- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novver
senior tag
válasz
Varázslóó #7060 üzenetére
Szerdán jön meg a 7970 OC, melyik driverrel próbálkozzak?
Összezavarodtam pár nap alatt, mert van aki isteníti, van aki pedig anyázza a 12.4-et.Semmi más nem lenne fent, se TRIXX, se AB, Overdrive, se semmi, csak a driver.
Mit tegyek?
Friss install lesz, mert jön a 120as SSD is, tehát egy szűz win7 ultimate 64bit lesz, csak a legszükségesebb programokkal. + 3 játék. -
subaruwrc
félisten
válasz
Varázslóó #6958 üzenetére
újabb értelmes és hasznos hsz tőled.
alacsonyabb felbontáson szoktunk ilyen burner programokat futtatni mert sokkal jobban fűt mint nagy felbontáson teleba..va szűrőkkel, vagy maximum csak ugyanannyira,de kevésbé sosem. alacsony felbontáson csillió fps-t kell számolnia a kártyának, szóval sokkal jobban dolgozik mintha csak 24-et kell neki .......a GPU-k meg egyébként 4 osztályba vannak sorolva ASIC quality szerint és 1.05v-tól 1.175v-ig terjed a vidjük 4 csoportban, köztes érték nincsne, általában el lehet térni lefelé nem is kevéssel.
-
-
SzlobiG
félisten
válasz
Varázslóó #6854 üzenetére
De minek állítasz olyat amibe nem vagy biztos? Ez olyan mint amikor abu elhintette, hogy csoda driver 10-15%-ot hozott azt mindenki várta a csodát azt semmi nem volt mivel abu a legelső driverhez viszonyította. Olvassák a hülyeséget amit írsz elhiszik és várják a 7990-et hogy majd jó driver lesz bug nélkül ugyanúgy mint az abu-s esetnél a teljesítmény növekedést.
Ne tereld el a lényeget inkább nézd meg az új drivert, ha már annyira belinkelted én mindég feltettem azonnal és beszámoltam róla ha jó, ha rossz volt erre sztem más is kíváncsi.
Valóban nincs, de attól még írhatok ide nem tiltja semmi.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Varázslóó #6849 üzenetére
Te megint valami jövőbe látsz, vagy a szokásos baromságot elhinted megint semmi alátámasztással? Ott van nézd meg a 6990-et olyan jó a 12.3-as driver, hogy a 2.mag 3D-be marad.
(#6834) ffodi Nálam már nincs ilyen hiba.
(#6852) MaximumGame Lehetsz te az első aki kipróbálja, hogy vissza veszi-e az órajeleket win indulás után tuningolva.
-
odorgg
addikt
válasz
Varázslóó #6772 üzenetére
Nah ASUS lapban is jelentkezett a hiba, csak hogy senkinek ne legyen igaza
Kicsit több idő kellett hozzá, annyi külömség van, hogy itt szimplán nem adott képet, de a lap nem sípolta ki. Viszont ugyan úgy, csak sokadik restart utánn kelt életre a VGA.
Szóval a VGA hibás, viszont a gari is problémás lessz, mert a hiba nagyon csak random jelentkezik -
-
krisztofer55
tag
válasz
Varázslóó #6673 üzenetére
Húzni nem szeretném. Inkább a 3 év gari, és a "csendes" működés lenne a lényeg.
Sajnos csak a Sapphire, vagy a Giga jöhet számításba 7870-ből. Ebből ahogy olvasgattam a Sapphire halkabb, viszont melegebb, és 2 év garos.
7950-ből csak Giga van "jó" árban.
Nem tudom mi legyen, minél többet olvasok utána, annál jobban elbizonytalanodom.
Most kellene döntenem, mert sajnos kártya nélkül vagyok.
-
ffodi
veterán
válasz
Varázslóó #6467 üzenetére
Ha mindent leszabályzol, akkor sem hiszem, hogy halk lenne ennyi ventivel a rendszer. A 7970 hangja elviselhetetlen 40% felett. Alatta is elég hangos, de elviselném, csakhogy 45-48% körül kell járatnom, hogy tartsa a 74-76 °C-ot. Pontosan erre irányul a következő project, hogy ezt is lehalkítsam. Már alakul a koncepció.
Ha -10 °C-al hűvösebb, akkor az azt jelenti melegebb.
-
keIdor
titán
válasz
Varázslóó #6463 üzenetére
Mi az, hogy csináljon jobb hűtést? Pénzt adott érte, nem az ő dolga.
Másrészt tényleg vannak driver anomáliák, mondom ezt úgy, hogy HD4800-al volt utoljára driver anomáliám, azóta itt van ez és tényleg csinál érdekességeket.Igaz, az AB zavar be, de mikor váltogatja a frekit a kártya és a feszt, villan egy kicsit a kép.
Nem az egész, inkább csak középen, vagy alul. Netnél elég zavaró és érdekes, hogy nem minden váltásnál, kb. 20-ból egyszer csak.
Sajnos kell az AB, mert ennek 1125MHz-en kell 1,1V. Alatta hibázhat néhány játékban.GTX-580 sokkal problémamentesebb volt ezen a téren. A kártya meg tényleg hangos, 80°C-ig engedem, de rohadt hangos, asszony nem tud aludni ha játszom, egyszerűen nem lehet. Másik szobába is áthallani, ha nyitva az ajtó, már pedig nyáron nyitva hagyom és jézusom, még nincsenek is nyári hőmérsékletek... klímát meg nem fogom nyomatni 24/7.
Úgyhogy mivel ezekkel nem tudok mit kezdeni én is megyek majd GTX-680-ért valamikor, de még hagyok neki esélyt, de ez így hangos, sok a kompromisszum és a villanás is idegesít.
-
-
-
válasz
Varázslóó #6440 üzenetére
Én meg úgytudom sőt tapasztaltam,hogy az nVidia hamarabb kifogy a memóriából
Milyen manipulálásról beszélsz? Ha a programba megvan írva,hogy azt ki kell számolnia egy adott vga-nak akkor azt ki is fogja, nincs kivételezés,hogy: Hopp hopp ebben a gépben nVidia van, gyorsan kivesszük a +programsorokat
-
BeLucZ
addikt
válasz
Varázslóó #6438 üzenetére
Fogalmad se lehet arról hogy pontosan mennyit eszik, ha akad mint a szar hirtelen drasztikusan akkor egyértelmű hogy kifogy, de mondom hogy amit AB mutat az fals érték, tehát te nem tudhatod hogy pontosan mennyit eszik a játék az adott pillanatban!
(#6441) Enclave : na látod ebben nem vagyok biztos, de szerintem a gpu z se fér hozzá közvetlen ehhez az infóhoz, elvileg a driver nem ad elérést ehhez semilyen szoftvernek, kalkulálnak becsülnek ha minden igaz ezek a progik
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Varázslóó #6364 üzenetére
GTA 4 egy fos. Nem is szabad vele már foglalkozni véleményem szerint.
Gusztustalan hogy lehet ilyen programot írni a 21. században.
Több száz ezres hardvereket padlóra küld.
Benzines autó sem megy dízellel.
Tipikus konzol játék csak.Nálam akad, tölt folyamatosan. Próbáltam újra telepíteni, javításokkal, alap illetve tuning órajeleken, SSD illetve SATA3 Raiden.
Nem akarom fényezni az nvidiát, eszem ágába sincs. Viszont azt a játékot csak a zöldekre találták ki. GTX580 3GB/os verzióval még 50-60FPS volt az átlag. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Varázslóó #6281 üzenetére
Nekem is ilyenek. Azt hittem rossz vagy gond lesz vele.
Még az is megfordult a fejembe hogy esetleg ott már megégett volna?!
De működik még a cucc ugyan úgy, úgy hogy nagyon nem foglalkoztam a dologgal.
Annyi szent, picit ízlésesebben is megcsinálhatták volna, hogy ne legyen foltos a hátlap. -
odorgg
addikt
válasz
Közben megtaláltam, 580-as topikban vólt róla szó.
Helkis ezen hozzászólásában benn a lényeg -
odorgg
addikt
válasz
Állítolag a foraszanyagban található folyasztószer csapódik ki a nyákon, ha jól emlékszem (valameik topikban kilett tárgyalva). Láttam már ilyet több VGA-n, alaplapon, mobil nyákján is, müködést nem befolyásólja, csak sz@rul néz ki. Normálisnak nem nevezném, mert ilyen termékeknek nem illene kikerülni a gyárból, de mint irtam sok ilyet láttam már, szóval lehet van olyan gyártó akinél ez még belefér kategória.
-
-
Tirexi
addikt
válasz
Varázslóó #6044 üzenetére
Ez sztem nem vicces hanem elég szomorú, hogy az AMD még MINDIG nem tud normálisan driver-t csinálni.
GTA4 játszhatatlan, CF néha lassabb mint a Single kari, pixeleződés, nem veszi vissza az órajeleket, ahol a CF nem megy jól ott inkább kikapcsolja lásd CAP1 frissítés, kihagy DLL fájlokat? WTF?, össze akadnak a tuning programok, egy-két game nem hajlandó teljes képernyőn futni HDMI-n hanem egy kockában van, stb...Komolyan mondom siralmas amit ezek művelnek a driver-ekkel és ha ez így folytatódik nem sokáig leszek ennek a topic-nak a lakója...
Ahelyett hogy 6GB VRAM-os VGA-t készítenek a driver-eket csinálnák meg rendesen.
-
Keksz03
senior tag
válasz
Varázslóó #5904 üzenetére
GTX680 topic <-- itt biztos válaszolnak!
-
Attix82
addikt
válasz
Varázslóó #5844 üzenetére
Gondolom a 2Gbal FHDs felbontást célozták meg, amihez bőven elég. Ugye már az asztali játékosok száma se sok, ezen belül azok száma se sok akik 3 monitort használva extrém felbontásba tolják
1 GPUs kivitelben mindenképpen logikus dolog volt csak 2 GBot felpakolni, költségkímélés szempontjából. Főleg ha azt figyelembe vesszük, hogy fejlődnek a VGAk memória kezelés terén. Gondolok itt, hogy egy 5870 1GB illetve egy 6870 1 GB -nál a 6os széria jobban gazdálkodik vele.
Alien vs. Predator 2010
6870 5870
2560 x 1440 [Kein AA/Kein AF] 33,0 40,5 (+22,7%)
Alien vs. Predator 2010
2560 x 1440 [4xAA/16xAF] 21,0 21,8 (+3,8%)Ergo az, hogy 2 gb van rajta egy dolog, de ettől függetlenül jól ki tudja/tudhatja használni "számomra" ismeretlen trükköket bevetve.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Varázslóó #5545 üzenetére
Elég sok képet láttam már erről a kártyáról de én nem estem tőle hasra főleg hogy ahogy közeledik a megjelenés napja, úgy csökken a teljesítménye a képeken.
3DMark11 ben is csak tuningolva merték megmutatni mit megy... (3300Pont míg alap HD7970 2700 pont)
Erre azért nem mondanám hogy *rommá alázza a radeont.
Nem kell ez miatt idegeskedni, nincs ezzel semmi gond. Keplernek illik picivel gyorsabbnak lennie a megjelenés miatt is.
Nem beszélve arról hogy tuti drágább lesz mint a Radeon, még ha mindenki a kepler topciban azt akarja magának bemesélni hogy olcsóbb lesz.Na, de nyugi. Majd a 7990 oda csap a lecsóba.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Dark Souls sorozat
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Doctor Who (2005)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Napelem
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest