt, ezen a linken pedig most még olcsóbb Tanix X4 Android 11.0 TV doboz Amlogic S905X4 4GB 32/64GB-s BOX-ra telepíthető?
Valóban nem ér meg ennyit sem egy ilyen BOX, 4/32 ~13600Ft, 4/64 ~14900Ft, akár LE, vagy CE-re netán Linux-ra ha tudja, vagy van hozzá? -
Danecay
addikt
Nem tudom. Erre csak azt tudom írni, hogy nekem van egy 7 éve vásárolt MXQ Pro+ masinám., amin a mai napig vígan el Youtube-ozgatok, végül is az is streaming, de van rajta HBO MAX, az is megy, annak inkább az akadozós menüjével van gondom, de az is megy, amíg volt Netfix előfizetésem, az is ment rajta, bár akkor valamilyen okosított Netflix appot kellett rá tenni, mert a hivatalos nem ment, de most pl. felajánlja a play áruház a telepítését, de pl. a SkyShowtime-ot már nem tudom telepíteni. Most vissza akarom mondani a tányéros DIGI szolgáltatásomat, amit a jelenleg próbaként nálam lévő Yettel Otthon NET + Yettel TV-vel szeretnék kiváltani, de így meg fog szűnni a több szobában történő TV-zési lehetőség, nem mintha olyan nagyon sokat menne máshol a nappalin kívül, de azért reggelente és esténként előfordul, ezért nem is cél a 4K + 60FPS. Elérhető ugyan a Play áruházban az Androidra írt Yettel TV app, de az én MXQ Pro+m már olyan régi, hogy nem kompatibilis és nem felel meg a minimálisan szükséges Android verziónak, ezért nem tudom telepíteni. Hiába vennék egy Amazon-os Fire TV sticket, ha nem tudnám telepíteni rá a YettelTV alkalmazást, meg amúgy is nagyon kevés filmet, sorozatot nézek streamingről, ezért is mondtam vissza a Netfixet is, a Sky nem volt drága, a HBO MAX pedig a tesómé, de nem nagyon nézem ezeket.
Jelenleg LibreELEC/KODI alatt kísérletezek a YettelTV-vel (NotYet), de nem volt az igazi, többször írt hibaüzenetet és hivatkozott a hibanaplóra mint amennyiszer nem, amit azt sem tudom, hogy miként lehet megnézni, vagy csak ilyen feltöltős módszerrel amit ott felajánl? Nem tudom de arra is hibát írt. Gondolkodtam rajta, hogy lehet jobb lenne hozzá a kábeles net, de ezt még nem próbáltam.
Na hát remélem sikerült valahogy összefoglalni a dolgokat és szempontjaimatElsősorban olyan BOX-ot keresek, ami legalább a különböző alkalmazások telepíthetőségének nem szab határt, de nem 50-60e Ft-ért, aztán ha csak mondjuk 720p-vel tudja játszani a stream-et akkor annyival játssza, ha folyamatosan képes rá.
-
Danecay
addikt
Meg is néztem ezeket a javasolt kütyüket. Az elsőt az ára miatt nem is nagyon nézegettem tovább, nem ilyen ársávban gondolkodom, főleg, hogy 2-t is kellene belőle venni. Az Amazon-os Fire TV-vel pedig az a bajom, hogy valami Fire OS van rajta, ami nem tudom, hogy ez egy Androidba oltott testreszabott oprendszer, de ahogy közben olvasom, igen az, ennek ellenére nem tudom mennyire szabadon telepíthető, akár a Play áruházból, mert én a meglévő lehetőségei mellett, pl. Yettel TV-re i szeretném használni, amit a Play áruházból le lehet tölteni Androidra, de, hogy most ezzel kompatibilis e vagy nem, vagy engedi e letölteni vagy sem az egy jó kérdés. Továbbá az sem lenne hátrány, ha lenne RJ45-ös aljzata biztos ami biztos, persze mivel nincs neki, feltételezem jól működik e nélkül is
-
kress
aktív tag
olvasok én, te értelmezel is mellette? 😃
eddig se haltak meg a dv-sek, mint láthattad van amikor nem is indul az adott verzió, szóval ha tetszik neked ha nem, kitartok amellett hogy csak a kisérletező kedvűeknek szól jelenleg, akinek dvje van majd élvezheti ha kiadják stabilan, addig csak akinek van kedve kisérletezgetni vele
-
xtend
senior tag
A Nokián az előző fw-ben a power off az teljes kikapcsolás volt, mintha a konnektorból kihúztad volna, persze a ki/bekapcs gombra feléledt, de előtte még Nokia logó, Android logó stb mire észhez tért (kb 40-50 mp). Oké hogy most ha bekapcsolom akkor azonnal ott van minden mert csak készenlétben van, de így bármelyik gombra feléled nem csak a ki/be gombra és van amikor a gyerekek miatt már 88 menü mélyen van akármelyik appba. Na mindegy. Az idő során már hozzászokhattunk, hogy sokszor a jó vagy hasznos funkciók kerülnek ki az újdonságokból.
-
Yocee
aktív tag
Hogy fog a dual boot működni? pendrive dugdosással?
Itt van szó a távirányítós újraindításról. ( Physical button execute script - General / Guides & How-tos - CoreELEC Forums ) Ekkor android bootol be. de hogyan fog újra a coreelec bootolni? -
hát most az a baj hogy alap indulással nincs kép
ha nincs bent a kártya andorid indul mert van adb (ssh nincs) de kép nincs , ha ekkor adbben beirom a reboot update parancsot elindul a recovery menu és ott system reboottal már jol indul az android van kép de alapbol , sima inditással csak kép nélkül indul
ha android fut berakom a kártyát és adb-ben reboot update akkor elindul a kárytán lévő coreelec , ilyenkor van kép , nincs adb , van ssh , ha ilyenkor a ce-ben ujrainditom jol indul el de ha kihuzom és ugy indul ujra megint nincs kép , ekkor a coreelec indul , nincs adb viszont van ssh és itt kezdem ujra ...
szova valamit a bootlaoderben is elszurtam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Tőzsde és gazdaság
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Revolut
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest