- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
blakey #51662 üzenetére
Nem teljesen, csak próbálkoznék jó, de olcsó (tudod, ami mindenki szeretne
) megoldást találni. Jó lett a Z9S azt venném legnkább, ha nem csak 1 helyen lehetne rendelni borsos ~61k-ért. Talán az olcsóbb X9S - ami azért nem is olyan olcsó - is megfelelne ~38k-ért de az meg kifutó termék és valszeg nem lesz sok ideig támogatása. Arra valszeg nem lehet CE-t tenni, de javíts ki ha tévedek!
Ezek miatt keresgélek, érdeklődök de hát csodák nincsenek: ami olcsóbb az valamilyen szempontból rosszabb is (4K HDR tévéhez elsősorban a képminőség és kadenciahelyes lejátszás számít, a többi nekem nem lényeges csak még a táv legyen elfogadható és használható, még ha nincs is légegér funkciója).tlala: köszi, de az is lényeges hol (milyen rendszer) alatt használható jó, mert pont nem a Win lenne az.
-
szasanyi
félisten
válasz
blakey #51659 üzenetére
Köszi, de csak ez a kettő jöhet szóba mert ezek választhatók ugyanonnan, többletköltség nélkül.
-
robi1979
aktív tag
válasz
blakey #51549 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az eddigieket is! Bár megígértem hogy vásárlás előtt már nem lesz több kérdésem (és Vorke Z6+ lesz a vége) de pont ma futottam bele egy „problémába”. Én Ausztriában élek, Tyrolban. Itt nincs kábelTV-nk, annyi osztrák csatorna nem kell hogy legyen. Mikor beköltöztünk a lakásba a tulajtól megkérdeztem hogy hogyan működik a TV előfizetés a házban. Annyi volt a válasz hogy csak rádugom és megy. Ez egy 3 lakásos társasház, az oldalán egy SkyMaster parabola antennával. A nappaliban a falban van egy csatlakozási pont, 3 kerek lyukkal koax ajzatok. Az egyiket simán koax kábellel össze kötöttem a TV-vel, csatornakeresésnél lát 68 digitális földi csatornát, ebből 5 működik, a többi kódolt. A parketta alól meg valahonnan jön egy másik koax. A TV-m egy LG LF652V. Van sima koax csatlakozója+mellette egy mások lyuk amire SATELLITE van ráírva, csavaros, „szúrós”. A parketta alól feljövő koaxról lehúztam a dugót, bedugtam a SATELLITE csatlakozóba, csatornakeresés, nem talált semmit a műholdasak közül.
A TV a műholdas keresésnél lát valami THOR antennát, ezt tudom egyedül kiválasztani, de keresés eedménye 0.
1. Nem lehet hogy ide csak egy beltéri kell – TUNER - hogy lehessen fogni a műholdas adásokat?
2. Mi lehet az a 3 koax ajzat a falban és mi lehet az a koax ami a parketta alól jön föl?
3. Érdemes olyan boxot venni amiben beépített tuner van vagy inkább USB-s TUNER stick ajánlott?
4. Ezekkel a tuneres boxokkal meg lehet azt oldan hogy a másik két szobába átküldje a TV-n sugárzott jelet egy Tronsmart boxra és egy Raspberry pi3-ra wifin?
5. Magyarországon van UPC kábelTV előfizetésem, kaptam hozá CL kártyát mert a TV-n van CL foglalat. Ezt valahogy be tudom üzemelni Ausztriában? Mondjuk szintén egy DVB-C-s andoidos/CoreEleces boxxal, pl ezzel:
[link] -
robi1979
aktív tag
válasz
blakey #51494 üzenetére
Szerintem vorke Z6+ lesz belőle, bár a fórumot végig olvasva így is marad pár kérdés:
1. a távja mennyire használható?
2. valaki írta itt a fórumon hogy a tápja zavaróan ciripel meg hogy gyenge. Ez tényleg igaz?
3. melegedési problémái vannak e?
4. játékra mennyire alkalmas? Asphalt 8-9, PSP emulátor stb fut rajta gond nélkül?
4.1 Andoid alatt a youtube megy FULL HD-ban?
5. SD ről megoldható a CoreElec úgy hogy az android is megmaradjon?
6. Horizon Go 1000% fut rajta akadásmentesen?
7. 3D iso-t és MKV-t gond nélkül lejátssza?
8. DDR3 és DDR4 között mi a lényegi különbség ezeknél a boxoknál? -
e90lci
senior tag
válasz
blakey #51481 üzenetére
Szia blakey
Szeretnék venni a sógoromnak egy boxot,a múltkor is te ajánlottad nekem a Mecool BB2 est.Nagyon meg vagyok vele elégedve,ezért kérdezlek téged,meg másokat is akinek van tapasztalata az új boxokkal mi most ami ajánlott.
Ezeket kellene tudni:
CE telepíthető legyen második rendszer ként SD kártyára,néha az android is valószínű lesz használva,ezért inkább 2/16 vagy 3/32.
Gigás Lan portja legyen.4K lesz nézve rajta inkább.
A távirányító működjön rendesen CE alatt.
Ennyi ami így hirtelen eszembe jut.Köszi előre is a választ.
Olvastam sokat,hogy milyet kellene,de én magam elvesztem hogy melyik,nem tudom eldönteni. -
péjé
őstag
válasz
blakey #51400 üzenetére
sziasztok,
Vorke Z6-on frissítettem a CE-t mert az 8.95.6-os nem akarta kezelni a BT fülest, a legfrissebbnél (8.99.1.1) meg ha belépek a CE beállítások közé akkor nem enged visszalépni és nem mutat semmit csak a menü elején tudok fel-le lépkedni, a kikapcs gomb működik. Bekapcsolás után a filmek között tudok mászkálni de belépve a CE menübe nincs vissza gomb...piff. vmi nightly jobb lehet?
Vorke Z6 csapat mit tapasztal? köszi -
robi1979
aktív tag
válasz
blakey #51460 üzenetére
Hát, Ausztriában élek, így egyszerűbb "külföldről" rendelnem. Igazából a Beelink GT1 ultimate felé hajlanék, megbízhatóbbnak gondolnám a többivel szemben. Viszont rákerestem youtubeon a GT1 utimate hibáira, sorban olynokat dob fel hogy android alatt gondjai vannak a video lejátszással. Ez youtubenál iszonyat sok videón látható a jelenség: zöldül a kép. Ebből mi igaz? GPU típushiba?
pl itt:
-
robi1979
aktív tag
válasz
blakey #51443 üzenetére
Ezek szerint bármelyiket választom ezzel a chippel, tuti menni fog rajta a UPC HorizonGo? 3D-t ezek közül mindegyik tudja? (LG LF652V) half OU-t használ. Játékra is jók? (Android)
Most már csak az a kérdés hogy Beelink GT1 Ultimate, TANIX TX9 PRO, vagy VORKE Z6 Plus?
Megér 20 dollárral többet a Beelink GT1 Ultimate?
-
Somatom
veterán
válasz
blakey #51387 üzenetére
Na, erről van szó. Pl. az M8 -at is médialejátszóként reklámozták, pedig egy Androidos miniPC, amivel mellékesen médiát is le lehetett játszani. Aztán jöttek az ügyeskedők és kitalálták ezt az XEleces hókuszpókuszt. De, ettől még Android alatt megmaradtak az eredeti funkciók. Aztán jött az az őrület, hogy magát az Androidot is átfaragták (lebutították) TV -s, médialejátszós baromságra. Ez volt a nagy hiba, mert aki ilyet akart, az addig is használhatott XElec forkot. Én olyan eredeti, Android miniPC -s használatra alkotott boxot keresek.
-
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #51262 üzenetére
Azt ne feledd, hogy ha bármilyen probléma van eMMC-n azzal a fejlesztők nem foglalkoznak...
...nem megy például így az IR táv. De nem megy az ext4 verzióban, és a multiboot megoldásban sem.
Nem találom a probléma okát, a mai napom az U-boot változók elemzésével, és boot szkriptek variálásával telt.A multi boot menü (boot manager) kezelése sem megoldott minden esetben IR távval. Pld. a megogo táv. csak le, és fel lépteti a kiválasztó sávot a saját remote.conf-jával. OK kódot nem jót továbbít, így nem lehet választani. A T95m táv, a hozzá való conf-al, gyakorlatilag semmit sem csinál. Billentyűzet, légegér hibátlanul dolgozik itt is, CE alatt és Armbian alatt is.
Többiek is!
Ennek ellenére legyen ext4, és multiboot SD? -
junkpod
veterán
válasz
blakey #51241 üzenetére
Ez pont nem a .conf-os usereket sújtja, hanem a mesin-ir usereket.
De persze ez sem vonatkozik rád, mert nálad minden mindig hibátlanCsak arra hívtam fel a figyelmet, hogy az egy-linkes verzió hirdető posztoknak érdemes utána olvasni, illetve ha bárki posztol egy új verziót, akkor oda írhatná, ha olvas benne hibát és vagy még nem végső release.
-
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #51218 üzenetére
S905-ön el sem indul (Megogo), bootloop-ba keveredik. Az előző pre jó volt. Jól megszívatott, mert tegnap a pre-ből csináltam már egy ext4-et, repesztett rendesen. Erre ma megláttam hogy már van ez is, nosza akkor ez legyen már az alany. Nem tudom mennyi időt töltöttem le vele, mert csak nem akart elindulni, mire rájöttem hogy az egész hibás. Simán SD-re kiírva sem indul el. Szóval most nincs miből ext4-et csinálni.
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #51218 üzenetére
IR may unexpectedly stop working after applying this update due to the addition of support for amremote remote.conf files, if this happens simply delete /flash/remote.conf and/or /storage/.config/remote.conf and reboot if you wish to continue using your meson-ir configuration.
Ez most egy újabb meglepi.
Ezért írtam, hogy nem kell kapkodni. Szvsz 2 hét türelmet megér a dolog.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
blakey #51218 üzenetére
We have released a minor update to 8.99.1 which fixes the following 2 issues.
- Devices which had media_build DVB drivers enabled prior to updating where unable to boot after the update.
- Khadas VIM2 had a DTB issue which caused the VTV board to not work.Szerencsere nem erintett.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #51125 üzenetére
Ez - CE 8.99.1 Pre-release - már akkor mehet fel a 912 boxra? Tarral frissítve?
---------------------------------------------
Aliexpressen nincs Paypal fizetés mivel ott Alipay van és sokszor jobb védelme van mint a paypalnak. Most volt egy meg nem érkezett cuccom és már 3x leveleztem az eladóval kérte, hogy várjam meg a lejárati időt. Majd nyitottam a disputét és 3 nap után már utalták is vissza a pénzt. Nyáron meg egy törött áru amire kérte, hogy fizessem mega szállítást és újból elküldi. Dispute után szintén pár napon belül jött a vissza utalás. Nekem egy Webkártyám van amin akkor van pénz amikor vásárlok. -
mpo
veterán
válasz
blakey #51062 üzenetére
A Youtube videóknál hogyan (Android vagy CE és melyik app kell) kapom a legjobb képet és hangot?
Most a tévén a 4K bejön és HDMI-ARC-on megy az AVR-be a hang.Androidon az app telepítés megfogott (mobilon, tableten nem és CE+Kodiban sem).
Minix Neo U9-H (SD Cardon CE+Kodi).
-
Truman
senior tag
válasz
blakey #51036 üzenetére
Megtörtént. Ha remote.conf néven másolom be, akkor ugyan úgy össze vissza van a táviránytó. pl.: a "balra", az neki "le". Ha viszont rc_maps.cfg néven van, akkor abszolút nem is reagál rá.
Ez a remote.conf tartama.
#amlogic NEC remote
work_mode = 0
repeat_enable = 1
repeat_delay = 130
repeat_peroid = 120
release_delay = 20
debug_enable = 1fn_key_scancode = 0x00
left_key_scancode = 0x51
right_key_scancode = 0x50
up_key_scancode = 0x16
down_key_scancode = 0x1a
ok_key_scancode = 0x13
#pageup_key_scancode = 0x04
#pagedown_key_scancode = 0x1bcustom_begin
factory_infcode = 0
factory_code = 0xfe010001mouse_begin
0 0x51 //mouse key left
1 0x50 //mouse key right
2 0x16 //mouse key up
3 0x1a //mouse key down
mouse_end
key_begin
0x11 102 #HOME
0x19 158 #EXIT
0x4c 125 #MENU
0x40 116 #ON/OFF
0x18 115 #VOL+
0x10 114 #VOL-
0x16 103 #UP
0x51 105 #LEFT
0x13 97 #DPAD_CENTER
0x50 106 #RIGHT
0x1a 108 #DOWN
0x41 113 #MUTE
0x5a 119 #PLAY_PAUSE
0x52 124 #MEDIA_PAUSE
0x0a 257 #MUSIC
# 0x49 261 #PICTURE PLAYER
0x4d 263 #SHORTCUT_VIDEOPLAYER
# 0x48 262 #SHORTCUT_FILEBROWSER
0x03 217 #SEARCH
0x0e 70 #267->WEBSITE #70-->EXPLORE
0x43 255 #SETTINGS
0x54 120 #FAST_FORWARD
0x55 121 #REWIND
0x59 122 #PREV
0x58 123 #NEXT
0x4e 2 #1
0x0d 3 #2
0x0c 4 #3
0x4a 5 #4
0x09 6 #5
0x08 7 #6
0x46 8 #7
0x05 9 #8
0x04 10 #9
0x01 11 #0
0x42 14 #DEL
# 0x52 128 #MEDIA_STOP
# 0x45 264 #ONEKEY_ZOOM
0x06 265 #SHORTCUT_SUBTITLE
0x44 266 #KODI
0x0f 233 #MAIN_MENU
# 0x12 269 # F9
0x47 112 #@ AT
0x0a 111 #MUSIC
0x4d 101 # (F3)VIDEO
0x49 66 #(F1)PHOTO
0x48 77 #(F2)FILE
0x12 88 #(F9)CLEAN
0xf2 140 #F10 oritation
0x4b 140 #F10 oritation
0x45 99 #(F6)ZOOMkey_end
repeat_key_begin
0x11 102 #HOME
0x19 158 #EXIT
0x4c 125 #MENU
0x40 116 #ON/OFF
0x18 115 #VOL+
0x10 114 #VOL-
0x16 103 #UP
0x51 105 #LEFT
0x13 97 #DPAD_CENTER
0x50 106 #RIGHT
0x1a 108 #DOWN
0x41 113 #MUTE
0x5a 119 #PLAY_PAUSE
0x52 124 #MEDIA_PAUSE
0x0a 257 #MUSIC
# 0x49 261 #PICTURE PLAYER
0x4d 263 #SHORTCUT_VIDEOPLAYER
# 0x48 262 #SHORTCUT_FILEBROWSER
0x03 217 #SEARCH
0x0e 70 #267->WEBSITE #70-->EXPLORE
0x43 255 #SETTINGS
0x54 120 #FAST_FORWARD
0x55 121 #REWIND
0x59 122 #PREV
0x58 123 #NEXT
0x4e 2 #1
0x0d 3 #2
0x0c 4 #3
0x4a 5 #4
0x09 6 #5
0x08 7 #6
0x46 8 #7
0x05 9 #8
0x04 10 #9
0x01 11 #0
0x42 14 #DEL
# 0x52 128 #MEDIA_STOP
# 0x45 264 #ONEKEY_ZOOM
0x06 265 #SHORTCUT_SUBTITLE
0x44 266 #KODI
0x0f 233 #MAIN_MENU
# 0x12 269 # F9
0x47 112 #@ AT
0x0a 111 #MUSIC
0x4d 101 # (F3)VIDEO
0x49 66 #(F1)PHOTO
0x48 77 #(F2)FILE
0x12 88 #(F9)CLEAN
0xf2 140 #F10 oritation
0x4b 140 #F10 oritation
0x45 99 #(F6)ZOOM
repeat_key_end
custom_end -
da.
tag
válasz
blakey #50957 üzenetére
Úgy látom ez a legfrissebb CE.
4K-s a TV (3840x2160p), ha 1080p-re állítom a felbontást kilóg a felület.
"a képfrissítés gyakorisága is legyen bekapcsolva, Induláskor/Leállításkor." - ezt hol találom?
Olyan nincs, hogy a forráshoz állítja?
(közben keresgélek a fórumban, látom nem én vagyok az egyetlen akinek meggyűlik ezzel a baja)köszönöm
-
da.
tag
válasz
blakey #50950 üzenetére
Szia,
Házi készítésű MP4 és MKV is, H264-gyel és H265-tel is (Powerdirector, FullHD, 25p).
De torrentboltól vásárolt FullHD mkv is. 4K pont annyira akad, mint a FHD.
Nem kifejezetten szaggat, nem teljesen élvezhetetlen, de azért elég idegesítő, hogy 5-10mp-enként megugrik egy picit.köszönöm!
-
sugarforce
addikt
válasz
blakey #50764 üzenetére
Sok esetben nem szinkronizalt, eltintetett dolgokat, meg osszekevert filmeket. A filmhez B filme metaadatait rakta be stb. Szerveren minden oke volt, ekpzben a logokban semmilyen hiba nem volt. Nem mindennapi hiba volt, de bosszanto. Utana rahagytam, visszatertem az openpht-ra. Igy egy ujabb probat teszek majd.
-
Stalemate
csendes tag
válasz
blakey #50726 üzenetére
ezzel szemben 3-4 hsz-en keresztül erőltetted
Kérlek ne használd ezt a kifejezést, vagy akkor mutasd meg hol "erőltettem".
nem is akartad elhinni azt amit írtunk
Mégis micsodát?
Azt, hogy nincs képminőségibeli eltérés usb-ről meg hálózatról? Összekeversz zsigával, ő pedzegette ezt, én hozzá se szóltam ehhez a témához, mivel evidens, hogy tisztán a hálózat nem okozhat minőségbeli különbséget a képminőségben. Ismét megkérlek, hogy ne állíts fals infót rólam.
Úgy érzékelem, hogy ismét közölnöm kell (lassacskán bocsánatot is kérek érte
), hogy igen, félreérthető volt a posztom.
-
Stalemate
csendes tag
válasz
blakey #50722 üzenetére
Nem bántásként, de más 2 mondatban tudott adni épkézláb ötleteket, anélkül, hogy "harapófogóval" kéne kiszedni belőlem.
Az erőltetés arra vonatkozott, hogy te is pont azt írtad le, hogy neked is időbe telt megszokni/megérteni. Erre vonatkozott, hogy akkor én miért hagyjam? Szeretném, hogy megoldódjon a problémám, és le is fogok tesztelni minden maradék hibaforrást.
nem látom, hogy mit kéne még belőled kihüzni
Ezen megy a huza-vona, úgy hogy 1 napja álltam neki a problémának, azóta csak arról beszélgetünk, hogy nem vagyok szerinted kompetens a témában.nem akar hozzá érteni akkor inkább hagyja
Nem teszem fel újra a kérdést, hogy honnan gondolod, hogy nem akarom érteni, mivel megint ez lett számodra a konklúzió.
-
sugarforce
addikt
-
Stalemate
csendes tag
válasz
blakey #50712 üzenetére
egyik oka a rossz/nem megfeleő beállítás de ha a 4K-t 1080p-re konvertálja akkor sem lesz ilyen a kép, ez megint a TV beállításaira vonatkozik
Előző hsz-ben arra tértél ki, hogy lehet más a kimeneti felbontás, most meg arra, hogy ez nem okozhatja problémát.
Nem néztem meg még meg az usb+kodit-t és mivel nem is pontos megoldást kértem (mivel több opció is van, hogy mi a hiba), hanem csak ötleteket, így CSAK a találgatásnak van értelme. Mivel a segítségkérésem nem ad kötelezést senkinek, hogy választ adjon számomra, és nem is panpogok ezzel kapcsolatban, így az erre irányuló válaszodat nem teljesen értem.
számodra az a megoldás ha a legegyszerűbb módszerrel a legjobb eredményt éred el, jelen esetben számodra valószínűleg nem az LE a megoldás. Nekem is több év volt mire megszoktam és elfogadtam a Kodit
Ki mondta, hogy számomra csak legegyszerűbb megoldás létezik?
Kicsit paradoxon így a két mondatod: akkor te miért erőltetted a Kodit már a legelején, ha te se voltál tisztában minden beállítással? Pont azért jöttem a fórumra, hogy tanácsokat kapjak, amiket kaptam is, és ki is fogom probálni, viszont ez nem 1 nap leforgása alatt történik meg.
-
Stalemate
csendes tag
válasz
blakey #50704 üzenetére
Innen irányul a következő kérdés, hogy miért downgradeli ezek szerint a 4k-s tartalmat a Kodi.
Értem, hogy az LE nem tud semmit túltolni, viszont érdekes módon csak Kodin keresztül ilyen a kép: 1, pendrive-tv esetben jó; 2, youtube tv appon keresztül is jó (nyilván ez nem teljesen mérvadó a tömörítés miatt); 3, pc-hdmi esetében is megegyező a tartalom az 1-vel; 4 kodi-smb esetén meg problémás. Ez itt a fejtörő.
Ha nem tudod beállítani akkor használd a TV lejátszóját.
Köszönöm az eddigi válaszokat, de ez elég kontraproduktiv, hiszen só sincs arról, hogy nem tudom beállítani, csak még nem volt időm mindent végigzongorázni és csak ötleteket kértem a megoldásra.
-
Stalemate
csendes tag
válasz
blakey #50696 üzenetére
Teljesen jogos, hogy nem említettem, és az is hogy félreérthető, de nem gondolnám, hogy ez ekkora felháborodást keltőnek kellene, hogy legyen.
A jobban tetsző kép itt nem játszik, hiszen szabályosan szar a Kodin keresztül a kép, mintha valamilyen belső beállítások túl lennének húzva, szemben a tv lejátszójával. Erre alapult az eredeti posztom is, csak nem fejtettem ki bővebben: pontosan milyen beállításokat tudok állítani ssh-n keresztül, mert pl a noise reduction kikapcsolása semmit nem változtatott.
Egyébként meg vagy győzödve arról, hogy a boxszal lejátszott anyag ugyanakkora felbontású mint a TV-vel lejátsott, mert én valamiért nem, legalábbis a képekről ez derül ki. A Kodiban az "o" csak a forrás felbontását mutatja, nem a kimenetit, az az erősítőn vagy a TV-n tudod ellenőrízni esetleg ssh-n keresztül.
Tudtommal a video playback igazodik a lejátszott tartalom felbontásához, mivel a Kodiban csak a "Adjust display refresh rate to match video" beállítás van erre vonatkozóan, így jogosan vagyok meggyőződve, hiszen ha mégis pl 1080p-be játsza le (mégis hogyan downgrade-elné az input tartalmat ha még a hdr jelet is érzékeli?), akkor a Kodi a hibás, amit kétlek.Beni2360 hsz-ben foglaltakat fogom ma kipróbálni, remélem javulást fog eredményezni.
-
-
zsiga68
őstag
válasz
blakey #50574 üzenetére
Ma változtatás nélkül az eddig fekete képernyővel induló Coreelec-et rákötöttem HDMI-vel a másik tv-re és elsőre megfelelően elindult.
Viszont jó lenne az összefoglalóban ezt jelezni /talán egy hibák és megoldásuk rovatban/ hogy más is tudja hogy régi tv-n AV csatlakozón valószínűleg fekete kép lesz az eredmény. Illetve még android alatt egy 1080P-s felbontás állítással még meg lehet próbálni az indítást.
Egyenlőre marad a Libleelec a vason. -
KovA
tag
válasz
blakey #50612 üzenetére
Na most bakker nem lehetek ekkor f@sz
.
Ezerszer végignéztem a CE beállításait, is igen olvastam, tudtam, hogy ezeket ki kell kapcsolni .. Ugye úgy szól a menüben hogy :
Disable noise reduction
Disable deinterlacing
.. és mellettük a kapcsoló
Én meg valamiért úgy értelmeztem, hogy ezek alapból disableden vannak, így nem is nyúltam hozzájukTermészetesen ON-re téve mind a kettőt most jónak tűnik
Kösz !!
Üdv ..
-
zsiga68
őstag
válasz
blakey #50574 üzenetére
Másik lapos tv-n Raspberry pi3 van kodival..
Annyit ráolvastam hogy létre kellene hozni egy disp_cap fájlt a /storage/.kodi/userdata/ könyvtárban ilyesmi tartalommal:
echo 576cvbs > disp_cap
echo 480cvbs > disp_capvagy:
echo 5.76cvbs > /sys/class/display/mode
esetleg
echo 480cvbs > /sys/class/display/mode -
zsiga68
őstag
válasz
blakey #50570 üzenetére
Azon van. Arra gondoltam hogy ha HDMI-n ráteszem egy másik készülékre és ott ha engedné a 1080p beállítást és akkor elindítom a Coreelec-et akkor elindulna--e, és ha igen akkor lehetne-e valamit beállítani hogy av-n keresztül is működjön..
Most néztem hogy a dtb.img fájlban 1080p60hz van írva. Gondolom az nem módosítható büntetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest