- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
darvinya #68706 üzenetére
Oké, akkor példának okáért egyszer töltsd le a bitrate viewer nevű kis programocskát, és nézz meg egy tetszőleges mkv-t. Súgok: az átlagos bitráta nem jelenti azt, hogy egyes jeleneteknél ne lenne 1-1 kiugró csúcs, amikor durván megemelkedik a bitráta. Ilyenkor szokott akadás lenni. Ez a BD-anyagban is ugyanúgy megvan.
-
ztsoft
őstag
válasz
darvinya #68704 üzenetére
GPU biztosan hozzá sem szagol tömörített képállományhoz, őt csak kész adat érdekli.
Akkor a hardveres dekódolás mit jelent szerinted?
DB-ben több nyelv/hanggal együtt annyi.
Hogy ne.
Simán látszik a Kodi-ban a csak videó, és a csak audió bit sebessége, ebben nincsenek benne a többi adatok.
Szerintem a hozzászólások előtt nézz utána a dolgoknak.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
darvinya #68701 üzenetére
Ekkora felbontás mellett teljesen felesleges ekkora bitráta.-> Mi a 8Mbit/s felesleges a FHD-hoz? Ezt nem gondolhatod komolyan. Ja a Full BD-ken is biztos azért átlagos a 30Mbit, de van ami még 40 fölé is simán felmegy, mert "tejesen felesleges"...?! Bocs, de azért ne írjunk már ilyen badarságokat, mert még valaki tényleg elhiszi.
-
Gino20
őstag
válasz
darvinya #68683 üzenetére
Végig néztem mindent (még az abszolút irreleváns almenüket is), de nincs ilyen opció.
blakey: Megtörtént, vagyis kilőttem mindent a display alatt (SDR to HDR, stb,...), de sajnos nem történt változás.
Telón rendszeren belül van olyan, hogy szoftverfrissítés, de boxon nem látok ilyet sehol. Erre gondolsz? vagy az OTA mást jelent? -
Gino20
őstag
válasz
darvinya #68670 üzenetére
Igen, de ez esetben (lehet most marhaságot írok) elvileg a TV továbbra is dekódolja a hangot (ezt nem akarom, mert nem támogat minden hangsávot, pl samu tv-m a DTS-t) vagy valamit belebabrál, mert egy biztos. Ezzel az összekötéssel voltak tartalmak, ahol nem volt hang vagy x másodpercenként elment egy pillanatra, majd írták, hogy nem jól van összekötve. Átdugdostam és valóban megjött a hang mindenhol.
SunMount3r: Kipróbáltam és érdekes a jelenség. Összeségében nem segít. Boxon kikapcsoltam a CEC-t majd TV egy ki és bekapcsolással feléledt a droid képe, de ezt csak egyszer sikerült előhozni. Amúgy TV-n nem tudom kikacsolni a CEC-t, mert hangprojektor csak így működik, sehogy máshogy, pl CEC kikapcs projektor HDMI CEC-ben fel sem ismeri a TV és a NEM CEC HDMI-k esetén a TV látja a projektort, de úgy nincs hang.
Ha a box-ot csak simán a TV-vel kötöm össze, akkor nincs ez a szarakodás szóval van kép droid alatt is, de a fentebb leírtak miatt nem jó.Valami ilyesmi nem segítene [link] ? és akkor menne a box a TV-be + box a projektorba is
-
mexel
veterán
válasz
darvinya #67492 üzenetére
Ezt a 2 évet biztosan tudod? Mert akkor 1 év 11 hónaposan eladom
Vagy csak kevesebbet akartál mondani mint amit én hasraütésszerűen írtam?
Attól hogy 75 fokos elmehet a végtelenségig is akár, de lehet hogy egy 40 fokon üzemelő box hal meg fél év alatt.
Én csak képletesen értettem ezt a pár évet, azért írtam hogy talán előbb tönkremegy ha mindig 75 fokon jár mint amikor teszek rá egy hűtést és csak 58 fokon fogmenni.
De ez is csak találgatás az 5 év meg lényegtelen volt, bármit írhattam volna.
( anno találkoztam olyan pc-vel ahol a proci hűtőjének a felfogatása eltört és már kb 1 éve úgy használták, a proci melegedett mint a barom de ment és működött. Kapott pasztát és új hűtőt és sokáig ment amíg el nem dobták a gépet) -
korcsi
veterán
válasz
darvinya #67420 üzenetére
Mitől lenne légáramlás? Szerintem nem hatékony az elképzelésed, és ráadásul otthoni eszközökkel nem is megvalósítható. Keressünk realistább megoldást.
Laptoppokban sokkal több hely és ventilátor van, itt egyik sincs. A SOC-ról nem probléma elszállítani a 3-4W-ot, azt passzívan alacsony hőmérsékleten eldisszipálni nehéz, ahhoz felület kell, másképp nem megy. -
mexel
veterán
válasz
darvinya #66749 üzenetére
Köszi
Gondolod hogy ezeken nem vagyok túl? Azért írtam hogy kb minden lehetségeset megpróbáltam, de nem működik. Ennél többet is próbáltam már de mégsem megy. ( más fórumokon is panaszkodnak az android tv 8-as frissítésére) Én hülye frissítettem pedig a 7.-essel minden jó volt, de hallgattam a fórumban pár emberre akik szerint hú de jó a 8-as
Kár volt.
-
-
winotto
tag
válasz
darvinya #65623 üzenetére
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_20200116-Generic.img.gz ez a jó akkor ?
-
winotto
tag
válasz
darvinya #65617 üzenetére
igen átmásolva ,arra gyanakszom rossz fájt töltök le nem az ng s kell?
De már ezt is próbáltam előtte : CoreELEC-Amlogic.arm-9.2-nightly_20200116.tar -
headhunter
addikt
válasz
darvinya #65530 üzenetére
Telepítettem, de most belefutottam jogosultsági problémába.
Alkalmazásnál engedélyeztem a tárhelyhez hozzáférést, mégsem tudom elérni az SSD-t.
Belső tárhelyből is csak ezt látom: [link]
Ezt az útvonalat "/storage" beírva az FTP kliensbe "550 Cant CWD to invalid directory" hibajelzést kapok.
A95X MAX (Android 8.1)
-
-
HGTimber
tag
-
edk-
őstag
válasz
darvinya #65054 üzenetére
Digitális projektoroknál (a filmek TV-s közvetítésétől eltérően) a 2:2 pulldown azt jelenti, hogy minden kockát kétszer mutat meg (48 Hz képfrissítés) a 3:2 pedig azt, hogy a páros kockáket kétszer, a páratlanokat pedig háromszor (60 Hz képfrissítés). Emiatt azonban a folyamatos mozgás sebessége nem állandó.
,,See smoother, more fluid images with 1080/24fps processing. This creates up to 60 frames per second in 3-2 pull down mode and 48 frames per second in more cinematic 2-2 pull down mode.'' Innen
Itt pedig ábrával is szemléltetik.
-
cof
veterán
válasz
darvinya #64789 üzenetére
Nem nagyon. Max+ és Air-ból is van 1000 és 100-as LAN-os is.
De én MAX+-ot vennék, azzal többet foglalkoztak CE fejlesztők. Nekem Air van 2/16 de nem megy a VFD (szerintem nem is fog, ha eddig nem sikerült megoldani), BT-t Wifi-t nem néztem, és nincs hozzá kinnt stock FW sem.
-
junkpod
veterán
válasz
darvinya #64552 üzenetére
Hogy lehetne már elérni egy távoli eszköz terminal kimenetet AKTÍV hálózat nélkül?
Amíg a coreelec boot folyamat során be nem jelentkezik a hálózatba addig nem éred el. A Kodi ebből a szempontból mindegy és a közeg is (wifi vagy kábel).
Ha felállt a rendszer elered ssh-n keresztül. Ha meg sem akkor hálózati gondod van, ha csak wifin nem akkor wifi hálózati gondod van. -
junkpod
veterán
válasz
darvinya #64545 üzenetére
Nem értem amit írsz de szerintem más sem. Felezos rendszer alatt a Csicsoka felé rendszert érted?
Annak mi köze van az ssh-hoz? Azon kívül, hogy azon keresztül adod ki a parancsot a telepítő el semmi. Ha időzítve inditanad és közben minden hálózatról lehuznad akkor is mennie kellene.
Ha neked wifi gondod van az dtb hiba lehet...Az én boxom ugyan kábellel csatlakozik a switchre de mobil telefonos terminalbol inditottam a Csicsoka felezos telepitot.
-
kenand
veterán
válasz
darvinya #64545 üzenetére
A95X max androidját elindítottam mert Tarr TV app csak androidra van, felezős CoreElec van rajta, hogy tudom úgy kikapcsolni/újraindítani Android alól a boxot, hogy a coreelec induljon, sima power gomb nem jó, áramtalanítani kell. Mintha más boxokon simán ment volna a váltás..
Bocs de extrém ritkán használok Androidot boxon... -
Speederer
senior tag
válasz
darvinya #64537 üzenetére
Nekem ebből nem következik, hogy boot alatt próbálkozik. Sőt, a bootolás igazából alig tart pár másodpercig, mondjuk 15mp-ig. Nem gondolnám, hogy véletlenül pont ez idő alatt próbálkozna.
Nálam telefonról is simán megy az ssh kapcsolódás, konkrétan a Termius programmal, de nem ezen múlik. Mint ahogy a putty-nak is működnie kell, hiába ajánlanánk másik alternatívát, a legtöbb úgyis a putty-on alapszik. -
-
Luissimo
veterán
válasz
darvinya #64495 üzenetére
ígyigaz, viszont az app pedig rootolt készüléken nem megy, ezért a legtöbb tv boxra hiába rakod fel, a közszolgálati csatornák kivételével nem játszik le semmit, de van amelyiken még azt sem."Rootolt eszközön nem támogatott a lejátszás" felkiáltással.
Hiába rejted el a rootot, hiába kapcsolom ki a root kapcsolót (mondjuk ha erre valakinek van megoldása, az ne tartsa megában)
Rootolatlan telefonról pedig nem castolható nagyképernyőre, megette a fene.
Eddig egy kivétel boxot találtam, amire felment és a fiam az összes előfizetett csatornáját tudja vele nézni (+visszanézni amit lehet).
Ez pedig a Mibox.Persze ez nem elec, de akinek az a fontos, az áldoz egy ilyenre...
Van még valakinek valami más megoldása?
A rootolt eltüntetésre és a mégiscsak működésre kellene leginkább -
kovakovi77
tag
válasz
darvinya #64306 üzenetére
x96-max-1gbit-vfd.conf -Ez van be másolva a /storage/.config/ -mappába át nevezve vfd.conf-ra. Elvileg ez X96AirP2-nél megy P1-nél a tápot másik gpio lábra köthették, vagy az u-boot/android kernel végzi a vezérlését.
Ha lessz mellettem egy x96max s905x3-as verzió majd többet megtudok.
Addig eljátszok a gondolattal és a vas testi épségével, hogy megpróbálom én kapcsolni a kimeneteket hátha egy scriptel betudom kapcsolni a tápot a porton.
Utánna kell olvasnom -hogy kell az ilyet csinálni. -
cof
veterán
válasz
darvinya #64118 üzenetére
Ezt megtaláltam köszi: Beállítások/Média/Általános alatt.
De mindegy mert benne van a .config mappában a vfd.conf, a configfiles mappába másoltam egyébként.
Újraírtam a 23-i NG-t, de továbbra sem megy a kijelző, még csak boot felirat sincs (Android alatt természetesen működik).
-
mexel
veterán
válasz
darvinya #63556 üzenetére
Bocs hogy mindent szájbarágósan kell leírni mert nem lehet továbbgondolni:
számomra nyilvánvaló hogy a telepítés idejéig kell kihúzni, majd beállítani hogy ne frissítsen automatikusan, aztán kikapcsolni, visszadugni és lehet használni az ssh-t.Droidmester: akkor összeállhat már egy lista hogy min megy és min nem. Amiken te próbálod azokon jó:
GT1min/GTmini-A
X96Max
GT-KING
MXQ G12Amin nem ment nálam és másnál sem ahogy olvasom:
A95Max
Tanix TX5 MAX -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
darvinya #62992 üzenetére
Még egy Megogo S905 boxon használok LibreElecet, Panasonic TV-vel, és mennek a dedikált gombok is (Option, Play, Stop, stb., a csatornaváltás gombok is (lista nézetben egy képernyőt ugranak, TV-nézésnél (TVHeadend kliens plugin) teljes képernyős módban értelemszerűen csatornát vált.).
-
kovakovi77
tag
válasz
darvinya #62601 üzenetére
A Polllen Álltal adot válasz tökéletes a kérdésedre. (gparted-nél az utolsó ext4 partició méretét kell le csökkentened, majd a végén az egész image fileból shrinkelni a végét) Ennél még én is csak bonyolultabban tudtam volna leírni. (Polllen-nek is köszönöm a linket ezt eddig nem ismertem, de jóval egyszerűbb mint az én megoldásom)
Ha ez nem tetszik maradt 2 választásod. CE-backup
4G kártyára felhúz mentés vissza.
Vagy szűz install és újra belakás. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
darvinya #62432 üzenetére
Erről az app-ról valahol olvastam, hogy megoldható vele a Banki app-ok futtatása.
-
mexel
veterán
válasz
darvinya #62100 üzenetére
Az elvileg nem ugyanaz, az már régebben is benne volt a boxokban. Van itt egy 8.1-es 905x2-es, de nincs sok időm tesztelgetni, de azt tudom hogy régebben egy A95X max-ba megvolt a kerneles módosítás. ( azt hiszem telepíthető formában is összedobtam de azt nem teszem fel mert ha valami nem stimmel akkor nem akarok ezzel foglalkozni, ha magamnak elszúrok valamit azt szoktam vállalni
)
-
-
válasz
darvinya #62044 üzenetére
Bakker nem figyeltem hogy neked állítólag LPDDR4.es BOX.od van(most olvastam vissza az előzményeidet)
de tegnap amit belinkeltél X96Max_v311RP_20190722. az a LPDDR3.as BOX.ra való mivel 311R így én neked automatikusan LPDDR3.ra való FW.t linkeltem!
de a képeden az NEM LPDDR4 hanem SIMA DDR3.
keress rá a ram típusára Micron D9STQ de segítek => D9STQ (DDR3, 1600MHz)
szóval elég érdekes a helyzet nálad!
-
-
-
válasz
darvinya #61999 üzenetére
itt belinkeltem korábban! és ezt is olvasd el ha jót akarsz magadnak!
-
kovakovi77
tag
válasz
darvinya #61854 üzenetére
2db 5V 2A-es táppal próba volt. CE egyébként is szépen működik csak a droid sz*₃at
Tettem próbát egy régebbi atvXperience rommal is. Ebben az esetben is szépen hiba nélkül végig ment a flash és indulásnál már nem az A95X hanem az atv logoja látszott.
És ez se indult. (Pedig anno már ment ez a rom) Szóval a flash hibát kizárnám.
Marad holnap vissza forrasztom az uart kábelt és akkor többet tudok hol akad el a boot közben. -
Csicsóka
őstag
válasz
darvinya #61793 üzenetére
Borzaszó 1xerű! Ha nem érti mi az, akkor ne csinálja. Nem kötelező dolog ez, csak egy lehetőség a haladó felhasználóknak. Ahogy írtam korábban, nem a -1. szintű embereknek készült. Láttam olyan embert, aki úgy tudott örülni, hogy milyen ügyes, mert képes volt megcsinálni. És már ebből tanult.
-
attka
aktív tag
válasz
darvinya #57756 üzenetére
Sziasztok,
Kicsit rákapcsolódva erre a témára. Rendeltem egy A95X Max készüléket. Első tapasztalatok alapján szuper. HDMI-n keresztül kép és hangtovábbításra használom elsősorban még csak youtube nézésre. Azonban szoktam nagy felbontású FLAC zenéket is sztereóban lejátszani másik lejátszón. Gondoltam teszek vele egy próbát, hogy a HDMI mellé összekötöm az SPDIF csatlakozó keresztül egy DAC-ba. Alap androidot használva meg is szólal a hang, de csak 16bit/44,1-en, azonban a 96Khz vagy 192Khz felbontást nem küldi át a DAC-nak. Nem is tudja az SPDIF-en vagy csak egyszerre nem ha a HDMI is be van dugva, vagy az alap android nem tudja, vagy csak nem állítottam még be valamit?
-
blakey
titán
válasz
darvinya #60322 üzenetére
Viszont a mostani villás dugó, teljesen más takar - Az, hogy te most épp mit látsz bele a dizájnba az teljesen mindegy
, ezt választották a CE fejlesztői akkor ezt használjuk addig amig más nem lesz. Hogy mi felesleges számodra, vagy számomra az is mindegy, ez lett a végeredmény. Lehet másik felszínt használni, ki lehet cserélni manuálisan, úgy használod a boxodat ahogy akarod. A CE bizonyos mértékben a fejlesztők döntésein alapszik, más kérdés, hogy néha lehet javasolni és esetleg gondolkodnak rajta. Ami a dizjájn illeti az most ilyen, ez tetszett a fejlesztőknek és a "gyártóknak", később, ha igény van rá akkor változik, szerintem tedd túl magad ezen vagy csinálj magadnak másik ikon-csomagot és használd azzal.
-
blakey
titán
válasz
darvinya #60320 üzenetére
Pedig nekem lejött a stabil 9.3-as - szuper, legalább neked megvan.
9.2.0 az utolsó stabil, nem tudok 9.3-ról.
A gomb ikon pedig nem Kodi-é, hanem ISO szabvány. - a Kodi mint "brand" nem használható az előtelepített boxokon, mivel CE logó került a fejlécbe így zavaró, hogy két ugyanolyan ikon van ott, tehát nem azért cseréltük, mert nem maradhat hanem azért, mert nagyon bugyután nézett ki.
Érted? -
blakey
titán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Mac mini (2023 with M2)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged