- Yettel topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HSM
félisten
válasz
Casanova* #7398 üzenetére
Az ígéret bejött. FX CPU-val simán megvolt annyi a gyorsulás.
De amúgy nálam a 4,4Ghz-es i5 4690K-val és 16GB rammal is azonnal fel tudtam tolni High-ról Ultra-ra mindent a 290-el, és sokkal kiegyensúlyozottabb FPS-eket kaptam, lényegesen rövidebb válaszidővel. Nekem az egyik legjobb játékélményt adta így a Mantle az elmúlt kb. 5 évből multiplayer online FPS-ek terén, ami azért nem kis szó.Persze, technikai szempontból nézve az élményt, mert amúgy a PlanetSide2 volt a legnagyobb móka, de annak a technikai megvalósítása azért nem ezen a szinten mozgott.
A DX12 alatt (valóban rendesen megírt DX12 programok alatt) én 20-30% előnyt várok a Fury-tól a 980 Ti-hez képest a jelenlegi elképzeléseim szerint. Ez nem ígéret, senki ne értsen félre, csak személyes vélemény. Tudom, hogy van az a bőrönd vastagság, amivel megoldható, hogy ez ne jöjjön be.
-
Whysperer
addikt
válasz
Casanova* #7287 üzenetére
Ennyi.. ez az ezt próbáltam közölni,hog ynekem se az NV-vel se az ATi-val nincs bajom mert mind a kettő tök jól működik .. pedig egyszerre nyúzom ezt is meg azt is minden nap.
--- E3-n az egyik cienmatikba is dolgoztunk és mind a 2 platform jol tette a dolgát. --
De látom neked nem ment át ,hogy potn egyiket sem favorizálom. --- Ezt írtam le LSD.: [link] Pont ezt próbáltam leírni,hogy mind a kettő megéri a pénzét -- mert ezzel is meg azzal is tök jól érezhetjük magunkat és tök klassz filmeket nzéhetünk játszhatunk -- csinálhatunk stb.
-
-
Laja333
őstag
válasz
Casanova* #4177 üzenetére
Eddig csak AMDs laptopom volt, nem is egy. Szerintem nincs bajuk.
Főleg nem ennyi.
Azért elvárnám, hogy egy új lapos ne a szervizben töltse a második napját. De lehet csak az én perverzióm, hogy használni szeretném a terméket.
Daveoff: NV-vel kapcsolatos, mivel az övék a kártya. Nemrég szóltak vissza boltból (nekik meg szervizből), hogy a dedikált kártya volt a ludas, cserélik.
Erősen gondolkodom a platform cserén (4790k), mivel azok a játékok, amikkel játszok, jobban fekszenek intelen és NVn, és kipróbálnék egy 980at is. Ebből az proci biztos cserés lesz, a GPUtól meg az ilyen esetek mindig eltántorítanak.
-
HSM
félisten
válasz
Casanova* #3965 üzenetére
Hát lehet, nem volt szerencsém, nem tudom. Előtte pár évvel volt egy 8800 GTS 320MB-om, azzal semmi gondom nem volt driveresen. Igaz, utána a HD3870-emmel sem.
(#3967) Hubba12: No igen, azok már nem maiak. Meg gondolom, azóta a GTA is kapott seregnyi patch-et, a windóz is, szóval nem lenne könnyű rekonstruálni az akkori állapotot.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Casanova* #3955 üzenetére
ja, AMD oldalon a kedvencem az volt, amikor a driver szar, aztan szepen kiderult, hogy patcheletlen (!) kaloz win, kaloz jatekok, tetejeben az illeto allitgatta a feszeket is (bonusz: idle statekben is). ja es persze az illeto ugy volt vele, hogy ert hozza (nem). talaljatok ki bugzott e utanna random modon a kartya (persze).
--
de pls valahogy jelezd a trollkodast (legalabb offal), szakmaiban vagyunk, ez igy megteveszto.
-
-
kovsol
titán
válasz
Casanova* #3955 üzenetére
Miért kellene érteni hozzá? Az rég rossz ha szakértelem kell egy driver telepítéséhez.
Egyébként nekem komoly driver gondom nem volt még egyik oldalon se, bár én az a típus vagyok aki jó ha félévente felrak egy új drivert, és nem pakolom fel azonnal az összes betát amit kéthetente kinyomnak. -
Laja333
őstag
válasz
Casanova* #3948 üzenetére
Aha értem. Akkor legközelebb kelet felé fordulva telepítem majd, hátha.
Ati Radeon 9200 óta nem volt problémám driverekkel. Gondolatmenetedet követve, soha többé nem akarok NV kártyát, mert a drivereik nem felhasználó barátak, könnyű user errorba futni. Ezzel szemben a Catalystok elsőre felmennek, és hibamentesen működnek. Nekem nem kell a szenvedés a NV driverekkel.
-
daveoff
veterán
válasz
Casanova* #3436 üzenetére
Erről sajnos nem tudok semmilyen adatot, de ha megnéznénk a 290x megjelenése utáni pár hónapot, akkor szerintem töredéke lenne ennek a számnak. Hogy ebből mennyi 290x-et vittek vissza? Jó kérdés, szerintem sokat a BS probléma miatt.....
Szerintem döbbenetes mennyiségben fogy a 970, tarol az NV ezzel a kártyával....
-
HSM
félisten
válasz
Casanova* #2601 üzenetére
Nézni is rossz....
A G-sync különben sem az elmosódás csökkentésére van, arra ULMB módot kell használni, ami szvsz jobb is ezerszer. Csak sajnos a G-sync-el kizárják egymást.(#2602) deadwing: Pontosan ugyanazt fogja tudni, legalábbis minden rendelkezésre álló infó alapján.
-
HSM
félisten
válasz
Casanova* #2445 üzenetére
Nem.
Nálam 900Mhz-re volt belőve a kártya, -20mv Offset, de kimaxolva a power limit, és így evett a gép BF4 Mantle közben konnektorból 280-300W-ot, egy CPU-t is rendesen dolgoztató fullos 64 fős Conquest mapon. Ja, és az i5 4690K-m is húzva volt, 4400Mhz-re, és a ram is 4*4GB 2133Mhz-en járt. Én nem ezt nevezem "fűtés"-nek.
Ez pedig a hőfokok egy menet alatt: [link].
Melegnek se mondanám, pláne, amikor némelyik 970 ilyen 100 fokos VRM-ekkel szaladgál...Nem minden AMD. Tisztában vagyok vele, hogy voltak időszakok, amikor csapnivaló volt bizonyos szériák drivere, de azokat én messze elkerültem akkor. A 6900-asok driverei se voltak túl jók az elején, a 7970 és GCN driverek is betegeskedtek az első évben, ugyanakkor mindkét széria alatt egy 5850-em volt, ami erőben bőven elég volt, driveresen pedig teljesen jó.
Mire 7900-asom lett bő másfél éve, már nyoma sem volt driveres gondoknak.
Előtte pedig 4890-em volt, ami szintén szépen vitt mindent, egy GTX260-at cseréltem rá, éppen a csapnivaló, számomra használhatatlan, instabil driverei miatt, egy hét után távozott tőlem, pedig remek kártya volt a drivereit leszámítva.
Az Advance Warfare nincs meg, nem játszottam vele, szval nem tudom, hogy ment volna.
(#2446) hpeter10: Megtérés legfeljebb az lenne, ha újra Nv-t vennék. Ez inkább most egy átmeneti mellékvágány, ami a játékos karierem illeti.
(#2448) daveoff: Ez tény és való, nálam is sokáig felejtős volt a Mantle, mert nálam az i5 és win7 alatt olyan giga-laggok voltak, hogy teljesen játszhatatlan volt, win8-ra meg nem volt időm áttérni.
Viszont nem pár hónapja jött egy patch, amivel bár pici laggok maradtak, de már játszható, nem túlzottan zavaró mértékben, no, akkor tértem át.
Amikor leírom, mi a legvalószínűbb magyarázat, hogy Nv alá miért elég gyengébb proci DX alá (3 vs 5 képkocka prerenderer) akkor mindig le vagyok oltva, szóval az utolsó kérdésedre nem válaszolok.Nálam a gyengébb proci sem nagyon játszott, 4,4Ghz-en az i5 4690K és alatta *4GB 2133Mhz CL11 ram azért igencsak harapós cucc.
-
#Morcosmedve
veterán
-
Laja333
őstag
válasz
Casanova* #2432 üzenetére
Amd is tud. Azért ne az AMD sara legyen már, hogy pl ubisoft nem is teszteli a játékait ( így nem is optimalizál) radeonokra, holott rendelkezésükre állna. Szemben a másik oldallal. Azért ez sok mindent elárul a két cég elveiről.
Ebből már gondolom érthető, miért van létjogosultsága az "NV gátolja a fejlődést" kijelentésnek.
Meg itt van ez a "butítsunk le mindent, hogy NVidián is tudjon futni" dolog is. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Casanova* #1902 üzenetére
A Mantle-t azért fejlesztik, mert a fejlesztők igényelték. Ezután addig fogják fejleszteni, amíg ez az igény megmarad. Alapvetően a Mantle állandó fejlesztése az AMD számára nem nagy költség. A grafikus üzletág szoftveres R&D-jének nagyjából 1-2%-a. Ahol a Mantle költséges az a fejlesztői oldal, mert ami eddig a driverben, illetve az API-ban volt annak most a programban kell lennie. Ebből a szempontból az a kérdés, hogy a nagy támogatók, mint a Frostbite Team azután, hogy az R&D-jük 70-80%-át is elköltik majd a Mantle-re úgy gondolják-e, hogy jobb a szabványos modern API, vagy inkább maradnak a Mantle mellett, vagy esetleg belefér mindkettő. Ettől a kérdéstől függ a Mantle további fejlesztése. Hacsak a Frostbite Team megmarad támogatónak, akkor az már megéri.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Casanova* #1555 üzenetére
Mantle alatt nem romlik a grafika. Van egy bug, ami ködösebb hatást kelt. Ez nem befolyásol semmit. A specular mapok tűnnek még kontrasztosabbnak. Ez valszeg eltérő paraméterezés, de a számítások ugyanazok. Emellett a Mantle alatt olyan helyeken is vannak árnyékok, ahol DX alatt valamiért nem. Ez szembetűnő helyenként, de nem valószínű, hogy ez extra számolást jelent. Valószínű, hogy ez DX alatt is megtörténik, csak valami bug miatt nincs eredménye.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Casanova* #1489 üzenetére
Szerintem ezt az NV vs. Linux és magát a Linus fuck off-ot félreértitek. Linus azért mutatott be az NV-nek, mert a vállalat akkoriban teljesen lezárta a hardvereinek a dokumentálását és a specifikációkat. Tehát Linus csak arra reflektált , hogy az NV hozzáállása - tehát nem a támogatása - az open felfogáshoz messze a legrosszabb a piacon.
Te mint egyéni júzer csak telepítesz egy Linuxot és egy zárt drivert és boldog vagy, esetleg nem (). Viszont vannak a zsíros kormányzati megrendelések. Nekik fontos az, hogy a hardverek dokumentálása jól elérhető legyen és ezért támogatják a Linuxot és a mögötte rejlő open dolgokat. Na ez az amiért Linus bemutatott, az NV ezekért a zsíros megrendelésekért semmit sem tesz.
A SteamOS csak arra való, hogy ha mész a nappaliba, akkor ne konzolt vegyél.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Casanova* #1483 üzenetére
A SteamOS-t a hardcore játékosokat nem fogja megmozdítani. Nem azért vesznek 2000-4000 dolláros gépet, hogy aztán a Windowsos port grafikai szintjének felén futtassák ugyanazt a játékot. A Valve koncepciója szerintem marha jó, csak pont rossz potenciális vásárlóbázist céloznak a reklámmal és az érkező gépekkel.
-
HSM
félisten
válasz
Casanova* #1440 üzenetére
Köszi!
Az elsődleges cél nem a kari kímélése, hanem mert nagyon szeretek néma kussban játszani, mindenféle oda nem illő zaj nélkül. Ugyanakkor így hűvösebb is, tartósabb, szóval két legyet ütök egy csapásra. Nekem a teljes csönd többet ér, mint mondjuk 10-20%-al nagyobb sebesség.
Ilyen pl. 15 perc Valley benchmark: [link]. Gondolom, különösebb magyarázatra nem szorul az 1530rpm-es venti hangerejének hiánya.
Bár 7970-nek írja, de ez a 280X Vapor-X-em. -
HSM
félisten
válasz
Casanova* #1438 üzenetére
Igen, nekem a refimen elég magas gyárilag a fesz, 1,18V, amivel simán ki lehet maxolni CCC-ben a 1125Mhz-es GPU órajelet. Ez 21% tuning. De hülye leszek olyan feszen járatni, ami ekkora tuninghoz kéne. Valamiért az AMD így lőtte be a későbbi karikat, hogy durván bírják a tuningot. Nekem viszont a gyáti órajelhez elég 1,05V is. Amúgy csomó ideig a refik is ilyen 1,08V-al jöttek ki gyárilag, csak utána ez valamiért meg lett emelve, a tippem szerint épp azért, hogy bírják a CCC maxot alapfeszen.
Amúgy ami a nem refi karikat illeti, a 280X vapor-X-em (az első BIOS verziót leszámítva) teljesen vállalható gyári feszen, és az 1070/1550-es órajelén is a gyári ventiprofillal. Úgy ugyan nem néma csöndes 30dbA kategória, de nem is 40.
Persze, azt is néma üzemben használom, 1000/1450-en, alulfeszelve síri kussban, egyedi ventigörbével.
A refin amúgy a ventivezérléshez alig keleltt hozzányúlni. gyárilag olyan 73 fok környékén kapcsolna 2000rpm-re, én ezt feltoltem 80 fokra, és onnan menne meredekebben, de addig nem melegszik.
-
stratova
veterán
válasz
Casanova* #1374 üzenetére
Ők más irányt választottak. OpenGL-re gyúrnak (Steam OS) és GameWorks effektcsomaggal édesgetik a fejlesztőket.
A fentebb felmerült G-sync ingyenes alternatívája egyébként az AMD oldalon már mintegy 3 generáció óta rendelkezésre áll és FreeSync lesz szabványosítva, itt a kérdéses terület a támogatott kijelzők köre (illetve, hogy a kijelzők gyártói adnak-e hozzájuk ki firmware frissítést).
-
stratova
veterán
válasz
Casanova* #1276 üzenetére
A ref.GTX Vapor chambert kap. A ref AMD nem. Stimmt. Viszont egy egyedi hűtésű még mindig NV ára alatt van.
A nem referencia 290 még csak mostanság szivárog be hozzánk, de jó a teljesítménye, hőmérséklete és hangja is.(#1300) HSM: Csak halkan szólok GTX-re írtam gyárilag adott Vaport nem 290/290X-re
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Casanova* #1286 üzenetére
Nem hiszem hogy fáj neki, és a két ref között van jó 20-25.000Ft
780 árban meg már vannak 290 customok.(#1290) KAMELOT
Ezt majd gondold át mégegyszer, a VRM sem melegebb mint a gpu, és miért ne tudták volna megoldani a hőfokot? Kb annyit fogyaszt mint egy 780Ti, vagy gondolod, hogy az NV az egyetlen cég a világon aki hűtőt tud tervezni? A kártyagyártóknak sem okozott olyan hihetetlen nehézséget. Itt sok ember megjósolta, hogy 95 helyett a custom kártyák talán tudnak majd 85 fokot, ehelyett 70-75 fokon üzemelnek. Nincs itt semmi varázslat. -
mackosajt
addikt
válasz
Casanova* #1263 üzenetére
Ha az alaplap kibírja a forrasztást, amihez ón kell, aminek az olvadáspontja 234 celsius fok. Szerinted?
@casa 1268: Hogy a fenébe ne szellőzne? Van rajta venti? Van. Van rajta rés, ahol fújja/szívja a levegőt? Van.
Arról nem beszélve, hogy mi van, ha vizes?
És pont a felső kártya szokott hátrányban lenni, szerintem -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Casanova* #864 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű. A fejlesztő túl sok kontrollt nem kap a VRAM használat paraméterezésére. Minden egyes DX/OGL API object egy új memóriaterületet foglal le, még akkor is, ha lényegében ugyanaz az adat már vagy 4-szer benne a memóriában. Például ezért tudtak a korábbi generációs konzolok annyira kevés memóriával ellenni, mert nem pazarló módon bánnak a memóriával. Szóval még ha terveznének is a memóriahasználatra a GPU-nál, akkor is annyira kevés erre a kontroll, hogy simán mellé lehet lőni. Ennél egyszerűbb a megközelítés. Meg van szabva, hogy 200 dollár fölött már kell a 2 GB és 400 dollár fölött belefér a 4 GB is. Ennyire egyszerűen alakulnak ki a mai memóriasémák.
-
Tirexi
addikt
válasz
Casanova* #862 üzenetére
Valszeg nem a teljesítménye miatt szidja hanem az ára miatt. Kíváncsi lennék azért ha letennének elé egy 4960X-et meg egy gagyi FX-et, hogy vidd el ingyen alaplappal együtt akkor melyiket választaná... Lenne egy tippem.
Vagy akár egy Titan és egy 290x között válasszon ingyen.
(#864) Casanova*:
Hogyan lenne már kevés lol még 1440p-ben is lazán tolok bármit max-on. Nagyon sok esze lehet a barátodnak. -
-
TechArtist
aktív tag
válasz
Casanova* #742 üzenetére
Arról is volt már egy cikk itt PH!-n, mi az ide mindenki csak fórumozni jár?
(Tudom, hogy a gamepod is PH! lapcsaládos.) Nem lesz GCN-exkluzív, az első hírek is ezt állították egyébként, de attól függetlenül egy jó ideig csak GCN-es kártyák tudnak belőle igazán profitálni és "mellesleg" az előny mindig az AMD-nél lesz, mivel övék az API és azt csinálnak vele, amit akarnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Yettel topik
- Külföldi munkavállalás
- Örülhetnek a tankok szerelmesei, jön a Spearhead 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Revolut
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Minden, ami Unreal Engine
- Mobil flották
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest