- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #2956 üzenetére
Meg tudjátok nézni mennyit dob az ASIC quality-re GPU-Z?
Menü előhívása: Alt + lefelé nyíl
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
radi8tor #2900 üzenetére
A lapka az nem fog degradálódni. Ez egy szilíciumostya, ami működik és kész. Kb. 20-30 évig menne is, ha a tokozásban a kötések nem adnák meg magukat hamarabb. De az is lehet, hogy a VGA-n szál el valami hamarabb. Az biztos, hogy a legstabilabb pont a termékekben maga a lapka.
-
Busaf
tag
válasz
radi8tor #2805 üzenetére
Házam fekszik és nyitott - így kevésbé porosodnak a cuccok, na meg szeretek belelátni működés közben -, de épp ezért is kell a csend.
Erre akkor jöttem rá, amikor felraktam SSD-re a rendszert, beújítottam a D-14 procihűtőt meg a Corsair tápot és leszedtem a HDD-ket, erre......CSEND lett.
A héten fizu, kártya rendel, majd meglátom mire jutok.
A gyári hűtő vsz. nem sokáig "tolerálódik" részemről, bár első felindulásból hat-nyolc-tíz gémet bizonnyal letolok...Amúgy múlt héten gondoltam egyet, és elindítottam passzív (lehúztam az egy szem Noctua-ventit is) hűtéssel a prockót (csak a Nocti borda), simán ment órákig... (net, ilyesmi...), hőfok 40 alatt maradt (szoba 20 fok C felett.)
Persze játékok alatt más lesz a szitu
MaximumGame: ha eljutok odáig, ígérem lesz.
-
Busaf
tag
válasz
radi8tor #2803 üzenetére
Képzeld csak el: riserrel eldönteni a karit kb. 90 fokban, rögzíteni frankón (ez megoldható: hegesztés, forrasztás, csavarok, furatok, szegecs, akárhogy...<kalapács, fejsze, apparát még mindig a sufniban
), lekapni a gyári hűtőt és ráberhelni egy NH D 14-et a GPU-ra korrektül
Még a memóriákra is lehetne némi rezet pasztázni.
Szerinted össze lehetne hozni a ref.nél csendesebbre?
(Persze CF ugrik, de egyenlőre egy kártya is elég...)
-
Sontir Fel
őstag
válasz
radi8tor #2479 üzenetére
helkis mondta a masik topicban, hogy 50 fokot szereti a kartya... nos az enyem feszemeles nelkuli 1125on se megy 50 fok alatt jatek kozben. Viszi az 1200at alapfeszen is, viszont 3d markban nem no jelentosen a graphics score, ebbol gondolom hogy talan kis fesz emeles segithet a dolgon.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
radi8tor #2433 üzenetére
En nem vagyok semmi jonak az elrontoja. Ha megerne nvidia kartyat venni, akkor beneveznek ra. Az utobbi idoben ar/ertek aranyban nem talaltam megfelelo nvidia karit, ez alol kivetel amikor 50kert adtak boltbol a gtx 480at. Az szerintem nagyon jo biznisz volt akkor, es most is az lenne.
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor #2131 üzenetére
Más:
Veszettül megy a kártya. Alapfeszen mennek a ramok 1790MHz-et (ami ugye a max AB-ben). A GPU 1 GHz-en 1,05V-on megy, eddig fél óra furmark stabilan, ami droppolva kereken 1V. Lehet megy még lejjebb is, egyelőre nem próbáltam.
Egy hihetetlenül optimalizálatlan vantage eredmény (cpu, ram 24/7, ment közben letöltés is), vramok alapfeszen, GPU 1,18V-on (terhelés alatt droppolva 1,12V körül):
P37632 ( CPU score kevés, mert ment 1-2 dolog a háttérben, a lényeg az volt, hogy mit megy a vga, de ez még korántsem a vége.)
-
válasz
radi8tor #2096 üzenetére
Amúgy nem hiszem, mert most is csak 4db érkezett, szóval esélyes hogy nem sokáig fog kitartani ez sem. Nekem az a gyanús az egészben, hogy ugye webáruház lévén hogy tud eladni valamit úgy hogy nyer is rajta, holott neki az eladási nettó ára is kevesebb mint a nagyker nettó -
kasa85
őstag
válasz
radi8tor #2084 üzenetére
Májusig írtam nem Májusban.
Csak azt nemértettem miért kellet ki közösítően bánni még egy hónappal ezelőtt,mert piaci véleményemet ki mertem fejteni.
Be kapcsolódtam le írtam a véleményem erre meg át küldtek egy másik bolygóra,mert biztosan ott élek.
Minden esetben fent tartottam a véleményemet,és tiszteletben tartva a másikét nem írtam közhelyeket.
Ez nem neked szól tudják azok akik ezeket írták.
A lényeg akármi történhet ami reális kis világunkban ezért nem kell másokat megvetni,vagy elküldeni ha ki fejti sajátos véleményét.
Látom a HD7950 is félig meddig módi kari lesz.
Ez jó hír bár ugyanazok lesznek a tartások mint a HD6XXX szériánál.
Biztos jobban oda figyelnek a Limited kiadásra.
Ez elképzelhető,hogy csak csalétek lesz azoknak akik váltani szeretnének,és félő nem lesz annyi mód lehetőség mint a HD6XXX esetében.
Biza be szereznék 2db HD7950 karit.
Persze jelen helyzetben semmi panaszom teljesítmény szempontjából .
Látom jól muzsikál a rendszered(#2086) Cybertrone
Nem írtam pontosan micsoda felsoroltam a piacot/szezont/és újdonságod.
Piac talált,és nem vagyok jövendőmondó bár a szomszéd Cig@ny asszony sok mindent mondott lehet hinnem kellene neki -
törölt tag
válasz
radi8tor #1972 üzenetére
A ramokkal ugyez a helyzet sajna. a fesz emelés sem lesz megoldás. Ott még csökken is a teljestítmény ha túl léped a hiba határát. Fagyás csak jóval fölötte van.
Mivel jól sklázádodik az OC jöhet a papir ceruza . 20Mhz-ént nézni hol romlik már a tuning / teljetítmény hatásfok.
Nekem a 7950 szimpi. Lehet én is elcsábulok ha kijönnek a nem ref. kártyák. -10% shader nem vészes. a mem. busz sebességét nem rontják ha minden igaz.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #1963 üzenetére
a gpu észleli ha hibázik (nem fagy le) csak lassít esetleg kétszer számol ezt nem tudom..... Az első +100 Mhz-én többet nyersz és a harmadik 100 Mhz-én már jóval kevesebb a %-os gyosulás a prociknál ugyanez van 5Hz környékén ha csak lég van.
Ez a normál tuning vége, ha nő a szivárgó áram csökken a teljesítmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest