- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bostone
addikt
válasz
spiritex #3266 üzenetére
Nem T-s előfizető vagyok. Az alkalmazást megnyitva láttam, hogy egy film kölcsönzési díja 2000Ft, ha jól emlékszem.
@somatom:
Az hbogo engedélyez ingyenes elérést. Rápróbáltam egy filmre, ahol a fullhd megdöbbentő aprólékossággal, már-már bántó precízséggel adta vissza a részleteket, bőrhibákat stb... Ok, hogy meg tudom számolni a képen a fűszálakat, de minek? Mondjuk inkább bevállanám, mint a maszatos, agyontömörített tv adásokat.Közben egy ismerősöm ajánlotta a popcorn time alkalmazást, azt hiszem több platformra is elérhető, de sajnos a 10 megás net megfojtja. Különben egyszerű, mint egy faék.
-
törölt tag
válasz
spiritex #2533 üzenetére
A gyári visszaállítás nem nyúl a felhasználói tárhoz és a rendszeralkalmazásokhoz sem (bár root hiányában a rendszeralkalmazásokon Te biztosan nem változtattál). Ettől még lehet, hogy elég a gyári visszaállítás. Rom újrahúzásnál viszont majdnem minden törlődik (azért majdnem, mert ezeknél nem PC -s, hanem recovery -s a művelet, emiatt a recovery nem formázható). Esetleg nézd meg, hogy az MX -ben nincs-e túl sok thumbnail! Egyébként én hálózati módban nem szoktam engedélyezni a bélyegképeket (ez beállítható a menüjében). De ez vonatkozhat a gyári galéria és lejátszók bélyegképeire is. Ezek szkennelése megfoghatja a kütyüt. Aztán meg lehet póbálni a ".nomedia" trükköt. Amelyik mappában létrehozol egy ilyen nevű, tartalom nélküli fájlt, abban az Android elvileg nem szkennel médiatartalmat.
-
törölt tag
válasz
spiritex #2528 üzenetére
Az SDmaid megvizsgálja a fájlrendszert és megnézi a tartalmat. Nem befolyásoló szempont, hogy az egy alkalmazás cache. De ha vmi megtelne, akkor azt látnod kéne a tárhelynél is, mivel az emuláció miatt összevontan kezeli a felhasználói tárhelyet és a felhasználói alkalmazások tárhelyét. De azért ezen kívül is van egy pár lehetőség, amitől lelassulhat. Pl. ha beragad a médiaszkennelés, ami régi Android nyavaja. Telókon hamar észre lehet venni, mivel zuhan az akkuszint. De itt nincs ilyen. Ez is csak egy számítógép. Ha lelassul, akkor az ritkán szokott tárhely probléma lenni. Mint egy PC -n. Vmi terheli a procit, vagy felzabálja a ramot. Mindkettőnek utána tudsz nézni. Ha mégsem (mert az ilyen hibafeltárás nem a user feladata), akkor meg visszaküldöd gariba.
-
törölt tag
-
-
herdsman12
őstag
válasz
spiritex #2300 üzenetére
Beállítások - Nyelv és bevitel - Bill. és beviteli módok.
Nálam úgy van beállítva, hogy bekapcsoltam a fizikai bill-t és beállítottam a magyar nyelvet, felismeri a bill-t, majd fizikai bill kikapcs és a képernyő bill-t is beállítottam magyarra, de itt nincs ékezetes bill.
Hol szeretnél pontosan ékezetes karaktereket?(látom megoldottad)
-
-
törölt tag
válasz
spiritex #2172 üzenetére
Én azt tapasztalom, hogy a TVGO nem tünteti el a felső noti sávot. Az Android a noti és navi sávokat nem számolja bele a megjelenített tartalom felbontásába (ezért van az, hogy ha az alsó tálca aktív, akkor az össz. 720p ellenére, az Antutu csak 672 -őt ír, vagy 1080p esetén, 1038 -at). Ezáltal a képarány is módosul. A TVGO által megjelenített médiatartalom viszont ragaszkodik a 16:9 -es képarányhoz. Torzulás nélkül ez csak úgy tartható, ha a szélességből is elvesz. Nálam is ilyen, ha külön nem utasítom a rendszert a noti és navi sáv eltüntetésére. Ahhoz viszont root kell (vagy rom -ba integrált feature).
A VPN -es PIN eltüntetéshez én egy Xposed modulos megoldást találtam. Ehhez viszont szintén root kell.
A TVGO -nál nem tudom, hogy milyen problémát lát a T-Home, a root -ban. Ha olvassák az ilyen fórumokat, akkor azt is láthatják, hogy nincs igazán igény az adások rögzítésére. Ha a Youtube -nak, Mindíg TV -nek, MyTV -nek, meg a többinek nem probléma a root, akkor a T-Home -nál se kéne az legyen. Ha más trükk kell hozzá, akkor lesz más trükk. Ha mégsem, akkor ezzel máris megteremtődik az igény egy TVGO -t kiváltó megoldásra. Ha ez meglesz, akkor csökken a TVGO jelentősége, vagyis pont az a cél, amiért a T-Home létrehozta a szolgáltatást. Nevezetesen az a plusz, amiért esetleg vki T-Home előfizetést választana, másik szolgáltató helyett. Szóval az ilyen értelmetlen tiltogatással a T. öngólt rúg.
-
Lifeforce
őstag
válasz
spiritex #2169 üzenetére
Nem gond, mert amit elhibáztam benne, az egy konfig, ami nincs behatással a működésre, inkább csak szépséghiba, meg benne maradt valami amit nem akartam, hogy benne maradjon.
Viszont volt egy harmadik, ami az md5 ellenőrzést hajtja végre, és ugyan nem okoz gondot ha valahol más az érték, de azért a nyakamat nem teszem rá.
Így azt is javítottam (ez gyári hiba volt).
A build.prop átírása pedig semmit nem ér, mert bizonyos fájlokból nyeri többek között a lokalizációt, a felhasznált API verzióját, és minden más adatot amire szüksége van playnek.
Vannak bizonyos esetek amikor át lehet vágni a build.prop fájl átírásával, de csak akkor, ha konfig fájlban meg van adva, hogy a build.prop mely részéből nyerje ki az adatokat.
Ezért működik bizonyos telefon típusok esetén.
Ám sajnos ez nem így van egyik box esetében sem, és ez a minixre is érvényes.
Ezért volt az az X8-H esetében, hogy hiába írta át bárki is a build.prop fájlt, még a kiírni sem volt hajlandó a rom típusát.
Ott meg az mboxsettings-ből nyerte a készülék típusát, de ezt írtam is akkor, csak akkor még nem tudtam, hogy mi határozza meg, hogy honnan nyerje az adatot. -
Lifeforce
őstag
válasz
spiritex #2082 üzenetére
Már nem változtatok rajtuk, többet nem tudok tenni, az esetleges kisebb hibákat leszámítva.
Többszöri átnézésem ellenére is találtam bennük valamit amit elírtam, de a működést nem befolyásolják, így majd csak akkor kerül átírásra, ha a többi is készen lesz.
Átnéztem a TM8S romot, szerencsére abban nincsenek ekkora bakik mint a C-ben, szóval azért ez gyorsabban fog menni. -
Lifeforce
őstag
válasz
spiritex #1996 üzenetére
Nah
Egyfolytában azt csinálom.
Nehezíti a dolgomat, hogy a két rom között partíció beli különbség is van, és ha olyat tesztelek, akkor szokásos helyreállítási procedúrával tudom csak visszaállítani.
Viszont egyre érdekesebb dolgokat találtam.
Most már teljesen biztos, hogy a build.propba akár akasztófát is beírhatsz ID-nek, teljesen mindegy.
És nem is kernelszintű az egész, most már ez is 100%. -
törölt tag
válasz
spiritex #1969 üzenetére
Az enyém egy M8. Alapból sem gyári rom volt rajta (ez egy egyedi story), viszont pre -rootolt. Ment rajta a TVGO. Utána felraktam a Finless -t és azzal is ment. Aztán a Lifeforce romot és azzal nem ment. De nem a root miatti, "minőségbiztonsági" hibaüzenet volt, hanem egy betöltési. Aztán visszaraktam a Finless -t és most megint működik.
-
Lifeforce
őstag
válasz
spiritex #1897 üzenetére
Kész vagyok ettől.
Viszont sok más problémát megoldottam.
A Gmail sem volt jó, az legalább már működik.
Még hátra van a sdkártya probléma, nem lehet írni az sd kártyára, mert jogosultsági problémája van.
Lehet jobban járok, ha a minixekre megcsinálom a romokat először, aztán m8c és m8s.
Ez nem egy rövid menet -
géeles
aktív tag
válasz
spiritex #1889 üzenetére
Nekem ugyan x8h van, de nézzük a tv go-t.
Rootolva nem ment, de letöltöttem egy néhány kbytos unroot zipet azt beadtam neki, és megy mint avihar.A kompatibilitási lista szerintem csak humbug, van kollegám aki szintén mókol mindent, nála is ment még mindenen. Nem egy nagyon komoly igényű app..
-
-
Lifeforce
őstag
-
Lifeforce
őstag
válasz
spiritex #1791 üzenetére
Noh töltsd le újra: tm8c_150118_hbotvgo_noroot.zip (helyére tettem fel)
Kérem a teszt eredményt!ro.product.model=GT-I9300
ro.product.brand=samsung
ro.product.name=m0xx
ro.product.device=m0
ro.product.board=smdk4x12
ro.product.cpu.abi=armeabi-v7a
ro.product.cpu.abi2=armeabi
ro.product.manufacturer=samsung -
törölt tag
válasz
spiritex #1773 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy nem user error? Üzemeltél már be TV-GO -t? Legalább 8 különböző, rootolt eszközre telepítettem. Ebben voltak telók, miniPC -k vegyesen. M8 -as kütyü Lifeforce és Finless rom -mal is. Eddig mindegyik működött. De sztem nem nyerő rendszeralkalmazásként telepíteni.
-
Lifeforce
őstag
válasz
spiritex #1777 üzenetére
Egyébként az kevés, a telefonodét kell akkor lemásolni.
Szerintem inkább az S3-at kellene beletenned, de én most beletettem a google hivatalos medialejátszóját, csak nem tudtam még tesztelni.
Ellenben az xbmc editionban találtam még egy bugot(nem vészes, 2 perces javítás.
-
herdsman12
őstag
válasz
spiritex #1574 üzenetére
Valamelyikünk itt nagyon félreérti a dolgot.
Mi abban a magas elvárás, hogy rendesen működjön a lejátszás, ne akadjon, ne adjon hozzá plussz képet, hangot?
Nem minőségi, hanem működési panaszai voltak xeno-nak.Van ami ennél is jobban izgat. A belső memóriából, hogy lehet másolni az SD kártyára?
-
SharpSA
veterán
válasz
spiritex #1574 üzenetére
Egyre jobban úgy látom, hogy egy jól kiválasztott komponensekből álló (pl. egy jó mini atx alaplap) mini pc összerakása a legjobb választás. Mert árban nagyjából ugyanott lesz, mint egy valóban jó dedikált média lejátszó, ugyanakkor nincsenek kompromisszumok. Ma már például egy Win 8.1-gyel és rajta megfelelő szoftverekkel mindent meg lehet csinálni. Persze ez így más árkategória, de tuti nincs darabos lejátszás, minden hang a helyén van és például a böngészőben sem gond a flash tartalmak megjelenítése. A billentyűzet/egér meg ugyanaz is lehet, mint az Androidos box esetén.
-
spiritex
veterán
válasz
spiritex #1573 üzenetére
Az lemaradt, hogy persze el lehet zenézgetni házimozin, és el lehet filmezgetni android-on, de itt konkrét igényekről, magas elvárásokról volt szó, amiknek nagyon utána kell akkor járni, és a végén mindig ugyanoda jut az ember, hogy a célhardver az egyedül járható út, és még azon belül sem mindegy, hogy melyiket veszi, mert az egyiknek a képminősége jobb, a másiknak a feliratkezelése, a harmadiknál a hangkimenettel van gond, a negyedik nem tudja a 24p-t, stb. A lényeg a lényeg, hogy ha ilyen magasak az elvárások, akkor annak nagyon utána kell nézni.
-
herdsman12
őstag
válasz
spiritex #1561 üzenetére
Na én meg nem értem ezt a kérdésed:
"Csak egy dolgot nem értek: Hogy mérnökként hogy a túróba jutott eszedbe egy ilyen kütyüt venni médialejátszónak?"
Mérnökként (vagy nem) honnan a frászból kellene tudni egy embernek, hogy a felsorolt problémákkal fog találkozni egy androidos tv box-nál? Így árulják a boltban, hogy felsorolják ezekre a hibákra számíthatsz?
Vagy az itt nagy mellénnyel beírkálók hsz-it kellett volna megtalálni és megszívlelni?
Saját ismerős kőrből tudom, hogy rajtam kívül senki nem olvas ph-t, mégis tele a lakás mindenféle műszaki kütyükkel.
Egy átlag embernek mekkora az esélye, hogy kiveri a szemét ez a hsz, amitől okosabb nem lettem, legfeljebb megtudhatom, hogy hülye vagyok, mert nem tudok egy csomó dolgot. Ennyi erővel hasznos infót is kaphatnánk, de nem az volt a cél.
Tudnál mutatni egy hasznos linket, ami rendesen körbejárja az androidos mini pc kérdést?
Lehet, hogy van ilyen, akkor megköszönöm. -
törölt tag
válasz
spiritex #1561 üzenetére
+1
xeno:
Egy tab képességeivel ruházza fel a "butatévét", plusz némi extra. Analóg video out, lan, IR, stb. De semmiképpen sem médialejátszó célhardver. Ez az összes miniPC -s topikban, n+1 -szer le lett írva. Vásárlás előtt tájékozódtál volna, akkor most beljebb lennél 44 rugóval, meg egy csomó szívással. -
Lifeforce
őstag
válasz
spiritex #1506 üzenetére
Naaaa haladok.
Cifs és ext2,3,4 modul aktív, mountolja is, látszik is, majdnem minden rendben vele.
Majdnem...
A sciptem nem indul el automatikusan.
Bob sem teszteli az ini.d támogatást, és a script is hasonlóan működik, ám most azzal van valami
De ha készen lesz, akkor sokan fognak neki örülni(Kodival tesztelve, látja és játszik a cifs-ről)
-
Lifeforce
őstag
-
Lifeforce
őstag
válasz
spiritex #1498 üzenetére
Amint elkészülök a magjával.
Egy rom összeállítása nem kevés idő, ha egy típusból megvan az első, a többi már gyorsabban megy.
Mivel nincs m8c készülékem, muszáj vagyok az m8-al kezdeni.
Ha a funkciók működnek m8 alatt, a többi alatt is fog működni.
Igyekszem, most is azt csinálom. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- ÚJ Nvidia RTX 3080 10Gb GDDR6x Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV gamer PC
- Eladó PC i7 8700, 16 GB RAM, GTX 1060, 460 GB SSD
- CHIEFTEC UNC-410S-B-U3-OP Rack ház
- 10gen gamer alap(i5-10400/RX6500XT/SSD/16gb ddr4)
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3077, 100% Akkumulátor
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A22 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest