- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laja333
őstag
válasz
#35434496 #7827 üzenetére
Néha tényleg nem tudom eldönteni, hogy csak trollkodsz, és azért írsz hülyeségeket, vagy tényleg nem érted...
Még a cikkben is írják, hogy a Vulkán támogatott. Persze a Mantle, mint önálló név lehet eltűnik, de Vulcan néven tovább él. Ennyire bedőlni egy hatásvadász cikknek. -
válasz
#35434496 #7825 üzenetére
Lehet ennek a jó oldalát is nézni, csak akarni kell.
A DX12, és a Vulcan úgyis nagyobb részben fog elterjedni, akkor minek is költenének továbbra is erre.
Végre nem költenek egy már felesleges dologra.
Ha úgy nézzük a foglalkozás elérte a célját, megemelték végre a seggüket a többi cég is. -
rocket
nagyúr
válasz
#35434496 #7801 üzenetére
Nem lenyegtelen azert, hogy 15%-ot esett, vagy 2x15%-ot
Market capacity 1.63milliard $, dorzsolik a tenyeruket mar az unatkozo Arab olaj sejkek
Vegulis nem is lenne hulyeseg a GlobalFoundries mogott allo befektetoi csoport megvenne az AMD-t (30% mar megvan nekik), sajat gyartosorok jol johetnenek a jovoben, aztan Obama csovalhatna a fejet az Arab szuperszamitogepek lattan -
rocket
nagyúr
válasz
#35434496 #7796 üzenetére
1.94$ volt a legkisebb reszvenyarfolyam 1990 oktobereben, es 43.75$ a legnagyobb 2000 aprilisaban.
Nem jo latni a vergodesuket, innovativ ceg, csak sajnos ez keves, az fejlesztesi iranyokat valahogy nem sikerult mostanaban helyesen beloni, marketing zero, es ami a legfontosabb, hogy fejetol buzlik a hal, a CEO-k akik megfordultak az AMD-nel az elmult 10 evben McDonalds etterem vezetesere termettek.
-
Yllgrim
őstag
válasz
#35434496 #7573 üzenetére
Lattam, azt neztem minel hamarabb erkezik annal dragabb, most 649£, 3-an az 599£, ami utana az meg 509£, 500 ert mar eleg jo valasztas lehet ha helyrepofozzak a drivereket meg a tobbi szoftvert, fogunk meg pislogni mint hal a zacsiban
De nem baj, kell a verseny meg a sok beta teszter, forrja ki magat aztan majd meglassuk
-
törölt tag
-
Laja333
őstag
válasz
#35434496 #7524 üzenetére
Ööö, miért is?
Egy 100%-os venti-vel járatott ref Ti (jó halk lehet) +240 Mhz gpu clockkal és +150 Mhz memmel hoz 21k-t. Ezzel szemben egy +100 Mhz-es gpu és +100-as memória tuningra hozott a Fury X 19k-t, valószínűleg ugyan olyan halkan mint tuning nélkül. Feloldott feszültséggel szerintem nem lesz gond megugrania a Radeonnak szvsz alacsonyabb hőmérsékletek mellett.
-
-Solt-
veterán
válasz
#35434496 #7392 üzenetére
Azt nem tudom ha ott is kikap a Fury x a Ti-től akkor mit fogsz majd mondani?
Akkor már nem nagyon lesz mit mondani, kénytelenek lesznek jóval aláárazni, különben a kutya nem fogja megvenni. Viszont, ha fordulat történik, akkor gondolom jössz és elnézést kérsz Abu-tól?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#35434496 #7386 üzenetére
A Microsoft SDK-jából származik. Van benne számos sample, hogy hogyan lehet a DX12 képességeit használni, és ezekre programok is vannak. Az async shader nevű program tartalmazza az aszinkron compute kihasználhatóságát, és azt már lehet mérni, akinek van SDK-ja. Persze még a mostani driverekkel, és mint mondtam az Intel tiltani fogja, mert nekik ez a képesség lassít.
Az aszinkron compute implementálása egyébként sokat számít. A grafikus vezérlők ma pipeline-okat futtatnak egymás után. Ezért van alacsony kihasználtságuk, mert a pipeline-ok sorban érkeznek és egyszerre csak egy fut. Ha kész, akkor jön a következő, és a következő, és a következő, és egyszer elfogynak, amikor kész lesz a képkocka. Persze akkor meg lesznek újak. Az async shader annyit tesz, hogy a queuing modellt a mai soros formáról megváltoztatja párhuzamosra. A mai modernebb GPU-knak van pár compute parancslistája, és azokon fogadhatnak compute pipeline-okat. Ezeket úgy be lehet tölteni, hogy bizonyos compute pipeline-ok párhuzamosan lefussanak grafikus pipeline-ok mellett, vagyis ne soros legyen a feladat végrehajtás a grafikus vezérlőkön belül. Ehhez a DX12 azt követeli meg, hogy a hardver képes legyen egyszerre fogadni legalább egy grafikai és egy compute parancsot. Persze lehet többet is. Ezek futtatásának ütemezése a fejlesztők feladat. Itt azt kell figyelembe venni, hogy a különböző architektúrák milyen hardverállapotban képesek compute shadert futtatni. A GCN például stateless, vagyis akármi lehet a hardverállapot mindig tud mellette compute shadert futtatni. A Maxwell 2 már a pixel/ROP state-hez köti ezt, ami kedvezőtlenebb dizájn. Például, ha egy program mondjuk tesszellálás mellett akar compute pipeline-t futtatni, akkor azt a GCN-en megteheti, de a Maxwell 2 állapotváltásra kényszerül, vagyis a hardveren belül egyszerre úgy sem futhat a hull/domain shader és a compute. Erre egyébként vannak optimalizálási javaslatok, mint az, hogy a legjobb a compute feladatokat a shadow mapok generálásakor futtatni, mert akkor a Maxwell 2-n a pixel/ROP state van betöltve. Az Intel problémája pedig speciális. Ők azzal vesztenek, hogy async shaderrel az IGP órajele alacsony lesz. Egyszerűen olyan magasra fut a terhelés, hogy nem tud turbózni, így 1200 MHz helyett 300 MHz-e történő számításra kényszerül. Nyilván ez okozza a lassulást, és ezért lesz letiltva a funkció. A GCN1 hatékonysága pedig azért van a GCN2/3 mögött, mert vannak hátrányosabb tényezői, mint a lassabb kontextusváltás. Persze ez relatíve még így is nagyon gyors, csak nem annyira jó, mint amit a GCN2/3 tud. -
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #7316 üzenetére
De nem lesz.
(#7322) gbors: A Fury nekem teljesen jó lett, nekem maximálisan bejön. A startjáig nagy kár, hogy nem lett kész a fejlesztett driver, de így se rossz, amit letett az asztalra. A DX12-t amúgy a Maxwell megjelenése óta várom, szóval a Fury egy külön történet.
Amúgy elég vicces, hogy egy közel 980 Ti sebességű kártya kb. egyből temetve van....
Szerintem csinálhat bármit az AMD, úgyis fanyalgás lenne a vége.
-
Zorel
senior tag
válasz
#35434496 #7103 üzenetére
Köszi!
Hiába írják a driver hibát, mert ha ténylegesen nem jó a driver hozzá, akkor meg az egész AMD úgy ahogy van egy vicc. A megjelenés napjára nem tudtak volna összetákolni egy jó driver-t úgy hogy ráadásul késtek is a megjelenéssel...nehezen hihető, de ha tényleg így van akkor hatalmas öngól. Így nem igazán lesz nagy árverseny a konkurenciával.
-
Laja333
őstag
-
Laja333
őstag
válasz
#35434496 #7041 üzenetére
275 W a TDP, és 280-at mértek. Miről beszélsz?
Mellesleg nekem is csalódás néhány helyen a teljesítmény. Van, ahol a 980 szintjén van.
Azt hogy?
Az lehet, hogy egy Driver pár napon belül a helyére zökkenti a kártyát, csak ezzel egy baj van: a tesztek már kint vannak, ezek alapján lesz minősítve a kártya. Senki sem fogja 1 hét után újramérni....Abu, rád vonatkozik még valami NDA? Mi ez a szinuszos teljesítmény?
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#35434496 #7023 üzenetére
Van rajta ket 8 pines csati be tud huzni annyit. Ez inkabb tuningnal lesz erdekes. Ha lesz feszallitasra lehetoseg, akkor lesz hova tolni.
Egyebkent a 980Ti G1 1500-on mennyit fogyaszt? Ha jol sejtem az is 400W korul, akkor ez miert olyan mellbevago?(#7029) daveoff
Akkor sorry, az a furmark fogyasztas. -
deadwing
addikt
válasz
#35434496 #7015 üzenetére
Igen, arról... Alatta tényleg gáz, csalódtam én is. Nem hiszem hogy valaha is lesz ilyen kártyám, persze majd kiderül, hogy DX12 alatt változik-e egyáltalán valamit a dolog.
(#7020) Szaby59: ezt úgy ahogy van nem hiszem. Volt 290 CF-em és pont a fordítottját tapasztaltam BF4 alatt. CF-nél nagyon jót tett neki a mantle. Ég és föld volt. Az meg hogy kevesebb fps??? Ez amit linkeltél, elég nagy fail. Vagy a HL gané...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#35434496 #6562 üzenetére
legrosszabb esetben -Far Cry 4- is eddig meg AA nelkul ultran mindenhol megvolt a 30-35 fps. altalaban 50-60.
egy TXel ugyanugy keves lenne a kompromisszummentes hasznalatra. 120/144fpst meg ezen a felbontason el kell felejteni. meg a 60 fps @ ultrat is, ha nincs legalabb 1000-1200 eurod csak a GPU alrendszerre (980 sli talan a legolcsobb megoldas).
--
az varhato volt, hogy a 390x nem fogja megverni a 980at.
szerk: harom es fel eve hasznalok harom kijelzot, kompromisszumokkal megy. de egy GPUval jelenleg meg mindig nem lehet kimaxolni mindent es 60 fpst varni. viszont ez valtozo, pl borderlands pre-sequel kimaxolva siman megall 80-85%os GPUterhelesen nalam fix 60 fps mellett.
4Ks kijelzok meg remelhetoleg lassan terjedhetnenek, 8 eve terjedtek el az fHD kijelzok. sajatjaim is 4-5 evesek pedig en elegge keson kezdtem el upgradelni a 2x19"est.
Asbee: ha nem kell FC blokk vasarlasaval inditani szinte az osszes modellnel, az mar jo eredmeny.
mlinus: hawaii chipek elegge szortak fogyasztasra, szoval nagyobb minta teszteknel erdekes lenne.
-
Laja333
őstag
válasz
#35434496 #6544 üzenetére
Miért, a konkurencia HBM-es GPUja milyen teljesítményre képes? Naugye. Szvsz a víz nem a magas TDP, sokkal inkább a kisebb területre koncentrált hőtermelés miatt lehet jelen. Nem lehet csak így összehasonlítani, hogy víz vs lég.
Mindezek mellett szerintem az utoléréssel nem lesz gond. Már csak az a kérdés, mennyivel gyorsabb. -
-
Asbee
veterán
válasz
#35434496 #4198 üzenetére
Nagyon kíváncsi lennék 4K-ban ezeket mivel mérték. Nem az erőviszonyokra gondolok, hanem már meglévő kártyák elég irreális eredményeket kapnak. Nekem így első ránézésre gyanúsan ugyanazok az eredmények mint a tegnapi grafikonon.
Mod: Ez ugyanaz lesz új köntösbe ültetve, kivéve pár adatot.
-
Egon
nagyúr
válasz
#35434496 #4194 üzenetére
Kíváncsi leszek a végleges tesztekre. Nem lepne meg, ha kb. ezek az arányok maradnának az egyes kártyák teljesítményeit illetően.
Nagy kérdés, hogy miként fog alakulni az árazás. Engem leginkább a "960Ti" majdani ára foglalkoztat (egy másik grafikonon szerepelt egy 3 GB-os, 9xx jelölésű vga, ami jó eséllyel egy 192 bites memóriavezérlővel ellátott 960 lesz: ha számomra elfogadható árban lesz, jó eséllyel benevezek rá). -
Asbee
veterán
válasz
#35434496 #4148 üzenetére
Az egy dolog. Tetszik, ahogy itt vannak azok akik évek óta végigpróbálgatják mindkét oldalt és kialakult egy kép a gyakorlati tapasztalatok alapján, illetve van olyan akinek 6-7 éve csak az egyik oldaltól van kártyája, de előszeretettel butázgat, ítélkezik. Nem azt mondom, hogy mindig csak a gyakorlati dolgokról beszéljünk, de az ilyen nem próbáltam, jelenről nem beszélek, de már a jövőben temetem dolgok furcsán hangzanak.
Ha nem akarok sok évet vissza menni, én személy szerint a 7970-et preferáltam a 680-al szemben illetve a 290-et a 780-al szemben. A vizezett 290-em nagyon szerettem, a gigám nagyon nem. Szóval szerintem nem lehet rám azt mondani valami nagy NV fanatikus lennék. De érdekes akkor ezek az emberek sosem jöttek a jövővel, a felépítéssel, hanem akkor lehetett gyakorlati dolgokról beszélni.
A lényeg nem értem az ilyen buta és egyéb jelzőket, miért nem lehet elfogadni, hogy most ez a Maxwell nagyot alakított. Arról nem tehetek, hogy AMD nem siet az új kártyával, de az biztos ha valóban azt fogja tudni mint amit jósolnak és végre egyszer nem levegőbe beszélés lesz, nekem nem fog nehezemre esni kimondani, hogy na ez igen.(#4150) HSM: Ja bocsánat, az csak neked van mert ez tanulod.
Máskor szeretsz pontos lenni, most megy a terelés. Még Abu is megírta a maxwellről mit tudni, talán neki elhiszed. A #4127-es hsz-edről a trollkodás nem jutott eszedbe? Másokat lefanozol, de alapból elítéled az nvidiát ahol tudod csak a negatív dolgaikat emeld ki. Kicsit a tükörbe nem ártana...
-
HSM
félisten
válasz
#35434496 #3909 üzenetére
Miért nem tudtok elvonatkoztatni a megjelenéskori ártól?
Annak idején se ajánlottam szinte senkinek a 290X-et azon az áron, mert nem érte meg, ahogy szvsz a 980 sem. Ugyanakkor most, a mostani árán igencsak jó vételnek tartom (bruttó 110K magassága) a 290X-et, míg (160K-tól) a 980-at korántsem.(#3911) daveoff: Ki mondta, hogy volt? És ettől miért lesz jó vétel a 980?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Crypto Trade
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest