- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzz
aktív tag
válasz
ztsoft #70604 üzenetére
Pont erre a hozzászólására gondoltam
A tudás hiánya nem merül ki az alap informatikai ismeretek hiányában nála! Emberi, veleszületett intelligencia hiányzik a probléma megoldáshoz, ezt nem lehet tanulni! Vagy van, vagy nincs! Neki nincs! Minden segítő kezet ellök, mert ő a „jobban tudja okosok”, közben lesz 120000 sor felesleges munka benne és még a megoldás közelében sincs! Egy egyszerű, kis problémából csinál nagy bonyolultat és mentegeti magát, hogy „nem is”! Kérdez, de a válaszokat már nem érti és persze a hibás az aki nem érti a kérdését pedig már több választ is kapott csak épp el sem olvasta
Az egész problémája kb. 10 sor bash, de ő már dev verziót forkolKész röhej!
Én szívesen segítek, de van egy határ amit nem tudok átlépni! Gondolkodni nem tudom megtanítani így nem is próbálkozom többé! -
Csicsóka
őstag
válasz
ztsoft #70547 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor azt írtad, hogy nincs elég időd, energiád a sok módosítás miatt (amit Sam megkövetelt). Így már hárman lehetnétek, persze én is segítek, amiben tudok.
Időm lenne, de valahogy nincs már akkora lendület bennem mint akkoriban volt. Talán még többen is lennénk mint hárman, mert Ejelhar, kolléga **MC-be is beszállt, és lehetne még rajtad kívül, korcsi, kenand, alex kollégákat is ide csábítani, ők se ma láttak először Linux terminált.
-
dzz
aktív tag
válasz
ztsoft #70547 üzenetére
Akkor minden adott
Csapj mellé egy ESP32-t, lesz egy FreeRT-OS-ed micropythonnal meg egy arduino keretrendszered! Ha annak idején csak tized ennyire egyszerű lett volna....
Amúgy nagy beszállásra ne számíts rám a fejlesztések terén, remélem hamar más irányt vesz a világ a Corona után/mellett és nem lesz megint semmi időm! Illetve ami lesz azt most már nem akarom éjjeleken át tartó programozással tölteni, pár éve újra megtaláltam egy gyerekkori hobbimat és inkább kimegyek az éjszakába valahová tejutat fotózni
vagy építem a nagyformátumú fényképezőm tovább (50x50 centi kép). Tesztelésben is csak x86-on tudok segíteni jelenleg egyéb hw hiánya miatt.
-
Csicsóka
őstag
válasz
ztsoft #70512 üzenetére
Jó nektek fiatalok!
Az én serdülő koromban, amikor nektek már volt Commodore, és ZX Spectrum, még csöves erősítővel ismerkedtem, és germánium tranzisztorral. Amikor a Commodore +4 kijött, már megvolt a fiam, és 26 voltam, nem mi Ti 14. Ekkor írtam életem első gépi kódú EPROM "égető" programját, majd jött az IBM AT és egyszer csak SCO Unix szerver, zöld CRT-je előtt ültem. Már őszültem, amikor 2003-ban az UHU Linux Live CD fejlesztés. DOS-os időkből neke a File Wizzard, NC klón maradt emlékezetes, ha jól tudom magyar fejlesztés volt ez is.Ha már ennyire bele akarsz fogni, akkor érdemes lenne az **MC vonalat folytatni (teljes Linux),
Azok után, hogy komoly üzleti érdeket sértettem vele? És lett egy Sam Nazarko tag itt a PH-n?
Vagy ahogy kiutáltak a CE fórumról, a felezős rendszer miatt, mert másként gondolkodtam, gondolkodtunk Kovakövi kollégával? -
dzz
aktív tag
válasz
ztsoft #70512 üzenetére
Ha ismerkedni akarsz a C-vel, dobj össze magadnak egy Arduino tesztkörnyezetet, hamar rá lehet szokni
Linux alatt is van Pascal is meg az összes szkriptnyelv elérhető, szóval pont jó környezet! A DN fejlettebb volt minden akkori fájlkezelőnél, egy utódja ez itt ni: [Necomancer's Dos Navigator] Annak idején a PlutoHome volt a mindent tudó Multimédia központ, de nem volt rá szükségem/lehetőségem/hardverem így az azóta keletkezettek kimaradtak mostanáig, így most pár hete ismerkedek igazán az XBMC/Kodi lehetőségekkel. Nekem ez most az új
Amúgy nem akarok én belefogni, van mit csinálnom és a szabadidőm sem sok (bár most épp a Corona miatt kicsit több van)
A gépeimen Gentoo fork fut saját összeállításban, nem sokáig tartana egy Just OS for **MC-t csinálni belőle, de ez is a „minek” kategória viszont a „módosíthatatlansága” az LE rendszerének megtetszett, van ahol lenne helye nálam is hasonló megoldásnak R1 userek ellen (SmartHome rendszereket építek intelligens alközpontokkal, sokszor nem elég az ESP tudása/sebessége) Erre utaltam, hogy talán hasonló buildert építek, de nem média központnak gondoltam, hanem konkrétan a kaputelefon rendszeremnek, mert akadt egy-két (nem)okos tulajdonos aki úgy meghekkelte, hogy cserélni is kellett miután „kijavította” a saját hibáját
-
dzz
aktív tag
válasz
ztsoft #70504 üzenetére
48 vagyok... még...
Nekem a pascal kimaradt, viszont Z80 gépi kóddal kezdtem (spirálfüzet volt a szövegszerkesztőm), később assembly a TV-Basic után. Primo 48k számítógépre írtam programokat, az első nagyobb a Spectrumos Jumpig Jack átirata lett volna, gépi kódban írtam meg a sprite kezelést a többit assemblyben. Kész lettem az első pályával, megmutattam egy kollégiumi társamnak aki sokkal előrébb járt programozásban. Következő héten hozott egy kazettát, tele átíratokkal, köztük a JumpingJack-elNem voltam ideges
Jó alap volt! Később némi kínlódás a DOS-sal, win3.1-3.11 és ekkortájt lépett be a linux az életembe. Egyből visszacsöppentem a régi világba és tudtam, hogy ez az én rendszerem
, pedig csináltam 1,44-es floppyra teljes keretrendszert amin volt DosNavigator és lehetett cd-ről indítani mindenféle játékokat, alkalmazásokat wincsi nélkül, dos6.2-vel. A DosNav olyan 2,6MB volt akkoriban ha a teljes kellett. (asszem 1,41-es verziót alakítgattam) Akkoriban a linux kernelt ki lehetett írni dd-vel a floppy első bitjétől és így helyet lehetett nyerni, mert a bootot is felülírta. Láttam kikerekedett szemeket amikor bemutattam az első LinuxAdmin floppy-m, mert elfért minden egy floppy-n ami kellett. Mára okafogyottá vált ez a bitspórolás sajnos. Látszik is a programok minőségén, épp ezért örülök a beágyazott rendszereknek, mert munkát adnak nekem (is). Itt azért még vannak korlátok egy-egy hardveren amit nem lehet túllépni. Szép világ volt.
-
dzz
aktív tag
válasz
ztsoft #70418 üzenetére
Nem mindig ír hülyeséget, csak veszettül nehéz kibogozni azt amit ír! Nem olvas/figyel hanem Write-Only módban válaszolgat. Egy valami keverék nyelvet használ amit el sem lehet képzelni, hogy melyik nyelvekből rakta össze magának, írásjelek véletlenszerűen beledobálva a mondatokba (ahogy esik úgy puffan módon), felismerhetetlen szavak és következetesen ugyan úgy mindig, tehát nem elütések, az bárkinél előfordul néha! Régies szavak keverése a modern változattal (oszt helyett azt), stb.. Egyszerűen igénytelen, renyhe írás amit nehezebb megfejteni, mint a LE/CE/OE forráskódját első olvasásra. 12-13 éves voltam amikor TV-Basic vizsgára mentem a SZÁMALK épületébe még a szocializmusban 83-84 környékén, 9-10 évvel később kódot küldtem a linux kernel listára. Ha programozás közben valamit félreütöttem, mérges voltam magamra, mert meg kellett keresnem és ki kellett javítanom. Ha valaki az „anyanyelvét” (nem tudom mi az anyanyelve, lehet nem is magyar, sok határon túli ismerősöm van akiknek írásban nem a magyar az anyanyelvük, mert iskolában sosem tanulták) így kezeli, akkor sok gondja van programozás közben (kivéve a Ctrl-C/Ctrl-V programozókat, már ha őket lehet programozóknak nevezni) és hamar őszülnek
. A HE fórumán van egy erős moderálás ráadásul nyelvtanilag is, itt sem ártana olykor, még akkor sem ha eltűnne egy-két script kiddy!!!
-
Vtmk
tag
válasz
ztsoft #70404 üzenetére
Lehet nem vettem észre vagy átsiklottam rajta amit írtál. Kicsit feszkós mostanság a dopog mert nem sok időm van gépnél lenni a kisfiam révén. Elég jól megsínli hogy nincsenek haverok cimborák most. Azt mindig kell valami extra dolog kötél pálya itthonra stb. Anyának meglepi gyertya tartó ...de köszönöm bele lesek a dplgokba.
-
ztsoft
őstag
válasz
ztsoft #70400 üzenetére
Valami nagyon nem kerek a két jar fájllal. 2 percig tartott kikapcsolni a box-nak, végig a kikapcsoló menüt és a foglaltság jelzőt mutatta csontra kifagyva. A kodi log-ban ebből semmi nem látszik.
(#70403) Vtmk
Látom, még mindíg nem érted, pedig már leírtam többször is. Az amit Te módosítottál, az a memóriában (RAM) van. Ha kikapcsolod a box-ot a memória tartalma elveszik, így a módosításod is. Indításkor a SYSTEM img tartalma töltődik be újra a memóriába (tudom, nem teljesen így működik, de a lényege ez).
-
FerNandor
őstag
válasz
ztsoft #70172 üzenetére
Úgy teljes értékű, mintha számítógépen használnám, hozzáférek a teljes tartalomhoz és nem csak mondjuk a saját mentett dolgaimhoz. De akkor, úgy értelmezem, hogy így van
Köszi, olvasgatom meg megcsinálom később ezeket az API kulcsokat, remélem nem baj, hogy tegnap félbehagytam.
-
nfsu17
veterán
válasz
ztsoft #69910 üzenetére
Nálam meg a vp9 jött be.
Amikor először beállítottam a YT-ot, akkor mindent hagytam úgy nagyjából alapon és úgy néztem videót. Így h264+aac-t állított be magának.
De már az első videónál feltűnt, hogy az "élekkel" valami nem oké. Kicsit olyan, mintha egy rosszul deinterlace-elt videót néznék. Gondoltam, hogy rossz a forrás....de mondom...Magyarósi mindig baromi jó videóminőséget produkál, csak nem lehet ez. Ráadásul Dune-n ez a videó letöltve nem ilyen f*stos minőségű. Megnéztem gyorsan mobilon, mert az volt kéznél és ott nem volt jelen annál a jelenetnél ez a furcsa "vonaltördelés". Később megnéztem pc-n is, ott sem. Akkor jutott eszembe, hogy pc-n vp9-et nézek, itt meg h264-et. Sok a szóból, áttettem vp9-re, megnéztem ua-t a jelenetet és tökéletes lett, mint ha bluray-t néznék...azóta vp9-et nézek és sosem volt ezzel baj, tökéletes így a minőség. Még annak ellenére is, hogy a vp9 általában kisebb bitrátájú, de ez a fejlettebb algoritmusnak köszönhető."Nálam tökéletes a Magyarósi Csaba csatornája."
Kéééész. Tényleg vicces, de nálam nem. Minden másba beenged, ebbe az egybe nem. Mivel amúgy is a feliratkozások alól nézek videókat és ott hoz mindent, így nem zavar, de akkor is furcsa.
Amúgy már a vp9 is kezd kimenni a "divatból", mert sokszor már av1-be kódolja a YT.
Viszont a régi pc-m ezt nem komálja, eléggé leterheli. Majd lehet kipróbálom ez a box mit kezd egy ilyen videóval. -
nfsu17
veterán
válasz
ztsoft #69863 üzenetére
+blakey
Be tudtam állítani YT addonban, hogy 1080p vp9-ben menjenek a videók. 4k-ra nincs szükségem, megfelelő tv hiánya miatt.
Viszont sehol nem találom, hogy a hangra be lehet-e állítani valamit.
Most aac hangot tesz a videók mellé (így lesz: vp9+aac)
Ezzel így nincs is gond, ez is tök jó.
Viszont ugye opus a legjobb minőségű hang, ha böngészőben nézzük, akkor azt teszi mellé.
Ti be tudjátok állítani ezt, vagy erre nincs lehetőség?Dolphine
Tud érdekességeket produkálni az addon. Nálam minden feliratkozott csatornára enged belépni és ott a videók közül válogatni, egyedül a Magyarósi Csaba csatornájára nem enged be. Nem tudom, hogy őt miért "bannolta" az addon.
Listákat nem használok, így azt nem tudom tesztelni. -
gsc73
aktív tag
válasz
ztsoft #69420 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséged is! Nekem nem nagy érvágás visszaállni 9.2.0-ra, ahogy olvasom úgy is van gond a 9.2.2-vel.
@MCs88: megnézem még egy próba erejéig, de valószínű, hogy visszaállok egy korábbi változatra.
Egyébként én személy szerint nagyon "rühellem" ezt a folyamatosan frissítgetős világot. Én még DOS 6.22-vel kezdtem, meg Win3.1-el. Működött. Tudom, hogy most más világban élünk, más kihívások vannak, más a környezet, de akkor is...miért nem lehet normálisan megírni egy kódot, aztán mindenki személyre szabhatja...
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
ztsoft #69420 üzenetére
Ha hibát találsz akkor a CE fórumán fejtsd ki, mert a feljesztők nem tudnak mindent tesztelni, a felhasználók meg nem hajlandók Nightlyt tesztelni, pedig azok azért vannak, nyilván tisztelet a kivételnek. Nem minden a CE fejlesztőin múlik. Sokminden javítva lett, eddigi legjobb az X96 Air-en.
-
Vtmk
tag
válasz
ztsoft #69260 üzenetére
Mit nem értesz? Azt hogy átírni?
Pl bemész a boltba és mondod ,hogy kérsz egy kiló kenyeret megkérdik mire kell?
Átírni,hogy ne tudja a fater milyen rendszer mert össze vissza másolgat rá mindent.
Leakarom korlátozni a boxot.
DE ezt nem értitek amiket leírtam tényleg sajnálat.
Ennyire nehéz,hogy nem tudod megmondani melyik file-ban van ki echozva vagy printe-elve ez az érték?Kodi/17.6 (X11; Linux aarch64) LibreELEC/8.2 App_Bitness/32 Version/17.6-Git:a9a7a20
-
Vtmk
tag
válasz
ztsoft #69254 üzenetére
x96s905x box telepakol a repobol mindent. pl a 2/16gb-ból ugye 12gb a tárhely ami marad és arra kb plugint is rakosgat és a biztonsági mentések után kb 600mb marad a kinézetet elállítja a menüket a plugint átírja de szerintem nem is tudja mit csinál és egyszer szól,hogy megint xar a box.... Akkor elmegyek hozzá elhozom localon újra pakolom 5 perc és utána meg mindent újra telepíteni másolni beállítani kb 3 óra..
konkrétan ezt a sort:Kodi/17.6 (X11; Linux aarch64) LibreELEC/8.2 App_Bitness/32 Version/17.6-Git:a9a7a20
most nézegetm talán ebben van:
import urllib2
def getUrl(url):
req = urllib2.Request(url)
req.add_header('User-Agent', 'TesztElek 1.0')
req.add_header('username','username')
response = urllib2.urlopen(req)
link = response.read()
response.close()
return link -
Vtmk
tag
válasz
ztsoft #69251 üzenetére
Ezt találtam,de még nem vált be..:
CoreELEC 1/packages/mediacenter 1/kodi 1/patches 6/ kodi-ce-005-fix-le-addons.patch
diff --git a/xbmc/filesystem/CurlFile.cpp b/xbmc/filesystem/CurlFile.cpp index 3169bb9..f7c3ab9 100644 --- a/xbmc/filesystem/CurlFile.cpp +++ b/xbmc/filesystem/CurlFile.cpp @@ -1000,6 +1000,11 @@ bool CCurlFile::Open(const CURL& url)
// setup common curl options
SetCommonOptions(m_state, m_failOnError && !CServiceBroker::GetSettingsComponent()->GetAdvancedSettings()->CanLogComponent(LOGCURL));
+
if(strcmp(url2.GetHostName().c_str(), “libreelec.tv 1”)
|| strcmp(url2.GetHostName().c_str(), “kodi.tv”))
g_curlInterface.easy_setopt(m_state->m_easyHandle, CURLOPT_USERAGENT, “Kodi/18.2 (X11; Linux aarch64) LibreELEC/9.0 App_Bitness/32 Version/18.2-Git:18.2-Leia”);
SetRequestHeaders(m_state);
m_state->m_sendRange = m_seekable;
m_state->m_bRetry = m_allowRetry;
Curl User Agent is set to “Kodi/18.2 (X11; Linux aarch64) LibreELEC/9.0 App_Bitness/32 Version/18.2-Git:18.2-Leia” -
Vtmk
tag
válasz
ztsoft #69251 üzenetére
És olyat lehet mondjuk ssh-n kiadni,hogy smb és backup készítés és visszaállítás kikapcsolás? És a Backup mappára egy írás védelem?
A git részt erre értettem:
Kodi/17.6 (X11; Linux aarch64) LibreELEC/8.2 App_Bitness/32 Version/17.6-Git:a9a7a20
Git:a9a7a20
De az se volna baj ha át lehetne írni az egész sort mert fel telepít minden baromságot. ÉS sokszor annyira ledarája a boxot,hogy csoda,hogy csóri még bekapcsol.
-
Vtmk
tag
válasz
ztsoft #69162 üzenetére
Szia nem cáfolok én semmit. Legyek hülye azt kész. Vps tulajdonos vagyok tárhelyeket kezelek php sql-al golalkozok illetve néha python 2-ről alakítok python3-ra. De nem magyarázkodok. Miértkéne linuxtól megrémülni? Debian9 -em volt. ubuntu 16.04-el foglalkozok édestova 6 éve. De mindegy. Miért valami gyógyegér felsöfokú végzettség ű köszönés mentes alpári módon kellett volna kérdeznem? Nem úgy fogalmaztam.. istenem valszeg azért mert még ilyen androido libafossal még nem foglalkoztam és nem találok róla semmi alapot. De ne mtudom ki vagy lehet az apukám aki számon kér pl az ASUS routerem gyári firmware-t lecseréltem és írtam egyet ubuntu alatt. Igaz előre futtatott terminalban phythonnal. Linux talán kicsit megy. igen mikor ssh-n dolgozok a vps-re.
És azért tettem fel a furcsán kérdést mert se ubuntun se windorwson nem boldogultam ezzel. mert a boot logo itt található:
/usr/share/bootloader/boot-logo-1080.bmp.gz és ezzel próbáltam:
mount -o remount,rw /flash cp /storage/yoursplash.png /flash/oemsplash.png mount -o remount,ro /flash
Amúgy a a verzió frisítést alkalmaztam a corelec 9.2.1 verziónál április 2-ai telepítőnél:
echo "touch /dev/.update_disabled" > .config/autostart.sh
Mert ugye night verzió és sokszor dobta el a vasat. mikor már annyira bosszantó volt minden induláskor.
-
-
Csicsóka
őstag
válasz
ztsoft #69107 üzenetére
Ez esetben mi szükség van rá?
Az ég világon semmi!
Akkor lenne, ha ez egy lassan lefutó folyamat lenne, és több másodpercig megakasztaná a boot folyamatot. Ekkor háttérbe küldve, az külön proceszként futhatna, és nem "fogná" a rendszert meg. Itt ezred másodperc a parancs lefutási ideje, ezért tök felesleges. Én nem is használtam ezt. -
ztsoft
őstag
válasz
ztsoft #68994 üzenetére
Nem tudom volt-e már, de találtam egy kiskaput a frissítés letiltásához.
'ENABLED': not os.path.exists('/dev/.update_disabled'),
Ezt kihasználva, az autostart.sh fájlba a következő sort kell beszúrni.
echo > /dev/.update_disabled
Így minden egyes indulásnál létrehozza a fájlt, ami tiltja a frissítést, még figyelmeztetés sem jön.
-
darvinya
titán
-
deathtania
senior tag
válasz
ztsoft #68639 üzenetére
Köszi a tippet! Csináltam sima cache törlést, az sajna nem oldotta meg, viszont csináltam mellé egy factory resetet, utána legalább elindult és betöltött a droid.
Most nem töröltem semmilyen programot (korábban a Mobdro-t azonnal töröltem, mert nem használtam), és úgy néz ki, hogy működik, stabilan elindul. -
vargalex
Topikgazda
válasz
ztsoft #68234 üzenetére
Nem, mert az első paraccsal az SD kártya első partíciója kap CE_STORAGE labelt, a másodikkal pedig az emmc (mountolt) CE_STORAGE partíciójáról veszi le a label-t. Így következő boot-kor már az SD kártya CE_STORAGE label-ű partíciója kerül mountolásra az emmc megfelelő partíciója helyett...
-
Csicsóka
őstag
válasz
ztsoft #67871 üzenetére
Igen, kiderült volna belőle, hogy mennyire menő szakember, vagy csak a mellét veri, és ordítozik itt velünk. Kár, hogy tisztán jó szándékból egy igazi "szaki" lelőtte a poént.
Pedig ezek a kérdések, nem főiskolás szintűek voltak, aki ismeri a tápok, és okos töltők lelkivilágát rendesen, azoknak nem megválaszolhatatlanok voltak. Olyan fogós kérdéseket, mint hogy melyik az az alkatrész, ami a táp "lágy" indításáért felel, vagy miért kell Schottky dióda fel se tettem. -
junkpod
veterán
válasz
ztsoft #66898 üzenetére
Elolvastam a ceemmc leírást és ez szerepel benne:
The boot device priority is:SD
USB
eMMCSzerintem ezért cár sokat, mire az emmchez ér a boot addig eltelik jópár mp.
És ez biztonság miatt muszáj, így ez mindig így lesz.
Viszont a Csicsoka felezos rendszer az SD ről indul azonnal, ott nem kell várni, mert ha gáz van akkor sincs 🧱. -
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft #66936 üzenetére
Az NAS címé.
Így ajánlja fel a beírást. Ezt is beírtam az ip után (/i-data/de27da63/nfs/NSA325-V2) de semmi kapcsolat.
Na most mennem kel majd este leszek. -
junkpod
veterán
válasz
ztsoft #66898 üzenetére
Itt az egyik
[link]4.143s dev-CE_FLASH.device 3.874s nmbd.service 3.652s update-bl301.service 2.798s entware.service 1.915s sshd.service 1.787s connman.service 1.618s pulseaudio.service 1.053s smbd.service 996ms systemd-modules-load.service 918ms hwdb.service 824ms wpa_supplicant.service 676ms samba-config.service 650ms systemd-logind.service 431ms brcmfmac_sdio-firmware-aml.service 342ms systemd-udev-trigger.service 259ms amlogic-remote-toggle.service 234ms add-entropy.service 228ms kernel-overlays.service 193ms cron.service 184ms unbind-console.service 163ms amlogic-remotecfg.service 148ms smp-affinity.service 143ms libmali.service 142ms kodi-cleanlogs.service 137ms systemd-journald.service 133ms kodi-cleanpackagecache.service 120ms dbus.service 115ms openssl-config.service 113ms userconfig.service 111ms usercache.service 80ms kodi-autostart.service 74ms rpcbind.service 63ms kodi.service 62ms network-base.service 59ms systemd-journal-catalog-update.service 58ms tz-data.service 56ms systemd-tmpfiles-clean.service 51ms systemd-tmpfiles-setup-dev.service
-
koma106
senior tag
válasz
ztsoft #66747 üzenetére
A Wiki szerint LE-re is van. Megnézem nálam be van-e kapcsolva. Ha igen és jók mindkét eszközömön az SMB beállítások, user/passw is lesz és bekacsolt zeroconf, akkor remélem végre megtalálja az MrMC a Kodi-t.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
ztsoft #66638 üzenetére
+ (#66628) edk- : Ez nem tudom milyen lejátszó pontosan, de amiket bekereteztél attól konkrétan minek/miben lesz jobb minősége? A HDMI-n kiküldött képnek és hangnak például az lesz? A többi gondolom, hogy a lejátszó szoftveres része alapvető képminőségbeli hibáktól, formátum problémáktól hemzseg (de elég ezekből 1-2 komolyabb is) és hogy ezekben a még 12K-s Amlogic CE-s Boxok is jobbat/többet nyújtanak az gondolom "elhanyagolható" tényező.
(#66624) DroiDMester: Igazad van, mert ezek közül tényleg egyik sem "nekem való", mivel alapvetően sz@rt nem veszek 500E-ért, de még 5 Ft-ért sem, ahogy a feleslegesen túlárazott átlagosat sem többért, mint amennyit valóban megér.
-
mikrofon
veterán
válasz
ztsoft #66433 üzenetére
Nem neked szántam csak úgy tűnik az új helyett a válaszra kattintottam véletlenül végtelenül bocsi.
Rendben akkor ssh-t nem teszem elérhetővé ha ilyen veszélyes.
Nem ragaszkodom a Samba-hoz se ja az is ilyen veszélyes.
Bármilyen megoldás jó.
Igazából egy mappát szeretnék kívülről elérni. Ebbe bemásolom az aktuális TORR fájlt és a kliens indítja is a letöltést és visszaosztást a beállításoknak megfelelően -
junkpod
veterán
válasz
ztsoft #64992 üzenetére
Igaz, rosszat linkeltem be!
Köszi, hogy figyeltél!Ez a jó
[Motionbars 23.976]
[Motionbars 24p] -
Speederer
senior tag
válasz
ztsoft #64565 üzenetére
A wifis rész homályos volt, de így már oké.
Viszont akkor nem igazán állhat elő olyan, hogy kábelen elérjük az eszközt, wifin pedig nem. (Persze itt feltételezzük, hogy korábban már felcsatlakoztunk a wifi hálózatra, és a beállítások után nem adódott gond pl. a wifi kártya driverével vagy az AP-vel/routerrel.)
junkpod: Van annak előnye, hogy ott a kábel, de letiltjuk a kábeles csatlakozást és inkább wifist használunk?! Vagy nincs ott a kábel, csak kikapcsoljuk a vezetékes elérést, hogy ne zavarjon be? (Utóbbi esetben úgy látom eltűnik az eth0 interfész, legalábbis az ifconfig-ból.)
-
ztsoft
őstag
válasz
ztsoft #63924 üzenetére
Ismét teszt a Youtube-bal, de most fordított sorrendet követtem, azaz, előbb letöltöttem a 4K videót majd belső hálón teszteltem a lejátszást (csak CE 9.2.0-án néztem). Ez a videó jól vizsgázott mind belső hálón, mind a Youtube-on, [link] (igaz vannak benne a vágásból adódó ugrások, de a lejátszás alatt mind két módszernél csak 6 skip volt).
Beleástam magam a Youtube plugin kódjába és kiderült, hogy a beállításokban található "Gyorsítótár mérete" csak a két SQLite3 adatbázis fájlok (cache.sqlite, data_cache.sqlite) méretét szabályozza. Semmi köze a pufferhez.
Meg az is kiderült, hogy az MPEG-DASH kikapcsolásával tökéletesen működik az előtöltés Youtube-on, a beállított videó cache-nek (advancedsettings.xml) megfelelően.
Kizárólag az Inputstream adaptive a szűk keresztmetszet, a hiányzó pufferelési megoldása miatt. A GitHub-on meg is találtam (talán már korábban is volt linkelve itt), [link], pont 3 évvel ezelőtti bejegyzés és azóta sem sikerül megoldani. Meg ahogy nézem, már javában a Matrix-ra fejleszt, a Leia-ra 09.02.-án jött ki frissítés (lehet, ez lesz az utolsó).
Nem igazán értem a Google hozzáállását, a laptopomon böngészőben simán ki tudom választani a 4K 60fps-t, holott nem tud vele mit kezdeni (még a 720@60 is megfekteti
). Ezzel szemben a box-on csak 720 a max, pedig ott a 4K sem jelentene gondot.
Tudom, licenc. A böngészőben nem számít?
-
ztsoft
őstag
válasz
ztsoft #63825 üzenetére
Ma volt időm tesztelni, mind a CE 9.2.0-át, mind az LE 8.2.2.3-at (Ext4-es) a VP9 4K-s videóval (sőt, még az emlegetett Pandorás videót is leszedtem a Youtube-ról, hogy helyi hálón tudjam tesztelni).
Az LE alatt van pár helyen apróbb akadások, döccenések, de összességében nézhető. A CE alatt konkrétan nézhetetlen, ahol az LE alatt akadt, döccent, itt teljesen darabos a kép.
Az is biztos, hogy a Google is módosított valamit, mert régebben LE alatt tökéletes volt ez a videó Youtube-ról. A stream sebessége is korlátozva van (a 4K-nál biztos), folyamatosan ugrált letöltés közben (a 3.82GiB letöltése 15:27 volt, viszonyítás ként a net sebességem átlagban tudja a 14,4 MB/s-ot, ez egy 4GB-os fájl volt).
Más.
Egy érdekes dolgot tapasztaltam CE, LE vonatkozásában. Azt tudtam, hogy az eltérő boot miatt kell a fogpiszka az LE első indításához, majd ismét, ha a CE-t akarom indítani. De nem így van, az LE első indítása óta oda-vissza tudok váltani CE és LE között bárminemű beavatkozás nélkül.
Konkrétan, a CE a belső tárhelyen van, az LE pedig kártyán és tökéletesen működik a "Reboot from internal" és a sima újraindítás, nem kell fogpiszka hozzá. -
mexel
veterán
válasz
ztsoft #63825 üzenetére
Nekem 9.2.1 905X2-n olyat csinál, hogy hirtelen lekapcsolja a képet, a tv is mintha kikapcsolna egy pillanatra, aztán főmenüvel indul. ( mintha valami hirtelen reset lenne vagy áramkimaradás)
Nem tudom hogy nem csak egy bizonyos sorozat miatt van-e, egy tv-ből való sorozatot néztem, több részt aminél a kép is hibás volt folyamatosan, ha kicsit beletekertem megjavult.
A kép 912-n is rossz volt, ma tesztelem 9.2.0 905X-el is -
Csicsóka
őstag
-
junkpod
veterán
válasz
ztsoft #63702 üzenetére
Utóbbi időben tapasztalom a yt plugin gondjait én is.
Van, hogy videó indításkor diavetites és lassított hang fogad. Illetve ha hosszabb pause után újra inditom a videót, akkor már nem talál vissza, csak akkor lesz jó ha a videót leallitom és picit később újra inditom.Google variál szerintem a háttérben megint...
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
válasz
ztsoft #63412 üzenetére
Elsőre a válasz: helyes
nem azért csinálom ezeket hogy gyorsan és egyszerűen meglegyenek hanem hogy rájöjjek hogyan müxik. Már szétszedtem az új rendszert is megnézni mi van benne
A droidot sikerült megcsinálni ( remélem) mert volt komplett emmc mentésem ssh-n, így azt visszatoltam, most jó.
De találtam UBT-s és uart-os megoldást is a mac helyrehozására. ( ami nem tudom mitől szállt el)Most újrakezdem az alap verzióval, van ötletem hol lehetett a hiba
Reggelig még ráérek -
gyűrű
addikt
válasz
ztsoft #62902 üzenetére
Szia, GT-Kingen néztem.
A kodi cache kezelésén valami megváltozott az biztos.
Emlékeim szerint régebben a YT-nél is kiírta a mb-ot is. A Kodi cache-ot kb.1 GB-re állítottam ott akkor nem skippelt , de mivel forward cache ra nem használja mindet, csak forrásfüggő hogy mennyit, így itt nehéz megmondani pontosan mennyi.
Most reggel levettem 500MB-re . A jelzett Video adatsebessége így 4K VP9-en 25-35 MB/s.
A YT beállítás nekem is 100, nem tudom ez mit befolyásol. Amikor a processinfo volt bekapcsolva ott láttam hogy előre tölti picit, de nem tudom mennyit. Most reggel ennyivel ( 500MB ) sose esett le a forward %. Máskor amikor skippelt akkor ez lement 20%-ra és akadt, ilyenkor 30-50 et nőtt a skip.Általában egy film kb: 206 MB-ot forward cachel a nasról így hogy 500 MB a cache. (a legtöbbet az elején akkor 270 körül , de utána beáll erre.a 206-ra)
Valamit próbálj ki: Az advancedben írd át a buffermode-ot 2-re és úgy teszteld. (elvileg ilyenkor csak a netes tartalmat buffereli )
-
Zebu
addikt
válasz
ztsoft #62844 üzenetére
Valahogy ez a button map nem sikerül. az eddigi windows media centeres hangsáv gomb szépen váltotta a hangsávot most nem. plusz nem találom a beállítást, amivel a médiatárból el tudom rejteni a vissza gombot.
Ezen felül a guide gomb, nekem a "c" option-re volt beállítva, most PVR-t indit. nem jövvök rá hogy oldjam meg, de azért javul már
-
blakey
titán
válasz
ztsoft #62768 üzenetére
Az engedély alatt arra értem, hogy az ő fórumukon egy általa készített módszert "promotáljon" és az esetleges felhasználói problémákat megoldja. Nem a liszenszekre gondolok. Nem kell túlgondolni, én sem szeretném ha a saját "udvaromon" a te cuccaid lennének kirakva az engedélyem nélkül.
-
Csicsóka
őstag
válasz
ztsoft #62740 üzenetére
Az a baj, hogy nekem már annyira ismerős ez a köcsög, sumák, aljas módszer korábbról, hogy most ez komolyan felba**ott. Még csak arra sem vették a fáradságot, hogy hé paraszt, nem teccccik amit csinálsz...
Se egy üzenet, semmi, egyszerűen bann!
Anno az OSMC port idejében, Sam Nazako-ban volt annyi gerinc, hogy regisztrált ide a fórumra, és elmondta az aggályait. Ezekben ennyi sincs, már már ismerős magyar vonás, pedig nem azok.
Kezdek én is gondolkodni a platform váltáson, RPI-t is szeretem. -
Csicsóka
őstag
válasz
ztsoft #62733 üzenetére
Én is most vettem észre, hogy kiírtam a bootmanagert, és nem jelent meg sehol.
De azért legyük velük rendesek, segítsük a fejlesztést ötletekkel, hiba jelzéssel. Ezekkel???
Gondoltam, kiteszem új posztban a bootmanagert, majd onnan linkelem a letiltott posztom, de engem úgy is figyelnek már, teljesen felesleges. Jól mondja Béni kolléga...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Crypto Trade
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged