Hirdetés
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Hubba12
senior tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Tehat ha van egy 2700x-em hagyam teljesen alapon es akkor lesz a tuti? Nem gyorsabb 4.3 all core-on?
-
Tomko78
addikt
válasz
Skynet258
üzenetére
én alaplapomnál úgy van , ha szorzót állítok akkor az offsetnél van egy 1.135V na ahhoz nekem + kell állítgatni , mert ha - állítok akkor a 1.135 V vesz el nem pedig a gyári értékből , de ha viszont megy a XFR akkor viszont hiába írja a 1.135 V - ot akkor is a 1.45 V von kifele pl - 0.0375 V - ot vagy amennyit el akarok vonni a 1.45 V-ól
-
rsf
senior tag
Sziasztok.
Először a tuning topicba írtam, de hátha itt több szakértő van.
Van lehetőség egy Ryzen2 2600-ot 2600X-ként járatni(gyári órajel fölött) úgy hogy a Cool'n'Quiet vagy ennek Ryzenes megfelelője megmaradjon?? Szóval a szorzó változzon a terhelés függvényében.
A Lap egy Gigabyte Aorus pro B450.
Más:
Amúgy az is érdekes, hogy a szorzót nem látom 30x alá menni. Az FX procimnál ha neteztem lement 15x-re.
De ennél nem. Persze ezt alapon értem.
Köszi. -
fanti
addikt
-
micafighter
nagyúr
105 BCLK körül brickelodhet NVME SSD, 110 felett PCIE 3at vissza kell venni PCIE 2-re, úgyhogy 104 fölé nem igen érdemes menni BCLKval.
A PBOhoz amúgy is elég a 104es BCLK, ha meg non-x procid van, akkor valószínűleg szorzóval fogsz tuningolni, akkor megint nem túl fontos a 104 fölötti BCLK.
-
Bossp
addikt
válasz
Walter_White
üzenetére
Erre ott a winben a high performance profil es szinte. semmivel nem fogyaszt tobbet terheles nelkul.
Az Asus lap Oldalan kulon kiemelik a BLCK tuningot hogy nyugodtan mehet 125 Mhz-en is
az nár gyilkosság nem? -
Walter_White
senior tag
igen, csak akkor megtolja 1.47-1.5V-al a procit még ha minimálisan is, ha alapon hagyok mindent XFR-el akkor 2-vagy 4 mag megy fel 4.3-ra, (talán még 4.5ghz, 1 magra..de erre nem merek megesküdni) de megmondom őszintén nem figyeltem, mert inkább legyen All core 4ghz - egy korrekt maximális fesszel, minthogy ugráljon, mert valamikor 0,8v-al ketyeg mikor nincs terhelve, visszavett órajellel, és hirtelen mikor van egy olyan terhelés, felugorhat 1.5v-ig is akár..
-
Bossp
addikt
válasz
Walter_White
üzenetére
De ennél alapon is jobban Bosstol az X nem?

-
Skynet258
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére

Az offset viszont nálam érdekes, vagy nem értem a működését.
Szóval beállítok mondjuk offset-et mínusz előtaggal, de az eddigi idle 0,8V nagyjából annyival nő, mint amennyi mínuszt adtam meg. De nem az lenne a lényeg, hogy minden esetben (idle vagy load) annyival kevesebb feszt kap a proci? A hőtermelés kicsit sok és ezen javítanék, feleslegesen ömlik a nafta a prociba.
Ha nem adok meg semmilyen offset-et lentebb megy az idle fesz mint offset-tel. -
palfitom
félisten
válasz
R1200GS
üzenetére
Egyáltalán nem "kazánok" ezek a procik. Egy 2600-os nálam all-core 4GHz-en, Artic Freezer 33-mal hűtve, normál venti-sebességgel 60-63 fok körül, silent venti-sebességgel 70 fok alatt megállt.
2600 vs. 2600X: ahogy a kollégák is írták, kb. ugyanott van a végük. Ha szeretsz babrálni, akkor vedd a 2600-ast, ha az összeszerelés után hátra akarsz dőlni, akkor a 2600X kell neked.
-
palfitom
félisten
válasz
micafighter
üzenetére
Köszönöm szépen!

-
-
Bossp
addikt
válasz
Walter_White
üzenetére
Köszi! te fix 4 Ghz-en hazsnálod az 1700X-et? az 1,2V az brutál

-
R1200GS
aktív tag
Köszönöm a válaszod!

Pont ezt látom, hogy egyelőre még alapon is elég mindenre.Ahhoz, hogy csökkentsem a fogyasztást, szintén az x nélküli proci a javasolt?
Gondolom a hűtést sem érdemes túlgondolni. A régi Noctuám elegendő lesz neki?2600, 2600x között kb. 15000 Ft különbség van. Részben ezért is szeretnék simát venni.
-
fanti
addikt
válasz
R1200GS
üzenetére
Mit akarsz OC-zni egy Ryzenen? Minek? FullHD-ban gémelsz 1080Ti-n? Mert akkor talán van értelme az OC-nak.
Én csak röhögök magamon, én is az OC miatt vettem 2700-ast egy X470-es lappal, de miután alapon kipróbáltam rájöttem arra, hogy untig elég mindennek alapon is az RX590 társaságában.
Inkább -100mV CPU core offsettel nyertem vagy 15 fokot még lefelé, és van egy baromi keveset fogyasztó, halk, hűvös gépem 16 szállal.Ez AMD nem Intel! Itt nincs szar hőpaszta ami miatt delidelni kell, nincs szorzózár, stb.... de van teljesítmény rendesen!
Ja, hogy 1-2 szálon az Intel....
Nos tény, hogy 1-2 szálon csakugyan erősebb tud lenni az Intel az eszetlen tuning miatt (5GHz), de ez most őszintén kinek kell? Annak akinek sok a pénze, delideltetni tud (garivesztés), és 2080Ti-vel játszik régi gémeket amiknél a pár magos teljesítmény dönt.Én 6700K-ról (allcore 4.5GHz) és Asus Maximus Hero VIII-ról jöttem át (a kislányomé lett) AMD vonalra szakmai kíváncsiságból, és tökéletesen elégedett vagyok a 2700 alap teljesítményével egy X470-es alaplapban 32GB RAM társaságában.
-
blackmacs
senior tag
válasz
micafighter
üzenetére
Köszi szépen!

Lesz időm kipróbálom.
-
micafighter
nagyúr
válasz
blackmacs
üzenetére
Persze, nagyon egyszerü a dolog:
Kell hozzá a HWinfo program, illetve a LogViewer for HWINFO
Hwinfot megnyitva szépen méri neked az értékeket. Az értékekre jobb kattintva Show Graph-al tud grafikonokat csinálni neked a HWinfo, ezek valós időben szépen mennek:
Bal oldalt láthatod a grafikonokat. Ezek is hasznosak, de én nem ezekre gondoltam "grafikon" alatt. Jobb alsó sarokban (pirossal bekereteztem) a hwinfoban a kis papirlap ikon a logolást jelenti, ha rákattintasz, elkezdi logolni a mért értékeket egy fájlba. Amikor rákattintasz megint, akkor abbahagyja a logolást. A fájlt megnyitva ezt kapjuk:
Ebből látjuk már ugye az értékeket, de én vizuális tipus vagyok, az excellel is lehet próbálkozni ebből grafikonokat csinálni, de én a logviewert preferálom, mert csak kiválasztja az ember a fájlt, hogy hány grafikont szeretne látni egyszerre, és kiválasztja szépen melyik grafikon mit mutasson, pl:
A grafikonból pedig oszlopdiagramot kapunk egyszerüen a timelinet megváltoztatva statistic-ra:
Ez szintén hasznos szerintem, ebből például egyből látszódik, hogy alakul a fogyasztás, terhelés stb. eloszlása.
-
blackmacs
senior tag
válasz
micafighter
üzenetére
Ezt a HWinfo log témát ki tudnád fejteni bővebben esetleg?Érdekelne a dolog.

-
R1200GS
aktív tag
válasz
hokuszpk
üzenetére
Az igazat megvallva szívesen szórakozok az OC-vel, ha van értelme. Csak tesztek alapján nem érzem úgy hogy az a 2-5% teljesítmény növekedés megérné. Vagy rosszul látom, és jóval többet is ki lehet préselni a procikból.
Elgondolkoztam 2700-on is. Ha amellett döntenék, ott is simát érdemes megvenni egy jobb lappal. Ugyan annyit ki lehet hozni belőle mint az x-es változatból?
B450 vagy X470 a jobb választás? -
Lukitomi
aktív tag
Az alaplap specifikációjában ez van mind a magyar mind az angol verzióban!
ASRock X470 Taichi
- 6 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1 and RAID 10), NCQ, AHCI and Hot Plug
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and Hot Plug
- 1 x Ultra M.2 Socket (M2_1), supports M Key type 2260/2280/22110 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen3 x4 (32 Gb/s) (with Summit Ridge, Raven Ridge and Pinnacle Ridge) or Gen3 x2 (16 Gb/s) (with Athlon 2xxGE series APU)*
- 1 x M.2 Socket (M2_2), supports M Key type 2230/2242/2260/2280 M.2 PCI Express module up to Gen2 x4 (20 Gb/s)* -
jeni
félisten
én ezt az alaplapi Ultra 2 lefoglalását,hogy elvesz 2 db sata portot úgy oldottam meg,hogy vettem egy PCIe NVMe adaptert,így nem vész el a sata portom.
sajnos az X470 lap család hiába támogat 10 db sata portot,már csak 6db tesznek be !!!
anyagköltség miatt vagy sem,az passz.
de lehet az lehet mögötte,hogy egyre nagyobb NVMe ,ill. m.2. sata SSD háttártárolót vesz az ember?
-
Alcsi69
senior tag
Manual alapján ha beleteszel egy M.2-es SSD-t akkor igen, az 5-ös és 6-os Sata port nem fog menni.
A nagyobb kérdés az, hogy mi az oka annak,hogy NVMe SSD-t akarsz venni.
Lassúnak érzed a mostanit?
Mit szoktál csinálni a gépen?
Egy NVMe SSD előnye általában videoszerkesztésnél és ehhez hasonló munkafolyamatoknál vehető észre igazán. -
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Ha már M2 socket. Jól értelmezem az Asus Prime B450-Plus alaplapom leírását, hogy ha beleteszek egy NVME-s SSD-t, akkor nem fog menni a Sata5és 6-os port? Vagy ez csak a sata-s m2-s ssd-kre vonatkozik? Most tervezgetem, hogy egy ilyen cuccal bővíteném a rendszert, ezért érdeklődöm. Mondjuk az hogy mennyivel lenne gyorsabb a mostani Kingstone Hyperx Savage SSD-nél azt nem tudom.
Köszi: Pribi
-
Alcsi69
senior tag
- 1 x Ultra M.2 Socket (M2_1), supports M Key type 2260/2280/22110 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen3 x4 (32 Gb/s) (with Summit Ridge, Raven Ridge and Pinnacle Ridge) or Gen3 x2 (16 Gb/s) (with Athlon 2xxGE series APU)*
- 1 x M.2 Socket (M2_2), supports M Key type 2230/2242/2260/2280 M.2 PCI Express module up to Gen2 x4 (20 Gb/s)**If M2_2 is occupied, PCIE5 slot will be disabled
Ez szerint igen.
-
R1200GS
aktív tag
Pár napja összeállítottam egy pc-t.
Viszont elkezdtem agyalni, hogy lehet jobban járnék AMD-vel.2600-ba gondolkozok.
A gép játékra lenne.
Úgy terveztem kitaposok a porciból amennyit lehet 24/7-re léghűtéssel.
Viszont kezdem elengedni ezt a dolgot. Így megspórolnám a komolyabb hűtőt, és a drága lapot is.
Nézegettem a teszteket és engem nem igazán győztek meg arról, hogy érdemes vesződni az OC-vel.MSI B450 TOMAHAWK-ot néztem ki.
Memóriából kell a 3200 vagy nagyobb? Mert 3000 és 3200 között viszonylag árban nagy a difi.
Van egy Noctua NH-U12P-m. Ha nem húzom a gépet nem is vennék nagyobbat.Mit gondoltok érdemesebb jobban belemerülni ebbe az OC témba?
Azokat kérdezném akik túlhajtják a porcijukat elégedettek az eredménnyel? -
Márk
senior tag
válasz
micafighter
üzenetére

Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, a Strix X470 valóban tud bclk emelést.

(Az már más kérdés, hogy a weboldalán miért nincs kiemelve ez a tulajdonsága úgy, mint a Crosshair VII Hero-nál.)
-
micafighter
nagyúr
Crosshair túlárazott szvsz. A két legjobb lap a Giga gaming 7 es a két Taichi, itt nem nagyon van semmi kompromisszum, egyel alattuk az X470 F strix. Olcsóbb lapoknál attól függ az ajánlott, hogy akarsz tuningolni. Ha szorzóval,akkor MSI ajánlott(pl Pro Carbon AC, tomahawk), ha XFR-el, akkor Asus(x470 Prime pro).
All-core a szorzó és az xfr kb ugyanazt tudja. Szorzóval kb 4.2 reális all-core. XFR-el single-core nyersz párszáz MHz-t, 4.4 - 4.5 is elérhető biztonságos értékekkel.
Ha fontos a single-core sebesség, akkor érdemesebb az X-es procit venni, mert tovább tud boostolni (non-xben is van XFR de nem boostol addig). All core szorzóval állítva meg kb ugyanazt tudja az X-es meg a nonX, úgyhogy ha inkább ez a fontosabb, akkor még az olcsóbbat venném.
-
Bossp
addikt
válasz
micafighter
üzenetére
Igazaból bármi belefér de feleslegesen nem dobnék ki 100-at egy lapra (Crosshair) melyik tuning ajánlatosabb XFR vagy all core? XFR energiahatékonyabbnak tűnik 🤔
-
micafighter
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
válasz
palfitom
üzenetére
Errol nem jött infó forumtarsaktol.
Azt mondták páran MSI lappal hogy kaptak offset vcore-t, csak nem mindenkinek működik.
Asus tudtommal eddig is volt a legtöbb lapnál, ASRocknal nem tudom, de ha van is, nem biztos hogy működik. Giganal meg eddig hol volt, hol nem volt (lapja válogatja, és nem csak arkategotiratol fugg).
Ryzen masterben amugy tudsz állítani fix vcore-t akkor is, ha a lap biosa nem tudja.

-
Márk
senior tag
Ha alul feszelsz, nincs kilőve semmi. (- Offsettel érdemes)
Ha beállítasz fix szorzót, na akkor van kilőve a PBO és az XFR is.
Az Asus Prime X470-Pro, Strix X470 lapokkal meg vigyázni, nem tudnak BCLK emelést, ami azért nagyon hasznos tud lenni.
Állítólag 103-104 MHz-ig (a gyári 100 MHz helyett) simán elviseli a rendszer mindenféle anomália nélkül.
-
Lukitomi
aktív tag
1. Nekem semmi problémát nem okozott a BCLK emelése, nem tette instabillá a rendszert.
2. A ramod mondjuk 3200-on stabil, BCLK állítása után ugyanúgy be tudod állítani 3200 MHz-re a frekit így nem kell az időzítésekkel és más egyéb beállítással bajlódni, ha úgy hagyod és mondjuk a ram 3233, 3266, 3299-en megy és stabil, akkor maradhat úgy is, ezzel nyersz egy kis sebességet is ram terén (is)
A PCIe-os alkatrészeknél úgy mint ssd, vga nem tapasztaltam semmilyen instabilitást vagy problémát.
3. 2700X esetán az maximum boost órajel 4.35GHz, 2600X esetében 4.25GHz.
Ezt tudod a busclock állításával feljebb tolni!
És mivel a legtöbb esetben sokkal nagyobb fesszel üzemelnek a procik mint kéne, szépen alul feszelhető! -
sakto
őstag
Sziasztok!
A gépemben van egy Ryzen 2700X proci gyári hűtővel.
Mi a normális hőfok(alap és hajtás alatt)
A lapba 3700, de 3925 soha nem megy feljebb. -
Bossp
addikt
válasz
Lukitomi
üzenetére
BLCK ugye az amikor nem a szorzót állítod hanem az alapórajelet. De az nem teszima már instabillá pl a kinzett RAM XMP-jét és macerásabbá a RAM tuningot? +az ha jól tudom kihatással van a PCIe-s dolgokra is :S
Én ahogy nézegettem XFR-el alapon csak olyan 4,05-ig boostolnak nem? -
jeni
félisten
+ASRock X470 Taichi
ez alap olcsóbb és még plusz extra is van benne.
a Wifi lapja is jóval olcsóbb az Asus lapnál.
jó lap az Asus de nagyon túlárazott lett! -
Lukitomi
aktív tag
Szerintem 2600X és 2700X esetén a legjobb autóba hagyni a procit, bőven alul lehet feszelni és feljebb venni a BCLK-t akár 102, 103, 104 -ig.
A fiamnál (2600X 103 BCLK) játék közben több mag is 4.2 fölött megy (XFR enable), szerintem jobb megoldás, mint állandó 4.2-őn hajtani fix fesszel.
Egy magon ezekkel a beállításokkal 4.376GHz-ig boostol -0.0315V ofsettel, LLC5-ön, SOC 0.975V-on LLC2-őn 1.4V ramfesszel (3300MHz)
Az enyém (2700X) 102-es BCLK-val 4.436-ig boostol, igaz nekem nincs bekapcsolva az XFR, mert konvertálni használom, de így is 4GHz-en megy all core 10-20 órát akár 1.2V alatti Vcore-al és nem megy feljebb 61-62 foknál.
Proci -0.093V offset LLC5, SOC 0.925V LLC2 és 1.37V ramfesz (3266MHz) -
dudu5130
őstag
Vagy még max az MSI X470 Gaming Pro Carbon vagy az ASUS x470 Prime Pro. Ezek alatt nem érdemes gondolkodni ilyen tervekkel. Szerintem a 4.2 még meg lehet de a 4.3 all core már nagyon necces. Amúgy az X-est jobban megéri XFR2-vel használni mert az kisajtolja magából amit tud, pláne ha az egy szálas teljesítmény kell.
-
jovás
senior tag
Én is pont ezeket ajánlottam volna.
-
palfitom
félisten
Kollégák,
FIX V-core lehetőség érkezett-e friss BIOS-szokkal Asrock / Asus / Gigabyte lapokhoz? -
Hubba12
senior tag
Sziasztok olvastam az összefoglalóban hogy kifejezetten a dual channel-ramok ajánlottak. Szóval akkor csak 2 memória slotot érdemes használni a 4-ből? Mert nekem 4x8 gb -os kitem van. Nem szeretném cserélni 2x16 gb-ra ha nem muszáj. Köszi Üdv István.

-
Bossp
addikt
Üdv újra.
A Proci és a RAM párosban már biztos vagyok. 2700X és G.SKILL FlareX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C14D-16GFX lenne.De az alap lap még mindig kérdéses. Melyiket ajánlanátok a leginkább ezen kombo mellé? 240-es Aio hűtés lesz a procin a cél pedig egy all core 4,2-4,3 Ghz Rammal pedig 3466 Mhz 24/7-re. Mindenképp x470-es lapot néztem mert kelleni fog 2db m.2 slot.
Köszi előre is.

-
Sanyi19
őstag
Akkor egy olyan játék ami csak 8 magot használ az nem fut jobban a 2700-on mint a 2600-on, ha az órajel mondjuk ugyanannyira van húzva?
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok. A Ryzen processzorok működésével kapcsolatban szeretnék feltenni egy kérdést. Egy Ryzen 2700 ami 8 magos 16 szálas melyik magokon fog futtatni egy olyan játékot ami csak 8 szálat használ? Minden mag egyik szálán vagy 4 mag 2 szálán?
-
alexy92
aktív tag
válasz
turistakolbi
üzenetére
De nekem csak randomba ugrik, alapjáraton is. Bár nem csinált ilyet, amikor mindent alapon járattam

Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- World of Tanks - MMO
- Adobe Photoshop
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- LG 55C4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

az nár gyilkosság nem?

Szóval beállítok mondjuk offset-et mínusz előtaggal, de az eddigi idle 0,8V nagyjából annyival nő, mint amennyi mínuszt adtam meg. De nem az lenne a lényeg, hogy minden esetben (idle vagy load) annyival kevesebb feszt kap a proci? A hőtermelés kicsit sok és ezen javítanék, feleslegesen ömlik a nafta a prociba.

) Nekem egy NVMe-s m.2-es ssd-m van és egy sima Sata m.2 ez így kompatibilis lesz? 
Jól teszi a dolgát , nem bántam meg hogy ezt vettem , tudom vannak tőle sokkal jobbak is , de nem rossz egyáltalán