- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz
AiRLAC #47958 üzenetére
na meg a hardcore gamer, aki napi 2-3 oran at tolja az ipart a tunnerolt VGA-nak, na annal sem csak 5-6 evente kell ujrapasztazni a chip-t, mert a +30-40%-l magasabb disszipacio miatt sokkal elobb kikemenyedik/kiszarad
aztan akkor nem banyasztak vele, de a VGA-nak meg igazabol pont qrva mind1 mit szamolva porog 100%-n
a teljesitmenyt felvette, es a huto fele leadta -
hobizoli
nagyúr
válasz
Apucy01 #47956 üzenetére
en barmit eladtam, az mindig le volt takaritva ujszerure
sot, ha vkinek vettem vmit egy epulo PC-be, sem raktam ossze, ahogy az elado odaadta, hanem le volt pucolva a porcicakbol csili-vilire az anyulap is, videokartya is, RAM is...
van itthon par palack suritett levego, azzal ki lehet fujni 10-15sec alatt, nem gondna?
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Gyuri27 #47952 üzenetére
es ha visszarakja a gyari BIOS-t ra, akkor megis mibol fogod tudni, hogy banyasz volt?
vagy ha forced tuning kartya volt, akkor azt mibol fogod utolag latni?
semmitol, csak nagyokat probalsz mondani a levegobe
lefujatja suritett levegovel megy ecsettel megcsikizgeti, es olyan mint az uj, es egy por atomot nem latsz rajta sehol
"csak passzianszoztam meg aknakeresoztem vele"
abban a kartyaban lehetsz max tuti biztos, amit boltobol veszel vatta ujan
a tobbinel nem -
hobizoli
nagyúr
válasz
Gyuri27 #47947 üzenetére
hagyjal mar ezzel...
hardcore gamer aki az utolso fps-ert szettunnerolja a zsugat attol meg siman megveszed?
arrol honnan tudod, hogy nem volt +200MHz-n hajtva naponta orakon at, amikor 2-3perc utan is mar 75-80 fokon jar?
foleg amikor a VGA-k mennek 100%-n a mai jatekoknalsokkal nagyobb terheles a tuning, rovid tavon is, mint a folyamatos 60-70%
20%-l csokkentett orajelen alacsonyabb Vcore mellett 40%-l kisebb diszipacio van, ami sokkal konnyebben hutheto is
a 7 csendes zsuga nem eszik annyit sem, mint a 6 gyari orajelu vagy 4 tunnerolt, megis tobbet szamol ki
-
hobizoli
nagyúr
válasz
TechN7ne #47942 üzenetére
banyaszkartyat nem szoktak hajtani, erm nem szamol annyival tobbet, mint amivel tobbet eszik erte arambol
pont ezert inkabb csokentett(!) orajelen mennek es +1 kartya ara kijon 3-4 havi tobblet villanyszamlabol, de nem kell extra hutes, es kisebb az esely arra is, hogy megbenul
kornyezetemben min 5-6 ex-banyaszkartya muxik, mindegyik hibatlan, en vettem oket innen a HA-rol -
-
hobizoli
nagyúr
válasz
EasyKnight #47686 üzenetére
lehet ferden alla huto rajta, mert nem jo sorrendben voltak lehuzva a csavaraok
-
hobizoli
nagyúr
válasz
EasyKnight #47667 üzenetére
mondjuk lehet ujra kene pasztazni...
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Aprósólyom #47553 üzenetére
es annak mennyi volt a realitasa...?
1600MHz felett ment egyatalan 580? -
hobizoli
nagyúr
válasz
Peterhappy #47548 üzenetére
GPU clock 2000MHz egy Polaris 20-nal?
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Aprósólyom #47523 üzenetére
nincs, lehet a 32GB-n jobban elterpeszkedik a Win is, mint 16-n
most 9.6GB
3x PH
3x YT
2x FB
Gmail
Telegram -
hobizoli
nagyúr
válasz
Aprósólyom #47520 üzenetére
most 12.1GB
2x Facebook
Twitter
Youtube
Eredmenyek
Gmail
PH
de tuti be van cache-lve vagy 25-30 oldal, amiket neztem tegnap ota
nem volt ujrainditva azota se -
hobizoli
nagyúr
válasz
Aprósólyom #47515 üzenetére
nekem most a desktop gep 9,2GB-n van es par oraja indult ujra egy frissites miatt
van benne 32GB RAM
FF fut rajta -
hobizoli
nagyúr
aha, de...szerintem meg nezz mar par gameplay-t a YT-n pl amikor videokartyakat tesztelnek ossze utobbi par evben keszult game-kkal, abbol rengeteg van, es ott nem nagyon vannak game kozben 10-11GB RAM alatt menet kozben
8GB RAM az sima FB, web, YT-s alatt is el tud fogyni, mert a mai weboldalak (is) sokkal tobb RAM-t kernek, es a Win is sokat cache-l
meg amugy 20-21k 2x8GB DDR4-3200 vatta ujan...nem egy egetvero osszeg
hasznaltan is meg lehet venni 15-16k korul
jatszos PC-be ferjen mar beleazert hiszed azt, hogy eleg a 8GB is, mert a 8GB-s gep 7GB fole nem akar menni, mert akkor mar inkabb intenziven a swapfile-t hasznalja
de ha ugyanabba gepbe beraknal 16GB RAM-t, akkor maris felmenne 8GB fole isprobald ki
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Impair1980 #47437 üzenetére
ha mar ilyen 6.8-7GB korul van game kozben, az akkor mar gyakorlatilag keves, mert sosem fogja 8GB-g betankolni az egeszet
nezd meg, hogy game kozben amikor megakad a HDD LED mennyire aktiv -
hobizoli
nagyúr
válasz
Impair1980 #47434 üzenetére
a RAM mennyi %-n van kozben?
-
hobizoli
nagyúr
hat azt nezd meg a YT-n, hogy tied zsugabol a 8GB-s verzioval mi a csizio ugyanezekkel a game-kel
mert ha kifut a videoRAM-bol, akkor az is tud okozni bekohogest, mert ha a rendszer RAM-t hasznalja swap-nak, azt meg nem tudja annyira gyorsan elerni, mint azt, ami ott van a zsugan -
hobizoli
nagyúr
válasz
bobalazs #46841 üzenetére
azert ez nagyjabol egyforma volt
leginkabb 2-3fps-n belul vannak
vhol tenyleg sokkal jobb a 8GB-s, de van ahol meg a 4GB-s RX580 volt a jobba 4GB-s zsuga leginkabb azoknal "fogy el", ahol csak 8GB a rendszer RAM, es nem tudja azt hasznalni, amikor a 4GB sajatbol kifut...16GB mellett mar kb mind1
mondjuk ~ugyanannyiert en is 8GB-s vennem
de egy 480->580 8GB kozott van arban 2-5k
az 580-590 felara sem olyan tulzottan sok mostanaban, aztan akkor ott van +250MHz orajel a GPU-n is ajiba...meg azert csak 2-3 evvel ujabb is
ott 8-10k a ardiffiviszont ahol az ammo nem vegtelen ott a 4GB RX580 kb 10k-val olcsobb a 8GB-s RX480-nal, es legtobszor kb ugyanazt hozza
az, hogy vmi 55 vs 57 fps az lof.sz diffi atlag juzer szempontbol
de azt a 10k ardiffit elkoltheti mashol a gepre, amire neki nagyobb szuksege van
pl vesz egy jobb hangkartyat az integralt helyett, vagy meg egy SSD-t, amirol a game-k mennekmert itt azert messze nem arrol van szo, hogy a 4GB-s zsugaval jatszhatatlan a game, a 8GB-sal meg mar zsirkretan fut
meg azert elnezve a gamer konfigokat sokszor van indokolatlanul tulzottan kajak CPU egy manapsag mar atlagosabb gamer videozsuga mellett, holott a CPU sosem megy igazan magas terhelesen, mert vagy a game nem tamogat 6core-nal tobbet vagy meg annyit se, de benne all plusz 40-50k igazabol a "semmiert"
aztan meg lehet nezni azt is, hogy egy anyulap+CPU kambo is mennyi... meg minek pont az, amikor tenyleg jo dVGA-ra meg nem marad mar cash a vegen
nezd meg, GTX1080-k vannak manapsag 80k-ert is a HA-n
azert az helybol korbe rohogi az osszes RX-t
egy 8GB-s RX 580-hoz kepest +30k
annyit eleg sok konfigon lehetne sporolni, hogy inkabb az legyen benneeleg sok olyan konfigot lattam mar, amikbe rohogve beleferne az is a budget-bol, csak inkabb vettek egy tulzottan draga, igazabol sosem kihasznalt, onboard Wifi-s, full size ATX meretu deszkat 90-100k-ert, de a dVGA-n kivul SOHA nem lesz benne meg egy PCIEx16-s bovitokartya, de meg PCIEx1 sem valoszinu, amit az mATX-s is tudna, meg a 64GB is kirakhato 2x32GB-bol (es meg a 2x16GB sem eppen gyakori), azt meg a mATX-s is elbirna 45-50k korul.... es/vagy meg a 8c16t CPU is 140k-ert mi a vérnek, mikozben meg a 6c12t is overkill a legtobb gamehez, de vagy 50k-val olcsobbabb az is
aztan amikor ilyenekre megy el feleslegesen az penz, akkor jonnek az ilyen RX470-590 kozotti kenyszer felmegoldasokno offsense, jo kartyak voltak a maguk koraban, nekem is volt, csak abbol a +100k-bol ami arra az istencsucskiraly anyulapra meg a overkill CPU-ra pluszban elment, abbol egy RTX2070 is kijonne pl az RX570 helyett bele
....es akkor lehet nezni az fps-ket az ugyanannyi penzekbol osszerakott konfigok kozott -
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
gianni85 #33494 üzenetére
itt vmi driver vagy beallitasi hiba van
a Dolby Digital 5.1 audio savszelesseg igenye "csak" 0.6Mbps
azert az manapsag boven nem kivitelezhetetlen dolog, amikor 480Mbps a 15+ eves USB2.0 is, es 10000Mbps a USB3.2-é
pl egyetlen USB2.0-s port ebbol tobb, mint 600 kulonbozo filmhez tudna a DD5.1-s hangot tolni egyszerre, es meg akkoris maradna booooven savszelessege a kékfognak (is)
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Czimby #33473 üzenetére
azt nemtom, sosem neztem
nekem oldalt meg elol is van egy-egy 120mm-s hazhutoventi, ami fujja oda neki a friss levegot
fagyni meg nem fagyott le sosemlehet vmi kotlabb tappal elojon ilyen fail, nekem egy 700W-s Enermax van a gepben
azzal muxikkb akkor volt kinyitva legutobb a gephaz, amikor ezt beleraktam
szoval lehet mar porcicas is kissssse -
hobizoli
nagyúr
aki tudott szamolni meg gondolkodni, az reg kiszamolta, hogy 15-20% pluszert akar 70-80%-l tobbet zabal egy tunnerolt minerzsuga, ugyhogy villanyszamlaban annyit jelent ez, hogy 3-4 honap alatt kifizeted villanyban egy plusz kartya arat
es akkor eggyel tobb zsugaval elkovetve a dolgot, akar ugyis lehet gyorsabb a tortenet, hogy csokkentett VCore-n es orajellel megy az osszes DE csendben is van, meg nem kell fosni attol sem, hogy lerogyik vmelyik a tulterhelestol
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #31921 üzenetére
-
hobizoli
nagyúr
i5-8400+RX460 PUGB Ultra 35fps
G5400+GTX1060 PUGB Ultra 65fps
G5400+RX570 PUGB High 80fps
de biztos tuti nagy otlet a kotlakabb VGA-val keccsolni....ja
-
hobizoli
nagyúr
az a baja az RX560-nak, hogy kb 10k-val tobbert hozza kepest dupla szamitasu kapacitasu 570 is van, ami tenyleg mindenben a RX560 duplajat tudja
RX560 1024:64:16 128bit 1175MHz, 75.2GT/s, 18.8GP/s, 7000MHz, 112GB/s
RX570 2048:128:32 256bit 1168MHz, 149.5GT/s, 37.4GP/s, 7000MHz, 224GB/s -
hobizoli
nagyúr
válasz
lacus83 #31437 üzenetére
10 eves game egy 1030-nak ne legyen mar megerolteto, konyorgom
folyamatosan olyanokkal erveltek, hogy regesregi akarmi game-hoz eleg egy mostani low dVGA is
igen, az, ahhozmert most egy 1030 tobbet tud, mint anno 8-10 eve egy akkor highend dVGA is akar
GT1030 384:24:16 1227/1468MHz orajelu
GTX460 336:56:32 675MHz
GTX560 384:64:32 822MHz
GTX280 240:80:32 600MHza GTX460 vagy GTX560 2010-11-s technika, es akkor azokkal siman tudtal jatszani egy akkor game-n
pont 10 eve januarban jott ki a GTX280, akkor az volt a legpatentebb egy chip-s nvidia dVGA zsugade nezd mar meg ezeken vagy akar a GT1030-l pl egy F1 2018-l high-n hogyan megy egy 6-8core CPU-val 1080p-ben
egy frutti G4560 egy RX470/480 vagy 570/580-l korbehugyozza
-
hobizoli
nagyúr
ja es majd veszek hozza egy hokibb monitort is, hogy ne legyen olyan homalyos a kep
2011-ben 1080p-re raktam ossze az akkori desktop gepet, 22" Samsung 1080p LED monitor DVI-n, GTX560TI, 2x4GB DDR3...
az ~8(!!) eve voltmagas felbontasban a CPU inkabb kevesebbet melozik, mivel VGA limites lesz a tortenet es jobban raer a CPU a hatter dolgokra
annak nem latom sok ertelmet, hogy van egy 6ore/12thread CPU es 20-30%-s terhelesen fut rajta a game
akkor az feleslegesen sok odanemtom
minden high meg ultrahigh beallias utan a medium meg low grafika, az... -
hobizoli
nagyúr
válasz
Dareiosss #31298 üzenetére
az 87k ott, itthon meg kilencvenpar
szoval kb annyi az ardifi, amennyi az AFA kulonbozetannyiert biztos nem szarakodek, amikor az egyiknel eleve ide szol a gari is, meg postakoltseg is sokkal kisebb, vagy akar szemelyesen is atvehetem
(nem igazan az osztrak hatar kozeleben lakok) -
hobizoli
nagyúr
válasz
lacus83 #31292 üzenetére
szerintem azert van sok RX580 juzer, meg az ex-bányász gepekbol sok RX VGA van elado mostanaban
amugy Alza-nal 65k-ert is volt mar 580-8GB-s zsuga nem reg ujan is akcioban
hardveraprot megnezed 50-55k korul mennek a 580-sok, a 4GB 570 van 40k korul is mar, de akar meg alatta is -
hobizoli
nagyúr
válasz
dragonfx #30693 üzenetére
azaz FSP400W-s tap az valos?
17A-s az egyik 12VDC ag, 15A-s a masik
na most a RX zsuga 16-18A-t ker 12VDC-rol a PCIE tapcsatin, es akkor azon meg ami log, HDD, SDD, venti az plusz ezt a vonalat terheli ezen felulhiaba tud kulon a ket agat, az nem tud osszemelozni szerintem
szoval ha az 1. ag csak 50%-ben terhelt a CPU miatt, attol a 2. ag nem tudja felnyalni a maradek Amper kapacitasat annakaz RX-khez amugy 500W-s a min recommended tap, nem veletlenul
-
hobizoli
nagyúr
ez jo ar mondjuk 8 gigas kartyert, de en a HA-n hirdetoket nem ertem vhogy
par ezerrel arulja gar papir meg minden nelkul a zsugat nemelyik, mint amennyi az ugyanolyan tipus vatta uj ara 0 perces garral a nevedre szolo szamlan kisker brutto aron, nem okosba' az akarkinel, hanem hivatalos boltban
baze, amit elkezdtel hasznalni, az a netto arat eri... max
-
hobizoli
nagyúr
válasz
joker1220 #29593 üzenetére
Unigine Valley Benchmark 1.0
FPS:
95.3
Score:
3989
Min FPS: