- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
Persze, van hova fejlődni mindig. Mindenesetre egyelőre (megjelenés óta) megvagyok elégedve egy db. 7970 teljesítményével (1175/1650 MHz), 2560x1600-as felbontás mellett.
A CF-fel pedig csak rossz tapasztalataim vannak. (próbáltam a 7970 CF-et is, igaz a megjelenés után nem sokkal). Optimalizálatlan, kevés játékkal megy tökéletesen, sokat kell várni a drivertámogatásra, a melegedésről és hangról ne is beszéljünk. Persze ez csak az én véleményem.
-
én is linkeltem be itt 2560.as képeket a beállítások is ott vannak! 2x MSAA -val is teljesen szép a játék felesleges 4-8.ra tenni mert csak felezi/harmadolja az FPS -t
-
-
-
Pala
veterán
Én ezt akkor tapasztaltam, amikor anno a Sapphire ref 6870 mellé megvettem az (ugyanúgy Sapphire) egyéni hűtővel szerelt 6870-et. Súlya feleakkora, a nyák hajlott a beszerelés után, de úgy egyáltalán ránézve is rettentően gagyi benyomása volt az egésznek.
GTX480-ból is a ref jobb volt, mint az MSI Twin Frozr hűtős.
GTX470-ből már alapból refet vettem.
-
haddent
addikt
Én is egyetértek. Ami már szomorúbb, hogy Asus ROG, meg Sapphire Vapor-X stb.. luxus szériák, amik drágábbak, és nem spórolnak rajtuk IS szarok. Egyszerűen annyira nevetséges triviális hibákat követnek el a mérnökök, hogy nem tudom elképzelni, hogy ezek diplomát kaptak komolyan... Nem nagyképűsködésből, nem mondom, hogy jobbat tudnék, de azt látom, hogy ez szemét.
Tipikus esete annak, hogy nem tudok jól zenélni/énekelni, de hallom ha valami pocsék.MÁS: Alpenföhn Peti és társai nem húzzák nyúzzák a PCB -t? Mert a referencián van egy kb 1cm vastag tömör acéldarab, és ez a rögzítőkerethez van csavarozva, így kb lehetetlen meghajlítani / eltörni a kártyát, ha be van szerelve a gépbe rendesen 2 csavarral. Tehát az tartja a súlyát a hűtőnek, de úgy látom Petikét és társait össz-vissz 4 csavar fogja oda a gpu körül, és súlya meg van nem is kevés..
-
Tomix24
addikt
Kettő?
Az már akkor más kategória..
Ott vannak az órajelek, lefuttatod a Sniper v2 Benchmarkot 7970-es karival? A beállításokat a User/név/documents/SniperElitev2/settings alatt lőheted be.
Szerkesztéssel megnyitod, és a legalsó kettőnél a számokat írd át erre, és mentesz. Futthat a teszt
###### 0 = Off, 1 = Low, 2 = Medium, 3 = High ######
AdvancedShadows = 3###### 0 = Off, 1 = 2.25x, 2 = 4.0x ######
Supersampling = 0 -
-
p87
senior tag
Mivel elvileg nem lesz architektúrális váltás, hanem a GCN továbbfejlesztése lesz a 8-as szériában, így nem gondolnám, hogy amit csinálnak majd drivert a 8-as szériához ne lenne hatással a 7-es szériára, az is lehet, hogy annyira hasonlít majd a két rendszer, hogy nem kell két külön szériához driverrel foglalkozni, hanem csinálnak valamit és az jó lesz mindkettőre.
Persze lehet komolyabb módosítás a GPU-n akkor lehet az a verzió amitől te félsz, de ezt egyelőre az AMD-nél tudnák megmondani, esetleg Abu tudna majd egy kis felvilágosítást tartani, hogy hogy is működik ez. -
Firestormhun
senior tag
Itt nem next-gen architektúráról van szó, hanem arról, hogy OEM gépekben 8970-ként fogják árulni a 7970-et
-
peterm711
aktív tag
Az hogy van kódneve a 2 gpu-s megoldásnak, még nem jelenti, hogy lesz is belle valami. 7990-nek is volt/van kódneve (New Zealand) még sem lett belle "semmi". Ha a TDP nem fog csökkeni a 7970-hez képest, amire nagy esély van, mert a csíkszélesség nem változik, akkor tuti nem lesz 8990.
-
BeLucZ
addikt
kíváncsi vagyok a 8970 mit fog durrantani, biztos lesz vagy 200k a kezdő ára
mondjuk a jobb driverek miatt mindig érdemes várni pár hónapot szerintem
(#15050) ÁdiBá: van benne valami amit mondasz, de ez jó pár generációval régebbi karikra jellemző, pl hd 4000 van elfelejtve meg hd 5000, azért durva lenne ha egyből letojnák a hd7000es sorozatot
-
BeLucZ
addikt
rendben majd meglesem, kicsit olvasgattam a topikban és valaki kérdezte már hogy tutira fel kell tolnom a +20%os powertunet 1125/1575höz? mert ugye az nagyobb fogyival és melegedéssel jár, talán még épp beleférne az alap korlátba, vagy akkor fpseket vesztek?
jó kérdés ez, ha egy mód vanrá, nem szivesen tolnám fel a csúszkát(#15045) Tomix24 : nah akkor ez királyság, köszi, asszem több kérdésem nem lesz mert most már minden kérdésemre választ kaptam, azért majd néha benézek
-
-
-
Tomix24
addikt
Így van , ahogy láttam 83xx alatt 7770-hez jók az AMD-k tisztán játék alatt. Legalábbis ki az a szadista aki mindig szeret kevés/kevesebb FPS-t kapni mint az Intelels társak ugyanazért az árért/de inkább olcsóbban. Mindez az egy szálas teljesítmény miatt. i3 leveri bármelyik Bull-t jelenleg 83xx alatt 99%-ban játékok terén.
-
-
-
xatos3
senior tag
Félig igazad van de mivel asszinkron ilyenkor a megjelítés, (60hz vs 90-120fps) ezért előfordulhat képtörés. Ezért ajánlott olyankor a vsync. Én legalábbis mindig bekapcsolom. Elvégre minek csináljon eleve több képet a vga mint amennyi kifér a monitorra
[ha nem tévedek] -
-
oolit
csendes tag
Igen, ez különösen jó. Tekintve, hogy egy ref.hűtős változat is elmegy általában katamaxon, ott meg azért még jobban pörög az FPS, bár füles nem árt hozzá.
Csináltam gyors egy screenshotot catamaxon is, bár ez csak állókép, azért látszik az fps-en, hogy jól skálázódik, ami mondjuk ilyen tartományban felesleges is, de nem minden játék fut olyan jól, mint a DS2.Egy kérdés: MSI AB-vel hogy lehet megoldani a cm feletti tuningot? (Gondolom, volt már róla szó, de lécci, ne kövezzetek meg
)
-
-
-
-
-Solt-
veterán
-
-
-
-Solt-
veterán
Nem értjük egymást!
Ne told el ezer forint felé a "vitát", mert nem erről van szó, és egyébként én sem vagyok ilyen... sőt, túlzottan nagylelkű is vagyok, mert nem szeretem a konfliktust. De mondjuk 5-10000.-Forint már az az összeg, amiért nem hagynám magam...
Neked mint vásárlónak, semmi közöd ahhoz, hogy az árak, hogy alakulnak! Amit idéztem, abban egyértelműen ott van, hogy védve vagy rendeltetés szerű használat esetén az értékcsökkenéstől, vagyis az anyagi kártól. Az, hogy te veszel egy terméket, az 2 hét múlva elromlik, de közben az ára felmegy 10000.-Forinttal, nem a te bajod! Amíg a termék forgalomban van, beszerezhető, addig első körben (és itt ezen van a hangsúly) kötelesek cserélni!
Tehát lényegtelen az ára, hogy olcsóbb, vagy drágább, amíg beszerezhető, kérheted az azonos típusú cseredarabot. Ha a terméket már nem gyártják, nem beszerezhető, akkor jön az, hogy pénz vissza... de ez a te választásod, nem pedig az üzlet dönt kénye kedve szerint!
De ismétlem, én senkit nem akarok győzködni! Mindenki maga dönti el, hogy milyen lépéseket tesz meg a saját érdekében! Csupán annyit kérek, hogy ne mantrázzuk a többiekbe, hogy "felesleges a fogyasztó védelemhez fordulni", mert nem az!
Sokszor elég annyit megemlíteni, hogy "de én az NFH honlapján nem ezt olvastam"! Általában már ekkor jön az a tipikus eladói reakció, hogy fél perc meglepett és zavart fej után hátra megy a főnökéhez, majd vörös fejjel vissza jön, és az van amit te akarsz.
Próbálkoznak, mert a különbözet abból amiket így elsumákolnak, az plusz bevétel nekik! Nem kár, plusz bevétel!
Szóval, ha úgy érezzük, hogy sérelem ért, vagy kárt szenvedünk, akkor nem kell hagyni magunkat. Tájékozódni kell, és, ha igazunk van, akkor azt határozottan érvényesíteni kell. Szerintem...
És ezzel én is befejeztem, elmondtam mindent amit akartam, elnézést az OFF-ért!
-
-Solt-
veterán
Miért fordulnál hiába hozzájuk, amikor egyértelmű jogaink vannak! Ha az értékcsökkenéstől megvédenek, akkor az érték emelkedéstől miért ne védenének meg?
Pont azért szemétkednek a boltok, mert meg lehet csinálni az emberekkel, mert mindenki egyből hisz nekik, és beletörődnek a végeredménybe...
Ha véleményes a szitu, akkor írtok egy levelet a fogyasztóvédelemnek konkrét leírással, és a válaszukat lobogtatva be lehet menni az üzletbe...
Legalább ne mantrázzuk egymásba, hogy "hiába fordulnál a fogyasztóvédelemhez"! Ez nem így van... bátran hozzájuk kell fordulni, elég erős jogi védelem alatt állunk!
-
-
p87
senior tag
Az a rángatás, akadozás érdekes, mert NV-nél is jelen van, jellemzően ha kevesebb van mint 60fps akkor ilyen.
Nem biztos, hogy dirveres gond lesz, hanem játék.
Én MSAA-t kilőttem, minden más maxon HDAO-val, full HD felbontásban, 60-70 FPS, teljesen jó.Viszont én nem bírom ezt a játékot... Olyan rosszul csinálták meg a mozgást meg az animálást, hogy imbolyog össze-vissza a kép. Tegnap egy 15 perces játék után megszédültem és a gyomromra is ráment, rendesen rosszul éreztem magam tőle.
Én amúgy is nagyon szédülős vagyok, ezért nem bírok minden játékot, emlékszem a FC2-vel is zugyan ezért nem játszottam, ill. ami még ilyen volt az Resident Evil 5 játék, na de ez durván ilyen 5 percet nem bírtam.Érdekes mert vannak rendes játékok is pl. BF3-al 1-2 órát is tudok játszani gond nélkül, vagy pl Borderlands 2, Sleeping dogs is oké volt.
Szóval én úgy nézem el is felejtem az FC3-at, max 5-10 percet ha játszok vele folyamatosan.
-
SzlobiG
félisten
-
ffodi
veterán
-
hoolla
aktív tag
Na igen, ez a videó azért üt. Be kell látni. De már a Batman ACnél is sírtam a hiányától. Régen nem érdekelt, mindig atis voltam. De a Bl2 annyi plusszt ad, hogy nagyon sajnálnám kihagyni. A napokban megnézem mit alkot ez az ini fálj átírás, de ha gyengusz, akkor olvasgatok még, hogy mennyire problémás az nv társkártya. Alszom rá még egy párat. Tegyük fel hogy veszek egy gtx 550-t, az elég? Bírja szusszal?
-
-
Varázslóó
senior tag
-
-
Varázslóó
senior tag
Lehet érdemes kidobni a PC az ablakon AC3 om nincs optimalizálva.... Hitman 5 be is néha elég durván lemegy az fps....
FarCry 3 meg Crysis 3 om szerintem még Quad CF en se megy így maxon....
Arról nem beszélve.. még most jön a HD7930 as ... szóval... van még fél év .. szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest