Hirdetés
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nokia E51 - kecs és fém
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sotyks94
aktív tag
Sziasztok!
Úgy érzem eljött az ideje annak hogy a nem mai r9 290-es kártyámat elkezdjem húzni. Mostanában már közép-high beállítások mellett is meg tud roggyani a stabil 60 fps-től, és jó lenne neki egy legalább 10%-os boost, amit remélem sikerül is elérni egy kis OC-vel.
Bár procit (biosból) már többször is húztam, vidikarit még nem, ehhez kérném az itteni rókák tapasztalatát és segítségét.
Először is persze a legfontosabb: érdemes-e/lehet e húzni a kártyát. Jól szellőző zalman z11-es házban, MSI z87m-es lapban van nekem egy MSI r9 290-es Gaming kártyám. (nem ref hűtős, de a gyári van rajta). Léghűtéssel hűtött házról van szó. Antec Neo Eco 620c 80+os tápon van, mivel nem akarom brutálisan húzni, áramellátással nem kellene gondnak lennie, és a hűtés is az egyik legjobb amit csak össze lehet hozni levegőből, vagyis remélem azzal sem lesz probléma.Mint említettem nem akarom brutálisan meghúzni, elsődlegesen inkább biztonságosan. Ha jól tudom a legtöbben az AfterBurner-el húzzák. Itt kéne az első help. Hogyan kezdjek neki úgy megkeresni az ideális fesz/fogyasztás kombót hogy ne 1 hétig tartson? Mekkora az átlag, hova kéne belőni magamat? Ha jól láttam afterrel csak +0.1V-t lehet neki adni, és ha jól tudom alapból valahol 1.2 alatt van, így azt szerintem kapásból rá is dobom mind, és megpróbálok egy ahhoz legmagasabb, de még stabil frekit összeszedni. Ami itt megzavar az az alatta lévő power limit %. Az mi?
Másrészt ami kicsit nem világos az az hogy cpu-val ellentétben itt ugye mind a memória, mind a core órajelére kell figyelni. Hogyan egyensúlyozzam ki? 10-10-et mind2-höz mindig? Vagy van amelyiket érdemesebb jobban húzni? (ugye alapból a memória magasabb hz-n megy mint a core).
És ugyan az van vga-nal is mint a procinál hogy feljebb rakom, futtatok valami terhelést egy picit, és ha hibamentes, akkor még feljebb, egészen addig amég be nem hal a terhelés alatt, és akkor vissza az utolsó stabilra?Segítségeket előre is köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Apple iPhone 11 Pro Max / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő