- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silεncε
őstag
válasz
gianni85 #35251 üzenetére
Akkor jó. Más: szerintetek az mitől lehet, hogy egy csomó játéknál, hiába van jó FPS-em, a frametime-ok is rendben, mégis olyan, mintha folyamatosan microstutter lenne? Most megpróbálok egy újrahúzást, de kifogytam az ötletekből. Amiket néztem: FPS rendben, frametime is jónak tűnik, CPU terhelés is normális, nem melegszik túl semmi, RAM tesztet is néztem már, az is jó. Kifogytam az ötletekből, de rohadtul idegesítő
-
válasz
gianni85 #33773 üzenetére
Szerintem cseréld le a 2400g-t egy 1600X-re, mert feleslegesen használsz így gyengébb procit, ha úgy is van dedikált videókártyád is.
Aztán mivel a Ryzen igényli a gyors Ramot, válts egy olcsó 3000-es Aegisre.
Véleményem szerint amúgy a túl nagy ingadozás okozhatta a lagot, nem a power limit emelés közvetlen. -
gianni85
veterán
válasz
gianni85 #33725 üzenetére
A fagyással kapcsolatban észre vettem valamit és kíváncsi lennék a véleményekre. Horizon 4et tolom (ha mar sikerült 300forintért beizzítani egy havi game pass-t)
Megcéloztam egy szép high beállitást, azt vitte a gép olyan 100fps körül.
Volt néha fagyás, ingadozott a gpu freki, gondoltam emelek a power limiten, ami meg is szüntette az ingadozást, de ma meg rengeteget fagyott. Erre most fixáltam a képfrissítést 72-re és úgy tűnik, hogy megszünt a probléma. De miért okozott gondot a megnövelt power limit, vagy a magas frém? Ezt nem értem. Táp egy gold 450 seasonic, ryzen 2400g stock, ramok is stock 2133-on, alaplap egy msi b450i gaming ac, ami a jobbak közé tartozik. Hőfokok rendben, tápnak röhögve vinnie kellene a gépet, a vga se gagyi (msi gamingx rx580) és nincs sehol semmi oc. Tippek? -
-
sb
veterán
válasz
gianni85 #33727 üzenetére
Hogy nézett ki konkrétan ez a "nem érzékeli"? Device managerben volt vmi hiány vagy ott volt minden csak nem szólalt meg?
@NdrewSunix
Alaphelyzetbe állításnál nem fizikailag tűnik el a játék/program, de már nincs felinstallálva onnantól. Tehát tök mindegy hol van, újra fel kell tenni. -
-
Ptech
addikt
válasz
gianni85 #33681 üzenetére
Én ma pont fordítva szívtam meg...
Friss Sapphire 570 8Gb Nitro berak, driver install.
Az egy dolog, hogy a telepítő elszállt, és mehetett fel mégegyszer, legyen.
Újraindítás után nincs hang. HDMI audiot letiltva minden oké, de miért lett az a "default"?Más: AMD setting feltűnik az eszköztárban indításkor, majd el is tűnik. Ha rákeresve megynyitom, nem történik semmi... Ilyet látott már valaki?
Volt már egy komplett DDU és reinstall, semmi nem változott.
-
Csupingo
veterán
válasz
gianni85 #33681 üzenetére
Alapesetben amelyikre kijelzőt kötsz, azon kéne képet adnia. (Többnyire ez a gyári állapot, tehát bios reset után működnie kéne külön az alaplapinak is kártya nélkül.) Ha minden igaz, pár alaplapon be lehet állítani, hogy csak ez, vagy csak az működjön. Ilyenkor szokott előfordulni, hogy kártya nélkül nem lesz kép és szükség van egy bios resetre.
Régi lapnál talán egyszerre volt aktív az igp és a dvga is (multi módban) és esetleg valamiért az alaplapin akarta a hangot küldeni. Bár ilyenkor a win-ben a hangoknál minden kimenetet látni kéne és tudni állítani. Talán te mondtad azt, hogy ott neked nem is jelent meg a vga hdmi hang.
-
sb
veterán
válasz
gianni85 #33494 üzenetére
DDU nem árthat. Bár most nem teljesen világos, hogy friss install volt-e már nálad vagy nem, de nekem Intelről cserekor a DDU egy rakás audio drivert leszedett. Előtte asszem volt némi kavarodás de ez helyretette - úgy, hogy alapesetben nálam sem volt eddig gond soha. Pedig kb. 7-8 éve soha nem rakok újra win-t hw csere miatt. Ráadásul nálam még BT-s cuccok és virtual audio cable driverek is vannak fent extraként a HTPC-n.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
gianni85 #33494 üzenetére
itt vmi driver vagy beallitasi hiba van
a Dolby Digital 5.1 audio savszelesseg igenye "csak" 0.6Mbps
azert az manapsag boven nem kivitelezhetetlen dolog, amikor 480Mbps a 15+ eves USB2.0 is, es 10000Mbps a USB3.2-é
pl egyetlen USB2.0-s port ebbol tobb, mint 600 kulonbozo filmhez tudna a DD5.1-s hangot tolni egyszerre, es meg akkoris maradna booooven savszelessege a kékfognak (is)
-
gianni85
veterán
válasz
gianni85 #33491 üzenetére
lehet totál hülyeség, de még arra gondoltam, hogy a ryzen apu csak x8 pcie3.0 sávot biztosít a vga-nak...plusz használok pcie slotban wifi/bluetooth kártyát + van a gépben egy x4 nvme ssd... lehet, hogy nem marad elég erőforrás még az audiót is áttolni a vga-n? Sajna nem tudok probálkozni se ssd nélkül, se másik kártyával, se másik alaplap/cpu kombóval
-
gianni85
veterán
válasz
gianni85 #33486 üzenetére
Na ez már kabaré... win reinstall, csak az rx580-ra keresve telepített radeon software van fenn, és nem működik a HDMI audio. Ha kiveszem a kártyát, akkor alaplapi HDMI egyből megy.
GPU-val csak High Definition Audio hangeszköz van az eszközkezelőben, ha kiveszem a kártyát, akkor meg megjelenik az AMD High Definition Audio opció is. Kész, tanácstalan vagyok... még jó, hogy direkt olyan monitort vettem, amiben van speaker... -
gianni85
veterán
válasz
gianni85 #33485 üzenetére
na töröltem az amd software-t, nyomtam egymás után 2x DDU-t törlés+újraindítással.... utána leszedtem és telepítettem az RX580 drivert, most direkt az egyéni telepítésre mentem, és ráböktem az amd hd audio-ra is, és még mindig nem megy. A radeon beállításoknál ha megnézem az AMD hang illesztőprogram verzióra azt írja, hogy nem elérhető. Nagyon nem akartam, de ebből win reinstall lesz. *****omat
-
varmi2
nagyúr
válasz
gianni85 #33480 üzenetére
Látod, az a baj, hogy össze vissza telepítgettél mindent. Az allinone driver nem kell. Szedd le az összes vga drivert amit eddig telepítettél, és tedd fel az amd.com oldalról a legújabb vagy egyel előtti rx580hoz való drivert. A realtecknek ehez semmi köze, az csak akkor számít, ha az alaplap hátuljába dugod a hqngfalat. A chipsetnek sincs köze hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ford topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nintendo Switch 2
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nyaralás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest