-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petykemano #40107 üzenetére
Pontosan. Az lett volna az ideális, ha csinál egy topikot "AMD Radeon találgatás 12 éven aluliaknak" címmel, és akkor ez a topik maradt volna elég sivár, de legalább szakmai, játszóterezni meg lehetett volna menni a másikba, ha valakinek éppen arra szottyant kedve.
A véleményalkotás és a zokon vevés egy érdekes kérdés. Az elmúlt egy évben több idi... akarom mondani kedves fórumtárssal találkoztam, aki halálosan megsértődött egy szimpla véleménnyilvánítástól. Nyilván ez baromi idegesítő, de ennek nem kellene visszatartania bárkit attól, hogy elmondja, amit gondol. Mi a fenének fórumozik az ember, ha még a véleményét sem tudja elmondani?
-
awexco
őstag
válasz
Petykemano #40089 üzenetére
De miért ? Kétlem ,h az AMD olcsóbban nem adott volna valami frankó ryzent .
-
Raymond
titán
válasz
Petykemano #40089 üzenetére
Ha mar a linkelt oldal, egy ujabb regi mototos ujsagiro ment az egyik nagy ceghez:
"We have some big changes happening here at HardOCP. Kyle Bennett will be taking on new challenges very soon with Intel working as its Director of Enthusiast Engagement. "
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #40088 üzenetére
AMD confirms Stadia has Intel CPUs
-
awexco
őstag
válasz
Petykemano #40072 üzenetére
Lehet az is , hogy valami nem hozzá értő írta a bemutatót.
1 kérdésem van : A sok legózás közben A megrendelőknek egyedileg kialakított részegységeket amiket jogilag nem másolhatnak ,azokat a megoldásokat , hogyan pótolják GPU terén ? Annyi megrendelője lesz lassan , hogy semmit fejlesztés nem mehet a gpu-kba
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #40069 üzenetére
hm. letezhet, hogy a Kaby-Lake G -hez hasonloan osszepakoltak egy tokozasra 1 Intel procit 1 Vegat es ket 8 Gigas HBM2 stackot ?
-
awexco
őstag
válasz
Petykemano #40063 üzenetére
És mikor ünnepek lesznek és minden user beesik egyszerre gamolni akkor mi van ? Várólistán lehet majd belépni ?
Még anno a régi időben ... 2 db cs szerver volt Magyar honban és ha későn fütyült össze a modemed akkor már nem irthattad a 747 en a tenoristákat
-
awexco
őstag
válasz
Petykemano #40055 üzenetére
Custom x86 CPU HT-vel ???????? what ?
-
PitLee
őstag
válasz
Petykemano #40063 üzenetére
Itt az ABU cikk
Itt a Google felhős játékszolgáltatása!
Írta: Abu85 2019-03-19 20:19
(hú de nagyon időzítve volt, mindenhol egyszerre jött a hír) -
válasz
Ennyi... zárható az összes PC/konzol gaming hardver topic... megvan a játék jövője.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Petykemano #40058 üzenetére
Tudom, hogy az a mondas, hogy nem eri meg a GPU es a memoria koze beekelni az IO lapkat, de ugy adna magat pedig itt is es gyakorlatilag mindenutt masutt (konzolok, HPC, APU)
-
Tyrel
őstag
válasz
De ez most mi, új konzol?
-
Envo_
aktív tag
válasz
Petykemano #40049 üzenetére
"saber engine"
a legrosszabb fejlesztő talán akiket valaha láttam, a quake champions-szel mai napig nem voltak képesek épkézláb dolgot felmutatni az oroszok. 2 év után is alapvető dolgokat képtelenek implementálni.
-
Raymond
titán
válasz
Petykemano #40050 üzenetére
"Formerly Nvidia-only"
Meg most is az:
"VRS support exists today on in-market NVIDIA hardware and on upcoming Intel hardware.
Intel’s already started doing experiments with variable rate shading on prototype Gen11 hardware, scheduled to come out this year."
-
Cathulhu
addikt
válasz
Petykemano #40010 üzenetére
Mert ez szimplan nem igaz. Szepen haladnak, szo se rola, de meg nincsenek ott. 2.0 alatti ROCm-mel nem igazan hozta azt a teljesitmenyt, amit kellene (de legalabb mar ment, azt hiszem TF 1.8 ota), 2.0-as ROCm-mel meg nem mukodott meg a TF mikor a phoronix utoljara tesztelte januarban (en javasoltam nekik meg osszel, hogy jo lenne egy nagy osszehasonlito fuggetlen teszt, azt mondta Michael ra is nez, de akkor ezekszerint erre jutott).
Igaz epp kijott a ROCm 2.2, szoval lehet mar megy rendesen, de pl nekem sincs kedvem ezt meregetni. -
válasz
Petykemano #40007 üzenetére
Majd kipróbálom az 570-emet ilyen órajelen.
-
válasz
Amíg van az 570-re a játékos akció, addig ez a kártya 40e-ért is csapnivaló vétel...
-
awexco
őstag
válasz
Lehet nekik is ragadtak be lapkák csak mélyen kussolnak róla ?
-
D013
aktív tag
válasz
Petykemano #39995 üzenetére
Sajnos melóban vagyok és nincs időm megnézni. Szóval így látatlanban a pc-vel és laptoppal rendelkező emberek körülöttem akik játszanak is néha vagy gyakran, az ismerik hogy Intel + Nvidia. A videókártya vagy videchip az ő fejükben = Geforce. Szóval sikerült eggyé tenni az elmékben valahogy az évek alatt hogy "neked milyen dzsíforszod van?" Még olyan egyének is, akik amúgy nem hülyék a témában, ha összeszerelnének a tesónak, barátnő tesójának egy gépet és kicsi lenne a keret akkor i3 + 1050Ti. Amikor kultúráltan megkérdeznéd hogy miért nem AMD hiszen <bizonyítékokkal alátámasztott védőbeszéd> "de az melegszik, nem?" "de a driver fos, nem?". Hosszútávon vajon megéri-e az AMD-nek fenntartani a GPU fejlesztési részleget (különálló kártya, nem konzolba valóról beszélek) ha csak az a pár holdkóros, köztünk én is, várom egyátalán hogy kiadjanak valamit?
-
awexco
őstag
válasz
Sokan úgy gondolják aki kiadja a leggyorsabb top kártyát akkor az a gyártó többet , jobb, gyorsabb terméket ad belépő szegmensben is. A gondolkozás ritka kincs nem adatik meg mindenkinek .
-
imi123
őstag
válasz
Ha hazaértem megnézem.
Amúgy is leszokóban vagyok a kávéról, kell valami ami megemeli a vérnyomásom. -
imi123
őstag
válasz
Petykemano #39987 üzenetére
Amióta Pepe kiszállt a biznicből nincs pozitív hír.
-
válasz
Petykemano #39990 üzenetére
AdoredTV-n már kiderült nem?
Bugmentesítik és kb Vega56/64 sebesség várható... kérdés milyen egyéb paraméterek mellett (fogyasztás/hatékonyság) hozza majd ezt és milyen áron.
Bíztató számodra?
-
válasz
Petykemano #39987 üzenetére
Én mondok... nagyon jó lesz, valamikor, valakinek, valamir...
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #39982 üzenetére
A 66AF:F1 Vega20 ID
Ezzel együtt a GFX1010 az Navi10
Ezzel együtt a 20CU fura. A teljesítmény meg legjobb esetben is a Vega 20 nevű termék szintje. (Annak egy kicsit meg talán túl jó)
-
awexco
őstag
válasz
Petykemano #39975 üzenetére
Jó , jó de dobják már a piacra a navi-t
kíváncsi vagyok
-
awexco
őstag
válasz
Petykemano #39966 üzenetére
HBM lehet olcsóbb lenne ha a tervezési költségeket is hozzászámítod .
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #39905 üzenetére
Ugy legyen. Addigra 3 eves lesz a Polaris. A Vega 12 johetne az RX600 belepojekent az 560 helyere. Also szegmensbe amugy se szokas az uj uarch az AMD-nel. A moka 550-t pedig elfelejteni az apu/igp-k koraban.
-
FragMaster
addikt
válasz
Nekem az rémlik a pletykák szerint szeptemberben volt a re-tape.
-
Raymond
titán
válasz
"Én a Q3 availabilityt még nem zárnám ki."
Nem kell kizarni, de a szeptember 30 is meg Q3
Eleg ha az utolso heten leszallitanak egy mareknyit - lasd Radeon VII darabszamok vagy inkabb a Vega FE anno Q2-es megjelenese
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #39903 üzenetére
Most mondd, hogy nem igy lesz. A CES-n mar demozni kellett volna. Februar vege van. Csak VII-re futotta. Nyarra ebbol mar biztosan nem lesz semmi. Q3-ban esetleg teaselik majd a big Navi-t vagy a mid Navi-t, ha sweetspotnal kezdik. Q4 vege debutalas, ha igaz, hogy "jol mennek a dolgok". Q1-re elerheto lesz. A tobbi meg utana jon jovo ev Q2-re. Meg lesz az egy ev. Addigra az NV megint degeszre keresi magat. Same old sh!t...
Kozben megy a tokoles, amikor ilyenek vannak a tarsolyban, hogy Fenghuang 24CU es Vega12 16CU+20CU. Ha mar a felso kategoriaban nem tudnak homoritani, akkor az also szegmensben kene, ahol sok az eleadas.
Aztan jon az Intel is...
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #39900 üzenetére
Az a TPU skala sokszor hulyeseg. Peldaul az 460 (896) gyorsabb, mint az 560 (1024)?!
Pro16 16CU/GCN5 vs. 550 10CU/GCN4
Pro20 20CU/GCN5 vs. 560 16CU/GCN4Te is tudod, hogy ez eleve kizart.
A valos fogyasztast nem tudom mennyi. A target 75W es 100W 1190MHz-n.
Ui: Mire az alsokategorias Navi kijon ez addigra boven egy eves lesz, mint a VII is.
-
válasz
Petykemano #39898 üzenetére
Nem szóltam, elnézést uraim!
Mondjuk így még kevésbé értem a létjugosultságát...
-
pengwin
addikt
válasz
Petykemano #39851 üzenetére
A válogatás és a hozzá kapcoslódó tesztelés tudtammal nagyon drága mulatság.
Vagyis az AMD-nek le kellett volna nyelnie egy jelentős gyártásköltség-ugrást azért, hogy jobban nézzenek ki az adatok egy táblázatban, és még ráadásul a GPU-ik egy tekintélyes részét olcsóbban is kellett volna adniuk... szerintem nagyon nem lett volna jó üzlet, az RTG-nek minden fillérre szüksége van jelen pillanatban.
(#39853) schawo
Azért az nem semmi... szerintem még mondjuk vállalható, de jó kis ugrás ahoz képest, amit a tulajok többsége hangoztat. Lehet eddig csak a hurráoptimista LoL, DOTA és Rocket League-játékos tulajok véleményeit láttam. -
Devid_81
félisten
válasz
Petykemano #39844 üzenetére
En valahol ezt soha nem is ertettem, hogy miert nem akarta az AMD a sajat kartyait alulfeszelve arulni.
Nyilvan a silicium minosege nem azonos minden GPU-nal, de nyerhettek volna egy kicsit, akarcsak par wattot ezzel, es akkor nem fujna rajuk mindenki, hogy kemence az osszes AMD kartya.
Ettol meg mindig messze lennenek a versenykepessegtol, de legalabb valami pozitivum lenne.
A legnagyobb baj az az, hogy az nVidiatol most mar fenyevekre elcsusztak release-ekben.
A Vega VII fel evvel az RTX 2080 utan jott, es alig veszi fel a versenyt vele raadasul.
A Navi ha egyszer elkeszul az megint tobb mint fel evre lesz az nVidia kartyaitol.Kar ertuk pedig, en szoritok nekik valahol melyen, mert kell(ene) a verseny a piacnak, de az elmult par evben nagyon keves mar az RTG az nVidia ellen
-
Cathulhu
addikt
válasz
Petykemano #39820 üzenetére
Tartos. Megjelent a 1660 hasonlo arban, tobb helyen is lehoztak, hogy az AMD ezzel reagalt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Igen. 200-ig tudnak amúgy lemenni. Az alatt már nem jó, legalábbis a TUL szerint.
Egyébként már nincs ajánlott ár a Polaris és Vega VGA-kra. Ezek azért vannak, mert egy ideig van referenciamodell, de ma már mindenki sajátot tervezett. Ilyenkor már nincs szériát átfogó árcsökkentés. Persze kedvezmények vannak, így nyilván a partnerek egyénileg dönthetnek emellett. Ez pár modellt érint, ahol az AMD megadta a kedvezményt. A Radeon VII-re van általános ár, ott mindenki referenciát forgalmazz, illetve lehetne csinálni egyedit, de az AMD megszabja a komponenseket, tehát nincs értelme az egyedi dizájnnak, hiszen nem lesz olcsóbb a gyártása a referenciánál.
-
Raymond
titán
válasz
Akcio volt erre az egy modellre. Itt Europaban is volt tobb orszagban is, a Mindfactory-nal meg mindig van raktaron: [link]
-
Jack@l
veterán
válasz
Petykemano #39806 üzenetére
Bazira jól is tette, nagyon sok szakmában jártas embert sikerült elüldözni a ph-ról az utóbbi 6-8 évben. Kár érte, a kevés értelmes ember egyike volt.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #39764 üzenetére
Fogd fel ezt egy kisérletnek, természetesen nem hozható át windowsra konkrétan egy speciális amds kernelt fordítasz a hardveredre kell a LLVM 8 a legfrissebb Mesa. Nem tudják hogy hozhatnák át APIkba.
OpenGL amúgy sem vonzó ma már.
A Primitive shaderről én a mai napig máshogy fogalmazok mint Te.
Minden eljárás működéséhez az kell hogy a befektetett energia (idő:milisec és watt is) megtérüljön.
Ha az a "megjósló" eljárás ami kiveszi a nem látható háromszögeket és ezekre már nem kell árnyékolóval időt fordítanod többet hoz mint ameddig tart jó. Itt az ezzel foglalkozók redditen azt mesélték el hogy hol hozott 13% pluszt hol 5%-t de volt ahol -3% vagy épp nulla volt a haszon. Ami jelenet és játékfüggő volt.
Koduri egy bruttó 5-6 évet öregedett 3 hónap alatt és amikor már úgy nézet ki mint a csövesbánat azt mondták máshogy oldják meg. A kérdés a történetben ott maradt benne ha nem toxikus piacon vagy ha te döntenéd el hogy a hardveredre hogy íródjanak a kódok akkor lehet az a 13% fixen tartható lenne, de ha más fizet busásan az optimalizálásért addig tuti tudhatod hogy az mindig -3
Pont erről van a vitátok Abuval is hogy polaris & navi az nem a semi customos hardver.
"Egy PC-s játékprogram nulla shadert szállít binárisan, még ha ezek nem is szabványosak, akkor is vagy magas szintű kód van, vagy valami köztes nyelv. Mindkettőből tud fordítani a driver gépi kódot"
"Nem mellékesen a Sony elgondolása ugyan kevésbé általános, így korlátozottabb, viszont fényévekkel gyorsabb."
Ez olyan mintha Azt mondanád a Sonynak holnaptól a PS5 kompatibilisnek kell lennie az NV kártyákkal vagy az X boxal és így hirtelen satufék. na ez volt a képen. -
Z_A_P
addikt
válasz
Petykemano #39758 üzenetére
Azt nem vagom, hogy ez mekkora melo lenne?
Mert az AMD sok jatekfejlesztesben nyakik benne van, sot Abu szerint (ha jol emlekszek) konkretan AMD mernokok is dolgoznak adott jatekok kodjan. Ezt legalabb egybe belerakhatnak, "demozni", hogy a polaris leveri a 1080Ti-t, a Vega meg a 2080Ti-t. Vagy tul nagy melo, vagy nem lehet megoldani egyaltalan? -
imi123
őstag
válasz
Petykemano #39758 üzenetére
Sajnos egyet kell hogy értsek veled.
Ez a Pc rákfenéje.Ott a brutális teljesítmény aminek csak töredékét használják ki
Ha optimalizált játékot akarok látni bekapcsolom PS4 Pro a Horizont. -
törölt tag
válasz
Petykemano #39693 üzenetére
Igazándiból AtHoS linkje jobban szemlélteti majd jó elcsenjük
LINK
Kedves Petykemanó kiértékelné számunkra a látott fogyasztás adatokat és értelmezné azt 1 voltnál ? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #39694 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Petykemano #39689 üzenetére
Ha Petykének válaszolok az sose lesz rövid, de miért nem ?
)
Most néztem meg ezt és hát nehéz nem egyetérteni vele
The price scalping has already started this is the problem AMD!
Azért Lisa mert ha megnézzük ki az a Wang mihez tudjuk kötni a nevét vagy az előző lemondott vezetőt hát nem sok mindent tudnánk mondani.
De ez fordítva is igaz egy új vezető felsztárolásához olyan technológia is kell ami maradandó és legalább picit korszakalkotóbb mint egy polaris vagy vega újbóli ellövöldözése.
Wangnál ez lehetne a modularitás vagy a 2 gput amit a rendszer egynek lát...Szerintem ez a Vega pontosan azt tudja amit gondoltunk hogy tudni fog. Egy General VGA ami a 2080 által ütött árhullámon ki tudott jönni, anélkül esélye nem lett volna.
A törékenysége az a 649 dolláros minimál ára amihez így is 2-3000 példányt kérnek a boltok. (viszont ezen legalább a Scan és az OCUK is vállalja)
Ha egy általános kiábrándulás után elfordul a világ az RTXektől és egy időre a ray tracingtől, akkor jöhet ki na hogy is kell ezt helyesen leírni (generáljunk a GTX 1660 Ti mintájára egy 2080at) tehát egy 1860TI ami ki tudná kényszeríteni hogy becsődöljön csak ugye piaci versengést itt senki nem akar láthatóan.
A megjelenés körül vannak valós meg béna kacsa indokok is, amit a Nexus mutatott a folyékony nitrogén teszttel is hogy a kártyára nincs felkészülve a wattman az sajnos a valós, én meghallgattam a karakterisztikáját a mérőpadokon messze nem annyira zavaró mint aminek beállították, illtve pont ez az a beállítás.
Itt jön a béna kacsa effektus hogy van 40 mérésünk de egyediek benne alig, mintha mindkét kezét eltört hadisérültek mértek volna akik egy venti profilt vagy egy wattnanban 3 csúszkát nem tudna átállítani. ezáltal létrehozva egy alulfeszelt életképes optimális HBM /GPU összelövést.
Szerintem ha bemennél a Vega szobába ez zavarná a legjobban az embereket.
Mindamellett meg kell említeni hogy már elkezdték heggeszteni a Power table modokat...
A prohardver cikkből amit elvileg Wombath írt Abu nem, hiszi a pisziszóval idézek egy mondatot:
"Ugyanakkor lassacskán kivezetésre kerül a DirectX 11, és onnantól kezdve el lehet gondolkodni az explicit API-k új limitjeihez való igazodáson."
Szinte látom is hogy sorvad el szemlátomást... Van itt azért egy erős NV- Microsoft és egy AMD-Intel összefonódás az nem látja aki nem akarja, a support meg szépen folyik oda ami épp a cégeknek érdeke... -
HSM
félisten
válasz
Petykemano #39665 üzenetére
Az AVFS-es Rx580-am is szépen lehet UV-zni, 1,125V gyári alapfesz (1340Mhz) helyett hónapok óta használom hibátlanul 1,055V-on, és még 10Mhz OC-t is kapott...
Tény, az AVFS megy, ahogy csökkentem az órajelet, minden órajelhez kitalál egy alkalmas feszültséget (felfelé is, 1411Mhz-en már 1,2V-on hajtaná magát), de főleg magasabb órajeleknél ez szvsz sokszor lényegesen több a kelleténél.
Én nem tartom életszerűnek, amit írsz. Az UV szvsz azért kerülhetett be a driverbe, mert a "bátrak" így beállíthatnak egy takarékosabb beállítást, esetleg minimális stabilitás rovására, míg akiknek fontos a perfekt stabilitás használhatják tovább az atombiztosra menő gyári feszen. Mindenki nyer.
(#39667) Jack@l: Nekem az összes kártyám tőlük eddig bírta az alulfeszelést, némelyik nem is keveset. Pedig volt pár, 7870XT (Sapphire), 7950 (PowerColor custom), 7970 (több Dual-X meg egy ref is), 280X (Toxic, sok Vapor-X) 290 (Windforce3, DC2 OC), 290X (DC2 OC), most pedig Rx580 (Nitro+) is. Igaz, mind magas minőségű darab volt, jó hűtéssel és VRM-el.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #39677 üzenetére
adoredtv alruhaban
-
Devid_81
félisten
válasz
Petykemano #39677 üzenetére
Nos ha Q3 akkor Q3, mondanam, hogy "mindegy" amugy meg jo lett volna ha jott volna hamarabb.
Valoszinuleg a 12nm-es Polaris lesz addig mainstream a Vega VII meg a csucs, bar a ketto kozott van egy hatalmas gap, nem tudom azt mivel toltik be
Mert ehhez kepest a konkurencianak szinte minden FPS szamra van egy kartyaja, amivel sokra nem megyunk de van -
Jack@l
veterán
válasz
Petykemano #39653 üzenetére
Veszel egy kártyát és kapásból azzal kezded hogy lehet instabillá tenni, hogy ne legyen kazán. Nem annyira egészséges...
-
stratova
veterán
válasz
Nem kell oda translate emberi nyelven van az alapból
-
Bossp
addikt
válasz
Megy ez! Sejtettem hogy olyan mint a tobbi Vega xd igy viszont meg halk is lehet
-
törölt tag
válasz
Petykemano #39637 üzenetére
Szinte biztos, hogy nem jön nyáron. Ryzen 3 startol akkor, az év közepén, a GPU-k leghamarabb majd Q3 vége, Q4.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #39633 üzenetére
Megvan ennek a helye már rég hidd el.
Még a fogyasztások se annyira gázak, más is sokat fogyaszt csak félrenézünk.
Ismerős ez a azonos órajelen járatás ezt mindig eljátsszák.
Igazándiből nem a kártya sikertelenségéről zeng itt a szakma hanem a piac reménytelenségéről, hogy jöjjön már valami ami majd felragyog és átszabja ezeket az erősen elcseszett árakat. Ez nem az. Navi se mert az meg kicsin kezd ...a fény nem látszik az a baj... -
Tyrel
őstag
válasz
Petykemano #39633 üzenetére
Hát igazából Vegának hívják mindkettőt (nem a kártyát, a GPU-t), architektúra szinten is GCN5-nek van nevezve mindkettő, bár picit máshogy konfigurálták őket (eltérő CU számok, eltérő memóriabusz szélesség, stb.) azért annyira nem meglepő hogy clock-to-clock ilyen hasonló a teljesítményük...
Igazán erről már volt itt szó korábban, hogy bármi is lehet a Vega / GCN5 bottleneck-je, azt a chip teljes áttervezése nélkül nem tudják megszűntetni. Ezek a c2c eredmények is ezt a feltételezést látszanak igazolni, csak annyival tudtunk meg többet, hogy az a bizonyos bottleneck általában nem a memória sávszélesség (kivéve GTA V). De hogy valójában mi, azt sosem fogjuk megtudni, és igazából szerintem nem is érdekes már, mert ez nem egy labirintus amin az AMD át akarna vergődni, ez egy zsákutca amiből kihátrálnak és teljesen más irányba folytatják...
még mindig a Bulldozer-hez tudnám hasonlítani, nem abba az irányba fejlődtek a szoftverek mint amire számítottak a tervezésekor; túlgondolták.Ezt mondtam amúgy én is, még sok oldallal ez előtt (lám bejött), hogy már a megjelenésekor is egy rossz ár/érték arányú kártya lesz a VII, majd rá nem sokkal (nyáron, a Navi megjelenésekor) ez a mutatója meredeken tovább fog zuhanni. Az utóbbi évek egyik legrosszabb értéktartással bíró, leggyorsabban elavuló kártyája lett a VII, ezért nem vettem sosem komolyan, ill. ezért mondtam hogy a Navi-ra kell inkább várni.
Ez a kártya nem erre a piacra készült, egy sima kényszertermék, és amilyen váratlan volt a bejelentése, pont ugyan olyan gyorsan le is fogják állítani a gyártását, legkésőbb nyáron (ide nekem a rozsdás bökőt, ha nem), az összes többi Vegáéval együtt.
Navi for president! (még mindig)
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #39630 üzenetére
Vagy konzolra. Igy Navi se lesz ketszaze'.
-
Jack@l
veterán
válasz
Petykemano #39630 üzenetére
"a jó áron kapható gpuk ideje lejárt"
Erre majd térjünk visza 1 hónap múlvaMár ha többet gyártanak belőle mint 5000... (kirakat termék mint a fury)
-
törölt tag
válasz
Petykemano #39493 üzenetére
Nézzél valami Talkshowt csökkenti a várakozást
Ezt a pasit mindig Jensennek nézem csak a piros pólóról kapcsolok hogy tán eltér a színviláguk
Ma úgyse lesz semmi fontos cikk csak az agyunkat húzzák. Gibbo se véletlenül írkál ilyeneket hogy "Holnap már 58-nak raktáron kell lenni, több mint fele!befektető szemmel nyomást gyakorol AMD-re de hát ugye mit cáfolt akkor meg AMD?
-
válasz
Petykemano #39466 üzenetére
mármint hogy miért készítettek mégis ilyen videót az nda ellenére? passz, erről őt kell megkérdezni.
-
válasz
Petykemano #39393 üzenetére
AM4-es lapoknál meg kb a legjobbak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #39312 üzenetére
A mostani WDDM-mel nem. Ezek jó ötletek, és folyamatosan a napirenden vannak, de mind megdöglik ott, hogy a nulláról újra kellene írni az OS-nek ezt a részét. Azt tudni kell, hogy ez nem egy mai probléma. Már tíz éve felmerült, hogy ez így nem mehet tovább, de azóta semmi előrelépés. Az AMD ezért csinált magának egy hardveres kerülőutat a problémára. Valószínűleg arra számítanak, hogy még legalább tíz évig nem lesz előrelépés.
(#39328) Oliverda: Te a 2080-ról beszéltél. Annak a Quadro párja az RTX 5000, de ugye ott két stack lehetne, és a 8Hi stackek drágák, mivel sokkal kevesebben rendelik őket, mint a 4Hi stackeket. Nagyon fontos a memóriánál, hogy az árat iszonyatos mértékben meghatározza a gyártási mennyiség, mert ha sokat gyártanak, akkor sokkal könnyebb túltermelésbe futni, és akkor aztán dől be az egész ára. Ha valamiből keveset gyártanak, akkor az kell ugyan a piac egy kicsi területére, de drága marad, nincs mitől lemennie az árnak. A GDDR6-nak is lassan csökken az ára, hiszen nő a gyártási mennyiség, és egyszerűbb túltermelésbe futni.
Az AMD is tud 32 GB-nyi HBM2-t rakni a Radeon Instinctre, de azok 7000-9000 dolláros cuccok. Ha 1000-2000 dollár körül gondolkozol, akkor csak a 4Hi stackek reálisak, mert ezek hiába kínálnak csak fele kapacitást, az áruk mégis nagyságrendekkel kisebb, mert a Samsung és a Hynix nagyságrendekkel többet gyárt belőlük, mint a 8Hi stackekből. De ezt leírtam a korábbi hsz-ekben.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #39347 üzenetére
Ugy legyen. Viszont az egyik VISC uttoro, a Soft Machines az Intel tulajdonaban van. VR-hoz es RT-hez viszont erdekes megoldas lehet.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #39347 üzenetére
Ugy legyen. Viszont az egyik VISC uttoro, a Soft Machines az Intel tulajodnaban van. VR-hoz es RT-hez viszont erdekes megoldas lehet.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #39346 üzenetére
Koszi, majd atnezem!
-
törölt tag
válasz
Petykemano #39335 üzenetére
PS5 devkit Petyke a manó:
Eddig is volt devkit tehát helyesen fogalmazva egy célgép amire írták a programot, ami egyszerűen azért volt mert nem mint egy rügy pattan ki az a játék hanem már 2 évvel előtte elkezdik fejleszteni.
És elhiheted nem 1080TI-t küldenek ki GCN futtatásra.
"az összes meglévő PS4-játékot fogja lejátszani, és visszafelé kompatibilis lesz az utolsó generációkkal "
értsd GCN lesz a lelkem meg a Navi is. Ha valaki mást gondol ne gondolja.
"a játékvezetők folyamatosan használják a hardvert, nem csak azért, hogy új játékokat készítsenek, hanem lényeges visszacsatolást nyújtanak, amelyek végül a rendszert formálják."
-Na ez az amikor nem toxikus egy piac hanem támogatja a hardveredet maximálisan...Read more: https://www.tweaktown.com/news/64659/ps5-devkits-wild-analyst/index.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tweaktown
Advanced Micro Devices, Inc. (AMD) vezérigazgató, Lisa Su, 2018. negyedik negyedévi eredmények -
Ilyenkor mindig beesik előtte a részvény.
Tehát ha akartok venni részvény mindig előtte tegyétek.A HÉT-tel kapcsolatban én egyet nem értek most ez tulajdonképpen egy olyan ref ami nem ref (értsd nem bloweres csoda...) de ha már ragaszkodunk a 3as ventihez meddig tartana egy ilyen vagy ilyen előlemezt rápattintani ugye hogy nem érted :::... vagy nem illeszkedne a Rackkal ?
AMD módosítja a GlóFo-val való megállapodását
Vehet bármilyen 7nm-es terméket mástól ingyen de 21i-g sok 14 és 12+ terméket kell átvennie.
Na de adódik a kérdés Ha kijön a Navi milyen 12-nmes terméket fog sokat venni tőle ???
A 14-et értem az az I/O. -
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #39333 üzenetére
Igen, azt is neztem. De gondoltam valami custom megoldas lehet, mint a xenos-nal az edram. Ha a PS-nel lesz SSG cache, akkor itt is elkepzelheto valami "hypergyors" megoldas. A tobbivel mar nem foglalkoztam. A cpuid-t kene ahhoz megnezni.
-
válasz
Petykemano #39312 üzenetére
Van már ilyesmi, úgy hívják hogy RT Core. Ennek a koncepciónak egyébként több értelmét látom, legalábbis ha az RT-nek nem kell sok RAM. Gondolom nem kell, hisz a texturák szokták legjobban enni a RAM-ot.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #39281 üzenetére
Te legyél jó és legyél ON és kérdezd meg
-DE miért nem adják ide 12GB HBM-el (3 stack) olcsóbban.
Csak elVEGAtálnánk 12 GB-al is.
majd én leszek rosszcsont
én abból a 100 dolláros interposer +összerakás csomagolást sokallom. -
imi123
őstag
válasz
Petykemano #39281 üzenetére
-
Cathulhu
addikt
válasz
Petykemano #39278 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy azok a tippjei jöttek be, amit kb bárki leszűrhetett a Zen2 tavalyi bemutatója után. Nem a 16 mag volt a kérdés itt sem köztünk, hanem hogy megéri-e azt lehozni Ryzen szintre és hogy lesz e külön Zen2 variáns ryzenhez integrált I/O-val vagy bevállalják a központi I/O nagyobb késleltetését a modularitás miatt. Naviról is már legalább fél éve jönnek különböző konkrét pletykák, mind a várható teljesítményt mind az árazást tekintve. Ezekkel kapcsolatban semmilyen újdonságot nem mondott, semmilyen váratlan jóslatot nem közölt. Amiknek újdonságértéke volt a videóiban azok viszont baklövésnek bizonyultak utólag, mégis azok gerjesztették a legnagyobb hypeot (ami miatt nekem is csendesíteni kellett pár inteles ismerősömet, akiknek hírtelen túl nagy elvárásaik lettek). Az órajel meg bármi lehet, de azt sem nagy merészség betippelni, mivel valószínűsíthetően gyorsabb lesz, mint a jelenlegi generáció (>= 4.35GHz) de nem valószínű hogy gyorsabb lesz, mint az intel (<=5 GHz). Ezen belül meg mondhatsz bármit, aztán utólag rá lehet sütni, hogy közel jártál, hiszen csak párszáz MHz-et tévedtél.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Petykemano #39271 üzenetére
Én követtem, meg élvezettel hallgattam a műsorait, ezzel a CES-es dologgal ásta el magát az ember. Először is mikor fölöslegesen hype-ot keltett a tuti biztos tippjeivel (holott mindenki mondta, hogy ilyen korán még se órajelet se árazást nem is lehet tudni, még az AMDn belül sem valószínűleg, mert nincs is eldöntve) meg utána, mikor szembesítették vele, hogy hülyeségeket beszél, hosszan megindokolta, hogy miért is neki van igaza, ahelyett, hogy Gyurcsányosan beismerte volna, hogy elkúrta, nem kicsit, hanem nagyon, és tovább kötötte az ebet a karóhoz.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #39271 üzenetére
fogadjunk, hogy nemtalalsz meg a kovetoi kozott.
de az utolso videojat mar meg se neztem.
szerintem az AMD fejleszteseirol is az NVtol kapja az infot. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #39268 üzenetére
"Attól, hogy skót, még nem biztos, hogy juhász!"
pedig mindenki jobban jarna ha az lenne !
-
Raymond
titán
válasz
Petykemano #39268 üzenetére
-
awexco
őstag
válasz
Petykemano #39226 üzenetére
Igp esetén elég lehet az if sávszél .
-
törölt tag
válasz
Petykemano #39224 üzenetére
L2 gyorsítótárat akartál gondolom írni ami most épp 512KB nem húzol csőbe
A Memóriavezérlésről lennének kérdéseim.
Hol van Abu ? Csak nem képzelitek hogy a VII-es cikket Abu szent szavai nélkül fogjuk olvasni ???
Szükségünk van a mester iránymutatására...
Küldjünk Eszterencs-hez békemécsest ???
Olyan NDA nincs amit egy Sapphire és egy Xfx kirakott a honlapjára.
Ugye hogy most átkerült a CPUből , a DDR4 memóriavezérlő, az USB, a SATA és az I / O egység platform átkerült az I/O die-ba. Ha ehhez GPU-t rakunk abból mi kerül át ?
Tehát a Navi az IO die cseréjével használható HBM2 és Gddr6-hoz is ?
Ez azért érdekes mert a konzolokra nehéz elképzeni a Navi HBMet a megnövekedett költségek miatt, míg a nagy Navit meg HBM nélkül az akármi80 ellen. -
törölt tag
válasz
Petykemano #39201 üzenetére
Figyelj Petyke olyat mutatok neked
a sárga vonalat figyeld ! Átgázolunk a szaggatott hanyatló piroson -
törölt tag
válasz
Petykemano #39201 üzenetére
A forrás szerint a PS5 megjelenését valamiért elcsúsztatták, kérdés miért. Egyébként tényleg 2019 szerepelt benne. Lehet a Zen 2 miatt?
-
awexco
őstag
válasz
Petykemano #39171 üzenetére
Én inkább arra gyanakodnék , hogy kiváltója lesz a Navi jelentősebb árréssel .
-
törölt tag
válasz
Igen ez megeshet hogy a keretszerződés kifogyott (mondjuk a kötelező GloFo szerződés még 2020-ig tart.)
Ráció ebben az lehet ha az 590-en neki nagyobb a haszna mint a Vegán és ezért azt preferálja.Gibbo azért szavahihetőbb mint egy random youtubber, kb mint adored tv, csak egyszer hazudott igaz akkor nagyot mindig ez a hesrét
Igaz ő a saját hasznát nézi. -
Cathulhu
addikt
válasz
Illetve mi van akkor, ha azert EOL, mert van meg 100 000 darab raktaron a banyaszlaz vege utan, mint a pascalokbol. Lehet osztottak szoroztak, hogy ez boven ki fog tartani amig nem jon a Navi. Ha egyaltalan EOL, amit meg mindig csak Gibbo mondott, es o nem feltetlen szavahiheto.
-
awexco
őstag
válasz
Petykemano #39163 üzenetére
Én csak onnan akartam megközelíteni a dolgot hogy a két hasonló erősségű kártyának a gyártási költségei hogyan alakulnak . (vega64 vs rtx 2060) amik hasonló gyártás technológián futnak . Értelmetlen idevenni a vega 20 at .
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #39156 üzenetére
Ez elegge eselyes.
-
awexco
őstag
válasz
Petykemano #39156 üzenetére
Jelenleg 350 dodótól nagyon mesze van az ár. De ha így beszüntetik akkor lehet olcsóbb lesz gyártani a navikat. Jelentősen .
Valaki nem tudja mekkora a szilicium szelet mérete Navi vs 2060 esetén ?
-
törölt tag
válasz
Petykemano #39153 üzenetére
Petyke ez pusztító humor volt
Az egyébként nem rossz ha valaki érvrendszerét ütköztetjük más érvrendszerével,abból mindig lehet tanulni ( vélemények a vsben vannak.)
Megint ki kell osztani egy gyémánt hírbringer medált ezúttal Gerr'y-nek.Két nagy horderejű hír !!!
EOL a Vegának el sem hiszem...
"The timescale as Lisa Su confirmed on the stream is Summer. Expect more benchmarks, more hype around Computex time and maybe a launch window at same time or late Summer." Gibbo WOW -
válasz
Petykemano #39153 üzenetére
Az AMD compute képességek terén patent, sőt ha compute energiahatékonyságot nézel, ott sem rossz. Bár nyilván lehetne jobb, mert az NV az idő folyamán eléggé feljött mellé, illetve kínál olyat is, amit az AMD nem (Tensor). Szóval van értelme javítani rajta. De ez még eléggé a jövő zenéje, szvsz nem a Navinál mutatkozik be.
A grafikai körítésben meg ugye már jó ideje elmaradtak, ez természetesen sokkal-sokkal fontosabb lenne. A Navinak elvileg ezen kéne nagyot javítania, remélhetőleg így lesz.
-
válasz
Petykemano #39149 üzenetére
Bullshit.
A GCN ütemezése nagyon rugalmas, s jó. A 16 utas SIMD-ek mind függetlenül vezérelhetők, s közvetlen bekötés lehetséges a skalár feldolgozóval. NV-nél az előbbi csak a Volta óta van, utóbbi pedig még nincs. Előtte Pascal és Maxwell 2x16 utas volt, ez ugye pont 1 warp-nak felel meg:
A GCN baja az, hogy hiába istenes a compute, ha köré nincs elég (hatékony) körítés. Már a számokon látszik. Pont, hogy sok CU van. Inkább több SE kéne, izmosabb grafikai frontenddel és backenddel.
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #39146 üzenetére
Meglepődnék azért, ha kiderülne, hogy tulajdonképpen valamilyen kifacsart módon Abunak volt igaza, hogy a GCN-nek több compute powa' kell.
... Ami abból fakad, hogy - ahogy itt is próbáltam megfogalmazni - a GCN ütemezése-szervezése-felépítése nem elég rugalmas, nem elég flexibilis. Vagyis az egy CU-ba szervezett 64 ALU túl merev, compute feladatokhoz ideális, de máshogy túl nagy kosár és a hatékony működéshez magasabbfokú granularizás szükséges.
... ha kiderülne, hogy azért kellett a még több CU, hogy növeljék a különböző utasítást végrehajtó párhuzamos feldolgozók számát - még azon az áron is, hogy ezt a merev 64ALU-s GCN-ben csak energiapazarló módon lehet megtenni.Ez a Super SIMD pedig tulajdonképpen képessé teszi a 16 ALU-s SIMD egységet több utasítás egy órajelciklus alatti kezelésére.
Ez itt, csak minden egy kocsiba.
Tehát hiába, hogy esetleg az nvidia egységek számosságának vonatkozásában esetleg pont egy GCN-re hasonlítót alkotott, de akkor is nagy különbség lehet a hatékonyságban, ha az nvidia közben ugyanannyi feldolgozóval úgy mond "több parancsot, többféle parancsot, több szálat tud kezelni" egy órajelciklus alatt, akkor a compute powa jobban hasznosul.
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #39122 üzenetére
itt azt írják, hogy ezek a számok csak elválasztók.
-
golya87
őstag
válasz
Petykemano #39130 üzenetére
Ryzen-nél bejött az altatás, miért változtatnának egy bevált recepten?
-
Tyrel
őstag
válasz
Petykemano #39127 üzenetére
A korábbi leak-ek nem Navi 10 és 12 néven emlegették őket?...
Na meg annyira nem tudni a felépítéséről semmit, hogy lehet az eddig tőlük megszokott CU/SE mennyiségek is borulnak majd...
Értem én hogy az nVidiát akarják sötétben tartani de még ezzel együtt is, szerintem rosszul teszik hogy ennyire titkolóznak... a piacnak az AMD-s része, ami már amúgy is egyértelműen kisebb, és egyre csak szűkül... de azok az emberek akik még akarnának AMD GPU-ra várni ill. azt vennének, azok sem tudják hogy pontosan mire várnak és meddig... ami frusztráló, szóval nem csoda ha folyamatosan csökken a táboruk, se termék nincs se ígéret, csak egy büdös nagy semmi...
Korábban mondogattam már, hogy ha így folytatják akkor lassan együtt jelenik meg a Navi meg az Intel Xe, pedig utóbbinak sokkal később álltak neki... a végén még bejön.
-
Z10N
veterán
válasz
Petykemano #39122 üzenetére
Megint az Apple es a Sony van az elso helyen. Ok, hosszutavu szerzodes es fix penz. De desktopon a kozepkategoriaba meg mindig a fiokos polarist tapossuk. Nagyon kene mar az a Navi, foleg $200-300 koze.
Ui: Ez most akkor Navi 9, 10, 12, 16 lenne? (nem neztem at)
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #39105 üzenetére
Igen, részben javították, az 5xx-es Polarisokban már nem teljes órajelre rántja fel a videomemóriát, hanem csak 1Ghz-re. Ugyanakkor, ha nem két tökélesen egyforma beállítású megjelenítőt használsz, akkor is maxra tekeri a ram órajelet, és már az is zabál olyankor rendesen: [link].
A 40W multimonitor fogyasztás és 20W videolejátszós már oké, kb. arányban van a 256bites GDDR5 interfésszel.
A 290X-es Radeonomon is így volt, kb. 70W-ot kért max memória frekvencián multimonitorral és videólejátszásnál, a memória órajel kézei levételével azt is kb a felére, olyan 40W magasságára lehetett szelidíteni. [link]
Ugyanakkor ezek botrányosan rossz értékek, már a 290-esen is kicsit ciki volt ez szvsz, amikor a konkurencia mindezt letudta nagyságrendileg 10W-ból: [link].
Szóval ez nagyon fájó pont lett volna a nagy Polarison szvsz.A Vega-n szvsz a fő baj a HBM memória, és az ahhoz szükséges interposer, ami így együtt szvsz nem éppen olcsó. Ugyanakkor szükséges, mert a fogyasztási keretbe is sokat spórol, illetve ezzel a botrányos multimonitor és videós fogyasztás is teljesen korrekt szintre volt csökkenthető. [link]
(#39114) Z10N: Nem hiszem, hogy az elég lett volna. A mostani Polaris is szvsz erősen ROP-limites, legalábbis úgy érzem a saját Rx580-amon a korábbi 290X-emhez képest. Utóbbin felraktam 4X-es MSAA-t, nem történt semmi, a Polaris viszont nélküle lényegesen jobban szedi a lábát.
A Hawaii-nál nem a GPU volt torkos üresjératban ezekben az esetekben, hanem a megemelt frekvenciájú memória. Oké, a Scorpion-ban megoldották, de látod, hogy az Rx-ekben sem sikerült tökéletesen.
Ez sem igaz, amit írtál, nem GCN sajátosság, a HD5850-emmel ugyanígy botrány rossz volt a videós, multimonitor fogyasztás, de előtte a HD4890-esemen is. De a 6850 is ugyanígy becuppantotta a 40W-ot: [link].
Viszonyításként egy akkori Ivy Bridge CPU kb. 10W-ból letudta ugyanezt a feladatot, az IGP-je 3W-ból. Téptem is a hajam, a hülye 5850-en minek megy kötelezően a hardver gyorsítás YT alatt, +30W, köszi...Középkategóriának amúgy szvsz tökéletes és kiegyensúlyozott kártya volt az Rx480/Rx580. FHD-ra a mai napig untig elég. WQHD-ra pedig már szvsz kell legalább egy Vega56 ereje, ha jó sebességet is akar a gamer. A "normális" bányászláz előtti árán teljesen jó alternatíva volt azoknak, akiknek erősebb VGA kellett a Polarisoknál.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #39106 üzenetére
Nem gondolták azt tévesen, csak termék nem volt, ami ezt a folyamatot elindíthatta volna. Ahogy a mai napig nincs (és itt most tekintsünk el az Intel méregdrága bohóckodásától).
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
Petykemano #39099 üzenetére
Igazából a navi lesz úgymond "raja gyereke". Azt az uarcot szinte teljes egészében koduri alatt heggesztették.
-
Z10N
veterán
válasz
Ez a "nagy" polaris szerintem a Hawaii semat kovette volna 40/44CU-val, mint a Scorpio-ba is. Csak ugye megint balf@szkodtak. Ez lett volna az igazi 590/595, nem ez a mokolt 580. Vega2 detto, csak a nyomas miatt ki kellett adni. Ilyen bakloveseknel mashol sorozatban hullananak a fejek, de foleg a termek/marketing reszen.
-
törölt tag
válasz
-Anyu mit csinál APU ?
-APU kommentet ír.
-És most ?
-Hát még mindig
-De éhes vagyoook.A ZEN fejlesztése 4 évig tartott, sok ember úgy gondolja ez úgy van kifejlesztesz valamit pl megírsz egy játékot kiadod és utána nekikezdesz a következőnek.
A sok párhuzamos fejlesztésben természetes az elhaló projektek megléte is, mondhatni törvényszerű.MSI és AMD viszonya mostanra mostoha erről beszél most a MSI új igazgatója
Na most kezdem összekeverni Wangot Huangot és Changot ... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #39072 üzenetére
-
Madmax81
aktív tag
válasz
-
HSM
félisten
válasz
Valamelzik képen én hosszában futókat látni véltem Máshogy ilyen hűtés nem is működhetne.
-
válasz
Szerintem ott vannak azok, a kártya hosszával párhuzamosan. Ezt adja is a bordázat kialakítása, valamint csillan is a fény néhány hosszanti elemen a hűtőben.
Tévedés jogát fenntartom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged