Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
Kivancsian varjuk majd

-
micafighter
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ki lett pedig mérve, ide is lett róla posztoltva de nekem is hamarosan megérkezik remélhetőleg a fogyasztás mérő és én is tudok róla teszteket küldeni.
-
atis1224
tag
Skacok az előbb olvastam ,hogy valakinek problémája van az energia gazdálkodással ,gondoltam rá nézek én is ,érdekes energia gazdálkodási lehetőségek /kiegyensúlyozott /speciál min proci használat 10 %,és 3,8 ra veszi vissza 4.1 röl ,biosban atomata tuning off, Cool'n'Quiet on, gigabyte aorus b450 pro ,ryzen 2600
-
-
Hubba12
senior tag
Nekem ilyen magasra nem ugrik. Minden alapon. Próbáltam tuningot 4.3 felett van csak értelme, de ott meg már 1.42 felett kért feszt amit játékvízzel nem birok le hűteni. Ja és kb semmi értelme a tuningnak ennél a procinál, jól van beállítva alapból. 60 fokot nem tudom hogy éred el alapon de nekem még játék alatt sem sikerült. IBT-vel értem el eddig alapon 61 fokot!

-
Dragon3000
nagyúr
válasz
micafighter
üzenetére
Nem hiszem, hogy nincs fogyasztási különbség, ha ilyen drasztikusan több feszt ad a procinak a kb 0 terhelés esetén, na meg jobban is fog melegedni..... Lehet, hogy a legújabb chipset driverrel együtt ilyen szar, azt nem tudom, hogy a régebbivel hogy megy.
Szerk: az előtted linkelt írásban is írják, hogy a 2600 3 px állapottal rendelkezik, na most az amd séma használatánál a ccx1 és 2 első magjait folyamat 3900on járatja, a többit meg 2800 és 3900 között váltogatja, a legkisebbe állapotot nem is használja ami 1550MHz és a feszültséget is csak 1,15ig veszi vissza, nekem ne mond, hogy alapjáraton ilyenkor nem nő a fogyasztás semmit, mert nem hiszem el, főleg, hogy kb még terhelést sem kap a rendszer így nem is értem a dolgot. A win alap szarjával minden mag 1550MHz-en van és csak 0,78V feszültséggel az aktuális terheléssel.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Lehet próbálkozni, de ki lett mérve hogy fogyasztásban semmi különbség nincs, én részemről maradok annál az energiasemanal amit a ryzen mérnökei csináltak.
-
chros
őstag
Ezt olvassatok at ha a homersekletet magasnak itelitek, itt a Ryzen Balanced sema a ludas (amit a chipset driver tesz fel).
-
-
Bossp
addikt
Nekem fx em volt. 5ghz re rangatva volt az boven 200w+ de idleben nem voltak ilyen hő pikeok az tuti
. Ez ahhoz kepest enrgia A++++. xd de nem csak jutubnal siman kint az asztalon is ez van. Pedig ha lecserélem a Sata-s m.2 ssd-m egy masik nvme-sre remelem menni fog a bclk tuning valamit kifejleszthetne addig az amd energianprofilt erén mert ez vicc xd idle-ben meg kisnteljesitmenyunprogiknal ne valtson mar 1.1 V fole... Ezt tenyleg ilyen bonyolult megcsinalni? X nelkuli prociknal olyan szepen megy
. Azt isnel tudom kepzelni hogy sima 2700-el a p statek is mukodnenek es vissza venne a feszt ugyanugy menne 4.2 ghz-et. Jol bele valasztottam xd -
Bossp
addikt
Tudom hogy ez ilyen rákerestem már, tudom hogy nem nálam van a hiba. De kérdem én ez normális döntés az Amd részéről? 2018-ban egy jutub nézegetés közben nem tudják hűvösen tartani a procit
nincs egy normális idle profile? Szerintem ez nem jó. Ha kell a kraft menjen 4,3 is ha nem akkor menjen akár 1500-on de alacsony feszen es amardjon kussban a gép hisz ezért vannak jobb lapokon ventinvezérlő profilok... Alapon annyit hallasz hogy a gep egyszer kussban egyszer mintha fel akarna szallni masodpercenkent valtoztatva
vagy belovod a profilt hogy 60-65 Cig csak 30%on porogjenek
na de 65 fok idleben? Hagyjuk már
. Nem gyozott meg az XFR a PB meg még durvább
. Egy hatalmas leg hutovel nagyon halk ventikkel fullon porgetve elntudnam kepzelni a hazhutok meg mennenek. Szabalyozva. -
Johni5
őstag
2700x nél annyi a xfr fesz,nincs azzal semmi baj.Guglizz rá nyugodtan.TDP és a hőmérséklet függvényében játszik a beprogramozott fesszel.3:00 nál ott az 1.52v
-
Sziasztok!
Gépházat cserélek és így mindenképpen lecserélem a hűtést is a 2700x-en.
Azt nem tudom, hogy egy toronyhűtés vagy egy AIO víz lenne a jobb választás. Nem akarok túlságosan sokat költeni rá. Ti mit ajánlotok / használtok? -
Bossp
addikt
Szerintem törlöm a chioset drivert. Vagy visszabrakom az egyel regebbit. Terhelesnel sokkal jobban vissza veszi a feszt. Sajna igen xfr es pb-vel X es proci fel fel ugral 4,2 ghz vagy fole idleben es hozza vagja az 1,5+feszt ami olyan hő pikeokat dob hogy csak ihaj vicc alapon az X. Gondolom a sima sokkal baratsagosabb mint pl az 1700-em. Nagyon nincs ez jól belőve. Feszboffsetet nem bantottam mivel a bclk tuning sem ment nalam ssd miatt egybol atraktam fix 4,2 ami idleben joval huvosebb de sajna ha o stateket allitok csak az orajel ugral vissza a fesz nem ugyhogy meg mindig nem az igazi. (aztan lehet hogy mindennek a chipset driver az oka majd tesztelem)
-
fanti
addikt
De hogy lehet ez?
1.52-re ugrik alapon a vcore? Az baromi sok. Csináltál CMOS cleart? Utána meg Load default settingset?
Valami nagyon nem kerek.
És alapon ha meglövöd egy LinX-el, akkor mit csinál?Dragon3000
Ugyanez az én tapasztalatom is.
Akkor ezek szerint az AMD chiset drivert sem kéne felrakni? Mert alapból a win10-é nekem jobban tetszik.... -
Dragon3000
nagyúr
Nézegettem az amd energia sémát és hát, hiába állítottam át a minimumot a procinál 5%-ra 1-2 magot folyamat 3900on járatott, a feszültséget sem vette 1,15V alá és a többi mag is felugrált 3900ig, miközben csak egy fos youtube ment, így inkább visszaraktam a windows alapra, ott legalább ugyanazzal a használattal minden mag csak 1550-en megy és a feszültség 0,78V.
-
Madmax81
aktív tag
Szia
Valami tényleg nem stimmel nálad ha ilyen magasak a terhelés nélküli hőfokok , nálam ilyen alapon pedig egy sima ENERMAX Liqmax II 240 hűti és be van kapcsolva minden auto tuning
-
Bossp
addikt
válasz
micafighter
üzenetére
17.8-as chipset driverrel ment 1.35-el (ez volt fent giga oldalán) felraktam a legujabb 1.81-et így kb egyből fagyott a Cod. Ez mennyire rális? Fesz értékek nem változtak. Így 1.375-el stabil de láthatóan melegebb is. Tegyem vissza a régit? Van egyeltalán értelme a chipset drivernek? Ryzen 2 mellé winben melyik energia profilt ajánljátok? Sajna a pState feszek még mindig nem mennek, írok a Giga supportnak 🤷♂️.
-
kaszas19
senior tag
Mindenkinek köszönöm aki segített nekem.
Végül is nem lesz váltás, mivel a jelenlegi I7 4770K elég lesz, a Gtx 1070-hez.
Főleg úgy hogy venni akarok egy monitort is, ami nem full hd 60hz-lesz. -
Bossp
addikt
Prime, cinebench, bf V es Cod lemegy hiba nelkul. De ostatel allitva 1,356 körül mozog a fesz nem tudom miért magasabb mint ha simán 1,35 re lovom. Pstatek-re valami ötlet? 🤷♂️
-
Bossp
addikt
Felhagytan a BCLK-val gyorsan belőttem a 4,2 allcore-t először 1,4V-al de 1,35-el is megelégszik turbo llc mellett 🤷♂️az ekég alacsony.. Aztán megpróbáltam a pStateket belőni 3-at állítottam be. C&Q on cpu pstate control On. De windowsban nem valtoznak az órajelek amd energia semaval sem csak kiegyensulyozottal de ott meg beakad 2.2-n és feszültséget egyeltalán nem. Változtat. Ez további windows bios mókolás lesz vagy windowsban kell
valamit? Halkabb és űvösebb így mint XFR+PBvel -
Bossp
addikt
Pár óra küszködés után végre elindult BCLK tuning-al valszeg eddig is elindult volna csak aurous logonal kellett varni bo 1 percet. Sajnos 103-as szorzónál is már kihal a lassabb SSd-m ami Satas és az sajna csak a main felső m.2 ben megy... A másik m.2 csak nvme-s ssd-t támogat. Erre van valami ötletetek vagy mondjak le róla? (végülis emiatt választottam ezt a drága lapot :/ na meg az X-es procit. Pedig itt mindenki azzal a tapasztalattal volt hogy 103-104 ig semminek nem zavar be jól bebuktam
). -
Bossp
addikt
Update. Giga Gaming 7 lap legújabb Bios 1,54 V helyetg idleben max 1,47 - 10C ventik sem ugrálnak eszetlenül
.Na de ebben a Biosban kb semmit nem találok x370 Gaming X sokkal átláthatóbb volt. Meg mintha itt nem lenne semmi 🤔
-
fanti
addikt
Én meg elégedettség ide vagy oda, lehet eladom az 1 hónapos Asrock Fatal1ty X470 Gaming K4 lapomat, mert valamiért szörnyen vonz az a Taichi....

na majd látjuk, ha valaki kínál érte normális árat (pl. 37k) akkor viheti

-
Bossp
addikt
-
Bossp
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Nekem is van fogymérőm. Nem a fogyasztással van a baj. Hanem rádobál 1,52V-ot egy egy vagy több magra és 15C-t növekszik a ventik meg felpörögnek majd vissza. Egy jutubhoz vagy filmhez igazan elég lehetne 2Ghz/mag 1V-al és be se kapcsolnának a ventik. Na majd ma próbálok finom hangolni.
-
xAttilax
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
ja, sajna nincs ebbe se, azt hittem ez már egy alap funkció... de már rég nem nyúltam gépekhez

-
wwenigma
Jómunkásember
Én mértem Ryzen profillal (90% CPU min) és normallal a teljesítmény felvételt a falból, ugyanúgy visszaesett ha nincs terhelve, ergo attól hogy a mérő programok nem jelenítik meg, alszik az eleget.... szerintem amikor kiolvassak a frekit és a feszültséget akkor boostol is és így "fals" adatot kapsz.
-
xAttilax
őstag
köszi, tényleg szépen megy az alu fesz -100mV-al és "csak 50-100MHz csökkent a turbon, de ellenben így a gyári hűtővel is elleszek hangtalanul amíg nem veszek valami faszát

más:
létezik még a sata hot plug vagy mi a neve funkció? hogy bekapcsolt állapotban lehet le és fel csatlakoztatni satás cuccokat? nem nagyon találtam bios-ban de annyira nem is vágtam, hogy mit is kéne keresnem -
jeni
félisten
ezzel feltehetőleg nem lenne gondod 3000mHz
3200Mhz ez tutibb
kivéve a memória magasságával ha ez nem gondB-Die Finder
ezek 2x8GB verziósak
F4-3200C14D-16GFX
F4-3200C14D-16GTZ
F4-3200C14D-16GTZKO
F4-3200C14D-16GTZKW
F4-3200C14D-16GTZKY
F4-3200C14D-16GTZR -
Bossp
addikt
Egyébként az mennyire gyanús hogy 1 hónap híján 1 éves Bios van a gaming 7-en? a proci meg a RAM bontatlan volt de ezt csak fogtam es kinyitottam semmi ragasztó...

eleve ha ma újat vesz az ember gondolom a rev 1.1-et kapja belőle ha jól sejtem...
-
Bossp
addikt
-
hokuszpk
nagyúr
emlekeimszerint a 2xxx csak 10 fokot pakol ra.
a hwinfoban a tdie -t nezd, az a tutti.
feszugralas : ha van a biosban a feszultsegszabalyzas korul offset mode, akkor ott keresgelj, mittomen elsokorben -0.05V aztan ha stabil, akkor -0.1, vagy amilyen felbontast enged, egy lepcsovel tovabb amig stabil.
az llc-t is probalhatod feszesebbre, nemmondom, hogy akkor nem megy fel, de kissebb tartomanyban fog ugralni a fesz. ( 0.8 - 1.5 helyett mondjuk 0.85 - 1.45 ) -
hokuszpk
nagyúr
válasz
kelna91
üzenetére
Corsairbol inkabb a 3200 -ast, az szokik menni, a 3000 CL15 egyes verzioival szivas lehet.
#9697 : Aegisbol van 2x16 -os kit. -
Bossp
addikt
válasz
Walter_White
üzenetére
BCLK tuning a terv. Féltem ezek után hogy windowsban is elkapta a 60 C-t meghal a gépe mjáték közben xD. De BF V Multi 140-160 fps mellett igen csak kihajtva auto venti vezérléssel 72,5C Cpu ventik fullon 70C-n peakelt szerintem elég baráti. (ha jűl tudom az X-es prociknál +20C-t rádob a CPU Tctl-re? és 115 C a max amit bír?) mert akkor igen jók ezek a hő eredmények jót tett ez a Noctua paszta... Nincs valami megoldás arra hogy maradjon az XFR de ha nem kell bazi erő akkor nekem ne ugráljon itt 1,55-re? :S LLC-n kéne finomítanom?
A Ram egyből vettem az XMP 3200Cl14-et egyenlőre nem bántottam semmit csak a venti vezérlést. Új Bios is elkélne ahogy nézem igen régi van fent.
(1700@3,8 Ghz+ Ram 2933Cl16-hoz képest +30-40 FPS BF V Multiban
a fene se gondolta volna hogy ekkora előrelépés lesz. csak ezeken a tüskéken kéne igazítani erre várok frankó ötleteket 
-
Walter_White
senior tag
Normális. Nekem is XFR-el ha alapon hagyok mindent felkúszik 0.8v-ról hirtelen 1.52 - sőt 1.55v-ra is... de csak pár pillanatra - ami épp elég ahoz hogy hirtelen megemelje a procihőt.. aztán visszavesz 1.3-1.44V-ra, majd ha ugy gondolja ismét 1.52... 0.8-1.55-ös skálán mozog alapon a fesz nálam.
Én belőttem All Core 4Ghz-re 1.2V-ra és azt fixen tartja se le-se fel.
Én fixálnám a helyedben a feszt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- ÁRCSÖKKENTÉS Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

És megmarad 50k sörre!
Akkor szar a jutub. Ha megnézed FX-nél ugyan ez volt a feszekkel.Intelnél sem jobb a helyzet egyébként.Főleg hőfok terén..
90%usage jatek kozben all core/thread