- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Netfone
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Ren Hoek #20980 üzenetére
Az már a bemutatón hangzott el, nem a találgatások között... Ki lehetne onnan ragadni még butaságokat, szerintem nem igazán éreztek rá ott a dolgokra.
Én már ott egyből mosolyogtam ezen... Már mindent kihoztak korábban ebből a 28nm-ből, amit ki lehetett, sejthető volt, hogy nem nagyon fog 1200Mhz fölé menni az órajel, és hát nem is ment.
"bennehagyni a GPU-ban a kraftot"
Mindenképpen benne kell hagyni annyit, hogy gazdaságosan gyártható legyen, ne legyenek a csipek határon. A dolog másik fele meg a termék piaci pozicionálása.(#20981) stratova: Ha 40CU lesz benne 36 helyett és GDDR5X GDDR5 helyett, akkor ki leszek békülve akár csak 50Mhz plusz órajellel is.
Amúgy az XT variánsokon általában jobb csipek vannak, és a több számoló miatt alapból erősebbek. a 380-at pont nem ismerem, de a 7950/7970 között pl. anno elég masszív difit hozott csak az a plusz "néhány" CU-tömb, a 7970 1Ghz-en hozta már azt a sebességet, amihez a 7950-nek 1,1Ghz kellett. Ehhez képest gyárilag még vagy 50-100Mhz órajel előnye is volt, és gyárilag magasabb TDP limitje okán a 7950-ekkel ellentétben az órajelét is fixen tartotta. Szval az pl. bőven megérte a felárát.
-
-
Simid
senior tag
válasz
Ren Hoek #20915 üzenetére
Értem én csak az árfolyam változással az áfa nominális értéke is változik. Szóval ha a dollár 10%-ot változik akkor a kalkulált árfolyamon is ennyit kell válltoztatni.
Ezért nem látom értelmét külön választani.Persze ez pontatlan módszer nagy szórással, de semmivel sem pontatlanabb mint azt tippelgetni, hogy ki mennyiért váltja a dollárt, mekkora lesz a kisker árrés vagy hogy hol csalják el az adót.
-
-
-Solt-
veterán
válasz
Ren Hoek #20909 üzenetére
Az övében nem csak az árfolyam és az áfa van, hanem a vám és a kisker haszon is, de ha mondjuk megnézed a boltok árait és mondjuk a newegg nettó USD-s árait, akkor látható, hogy nem egy VGA esetében ez az elmélet borul, mert ha így számolnánk, akkor sok esetben kb 200.-Ft lenne egy USD, és akkor azt még bele sem számoltuk, hogy nálunk az AMD kártyák forintosítva valamiért drágábbak.
Ennek az "amerikai dollár-ár --> magyar forint-ár váltószám" történetnek annyi a lényege, hogy kapjunk egy viszonylagos képet arról, hogy a friss megjelenéseknél mire számíthatunk, (jelenleg cirka bruttó 372.-Ft / USD) illetve később ez mire redukálódhat. (NV kártya esetén nem ritka a bruttó 300.-Ft / USD-s ár sem)
-
Z10N
veterán
válasz
Ren Hoek #20868 üzenetére
Ezt tudom, de akkor ugy kellett volna irni, hogy $400 vs. $700 (600). Ebbol latszik, hogy 8gb-ra gondoltak. Mondjuk a tenyen nem valtoztat, hogy 3db rx480 jon ki a custom gtx1080 arabol. CF-t en sem eroltetnem, inkabb gpu+igp. Eleg lesz nekem a 4gb, igy is 2gb-rol ugrok. Jovoheten az e3-n mar latni akarok valami ujat is.
-
Z10N
veterán
válasz
Ren Hoek #20797 üzenetére
Ha jobban megnezed ez egy reviewer, mivel az 5930K konstans.
Viszont vannak erdekessegek:
67FF: C8 (p11 16cu)
67DF: C4
67DF: C7
AMD Eng Sample: 2D31E1AHM44AB_37/31/13/07_9874 (2 modulos apu r7-tel)
etc.Erdemes vegig scrollozni az eredmenyeit, mivel tele van ismeretlen DevID-vel.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Remus389
veterán
válasz
Ren Hoek #20719 üzenetére
Az a terv, hogy cserélek Polarisra és ennyi. Ha minden jól megy, nem kerül semmibe. Mármint a csere. De a kártyádon már buktál egy százast nem?
A csere pedig hogy, biztos vagy benne hogy meg fogja valaki tőled venni 65-ért a jövőben? Illetve ha ismerős, lehet ő is azt mondja, láttam ilyet az aprón 45-ért, nem adok érte 65-öt.
-
Remus389
veterán
válasz
Ren Hoek #20715 üzenetére
Főleg amikor kiderült tavasszal, hogy a 'Polaris' csak a 970-390X kategóriában érkezik...
Ahogy mondják, nincs rossz kártya, csak rossz ár.
Téged ez nem izgat, hisz ezen a teljesítményszinten vagy kábé (GTX 970), sőt bosszant, hogy ezáltal leesik a GTX 970-esed értéke, tehát megértjük az ellenszenvedet.
De azért ne felejtsd, videókártyát senki se vegyen befektetési céllal, azon csak bukni lehet
Ha kijön és 60-65 ezer körül stabilizálódik az ára, a te kártyád, figyelembevéve hogy használt és kicsit régebbi, meg több áramot fogyaszt, reális ára, alkudozás után olyan 40-45 ezer lesz, készülj fel lelkileg
-
Remus389
veterán
válasz
Ren Hoek #20712 üzenetére
Jó de ha megvárja az 1060-ast, ami ősszel jön [link], akkor már várja meg a januárt, hisz ünnepek után olcsóbb, akkor meg már várja meg a következő generációt és így tovább...
Mindegy szerintem 07.07-én szerintem egyszerűen fizikailag nem lesz a boltokban RX 480, mert aki erre várt az megveszi
-
Remus389
veterán
válasz
Ren Hoek #20670 üzenetére
Szerintem pont a magyarok olyanok, hogy ugyanannyi pénzért nem vesznek rosszabbat.
A Fury X szerintem rosszabb mint a 980ti, tudtommal utóbbi jobban is tunningolható. Meg a vram is kevés ennyi pénzért.
Oké, egyes játékokban villant, de az esetek többségében gyengébb, még ahol jobb is, a 980ti behozhatja tunninggal. Meg aztán a vram, ki tudja két év múlva már lehet 1-2 játék ami ezt megsínyli hogy nem 6gb hanem csak 4gb.
remusz: 4gbnél imo akkor kell több ha wqhd/4Kn akarsz játszani.
Ami miatt imo ez a generáció nem fog 4+évet megélni az az ha VR berobban. Egyszerűen 2K*2 (vagy 4K*2) min 80FPSt talán a csúcs vega fog tudni, ezen a 480/1080 csúnyán elhasal.
Én maradok Full HD-n, nem vagyok hardcore, csak elszórakozgatok, akkor így talán 3-4 évre elég lehet
-
Dare2Live
félisten
válasz
Ren Hoek #20667 üzenetére
"3-4 évre nem tudom van-e értelme előre tervezni..."
7950 3gb (=R9 280 3GB) vettem 2012 májusában azaz több mint 4éve. Elképesztő de full hdban még a legúj játékok (TW
H, DOOM...) is rendesen futnak max 10perc utánaolvasás kell, hogy mi hozza a legkevesebbet látványban miközben eszi GPUt és azt lejebb venni.
remusz: 4gbnél imo akkor kell több ha wqhd/4Kn akarsz játszani.
Ami miatt imo ez a generáció nem fog 4+évet megélni az az ha VR berobban. Egyszerűen 2K*2 (vagy 4K*2) min 80FPSt talán a csúcs vega fog tudni, ezen a 480/1080 csúnyán elhasal. -
Remus389
veterán
válasz
Ren Hoek #20665 üzenetére
Előbb utóbb kevés lesz, ahogy ma az 512MB is gyér, de az 1 giga is(persze attól függ melyik programban).
Az a kérdés, hogy vajon mikor lesz kevés? Ha valaki úgy dönt vesz egy RX 480-ast és 3-4 évre tervez vele (nem hardcore gamer, de szívesen elpötyög), az 4 gigásat vegyen vagy 8 gigásat? És mondjuk a felár 15000Ft.
Persze az a biztos ha 8 gigásat, de nem-e felesleges?
-
törölt tag
válasz
Ren Hoek #20659 üzenetére
De olyan sose lesz Hoek hogy egy aranyhaj tincseit egyenként leemuláló játék meg egy 1000 egységet felvonultató ugyanazt hozza az eltérő kártyákon...
Ez elég sok egység?
Ezt nem várhatod el csak ha nagyon hasonlítana az arhitektúra ,de nem. Szerintem most mindkét gyártó rágyúrt a sebességen kívül arra is hogy enyhítse a hibáit.
Én még azon csodálkozom hogy a Warhammer memóriahasználata elég alacsony, előbb utóbb bejönnek majd a 7.9 Gigán mozgó játékok akkor mégjobban kijönnek majd az eltérő eljárások és memóriák különbségei.
Hogy ez azért lesz e mert erőltetik az más kérdés. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Ren Hoek #20656 üzenetére
Nem, te azt irtad marad a szokasos erosorrend, hat nem. Az hogy Warhammerben a 390(nem az X) is a 980 elott van nem szokasos erosorrend. A Hitman mas teszta ott DX11-ben is nagyon jok az AMD kartyak.
Igen tobb DX12 jatek kell hogy rendesen velemenyt mondhassunk. De eddig amik jottek ott az AMD tobbet elorelepett mint az NV (mivel az NV inkabb szintemn maradt DX12 alatt joesetben)kiveve az egyszem TR-t -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Ren Hoek #20650 üzenetére
Jól látszik, hogy a DX12 játékokat sem szabad egy kalap alá venni. AOTS, Hitman ott nagyonsokat gyorsulnak a 3XX-ek, de Tomb-ben és a Warhammerben sem egy nagy szám. Marad a szokásos erősorrend.
Tomb raider NV game es az egyetlen ahol lassabb a DX12 mint a DX11...biztos van valami magyarazat ra....
A Warhammerben pedig nem marad az erosorrend, a 390 is a 980 elott, a 970 meg joval hatrabb van.
Szoval igazad van nem lehet a DX12 gameket egy kalap ala venni, vannak amikben gyorsul az AMD es jobban gyorsul mint az NV kartyak es van a Tomb Raider, amiben valami miatt nem..... -
Remus389
veterán
válasz
Ren Hoek #20650 üzenetére
Ne menjünk el ebbe az irányba, hogy "bezzeg Svájcban"
Nekem erről meg van a véleményem, igen itt kis pénzűek az emberek... DE! Még mindig sokkal jobb itt élni, mint Afrikában, Ázsia nagy részén, Dél Amerikában vagy Mexikóban, Szíriában...stb.
Tehát sokkal több ember irigyelhet minket globálisan, mint mi másokat, maradjunk ennyiben. Jaj a magyar csak használt Suzukit vehet, jaj csak GTX 970-ese van Titan X helyett, jajjajajja
Ha pedig az ember így fogja föl, sosem lesz boldog, mert Ausztriától jobb hely Svájc és Norvégia, és ha ott vagy, akkor meg társadalmilag alacsony szinten vagy. Ha pedig svájci agysebész vagy, akkor még mindig ott vannak a Trump és bill Gates félék...
Meg kell békélni a helyzettel, inkább itt mint Belgrádban vagy Donetskben
Továbbá azt is figyelembe kell venni, hogy nyugaton marha drágák a lakások, lehet hogy sz*rabb az időjárás van (NOrvégia, Anglia), szóval sok nézőpont van és ott te mindig csóró külföldi leszel, hozzájuk képest
-
Remus389
veterán
válasz
Ren Hoek #20645 üzenetére
Nem tudom mennyiért vetted a 970-est, de bukni azt fogsz rajta
Szerintem, ha a 480-as R9 390X + teljesítményű lesz teraflops alapján, és olcsó és kisfogyasztású, fájni fog 45 ezerért eladni
hogy mi a játszhatóság határa FHD-n, és mi lenne az ideális kártya FHD-re... de rájöttem ahány igény, annyi válasz rá. Így van, ezért csinálnak sokféle kártyát, a pénztárca is számít, különben mindenki gtx 1080-ast venne
Szerintem örülj a 970-esnek és használd egészséggel, jó az
-
Remus389
veterán
válasz
Ren Hoek #20643 üzenetére
Ja hogy ez a baj, hogy neked nem lenne előrelépés
Akkor meg mit keresel itt
, egyébként is szerintem nem szükséges lecserélni egy 970-est, bár ki tudja neked mik az igényeid
Én a helyedben az 1070-est nézegetném vagy az AMD Vegát, esetleg a 980Ti-t, de legjobb lenne ha lesz*rnád és a 970-est nyúznád azt kész
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Ren Hoek #20635 üzenetére
Amúgy azért abban megállapodhatunk, hogy nem olyan ÓRIÁSI a különbség high és ultra között szerintem a legkarcosabb W3-ban pl: [link]
Szóval van kompromisszum és kompromisszum között is különbség.
de ez már off.
(#20637) DudeHUN: Ha azt veszem, hogy néhány 1070/1080 tesztből már kihagyják a FHD felbontást... akkor szerintem jogosan reménykedhet az ember, hogy ezt a "gagyi" felbontást már vinnie kell egy erős középkártyának (ultrán.) Konzolok elmehetnek a sunyiba :d sajnos így is óriási kárt okoznak a rémgyenge HW-vel... baromira visszafogták a feljődést, lassan már csak koszos portok maradnak PC-re.
-
DudeHUN
senior tag
-
Remus389
veterán
válasz
Ren Hoek #20635 üzenetére
Na hát ezt mondom, meg lehet rendesen is csinálni a bloweres referencia hűtést, ha pedig fülhallgatóval tolja valaki, semmit sem fog hallani
Divatba jöttek a mindenféle csicsás hűtések, amik ugyan nagyobbak, de cserébe befelé fújják a meleget, de mindegy, lényeg hogy csicsás
Nem lesz különösebb gond szerintem a ref hűtéssel, hisz nem fogyaszt sokat, az R9 290/390x-nél viszont már gond, azok hangosak
Egyébként barkácsmegoldásként, rá lehet helyezni a kártya hátlapjára(nem szükséges rögzíteni, csak ráteszed) egy ultrahalk ventit, hűtve a nyákot, így összességében halk és csendes marad, a 4850-esemmel így tettem, nem is nagyon pörgött fel (Coolink 8cm-est használtam, semmi hangja)
-
Remus389
veterán
válasz
Ren Hoek #20632 üzenetére
A ventilátor minőségén múlik és a tervezésen.
A HiS ICEQ bloweres kártyákat általában mindenki dicséri, sőt az nvidiák gyári hűtését is, ha sikerül az AMD-nek normális ventit belerakni akkor nem lesz hangos túlságosan, és a meleg nagy részét kifújja, tehát már csak azért sem.
Ezt sem lehet előre tudni, csak felhívtam a figyelmet arra, hogy nem feltétlenül alsóbbrendű a bloweres megoldás, nem véletlen hogy az Nvidia és az AMD is ilyet tervez, hisz kifújja a meleget.
A kivitelezés más tészta, de lehet nagyon jót is gyártani.
-
Remus389
veterán
válasz
Ren Hoek #20630 üzenetére
Természetesen a legolcsóbb alapverzióra vonatkoznak a számításaim, Sapphire/Giga ref. valószínűleg. Megjelenés után 3 hónappal. Kis szerencsével 60K, vagy a lélektani 59,990 Ft, PH-s üzletembertől
A bloweres hűtő engem nem érdekel:
1. Ez a kártya nem lesz túl forró, így nem is kell nagyon pörögnie, tehát viszonylag halk marad
2. Én úgyis fülhallgatóval tolom, játék közben ugye akkor hangos elvileg
3. Ha optimistán nézem, legalább kifújja a meleget, nem pedig belül szétteríti, tehát a Bloweres technikailag jobb megoldás4. A blowerest is meg lehet jól csinálni, tudtommal a HIS ICEQ volt nagyon jó, csak jó minőségű venti kell
-
Remus389
veterán
válasz
Ren Hoek #20626 üzenetére
Az MSRP-ben már benne van a kisker és nagyker árrés is, azt ugye tudod, ha prögetni akarja valaki a boltját, forgalmat generálni, akkor árat csökkent
A nagyker ár kábé 45-50 ezer lehet, egy neppernek megér 15 ezer Ft-ot egy biznisz, hisz olyan helyen dolgozik, hogy neki megéri, így nem kizárt hogy 60-ért hozzájuthatunk, ezek egymással is versenyeznek, nyílván a legtöbb ember megnézi hol az olcsóbb és ott veszi meg.
A neppernek az az érdeke hogy minnél többet adjon el. És ugye neki nem kell boltost, boltot fizetnie stb.
Van itt néhány ember, aki évek óta ezt csinálja, bennük már meg lehet bízni és a garit is elintézik.
(B)(#20625) Remusz911: (/B) Engem nem is a 45 FPS zavar, hanem az hogy szétesik a tear miatt a kép. Lehet amúgy észre se veszed
...én mindig VSync-el játszottam, de az meg bevágja 30-ra sokszor, aztán nyekk. FSync/GSync lenne jó, dehát az meg új monitor. Valóban én nem veszem észre, a WOT-nál van beépített FPS számláló is, de nem láttam még hogy szétesett volna a kép ha lecsökken az fps (egyébként kábé 50-60 az átlag, de ha nagyon sok minden van leesik az FPS)
-
válasz
Ren Hoek #20570 üzenetére
Természetesen kidobod a kukába. Sokkal nagyobb kárt csinálsz azzal, ha kannibalizálod a drágább kártyád eladásait.
Persze meg lehet azt is csinálni, hogy annyira megvágják a chipet, hogy csak a fele maradjon meg, és akkor mehet a 200 dolláros sávba. Később meg leváltják a by-design felezettel. Ez sem kizárt, bár meglepne.(#20571) Z10N: a Polaris 10 egy Tier3 chip, annak azért elég nagy.
(#20572) Petykemano: ebből önmagában nem derül ki, hogy mikorra lehet belőle termék. Mondjuk annyi, hogy kevesebb, mint 8 hónap.
-
Remus389
veterán
válasz
Ren Hoek #20566 üzenetére
Szerintem en a polaris szeriabol fogom venni valamelyiket (sima 480, 480x, talan 470)
Mivel penzbol elek, fajna nekem kiadni 220.000+ forintot valamelyik nagy nvidia-ra, oke nagyon szupi, persze akkor gepet is kene cserelni, meg persze monitort is 4K-ra, hogy ertelme is legyen. Maris fel milla
Az ar legyen 50.000 ft koruli, legyen kulturalt (kicsi es ne futson), de teljesitsen jol, dobja fel, adjon meg egy eselyt az oreg gepemnek
Ugy tunik a Polaris nekem valo lesz
az 5850 is nagyon idotallonak bizonyult, de mar ideje lecserelni, mondjuk nagyon szepen viszi a W.O.T.-ot, meg a starcraft2-t, meg az xbox 360-as portokat, vajsiman, de gondolom az uj mirrors edge es uj mass effect (frostbite motor) azt mar nem, de gondolom a Polarisnak nem lesz gond.
-
Remus389
veterán
válasz
Ren Hoek #20564 üzenetére
Mivel az nvidia-é a felsokategoria, kenytelenek lesznek az ar-ertek, ar-teljesitmeny szempontok szerint operalni(alavagni az nvidianak). Ha 5.5 teraflops lesz, visszafogott hotermelessel 199 dollarert, az eleg cukros, kamaz teherautok kellenek majd hogy kielegitsek az igenyt.
A legtobb embernek sima Full HD monitorja van, nem 4K, es kabe 200-250 dollarja erre a celra. Legtobben fiatalok, akiknek nincs annyi penze.
Jo lesz ez.
-
füles_
őstag
válasz
Ren Hoek #20560 üzenetére
Mihez képest nem olcsó gyártani?
Mert a Hawaii-hoz vagy akármelyik GP104-hez képest biztos hogy olcsó gyártani.Ezért gondolom hogy a GTX1060Ti-t,ami valószínűleg az RX 480 párja lesz nem tudja majd az NV annyiért árulni mint az AMD fogja
Az egyetlen dolog ami drága lehet az a 14nm FinFet (ez ugyanúgy drága az Nvidiának is,sőt a TSMC-nél még jóval drágább is),és még egy kérdőjel a tranzisztorok száma,mert nem tudjuk hogy mennyi van belőlük a P10-ben
A hűtés,a VRM a PCB vagy minden más nagyon olcsó lehet egy 380/X után -
Malibutomi
nagyúr
válasz
De kicsi es olcso. A nagy es draga chipekkel itt is ugyanugy el fognak menni 5-600mm2-ig siman. Nem veletlen irtak a 15-18 milliard tranzisztort a full chipekre, azok nagyok lesznek.
Meg ha dragabb is a 14nm mint a 28nm, akkor is majdnem ketszer annyi chip kijon egy waferbol, mint mondjuk egy 420mm2 hawaii chip gyartasanal.
A hatekonysagrol meg megint kijelentesz dolgokat mikor semmit nem tudni rola. Ha 120W korul fogyaszt, es mondjuk 30%-al lassabb mint az 1070, akkor kb. ugyanannyira hatekony. -
Remus389
veterán
válasz
Szerintem keveset tudunk rola ahhoz hogy iteletet mondjunk felette.
Az arat biztosan meg fogja erni.
Nem lesz egyszereplos, jelenleg is AMD kartya a leggyorsabb a radeon pro duo. Lehet vitatkozni, de akkoris fizikailag egy kartya. Egy dual 480-as szerintem leveri az 1080-ast.Akarhogyis, jon a Vega es jon a Zen cpu, osszel. Kivancsi leszek mire lesz kepes 2db Vega Crossfire-ben egy csucs Zen CPU-val, valoszinuleg nyalcsorgato teljesitmeny 3d markban. AMD fan-eknek kotelezo
Szerintem nem lesz lemaradva a csucs intel-nvidia SLI kombotol, ami nem kis szo egy kis cegtol
-
Remus389
veterán
válasz
Ren Hoek #20556 üzenetére
Okos dolog kicsi (tehat olcson gyarthato) es hatekony chip-et gyartani.
Tulajdonkeppen aki tobbet akar az epithet crossfire-t ezekbol es akkor ott van mint a gtx 1070-1080. Arban talan jobban is jar(persze van pro es kontra).
Akinek kevesebb is eleg, az megveszi a selejtet (vagott verzio), olcsobban.
Megint eljatsza az AMD amit a nagysikeru hd 4800-as szeriaval, olcson jot, ennyi. Nem kell itt hözöngeni hogy az nvidia erosebb, hat persze hogy az, de sokkal dragabb is.
Egyebkent ha rakerestek, a 18 milliard (!!!) tranzisztoros AMD Vega gpu lehet oktoberben megjelenik, egy igazi szornyeteg. Mennyi tranzistor is van a 1080-asban, 8 milliard? Oke nem csak ez szamit, de azert elorevetit egy-ket dolgot, persze lesz nvidia valasz is ra. Ezekkel mar tenyleg jol fog menni a 4K.
Tobb tranzisztor mint ahany ember el a foldon...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Ren Hoek #20556 üzenetére
Koduri ran Venture Beat through what's new with these chips, besides being built on the 14 nm process and GCN 4.0 stream processors - a redesigned front-end, new geometry processors, a new multimedia engine, and new display controllers. GCN 4.0 lends the chip an up-to-date API support besides significantly higher performance, the new multimedia engine features native h.265 hardware acceleration, and the display controllers support the latest DisplayPort 1.3 and HDMI 2.0a connectors.
-
törölt tag
válasz
Ren Hoek #20553 üzenetére
Attól függ mihez képest mert ha a 390X et meghúztad
tudott olyan fogyasztást mutatni amihez képest minden modernnek számít
Da azért ha csak áttetted volna a kis csíkszélességre az nem lett volna jó !
Ugyanakkora területen sokkal több a tranzisztor ergó több az elvezetendő hő.
Az ami a GCN4 be van elvileg hogy a nem látható éleket előszűri nagyon hasznos dolog lehet főleg ha sok van belőle. Remélem nem követik el azt a butaságot hogy nem engednek belőle ismét customot mint Nanónál.
Viszont amit nem látok az az amiről Abu írt hogy CPUs GPU lenne az UJ GPU. Erről a Konfon se ejtettek egy szót sem. vagy Vegára értette? -
Remus389
veterán
válasz
Ren Hoek #20539 üzenetére
A 480 nem az 1070 ellenfele. Egyelőre csak annyit tudunk, hogy egy DX12 intenzív játékban megy egy 390-390X között valahol egy 200 dolcsis kártya. Úgy tűnik egyelőre ez a népkártya jön. Ezen felül a 8GB-os jön, ami egyszer kellhet FHD-re. Talán. Némi felárral 90-100K nyitóárral.
Engem az RX 470 érdekel, gyengébb lesz (de cserébe olcsóbb is, valószínűleg még olcsóbb, mint amennyivel gyengébb szokás szerint), de öregecske gépembe valószínűleg az is túlzás egy kicsit, de jó lesz az nekem
Kis fogyasztás, jó teljesítmény Full HD-ba, kb 380X szint lehet, vagy 380-as, csak sokkal kultúráltabb, kis fogyasztású
Eredetileg R9 380-ast akartam bele venni, mint végső fejlesztés, kicsit az is túlméretezett belé teljesítmény szempontból, de akkor már jöjjön a modernebb (RX 470)
Egyébként [link], anno a 4850 199$ árral indult:
Most interesting will be AMD's pricing point, the Radeon 4850 (GDDR3) for example will start at a price of 199 USD, the 299 USD costing Radeon HD 4870 will be equipped with luxurious GDDR5 memory. All in loads to talk and write about.
Emlékszem 34 ezerért vettem egyet, az indulás után nem olyan sokkal
, most akkor az RX 470 se lehet nagyságrendileg több (az RX 480 199$!, nem a 470!)
-
Z10N
veterán
válasz
Ren Hoek #20432 üzenetére
A novekvo hatekonysag miatt vegre lesz ertelme (remelhetoleg). Ne kerdezd nem tudom.
Szintetikus teszteknel, szimulacional es opencl-nel van ertelme, hogy egy jatek milyen futoszalagra van optimalizalva az mas kerdes. A hanyagsag es lustasag miatt a bruteforce a nyero mostansag.
-
rocket
nagyúr
válasz
Ren Hoek #20365 üzenetére
Junius 29-en valaszt kapsz a kerdesed egy reszere.
Jovobe meg nem latunk, hogy mennyivel fog novekedni a jatekok gepigenye az oszi-teli dompingben.Az biztos az NV nem fog a jol bevallt strategian valtoztatni, tehat tovabbra is az AMD-nek kell felnoni a feladathoz szoftver oldalon, de ehez nem eleg a milliomodik DX12 RTS benchmark.
Szerintem meg kb.2 evig nem fognak tobbsegbe kerulni a low-level API jatekok PC fronton, es utana is lesznek meg AAA jatekok amik DX11-el jonnek.
-
válasz
Ren Hoek #20258 üzenetére
"Csak nem értem egyszerűen, hogy miért nincs semmi feljebbről. Akinek a fentebb felsorolt kártyái vannak, és váltana... az kb megvan lőve most, de nagyon. Eladja, ne adja el, mire váltson AMD-nél jön valami ide vagy sem... esetleg 1070"
Pontosan...
Én is meditálok a 390 eladásán, egyszerűen nem lehet tudni, hogy mi várható a piros oldalon.Nem értem, hogy miért olyan nagy dolog pár infót kiadni- "ilyen és ilyen kártyáink lesznek, ilyen és ilyen paraméterekkel, és ekkor fognak megjelenni." Az árat meg úgyis oda igazítják, ahová gondolják.
S3mmi jóra nem vezet ez a nagy titokzatoskodás.
-
-Solt-
veterán
válasz
Ren Hoek #20261 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy custom vagy nem, az eddigi gyakorlat alapján ha pesszimista vagy akkor számolj bruttó 400.-Ft/USD-vel, ha optimista akkor bruttó 350.-Ft/USD-vel. Aztán amikor lesznek szürke importos Giga kártyák, akkor számolhatsz még kevesebbel. Jelenleg például a 980Ti Giga G1 bruttó 300.-Ft/USD-s áron mozog az iPon-nál.
A ref 1080-ból is kevés volt, de ez az áron nem látszott... a nyitó ára volt 260000.-Ft (372.-Ft/USD). A mennyiségi gond abban jelentkezett, hogy elfogyott pillanatok alatt az a pár darab.
Az, hogy mire számítunk egy dolog, a valóság meg a másik... én tavaly szeptemberben arra számítottam, hogy idén tavasszal nálam lesz a CV1, ehhez képest örülök, ha Karácsonyra lesz belőle valami.
-
Zeratul
addikt
válasz
Mivel az nV kártyáiból erősen hiány van, a Hype meg óriási körülötte, a forgalmazók olyan árcédulát írnak ki amit nem szégyenlenek.
US ár áfa nélküli, mert az tagállamonként változó.
EU ár áfás ahol az átlag áfát veszik alapul. Mivel a tagállamok eltérő kulcsokat alkalmaznak ez is csak tájékoztató jellegű. Ha nVnél alkalmazható USD+ÁFA, akkor az AMDnél is.Solt: Nem is sokat pakolt rá bolt. USD+ÁFA = 249809 Ft
-
-Solt-
veterán
válasz
260000.-Ft volt iPon-nál a 700 USD-s VGA, vagyis cirka bruttó 372.-Forintra jött ki egy dollár tokkal-vonóval. Tegyük fel, hogy az a cirka 20.-Ft / USD amivel az AMD drágább itthon, az most is meglesz, vagyis a 200 USD-s 480RX olyan 78000.-Ft körül fog indítani.
Persze, ha ragaszkodsz a 100K-hoz, tőlem majd megveheted ennyiért.
-
-Solt-
veterán
válasz
Ren Hoek #20249 üzenetére
Szerintem július második felében...
Az árhoz annyit, hogy az eddigi tapasztalatok alapján 350 - 400.-Ft körül van 1 USD. (tokkal - vonóval) AMD termékek esetében. Ez nyilván attól függ, hogy az iPon milyen forrásból jut hozzá. Gigabyte esetében ez akár lemehet 350.-Ft alá is.
(Pár napja 200K volt a 620 USD-s Gigabyte Fury X, vagyis olyan 323.-Ft körül volt a váltóérték.)
-
Bandi79
aktív tag
-
HSM
félisten
válasz
Ren Hoek #17409 üzenetére
Az OEM-nek ha nem szállítasz, rak mást a gépébe, ami óriási bukta. Ehhez képest a maguknak építgetős réteg szerintem elhanyagolható.
(#17410) smkb: Az OEM gépek szerinted mégis hova kerülnek, ha nem erre a piacra?
Ott a bibi, hogy az OEM biztos nagytételű eladás, míg ezek a hírportálos dolgok a sok nagyokos userrel. -
törölt tag
válasz
Ren Hoek #17380 üzenetére
Ez inkább arról szól hogy megtudják e csinálni. (techdemó)
Az hogy kihasználja e valaki az a cégek dolga eldönteni.
Mivel motorba lesz ezért eldöntheti ezt veszi e meg...
Majd csinálnak olyan programokat aminél éjjel kell menni és máris kevés a 8 fényforrás mondjuk ha 2000 nem is kell azért egy csapat esetén több kellhet.
Azért azt ne felejtsük el hogy sok az Nvidia supported program, amik továbbra sem fognak olyan effekteket használni amiben az ő kártyái rosszak. így a singularity továbbra is csak egy tesztként fogható fel egy erős hardver használat esetére. AMD számára egy pozitív előjel, de ettől azért nem több. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ren Hoek #17362 üzenetére
A Nitrous miatt lettek felkapva. Régóta a levegőben vannak, mert amikor létrejöttek 2013-ban, akkor azt ígérték, hogy megoldják a real-time grafika nagy problémáit egy olyan motorral, amely akár sok száz shadow casting fényforrást kezel, és alapjaiban a Pixar Renderman Reyes leképzőjéhez igazodik, ami forradalmi megoldás valós időben. Ma azért válltak ennyire nagy sztárrá, mert meg is csinálták annak ellenére, hogy többen azt mondták nekik, hogy az elképzelésükhöz 2018-ban lesz megfelelő hardver. Azt számold be, hogy ma Johan Andersson azért marha nagy sztár a Frostbite-tal, mert a motor képes 8! shadow casting fényforrást. A Nitrous akár 2000 shadow casting fényforrást is leszámol valós időben. Ez azért nem semmi, és nem véletlenül sztárolják így őket.
-
Z10N
veterán
válasz
Ren Hoek #17347 üzenetére
Ez ertheto, ha nincs akkor emulaljak azzal nincs baj (ez fedne a :"próbálják kihozni a dologból a legtöbbet"). De a kerdesre nem valszoltak, ezenkivul a "hogyan hegyezgetik" helyett hogyan tomik a zsebeket folyik. Illetve hogyan halgassanak el dolgokat vagy a javukra sumakoljanak. Persze, hogy nem hiba majd jon a Pascal. De addig hazudozni, meg manipulalni akkor is legalja kategoria. Legutobb is a 970-nel. Azt is elmondtam, hogy az AMD is lehetne tokosebb. Az NV is jo cuccokat csinal, de mindig van egy unszimpatikus lepesuk.
cain69: Koszonom, igy mar tisztasor.
-
Jack@l
veterán
válasz
Ren Hoek #17347 üzenetére
De ki mondta hogy alkalmatlan? 128 queue alatt lemaossa a 980ti a fury-kat async compute-al, de még a 960 is...
Jól fel lett kapva ez a téma, csak aki utánajár látja hogy baromság az egész. Asyncron compute-ot 2008 óta támogat az nv. Különben nem is tudnák megcsinálni játékok alatt a physx-es számításokat...Az hogy valameyik játékgyártó direkt agyatlan módon ennél több párhuzamos sort használ, az nem a gyártó hibája, hanem a fejlesztőé. (van egy sanda gyanum hogy nem véletlenül, és nem is optimalizálás áll a háttérben)
Erről beszélek(időt mutat a skála 32-64-96-128 que-val):
http://www.guru3d.com/news-story/nvidia-wanted-oxide-dev-dx12-benchmark-to-disable-certain-settings.html -
Yllgrim
őstag
válasz
Ren Hoek #17070 üzenetére
Oszinten nem vartam Titan verest, nem is erdekel ez az aspektusa. Engem az erdekel hogy ha beteszem a kartyat hozza-e azt a tejesitmenyt amit elvarok tole. 4K-n nekem szinte mindegy hogy Ti vagy Fury, azokban a jatekokban ahol szamit vagy megvan a 60 FPS barmelyikkel vagy ketto GPU kell..
Nekem az jon le hogy most valahogy a min FPS-eket jobban megtartja a Fury, foleg Crysis 3-ban vettem eszre tegnap, de oda ugyis 2 kartya kell...
Most nekem megfelelo a kartya, hogy a jovoben milyen lesz az majd kiderul, en a dual GPU-s valtozatot vennem szivem szerint, de az meg a kanyarban sincs
Nem kell tuldimenzionalni az "ellentabor" nyafogasat, nem minden fenekig tejfel de szerintem egy nagyon is szeretheto jo-eros kartya ez. Idoben es PR-ban viszon elegge rosszul pozicionaltak...
Hogy mikorra all ossze ugy igazan? Passz, lehet sosem
Ettol meg jo? Igen
Ennyi. Akinek nincs Fury-ja es ugy akarja elmondani a velemnyet az egy dolog miatt nem erdekel, nem hiteles, masok velemenyeire apellal, ami meg hat olyan mint a fing, mindenkinek van, de nem mindenkit erdekel. Volt itt olyan is aki azzal jott hogy nem hiszi hogy "olyan" van, en meg latom es tapasztalom, ez a kulonbseg. Van aki dumal es van aki csinalja
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Ren Hoek #16892 üzenetére
Az amit mutattak a ref kartya, direkt arra hajtottak hogy kicsi legyen (Nano).
A customok tuti jonnek ket ventis hutesekkel majd.(#16891) seolwon
El kellene donteni mit hiszunk...vagy nem fogyaszt a GDDR5 annyit amennyit pl Abu mond, es akkor a Fiji chipeknek jo a fogyasztasa, nem a HBM miatt ment le a TDP vagy a Fiji fogyasztasa nem csokkent dramaian, de a HBM sokkal kevesebbet fogyaszt mint a GDDR5.Egyebkent az elobbi. keress ra a Titan X hokameras kepekre...100 fokosak a memoriak rajta, megsem megy tonkre.
-
törölt tag
válasz
Ren Hoek #16880 üzenetére
Hoek azért az nem úgy van.
Ha tennének rá 2 *8-as csatit vagy 6+8 at sokan szétégetnék a túlhúzással az egyventis GPU-t. Oka van annak azért hogy meg sem vágja a PRO szintjére SEM.
(Cores 4096 ) Azon gondolkozzatok el mi ez az ok.
Ha meg kiadná customba akkor mint Asus is a PRO nál áttervezheti a nyákot és tehetne rá plusz csatikat meg feszt ugyanott van. Majdcsak pislogtok ha kijön kint 150 be Magyarba meg mivel itt nincs AMD supported nagyker majd begyűrűzik 170 ezerbe.
Amúgy mitől lenne hangos egy egy ventis kártya, mikor a sapphire pron a 3 ventit se hallod -
Laja333
őstag
-
HSM
félisten
válasz
Ren Hoek #16852 üzenetére
Én inkább jogi oldalról aggódom. Jogilag nem tehetik meg, hogy DX12 alatt 3,5GB-ot jelentsen a kártya, hiszen 4GB-osként volt eladva. Ha viszont 4GB-ot jelent, akkor a program 4GB-al kezd majd el gazdálkodni, márpedig DX12-ben innentől elvileg már a driver nem fog tudni mit kezdeni a szituációval, a programon fog múlni a dolog.
Aztán majd nyilván kiderül, hogy fog ez kinézni a gyakorlatban... Valószínűleg a fejlesztőn fog múlni, figyel-e külön a 970-nél erre a marhaságra. -
HSM
félisten
válasz
Ren Hoek #16850 üzenetére
A 3,5GB-al eddig sem a méret miatt volt a gond, hanem mert ha az utolsó 512MB használva van, arra az időre akár le is felezheti a másik 3,5GB sebességét. Ez még okozhat gubancokat. A játékfejlesztő ugyanis nem arra fog törekedni, hogy 300MB-al bűvészkedjen, hanem megnézi, mekkora területtel gazdálkodhat, és azt igyekszik majd jól belakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged