- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
válasz
SharpSA #1578 üzenetére
Ez szerintem nem felel meg a valóságnak.
Ha már autó, akkor úgy hasonlítanám, hogy egy városi autót veszel versenyezni.
Működhet kompromisszumokkal, de tuningolni kell.
Ezt csináljuk mi rom fejlesztők.
Ez azt jelenti, hogy az eszköz teljesen alkalmas arra amire kitalálták mint andoidos miniPC.
Egy kis játék, egy kis netezés, levelezgetés, egy kis film nézés (BDRippekkel).
Pont ezeket kell figyelembe venni, egy ilyen eszköz vásárlásánál.
Ahogy interstate76 is elmondta már, én is sokszor figyelmeztetem erre a vásárlókat, akik ilyen eszközök iránt érdeklődnek.
Faggatózom mire szeretné használni, és aszerint elmondom a véleményemet.
Kevesen szeretnék arra használni amiket felsoroltam, többségében extra szolgáltatásokat akarnak igénybe venni rajtuk.
Engem zavar, hogy a készülékeket szarozzátok azért, mert ez meg az nem kompatibilis.
Nem, és nem, és nem.
A szoftver írójának kell szarozni, hogy írja meg úgy, hogy kompatibilis legyen.
Legyen aktív menü, megfelelő kép beállítási lehetőség felbontásra és elhelyezkedésre, megfelelő apikat használva.
Megértelek benneteket is, hiszen nagyon bosszantó, de ezért nem a készülék és a gyártó hibás, hanem inkább a google, és a szoftver írója, aki abban gondolkodik, hogy feldobják egy 4"-os vacak telefonra, jól megszedem magam, aztán jó ez így.
Én is használok ilyen applikációkat, rommerként a legjobb tudásom ellenére sem tudom megoldani, illetve nem akarom én megoldani, hogy egy sanoma féle mozi24 megfelelően fusson egy média lejátszón, és ne állva a képernyő közepén egy csíkba idétlenkedjen. (igen tudom, ez az ő fórumjuk, oldaluk így helyben is vagyunk)
Szóval igen, egy vicc, de ez nem készülék hiba, hanem azon nagy cégeké, akik beszűkülve gondolkodnak. -
kazan23
aktív tag
Kérdés, hogy min nézed: tv, vagy projektor? Az utóbbiakból a "házimozis" változatok tudnak 60 és 24Hz-et általában, illetve 50Hz-et is... esetenként. Mivel a nyersanyag többnyire 23.976Hz-es mozifilm, vagy 25Hz-es PAL-sorozat, így azt kellene követni. Szóval mozifilmhez a 24p* a jó, 50/60Hz-en fahrtolásnál/svenkelésnél ugrást tapasztalhatsz, mint írta Somatom is. A legtöbb tv manapság tud 23.98 (23.976) / 24 / 25 / 29.97 / 30 / 50 / 59.94 / 60 Hz-et. A sorozatokat nézd 50Hz-en, hacsak nem NTSC, amit meg nézz 60Hz-en.
*A 24p vs. 23,976Hz kérdést pedig ne feszegessük(rég elkezdtem írni, kimentem visszajöttem, Somatom is megírta közben)
-
törölt tag
Ha 24fps filmet nézel, akkor a lejátszó és a TV frissítési frekvenciáját egyaránt 24Hz -re kell állítani. Van, ami ezt automatikusan megteszi. Azért szokott lenni erre külön opció, mert nincs videószabványos többszöröse. Az eredeti mozigépek (ha jól emlékszem) 72fps -en játszották le a filmet úgy, hogy egy képkockát többször jelenítettek meg. Ezzel csökkentették vibrálást. De digitális rendszerben nem tudom, hogy van -e erre lehetőség. Sztem nincs. 25fps -nél 50Hz kell, 30fps -nél pedig 60Hz. Tehát a lejátszó és a megjelenítő is ezeken a frekvenciákon kell dolgozzon az ideális szinkronhoz. Az egy külön probléma, hogy a miniPC -knél az elsődleges rendszerkép a HDMI kimenet. (A Tabokon, vagy az MHL adapteres telókon nem közvetlenül a rendszerkép megy ki). Úgy tudom, hogy az Android nem képes OS szinten különböző frekvenciákon dolgozni. Ezért van a kernelben fix érték definiálva. Azt nem tudom, hogy ezt a problémát sikerült -e már valamilyen trükkel megkerülni.
-
törölt tag
Az a tuti, ha a képfrissítési frekvencia megegyezik a film képkockasebességével (fps, frame per sec.). Amerikában 110V 60Hz az elekromos hálózat. A katódsugárcsöves TV -k sorváltása ehhez igazodik. Ezért a szabvány is. Ezért van 30fps. Más helyeken (pl. nálunk) a 220V 50Hz a hálózat. Ezért van 25fps. 24fps -sel a mozifilmeket rögzítették. A katódsugárcső kihalásával jött a progresszív megjelenítés, aminél a képkockasebesség nem befolyásoló. A probléma az, hogy ha a megjelenítő képfrissítési frekvenciája magasabb, mint a megjelenítendő anyag képkockasebessége, akkor nem minden frissítéskor van friss megjeleníteni való. Ilyenkor beadja az előző képet. De ha nincs szinkronban, vagyis nem pont valamilyen többszöröse a frekvencia az fps -nek (pl. 25fps és 50Hz az szinkronban van. De 30fps és 50Hz már nem), akkor van baj, mert a videókártya már küldené a képet, de a megjelenítő nem tudja fogadni, viszont amikor fogadná, akkor nincs mit. A kártyának meg már az új képkockát dolgozná fel. Ilyenkor vminek dobnia kell a képkockát. Na, ekkor ugrik a kép.
-
törölt tag
Pontosítsunk! A helyes karakterkiosztást máshogy is el lehet érni. Ha nem lenne Magyar kiosztás, a keylayout módosításával is el lehetne érni a kívánt eredményt. De ettől még nem mondanám, hogy az EKH felesleges. A menüben levő kiosztás beállítással nem tudsz pl. funkciókat remapolni F billentyűkhöz (amiknek Androidon egyébként nincs funkciójuk), vagy gombkombinációkhoz. Én már 3066 -on is kiraktam egy parancsikont a képkimenet kikapcsoló shellparancsnak. EKH -ban pedig a CTRL+S -t hozzárendeltem a bekapcsoló parancshoz. Vagy a Médialejátszót sem tudnád indítani billentyűzetről EKH nélkül. Szóval én egyáltalán nem nevezném feleslegesnek.
-
remex
tag
-
törölt tag
Sztem az xvid, divx elavult, ráadásul az utóbbi fizetős is. Sztem most h264 mpeg4. Azt szinte minden kütyü hardveresen támogatja. MiniPC -knél a nagyobb probléma sztem a framerate. Egy 24 -es, vagy 25 -ös filmet gyalázat átkódolni 30 -ra, viszont a kernelek 99% -a 60 -as frissítésű, ami 24 -gyel és 25 -tel nem osztható.
-
Lifeforce
őstag
Lehet egyébként keyframe hiba is.
Azt virtualdubbal könnyű javítani.
File/open video file.../ pipa az ask for extended option after this dialog négyzetbe, majd megnyitod a fájlt.
Megvárod amíg újra számolja a frameket, az audio és video menüben direct stream copy (ne tömörítse újra), majd save as avi.
Ebben az esetben is a PC és bizonyos lejátszok is úgy vannak default beállítva, hogy ezrt figyelmen kívül hagyja.
Aztán lehet még 24Hz-es hiba is. Ezt nem támogatja az androidos lejátszó, de custom rommal ez is javítható. -
Lifeforce
őstag
Akkor bizony nem a gép a rossz hanem az avi fájljaid.
Egyben biztos vagyok... bár nem néztem vele 4 terrát végig, de többségében bdripjeim vannak.
Pár 720 és pár 1080-as filmem.
Egyikkel sem szaggatott egyik lejátszóm sem.
Keress erre rá: MPEG4Modifier
Nézd meg mire való, és küld át rajta amelyik rossz.
Ha pedig "rosszkutya" akkor nézzél másik releaset (már én is megjártam velük). -
interstate76
addikt
Kiváncsi leszek, mire megy e téren az rk3288 és a mali t760/764. Ha azon a vason sem megy akadásmentesen minden, akkor én az ár/érték arányban világbajnok, 12 ezer Ft-ért rendelt MK908-assal zárom az android minipc-s pályafutásomat , mert letöltögetésre, TV-okositásra, böngészgetésre és rádió- vagy zenehallgatásra bőven elég az is (legalábbis nekem), a szaggatásmentes médialejátszáshoz meg ezek szerint mindenképpen célhardver kell (vagy wines mini pc, ha valaki ragaszkodik hozzá, hogy "okositson" is).
-
Lifeforce
őstag
-
e90lci
senior tag
Miért nem NFS-megosztást használsz?Nekem csak a 3DBD iso-nál torpan meg egy picit ritkán,de a sima BD iso-t viszi mint kés a vajat akadás mentesen az xbmc.Linux - Linux Nfs megosztás,próbáld ki.Nekem egy DS213 szolgál ki egy Google tv m8-ast,Mede600-ast meg egy Rasberry Pi-t működik rendesen minden Gbites hálózaton Lan-kábellel összekötve.
-
törölt tag
Keversz valakivel. Én nem használok USB -s vinyót. A haverokkal van egy közös tárunk, azzal tudok tesztelni, de aktívan nem használok ilyet. Csak a NAS -t. Vagy a Mount Managerre gondolsz? Az nem USB -hez kell, hanem a NAS csatolásához a miniPC fájlrendszerébe (CIFS csatolás).
-
törölt tag
A két dolog kizárja egymást. A Zyxel létrehoz a rendszernek egy EXT3 -at első partícióként (ha jól emlékszem, 500MB körüli méretű), és a többi EXT4. Belakott elmezen ezt csak úgy lehetne, ha előbb a már meglévő EXT4 -et átméretezné. Ráadásul az elejéből kéne elvenni, vagyis minden adatot át kéne mozgatni. Másik Zyxel vinyót befogad, de idegent nem. Költöztetni lehet úgy, hogy először formázni a NAS -sal, létrehozatni a szükséges könyvtárszerkezetet, majd vinyó ki, gépbe be és a könyvtárakba két SATA között gyorsan át lehet másolni a cuccot. Én az egyik vinyót a gép rendszervinyója helyett raktam be, a másikat meg E-Sata -tárba és bebootoltam penről Puppyval, ram módban.
Lifeforce:
Nem ismerem a Synology lehetőségeit, de a Zyxel -t kb. már felfedeztem és állítom, hogy egy buhera -kánaán. Az enyém csak egylemezes (de E-SATA -n tud RAID -et), de vannak komolyabbak is (azokban a vas is erősebb). Amikről eddig tudok:
-telepíthető, gyári extra alkalmazások, hogy csak az foglaljon erőforrást, amire szükséged van). Ezek között FFP (Fonz Fun Plug), Dropbox, Gdrive kliens, Pyload, Transmission, MiniDLNA, Youtube feltöltő és még nagyon sok egyéb.
-ha ez is kevés lenne, akkor FFP alá rengeteg alkalmazás van (pl. Midnight Commander, screen, stb). Ez egy Python futtatási környezetet használó keretprogram. Telepíthető HDD -re, penre.
-debian Linux is telepíthető. A többi típust nem ismerem, de a 310 alaplapján megvan a soros port helye. -
Lifeforce
őstag
Nem is értem, te még nagyon szerencsés vagy.
Mit mondjak én?
Itt van a Minix Neo X8-am (ezért adtam el az X7-et).
Szép díszes, fel is gyorsítottam, hogy működjön benne rendes sebességgel minden, csak éppen nem tudok mit kezdeni vele
Olyan mérges vagyok, hogy google-ra bombát dobnék legszívesebben.
Nesze neked kitkat... 2014-ben egy linux alapú oprendszerrel, majd 2Ghz-en futó gép azt sem tudja mi fán terem az EXT4 partició
És még manuálisan sem lehet már mountolni scripttel ahogy eddig csináltam.
Felrobbanok a dühtől. -
Lifeforce
őstag
Erre van már megoldás, csak szólok.
Erre tessék
-
Lifeforce
őstag
Mert a felbontáshoz képest, a hardver elég erős volt ehhez. Most is az, de most a lejátszók és a driverek optimalizálatlansága okozza a problémát.
Azonban az az érdekessége, hogy nálam nincs ilyen probléma. Egy ilyen filmel találkoztam ami szaggatott egy kicsit, de ott ki is derült, hogy vacakul volt kódolva.
Hamarosan lesz végre egy kis időm, szerintem elbíbelődök a linuxxal rajta -
Ezért gondolom, hogy nem a hardverrel van a gond. Lehet soha nem lesz normális androidos médialejátszó, legfeljebb akkor, hogyha a google készít egyet. A többi gyártó nem fektet bele annyi energiát, hogy ezek rendesen működjenek.
Még Lifeforce XBMC launcher ROM-jában lehet egy kis remény.
-
Sziasztok!
Csak most olvasgattam a fórumot és láttam, hogy a K400-ast nézegetted.
Nekem ilyen billyentyűzetem van. Működnek rajta lejátszó gombok mind a zene és mind a filmezés közben. Igaz én mxplayert használok, másnál nem tudom mi a helyzet. A touch padja is elég jó. Ha pedig netes oldalon, vagy bárhol a beállításokban görgetni akarsz, akkor két ujjal kell a tapit lefelé illetve felfelé simogatni.
Nekem bevált.Üdv
-
-
törölt tag
Semmi extrát. Az SMB -t csatolja, az meg gondolom, nálad is van alapból. Elvileg van NFS mód is, ami a CIFS linuxos megfelelője, de ott már verziókérdések is felmerülnek. Szóval elvileg gyorsabb átvitelt biztosít, mint a CIFS, viszont az "összelövés" neccesebb.
Igen, lehet .nomedia, vagy más trükk, a lényeg, hogy valahogy meg kell oldani. -
törölt tag
Nekem egyébként is csak sztereó kimenetem van, úgyhogy erről a különbségről nem tudtam. De mintha MX -re is lenne vmi 5.1 okosság.
A CIFS egy kernel szintű csatolás. Androidon feltétele a kernel modul, a root és a Busybox. A modulról Lifeforce tud nyilatkozni. Ha a feltételek adottak, akkor létrehozol mondjuk egy CIFS nevű mappát a belső táron, majd Mount Managerrel, vagy CIFS managerrel becsatolod a NAS kívánt megosztását (vagy a teljes tárat) e csatolási ponton keresztül a droid fájlrendszerébe. Innentől minden alkalmazás a csatolt útvonalat használja, vagyis olyan, mint ha a NAS tartalma a /mnt/sdcard/CIFS/... útvonalon lenne. Csak arra kell vigyázni, hogy ilyenkor a galéria, a videólejátszó, zenelejátszó mind elkezdené beolvasni a médiatartalmat thumbnailestől, albumborítóstól. Nekem több, mint 20ezer zeneszám van a NAS -on, ami úgy megfektette a Powerampot, hogy csak a reboot segített. A GoneMad viszont gyönyörűen lekezelte. -
törölt tag
Közvetlenül nem kezel megosztást, de:
1.: hálózatról lejátszik médiát, ha megadod neki az elérést
2.: normális fájlkezelők tudják kezelni a hálózati megosztásokat, azokból indítva menni fog MX -el a lejátszás.
3.: CIFS csatolással fájlrendszerbe tudod csatolni a NAS -t és így már minden alkalmazás, így az MX is helyi médiaként fogja kezelni.
Az XBMC előnye sztem az összetett menüs ISO -knál jön elő, mert azokat semmi mással nem sikerült működésre bírnom. -
törölt tag
Azért az már ipari cucc. Egy ARM NAS sztem bőven elég otthoni felhasználásra. Nem kell barkácsolni és töredékét fogyasztja.
Nálam nem így van beállítva, mivel egylemezes a NAS.E-satán lehetne külső tárat csatlakoztatni, amit le tud kezelni RAID -ben, de nekem nem ér annyit a dolog, hogy egy külön eszközt üzemeltessek csak azért, hogy még egy bizt. másolatom legyen. Kb. 4rugó/év a korlátlan tárhely a data.hu -n. Van FTP feltöltési lehetőség. Erre (is) be van állítva a NAS automatikus feltöltője. A fontos dolgokat jelszavasan tömörítem, majd bemásolom a a figyelt mappába és a NAS szépen feltolja. A legtöbb helyet úgyis az mkv -s Linux disztrók foglalják el, azokért pedig, néhány kivételtől eltekintve, nem kár.
-
-
Lifeforce
őstag
Nem lehet sajnos lemásolni sehonnan.
Alapból a vold mountolja automatice a lemezeket, ám ebből hagyják ki ezt a lehetőséget a kedves gyártók.
Értsd ezalatt, hogy az összes "lemezt" beépített memóriát, cache, system, tmp és az összes vackot ami kell egy droid működéshez, így nem lehet lecserélni/ átírni, kellene hozzá a source.
Nincs bajom a manuális mountolással, sőt aki csak médiára használja annak muszáj is használni, hiszen esetleges mikor hova mountol egy éppen rádugott eszközt, így manuálisan érdemes mountolni UUID azonosító alapján.
Eddig nem volt baj ezzel, tökéletesen működött minden androidon.
Most a Kitkat-on nem akar működni, mert van egy Selinux nevű védelme, és szerintem ez okozza a problémát.
Felmountolja a merevlemezeket, ám semmivel nem lehet megtekinteni a tartalmát. (mint ha ott sem lenne)
De ha terminálban ellenorzom, ott van a helyén, ls paranccsal lehet listázni a könyvtárszerkezetet, minden a helyén.
Ezzel így nem érek semmit, mert semmilyen fájlkezelő, de még az XBMC sem látja. -
Lifeforce
őstag
-
Lifeforce
őstag
Ezt az okozza, hogy a processzor kezdeti sebessége nagyon alacsonyra van véve, ezt is javítottam.
Igazából készen van a rom, de muszáj rajta megcsinálnom még valamit, és azzal szenvedek, ráadásul tegnap megomlasztottam a linuxomat ami alatt fejlesztek.
Mindegy, kell még rá egy kis idő. -
Lifeforce
őstag
Az enyémen csak az xbmc lesz, sem a media launcher sem a régi launcher nem lesz benne, illetve ki lesz kapcsolva az összes navbár.
Én csak médiára használom, tehát főleg lejátszásra, hálózati vackokra (ftp/torrent), youtube.
Az összes többi kidobásra kerül, mivel az xbmc egy teljesen komplett meduia felület és launcher.
Onnan is tudsz programokat indítani. -
Lifeforce
őstag
Látod, ha kézhez rendeled, már nyomkodhattad volna hétvégén
De lehet, h ma megkapta a többi bolt is, mindjárt ránézek.
Viszont a romhoz nem sok finomhangolás kell
Csak egy kicsi.
Most már lehet állítani a kép méretet, a launcher rendben van (vacak volt az ikonméret), ingyenes és fizetős alkalmazások települnek, sebesség rendben van (800-2000 között mozog a proci sebessége), root rendben van, busybox integrálva, init.d support beépítve, LAN sebessége a maximumra emelve.
Már csak a frissítéseket integrálom.
Úgy látom ez szombat reggel készen lesz -
Lifeforce
őstag
Semmi extra, könnyen lehet javítani. Kedves gyártók hanyagsága, hogy a puffer méretei nincsenek beállítva, defaulton vam hagyva ami kevés. Ezt könnyű megoldani.
Amit még kérdeztél, a Tronsmartban és az s82 ben van fizikai USB és HDMI védelem (zárlat és miegymás) M8-ban nincs. Igaz ha már zárlat van az USB-n ott már nagy baj van, így majdnem mindegy. -
kazan23
aktív tag
Jaja, akkor már én is mondom, hogy "dettó"...nasról.
Az érdekes az lehet a HW DTS dekódolásban, ha felhasználói szinten nem érzékelünk belőle semmit, mert maga a vas is van olyan erős, hogy SW-ből megoldja észrevétlenül. Még ha látnánk SW vs. HW terheléseket, hőmérsékleteket, akkor is legfeljebb arra következtethetnénk, hogy melyik sül majd meg előbb.
Ha jól emlékszem a SW-es is röccenés nélkül vitte, nem?
(ennek ellenére én is kivárok már hetek óta)
-
Lifeforce
őstag
És most írt a gyár, hogy legördült a H-s széria...
Írtam, hogy nem szeptember felé ígérte?
Nagy csönd honolt, mire kibökte, hogy annyi rendelésük van, hogy nem tudják teljesíteni csak nyár végén
Aztán megdumcsiztam vele, hogy legalább a 10db tesztpéldányt hozzám vághatna, így aztán jön 10db elite pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest