- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
L.L.
senior tag
válasz
blakey #31765 üzenetére
Geekbuying olasz raktár? Megnéznéd nekem, hogy a mecool reset gombos e, mert én most szívok velük garancia miatt. 3 hete rendeltem egyet, az már a javított verzió volt, azóta kértem még 2 darabot, amiből még a régebbi reset gombosat küldték, hibás emmc chippel, és az egyik le is fagyott teljesen. Köszi
-
mexel
veterán
válasz
blakey #31724 üzenetére
Köszi, igen ez egy frissítés a tanixra.
Nekem nem a Tanixxal van tervem hanem azzal hogy a Tanix komplett dual romját átírom kicsit úgy hogy használni lehessen más boxokon is. A nagyja már negvan csak a telepítővel vannak gondjaim még.
Sajnos nem általános telepítő lesz, minden boxra külön-külön meg kell csinálni, max 3-4 típusra tervezem. -
mexel
veterán
válasz
blakey #31699 üzenetére
Pár dolgot érdemes lesz módosítani a Tanix romon, azon bütykölök már napok óta.
Ha lesz rá igény írok blogot és a rom talán elérhető lesz ott más boxokra igazítva is. Remélem pár nap és megvagyok a teszt romokkal.
Egyelőre álatlánosan nem alkalmazható a módszerük minden boxra, de custom romokkal megoldható. Pár ismert típust tervezek összehozni. -
sugarforce
addikt
válasz
blakey #31683 üzenetére
Egyetértek. Egyébként elég sok tplink routert üzemeltem már be, meg üzemeltetek, teljesen stabilak, viszont tényleg csak a LEDE-vel... Nem értem miért nem vesznek példát a fejlesztők.
Most az asus n56u-t gyűröm itthon pár éve, padavan firmware-rel stabil, mint a beton, a belső antenna meg a panel lakást pont lefedi. -
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #31679 üzenetére
Azért ez nem túlzás átlagos felhasználásra? Milyen előnye lenne egy sokkal drágább routernek, mit ajánlanál?
7 éve megy gond nélkül a TP-Link 741ND. Gondolom 4K-ra már Gigabit kell, de a 1043ND is csak 12k.Nem volt vele semmi gond, kivéve azt, hogy csak az iPhone5S-ek nem csatlakoztak stabilan, (mással nem volt gond), de egy tápcserével ez is elmúlt. -
Alien!
senior tag
válasz
blakey #31677 üzenetére
nyilván lehetne persze, de amúgy semmi baja, wifin beszórja a házat teljesen, stabilan tolja az 1 gbitet kábelen és - ezt az esetet leszámítva - problémamentes. Ismerve magamat elköltök 25 ezret és max annyi előnyöm lesz, hogy a telefonokon nem 40 mbittel jön a youtube hanem 200-al...
-
törölt tag
válasz
blakey #31588 üzenetére
Sajnos nem. Szerintem nem is fog. Aptoide TV-ben van pár HBOGo persze nem magyar egyik sem. Azt gondoltam a román működik elvégre a Digi az egy román cég de az sem ment. Ráadásul mindhez oda van írva, hogy egér kell hozzá. Marad az okosTV. Ők biztos fizettek valakinek, hogy menjen. Vagy az Android/Google-nek vagy az HBO-nak.
-
footy
addikt
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #31540 üzenetére
Most 1080i-t vagy 1080i-re ?
Mert 1080i film kevés van kivéve a Tv -ből felvett dolgok.
Én sosem értettem a különbséget az i és a p közt. valamit találtam. -
mexel
veterán
válasz
blakey #31462 üzenetére
Köszönöm!
Digitalis: Neked is köszi! A linken egy custom rom van? Csak éppen belenéztem mert szenvedek a dologgal egyelőre. LE alatt sem talált csatornákat, most először a VDR PVR klienset próbáltam ki, nem talált semmit . Lehet hogy nem jó a tuner benne
Most jön aTVheadend. -
TCr
veterán
válasz
blakey #31400 üzenetére
Akkor újra nekimegyek, ha már tényleg magyarázni kell a nyilvánvalót:
Szerintem az ezres Digit azért írta, hogy könnyebben be tudjuk azonosítani a hozzá kapott routert.
Mindenki számára totál egyértelmű, hoyg nem netfüggő a problémája, nem kell ezt 20x leírni, ezen lovagolni.Hiába volt gigabites az S905 (igen, gigabites, a MiniMXIII az, nekem is volt), 15-20-25 Mbps bitrátájú filmek szempontjából elvileg totál mindegynek kellene lennie, hogy a lejátszó eszköz 100 vagy 1000.
Alien!: a KODI-ban hozzányúltál a videókódolási alapbeállításokhoz?
Wi-fi-vel csatlakozva a routerhez is ugyanez az eredmény? -
TCr
veterán
-
Alien!
senior tag
válasz
blakey #31394 üzenetére
Nyílván használnék sajátot, de eddig teljesen panaszmentes voltam. Mindkét itthoni Mini MX3-at tökéletesen kiszolgálta, a szgépre pedig áttolja az 1Gbitet. Most egy 100mbites dobozzal szenved?!? Van ebben ráció? Másik kábelt próbálok majd.
Viszont csavarok még egyet a helyzeten: a 23gb-os M2TS fájloknál nincs buffer, sem szaggatás, a 13-18Gb-os mkv-knál igen....
-
mexel
veterán
válasz
blakey #31243 üzenetére
Hagyjuk.
Ha nem olvasod amit írok minek reagálsz rá? Tényleg mi a baj?
Hogy értsd:
Napokkal ezelőtt itt is kirobbant a felháborodás a dual menüvel kapcsolatban, hogy ezzel adják el a boxaikat. Ha akkor megnézted, a Gearbest és Geekbuying oldalán is már úgy volt a termék hogy hirdették a Dual boot-ot ( lehet hogy csak az egyiken, nem emklékszem pontosan .a maxnál biztosan ott volt), a Tanix oldalán is a boxnál is oda volt írva a Dual boot. Jelenleg a hirdetésekből ez eltűnt, csak a sima android rendszer képe van ott.
Ebből gondoltam, hogy átgondolták hogy nem volt jó ötlet ebben a formában ( miután páran kiosztották őket a LE- fórumon is azt hiszem) és amíg jogilag el nem intézik levették a hirdetéseket. ( és írtam hogy a letöltési link él, azonnal szerkesztettem kb 2 mp után mert sejtettem hogy ebbe rögtön kapaszkodik valaki, így legyen ötösöm a lottón)
Nincs itt semmi összeesküvés elmélet, nagy ívben sz@**k az ilyesmire, csak érdekességképpen beírtam az észrevételemet, mivel sok szó esett itt is erről. -
Pelican
őstag
válasz
blakey #30848 üzenetére
Ja, gondolom egy S905X kéne hozzá. Neked nincs ATV-d?
Egy pár dolgot nem értek, ha 4.x kernelt használnak, hogy van hardveres lejátszás, engem desktopnak is érdekelne, ha lenne felbontásválaszték.
Lehet felrakom, ha visszamegyek, ha máson nem, raspikon ki tudom próbálni. -
Pelican
őstag
-
tobias40
veterán
válasz
blakey #30772 üzenetére
Az lehet a NAS gyengesége vagy máshol keressem a bajt?
Menyit kellene neki minimum átvinnie?Ha le akarom menteni a box androidos firm-jét a LE-ből a leírás szerint.
Ha a ptty-al bent vagyok vhogyan megoldható hogy copy/paste-val másolgassam be a parancsokat?
Ha igen akkor soronként kell beadni a parancsokat vagy ahogyan ott van a leírás ablakában lehet több sort is? -
mexel
veterán
válasz
blakey #30790 üzenetére
Oké, csak ötlet volt
Mindössze azért gondoltam én is ( Celtis felvetésére reagáltam először) mert ha androidos kérdéssel jön valaki a válasz általában úgyis az hogy tegyen fel helyette LE-t, az android úgysem jó. Van kb 3-4 állandó droidos kérdés amikre lenne válasz esetleg, de nem biztos hogy kapnak rá a kérdezők, és az összefoglalóban is pár szó esik a droidról, ott is főként a LE telepítése és ajánlása van ( ami vitán felül jó is ).
De semmi közöm hozzá, ahogy írtam csak reagáltam egy felvetésre, mert amlogic a 802-812 is, és külön topikja van azoknak is.
Részemről lezárva az ötletelés, jó szándékkal írtam -
mexel
veterán
válasz
blakey #30787 üzenetére
Így van, éppen ezt mondom én is, hogy ide tartozik a LE , tehát inkább a droidot kellene innen "tiltani", ez ne arról szóljon, legyen simán LE az Amlogic-os boxokhoz. Hiszen nincs a PH-n LE topik pedig látható hogy van rá igény. Itt pedig profi módon megy minden a LE-vel kapcsolatban, felesleges az android ide, az android nem csak 905-912 vonalon működhet, nem SOC specifikus. Nem kellene sok változás csak pl a témaösszefoglalóba első sorba beírni hogy Androidos kérdéssel fordulj ide- és ide, ez LE topik, vásárlási szándékkal meg a milyen boxot vegyek topikba. Plusz a címbe is beírni hogy Libreelec és akkor egyértelmű lesz a dolog. ( naiv vagyok tudom, hiszen legtöbben nem olvasnak semmit vissza, a kereső meg ismeretlen)
Sok vita, és felesleges kérdés-felelet eltűnne, jobban átlátható lenne, egyszerűen kinőtte magát ez a topik és szakosodott LE-re, amit pozitív módon értek.
De már ez is off, nem is írok erről többet csak válaszoltam -
tobias40
veterán
válasz
blakey #30249 üzenetére
És mit állítottál be a harmony-ban erre az eszközödre?
Nekem nem találja az adatbázisban,a többi eszközömhöz nekem sem kellett tanítanom..(azt sem tudom ki a gyártója ennek,ha neked neves gyártótól van akkor jó eséllyel benne volt!)Közben látom már megírtad korábban a tipusát..
vargalex és korcs! :mit kellett átállítani a Bt fejhallgatóhoz hogy azon szóljon a box?
Nekem is estére kellene mikor a család alszik! -
mayday00
őstag
válasz
blakey #29956 üzenetére
Video Cache size, read buffer factor, buffer mode értékeket hogyan tudom módosítani? Előtöltés stb..
Gyors legyen az előtöltés hálózaton keresztül.
Régebbi LE verziónál a Easy Advanced Settings programmal szépen be tudtam állítani mindent.
Mekkora sebességgel olvasson be, mennyit töltsön előre..stb..
Ha kellett 1 gigát olvasott be előre, kurva gyorsan ahogy én akartam.
Ennél a új verziónál evvel a programmal nem tudom..
Módosítom de sajnos minden lassú.Nem változik semmi. Egy nagyobb file pl 15giga el se indul, nem tölt előre, meg lassú a előtöltés sebessége.
Elképzelhető, hogy a újabb verziókhoz ez a program nem jó már csak a régebbihez.
Valami más kiegészítő kell?
Köszönöm.
-
mayday00
őstag
-
dugesz77
őstag
válasz
blakey #29939 üzenetére
Én meg annyira szeretek molyolni vele ,hogy még az update mappát sem használom.
Tudom azt sem kéne de minden telepítés előtt legyalulom az SD formater-rel az egész SD kártyát és mindent nulláról húzok újra. A megírt kártyára rögtön cserélve az odavaló .dtb ( mondjuk utánagondolva még nem kellett sohasem utólag .dtb cserélnem sem). Kb 5 perc beállítani mindent. De ez én vagyok, tudom lehetne egyszerűbben is, nekem ez vált be még a raspberrys időkből. -
DoItYourself
Topikgazda
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #29928 üzenetére
pont ez a gond, a letöltött dtb fájlt:
- vagy bemásolja úgy ahogy van az update mappába (yxyx.dtb névvel érintetlenül)
- vagy átnevezi dtb.img-re és felülírja a kártyán a dtb.img eredeti fájlt.DE NEM JÓ ha letöltés után átnevezi a dtb fájlt dtb.img-re és azt teszi az update mappába, mert akkor rendszert frissítene az img fájlból a LE, de persze nem fog menni.
-
sugarforce
addikt
válasz
blakey #29928 üzenetére
System updatenél én sem veszem ki soha, ott van az update mappa.
itt most csak dtb.img cseréről van szó, mindvégig arról beszéltünk. Ezt azért meg relatíve ritkán csinálja az ember fia.
A kérdésem az volt ha csak simán egyedül egy dtb.img-t akarsz lecserélni, az megy az update mappából? Mert én nem tudtam róla, szimplán ezért sem javasoltam ezt a megolást, de ahogy látom ez hibára fut. És ha ez igen így működik, az LE mi alapján dönti el, hogy ha bemásolod, hogy az az img dtb vagy rendszer img? Mert pl Tobiasnál azt írja, hogy nem talált rendszer partíciót a bemásolt image-ben, ami jogos is, hiszen a dtb.img-ben nincs rendszer partíció. -
junkpod
veterán
-
Lacko66
tag
válasz
blakey #29924 üzenetére
Nem szeretnék belekotnyeleskedni de mi van ha csak azt a dtb-t használná ami alapból a kártyára kerül az img kiírásakor ? Igaz nekem másmilyen boxom van (Mini M8SII 2GB/8GB) és a LE 8.0.2e-t használom a mai napig de én nem másoltam semmilyen dtb-t a gyökérkönyvtárba és minden (wifi, lan, smb) működik. Persze ha az újabb LE verziók már dtb másolás nélkül nem működnek akkor tárgytalan amit írtam.
-
sugarforce
addikt
válasz
blakey #29922 üzenetére
persze, mert valsz a dtb.img-t másolja az update mappába.
Ennek így mennie kéne?
Honnan kéne tudnia az LE rutinnak egy akármilyen.img-ről, hogy mit kell neki felülírnia és még át is neveznie ?
Ezért is javasoltam korábban azt, hogy vegye ki a kártyát és gépbe dugva írja felül, mint amikor először telepítette. De ugye elvileg ez is megtörtént már. -
tobias40
veterán
válasz
blakey #29893 üzenetére
Kipróbáltam mindegyik hozzávalóval de semmi!
A parancssorba mindíg ezt írja restart-kor:
Found new image file
Could not find a valid system partition in image file
Cleaning up.....doneEz nem azt jelenti hogy nem jó a file?
Honnan szedjek hozzá jót?
Pont az LE-vel szarakodik droid alól meg faxán műxik,bexarok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged