- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
válasz
Nerazim #3561 üzenetére
Persze.. Régebben amíg nem voltak 560-ak addig shader feloldással lehetett kihozni a maxot ezekből a VGA-kból.
Most, hogy van 560 és mivel egy az egyben ugyan az a nyák meg kb minden mint a 460-é ezért rá lehet tenni az 560 BIOS-át, de lehetnek gondok mint pl amit leírtam az előbb.
Nincs semmi értelme ennek a műveletnek.. Vegyél 560-at, ha az kell.. -
MK VII
veterán
válasz
Nerazim #3559 üzenetére
Helló.
Attól függ milyet veszel, amire egyáltalán van-e 560-as bios...
Buktató pl az lehet, hogy nem lesz tökéletes a ventikezelés. Nekem 560-as BIOS-szal MSI AB-t kellett használnom egy másik ventiprofillal, mert a Wattman hagyta felforrni a kártyámat. Gyakorlatilag nem pörgette a ventiket.
Szerintem nem éri meg b@szakodni vele 3-4 fps plusszért.
Én vissza is raktam a gyári 460 bios-t 1-2 nap után amikor meguntam, hogy kifagytak a játékaim, mert felforrt a VGA kb. -
távcsőves
senior tag
válasz
Nerazim #3520 üzenetére
Alapesetben a tápcsati nélküliek fogyasztása max 50watt. Ha ehhez hozzáveszem, hogy a 480-am alulfeszelve, nem érte el a 120wattot, azt mondom, kb felesleges a fogyasztáson paráznod, az i3 mellett kb mindegy mit teszel bele, kényelmesen müködni fog. Főleg, ha alulfeszeled.
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
Nerazim #3518 üzenetére
Attól függ, hogy milyen játékokra és milyen időtartamra kell
Ventiket nem állítja le, csak a 2k-val drágább Windforce verzió, amin 2 venti és hőcső is van, tehát jóval halkabb. Semmi értelme ezt a kártyát megvenni, mert a legolcsóbb az mindig jóval rosszabb, mint az alig drágább.
-
MK VII
veterán
válasz
Nerazim #1553 üzenetére
Semmi gondom nem volt a ma délutánig unlockolt BIOS-szal.
Nem ragadt be maxon egyik sem eddig.. Ma délután lettem rá figyelmes, hogy böngészgettem és pörgött a VGA mint az istennyila.. A hangra lettem figyelmes.. Egyből lefuttattam a bányászvírus keresőt.. Talált is valamiket aztán letöröltettem vele, de a gond megmaradt.
Próbáltam már több féle Drivert, de minddel ugyan az a helyzet..
Ha a Wattman-ban az alaphelyzetre nyomok többször és leokézom akkor egy pár ilyen próbálkozás után visszaveszi 300-ra a memória órajelet, de szinte azonnal fel is dobja 1750-re... Ilyenkor a GPU is 1000 környékén pörög...
Már szinte mindent kipróbáltam. Semmi előrelépés..(#1554) PuMbA
Az új drivert nem tudom feltenni, mert unlockolt BIOS van fent a kártyán. -
MK VII
veterán
válasz
Nerazim #1420 üzenetére
Na igen.. Ezt neked kell eldönteni... Nem mindegyik kártyán lehet aktiválni a több shadert meg TU-t.
Tényleg pár FPS különbség. Egy kis órajel tudninggal azért az a kis fps különbség feltornázható 10-re is szerintem. 10 FPS plusz ennél a kártyánál jól tud jönni.. Én biztos, hogy felteszem amint meglesz.(#1421) AxBattler
Tény, hogy a Nitro elég zárt megoldás.. Ebből a szempontból az XFX jobb.. De ezek az érvek szerintem ilyen teljesítményű kártyáknál kb mint a lufi... Szinte tök mindegy melyiket használja az ember.. A hűtéssel nem lesz gond. -
távcsőves
senior tag
válasz
Nerazim #1184 üzenetére
Igen, és ha jól emlékszem a Chrome webböngésző bekapcsolt hardveres gyorsítás funkciója volt a baj. Mig itt 3D terhelésre fagy meg. Ez nem ugyanaz.
Az az npower izé meg egy 4130 I3 alatt összefosta magát egy WoT-os klántársam gépében, amiben még csak dVGA sem volt, mert neki az IGP is megfelelt. Jó esélyel egy normális táp megoldja itt is a problémát.
-
MK VII
veterán
Nézem, csak nézem az elért eredményed és tűnődöm.... Hmm... Mit dugtál abba a kártyába tápkábel helyett nitrót?
Aztán megláttam, hogy 1680x1050-ben csináltad a tesztet.Szerk.:
Nem kellett volna törölnöd szerintem.. Lett volna képünk róla, hogy mi különbséget tud a két felbontás közt..
Szóval tedd csak vissza. -
Chereiose
addikt
Akkor viszont lehet mégiscsak jobban járok a 4 gigással, de akkor a sapphire nitrot el kell engednem, mert azt már sokallom a hsz.-ben említett +3 FPS-ért. Gigabyte 4GB-os pedig aprón 39K, a bajom csak azzal annyi, hogy ez nem hőcsöves, kicsit "gagyibb" a sapphire-nél. Mondjuk csak amiatt meg felesleges +8 ezret fizetni.
-
PuMbA
titán
A VRAM sosem nyilvánul meg fps csökkenésben, csak ha tényleg nagyon nagyon kevés van belőle. A több VRAM előnye a kisebb akadozások eltűnése, a jobb minőségű textúrák beállításának lehetősége.
(#648) AtiGef: Mediumban meg van a 60 fps FullHD-ban szóval jó lesz az
30 fps-sel meg nem lehet multizni, mert a többiek előnyben vannak a 60 miatt.
-
MK VII
veterán
Mindenképp érdemes minimum a 8.1, de inkább a 10-es..
Nekem most 8.1 van fent, de este rakom fel a windows 10-et, mert mégis csak azzal a rendszerrel lehet majd teljesen kihasználni az új VGA-kat.(#450) humilislupus
Mindenképp megnézem különböző beállításokon, hogy, hogy alakul a memóriafogyasztás. -
-
Anubis_9
addikt
Azért komoly, hogy kb. 1 hónapja (09.02.) vettem az enyémet ugyaninnen és akkor még 7-8.000-rel drágább volt. Nem hittem volna, hogy ennyit esik az ára ennyi idő alatt. Ha tudom, vártam volna.
---
AxBattler: Cooler Master CM 690 házam van egyébként.
-
Anubis_9
addikt
Nálam azóta is van ez a felpörgős jelenség. De rájöttem, miért: amikor 45 fokra emelkedik a hőmérséklete, akkor egy pillanatra felpörög a venti (egymás után 2-3x), amitől azonnal lejjebb esik a hőmérséklete pár fokkal. Amikor ismét eléri a 45 fokot, megismétlődik ugyanez. Valahogy be kellene állítani a ventilátorszabályzást, hogy nem legyen ilyen... Ha valakinek van tippje, azt megköszönöm.
-
LK
addikt
Semmit nem hallok. Nem azért mert süket vagyok
A felpörgést régi 2.0 PCIE felületen tapasztalta régi alaplapon. Most már több embernek van Giga, ha valakinek baja lesz vele,könnyebben találunk megoldást.
Egy érdekességet tapasztaltam: magasabb a kártya,mint az átlag. GTX460-ast becsavaroztam, RX460-ast meg nem lehet. magasabb pár mm-rel. Kötegelővel kellett rögzítenem.
-
LK
addikt
Eleve nem melegszik ez a megoldás, talán az XFX-nek van passzívja is.....(Ha jól emlékszem) Persze más a helyzet,ha húzva van.
Tegnap meglett végre. Witcher3 2 óra játék. FHD/Medium-on csak ,mert gyenge a procim. High-on is ment de meg-megállt egy pillanatra. Ki kell próbálnom egyenként,hogy mit vegyek le alacsonyabbra,és fog menni high-on is. AMD drivert raktam fel. Eddig faca.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest