- VoLTE/VoWiFi
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Magisk
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balathruin
veterán
válasz
no more #5400 üzenetére
Remélem megvan hogy csak neked csinálja ezeket. Akármennyire utálod, főleg hogy más is szarozza körülötted, AMD és Nvidia sem tökéletes. Szoftveres téren szerintem most még jóval jobb is a Radeon.
Intel vs AMD-be nem szívesen megyek bele itt, maradjunk annyiban hogy egyelőre Intel annak való akit nem érdekel hogy jelentősen drágább és még az után is limitált tudásban. Észnél kell lenni mit vesz az ember és nem lesz gond.
Megoldásnak ha nem próbáltad még kapcsold ki a hardveres gyorsítást böngészőben, nem mindig működik. -
Ferke77
aktív tag
válasz
no more #5406 üzenetére
Ezt az álláspontot elfogadom (szerintem más is), de a problémád konklúziója már erősen "vitatható". Cseréltél vga-t egy modern architektúrára, aminél köztudott, hogy win10 alatt az op. rendszer support hagy némi kívánnivalót maga után. És a téged körülvevő IT szakember tömegből senki nem volt aki erre felhívta volna a figyelmed? Csak nyomták a mantrát, hogy intel + nvidia? Ami nem bölcsességre vall, hanem inkább nem számít a lóvé tesó! Az AMD nehezebb pillanataiban is jó ár/érték aránnyal rendelkezett, csak a csúcs termékek között nem volt (akkoriban) jelen. A fogyasztási különbséget meg szintén felfújták mesterségesen, sokszor kevesebb a különbség, mint egy kis teljesítményű izzóé (gondolom az IT haverok lakásban minden A++++ kategória, vagy anyuka hotel van). Ne bántsuk már az AMD-t, most tényleg nem érdemli meg, sok embernek nyújt alternatívát a "tökételes" intel + nvidia párossal szemben!
-
Luskan
tag
válasz
no more #5406 üzenetére
Ez a villanyszámlás és kazános tévhit elég régről maradt a fejekben. Egy ideije már nem ilyen drasztikus a helyzet szerintem (lásd ryzen procik is). Ha fél év alatt ledolgozza a különbözetet neki, akkor Ő elég sokat járathatja a gépét terhelés alatt. Számold ki a fogyasztás különbséget heti 2-4-6 óra játékkal is.
-
Penguin95
senior tag
válasz
no more #5406 üzenetére
Elmondtam. Engem nem az zavar, hogy neked más kell. Mindenki azt vesz, amit szeretne, és ez így van rendjén. Nekem azzal van bajom, hogy terjeszted is azt a szerintem hibás logikát, ami alapján Te döntést hozol, és másokat is befolyásolsz ezzel. Ez ellen harcolok informatikusként majdnem minden nap. Nekem nem az az érdekem, hogy XY termékpalettáját erőltessem valakire, hanem az, hogy a lehető legjobb megoldást kínáljam fel. Ha ezt az AMD nyújtja, azt ajánlom, ha az Nvidia, akkor azt.
A féléves villanyszámla dolgon felnevettem. Ugyanis ekkora eltérés még egy GTX1080, és egy Vega 64 között sincs, holott e között a két kártya között majdnem 40%-os fogyasztási eltérés van, teljes terhelés mellett. Vagy arrafelé 10-szer drágább az áram? Aztán ott a következő mondat. Mégis mit kell elmagyarázni a stabilitáson, és a rendszeres frissítésen? Ráadásul ezek miért lettek hirtelen Nvidia és Intel specifikus jellemzők? Ugyanezt megkapod más gyártóktól is. A világon milliók használnak AMD kártyákat megelégedéssel, problémák nélkül. Külön érdekes, hogy a legutóbbi hozzászólásodban még egy "IT-s" volt említve, most pedig már több. Ők hirtelen hogy kerültek elő?
Részemről Te azt veszel amit szeretnél, és részemről annak hiszel, akinek szeretnél, mivel nekem nem érdekem hogy a pénztárcádban turkáljak. Viszont mivel nem vagy jártas ebben a témában, és nem ezzel foglalkozol nap mint nap, megkérlek arra, hogy ne terjeszd a gondolkodásmódod. Így is épp elégszer kell elmagyarázni emberek sokaságának, hogy amiben hisznek, téves.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
no more #5406 üzenetére
2016. 06. 10-től(ekkor tettem a gépbe egy SSD-t, és váltottam W7-ről véglegesen W10-re) 2017. 05. 27-ig (ekkor váltottam le a HD6770-et egy RX460 4GB-ra) használtam egy HD6770-et, a legutolsó, 16.2.1 Crimson béta driverrel, és a játékok nem váltak használhatatlanná, ugyan úgy mentek, mint W7 alatt.
Rendszeresen frissül az AMD is, havonta minimum egy driver jön, de akár 2-3 is jöhet, stabilitási problémám se a 6770-el nem voltak, se a 460-al se. Ismerősömnek GTX950-e van, volt egy időszak, amikor elég gyakran kékhalálozott a gépe, főleg Hearts of Iron 4 alatt, egy VGA driver frissítés megoldotta. Akkor én most kezdjem hangoztatni, hogy soha többet NV?
-
Ferke77
aktív tag
válasz
no more #5400 üzenetére
Szia!
#5388-ban azt írod megoldódott a problémád, most akkor mibe kell beletörődnöd? Hogy nem a legújabb a driver? De hisz az op. rendszered sem a legújabb, ebbe már beletörődtél?
A "rendszergazda" ismerősöd meg álljon a szőnyeg szélére, amiért még nem dorgált meg a win7 miatt
-
Penguin95
senior tag
válasz
no more #5394 üzenetére
Imádom, hogy valahol mindig van egy rendszergazda, programozó, stb. ismerős, aki csak ezt és azt ajánlja, bármiféle valós indok nélkül. Utána meg csodálkozik az ember, hogy miért hall ilyeneket. Azt meg direkt nem akartam elárulni, nekem mivel van tapasztalatom, mert ez a topik nem erről szól (se nem az Nvidiáról, se nem arról, ki mit vett, mennyit költött valamire), viszont akkor már elmondom, hogy nekem egy 1080 mellett hullik ki a hajam, ami "nem ez a kategória". Ismerlek viszont már annyira, hogy tudjam, teljesen felesleges részletesen belemenni ezekbe a dolgokba. Pláne úgy, hogy szerinted támadás volt részemről az előző.
Ha neked nem jó az 560D, legyen, én ezt megértem. Hogy neked nem jó az AMD, legyen, megértem. De az mellett nem tudok elmenni, hogy segítséget kérsz valamivel kapcsolatban, amit már akkor temetsz, és szinte egyből azzal jössz, hogy ettől ne vegyetek semmit, ha van, adjátok el, és vegyetek helyette attól. Mindezt úgy, hogy nincs aktuális személyes tapasztalatod az ajánlott gyártóval.
-
Penguin95
senior tag
válasz
no more #5388 üzenetére
Megsúgom neked, az Nv sem jobb. Pláne akkor, ha nem használsz kapásból DDU-t kártyacsere esetén, és egyből a gyártóban keresed a hibát. Hiába van kártyám a zöldektől, a mai napig kénytelen vagyok egy lassan 2 éves drivert használni, ha szeretném elkerülni a legtöbb problémát (mindet így sem tudom). Mondjuk lehet túl sok dologról nem maradtam le, mivel vagy 10 éve nincs látványos fejlődés náluk driver terén. Az AMD legalább próbál hasznos funkciókat is a drivereibe pakolni (OC támogatás, HUD, normális rögzítési lehetőség...). Hiba előfordul náluk is, de legalább látszódik némi haladás, és szándék.
Lényeg a lényeg, egyik cég sem szent, mindkettőnél be lehet nyelni a kékerest. Csak meg kell nézni, mit veszel, és tisztában kell lenni annak képességeivel. Anno erről egyébként többször is beszéltünk a régi droid off topikban, csak ott telefonokról volt szó. Jegyzem meg, nem beszólni akarok, vagy megbántani, de már nekem szúrta a szemem az írásod.
-
PuMbA
titán
válasz
no more #5378 üzenetére
Igen, a használt kártyákkal nagyon vigyázni kell
AMD-val nincs baj egyébként, de az olcsón hozzájutottak, ahogy említetted az mindenképp szemöldök húzogatók. Illetve a régi alaplapod miatt egyébként lehet, hogy egy BIOS csere megoldaná, hogy rendesebben kezelje az új eszközöket a lapod, de ezt ugye saját felelősségre, mert ha elszáll közbe a géped, akkor nem kapcsol be többet.
-
PuMbA
titán
válasz
no more #5368 üzenetére
Windows 7 N. Ez van kiírva, ha a Sajátgép-re jobb klikkelsz és Tulajdonságokat megnyitod
Egy ilyen új VGA-hoz egyébként ajánlott a Windows 10, mert a Windows 7 drivert már rég magasról letojják. Aki vesz és játszik egy RX560-nal, az nem használ ilyen régi oprendszert. Ráadásul a kártya tud 4K HDR videókat is hardveresen gyorsítani, ami 7 alatt szintén nem megy, mert 10 éves. A számítástechnikában ennyi év olyan, mintha most Trabanttal járnál az utcákon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Formula-1
- VoLTE/VoWiFi
- Béta iOS-t használók topikja
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest