- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
omfgk
veterán
a jelenlegi proci is max 40-50%-on teker.
Na ezt kell elfelejteni, úgy ahogy van.
Ez nem gpu usage.Az ,hogy 40-50%-ot látsz, nem jelenti azt ,hogy nem cpu limites.
A lényeg ,hogy mennyi fps-t akarsz.
Proci szempontjából csak ez számít.A 100 fps, 100 kiszámolandó frame, legyen az 1080p, 1440p, 4K.
A felbontás nem változtat a proci helyzetén. A beállítások egy kisebb része igen. -
-
-
Floyd80
addikt
Én innen szoktam lesni, az utolsó oszlop:
AM5 Motherboards Sheet (X870/X670/B850/B650/B840/A620) - Google Táblázatok
-
A B850-F is jó, de igazából túl sok előnyt nem nyújt - ok, azon már van hátul is BIOS reset.
A B650E-F-hez képest ilyen apróságok az előnyök, ugyanúgy egy 10 és egy 20Gbps Type-C csatija van, viszont cserébe 30e Ft-vel drágább.A B850-E-en már van egy USB4 csati is, (papíron több M.2 NVME SSD csatija van, amúgy használható ebből effektíve ugyanúgy), meg 5Gbps LAN, viszont az már 155e Ft...
Ha ár/érték szinten nézem, akkor a B650E-F még mindig ütős ajánlat...
-
-
Amiket írtam.
Ezen "csak" 2.5Gbps LAN van, a Wifi "csak" 6E. De ugye a B850 deszkákon se mindenhol van 5Gbps LAN és WiFi7. Ha negatívumokat akarnék írni, egyes emberek panaszkodtam az USB-re vele kapcsolatban, de ilyesmit más gyártók alaplapjainál is tapasztaltak mások. Szóval ezt nem típushibának írnám le. Előnye, hogy sok tapasztalat van vele, mert népszerű.A B850 = B650E alapvetően, a chipset ugye minden B650(E) és B850, illetve X870 esetén azonos, egy Promonotry21 SoC (az X670E illetv X870E esetén két Prom21 SoC van sorban kötve). A különbségek a körítésekben vannak.
(Ahogy az összefoglalóban is le van írva.)
Ha a kinézet a fontos, és nem félsz az AsRock-tól, akkor nézz rá a [B850 PG Riptide]-ra , RGB-k terén el van látva, de az is csak 2.5Gbps LAN-t tud, nincs USB4, stb.
-
Méretet nem írtál.
Privát ajánlások az adatok alapján:
-[ASUS ROG Strix B650E-F] , Gen5 VGA és 1x Gen5, +2x Gen4 M.2 NVME SSD csati, 2x USB 3.2 Gen2 (20Gbps) Type-C csati, jó audio codec, stb. Korábban is sokszor ajánlottuk, mert ár/értékben nagyon jó helyen van. Hátránya ha alapvetően sokszor tuningolnál, hogy hátul pl. nincs hátul BIOS reset gomb, illetve nincs USB4 támogatás, mint a modernebb X870(E) deszkáknál, valamint "csak" 2.5Gbps a LAN sebesség és a Wifi-ből is csak a 6E szabványt támogatja.- [MSI MAG B850 Tomahawk] , az ASUS ROG Strix B650E-F-hez képest előrelépés, hogy már 3x USB 3.2 Gen2 Type-C csatija van, illetve 5Gbps a LAN csati rajta, továbbá Wifi7-et támogat. Ha ezek nem kellenek, akkor semmi lényegi előnyt nem ad a B650E-F-hez képest, cserébe drágább.
-
omfgk
veterán
Ez egy jó régi lista.
Itt a friss.https://www.reddit.com/r/ASRock/comments/1i5iy9a/update_and_summary_on_the_dead_9800x3ds/
-
-
-
omfgk
veterán
Igen, az már korábban kiderült ,hogy mivel 4K-n van, így azt gondolja ,hogy számára a normál proci tesztek nem relevánsak. Pedig de.
Én is 4K-n vagyok és totál elégedett vagyok a cpu review-kkal.
De ennek a témának már itt is többször nekiugrottunk. Szóval nem mennék bele.
Aki meg akarja érteni, azt nem akadályozza semmi. -
Van egy igénylistád?
Mennyi és milyen USB port kell hátulra, milyen audio codec elvárásaid vannak (integrált fejhallgató erősítő pl. az első kimenetelen), milyen és mennyi bővítőkártyát szeretnél használni, hány M.2 NVME SSD-t szeretnél használni, kell-e RGB, számít-e az alaplap színe és persze mennyi pénzt szánsz rá...Innen lehet elindulni...
Hogy melyik ajánlott? Ha végtelen pénzed van, a csúcs X670E deszkák, ha nem kell az USB4, ha kell, akkor meg a csúcs X870E deszkák...
-
X2N
őstag
GIGABYTE B650M GAMING X AX vagy ASRock B650M-HDV/M.2 olcsóért apróról. mATX lapot, mindenképpen....
Minden drágább lap csak úri huncutság és pénzkidobás. Nem kell ezeknél komolyabb lap se a 16+ magos procihoz se 6000MHz ram órajelhez, a fölös pénzt el lehet költeni 48GB SKhynix chipes ramra ami tudja a 6000Mhz CL30-t, meg a manapság nevetségesen túlárazott videókártyára.
Nekem most egy B650E-E Rog Strix-em van, de volt Gaming X AX-lapom, kár h nem tartottam meg, és cseréltem erre a lapra, most nem tudok kisebb gépházat venni
. Jonsbo D31 kijelzős házat-at vennék de így lőttek a tervnek.
Volt MSI MAG B650M MORTAR-om is, az nem tetszett, a VRM melegedett.
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gumi és felni topik
- Házimozi belépő szinten
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- SzoftverPremium.hu
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest