- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
menpee
aktív tag
válasz
dragonfx #31726 üzenetére
- nem
- a fraps-t nem hiába nem használja senki manapság már
- helyi user- vagy hardverösszeállítási hiba
- bezzeg az nVidia beépített teljesítménymonitorozó részével nincs gond....ja, mivel nem létezik. Ha problémád van egy szoftverösszetevővel, akkor ne használd, vagy cseréld le másra, vannak alternatívák. -
lovas001
aktív tag
válasz
dragonfx #31400 üzenetére
Bocsi hogy beledumázok a venti témába 18 as kifelé? Láttál már vga hűtést szétszedve merről merre mozog benne a levegő
? Szines füsttel egyébként egész jól meg lehet nézni a "szélcsatornákat" a gépbe.
Nem sértésnek szántam csak nekem is volt oldalt 18 as ventis házam és meglepődtem nagyon, sose jutna eszembe .
Ha szépen megy végig a füst akkor jó neki ha elkezd kavarogni akkor kevésbé jó
Oldalt befújó iránynak annyi értelme hogy friss, hűvös levegőt kap a vga amit rá tudna fújni a vga venti a kártya bordáiragyakorlatba a lassú fordulatos oldalsó ventik sokat sajnos nem érnek .
-
-
Kupszi
aktív tag
válasz
dragonfx #31365 üzenetére
Nagyon szedi a lábát a CPU hogy maxon tartja a VGA-t. A 95% már sok,de ahogy számítani lehet rá, vannak esetek ahol elfogyhat és leesik a GPU kihasználtság, na akkor lesz belassulás.
Egyik kollégámnak ugyanilyen CPUja van csak neki 1080 MSI Nv-t hajt. Nemsoká CPU csere lesz... Arma-zik és ott bizony csúnyán 80%-on megy csak a VGA.
Én azt mondom az a CPU nagyon a határon van. Talán még a "K"-s kiadás valamelyest segítene a magasabb órajel miatt.(#31362) kutkut az utasítókészletek is fejlődnek sokat
-
HSM
félisten
válasz
dragonfx #31358 üzenetére
Nem biztos. Ha az akadások közben változik a foglalt VRAM mennyiség, akkor lehet.
(#31359) diegho: Mindent a helyén kell kezelni. Az egy asztali hatmagos processzor. Ha kell neki átlag terhelésen kb. 100W, hát nem sajnálom tőle. Négy mag az notebookba, esetleg irodai gépbe való.
Szerencsére nem olyan anyagi helyzetben vagyok, hogy az a plusz évi 1-2 ezer forint villanyszámla, amit generál sok vizet zavarjon. (Biztos nagyon megérné évi 1-2 ezer spórolásért 100 ezret rálocsolni egy ugyanilyen gyors modernebb gépre, hogy 50W-al kevesebbet fogyasszon, tuti biznisz lenne.) A max maghőfokom sem szokott 60 fok fölé menni egy egyszerű toronyhűtővel, látom szakértője vagy ezeknek a CPU-knak.Amúgy neked oké, amikkel játszol lehet két mag is elég lenne [link], de az nem azt jelenti, hogy mindenkinek, minden játékhoz elég lesz...
-
HSM
félisten
válasz
dragonfx #31341 üzenetére
Most erre mit mondjak? A 7 szériával régebbi 2010-es hatmagosom erősebb annál az i3-nál...
Még OC nélkül is....
Az i5 irtó drága? szűk 40K az i3, és 60K az i5, ez a 20K már szinte semmi ahhoz képest, mennyibe kerül mondjuk egy garnitúra DDR4 ram.
Új csipszet, meg DDR4 magában nem hoz szinte semmit, a 8000-es szériánál (meg a 8 éves hatmagosomon is) ami tud hozni sokat, az a +2 mag és a nagyobb L3.
(#31342) Kupszi: Érdekes ez az AVX2 dolog... Vajon mire használja?
Amúgy a BF1 nálam tükrösimán fut AVX nélküli CPU-n is. -
Dareiosss
senior tag
válasz
Miért nem váltasz Ryzenre? Sokkal jobban járnál. Ryzen 2600, 6mag 12 szál, és ha egy jó lapot veszel, akkor jövőre még bele rakod a top Ryzen 7 est, és kb 5 évig jó géped lesz. Az am4 platform csak 2021 ben lesz leváltva.
Bármelyik belépő kategóriás, Yamaha, Denon stb erősítőn van HDMI bemenet. Ezek 70-80 ezertől indulnak
-
Kupszi
aktív tag
válasz
Itt még hozzátenném hogy AVX2 támogatás nincs. A 8xxx szériában már van. BFV rendesen ki is aknázza ezt. Sok helyen már 15% is lehet a minimum FPS számában.
Mostanság eléggé elszálltak az árak az intelnél. De egyelőre érdemes várni a cserével. Nyáron érkeznek az új 7nm AMD CPU-k. Van olyan ahol 5Ghz boost is megvan. Ott még lehet jó árverseny amiatt csökkenteni kell az árakat az intelnél. -
HSM
félisten
válasz
dragonfx #31337 üzenetére
Az i3 kb annyit tud, mint a mostani CPU-d. Az i5-8400 már hatmagos, és az jóval erősebb, több, mint másfélszer gyorsabb. Az már szvsz jó CPU.
Nem, a körbe peremes szvsz nem jó HDMI-be.
A HDMI-s hangot vagy közvetlenül a TV-d tudja fogadni, vagy HDMI bemenetes erősítő.
-
HSM
félisten
válasz
dragonfx #31332 üzenetére
Megy egyszerre kettő, csak ahhoz speciális szoftver kell, ebben nincs rutinom. Egy "átlagos" szoftver egyszerre egy hangeszközön tud szólni.
AMD-be tudsz hangszórót dugni, a HDMI porton.
i3-8100-al nem hiszem, hogy sokkal előrébb lennél. Én egy i5-8400-astól és felfelé gondolkoznék. Nem sokkal drágább, de igencsak sokkal gyorsabb.
(#31333) Samus: Nitro+....
Szerencsés GPU-val mehet annyit. Ott nem spóroltak, egy az egyben megkapta az Rx580 (és Rx590
) hűtését, VRM-jét.
-
HSM
félisten
válasz
dragonfx #31320 üzenetére
Szerencsétlen Rx570-et még elkezded tuningolni, aztán lehet lesni, ahogy nem megy a TDP limittől. Olcsó húsnak ugyebár...
(#31324) syberia: "A fogyasztáson szinte semmit sem látszik a kisebb csíkszélesség"
Ez teljesen téves állítás, azonos órajelen lényegesen kevesebb az 590 fogyasztása, volt erről teszt is. -
dragonfx
veterán
-
HSM
félisten
válasz
dragonfx #30912 üzenetére
Azért régebben még jobban odafigyeltek a minőségre, főleg abban az árfekvésben, amibe egy X58 lap került, annak idején 75 000 forintot fizettem egy új Gigabyte X58-UD5-ért 2009 elején.
A mostani Asus X58 lapom is legalább 3-4 évesen vettem 2016 elején, és 3 éve már én nyúzom. Eddig hibátlan, szerencsére. Idővel biztosan le fogom cserélni valami egyszálon erősebb 6/8 magos holmira, de a jelenlegi árakon jobban járok, ha addig használom, míg ki nem purcan.Overlay... Gaming fül, majd ott a jobb szélső felül, Performance Monitoring. Ott mindent be tudsz állítani.
-
HSM
félisten
válasz
dragonfx #30882 üzenetére
Nem. Pont azt mondtam, hogy 4K-n nem igazán fog számítani, mennyire erős a procid, mert kb. 3X akkora terhelés a VGA-nak, mint a FHD.
Hát, azért egy guriga nem volt, "mindössze" olyan bő három-négyszázezer.
2016 elején vettem, használt szerveből bontottat olyan 35 000-ért, ár/értékben már akkor is nagyon erős volt. Manapság 10-15 000-ért megkapod, csak jó állapotú lapot kapni nem egyszerű alá.
Szerintem használd kicsit ezzel a CPU-val, ha kevés lesz azt látni fogod, hogy lassú a játék, és nem futja ki magát a GPU. Radeon Overlay-el ki is tudod íratni játék közben, mennyi a terhelése.
(#30883) ->Raizen<- : Persze, a 6600K mindent kihajt.
Vagy nem.
Van összehasonlítási alapom, mit tud az a 6600K, eszem ágában sem lenne arra cserélni az öreg hatmagosom. A jól megcibált i5-4690K-m teljesítménye sem volt messze a híres 6600K-dtól, eleget láttam belőle, hogy fogy el a négy mag, akár csak egy 290 alatt. -
->Raizen<-
veterán
válasz
dragonfx #30884 üzenetére
A payback inkább fullhd-n érzi jól magát. 80-100 fps körül fut mindent csutkán. wqhd-ban már valamivel kevesebb az fps 4k-ban inkább 40 fps körül megy az meg már kevéske egy autós játékhoz. A horizonok kb ugyan így. Kivéve a forza 7-et. Am4 es platformba lesz érdemes majd invesztálni. Idővel.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
dragonfx #30882 üzenetére
Egy 6600k i5 simán kihajtja például. Nem kell adni hsm véleményére mert köti az ebet a karóhoz és rendkívül szűk látókörű , csak az lehetséges, amit ő lát személyesen. Pedig mutattam neki hogy a húzott 6600k a nagy procizabáló crysis 3-ban is lazán lemossa a matuzsálem 6 magos prociját.
Arról ne is beszéljünk hogy a spectre/meltdown biztonsági rések kihasználása miatt a kiadott javitások a procikban bios és op rendszer szinten is lassítják a HT-val rendelkező procikat. I7 inkábbb hátrány mostanában mint előny. Simán lehet 4k-ban játszani manta 4k tv-m van. És én rx 480al tolom. forza 7 4k ultra beállítással 60 fps. De inkább a régebbi játékokat viszi szépen.
-
Speed®
titán
válasz
dragonfx #30865 üzenetére
Nincs szeret-nem szeret téma. Digitális jel megy mindhárom csatin, csak a sávszélességük más, eltérő felbontást bírnak, de azonos felbontáson nincs minőségbeli eltérés normál esetben. Ha a monitoron DVI-D van, akkor azt DVI-DVI kábellel kösd össze, TVhez meg kimehetsz HDMI2.0 vagy DPtoHDMI2.0 kanóccal, ha nem 4K30Hz a cél, mert 60Hzhez nem jó a klasszik 1.4 kábel.
-
Speed®
titán
válasz
dragonfx #30842 üzenetére
Lol, ez szimplán kábel gond. Azt hittem ezen már túl vagy..
Figyelj rá milyen felbontás, 1920x1200/60Hz a Single Link,
2560x1600 a Dual Link csati. Van HDMIs kábel is, persze. -
Csupingo
veterán
válasz
dragonfx #30836 üzenetére
Ez talán kábel, vagy monitor gondnak tűnik. Rossz érintkezés, esetleg valami külső zavart szed össze. A gép földelt konektorba van dugva? Kiváncsiságból kipróbálnám földeletlen csatlakozóval is, persze csak kis időre. Lehet, hogy valamilyen földelési gond van. Pl. kábel tv (internet), gép földelés között bibi van.
-
zolee1984
senior tag
válasz
dragonfx #30836 üzenetére
Szerintem a lapod sz@r
Valószínű a pci express foglalat haldoklik
Vegyél másikat
Esetleg még megpróbálhatod kitakarítani a foglalatot sűrített levegővel
Meg vegyél egy rendes tápot is
Tele van az apró 3-4-5-10 év garis tápokkal majd féláron
Nekem egy 650 meg egy 750-es tápom van és egyáltalán nem érdekel hogy ami a gépbe kerül mennyit fogyaszt csak menjen stabilan.
A táp a legfontosabb alapköve a gépnek, amin nem lehet zsidóskodni -
HSM
félisten
válasz
dragonfx #30791 üzenetére
Nincs ebben semmi túlzás.
Minél nagyobb a borda, annál kevesebb légmozgás kell az adott hűtési teljesítményhez, azaz ugyanazon GPU-n annál halkabb lesz a hűtés. Én pl. imádom, hogy a Nitro+ 1350Mhz-en alulfeszelve full hangtalanul működik 70 fok körüli hőfokkal, egy olcsóbb Rx580-al ezt nem tudnám megcsinálni.
-
HSM
félisten
válasz
dragonfx #30769 üzenetére
Nincs összefüggés. Általában a ram szokott az RX580-akon az alaplapról kapott táppal menni, az durván 40W nagyságrendje, így a maradék, GPU fogyasztás belefér a 8 pines csatlakozó 150w-jába. (185w a komplett kártya OC nélküli TDP-je)
A komolyabb kártyákon a plusz 6-pines is csak a GPU áramfelvételét osztja meg, így tuning mellett is benne marad a kártya a csatlakozókra vonatkozó specifikációkban.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
dragonfx #30693 üzenetére
azaz FSP400W-s tap az valos?
17A-s az egyik 12VDC ag, 15A-s a masik
na most a RX zsuga 16-18A-t ker 12VDC-rol a PCIE tapcsatin, es akkor azon meg ami log, HDD, SDD, venti az plusz ezt a vonalat terheli ezen felulhiaba tud kulon a ket agat, az nem tud osszemelozni szerintem
szoval ha az 1. ag csak 50%-ben terhelt a CPU miatt, attol a 2. ag nem tudja felnyalni a maradek Amper kapacitasat annakaz RX-khez amugy 500W-s a min recommended tap, nem veletlenul
-
Speed®
titán
válasz
dragonfx #30690 üzenetére
Picit odafigyelősebben püföld a betűket, botrány olvasni az irományod :S
Honnan tudod, hogy "leadja a megfelelő voltot"? Másik gépben próbáltad?
A 7770 egy 80W TDPs kártya, itt meg adj hozzá +100Wot ugyebár OCval.
Ettől függetlenül szerintem a VGA kehes, de kizárni csak teszttel lehetne..DVI..ugye nem valami D-Sub csatis monitor van a sor végén átalakítóval?
-
-
syberia
veterán
válasz
dragonfx #30619 üzenetére
Ez van, én még a játék nélküli változatot kaparintottam meg, de megérte volna várni rá, mert két játékkal jobb ajánlat.
(#30621) dragonfx: Ennek már jónak kell lennie. Régebbről rémlik nekem egy W7 reinstall a DDU munkájának köszönhetően, azóta csak az AMD saját telepítőjét használom.
-
gidalight
tag
válasz
dragonfx #30619 üzenetére
A 3 ventis strix elég szépen le van árazva (már ha 8gb a cél)
-
DeathAdder
veterán
válasz
dragonfx #30571 üzenetére
Ugyanez érdekelne (csak 580 nitro esetében), hogy trixx vagy ab, és miért a trixx?
Feszelést, clockolást is kipróbálnám.Eddig AB nekem tökéletesen bevált, igaz zöld vonalon. (ha csak az RGB lekapcsolás Trixx-ben az extra fícsör akkor inkább leragasztom szigszalaggal
)
Valamit érdekelne, hogy mik ezek a driverek?
radeon-software-adrenalin-2019-19.1.1-win10-64bit-jan20
Non-WHQL-Win10-64Bit-Radeon-Software-Crimson-ReLive-17.11.4
és látom a sapphire oldalán is vannak driverekMelyiket kell feltenni? mindkettő közel 320 mega.
A képernyőfelvétel fontos lenne, azt dzsíforsznál is szeretem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest