- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
távcsőves
senior tag
válasz
Mclovin #4188 üzenetére
Cél hőmérsékletet tedd 70c fok-ra, az akusztikus határértéket pedig pár MHZ-el a state4 órajel alá. (Amikor a gpu nem dolgozik és alacsonyabb órajelre kapcsol, mint az akusztikus határértékben megadott MHZ érték, akkor a ventilátor azonnal elkezd sebességet csökkenteni.) Aztán jelezd, mennyivel lett még csendesebb.
Még egy általános jó tanács, ugye wattmanban lehet játszani a state órajelekkel is. Ha valamiért áthangolnád az órajeleket, azt úgy tedd, hogy a state4-7 állapotokban lehetőleg egyenletesen oszd el őket. Amikor ugyanis valamiért ezek közt váltogat a gpu, és túl nagy a "lépcső" két órajel közt, azt esetleges mikrolagként érzékelhetted.
-
távcsőves
senior tag
válasz
Mclovin #4179 üzenetére
Legújabb driver legyen, néhány korábbi nem mentette a beállításokat. 17.11.2 a jó. Nekem win10-en simán települt, nem tudom másoknál mi baj volt.
Ha ez van és nem jegyezte meg a beállításokat, pedig alkalmaz felíratra kattintottál, akkor mégsem olyan stabil az a kártya, mint gondolod. Ne csökkents ennyit elsőre, legyen power limit +25% a default feszből pedig végy le csak 50mv-ot. Aztán csekkold játékok alatt.
Segítségnek itt az én jelenleg használt beállításom (MSI RX460 AERO unlockolva, tehát kvázi RX560 45W verzió.) mindjárt nézhetted a ventilátor beállításaim is. Nekem ez vált be. Max 70 fokos a cucc, csend van és atomstabil.
Ha eredeti bios van a kártyán (ténylegesen RX460), akkor lehet még 50mv feszültséget csökkenteni. Nyílván teljes értékű gpu-ként többet fogyaszt. Ezt már korábban linkeltem, valamikor augusztus végén volt.
-
válasz
Mclovin #4177 üzenetére
A Fan Speed (RPM)-et tudod csökkenteni: a 3200-as értéket próbáld meg lejjebb venni olyan 2600-2700 körülire. Ha nem húztad az órajeleket, csak alulfeszeltél, akkor szvsz bírni fogja, legfeljebb a hőmérséklet egy árnyalattal feljebb mászik, 70 fok körülre.
(#4179) polarmaci
2 esettel találkoztam:
- Crimson ablak jobb felső sarkában nem hagytam jóvá a változtatást;
- a kártya hibázott az adott beállításokkal, és a Wattman default-ba állt. -
MK VII
veterán
válasz
Mclovin #3276 üzenetére
Olvasgass a topikban, hogy kinek mekkora rpm mellett milyen hőfokai vannak.
Nekem 1300-1400 rpm mellett 60-63 fok a kártya..
Távcsővesnek, igaz egy vetis, de 2000 rpm és 70 fok.
Máskülönben, egy tápcsatis 460 vagy 560 terhelés alatt, ha kicsit még ki is húzod a power limitet akkor 80-90W-ot simán beszippant. Egy hőcső nélküli hűtés mekkora fordulaton tudja kordában tartani a plussz hőt? (Költői a kérdés.)
De tényleg nem akarok hitvitát ebből.
Hőcsöves hűtés halkabb és hűvösebb. -
MK VII
veterán
válasz
Mclovin #3271 üzenetére
Almát körtével.
AMD-Nvidia.
Hőtermelés és hűtés szempontjából nem összehasonlítási alap a borda a két gyártó közt.
Ami elég az NV-hez az már korántsem elég az AMD-hez.Na, de mindegy. Azt kell venni ami szimpatikusabb.
Én semmi pénzért nem vennék hőcső nélküli hűtésű VGA-t. -
Mclovin
senior tag
válasz
Mclovin #3221 üzenetére
Nos voltam olyan bátor, hogy elhoztam egyet. A kártya valóban egy Nitro Sapphire (nem OC!) 4GB, hamarosan kapok egy részletesebb specification-t (ami gondolom a honlapon is elérhető lesz valamikor) a Sapphire-tól, de support-tól már kaptam egy rövidebbet. Base GPU clock speed 1250 MHz, Memory pedig 1750 MHz a specification szerint és GPU-Z szerint is. Egyenlőre csak egy AIDA tesztet tudtam 'ráküldeni', a hűtés nagyon jó, fél óra után sem ment 70 fok fölé, közben a ventik is csendesek maradtak (40% -1000 RPM a gyári ventiprofil). Egy 6 pines csati van rajta mint minden más stock rx 560-n. Ha bármi más érdekelne valakit, írjátok meg a kérdéseket itt vagy privátban és remélem tudok választ adni rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED monitor topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- Napelem
- TP-LINK routerek
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest