-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
Lenne egy MSI B450 Tomahawk Max +3700X +32 GB G.Skill Ripjaws 3200 MHz most összerakott gép.
Ismerkedem a beállításokkal, frissítettem BIOS-t is. Igyekeznék lehető legkisebb feszültségértékek mellett a még lehető legjobbat kihozni a gépből. Minden auto beállítás mellett, csak a CPU feszültséget állítottam fix 1.2375V-ra fix 4200 MHz mellett, illetve a SOC feszültséget vettem vissza 1.0 V-ra.
Első nekifutásra Ilyen lett:
Egyenlőre még csak CB20 alatt "teszteltem", a játék ( BFV) majd csak ezután lesz(nne)
A CPU értékek - szerintem - elfogadhatóak.A memóriát a lap egyből ( minden BIOS-al, most a legfrisebb van fenn) felismeri, de ahogy csak egy picit is emelek a frekvencián, úgy kifagy, hogy csak elem kiszedéssel tudom visszahozni. ( nem találom azt a beállítási lehetőséget, hogy 3 próba után induljon az alap BIOS-al) Ugyanilyen memória van az én X470-es lapomban, gond nélkül megy 3466 MHz-en+az alidőzítések is be vannak állítva a Ryzen DRAM calculátorral.
Tudnátok segíteni, hogy mit kell (érdemes) állítanom, hogy a memóriát egy picit gyorsítsam?
A SOC feszültséget hiába állítgattam.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok