- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dauerstage
tag
válasz
Exodius #6113 üzenetére
Már megtörtént a gépház csere? Az a 61° elég jó
. 27w... ennyit ír a wattman. Még ha jól is mérne a szoftver, akkor is úgy tudnám elképzelni hogy ennyit vesz fel gratisba(a pci-e 75w-ja nélkül). Lehet f.szságot írok.
Én miután kiderítettem hogy mit bír a kártya, vissza is tettem mindent autora(kb. a tesztek alatt játszottam utoljára). -
Dauerstage
tag
válasz
Exodius #6110 üzenetére
Igen. A feszültségből vettél visszább és nem a teljesítményből. Az utolsót nyugodtan átírhatod 1230-ra(annyit fogsz észrevenni hogy 1-2fps-el kevesebb meg 5-10°-al hűvösebb). Nagyjából az utolsó 2 state-t csak azért iktatta bele a Giga hogy ráírhassa a kártyára az OC feliratot(jelentőssége nem sok, max 5fps).
-
Dauerstage
tag
válasz
Exodius #6108 üzenetére
Ha csak a teljesítményt veszed vissza de a feszültség marad akkor nem lessz hűvösebb. Talán még azt is megkockáztatnám hogy halálraítéled a kártyát, mármint ha képes úgy elindulni. Tehát tegyük fel hogy a kártyád pörög 1200mhz-en és ehhez kap 1mv feszültséget. Te visszább veszed a teljesítményt 700mhz-re, de a feszültség marad 1mv( miért is lenne hűvösebb?). Ha viszont azt mondod hogy letiltod az utolsó 1-2 state-t wattman-ben, akkor biztosan hüvösebb lessz.
-
Dauerstage
tag
válasz
Exodius #6101 üzenetére
Ameddig én jutottam kimaxolva (szerintem)feleslegesen:
Lehetett volna még finomítani, de felesleges 2fps-ért .
A PrintScreen meg nem akar működni.
A minimum amin működik a kártya 900mv. Na ez megéri mert közel 10°-al hűvösebb auto ventiszabályzás mellett.Ez meg az automata üzemmód. A feszültséget direkt nem is vettem feljebb, csak lejjebb.
Bár nekem furcsa hogy nálad más feszültségeken mennek az értékek.
-
arcszesz
aktív tag
válasz
Exodius #6084 üzenetére
Vagy talán egyszerűbb csak a teljesítményhatárt állítani és semmi mást. Mert ez van alapból elrontva ezen a kártyán. Esetedben max 80w-ot etet meg szegény kis gpu-val amit nem tud átadni a hűtőnek. Ha pl. -10%-ra állítod az minusz 8w tehát 72w, -20% meg 64w. Ezzel beállíthatod pontosan mekkora teljesítménnyel menjen és igény meg hőmérséklet függvényében bármikor változtathatod is.
-
arcszesz
aktív tag
válasz
Exodius #6079 üzenetére
Csodát egyik paszta sem fog tenni. Ez is a 80w power limites kártya szörny lesz. Melegszik mert gyárilag nagyon túl van hajtva. Talán érdemes próbálkozni 2-3 boost állapot tiltásával vagy a power limit csökkentésével. Nem annyival lesz lassabb mint amennyivel hűvösebb.
-
PuMbA
titán
válasz
Exodius #6073 üzenetére
Teljesen felesleges, 60 fok tökéletes
10 évnél többet is kibír bármilyen chip ilyen hőmérsékleten. A legtöbb VGA 75-80 fokra van belőve és 5-8 évet röhögve elmennek. Az RX560 ráadásul 2-3 éven belül csak papírnehezéknek lesz jó, mert baromi olcsóak a használt RX570, RX580-ok most is.
-
Dauerstage
tag
válasz
Exodius #6075 üzenetére
Hőpasztából Coolink Chillaramic, hőlapból meg Akasa, a vastag az Ebay-os "ócóság". A különbség csak akkor kezdődött mikor házat váltottam(szellősebbre) illetve alapon 30%-on ment a venti(mire elérte az 50°-ot addigra 60%). Elkezdtem én is undervoltolni(beletoltam egy napot, 950mv-ig jutottam el aztán ráhagytam) ez kb. 5°-ot segített. Nálam most a plafon 55° de automatán hagytam. (Sem idő sem kedv nem volt egésznapos játékra)
-
hegegabi80
addikt
válasz
Exodius #5338 üzenetére
Nem sok különbség van az RX460 és 560 között, de bios moddal a 460 is 560-osítható. De nem biztos, hogy megéri.
Volt korábban Asus Strix 460 4Gb karim is, meg legutóbb egy Sappi RX550 2Gb, amit még kemény 24K-ért vettem. Ahogy most nézem az új árait, eléggé lehúzás, a 4gb-osról nem is beszélve.
Én spec az 550-el még játszottam is simán, igaz 1600x900-on.
Ha biztos forrásból, garival van rx460, akkor az is jó. Pláne ha személyesen is meg tudod sasolni.
De pl 36K-t már kicsit sokkalom érte, hacsak nem 4Gb-os. -
hegegabi80
addikt
válasz
Exodius #5335 üzenetére
Elvileg jó az egy ventis is, ezek nem nagy kazánok, csak hát ugyebár hangosabb.
Nekem egy ventis xfx RX460 van, ha durva a ventiprofil a nagy melegben is 68 fok körül megy, de már van hangja. Ha engedem 75-ig, akkor már ok. Természetesen ez háztól és szellőzéstől is függ.
-
szazbolha
addikt
válasz
Exodius #5320 üzenetére
Ha van rá pénz én is a 4GB-ot javasolnám.
Gyenge a GPU az RX560-ban, nem a ram a szűk keresztmetszet, de mégis akadás mentesebben és picit gyorsabban megy, ha több a vRAM.
Szerintem már évekkel ezelőtt megdőlt az a tétel, hogy elég az 1 vagy 2 GB ram. "Mindig" elég 2GB, de akadósabb lehet. Ez vagy feltűnik, vagy sem. Ha erős a procid akkor jobban látszik.Nem tudom mennyi az árkülönbözet. Nekem 10K-t megérne ha játszani akarnék.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Exodius #5324 üzenetére
Nekem a kis Sapphire RX550 volt 2Gb, igaz még akkor 24K-ért vettem. Attól többet nem is ér. Én 1600x900-on játszok, és oda nekem elég volt az rx550. Most rx460 van, de csak 2 Gb, és eddig még nem éreztem a 4gb hiányát. Korábban volt 4Gb-os rx460 is nálam, és max olyan 2,8-3Gb-ig ment el.
Még a GTX 1050 2Gb gondolkoztam, de mivel nem volt jó áron, ezért az rx460 lett a befutó.
Ezt csak azért írom, hátha segít egy kicsit a választásban. Jelenleg még talán elég lehet a 2Gb kompromisszumok mellett, de már nem sokáig. -
PuMbA
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest