Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoula
senior tag
gbors, ezt olvastad?
ocneten van egy rövid,bár velős topik.
Ezen nincs mit szépíteni, 1266 már a gyárilag kifektetett gpu. Nem az 1400Mhz elérése a para,hanem a fogyasztás,amibe kerül.Illetve a 31-es hozzászólás érdekes nagyon, neked mi a véleményed az ottani okfejtésről?
Power per 1B transistors:GTX 1060 - 29.55W
RX 480 - 26.32WNv sok erőt(pénz) és energiát fektetett a magas órajel elérésére, ez látszik is.
Tranzisztor db. számra levetítve nem olyan vészes az rx480 fogyasztása, csak fps/tranzisztor mutató fest rosszabbul. Kérdés a gpuopen mennyit tud ezen faragni.
Azért egy fps/R&D cost mutató is érdekes lehet -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem lehet lemérni. A compute queue nem tiltható az ID tech 6-ban, és általánosan a Vulkan úgy épül fel, hogy ha a meghajtó jelzi a compute queue-t, akkor használja. Ugyanígy a shader intrinsics. Ha ott vannak a kiterjesztések az indítás melletti beolvasásnál, akkor használja. Az egyetlen lehetőség az lenne, ha létezne olyan meghajtó, amit az AMD compute queue és kiterjesztések nélkül adna ki, de ilyen nincs. Régi meghajtóval pedig baszik elindulni a Doom.
-
WaterWawe
őstag
-
-
Nem akarok evidens DX pr szöveget bemásolni ide, mert feleslegesnek érzem. Mellesleg a dx12 mióta hardver közeli?
Lehet hogy közelebb van, de messze nem hardver közeli.
De mondok kettő dolgot, memória menedzsment pl, és mondjuk a feladatok kiosztásának a rugalmassága, meg a multi engine. Stb.
-
Ennyire nem alacsony... Ahhoz. Nem gépi kód ez még... Le vannak ugyanúgy fektetve a szabványba a szabályok.
Szerintem ez elég egyértelmű hogy semmi DX11 kötöttség nincs itt.
Csináltak egy tesztet amivel össze lehet hasonlítani bármilyen DX12 támogatott hardvert, akármilyen is.
Ha AMD meg NV meg Intel... Stb specifikus teszet akarsz, akkor lehet csinálni olyat is, de akkor csak AMD, NV meg Intel kártyákat lehet velük tesztelni... Pl GCN 1 2 3 stb generációkat egymással, hogy az AMD spéci kódot melyik mennyivel gyosabban futtatja.
Nekem nem rémlik, hogy pl CPU fronton olyan rengeteg AMD vagy Intel specifikus X86 kód lenne, pedig lehetne biztos olyan kódokkal tesztelni ami fekszik egyiknek vagy másiknak jobban.
-
-
-
Ren Hoek
veterán
Ennek semmi értelme. Ez egy univerzális kód és kész. Nem lehet rá optimalizálni. Illetve nem lenne szabad. DX11-nél is ez a helyzet, mikor driverben kigyúrták rá...
Ezeknek a teszteknek lejárt már az ideje. Akkor tényleg inkábv.AOTS, ott mehet a külön kód és sokszor fut le. De jön egy új arch, driver, opt és már borul is az eredmény
3dMarknál NEM lehet ilyen, mert ugyan azt kell adnia az összehasonlíthatóság miatt. Ez nem játékprogram.
-
Igazából azzal elveszted az összehasonlíthatóságot... onnan meg azért lesz értelmetlen a teszt.
Mást csinálna máshogy a két kódút.Egyébként meg az AMD, NV és Intel is leokézta a megoldást... nem tudom miért pont itt a fórumon akarjátok megváltoztatni... ha nekik jó volt akkor jó kell legyen mindenkinek.
-
stratova
veterán
Ezt megértem, csak érdekes látni, hogy a teljes palettából EGY kártya profitált, a mostani driverekkel Vulkan alatt. S a sors furcsa fintora, hogy éppen Polarisnak a legnagyobb zakó ez a cím (Fury mellett) Vulkannal DX11-hez képest.
Szóval akkor, itt hogy van ez a gyors kóddal?S most nem is a játékot hibáztatnám, mert ki tudja hol bukik a dolog (elvégre van olyan VGA amin gyorsul). Szimplán érdekelne, mi okozza.
-
asaca
tag
Két kicsivel kipörögtük a nagy tesót. Rengetegen csináltuk. Itt is. Meg külföldön is.460al egész jó volt.560-at vizezni kellett volna.660 meg nagyon karcsú lett végeredményben. Ott már 660ti sli volt a döfi.De egy idő után elengeded ezt. Mert más jön az életedbe.De azért még fejlesztek ha nem is ugy mint rég ... Értelek mit mondasz,és persze véleményedet el fogadom.De számomra a 60-as kategória elveszett.
-
asaca
tag
460 volt sli ben 560 single 660 sli (ti lett volna jó de igy is vagyon volt 114e+futár)mind 1 éves kártya semmi több megveszed használod és elfogy mert jön az új.Minden évben csak várod hogy elfoggyon.Elötte volt 8800 gt de azt imádtam.Több mint 2 évig jó volt..760 kihagytam mert vettem 1-7950. 3+ évig gondom nem volt Még a Withcer-t is simán kipörgettem.60-as széria Mindig hatalmas szivás!
-
Nálam is anno a 280X-el a nem éled fel a monitor volt a legidegesítőbb probléma... a játék és egyéb problémák vagy alig jöttek elő, vagy relative hamar megoldódtak.
Viszont amióta megint GTX-et futtatok, tény hogy jóval kevesebb (gyakorlatilag majdnem nulla) nyűgöm van.
Sőt engem még az a pár multimonitoros és egyéb probléma sem érintett ami tavasszal volt 2-3 driverrel GTX oldalon.Szóval igen, én sem értem sokan miért legyintenek erre (tagadás szintjén néha)... ezek tények, hogy jobb a driver a zöld oldalon.
Mondjuk az új Crimson stb óta nem tudom mi a helyzet odaát.
-
Laja333
őstag
Nem erre akartam célozni.
Csak szerintem a "voltak szoftveres hibák az egyik hardverrel"-ből nem fair arra következtetni, hogy rosszak az AMD driverek. Hibák vannak, természetes.
Csak már lassan ott tartunk, hogy az NV driverekben is azért találni hibát, mert az AMD nem tud drivert írni... -
Laja333
őstag
-
-
Kicsimix
őstag
Értem nem is ez volt a cél. A Doom vulcan topikjában volt róla szó, hogy ROP limites a játék.Így felesleges összemérni Doomban a ogl alatt a csonka 480-at. De szerencsére lényegtelen az egész mert az új API áthidalja az egész dolgot akkor is ha az opengl-nek nem elég a hw. Nem véletlen, hogy a khronos is továbblépett vulcanra. Ilyen értelemben írtam, fele annyi ROP-al is meg lehet oldani ráadásul hatékonyabban. Meg, hogy szerintem még van tartalék a kártyában mert van amit még most sem láttunk. _O_
-
A Fermivel annyi a gond, hogy régi, és az utódokat butítani kellett, hogy kordában tartsák a fogyasztást. A Keplernél kiherélték az ütemezőt (regiszterekhez úgy tudom nem nyúltak), a Maxwellnél pedig már a regisztereket is megvágták, illetve a textúrázókat beköltöztették statikusan az SM-ekbe, emiatt volt a 970 para. Ezek alapján ma már a Fermi nem egy jó alap. A Pascal ugyan végre előrelépett, az ütemező sokkal jobb, de mindezt csak azért tudták megtenni, mert 16 nm-en készül.
A GP100 azért kellett, mert HPC-ben a Maxwell nem tudta leváltani a Keplert. Megoldották erőből.
(#19053) namaste: Nem, a Kepler - Maxwell váltásnál az ütemező alig változott, sőt picit még butább is lett.
-
Malibutomi
nagyúr
Gbors, szerinted az miert van, hogy az 1060 nem hoz annyira impressziv perf/watt elorelepest amit a nagytesok?
A tobbi kartya (1070- 150W vs 980ti - 250W, 480 ~ 160W vs 390 - 275W) kb 40%-ot javult perf/wattban. Ha ez tenyleg 980 teljesitneny, es 120w akkor 30% sincs a javulas. -
törölt tag
Ja, bocs, akkor félreértettem. Az MSRP környéke nálunk olyan 235-240 ezer Ft-ot jelent ugye? (mai árfolyamokkal becsülve) Pcx-et nézem főleg, ott 257-ről indulnak, de valóban van iponon 242-ért (bár ahogy nézem, az is elég ingadozó raktárkészlettel) . Rá lehet fogni végül is, hogy van, de azért még ez nem az igazi. Ráadásul ez alapján meg már azt nem értem akkor, hogy az elvileg 100$-ral többre taksált Founders Editionök hogy mozognak nagyjából ugyanilyen árakon nálunk.
-
törölt tag
Messze nem erről van szó.
Van a Magyar Jogrendben egy olyan fogalom hogy a vásárló megtévesztése.
IGEN TE az exszobagazda és PH cikkíró tudod mit jelent meg a minőségi PH közönség is tudja
De a Default User oda megy Sári néni és Julcsi bácsi és azt látja hogy a két dobozon 60 CU van.
Megörülnek és megveszik az 1070-es videókártyát. Mert ugyanúgy ahogy sokan gondolkoznak most a 470 megvételén mert tudják hogy 480 körüli teljesítményt várhatnak 150 Dollárért.
De nem azért mert tesztelték vagy mert kijöttek hozzá tesztek hanem AZÉRT mert nagyon közel vannak az értékeik.
Egyszerű példa van egy elempack 60 elemet árulsz de abból 16 nem jó, te ezt tudod és rá is írod valami szakszóval amit kevesen ismernek, eladod a 60 elemet, nekem nem szabadna reklamálnom ? -
Én nem kérem, hogy bárhogy is hívd, csak kíváncsi vagyok, hogy mi alapján megy a kategorizálás. Azt mondod méret alapján, ezért voltam kíváncsi, hogy akkor hol vannak lefektetve a Tier szintekhez társuló méret intervallumok. No offense, csak gondoltam valami közel egyetemes, jól behatárolt kategória sávok alapján megy a besorolás, ezek szerint nem.
-
Tehát ha lényegében nincs chipméretre vonatkozó konkrét meghatározás, hogy mely méret/terület felett minősülhet Tier1-esnek az adott chip és abban szériában nem készült nagyobb méretű vagy teljesítményű chip AMD oldalon (magyarán AMD vonalon ez volt a TOP chip), akkor mi alapján modnod, hogy a 7950/7979-en csücsülő chip Tier2-es?
Ex has?
-
TTomax
félisten
A 970 árának csökkenéséhez nem sok köze van a 480nak, a fogyasztás meg azért lesz érdekes mert 250Wnál többet nem igen lehet,és ott ismét csak nem mindegy mennyire fog menni.Ha ezt a vonalat tartják akkor a 1080Tinek nem lesz egy gpus ellenfele...A dolláros ár akkor sem mérvadó Európában,de ehhez elég csak a 1070/1080árát megvizsgálni.
Azért érdekes lenne ha Vegára kukáznának egy nagyot az archban.... -
TTomax
félisten
Igazad is lenne ,ha feleannyit fogyasztana.Azért ne feledkezzünk meg történt egy csíkszélesség váltás.Meg arról se feledkezzünk meg,hogy kb egy árkategóriába esnek jelenleg,tehát ha nem veri meg akkor miért vegyen valaki ref480at amikor custom 970 erősebb,és az áruk egyforma...persze lehet hasonlítani a 380hoz,csak a vga piac nem egy szereplős és az amd nem magával versenyez.A dolláros árat hagyjuk a tengeren túlra,számunkra az irreleváns,nézzük euroban vagy forintban.
-
imi123
őstag
Én anno 6950-ről váltottam 7950-re.
Nem volt rossz a 7950 de semmi extra.
Nem olyan régen rám jött a tesztelhetnék.Sok kártya megfordult rövid idő alatt nálam.Volt nálam pár napig egy GHZ-es 7870-es.
Rendesem leesett az állam hogy milyen szépen megállja a helyét még ma is. -
Laja333
őstag
-
-
nubreed
veterán
Ha tényleg csak 65-70%-a lesz az 1070 -nek, nekem megfogja érni az a plusz kb 100-120 dollár, amennyivel az 1070 többe kerül, mint at RX480 8GB. Megköszönöm az AMD-nek az eddigieket de tovább nem vagyok hajlandó finanszírozni a soha be nem váltott hangzatos ígéreteiket.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Van róla egy részletesebb leírás, hogy milyen effekt mennyi időbe kerül 4K-ban. Persze ez az aktuális verzióra igaz.
A Warhammer implementációja az éppen aktuális AMD MLAA verzió másolata. Az nem eszik annyit, mint a Jimenez-féle konstrukciók, amelyeket például a Crysis is használ.
Nem különbözik a DX11 és DX12 alatt az effekt elvégzéséhez szükséges idő, mert ugyanaz a shader. DX12 annyiban jobb, hogy átlapolja a számítást a következő képkocka kezdeti számításaival, ahol ugye ez lehetséges. Emiatt pár hardveren még -1-2 fps sem lesz belőle. -
-
-
-
Dyingsoul
veterán
Na így már minden világos, köszönöm!
A Micronos memória témához hozzászólva: én egyáltalán nem lepődök meg ezen. Nemrég (talán márciusban) jött csak a hír arról, hogy sikeres volt az új memória tesztelése és megkezdik a "tömeggyártást". Szvsz egy ilyen hírnek legalább fél évvel kellett volna launch előtt érkeznie ahhoz, hogy ne okozzon problémát a kártyák gyártásában. VGA terén nem mindennap érkezik új memória a konzumer piacra, még csak hypolni sem kell, megteszik a fogyasztók "Ezen már GDDR5X van!" így aztán nem csoda, ha van rá kereslet.
-
Petykemano
veterán
Csak akkor nem $599-ért veszem a 2x Titánt és nem $379-ért a titánverőt.
Ha ezek a problémák valóban léteznek, akkor az nvidia ügyesen játssza a kártyáit. Jelenleg $300-ra várja mindenki a Polarist, ami talán eléri, esetleg itt-ott fölébe keveredik 1070-nek. Általános vélekedés, hogy az AMD-től egy ilyen teljesítmény az asztalra rakása ennél többet nem ér meg, különben nvidia. Mert a 300-at mindenki a 379-hez méri, nem ahhoz a ~$450-hez, amiért ténylegesen hozzá is fog tudni jutni (legalábbis eleinte).
A tízerrel kapcsolatban egyetértek veled. Ha Raja nem alaptalanul örült, akkor a computex során Polaris update néven kaphatunk olyan infókat, amelyek elgondolkodtatják a potenciális vevőket.
Elképzelhetőnek tartod, hogy a Polaris 10 és 11 nem egyszerre rajtol? Vonatkozhatott-e a június 29-ei NDA csak az egyikre, mondjuk a Polaris 10-re? Arra gondolok, hogy az nvidiának legutóbb bejött az - igaz azért más körülmények között -, hogy a mainstream kártya érkezett elsőnek és ámulatba ejtette a közönséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 3
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest