Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
válasz
Anubis_9 #2676 üzenetére
Egyáltalán nem lesznek már 4GB-os 460-ak sehol...
Sőt.. RX570/580 sem lesz már idén Magyarországon...Szerk.:
Hát ETH-hoz elvileg sok és gyors memória kell.. Oda pl a GPU nem is annyira fontos... Nem véletlen kezdtek építeni 460-akból is riget.
Van már egyébként 380db-os 460-as rig..RX570 meg 580 valószínűleg már azért nem lesz idén nálunk, mert Oroszország 400 ezer darabot berendelt belőlük... Nem fog jutni már kis hazánkba valószínűleg.. Vagy csak nagyon elvétve 1080 áron.
-
Sdi
addikt
válasz
Anubis_9 #2549 üzenetére
Az F4-es bios van a kártyádon ? Ha esetleg nem, akkor próbáld meg lefrissíteni.
-
Sdi
addikt
válasz
Anubis_9 #2532 üzenetére
Nekem egy korai béta afterburner okozott hasonló anomáliákat, időnként 4000 fölé pörgette a ventiket és akkor olyan hangja volt mint a porszívónak
, de ezt később javították. Azóta csendes a kártya, 33% fölé nem igen szokta tekerni őket, netezés közben általában el sem indulnak.
-
-
murrayd
csendes tag
válasz
Anubis_9 #1911 üzenetére
Amennyi idő eltelt (és amennyi lehetséges probléma van vele: bios-revízió, nyák-revízió, külön táp hiánya,), a Gigabyte valószínűleg sosem kerül "ellenőrzött" státuszba.
Aki próbálta (a 4 gb-os változatot unlockolni), és rendesen próbálgatta is, azt írta, hogy jól működik, de a kártya visszarántja a frekvenciát 1200-ról 1040-re, hogy 80 fok alatt tartsa.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Anubis_9 #1857 üzenetére
Jó kis kari az az Asus, bár az fogyaszt a legtöbbet.
Amúgy te a + 4 pines venti csatit próbáltad már rajta? Én próbaképpen rátettem egyet, bekapcsoláskor forgott majd leállt. De utána nem kapcsolt be, gondolom nem volt még melege a karinak, vagy be kell még valamit állítani.
-
Ian_x
csendes tag
válasz
Anubis_9 #1854 üzenetére
de, ott van az...
bár egyenlőre csak a kommentek között, biztosan frissítik hamarosan, mert többen kipróbálták már
alulról kb. 15 post vissza, rover nevű kolléga tette felfrissíteni der8auer módszerével kell
a letöltött biost átnevezve StixUnlocked.t1-re bell kell tenni a flash prgram könyvtárába és mehet a futtatás
előtte persze érdemes menteni gpu-zvel /kipróbáltam, ezt visszatöltve gyári állapot, original driver megy/
újraindítás után nem fogja elfogadni a friss driver a bios miatt a kártyát, erre megoldás:röviden:
- bios írás után restart, kártya csak részben tölt be, 3D nélkül
- amd driver eltávolít /normál módon programkezelőből/
- nálam win7 van, azon restart, F7 nyomkod indításkor, driver aláírás kikapcsolás opció
- a fenti linkről letöltött atikmdag.sys-t crimson 17.1.1 esetén át kell nevezni atikmdag.sy_-re és felülírni a C-n lévő AMD telepítő könyvtárban az azonos nevű file-t
C:\AMD\Non-WHQL-Win7-64Bit-Radeon-Software-Crimson-ReLive-17.1.1-Jan16\Packages\Drivers\Display\W76A_INF\B3010403"
- ezek után fel lehet telepíteni a friss drivert, engedélyezve a nem aláírt, módosított kernelt
- setup végén bezárás, majd újraindítás előtt a másik letöltött patch-t lefuttatni /aláírás ellenőrzésért felel/
- restart normál módon és örülegyébként azt írják, hogy csak idő kérdése amíg az AMD kiveszi a bios aláírásának ellenőrzését, ahogy ezt mindig is szokták
-
Beldar
tag
válasz
Anubis_9 #1703 üzenetére
GPU-Z-vel meg AIDA64-gyel is néztem a hőjét, meg a venti fordulatokat is.
Jelenleg visszaállítottam az XTREME GAMING ENGINE progit manuálisra, az még úgy-ahogy jó.
Amúgy érdekes, h nálad a MEMóriát 300 MHz-nek írja, ez állandó?
Mert nekem az stabilan 1750 MHz-en megy, sosem változik, a GPU Core változik terheléstől függően nálam. -
Beldar
tag
válasz
Anubis_9 #1699 üzenetére
Köszi a válaszod! Szóval így néz ki nálad a beállítás? Kép:
[kép]Megcsináltam, gép újraindult, és most nem pörög a venti. Mikor, milyen hőfokon indul be neked?
A min.1300 rpm nem azt jelenti, h folyamatosan ennyivel kell pörögnie, függetlenül a hőfoktól?
Csináltam egy stress-tesztet GPU-ra és 82 fokig felment a hője, de nem kapcsolt be a venti ekkor sem, ez így nem nagyon jó... -
MK VII
veterán
válasz
Anubis_9 #1191 üzenetére
Nem tudom... Én nem a múltban élek. A jövőbe tervezek és a jövőbe haladok... Mit kezdjek olyan kártyával ami már most gyengébb új korában egy majdnem fél éves kártyánál DX12-ben. Engem nem érdekelnek a DX11 címek.. Lesz egyre több DX12-es és a DX11-esekhez is adják ki a DX-12-es patcheket.
A mostani játékok is élvezhetően futnak a 460-on, a jővőbeniek meg még jobban fognak. Egy percig nem bánom, hogy megvettem, sőt...
Nem nagyon hatott meg a 1050 teljesítménye... -
-
MK VII
veterán
-
PuMbA
titán
válasz
Anubis_9 #388 üzenetére
"Igen, a HDD és az SSD az elől lévő venti mögött van."
Akkor azt érdemes úgy pakolni, hogy a legkevésbé állják a venti útját, például az egyiket a legfelső, a másikat a legalsó helyre. Valamint az első ventilátornak nagyobb sebességen kéne mennie kicsivel, mint a többinek, mert befújó venti. Az oldalt lévő ventilátort meg ha van lehetőség alulra tenni, hogy az is szívja be a frissebb levegőt vagy ha most kifelé fúj oldalt, akkor befelé irányítani, hogy 2 fújjon be és az 1 hátsó meg ki.
-
PuMbA
titán
válasz
Anubis_9 #381 üzenetére
Vagy a házba jobb szellőzést csinálni
Olvass vissza...
-
Anubis_9
addikt
-
PuMbA
titán
válasz
Anubis_9 #105 üzenetére
Másnál is probléma, szóval valószínűleg driver hiba
Felesleges újra tenned a rendszert, addig használod alapértelmezetten. Monitorról lecsekkelheted, hogy RGB 0-255-öt vagy 16-235-öt tol e a fekete színről
Mire akarnád egyébként beállítani? Mert az RGB teljesen jó.
-
Valójában netezés közben sem 0% a GPU-terhelés, olyannyira nem, hogy a 460-ak (meg gondolom, a többi Polaris is) rendszeresen megemeli mind a core, mind a memória-órajeleket. Ha sikerül átlépni ezzel a hőmérséklet-korlátot, akkor bekapcsol a venti, aztán meg gyorsan visszahűti. A Giga hűtése passzívan nem túl erőteljes, gondolom, emiatt beindulhat néha. A Sapphire-ról is olvastam ilyet (ott túl alacsony a bekapcsolási korlát), az XFX-től eddig nem láttam. Most futtattam egy benchmarkot, és betettem háttérben a Wattmant, majd 1-2 óra múlva megnézem, volt-e ventillátor bekapcs. Az elmúlt 2 percben 44 fokon áll.
A ki/bekapcs problémának az is lehet az oka amúgy, hogy túl közel van a bekapcsolási és a kikapcsolási korlát. Ezt minden bizonnyal lehet a Wattmannal szabályozni.
-
Anubis_9
addikt
Sajnos mással lehet a gond: rákötöttem direktben a TV-t a számítógéphez, ezzel teljesen kihagytam az erősítőt a sorból. Most sem tudok semmit sem beállítani a Képpont formátumban.
-
Anubis_9
addikt
Annyit sikerült kinyomoznom, hogy ezek a beállítások a Képpont formátum menü alatt vannak a "Radeon speciális beállítások"-on belül, azonban én is semmit sem tudok legördíteni, teljesen üres... Valószínű, mert nálam a jel előbb az Onkyo erősítőbe megy, onnan pedig a Samsung TV-be és ez keverheti meg...Ezt kéne látnom.
-
PuMbA
titán
A Radeon beállítások megnyitása után, vagy alul a Ház ikonra kattintva alul kattints a Beállítások menüre, ahol az első menüpont lesz
Mondtam, hogy az egészet nézd át és ne csak ott, ahol szerinted lennie kell, 1 percbe nem kerül az egész
A Méretezési módot kapcsold ki, amit linkeltél helyen, Kijelzőbeállítások.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nintendo Wii U
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest