- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
Malibutomi #27097 üzenetére
Ez tényleg lehetséges, bár én az R7 250X-re gondoltam, ami 640SP-s
Igazából mindegy, mert mind az R7 250-et, mint az R7 350-et már nem lehet kapni. Teljesen eltüntette az AMD őket.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #27090 üzenetére
Kiraly, koszi
Akkor nezek is egy 460-at, az eleg lesz most
Vega leak kellene mar de nagyon, ha jo lesz akkor ki lehetne fogni a szelet konkurencia vitorlaibol, na majd kiderul.
-
SaGaIn
senior tag
válasz
Malibutomi #27050 üzenetére
"Valoszinű azert mert ezeket kb 3 evvel ezelott kezdtek tervezni"
Hát akkor nem túl rugalmas a tervezésük ha gyártás közben kiderül hogy nem okés a teljesítmény és nem lehet belenyúlni.
Kb már 5 éve folyamat le vannak maradva....
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #27046 üzenetére
Most nezem hogy ez a Vega topikban lett elejtve, remek
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #27046 üzenetére
Csak a Vega erdekel
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #27044 üzenetére
Volt egy ilyen, csak nem tudni mennyire hiteles.
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #27040 üzenetére
És az egészen kicsi vegát hová képzeled el: a P12, P11 és P10 által lefedett területek mellett? Még a P12-nél is kisebb? Vagy valamelyik polaris közé? Vagy helyett?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #26967 üzenetére
Igaz, csak felületesen olvastam el anno a cikket.
Viszont azt lehet tudni, hogy hány mostani/korábbi játékhoz fogják beírni azt a pár sort?
Ha nem driveres, akkor egyesével kéne beleírni a játékokba ezt a Vegára vonatkozó külön kódot?Jó tudom, már mindenki új játékokkal játszik a Vegákon.
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #26871 üzenetére
Pardon, korábban diskuráltunk Prof. Hablattyal az IPS paneles 1080p Freesync monitorok hiányáról, minthogy ez kb csak az 1440p kiváltsága. Persze lehet, hogy az asztaltársnak megteszi a TN panel, abból azért akad jópár 40/48-144 Hz modell.
-
myckey
veterán
válasz
Malibutomi #26871 üzenetére
Így igaz.
100+ FPS-re jó ha van kraftos kártya 1080P mellett.
Az szent, hogy így nyer teljesen értelmet a monitor.Nem úgy, mint most nekem a 1440P+144hz freesync és rx 480. Na de csak fusson be valami bengább.
(#26874) depzoo
Amennyiben sikerül a gazdálkodj okosan, úgy mehet a Vega is 1080P-re. De tényleg, csak ha nagyobb lesz a monitor frekvencia tartománya.
Szóval akkor húzz bele valami frankó 100+Hz freesync monitorba. Aztán oda már simán jöhet az AMD új csúcs kártyája. Hogy legyen csillió fps és freki szinkronizálás.
-
myckey
veterán
válasz
Malibutomi #26721 üzenetére
Az 5xx széria, vagy a nálánál combosabb darabok is?
Ahogy néztem, az RX 5xx még nem lenne számomra elég. Ez még a közép kategória teteje volna, ha jól gondolom.
Nekem egy felső kategóriás darab kell majd, csúcsra biztos nem fizetnék be.....az tuti 200-300 ezer körül fog majd mozogni.
Láttam összefoglalót, de azért mégis.....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #26663 üzenetére
Az egy SSG minta volt. Csak letakarták az SSG részt.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #26417 üzenetére
Eddig az nVidiánál se nagyon. De most ott a GP100.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #26411 üzenetére
"Nekünk" az a nagy Vega. A GP100- GP104 analógiában használja a Vega-ra is a kis és nagy jelzőket. Szóval az a "kis Vega" a legnagyobb, amit mi játékosok kapunk, a "nagy" meg majd Radeon Pro-ra, vagy tudj'isten mire megy.
-
gyiku
nagyúr
válasz
Malibutomi #26327 üzenetére
bananozd ki mindkettot
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #26189 üzenetére
Nehéz is lett volna roszabbat futni....
-
válasz
Malibutomi #26189 üzenetére
Örülök, hogy kis levegőhöz jutottak, de ez kevés a talpon maradáshoz szerintem. Fijinél is szerintem azt várták sokan, tán AMD is (ebből erre következtetek) , hogy majd mekkorát szól, csak aztán ez elmaradt valahogy mégis.
Ettől függetlenül szurkolok erősen a Vegának. Remélem az lesz a Raven Ridge-ben is, akkor arra lecserélem a Kaverit.
Mondjuk ha Polaris lesz az IGP rész, akkor is. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #26128 üzenetére
Generációs különbségeknek olyan ára is lesz. Ha igaz lenne a "poor volta" akkor az GP102+ szint vagyis jönnek az 1000$-os vegák. Mert ha nyeregben vannak akkor bizony ők sem fognak aprópénzt szedni, még a Fury X-et is bemerték árazni 980 Ti szintre...
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #26121 üzenetére
AMD-NV Kartell
Abu85 Bár messze nem csak ezen múlik, a memória helyzet erősen hajaz a Titan X / G980 Ti-re amiken 12/6 GB GDDR5-t volt és kijött Ti árszinten Fury X 4 GB VRAM-mal.
Most Raja egy 8 GB-os lapkát mutatott, Titan X-en 12 csücsül.Bár ez alapján nem lepődnék meg a pozicionálás megismétléséről:
Interestingly, to drive this point home, AMD actually turned to games rather than professional applications. Plotting out the memory allocation and usage patterns of The Witcher III and Fallout 4, AMD finds that both games allocate far more memory than they actually use, by nearly a factor of 2x. Part of this is undoubtedly due to the memory management model of the DirectX 11 API used by both games, but a large factor is also simply due to the fact that this is traditionally what games have always done. Memory stalls are expensive and games tend to be monolithic use cases, so why not allocate everything you can, just to be sure you don’t run out?
The end result here is that AMD is painting a very different picture for how they want to handle memory allocations and caching on Vega and beyond. In the short term it’s professional workloads that stand to gain the most, but in the long run this is something that could impact games as well. And not to be ignored is virtualization; AMD’s foray into GPU virtualization is still into its early days, but this likely will have a big impact on virtualization as well. In fact I imagine it’s a big reason why AMD is giving Vega the ability to support a relatively absurd 512TB of virtual address space, many times the size of local VRAM. Multi-user time-sharing workloads are a prime example of where large address spaces can be useful.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #26091 üzenetére
Coming in H1’2017
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #26071 üzenetére
Azért beírom a konklúziót: ha netán nem menne a bf1 vegán 4K60 fps-el, nem kell meglepődni
-
válasz
Malibutomi #26029 üzenetére
Igen, a rendelkezésre álló shaderek jobb kihasználásáról szól ez a dolog. Továbbolvasva a threadet, szó volt még a SIMD-en belüli power gatingről, amit a #26021-ben írtál.
Remélem tényleg olyan jó lesz a VEGA, mint ahogy ez így leírva hangzik.
-
válasz
Malibutomi #26021 üzenetére
Az RX 470 kártyám működéséből arra következtetek, hogy a shaderek fullosan ki lesznek használva minden esetben, de ha pl. VSYNC be van kapcsolva, akkor a GPU visszaveszi az órajelét amellett, hogy az összes shader dolgozik.
A hétvégén figyeltem meg a Battlefield: Bad Company 2-vel játszva (elég régi játék), hogy VSYNC-et bekapcsolva a Polaris mindössze 600 MHz-en dolgozott.
-
válasz
Malibutomi #26021 üzenetére
Szerintem várjuk meg hogy működik ez a "dinamikus" dolog... könnyen lehet, hogy nem lekapcsol, hanem más feladatokra befogható az a rész ami nem lenne egyébként használva... meg sok múlik az ütemezőn.
Persze azis lehet amit te gondolsz, de logikusabb lenne az hogy async/multi engine feladatokat csinálhatna a nem használt rész, vagy a következő képkocka feladatait csinálná. Stb.
Mellesleg, ha jól értem nem arról van szó hogy "lekapcsolnak" dolgokat, hanem van 2, 4, 8, 16... stb végrehajtóegységből álló rész... és ha a feladatnak csak 4 kell, akkor arra teszi nem a fix 16-osra (mint előtte volt), a 16-os meg csinálhat mást... mint ahogy a 2, 4,... stb is. Tehát nem marad kihasználatlan rész lekötve (ideális esetben).
-
válasz
Malibutomi #20451 üzenetére
Röhej hogy anno miket feltételeztem, a kapitalista világba.
Lám-lám neked lett igazad. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #25977 üzenetére
Én nem arra gondoltam, az még bőven elmegy, de hogy lehet a videó végére kihozni szlogennek azt, hogy "Make some NOISE"?!?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #25975 üzenetére
Nem hiszem el... Valakit szvsz ki kéne rúgni a marketing részlegről...
-
leviske
veterán
válasz
Malibutomi #25937 üzenetére
Így is több gyakorlati tapasztalatot szerezhettek a problémamegoldás folyamatában, mint amivel a GloFo rendelkezik. Tippre a TSMC-től minimum fél évvel lehetnek lemaradva.
(#25938) Petykemano: Erre is reális esély van. Amennyiben meg a Zauba adatok hitelesek, a P10XT2 máris kilőhető a lehetőségek közül.
Egyébként, ha Abu85 leírt egy teljesen reális forgatókönyvet, akkor mi a kérdés?
Mivel egy-egy konzoltól nem 2-3 év futási teljesítmény van elvárva, nem hiszem, hogy csúcsra járatott memóriákat használnának csak azért, hogy valamennyit spóroljanak a PCB gyártásán.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #25930 üzenetére
A kicsi vegát még talán be is vállalnám 140k körül az SR5 Zennel együtt.Majd jövőre kiderül mi lesz belőle.De csak akkor ha lényegesen többet nyújt a mostani RX480 -s kártyámnál.
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #25912 üzenetére
30-40 watt, kb ennyi az előnye a hbm-nek fogyasztásban, ez kinek sok, kinek meg 20%...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #25905 üzenetére
Ebből is kipréselik szerintem a maxot.
Polaris nagyon könnyen 200 Watt fölé ment, ha némi fesz mellett 1400 MHz-et elérte 2380 SP-vel.
Itt is ki fogják tekerni szerintem, mert kell az 1080 feletti perf.
-
gyiku
nagyúr
válasz
Malibutomi #25907 üzenetére
az intel is levitte 22nm-rol 14nm-re a gyartast, megis maradt a 140w tdp. 5820k vs 6800k.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #25907 üzenetére
Ez több okból se lenne előnyös. Az igazán jó akkor lenne, ha belőnék 225W-ra, de bírná a 275-öst is, durva órajelekkel. A tartalékot meg rábíznák a felhasználókra, mert az ember szereti az "ingyen" extra teljesítményt...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #25905 üzenetére
Mondjuk megnézném mit tud azon a szinten...
-
uzerto
tag
válasz
Malibutomi #25899 üzenetére
Hát marketing szempontból. Ha jóval 300 watt alatt fogyaszt, teszem azt 225 watt körül, akkor én <250W -ot írnék a slideokra. Egy ssd mennyit fogyaszt? Kb 5 watt lehet. Ez nem befolyásolja nagyon a dolgokat. Ha 225 wattot fogyaszt ténylegesen és <300 wattot írnak a slideokon, akkor az nagyon rossz marketingre utal, mert mindenkiben a 300 watt rögzül és megint mehet a hőbörgés hogy az AMD egy kazánnal tudja megfogni a konkurens terméket.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #25899 üzenetére
Az meg a másik fele...
Ez csak annyit jelent, hogy még nem lőtték be az órajeleket és a fesz-t véglegesre, ami miatt nincs fix TDP sem.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #25869 üzenetére
Ne tőlem kérdezd, eddig arról volt szó, hogy a Vega fogja váltani a Polarist.... Lehet egy kisebb chipről volt szó már...
Egyelőre én is kétlem, hogy 2360 SP-re vágnának egy ~4000 SP-s Vegát... Ráadásul HBM2 overkill szerintem a Polarisnak
-
leviske
veterán
válasz
Malibutomi #25727 üzenetére
Én aztán pofára nem esek, csak találgatok és eszmecserét folytatok. Annak viszont sok értelme nem volna, hogy egy ilyen terméket csak az Apple kapjon meg. Ha jön AMD/Intel APU azt esetleg már elhiszem, hogy csak az Apple számára készül. Bár az meg elég rossz fényben tüntetné fel a Zen-t.
(#25728) Abu85: És mekkora eséllyel fog a Nitrous bekerülni AAA RTS játékokba? Olyanokra gondolok, mint amik mondjuk a Blizzard-tól, a 2K-től vagy a SEGA-tól kerülnek ki?
Mert az egy tök menő dolog, hogy a Stardock ilyen fejlett technológiát használhat, de a AotS felhasználói véleményeit olvasva valószínűleg soha nem fognak már komoly piaci penetrációt elérő játékot kiadni.
-
Z10N
veterán
válasz
Malibutomi #25694 üzenetére
Befutott a spekulacio is.
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #25694 üzenetére
De, az a 7970Ghz jele volt. Amúgy emlékeim szerint ez volt a jele az ezzel a BOOST-os revíziójú csippel szerelt sima 7970-nek is.
-
leviske
veterán
válasz
Malibutomi #25523 üzenetére
Amennyiben a P10 specifikációival jön a V11, tényleg nincs értelme a revízióváltásnak. Viszont az egy legkorábban 2017 tavaszán várható GPU. Bár teljesítményben én akkor sem a P10 magasságába várnám a V11 max teljesítményét, mert illene lefedni vele a GP106 mellett a GP104 teljesítmény kategóriáját (legalább a GTX1070-ig). Kérdés viszont, hogy a V11 esetén pletykált két HBM2 lapka alkalmazása mennyire férne bele, hogy a P10 árkategóriájában is alternatívát jelenthessen.
(#25522) solfilo:
(#25524) Ren Hoek: Ja akkor hiába sokaknál az 1400MHz OC, visszalép a lapka 1100MHz-re?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #25307 üzenetére
Most nem provokáció, de Abu nem mindig azt mondta, hogy GF szerződés mennyire űber király és mennyi jó sok kedvezményt biztosít, kb NV-nek már csak hússzoros áron gyártanak chipet a Télapó manói, valami troll szerződésben...de az AMD szuperül jár?
Akkor a GF iga mégsem volt olyan jó? Most jól összevesztek, pedig egy anyafarkasból származtak régen. Jó ez már az araboké...
Biztos előnyösebb volt letépni a láncot.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #25215 üzenetére
Óóó pedig szentül hittem, hogy a nagy pangás után jött egy pezsdítő Vega hír decemberre.
Semmi esély a kicsire?
-
Oliverda
titán
válasz
Malibutomi #25131 üzenetére
Akkor ezt vessük össze Abu mester álláspontjával, aki nyilván azért tudja másképp, mert tagja a tervezőcsapatnak.
-
törölt tag
válasz
Ezzel azért logikailag is vannak fenntartások.
17 elején biztos nem jön ki olyan vega11 ami leváltja a 480 asokat mert öntökönrúgás esete forogna fenn.
Sőt hasonló kategóriában sem lehet 8 GB HBM2vel tehát nem a 120 140 ezres kategória.
Amit a SIMD-ről ír az örvendetes.
Jobban várnának az emberek egy technikai áttörést mintsem egy 15-30% bootsos kártyát több shaderrel. -
Televan74
nagyúr
válasz
Már várom a Vega11 -t.Bár addig sincs min panaszkodnom a P10 -el.Számomra kitűnő hírek eddig,aztán majd kiderül mi lesz belőle.
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #24962 üzenetére
Kérdezd meg tőle. Biztos amd-ből a fél évvel ezelőttit használta hogy csaljon...
-
olymind1
senior tag
válasz
Malibutomi #24957 üzenetére
Úgy hogy zöld vére van az ufojának
-
Jack@l
veterán
válasz
Ja, volt, azóta kijött 1-2 driver.
lezso6: gondolom nem hallottál a fickóról aki csinálta a videót... (nyilvánvaló)
Nem azért mert igazol. Mérjétek ki és rakjátok ki egy cikkben ha nem hiszitek el... -
törölt tag
válasz
Ugyanannyi FPS-e van a 480-nak itt is mint a Guru3D tesztben szóval nincs semmi összeesküvés, az említett illető meg nem max+aa mellett játszik akkor... Egyedül a 1060 jött fel, mert az augusztusi driverben volt valami Doom/Vulkan gyorsulás, ha jól emlékszem eleve úgy jött ki a Vulkan mód, hogy mondták nV kártyákon nem minden aktív még.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #24907 üzenetére
20 nm-re sose tervezett GPU-t az AMD. Azért nem, mert nem volt jobb a node a 28 nm-nél. APU volt ide szánva, de el lett kaszálva.
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #24884 üzenetére
"Akkor marad ez a tendencia mint az elmult evben, hogy minden negyedevben visszaszereznek nemi piaci reszesedest? Vagy mire gondolsz?"
A legelső képemre, amibe általános piaci esést próbáltál vizionálni.
Majd a következő negyedév megmutatja merre van az arra, ez csak egy kis tüske volt a zöldeknél. -
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #24881 üzenetére
Határeset, ebből nem derül ki hogy amd volt a májer, vagy nv adott el sokkal kevesebb kártátyát...
Egy negyedév semmit nem jelent, szezonális ingadozás.
PH-n is szeretnék látni ilyen minőségű cikket legközelebb a market share-ről:[link]UI: pedig a téma pont idevaló, elég durván körvonalazódik a jövő, ha folytatják a minimális fejlesztést, évi 1 kiadott kártyával és vágott tesóival
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #24879 üzenetére
Csak hogy nyugodtan aludjál és képben legyél:
Az megvan hogy mennyivel több darabot adott el amd az előző negyedévhez képest?
Elárulom a nagy titkot: q2-ben mindenki a pascalra várt nv oldalon a vétellel. -
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #24790 üzenetére
Akkor nem értem min örömködött az amd team júniusban:
https://twitter.com/GFXChipTweeter/status/745889570919682048?ref_src=twsrc%5Etfw
"Incredibly proud of our gpu design team here in shanghai that delivered polaris family and next Vega" -
törölt tag
válasz
Malibutomi #24736 üzenetére
A custom 480-at nem mértem a 290X-hez, be is linkeltem a ref 480 és 290x értékeket.
Azért mert a másik csak egy OC széria és még ahhoz képest sincs meg ?"Es miert is a 290x-hez kellene hasonlitani es nem az utolso szeriahoz?"
Ha ahhoz veszem nagyobb bajban lenne lévén 1440p-n a 390X 8%-kal 4K-n pedig 13%-kal gyorsabb...
"Ref vs ref osszehasonlitasodbol kimaradt hogy 4%-al gyotsabb a ref 480 a TPU tesztben mint a 290x."
Azaz hibahatáron belül van ? Sehogy nem jön ki a 2x hatékonyság ha a két kártyát nézzük.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #24734 üzenetére
Nem én mértem a Ref 480 fogyasztását a 390X-éhez ami egy OC-zott kártya a legnagyobb power limittel.
Azért linkeltem be mert custom vs. custom sem jön ki: "Furmark power draw is even higher with up to 225 W." (feltételezem menne ott több is ha nem csak 1x6/8 pint raktak volna rá).Typical gaming (ami számít): Ref 290X - 258W vs. ref 480 - 163W ez még 1.6x sincs nemhogy 2x.
-
válasz
Malibutomi #24701 üzenetére
Rendben, de mi csúnyát írtam?
-
gyiku
nagyúr
válasz
Malibutomi #24692 üzenetére
jelenleg a kis vega tovabbra is Q4-ben szerepel.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #24468 üzenetére
Ebből a szempontból piszkosul jól csinálta az Nvidia.AMD -s tulajok meg a 80+ VRM -nél már pánikba estek.És a szemük a monitorozott vrm hőmérsékletén volt a játék alatt is.
(#24469) miklosss2012 +1
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #24468 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #24458 üzenetére
Ez érdekes.
XFX RX470 RS Black Edition 4GB videókártyán szintén 6pines tápcsati van, de a teljesitményét nem fogja vissza olyan módon (Asus Strix). Hőmérséklete és fogyasztása viszont szintén majd olyan magas mint az MSI RX470 Gaming X 8GB videókártyán, pedig azon 8pines tápcsati van. Hát amúgy elég nagy minőségi szorodás figyelhető meg. Néhol a kártya gyengébb vagy a hűtésre nem forditottak elég figyelmet. Azért majd csak sikerül valamelyiket kiválasztani.
-
myckey
veterán
válasz
Malibutomi #24395 üzenetére
Úgy se bírsz velük.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Malibutomi #24395 üzenetére
És a készlethiány?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #24227 üzenetére
Főleg DX11-es játékokat figyelembe véve ez az eredmény közel nem igy festene. Hitman és Rise of the Tomb Raider DX12 tesztekben jobb teljesitménye van az RX 480-nak. Nagy kár, hogy ezt a pár éves DX11-es játékokban nem tudja folyamatosan nyújtani. RX 470-nek az a 926MHz-es alapórajel egy vicc.
-
válasz
Ha igazak a leakelt órajelek, akkor a 470 előnye a 380X-hez képest 20-30% lesz, függően attól, hogy hol lesz az átlagos órajel a power függvényében. Gyanítom, hogy a memória órajel csökkentése jobban fog fájni, mint az alacsonyabb core órajel vagy a -4CU.
(#24228) Zsébernardo: jól értem, hogy az hatalmas a gondod, hogy a 480 3-5%-kal lassabb a 390X-nél? R U serious?????
-
válasz
Egyébként tényleg Zsebrádió. Az is csak egyirányú kommunikációra képes...
#24228 Zsébernardo: Hol olvastad, hogy az előzetes tervek szerint a 390X-et kellett volna utolérnie? Ez is valami urban legend. Nem elég, hogy az előző generáció felső kategóriás teljesítményét hozza az új mainstream, illetve az előző gen mainstream kártyáira 50-60%-ot ver rá?
Tényleg nem elég semmi?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #24217 üzenetére
Azért a Vulkan mindkét gyártónak kedvező feltételeket teremthet és azt is könnyedén lehet a játékba integrálni. Nameg nem utolsó sorban nem csak kizárólag Win10-en indul el, ami játékos szempontok szerint sem jelent hátrányt. GoW és egyéb DX12 címek még annyira nem hoztak lázba, hogy váltsak OS-t. Kevésbé melegedő hardvereket szeretnék a gépbe pakolni és azért a VGA-n még lehetne hova fejlődni. Kevesebb hőtermelés az alacsonyabb zajszintet jelenthet jó esetben.
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #24158 üzenetére
Simán lehet, hogy a januárban bemutatott techdemo még Samsung gyártotta GPU-val ment. Állítólag akkor még nem is volt GF gyártás készen, tehát nem gyárthatta a GF.
-
válasz
Malibutomi #24104 üzenetére
Hmmmm... Ha lehet is kapni rögtön, akkor lehet, hogy nem tökölök tovább...
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Malibutomi #24091 üzenetére
Személy szerint nem hordok se piros se zöld szemüveget, de az feltűnt hogy ha kihozza az AMD a costum túlhajtható normális tápellátással rendelkező variánsokat akkor minimalizálhatja a két kártya közötti különbséget
és ismerve az AMD árpolitikáját talán ő lehet e kategóriának a legjobb befutója. ( ezt mondom úgy hogy GTX960 hajtok és vagy 10 éve nem volt AMD kártyám). 88-92 ezernél már elgondolkoznék erősen egy costum RX-en. -
Yany
addikt
válasz
Malibutomi #24077 üzenetére
+25 GBP shipping.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #23868 üzenetére
Megint mások meg leírják mi sokmindenre lesz elég egy RX 470 vagy RX 480 teljesitménye. Nem is ez a gond, amig ez normális gondolatmenetben személyeskedés nélkül történik. Viszont itt 75-120ezer forintos középkategóriában kiadott videókártyákról beszélünk, ahol már támaszthatunk magasabb elvárásokat. 150ezernél már egy kategóriát ugrunk és ott AMD-nek még nincs új architektúrára épülő videókártyája, de még konkrét adatokat sem adnak időben nyilvánoságra. Ha már kicsit eltolodva jelennek meg a custom videókártyák mindkét oldalon, legalább a teljesitményükkel legyünk tisztában. Kicsit elkapkodottan és utólagosan órajel és feszültségemelések nélkül a hardvert néhol erősebbre hagyva most tisztán az AMD RX 480 8GB lehetne az utóbbi évek legjobb vétele, de én nem ezt gondolom erről és a véleményemet fenntartom. Amúgy igazat megvallva a GTX 1060 nyirbálások sem nyerték el a tetszésemet és mégis pozitiv véleményeket olvasok itt a PH!-n. A teljesitménye valamivel az RX 480 főlé várható, de a hardveres felépitésben erőssen visszafogták ezt is, hogy éppen megelőzze az RX 480-at, de az amúgy is magas órajelek ellenére igy sem jelenthet veszélyt a GTX 1070-re. Na ez az araszolgatás és magas áron megjelenés hatására írom ezeket a véleményeket, és ez mindkét gyártóra egyformán vonatkozik.
-
válasz
Malibutomi #23856 üzenetére
Ez mar nem rossz - mar csak annyi kéne, hogy ezt valamelyik épkézláb játékban lássuk.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #23856 üzenetére
Ez DX12/11? Nem láttam az infónál.
Azért szép... néha +20 FPS, ami stabil 60 általában. Min FPS-ek jók...
Meg kellene nézni egy 390 hogyan megy alatta.
-
Anubris
őstag
válasz
Malibutomi #23850 üzenetére
Ennél a játéknál azért nem árt azt is figyelembe venni, hogy elég szoros az együttműködés a CA és AMD között. Ahogy egy Project Cars sem mutatja reálisan az erőviszonyokat, ennél a játéknál sem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.
-
válasz
Malibutomi #23854 üzenetére
Nem írom le, hogy mi a véleményem azokról, akiknél a +3 FPS "agyonverés" vagy "alázás"
Ha az 5-10% minden játékban felmerül, az már valami. De az eddigi DX12-es kollekció vegyes ilyen szempontból. És persze szeretném látni a Warhammerben a 480-at és az 1060-at, mert addig ez az 5-10% is bizonytalan (lehet ez több is, akár).
-
válasz
Malibutomi #23850 üzenetére
Hát pont ez az, hogy 5-10% shiftet látok - ez korántsem borulás. (A 960-nak valami gondja van (mem?), ott nem érdemes %-okat nézni.) Ez kb. az a szintű cukormáz, mint az nVidia alacsonyabb fogyasztása - ha amúgy kb. egyenlőek a kártyák, akkor ez dönthet az egyik felé.
-
M@rdel
őstag
válasz
Malibutomi #23840 üzenetére
Miért nem több ez alapján a 1060 pontja?
Szerintem elbeszélünk egymás mellet!
-
huskydog17
addikt
válasz
Malibutomi #23830 üzenetére
A Prey-t és a Shadow Warrior 2-t rögtön törölheted is a listáról, nem tudom honnan szedted, hogy ezekhez valaha is lesz DX12 leképző, ez rendkívül valószínűtlen figyelembe véve a fejlesztők technológiáját.
Ha a Prey-hez valaha is jön explicit API support, akkor az Vulkan lesz (tech6 motor). A Road Hog Engine-ben egyelőre még támogat explicit API-kat, de a FWH nem szereti szopatni a saját felhasználóit, így ők is Vulkan felé húznának. Egyikhez sincs semmilyen infó még e téren.
Csak olyan címeket sorolj fel, amikhez hivatalos megerősítés is van! -
M@rdel
őstag
válasz
A Polaris uj drivere kb most le is felezte 3dmarkban azt a 10%-ot az 1060-hoz kepest.
Annak a kiszivárogtatott firestrike tesztnek csak az a jelentősége, hogy ne vegyél 480-at, mert jön egy erősebb kártya. Marketing semmi más.
Nem mondom, hogy nem lesz erősebb, de ez kicsit gyanús! -
Balazs_
senior tag
válasz
Félreértés ne essék, nem a 480-at fikáztam, csak egyszerűen a legtöbb tesztelő oldalon kb. csak DirectX11-es játékok vannak, hogy miért az nyilvánvaló. Eddigiekből kiindulva símán lehet, hogy Dx11 alatt elveri egy ~10-15%-kal a 480refet, ha nyers erővel akkor úgy, ha véletlenül OC módban felejtett órajelekkel, akkor úgy.
10-15% az kb. hasraütés, ne kezdjünk ebből flame-t.
A nagyrészt DirectX11-es tesztekből DirectX12-re való következtetést leszűrni szerintem egy átlag kíváncsiskodó nem tud és nem is nagyon fog utánaolvasni.TTomax: Nem az volt, hogy valamelyik itteni topicba valaki beírta, hogy nVidián futott, aztán meg kiderült, hogy mégiscsak AMD-n? Miért kellene a fentebbi dx12 lista felét törölni?
Ha már találgatós: ötletek, hogy mikorra esnek a magyar 480 árak?
-
TTomax
félisten
válasz
Ennek a listának a felét élből törölni lehet.
-
Venyera7
senior tag
válasz
Malibutomi #23778 üzenetére
OC-val belenyalhat, én saccra 350W TDP mondanék referencia értéknek. Bár viszonyítani nem igen lehet semmihez.
(#23780) -Solt-:
Nyugi, egy +100k felárat hozzáadhatsz már most. 1080Ti=>350k, Titan=>500k
-
válasz
Malibutomi #23674 üzenetére
Köszi
. Hajaj, új architektúrára mindíg többet kell várni - viszont lehet nagyot üt majd cserébe.
-
válasz
Malibutomi #23669 üzenetére
A 490-ről tudni, hogy polaris lesz-e és nem kell sokat várni rá, vagy vega lesz csak jövőre?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #23661 üzenetére
Középkategóriás kártya az R9 380 volt, amit az RX 470 4GB hivatott leváltani. Az RX 480 egy kicsivel feljebb, az R9 390 és GTX 970 videókártya helyére érkezett több-kevesebb sikerel. Ez felett jelenleg AMD-től semmi sincs az új szériában, oda majd a VEGA érkezik. Vagyis Nvidia oldalon van a GTX 1070 és a GTX 1080, akinek kevés ez a teljesitmény és van elég pénz rá. Inkább kivárom a VEGA-t vagy egy ármérséklődést az Nvidia-nal.
-
válasz
Malibutomi #23626 üzenetére
276 GBP ~107.000 Ft. Ott 20% a VAT, tehát ha nálunk nem tesznek rá többet a kereskedelmi láncban, akkor az ~113.000 Ft lenne itthon.
Én biztosan megvárom ebből a 4GB-os Nitrór, fHD-re elég lesz 1-2 évig. Bár azt mondtam korábban, hogy jónak kell lennie a referenciának és azt akarok venni, de sajnos nem jött be.
-
olle
senior tag
válasz
Nekem az tetszett amit mutattál az ASUS-tól. Ez a "sajt reszelő" csöppet (gagyi) hatást kelt az előző NITRO szériához képest.
szerk: Ref. 8GB 92 420 Ft
-
MongolZ
addikt
válasz
Szerintetek jó, szerintem meg eszméletlen felár...
Szerk: uhh, elszámoltam... így tényleg kijön az, hogy be fognak állni az árak úgy, hogy ref ~85 custom ~95-100
-
füles_
őstag
válasz
Ez már volt?
Black is Nitro: OcUK will be first, I ordered 2000 units yesterday direct with the owner of Sapphire. Nitro is black, 1x 8-pin, OC not yet confirmed but likely to be 1325-1350MHz out the box, runs much cooler, quieter and has really nice backplate.
Toxic is silver: These will come later, be clocked higher, silver and cost more, quite a bit more and be extremely short stocks, probably 1350-1375MHz clocks.
-
myckey
veterán
válasz
Ez jónak fest.
Kíváncsi vagyok, mit bírnak még. Gondolom 1500 alját ki lehet még belőle passzírozni, bár az is lehet kishitű vagyok. vagy éppen bilibe lóg
Már a PH-s tesztben is egész szépen lépdelt a ref. kártya, egy kis plusszal.
Amennyiben 980-390X szint vagy picivel fölötte hozható, úgy már tényleg nagyon patent lenne.
elválik majd -
CsonkaImo
addikt
válasz
3 év garancia? Ez igen jól hangzik.
-
sb
veterán
válasz
Malibutomi #23449 üzenetére
Ha jól működik. Régen Atitool-lal kellett bűvészkedni, de nem volt megoldás, mert ha nyugalomban maradt is a ram órajel két kijelzővel, ha vmi más felnyomta (pl. indult egy hw gyorsított akármi) akkor a gép rángatózott egyet.
De asszem konkrétan Win7 aero felületen egy ablak arrébb húzás is felnyomta a ram órajelet. Ahogy mozgattad az egérrel mondjuk 1 mp alatt fel-le váltotta kb. 20-szor. A monitor meg úgy rángatott mintha meghalni készülne.
Amúgy ha állítható értelmesen akkor is szép+jó, de 99.9% nem fog saját magának profilozni. Ez egy olyan dolog sajnos amit továbbra is lesz*r az AMD.
@Abu:
Nem érted a lényeget. A Doomot felejtsd el. Az a lényeg, hogy a 470/480 meg vélhetően azok mobil változatai is megbirkóznak AAA játékokkal is <=150W-ból. Vélhetően - de csak tippelek - 40-100-150W rangeben.
Ehhez képest mindenféle, gagyi, extra erőt nem igénylő feladathoz, mint +1 monitor meghajtása, egy hw gyorsított böngésző, egy videó, stb... benyal 20-40W-ot. Miközben a konkurencia ehhez kér kemény 3-5, de max 10W-ot. És mindez egy évtizede megy. Ez nonszensz.@t72killer:
Az a durva, hogy HTPC-re egy 35-45W Bristol is tökéletes, sőt overkill lenne. De gyanítom ott is ez lesz a szitu. Igazán, más arányban, mivel ott a TDP miatt nem tud +20-30W-ot feleslegesen fűteni egy HD videóhoz, de ha +10W-ot tol el a semmire az is sok. Mert minek?!szerk: Mielőtt jönnének a mineknézemafogyasztást huszárok... HTPC-ben érdekes, idle/light load sem rossz, ha nincs feleslegesen 40W fogyi. Mobilban érdekes igazán. De az elv zavaró már önmagában. Hogy nem foglalkoznak az egésszel hosszú évek alatt sem.
-
válasz
Erre kíváncsi leszek, bár driverből is igazán megoldhatták volna, akár csontprimitív módszerrel, hogyha egy 2tucatos videolejátszó progikat tartalmazó listából vmelyik indul, akkor maradjanak a nyugalmi órajelek.
#23452: ha marad a szitu, akkor asszem gt 1040/gtx 1050-ig nem lesz htpc karim.
-
törölt tag
válasz
Egy state van a memória órajelére ami állítható és nem az a megoldás, hogy a user magának kapcsolgatja. Évek óta megy a könyörgés emiatt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Hardcore café
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Házimozi belépő szinten
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 / Radeon VII
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged