Új hozzászólás Aktív témák
-
Exodius
őstag
válasz
Dauerstage #6114 üzenetére
Fractal Design R4-em van. Enthoo Pro M még nincs használtan.
900-ig le tudnám vinni, de akkor már instabil, ha foldingozok.
1250 Hz-1000 mV-n pörög jelenleg, most reggel 59 fok 1200RPM mellett.
Majd kenek rá valami jobb pasztát, azt lehet elnéz 56 fokig is. Az MX-4-nél azért van jobb is. -
Dauerstage
tag
válasz
Dauerstage #6114 üzenetére
900mv mellett is majdnem elérte a 60°-ot, auton nálam majdnem 75°.
-
Exodius
őstag
válasz
Dauerstage #6111 üzenetére
Köszi. Átraktam 1230-ra. Majd kiderül.
-
Exodius
őstag
válasz
Dauerstage #6109 üzenetére
-
PuMbA
titán
válasz
Dauerstage #6106 üzenetére
Semmi értelme 1200-1250MHz fölött járatni, mert ott az architektúra vége
Na meg ugye amikor használtan 30-35k-ért RX570, 580-akat kapsz...
-
Exodius
őstag
válasz
Dauerstage #6104 üzenetére
Akkor köszönöm szépen a tapasztalataidat! Szép munkát végeztél! 960-ig én is lementem tegnap este.
-
Exodius
őstag
válasz
Dauerstage #6102 üzenetére
Nekem Gigabyte Radeon RX 560 Gaming OC 4GB-m van. Nem lehet, hogy ez a különbség?
-
Exodius
őstag
válasz
Dauerstage #6095 üzenetére
Amúgy elég furcsa. Ugye alapból:
214 Mhz---->715 mV
603 Mhz---->721 mV
Vagyis 389 a Mhz különbség, de csak 6 mV?Akkor belőhetném 950-re az egészet 1000 felett.
-
PuMbA
titán
válasz
Dauerstage #6095 üzenetére
Akkor az utolsó kettőre átmásolja az 5. állapot számait (MHz és mV) és kész van
-
Exodius
őstag
válasz
Dauerstage #6076 üzenetére
Mondjuk a gépház az majd terveben lesz, mert a Fractal R4 az nem a legjobban szellőző. Coolink Chillaramic már kiment a divatból, ahogy láttam, nem is kapható itthon.
Szóval szerintem marad majd a Gelid. Az MX-4 a csontszárazhoz képest hozott 5 fokot. -
Exodius
őstag
válasz
Dauerstage #6074 üzenetére
Nekem is rev.1-es van. Milyen pasztát használsz és miket tapasztaltál? Hővezető lapból milyet ragasztottál rá?
-
arcszesz
aktív tag
válasz
Dauerstage #5982 üzenetére
Úgy néz ki, megvan a megoldás. Nem a kártya hibája volt, aminek nagyon örülök.
Windóz jól összekavarta az irq-kat és összeakadt a vga a lan vezérlővel. Sikerült elhárítani a problémát -
arcszesz
aktív tag
válasz
Dauerstage #5980 üzenetére
Nekem nem megy tovább amíg át nem váltok desktopra és vissza. CS:GO-t szoktam játszani, mást nem nagyon. Meg van pár régi játék telepítve, azokkal is előfordul. Pl. Left 4 Dead 1-2 meg hasonlók. Februárban vettem az RX 460-at, fél évig nem volt ilyen gond, az utóbbi időben kezdte. Win7 alatt, amit csak játékra használok. 99%-ban Linuxot használok, ott nem tapasztaltam hibát, igaz nincs is komoly terhelés a kártyán.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Dauerstage #5945 üzenetére
Megnéztem régebbi driverrel,65-66 fok max,a ventit sem 800 körül járatja terheléskor,hanem 1700-1800-on is akár.Amd driver szar ezek szerint.
-
arcszesz
aktív tag
válasz
Dauerstage #5932 üzenetére
Egyszerűbb letiltani a felesleges állapotokat. A kívánt állapotra kattintasz és beállítod maximálisnak.
A feszültségeket nem nagyon szoktam állítgatni, mert van hogy egy hét múlva fagy ki miatta. 1V-nál gyárilag magasabb feszültségű állapotokat kukáztam.
Érdemes valami értelmes venti profilt is csinálni wattmanban. Gyárilag nálam 24%-on forog 70 fokig, akkor kapcsol be a 'porszívó'. Nem igazán tudom miért erőltetik ezt a fuzzy logic vezérlést. Beállítom hogy terhelés alatt 40-50%-on menjen a venti sokkal jobb a helyzet. Lookup table rulez.
-
PuMbA
titán
válasz
Dauerstage #5932 üzenetére
Na, király.... ennyi
Úgy látom, hogy ez a rev1-es Gigabyte RX560, aminél kicsit elgurult a gyógyszer, mert ahogy látszik 80W fogyasztási limitet állított be a gyártó a GPU-ra (amihez még hozzájön 20-25W memória fogyasztás), ami az én 48W-omhoz képest jóval több és nem csoda, hogy szegény hűtés alig bírja ebben a hőségben. Az újabb rev2-es változatban már visszavették 50W-ra a limitet és az órajeleket is visszarakták 1200Mhz köré, ami az RX460-ak esetén is volt.
-
PuMbA
titán
válasz
Dauerstage #5930 üzenetére
Akkor tényleg érdekes. Nekem is hasonló, 2 ventis Gigabyte RX460-am van, hőcső nélkül és 1500RPM-nél feljebb nem is mennek a ventik, pedig 1200MHz körül megy a GPU. Memória ugyanúgy 1750Mhz-en megy, mint nálad. Ha GPU-Z-be az Advanced fülre kattintasz, akkor itt mit látsz? Illletve, ha leveszed a GPU órajelet 1200Mhz-re úgy nézd meg, hogy mi lesz.
-
PuMbA
titán
válasz
Dauerstage #5928 üzenetére
És nincs túlhúzva?
Az tényleg elég érdekes. Újonnan vetted? BIOS volt rajta cserélve? Hány MHz-en jár játék közben a kártya? GPU-Z-vel megnézheted.
-
PuMbA
titán
válasz
Dauerstage #5926 üzenetére
A kártya hűtője és bordája számít inkább, mint a házhűtők
Ugye a kártya bordája és a chip közé nem tudnak befújni a 12cm-es ventik. Majd következőnek nagyobb bordás, esetleg hőcsöves és minimum 2 ventis VGA-t vegyél, mert ilyenek tudnak lenni ezek az olcsó cuccok. Melegedősek.
-
Dauerstage
tag
válasz
Dauerstage #5925 üzenetére
3db 12cm-es venti elől(befele fúj), 2 felül(kifele), 1 a procihűző mögött(kifele).
-
hegegabi80
addikt
válasz
Dauerstage #5921 üzenetére
Ott valami nagy gáz lehet, nem lenne szabad annyira melegedni. Nekem is volt RX460 de 70-72 foknál megáált még a nagy melegben is. Milyen házba is van?
gányolós topik ide jöhet a remekműved -
arcszesz
aktív tag
válasz
Dauerstage #5922 üzenetére
Én simán letiltottam a boost funkciót. Wattman-ban 4-es módot állítottam a maximumnak, 5,6,7 nem játszik. Átlag 50-80 mhz veszteség, észre sem veszem. Így a hőmérséklet megáll 60 fok alatt a kánikulában, leggagyibb hűtésű egyventis sapphire rx 460 kártyával gyengén szellőző házban.
-
Dauerstage
tag
válasz
Dauerstage #5921 üzenetére
Elnézést félre ítam nem 68 hanem 74°. Aztán alulfeszeltem wattmenbe 80mv(még nincs vége) és így lett 64.
-
Dauerstage
tag
válasz
Dauerstage #5920 üzenetére
Sziasztok. Újrapasztáztam a kártyát, a hőfok csak 1-2-vel lett jobb. Alaplap vrm éppen csak langyos. Még mindíg 80° körül üzemelt a kártya. Haverom megvette nekem a pubg-t és ott már 84° fölé is nyújtózkodott. Fabrikáltam a hátuljára egy s478 hűtőbordát passzívban, alá thermal pad és kaptam maximális 68°-ot a 84 helyett. Mostmár nem hibázik a kártya, de még mindíg nem vagyok elégedett a hőmérsékletekkel így kap egy s775 toronyhűtőt a hátuljára kicsit átalakítva. Üdv. Volt itt valami vga hűtés gányolós topik de nem találom.
-
Dauerstage
tag
válasz
Dauerstage #5919 üzenetére
Újrapasztázva vettem a kártyát. Lehet hogy nem figyeltek oda eléggé és kihagytak volna valamit? Egy extra hűtés a hátlapra könnyítene a működésén?
-
PuMbA
titán
válasz
Dauerstage #5917 üzenetére
A színhiba az egyébként memória gond a legtöbbször
Házban esetleg nincs meleg? Alaplap VRM-je nem fűti a VGA-t?
-
Dauerstage
tag
válasz
Dauerstage #5916 üzenetére
Bár most fogom újrapasztázni. Direkt neki veszek valami jófélét. De ha már ott tartok akkor a proci, chipkészlet meg a vrm is sorra kerül. Így egyszerre mindet.
-
PuMbA
titán
válasz
Dauerstage #5914 üzenetére
A tesszelláció az egy plusz grafikai opció, ami a sima felületek 3D-sítésére szolgál. Valószínűleg jobban terhelődik a kártyád és ezért elkezd hibázni. Hőfokok?
-
Dauerstage
tag
válasz
Dauerstage #5909 üzenetére
Tuti hogy tápegység a probléma(érintkezés). Szétszedtem a gépet, újra áttakarítottam, csatlakozók kitisztítva és működik. Gondoltam eggyet és játék közben megmozgattam a pcie 6pint es egyből crashelt. Csak azért írtam le az egész metódust hogy ha netán így járna valaki, akkor legyen támaszpont.
-
Dauerstage
tag
válasz
Dauerstage #5908 üzenetére
Ma megnéztem másik tápegységgel, ugyanúgy crashel. Próbáltam másik pcie slotban, akkor is crash próbáltam molex-6pin átalakítóval, akkor is crash. Aztán gondoltam eggyet, power limit csúszka -20% és egy órát játszottam minden hiba nélkül, és crashelt. Holnap még megpróbálom -25%-al a power limitet, de biztos hogy a tápegység nem tud annyit leadni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- AliExpress tapasztalatok
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Nyaralás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest