- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Apple Watch
- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dannyl
addikt
válasz
Televan74 #32294 üzenetére
Azt hiszem értelek
Csak na, akkor mit mondjak? "Itt azt mondom, hogy vegyél 390x-et, de gyere át a VGA-s topicba is ezzel a kérdéssel, mert ott mást is tudok ajánlani"? Valahogy meg kell említeni (Nem bírom magamban tartani az info-t
). Amúgy örülök, hogy értelmesen, "megbeszélve" reagálsz.
-
dannyl
addikt
válasz
Televan74 #32284 üzenetére
Lehet csak én vagyok ilyen szabadelvű, hogy nem érdekel a gyártó egyáltalán. Amelyik jobb a pénzemért, azt veszem. Szerintem rosszabb, ha elhallgatod, hogy annyiért van jobb/más lehetőség is. Értem én, hogy ez melyik fórum, de azért szerintem nem kell átmenni "voldemort"-ozásba
De ha megsértettelek vele, akkor ne haragudj. Én sose hordtam egyik cég szemüvegét se.
-
Maotun
őstag
válasz
Televan74 #32241 üzenetére
[ezt 131k helyett 119k -ért?]
De miről válltanál az is kérdés , de 131k helyett 119 k az jövőt álló akciónak tűnik! -
Milka 78
nagyúr
válasz
Televan74 #32213 üzenetére
Hányszor mondtam,hogy ugyan szórakoztató ez a sok cserebere,de a gatyád rá megy.Egyszer kell egy csúcsgépet venni azt használni.Ráadásul pont ott tartasz ahonnan elindultál!
Jelen pillanatban az i5 majd 2 éves(ami 18 ropiba és egy 1 éves 2500k-ba fájt) a lap elmúlt 3 éves és bizony (ha a garis cserét is beleszámolom) a karim is 2014.01-hónap óta nálam van.Ennyi idő alatt komplett CF rendszereket cserélgettem ez előtt,számtalan alaplap,platform váltással...egyetlen hibám,hogy "Garas Dezső" voltam és nem i7-et vettem egyből,mert akkor sokkal kevesebbszer kellett volna meggyőznöm magam,hogy elég ez nekemHa lebontom a költségeimet akkor 2 éve egy ruppót nem költöttem a gépre 1 monitorcserén kívül és csak a megvételnél sírtam el magam a kasszánál és csak egyszer fogok bukni is
.
trufa12 : És megteremté a közteherviselést
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Televan74 #31946 üzenetére
4x18A-s ág?Ha külön ágra rakták a pcie csatikat,úgy hogy külön rakták a cpu/alaplapi korbácsokat egy harmadik ágra akkor simán.Ha két külön ágra rakták a pcie csatit akkor 2x18A=432v jutna csak a vga-nak amit az életbe nem érsz el egy szimpla gpu-val.
Igen különrakták
Kíváncsi leszek a wf3 nálad hogy fog viselkedni
-
dannyl
addikt
válasz
Televan74 #31906 üzenetére
Nem tudom miért a sokkal drágább ipont nézitek a PCX helyett. Itt már egy ideje ENNYI az MSI 390
-
odorgg
addikt
válasz
Televan74 #31678 üzenetére
Vagy nem elég alaposan vizsgálják meg a hardvert, vagy csak az itteni kisker/nagykereknek divat az elfüstölt alkatrészbe belekötni, hogy megússzák a garanciális procedúrát. Mondjuk sok esetben nem is a felhasználó a hibás azért, mert szénné ég egy hibás, vagy hibásan beforrasztott alkatrész.
El lesz adva, én már meg nem bontom a jelenlegi ref 290-es vizet. Mondjuk ez nem egy tuning bajnok, meg nem is X, de most ezzel vezekelek a gyilkosságért. Igaz 1200-at FC blokkal ebből is ki lehet facsarni, ha arra lenne szükség, de el vagyok vele az alulfeszelt biossal is. Nem sok időm van játszani sajnos, talán majd télen.
Egyébként is azért épült a víz, hogy ne cserélgessem a hardvereket állandóan. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Televan74 #31638 üzenetére
Nem, szerintem ez lesz az első, rendesen összerakott tesztprogram, ami megmutatja milyen erőviszonyok várhatóak a kezdeti dx12-es időszakban.
Ezért nem kell itt egyik tábornak se félnie/örülnie, mert nincsenek drasztikus különbségek. 3-6fps AMD előny még nem a világ vége, de az nvidia karik rendre jobban tuningolhatóak, mint az amd-s megfelelőjük, így a végén ez az előny is elveszik ezáltal. A 980Ti meg továbbra is tarolja a piacot
Szóval no para, mindkét architektúrán jól fognak futna a gémek....már csak jönniük kéne
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Televan74 #31353 üzenetére
Apa ott vagyunk már?...
Na mentem lottózniRazoR8402
ár ez csak egy játék,de durván ennyi a különbség azonos órajelen.Mondjuk te is fel tudsz rakni egy 390x Biost és akkor lesz egy 4gb-s 390-ed (persze a tuning potenciál az egyénekét változhat).
players111 : Ő is banki ügyleteket intézett és el is tűnt...VISZLÁT!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Televan74 #31353 üzenetére
Apa ott vagyunk már?...
Na mentem lottózni -
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Televan74 #31191 üzenetére
Nem alapon, ez mar +80, de meg igy sem sok, 1.2-1.22 kozott ugralt vegig. Nem szorakoztam sokat vele, csak feltoltam aztan hagy szoljon, 1200-on mar voltak kis hibak, ugyhogy lementem 1180-ra es annyi.
Kis hangja ennek is van, de mar nem foglalkozom vele hogy visszakuldjem. Jaratom kicsit hatha javul, ha meg megis zavar, ott a garancia. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Televan74 #31056 üzenetére
Koszi!
Egyelore tetszik nagyon. Asic Q 72,1%1100/1550 +50% TDP - 3DMark11:
17000 P score
18260 Graphic scoreFesz emeles nelkul elmegy 1150el probalkozok - a power kitolassal mit erunk el?
Neked 1100/1550 mit megy? Es amugy mit megy? Asic-unk viszonylag kozel van.
Szerk.: 1150-nél képhiba, 1125/1600 jön. GTX 970-em 1530/8000-et ment, annál egyelőre gyorsabb bőven. 980-as eredményem még azért nem értem el (1450/8000-es).
-
Speed®
titán
válasz
Televan74 #31035 üzenetére
Bőven elbírja az UW-FHDt a kari, nyugodtan veheted. Mondjuk cactus kolléga infói alapján vannak bajok, 2x kapott pixelhibásat (anno én is azzal kezdtem 29"on), ill. aktív FS esetén 1 pixellel feltolódik a kép a kijelzőn, felül ezaltal -1 sor tartalom, alul meg 1 szürke sor..remélhetőleg korrigálják driveres oldalon. Maga a 21:9 amúgy nagyon jó, +FOV/2.40:1 filmek állatul mutatnak rajta.
-
rtitusz
őstag
válasz
Televan74 #31031 üzenetére
Én az R9 290-emet azért cseréltem le, mert a 2560x1440-es felbontás már kicsit sok volt neki, de lehet én vagyok nagyon elkényelmesedve. A monitor amit írtál biztos szuper élményt nyújt, mint a legtöbb ultra-wide, de tudd, hogy a felbontása azért megvágja rendesen a teljesítményt, bár a 2560x1080 azért kisebb ugrás FHD-ről, mint a WQHD. A 2560x1080 még így is 33%-al több pixelt tartalmaz, mint az 1920x1080, tehát kb. ekkora fps csökkenéssel lehet számolni ugyan azon beállítások mellett. Annyi előnye itt már lehet a 390-nek a 290-emmel szemben, hogy a 8GB VRAM tuti nem telik meg ekkora felbontás mellett se, tehát az nem lesz lassító tényező legalább.
-
kingpython
aktív tag
válasz
Televan74 #30891 üzenetére
Hát nekem a sima MSI 390 van, tudod, igaz hogy nem értek a tuningoláshoz de kíváncsi voltam és felhúztam 1100 ra, amit az X verzió tud oc-ben alapon és hát simán vitte alapfeszen úgy, hogy semmit sem állítottam ez nem tudom, mennyit számít.
Amúgy nagyon meg vagyok vele elégedve, ha nem játszok, be se kapcsolnak a ventik rajta, játék közben átlagban 71-73 fokos a gpu eddig 81 volt azt hiszem a Max hőfok GTA V alatt néha
-
Malibutomi
nagyúr
-
kingpython
aktív tag
válasz
Televan74 #30750 üzenetére
Oké értem, köszi!
A másik dolog meg hogy a vrm2 egyfolytában csak 49 fokot mutat, semmi sem változik rajta Zsohi kolléga írta nekem, hogy neki csak az MSI Afterburner írta ki a vrm2 valós hőfokokat, na, most az MSI Afterburner hol tudom ezt beállítani?
Van a kártyához egy MSI Gaming APP program ahol lehet állítani, hogy Silent 1000MHz, Gaming1040MHz, OC 1060MHz mód, na, most ha ezt elindítom, utána hiába lépek ki a programból nem veszi vissza a gpu és a memóriát, se amíg nincs, újra indítva a gép ez se tudom, mért van így.
Lehet vissza kéne raknom a Win8.1-et mert ezzel a Win10-el csak bajok vannak.
-
-Solt-
veterán
válasz
Televan74 #30632 üzenetére
Nem, tőlem rájuk rohadhat az összes G-Sync monitor a 970-l együtt!
Kilopjuk a közösből, aztán sajátként jó alapos felárral piacra dobjuk... hányinger!
Sőt, emiatt repül a Dell monitorom is, mivel úgy látszik elkurvultak, és lesz G-Sync náluk, holott a FreeSync-ről még semmi bejelentésük nem volt. Nem szeressem az ilyet!
-
-Solt-
veterán
válasz
Televan74 #30630 üzenetére
A 390X 125K alatt, a GTX980 150K alatt jó választás... beállítottam mindkettőre árfigyelőt, azt veszem amelyik előbb beesik az általam megjelölt árra.
Mondjuk ennyit még nem szarakodtam vásárlással! A 980-ban a plusz teljesítmény és a jó fogyasztás, hőtermelés tetszik, a 390X mellett meg a kedvezőbb ár, és a FreeSync szól. Szívesen vennék valami jó kis 27"-s 1440p-s monitort is mellé...
-
Omli85
őstag
válasz
Televan74 #30585 üzenetére
Egyetértek, én is vadásztam teszteket de alig alig lehet találni. Az a kevés amit találtam meg amennyit tesztelgettem eddig a 390-et én arra jutottam szerintem nem éri meg a 390x a felárat. Akkora különbség nincs a sima és az X között mint kéne, hogy legyen. Simán kihagyhatták volna a palettából a 390x-et és rakhatták volna helyére a Nano-t
.
-
lowzor
veterán
válasz
Televan74 #30441 üzenetére
Ez eddig is tény volt, de ha tudják a magas órajelet, akkor azzal kell a Radeonok mellé ereszteni őket. A másik, hogy nem egy architektúra, tehát vicces is lenne őket azonos órajelen összehasonlítani.
(#30444) GeneraL_XTX:
Kb még nagyobb csalódás érne, mint most a 970-el, ha 45k-t képes lennél rádobni egy 390X-re. Inkább vegyél egy 980-at, azzal nagyobb teljesítménykülönbség lenne tuninggal.
(#30442) Malibutomi:
Tesztekben, (talán) válogatott példányokkal lehet. 390-ekből mondjuk kinézem az 1100-at alapfeszen, de az 1200-at már csak hatalmas mázlival/plusz fesszel.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Televan74 #30431 üzenetére
Ugyan az vonatkozik rájuk mint a 290/290x-re.Sokat nem hoz,de ha már lehet akkor miért ne.
Általában nagy a szórás,de 1630-1700 körül elmegy a memória.Van pár 1750-1780-as példány is,de ezek a ritkábbak.
Most nézegettem 390x-es eredményeket,de 1150 es gpu és 1650-es memóriával párosítva durván 5-10%-ot jelent alkalmazástól függően az out of the box szinthez képest. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Televan74 #30383 üzenetére
MSI karikról a 3xx szériában csupa csupa jókat írnak. Én is gondolkodtam 970 helyett egy MSI Gaming 390X-een, de a tesztekben való össz fogyasztás vele 500+W-ot mutatott. azt lehet nem díjazta volna már a 550w-os tápom
De a 980-nál olcsóbb, és FullHD-n kívül nagyobb felbontásban gyorsabb is annál.
-
kingpython
aktív tag
válasz
Televan74 #30303 üzenetére
Én is ezen gondolkodtam, de most kártya hiányában Szeptember végén megveszem az MSI R9 390-et a 980 Ti 240 ezer jelenleg a 390 meg 120 ezer hatalmas az ár különbség a teljesítmény különbséghez képest szerintem, mert a 390 a sima 980 szintjén van, ahogy a teszteket néztem pár FPS a különbség köztük hol egyik, hol másik kártya javára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Acer notebook topic
- 3D nyomtatás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen routert?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest