- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bozont
veterán
Szerintem elégnek kellene lennie, de azért kérdezz rá a játék topicjában ezzel kapcsolatban, mik a tapasztalatok. Nálam is jól szalad a játék a 17.1.1-gyel, semmi microlag, viszont néha kidobál az asztalra csak úgy.
Ez az új chill funkció nincs véletlenül bekapcsolva? Esetleg nézz rá a windows energia menedzsmentre, ne takarékos módban legyen. Esetleg próbáld ki javul e a dolog teljesítmény centrikus módban. -
Simi37
őstag
0-100% loadra azért ez nem ilyen egyszerűen leírható. De hogy éppen abban a pillanatban 100% vagy 0% volt a terhelés azt látod. Még a mpként 10 mérés is túl lassú ahhoz hogy jól le lehessen követni. A fogyasztásból visszavezetni a terhelést több értelme van mint a 0-100at nézegetni. Ha pedig nincs freesynced és/vagy "magas" frekvenciás monitorod akkor 60 fps fölött tapasztalod a tearingot.
-
távcsőves
senior tag
Power limitett tedd maximumra, aztán kezd stage 7-el. Elöször az alapértéket csökkentsd -50mv-al. Indíts egy firestrike benchmarkot. Ha lefutott megint csökkents -50mv-ot. Újra firestrike. És így tovább. Amikor nem futt le,fagy bármi, akkor a még utolsó stabilhoz képest csak -25mv legyen a csökkentés. És innét már csak 10mv legyen a lépésköz +/-. Hamar meglesz az az érték, ahol firestrike stabil. Ha megvan, akkor ehhez adj hozzá +10mv-ot. Aztán próbáld játékokban is. Ha az alulfeszelés miatt a firestrike nem futtna rendesen (kevesebb a pontszám mint elvárható lenne) akkor a radeon settingset megnyítod. Elöszőr játékok fül, globális grafika, itt alaphelyzetre állitod, aztán a radeon settings főoldal, alul beállítások, alaphelyzetbe állítás itt is. Ezután restart a gépnek, és újra rendben lesz. Nincs álltalános érték, tesztelni kell, mit tudd a tied. Sok sikert!
Ui:globális wattman ahol dolgozz elsőre.
-
vaki
aktív tag
Igazándiból amikkel rendszeresen játszom, ott az 1050-nek is magas fps értékei voltak (WoWP, Stalker sorozat, Assasins Creed), csak sajnos nem néztem eléggé utána és az 1050Ti-ből Inno3D-t vettem, aminek nincs ventiszabályozása, azaz állandóan ment és elég hangos is volt.
Amikor néztem helyette másikat, akkor jöttem rá, hogy mindössze 6 ezer Ft különbség van egy félpasszív 1050Ti és egy félpasszív RX470 között, így gondoltam annyit megér, mert hátha egyszer szükség lesz rá... -
wolf033
senior tag
Esetleg nincs benne valami mod ami nem az igazi? Ha van akkor lehet érdemes lenne kipróbálni mod nélkül. Ha még nem volt akkor egy wot újra telepítés. Nekem sincs túl combos procim de teljesen jól fut 100-120 fps. Volt driver probléma de azt egy korábbi driver telepítése megoldotta. Nekem semmi mod nincs felrakva.
-
HSM
félisten
A laggolások általában inkább a gyenge proci, elfogyó ram, vagy elfogyó power limit következtében szoktak kialakulni. Persze, okozhatja rosszul megírt driver (nem feltétlen VGA, sokszor hálózati vezérlő driver a hunyó, biznisz cuccoknál az ME-t is érdemes kikapcsolni), és egy csomó más fel nem sorolt dolog is. A lap közvetlenül nem túl valószínű, ezekben a rendszerekben kis túlzással csak egy foglalat, ami a laphoz tartozik, a többit a proci intézi.
-
GhanBuri Ghan
őstag
A legegyszerűbb desktopon jobb klikk, "display settings", a dialóguson "advanced display settings", a következőn "display adapter properties", ami feljön, azon "monitor" tab, és ott a screen refresh rate-et átállítani.
Vagy a másik, a Catalystban kijelző, egyedi felbontások, + létrehozás, és ott meg tudsz adni új frissítési sebességet (amennyiben bírja a monitor - nekem így megy az elvileg 60Hz-es monitor 72-n)(#15045) Ochocinco46: szerintem a te gépeden is érdemes lenne ezt megpróbálni, hátha ez a gondja.
Egyébként ez Win hiba, jön nV-ken is.
-
zolee1984
senior tag
Egy hwinfo képet terhelés közben csinálhatnál
Van húzva a rendszer? Mert okozhatja az is hogy kevés a fesz valaminek vagy droppol a proci ha nincs kitolva a fogyasztási limite biosban.
Desetleg hibázik a ram mert kevés a fesz neki vagy az időzítésen kell lazítani
Nekem is egyszer 8 giga ram van jelenleg de nincs ilyen gondom
Célhőmérséklet mennyire van téve
Nekem akkor csinált még ilyet mikor 60° volt a 470-nek és elérte
Akkor pillanatokra levette az órajelet 300mhz-re -
távcsőves
senior tag
Most mentem egyet mindenféle modpack nélkül. Legutolsó non whql driver fent, 120fps semmi lag. Csak a játéktól kell hánynom, ma már rá nem veszem magam még egyszer. Nem tudom mi lehet a gond a WoT-al. Más is írta szarul futt neki RX4XX-n, de fogalmam sincs mi ez. Én próbáltam már mindenféle driverel, és semmi. Mindig megvan a 120fps és vajsima. Csak azért van a gépemen már jó éve, mert tapasztalataim szerint a legjobb vga teszter. Bármi miatt kicsit is instabbil a vga, azonnal kidobb/lefagy/wattman alapbeállítás betöltve. Tényleg, a leggyorsabb vga teszter programom 2011 óta.
Nem értem az ALT/TAB dolgot, le tudom tenni tálcára és szépen vissza is tudok menni. Mi az isten lehet ez... Azért amit irtál módokat kiprobálom úgy is. Csak elöbb iszok egy kávét, mert elsírom magam annyira kész lettem tőle.
Ki fogom próbálni 2mag/4szál is, nagyon szeretnék rájönni mi lehet a gond.
-
-
füles_
őstag
Szia!
Alulfeszelve állítólag teljesen elviselhető a hangja és a hőmérsékletértékei is. Van itt olyan aki így használja.(#14655) vaki
Hali!
Igen, a Strix 470-nek elég szarok a gyári beállításai, de egy 75 fokos célhőmérséklettel, alulfeszelve, kitolt power limittel élhetővé lehet tenni azt is.(#14660) milszab
A 280X-ek elég sokat zabáltak ezért az AiB partnerek is komolyabb hűtést terveztek rájuk. RX 480-asra nem kell akkora hűtés, mert csak feleslegesen drágítaná a kártyát.
A jobb féle RX 480-asok 70 fok körül tanyáznak szinte teljesen néma működéssel. A jobb 280X-ek is megálltak 70 foknál, viszont hangosabbak is voltak. -
Laja333
őstag
Indítsd újra a PC-t, más gyógymód nincs rá. 3D órajel beakad játék/teszprogram miatt és 100% GPU load marad...
Ezt megfejeli a Wattman balf@sz ventivezérlése, ami pörgeti alacsony hőmérsékleten is.
A venti gondra "megoldás" egy MSI AB egyedi ventiprofil, a 100% loadra csak a restart workaround van.
Most ott tartok, hogy ha nem jön a 2 hét refund idő alatt megoldás AMD-től, akkor lesz egy 1060-am... -
AtHoS
nagyúr
Nemrég értekeztünk hangos venti ügyben, amikor is Wattman-ban turkálást követően magas fordulaton tekert a venti indokolatlanul. Nézd meg milyen terhelés van éppen a kártyán és milyen hőfokok vannak közben. Lehet a ventiprofil nem megfelelő, mert pont halknak írták az XFX kártyát fül mellett asztalon lévő nyitott gépház esetén
Bár a zajosság mindig relatív, de ekkora eltérés azért érdekes
-
Kicsimix
őstag
Hiába állítunk valamit egy elavult tesztre alapozva ha nem úgy hajt egy új kártyát ahogy kell ennyi a történet. Ezért készül a Time Spy is. Egész addig nem mérvadó a kép az eredmények, az erősorrend amit látunk amíg nincs olyan teszt ami kihasználja az új kártyák adta lehetőségeket. Így most van egy kis csúsztatás jelenleg. Nem jelenthetjük ki, hogy ennyit tud a 480 vagy akár 1080 amíg szinte csak dx11 áll rendelkezésre. Ezért fontos a Time Spy az egyetlen komoly program mert felvonultatja a legújabb feature-öket és feszegeti az igazi határokat. Nem reál a kép amit most látunk és sanszos, hogy a 970 vs 480 kép is torz korszerű programozás mellett. : ) A Tspy megmutatja mire számíthatunk a közeljövőben. Ha ott bukik az AMD a teljesítményeken akkor kamu amit a lowlvl-el nyomatnak es kereszt rájuk. (Nem hinném). Peace : )
-
Kicsimix
őstag
No no no.Lényegtelen mi van és mi nincs. A teszt lényege az lenne, hogy tudása teljesítménye szerint egy sorrendet állítson fel. A jelenlegi tesztek közül egyik sem képes az új api-kkal kialakult helyzetet rendesen tükrözni. A Time Spy egy akkora technológia ugrást vetít majd előre vagy mutat be amit eddig még nem láthattunk és megváltoztatja a jelenleg képzelt sorrendet a 2016 lehetőségeinek megfelelőre. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy játékokban nem köszön vissza egy darabig amit látni fogunk de azt látni fogjuk, mire is lenne képes a kártya. Más kérdés az, hogy nem programozzák megfelelően a kártyákat továbbra sem.De véleményem szerint ez már nem az AMD hibája lesz mert az alapokat lefektették hozzá. _O_
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mini-ITX
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest