- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Világos, nincs ezzel semmi baj. Én is tudnék mindkét oldalról VGA-t választani...
(#2640) MK VII
A videót csak este tudom majd megnézni, érdekes lehet.(#2634) hegegabi80
Gáz a Strix? Vagy csak a nagyobb fogyasztás miatt írod?
Computerbase tesztben azért annyira nem marad le az 550-es a 460-tól... bár ez a 4GB-os változat. -
Megértem, de én legyűrtem magamban az ellenérzést, és bevált a 750Ti, és most ez is. Fontos volt, hogy ITX gépbe ne legyen kazán, és a 460 kicsit gyengének tűnt, az 560-at meg nem tudtam már kivárni (utólag kiderült, fölösleges is lett volna). De ettől még folyamatosan nézem az RX árakat/kínálatot...
-
Ne is mondd. Akkoriban Casetek CK-1026-9A-em volt, ami már rendelkezett 2db 120mm-es ventivel. Azóta is bánom, hogy nem vásároltam be a mATX változatából.
Ma már rendesen túlárazzák az ennyire masszív konstrukciókat.
-
ot93
senior tag
-
Franklin
addikt
Nem vagyok egy nagy ház-szakértő, de hiába van levéve az oldala, ha utána meg a fal felé, a sarokba van fordítva, ahol kb. nulla légmozgás van.
Egyébként miért jó, ha a ház az asztalon van? Nem lenne jobb az asztal alatt? Elfoglal egy csomó helyet, plusz alul még hűvősebb is van általában.
-
CJ4567
nagyúr
Nálam egy régi felsőtápos házban nem lehetett megmaradni a gép mellett tápcsere után(Chieftec Force 500W), egy Fractal Design Core 2500-ra való csere után meg szinte néma lett. (Jó, 20k-s ház vs nagyonolcsó low budget ház) És ráadásként a HDD is jóval halkabb, és hűvösebb, és az SSD is hűvösebb lett. Meg minden a gépben
Én egy i5 + RX460 gépet nem mondanék low gépnek, meglepő mit tud egyes játékokban még az öreg Xeon/C2Q mellett is.
-
ot93
senior tag
Már én is gondoltam erre
más játékoknál igazából ilyen nincs...
Sdi hát mán jó lesz
én cpu limitre gondolok, habár 80-90% körül megáll, fölé nem igazán megy.
CJ4567 igazából vidéken teljesen jó, 60fps fölé is megy, városban meg 35 körül kullog, és néha akadozik... ezért nézek furcsán mikor a vga meg alig megy, hisz ha ilyen lightosan tevékenykedik, akkor nem ad ki max teljesítményt.
-
tippm86
tag
Közben megtalátam a google-n, most teszteltem 2 órát és működik.
Igen ez volt a probléma, a vírtuális ram automatára volt állítva, és állandóan megtelt.
A videókártya 2,9GB-ről visszaállt 1,5-GB-re.Köszönöm a segítséget!
Egy kérdésem lenne még, hol lehet állítani a ventilátor karakterisztikáját?
Alapból passzív, csak az a baj hogy későn kapcsol be és 33%-nál jobban nem forog.
MSI Afterburnnerrel minden játék elött beállítom 60%-ra és akkor 45 fok föl nem megy. -
Scooter
tag
Tápcsatis, és több táppal is ki volt próbálva.
Meg ez szerintem nem dirver probléma, hiszen mikor bootol a linux mindig egy ponton áll be a kép, és akkor mg semmi olyan dirver nincs betöltve. Na meg a windows sem jut el a loginig.Ez elég nagy rejtély, még megoldást nem találtam rá.
-
The lineup is reported to also consist of the RX 560 and RX 550 which will come a week later on the 11th of April. These cards will be based on the smaller Polaris 11 silicon found in AMD’s RX 460. Again a small performance improvement is expected thanks to higher clock speeds.A polaris (460-480) széria csak egy faceliftet kap. Kis finomhangolás, kicsit magasabb órajel. A Vega más kategória, azok mind a 480 fölé jönnek.Hopsz, most látom, hogy még van egy oldal itt a fórumon. Bocsi!
-
Csak ne szúrják el. Most jön egy átnevezés, csalódott hangokra lehet számítani, remélem gyorsan jön utána a Vega már, felettébb kínos sztem, hogy kb egy évig nem állítottak ellenfelet a felsőházban, meg is látszik a zöldek rekord nyereségén.
Mondjuk így végre lesz 5 modern lapkájuk a piacon, lefedve az egész palettát. P12<P11<P10<V11<V10 (annak ellenére, hogy azt mondták a sorszám a készítés sorrendjét mutatja, valahogy mindig a gyengébb lapka a nagyobb számú)
Jelenleg a 35k-s kártyák alatt egyik sem gyorsítja a Youtube-ot, pedig elvileg pont multimédiára nem kéne erőmű, így van helye a P12-nek is sztem.
-
Ez csak azt mondja, hogy a Vega 11 a GTX 1070 ellen megy kb, nem írja, hogy ez lenne az RX 560. Azt már én idéztem, hogy az RX 560 ugyan úgy Polaris 11 lesz, mint az RX 460. Szóval előrelépés nem sok lesz.
Amúgy AMD a Capsaicinen bejelentette, hogy a Vega kártyák neve RX Vega akármi lesz, szóval RX 560-570-580 mind kvázi átnevezés lesz, Polaris alapon.
Az mondjuk érdekelne, hogy az RX 550 az vajon micsoda. Vágott(abb) Polaris 11, vagy Polaris 12.
-
Az RX 560 egy átnevezett RX 460 lesz, nem? Max engedélyezik a letiltott két CU-t meg emelnek kicsit az órajelen.
"The lineup is reported to also consist of the RX 560 and RX 550 which will come a week later on the 11th of April. These cards will be based on the smaller Polaris 11 silicon found in AMD’s RX 460. Again a small performance improvement is expected thanks to higher clock speeds."(#2198) AxBattler: gyanítom eleinte drágább lesz az ántevezett RX 470 is (az is Polaris lesz a cikk szerint), szóval nem biztos, hogy rossz lóra tettél az új kártyáddal.
(#2200) Gyuri27: ott már talán. Ravenben Vega lesz.
-
hegegabi80
addikt
Persze a fogyasztás sem eget rengető. Pl giga max 75W, mert nincs rajta tápcsati, az én asusom meg max 90-100W. Durván heti max 3 órát megy maxon, ez igazán elenyésző a kettő viszonyában, viszont még mindig jobb mint a régi kazánok.
Arra értettem, hogy pl lehet van akinek a tápján nincs vga csati, akkor annak olyat kell venni, amin nincs tápcsati. Hiszen nem érdemes azért mókolni, vagy tápot cserélni, mert nem ad semmi pluszt.
Csak akkor legalább látható lenne a listából melyiken van. Amúgy tényleg mindegy melyiket veszi az ember.Nekem amúgy azért lett az Asus, mert éppen azt sikerült jó áron beszerezni apróról. Amúgy giga lett volna, de végül nem jött össze az üzlet, így jött az Asus ugyan olyan árban. Az akkori karácsony előtti bolti áron nem vettem volna meg.
Nekem is egy 350W-os SFX táp hajtja a rendszert.
-
colossal89
tag
Én azért is ajánlottam ismerősömnek a 460-at mert az összes next gen konzolban radeon chip van és a multi platform gamek nyilvánvalóan radeon optimalizáltak lesznek. DX részről meg a dx12 ha mélyebb programozási szintek kezdik el használni nem patch eléssel stb... kedvezni fok ezért is ültem fel anno a 290 vonatra hogy a házigazda free mantle ből született DX12 kedvezni fog idővel.
-
-
colossal89
tag
Én csak olyan teszteket láttam ahol a 1050 gyorsabb 10 ből 8 esetben mint akár ebben a videóban is. A resident evil egy kivétel a radeonoknak kedvező shader fordítók miatt azt hiszem abu mesélt erről valamelyik írásánál.
-
Gainka
őstag
Utólag könnyű okosnak lenni de csinálhatták volna úgy hogy lockolt 2 gb-os 35-38 körüli be állt árral, és unlockolt 4gb 40 felett kicsivel.
Kidobták volna először a 2gb-t, és ahogy gyülnek a tuti jó chippek ugy potyogtak volna ki a 4 gb-os modellek.Bár ennyi tapasztalattal csinálhatták volna erösebbre egy 15-20%-al, akkor az 1050 ti alá került volna picivel, az 1050-re meg lehetett volna válaszolni vágott chippel.
csak hangosan gondolkodok -
PuMbA
titán
"50 fps volt ultra textúrákkal és 52-54 low textúrákkal."
Ez körülbelül a valós különbség. DX11 alatt lehet, hogy stabilabb értékeket kapsz
(#1939) D.Orion: Power limitet nem tudsz kitolni, mert nincs tápcsatlakozó a kártyán
Nem fog menni a dolog, mert így is teljesen ki van használva a PCI-Express 75W-os fogyasztása.
-
core i7
addikt
Van azért 40k-ért
igaz ez Giga
-
kisza25
félisten
TDP limit a GPU-ra, rx 460-nál nem tudom hogyan van, de pl 1050ti nem kap több naftát a tápcsati miatt, csak feleződik a kettőn a nafta
Az ok hogy kitolod, de többet is vesz fel? sokszor biosban van limitálva, hogy mennyi lehet a max W, vagy a VRM rész nem tud több naftát adni
-
kisza25
félisten
szerintem limitálja a fogyasztás, mert többet kellene nyerni vele elméletileg.
Engem most csak azért nem érdekel az unlock, mert frankón működik a freesync az mellett meg tök mindegy, hogy 60 vagy 65,100 vagy 110 FPS van
Én elégedetten használom a kis Gigabyte-ot, nincs semmi hangja az alap beállításokkal, mondjuk én Turbo módban használom a hűtését, így terhelve van pici hangja, de így 67 fok fölé nem engedi.
Valaki kérdezte a diablo 3-at hogyan fut azt felraktam megnézni, azóta megint rákattantam, még a kiegészítést is megvettem hozzá -
kisza25
félisten
ez a mostani rx 460 teszt, ebből indultam ki, mivel ez az rx 460 tesztje és van benne r7 370, ami egy 7850->hd265->r7 370, csak átnevezve lett, a különbség csupán az eltérő steppingben keresendő.
idézet az r7 370 PH cikkből:
"A hűtő eltávolítása után jönnek az érdekesebb részek. A Trinidad kódnévre hallgató GPU még a legelső, 2012 első felében megjelent GCN1 (S.I.) mikroarchitektúrára épül, mely így szinte teljesen megegyezik a korábbi HD 7800-as kártyákon látott Pitcairn kódnevű lapkával, illetve ebből kifolyólag az R9 270-es kártyák GPU-ja is igen közel áll hozzá. A különbség csupán az eltérő steppingben keresendő, ami jelen esetben a PowerTune nevű energiagazdálkodási rendszer hatékonyságát érintő változásokat takarja.Sajnos mindez egyben azt is jelenti, hogy az R7 370 sem a FreeSync, sem pedig a TrueAudio technológiát nem támogatja, ami – tekintve az ezek körül korábban keltett felhajtást – szerintünk kissé ciki. A GPU alapvető felépítése tehát mit sem változott, azaz maradt az összesen 1280 darab végrehajtó, melyből az R7 370-eken 1024 darab aktív, melyekhez legfeljebb 975 MHz-es üzemi frekvencia társul. Az Asus utóbbin a gyári tuning keretein belül tekert egy kicsit, így a Strix esetében 1050 MHz a maximális magfrekvencia."
Az rx 460 jobb, modernebb, kevesebbet fogyaszt, de azért a körbehugyozás nálam nem ez a kategória.
az rx 470, na az körbehugyozza az rx 460-at, mert több, mint 2x olyan erős.
Na és ezért írtam, hogy elsőre i5, aztán VGA csere -
kisza25
félisten
nem akarok bele vauvau, de az rx 460 5-10% gyorsabb, mint egy R7 370, ami egy átnevezett rx 270, amitől a hd 7850 15-20% al lassabb, viszont azt simán fel lehet húzni hd 7870 szintjére.
Amíg rx 460 kb semennyire sem tuningolható (nálam a gyári 1212Mhz-et sem tartja, tuningnál meg semmi sem változik)Szóval alapvetően az rx 460 ~25-30%-al gyorsabb a HD 7850-nél, de utóbbi elég jól tuningolható, ez azért nem a keresztbe lenyeli kategória
Ezért mondtam az i5-öt
Nameg:
Nekem volt HD7850 és 7870 is simán játszható volt vele minden játék, BF4 is, még 750ti/ 260x-el is amik még gyengébb kártyák.
i3+ r7 260x/750ti-al már nem volt minden játék játszható élvezhetően (mikrolagok főleg multiplayernél), viszont i5+ gtx 750ti vel minden frankón ment, csak részletességből kellett visszavenni, és gtx 750ti gyengébb a HD7850-nél, és 2/3-a a teljesítménye, mint az rx 460-nak.
Szóval továbbra is azt mondom i5 elsőre, majd VGAMás: ezzel a freesyncel nagyon jól lehet kompenzálni a kis rx 460 gyengeségeit, tökre elég most nekem ez a kártya így
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest