- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Pokesz007 #27531 üzenetére
Esetleg ez nem segít 2D-re (nyilván a kártyádhoz igazított feszülségekkel)? [link]
Persze, ez akkor működik, ha amúgy a monitor vagy egyéb terhelés miatt 2Ghz-en járatná a kártya ramjait, ezt GPU-Z-vel tudod ellenőrizni.
Az alap gyári feszek kiderítésére is írtam egy hsz-t, elsőre bonyolultnak tűnhet, de valójában pár perces móka és többet nincs vele gond. [link] -
-
Don.Corleone
aktív tag
-
Szoszo94
őstag
válasz
Pokesz007 #25671 üzenetére
Használd egészséggel
Tökéletesek így már a hőfokok, a ventifordulat is, most már csak mentsd le ezt egy profilba (jobb felső sarok, azon az oldalon, ahol alulfeszelted és állítottad a ventiket) és ha frissíted a drivert, vagy bármi miatt visszaáll gyárira, akkor csak be kell tallóznod a már kész profilt -
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Pokesz007 #25644 üzenetére
En azt is hallom, amikor a VEGAra raengedem pl a 3DMark Firestrikeot. De nekem mar egyik kartya sem zajos, max ventin, custom huto van rajtuk. Ezert nem tetszik, ahogy a 480am viselkedik... Valahol 65-75 fok korul kene enneka . hutonek megfogni a GPUt, de a kartya nem engedi elmenni addig, throttlingol 52-61 tartomanyban... (Mikor milyen napja van..)
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
Pokesz007 #25637 üzenetére
Így van, tedd át kézire és akkor egyenként tudsz az állapotokon állítani. Egyébként javaslom keress itt rá bátran beállításokra, amikor kijöttek ezek a kártyák elég beállítási javaslatot tettek fel ami bevált. Arra viszont készülj fel, hogy wattmann úr szereti néha elfelejteni a beállításokat, érdemes néha a körmére nézni.
-
Szoszo94
őstag
válasz
Pokesz007 #25633 üzenetére
Wattmanban állíts a ventin, a célhőmérsékletet tedd 75 fokra, maxot 80-ra. Esetleg a venti fordulatszámával is játszhatsz ha gondolod
Illetve első körben kicsit alulfeszelném, teljesítményen nem ront, cserébe hűvösebb lesz a kártya
50mV-ot bátran lecsaphatsz az utolsó stageből, aztán ha kedved van próbálgathatod -10mV-onként, fél órás játéktesztekkel, hogy mikor fagy ki, hol a vége. -
Lacccca87
addikt
válasz
Pokesz007 #25311 üzenetére
Én most várnék a helyedben. Ahogy kinéz kezd beszakadni az egész bányászbuli. Használt kártyák piaca már kezd normalizálódni ahogy próbálják eladni a rigeket. A bolti árak is szerintem lassan követni fogják. ( HA-n most van egyébként 2 hónapos 1060 6Gb-os 95ért ami már majdnem elfogadható ár érte
)
-
füles_
őstag
-
Gerr'y
senior tag
-
kolopele
nagyúr
válasz
Pokesz007 #21520 üzenetére
Látod látod, te ezekkel foglalkozol más meg játszik
Az új kártyám 250 W TDP - s, de nem ez aggaszt, hiszen ezt tudtam, hanem hogy kicsit hangos, pedig Gaming X. Valamit Nvidiáék is elcsesztekA 980 TI valamikor csendben volt, pedig ugyanennyi volt a TDP - je. 4K felbontás mellett a kisebb zaj elérése céljából végzett órajel csökkentés meg nem igazán megoldás, mert ott néha minden fps számít. Nagy teljesítmény, hangszigetelt ház, ez lesz lassan a jó megoldás, ahogy szerintem AMD esetében is szóba jöhet hasonló.
-
AllTheBest
őstag
válasz
Pokesz007 #21520 üzenetére
Segítek szívesen
Egyszerű a dolog, csak időigényes mire az ember kitapasztalja, hogy milyen feszen stabil még a kártya működése, mert mindegyik kártya kicsit más
Kárt sem tudsz vele okozni a kártyában, szóval ezzel csak ynerni tud az ember
Mondjuk én annyira nem a fogyasztás miatt aggódok, mert napi 1-1,5 óra játék alatt most az a 20-30w nem fog sokat beleszólni a villanyszámlába, de a kártya hűvösebben üzemel, alacsonyabb fordulaton megy a venti. Pl CS:GO alatt szinte folyamatosan passzívan üezemel a kártya, néha-néha felmegy 60 fokra a vag aakkor bekapcsol a venti 17%-on, aztán kb 2 perc és megint áll.
-
AllTheBest
őstag
válasz
Pokesz007 #21515 üzenetére
Ha találsz jó áron 580-at akkor vedd meg nyugodtan, kb 5 perc alatt lejjebb lehet nyomni az órajelet 480 szintre és alul is lehet feszelni, szóval a kajálással nem lenne gond
Az én msi gaminx x 480-am nagyjából 120-130 watt körül ehet alulfeszelve ha nagyon le van terhelve. 1015mv 1305mhz-n, benchmark alatt 90w foygasztása van a gpu-nak msi afterburner szerint, +kb30w a további alkatrészek.
-
BReal
addikt
válasz
Pokesz007 #21513 üzenetére
Rákerestem, Giga Gaming 480 8GB van még 1 helyen 80000-ért, akinek kell vigye. Amúgy tény, MSI is több, mint 10000-et drágult, majd gyakorlatilag eltűnt a kínálatból (nem csoda, hisz az ASUS Dual és a Giga után ez volt a legolcsóbb), XFX GTR szintén eltűnt, az ASUS kártyák (DUAL és Strix is) is minimum 6000-et drágultak a legolcsóbb árához képest.
-
jacint78
addikt
válasz
Pokesz007 #21018 üzenetére
Nem a villanyszámlával van gond. A nagyobb áram miatt jobban melegszik a táp, hangosabb. A nagy meleg miatt minden más is jobban melegszik a gépben ami kihatással van minden gyéb komponens élettartamára is. Ugyanabba a házba benn volt az én gépem a kis 1060-al és simán ment szellőztetés nélkül alacsony fordulatú ventilátorral a tápban. Majd raktam bele másik konfigot, GTX580-al... Elölre, és oldalra is kellett raknom ventilátort, a belekerült táp ventilátora pedig iszonyatosan pörög és okádja a meleget. Lényegesen egyszerűbb, olcsóbb és halkabb is alacsony fogyasztású gépet üzemeltetni és mindez függetlenül a villanyszámlától.
AllTheBest
A GTX760 kevesebbet eszik, pláne játékban az biztos.
-
AllTheBest
őstag
válasz
Pokesz007 #21010 üzenetére
Azért eszik kevesebbet, mert kisebb feszen és órajelen van a 480, 480 is tud ugyan annyit enni mint az 580, ha azonos órajelen vannak, msi 480 alap feszen 1400mhz-s gpu órajellel csak a gpu kért 150w körül szintetikus tesztek alatt, játékokban beérte 130w körül is.
Valamennyit lehet amúgy az 580-nál is elulfeszelni, ha jó kártyát fogtál ki akkor 10-15wattot talán tudsz nyerni alulfeszeléssel. -
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Pokesz007 #19446 üzenetére
Lent van mellettem a ház a földön tőlem kb 1 méterre,az én házam lyukacsos cooler master cm690 advanced II
Ebből meg ugye jobban ki jönnek a hangok,most nézegettem egy Be Quiet! Silent Base 600 at,csak már nagyon nem kéne a pénz kiadás így is költség felett végeztem.Egyébként most olvasgattam módszerekről állítólag volt aki a kártyát pár napig esténként járni hagyta magas fps el és meg szűnt neki a cicergés,de lehet csak városi legenda
-
bindike01
aktív tag
válasz
Pokesz007 #17329 üzenetére
Csaó köszönöm a választ . Én is használtam a keresőt és már vagy 3 hete ezen filózok hogy melyiket vegyem.
Igazából gigát vettem volna de olyan ocsmányra sikerült hogy fuj....
Bár mostanában elég sokan panaszkodtak a gigára mint márkára. Főleg a lapjaira.Legalábbis én ezt vettem le .
Hát köszönöm tényleg a tanácsokat bár én nem szoktam updatolni a kártyát. Meg eredetileg 1060 ast akartam de le is beszéltek róla . Inkább az rx 470 est ajánlották. De úgy voltam vele hogy azt a 15 20 ezret szerintem megéri egy 480 as 8 gb. Még a dizájn hát nem tudom hogy fog kinézni egy zöld prodigy M plexis házba -
Szab24
tag
válasz
Pokesz007 #15695 üzenetére
Nem az összefoglalóban hanem itt fentebb (15686, 15682,15789).
A gtrt mindenhol ajánlják de ahogy látom olyan nincs 4 gigásban.(ricsi8800gt) persze nem sok az 5000, de egyrészt ér-e annyit másrészt már egy kategóriát így is léptem felfelé mert eredetileg 470 volt a kiszemelt
-
bozont
veterán
válasz
Pokesz007 #15553 üzenetére
Eléggé, de ha később fejleszted a cpu-t, akkor megveheted most is. Bár nehéz megjósolni, mikor merre tartanak majd az árak. Jelenleg lefelé. Mondjuk cpu terén nem számítok nagy csökkenésre.
mod.: Másik, hogy szerintem fullhd vagy magasabb felbontásra inkább a 8Gb vram a jövőbiztos. Oda már nem vennék 4 gigásat.
-
füles_
őstag
válasz
Pokesz007 #14785 üzenetére
Kiszedhető ventillátorai a Sapphire Nitro-nak és az XFX RS-nek (Hard Swap) vannak 470-ből.
(#14786) stigma
Ezt nekem is csinálta, de mióta nem használok AB-t csak WattMan-t azóta abbahagyta.(#14787) ncc1701
Magas ASIC Quality értékelésű GPU-k kisebb feszültségen viszik ugyanazt az órajelet, mint az alacsonyabb értékelésűek, vagyis kevesebb az alapfesz.
Neked 1300MHz-hez kellett 1110mV, nekem elég volt az 1025mV is. Tiéd hány százalékos? -
Lacccca87
addikt
-
HSM
félisten
-
Gainka
őstag
válasz
Pokesz007 #9551 üzenetére
Sok játékban szépen, de egyre többen kevés, ez van, a gtx 760 még i5 mellett volt de utána 750 ti-m volt, érzésre is gyengébb volt. Nem teszteltem ki mennyivel, de gyengébb. Vennem kell ujbol i5-öt, Rise of Tr be be laggol, Bf4-et még meg oldom, nem járok 64-es szerokra, de igy is a proci limitál.
A lényeg, hogy el lehet vele lenni, de ha ragaszkodás van egy olyan játékhoz ami igényli a 4 magot akkor kell az i5.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Goddess of Victory:Nikke
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest